|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
migotka a jaka masz dawke dostinexu ?ja mam 1/4 tabl. moze sobie zrobic badanie co sie dzieje z ta prolaktyna ?Nie wiem co o tym myslec od wczoraj jestem tak rozbita emocjonalnie ,ze wszedzie gdzie jestem rozklejam sie i mam jeszcze pytanie co do TSH mialam wynik 2,26 moze sobie jeszcze powtorzyc i isc z wynikiem do dr jak dalej bedzie wysoki ,bo wiem ze pisalyscie ,ze najlepszy wynik to miedzy 1 a 1,5.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie sobie przypomniałam ze mam dzisiaj wziąć dostinex. Dawkę mam 1/4 co 5 dni. Najpierw miałam prl 12 po obciazeniu 220, a teraz mam prl 7,45 po obciazeniu 40
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-03-01 o 21:31 |
|
|
|
#2553 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wkurzył mnie, bo widzę, że po tej małej dawce mam dużo lepsze wyniki. Ale endokrynolog dodał, że ileś tam %% nie zachodzi w ciążę, więc w czym ja mam problem?! Nie miałam jakiegoś bardzo złego wyniku - własnie chyba ponad 2 trochę i endokrynolog uważał, że to głupota, zażywac euthyrox. No ale moja była lekarka i nasz Dr są innego zdania.Aaaa i ponieważ byłam chora i nie mogłam dojśc do siebie rodzinna lekarka zleciła badania i m.in. tarczycy i wynik pokazałam Drowi i mówił, że bardzo dobry wynik - było 1.53. A propos - ja zażywam dostinex co 5 dni w sumie, ale wezmę dopiero 5 tego, a nie dziś, bo się w tym wszystkim pogubię, bo i tak ten lek 7 dni się utrzymuje.
Edytowane przez paulinajazy Czas edycji: 2016-03-01 o 21:44 |
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na etapie kompletowania badań podstawowych.
Ogólnie 99% mam w normie na chwilę obecną. Jak to jest z tym TSH mi wyszło 0,5 niby jest wg norm OK, a jak się to ma do starań? Bo piszećie o normie wg Dr 1-1,5 No i pytanie do mojego 1% poza normowymi wynikami witamina D (Immunolog zalecił zrobi ć te badanie) mam wynik 8, a norma to 30-50 .... jak to ugryźć? Edytowane przez blaira Czas edycji: 2016-03-01 o 21:43 |
|
|
|
#2557 |
|
Konto usunięte
|
Blaira, wit D jest bardzo ważna jeśli chodzi o płodność . Masz jej poważny niedobór, bo 8 to baaaardzo słabiutko. W Polsce, ba, nawet w dużej części Europy, ludzie maja niedobór wit D, gdyż aby mieć jej pod dostatkiem potrzebujemy słońca.
Nie wiem czy w twoim przypadku nie jest konieczna wit D na receptę (ktoś kiedyś pisał o niej, nie pamiętam jak się nazywa ). Z pewnością powinnaś zacząć ja suplementowac, przynajmniej w ilości 2000 iu dziennie. Taka dawka jest np. w pregnie . A badałas może wit. B12? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Paulina, ale jeśli weźmiesz 5 marca, to będziesz miała 9 dni przerwy, tak chcesz to zrobić? Ja wezmę dzisiaj i normalnie 5. Miałam wziąć wczoraj ale zapomniałam, przez ten przestępny miesiąc. |
|
|
|
#2558 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Paulina, ale jeśli weźmiesz 5 marca, to będziesz miała 9 dni przerwy, tak chcesz to zrobić? Ja wezmę dzisiaj i normalnie 5. Miałam wziąć wczoraj ale zapomniałam, przez ten przestępny miesiąc.[/QUOTE] Właśnie się zastanawiam co zrobić . Bo nie wiem czy lepiej opuścić te dwa dni, czy zaaplikować sobie jakby więcej Chyba są też tacy co biorą ten lek co 10 dni - ale chyba wtedy pół tabletki...ale chyba zrobię tak jak Ty
|
#2560 |
|
Konto usunięte
|
Ania0208 a nie sprawdzałas jeszcze czy ta dawka dostinexu jest wystarczająca? Nie robiłaś badania kontrolnego go po kilku tygodniach zażywania?
|
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
zapytałabym Dra dlaczego nie każe Ci zażywać euthyroxu. Mnie ta mała dawka unormowała tarczycę - nie wiem czy i jaki wpływ ma to dokładnie na zajście w ciążę. Dr zna moje wyniki kazał dalej zażywać, przepisuje mi lek bez problemu.
|
#2562 |
|
Konto usunięte
|
Paulina, nie opuszczasz dwa dni tylko 9, chyba że ja źle liczę
biore dzisiaj bo mi i tak prl wariuje na pewno pod wpływem nerwów, atrakcji tego typu mi nie brakuje. Kiedy brałas poprzednio? 25 lutego?Ja już się denerwuję na samą myśl że mam się nie denerwować
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-03-01 o 22:30 |
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak wit D ma się do B12? |
|
|
|
|
#2564 |
|
Konto usunięte
|
D ma się nijak do B12, tak zapytałam z ciekawości
|
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z góry dziekuję |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2568 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
wlasnie nie robilam dr ci mi nie wspominal ,a mnie do glowy nie przyszlo ,zeby sprawdzic ,dopiero czytajac forum duzo rzeczy sie dowiedzialam,a dostinex biore przeszlo dwa miesiace . ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- [QUOTE=paulinajazy;5664350 1]zapytałabym Dra dlaczego nie każe Ci zażywać euthyroxu. Mnie ta mała dawka unormowała tarczycę - nie wiem czy i jaki wpływ ma to dokładnie na zajście w ciążę. Dr zna moje wyniki kazał dalej zażywać, przepisuje mi lek bez problemu.[/QUOTE wiec tak zrobie sobie badanie tsh i pojde z wynikiem do dr ,a akurat kolezanka chce zrezygnowac z marcowej wizyty u Dr to wskocze za nia i wszystko sie o pytam ,a w ktore dni cyklu najlepiej zrobic badanie tsh ? dzieki dziewczyny za odpowiedzi Edytowane przez ania0208 Czas edycji: 2016-03-02 o 08:04 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Ania, tak wczoraj pisałaś, ze chodzisz rozstrojona... ja tak mam od kilku dni i boję się o moją tarczycę... Będę musiała ją zbadać w najbliższym czasie bo całkiem możliwe ze po tym niecałym roku znowu mi się uaktywnił mój przekochany Graves-Basedow
![]() Co do prolaktyny to ja również mam tą czynnościową hiperprolaktynemię. Prolaktyny nie zbijał u mnie Norprolac choć jest bardzo dobrym lekiem, co do Dostinexu jeszcze czekam aby wykonać na kontrolne badanie by sprawdzic jak on sobie radzi... Prolaktyna to taki głupi hormon i przy czynnościówce praktycznie wszystko go wydziela : stres, stosunek płciowy, adrenalina... mnie właśnie przez te komplikacje z prolaktyną (przez naprawdę ogromny stres) zaczęła doskwierać nadczynność tarczycy
|
|
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
ja choruję na nadczynność i moimi głównymi objawami są: zaburzenia snu, zmęczenie, drżenie rąk i ciała (w postaci napadów drgawek), uderzenia gorąca, wzmożona praca - bicie serca oraz utrata wagi...
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Anessca, Ty masz nadczynność wynikającą z choroby Gravesa Basedowa tak? Bo te Twoje objawy tak na to wskazują.
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
U mnie nie tylko sa zaburzenia samopoczucia ,wieczorem bym siedziala a rano bym spala do poludnia i chodze caly dzien zmeczona i mam jeszcze problemy z waga ,
![]() dziewczyny co ja bym bez was zrobila A to tsh w jaki dzien cyklu zrobic? Edytowane przez ania0208 Czas edycji: 2016-03-02 o 10:26 |
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Aniu tsh możesz zrobić każdego dnia i najlepiej na czczo
jeżeli nie miałaś oznaczanej tarczycy pod kątem niedoczynności czy nadczynności to radziłabym zrobić te trzy badania TSH, FT3 i FT4. Mój endokrynolog teraz potrzebuje w moim przypadku samej kontroli FT4, ale zawsze robię badnie TSH i FT4 ![]() Nie masz za co dziękować, po to tu wszystkie jesteśmy aby sobie na wzajem pomagać... raz Ty potrzebujesz wsparcia a jutro kto inny musimy się uzupełniać bo tu jesteśmy jak jeden organizm, który cierpi na ten sam problem....
|
|
|
|
#2579 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Dzięki za odpowiedzi, wiec w przyszłym tygodniu zrobię sobie te badania i pójdę za koleżankę na wizytę i popytam się wszystko na spokojnie dr KOCHANE JESTESCIE 😘
|
|
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
27.05.2016r serduszko Od stycznia z nami nasz mały WIELKI CUD Edytowane przez alutka29 Czas edycji: 2016-03-02 o 11:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

i mam jeszcze pytanie co do TSH mialam wynik 2,26 moze sobie jeszcze powtorzyc i isc z wynikiem do dr jak dalej bedzie wysoki ,bo wiem ze pisalyscie ,ze najlepszy wynik to miedzy 1 a 1,5.

, ja licze ze mamuska jest od dnia pozytywnej bety
wiec nic nie popitolilam hehehe :P
Wkurzył mnie, bo widzę, że po tej małej dawce mam dużo lepsze wyniki. Ale endokrynolog dodał, że ileś tam %% nie zachodzi w ciążę, więc w czym ja mam problem?!

. Bo nie wiem czy lepiej opuścić te dwa dni, czy zaaplikować sobie jakby więcej