|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() Ja zawsze próbuję najpierw walczyć po swojemu z chorobami i pilnuję też profilaktyki, mój synek jeszcze nie brał antybiotyku nigdy, więc nieźle nam idzie
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekundę.
U Natalki niestety nie widać poprawy, nie czekałam na kontrolę do wtorku tylko poszłam z nią do lekarza w poniedziałek, przepisała jej zastrzyki ale wczoraj dalej paskudnie kaszlała i utrzymywała się jej temperatura, w nocy po północy byliśmy z nią na pogotowiu. Proszę Was o kciuki bo wesoło nie jest.
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślami jestem z wami |
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;-) Cytat:
moooocniutkie
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny probuje juz ktorys dzien was nadrobic, ale codziennie mi cos wyskakuje.
Musze sie pochwalic, moj babelek dal znac o sobie, od paru dni czuje laskotanie w brzuszku - 17tydz. W pierwszej ciazy bylo o wiele pozniej. Juz zapomnialam jakie to fajne uczucie. |
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Moja niestety brała wiele razy, miała non stop zapalenia uszu, więc i antybiotyki. Dopiero wycięcie 3 migdała, podcięcie dwóch podniebiennych i drenaż ucha pomogły i od prawie 2 lat nie miała |
||
|
|
|
#2797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Próbuję się kurować, właściwie ból gardła odszedł, ale po czytaniu bajek mam chrypkę... mam nadzieje, że się chróbsko nie rozwinie ![]() dobrej nocki
|
|
|
#2798 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..witam się z kawką z łóżka
trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę-wiem,że któraś mama ma ![]() Cytat:
..napewno Wam pomogą..trzymam kciuki i czekam na dobre wieściCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
nie mogę zwlec się z łóżka Bobo daje o sobie znać to takie wspaniałe jestem umówiona z gin. I w pracy że za niecałe 3 tyg. Idę na l4 lubię swoją pracę, ale powoli nie daje rady, a co dla mnie jest ważne to nie mam czasu na cieszenie się ciąża a to moja pierwsza w końcu ![]() Kasia ruda, dzięki za wskazówki, powiem ci że jestem podobnego zdania co do ubioru dzieci
|
|
|
|
#2801 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak z emocjami jak z pogodą zwłaszcza teraz wraca narzeczony z pracy i pyta czemu jestem taka przybita, na co ja ze szklanymi oczętami "nie wiem " a 5minut potem uśmiech już wracaCytat:
My wrażliwe - ciężarówki ![]() Cytat:
Gratuluuuuuuję pierwszych ruchów maleństwa ^ . ^ sama nie mogę się doczekać aż poczuje swojego lokatora Cytat:
Trzymam kciuka za zdrowie córeczki ! |
||||
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech szybciutko wraca do zdrowia :-*
|
|
|
#2803 |
|
Przyczajenie
|
Virginia, trzymam kciuki zeby wszystko sie uspokoilo i zeby Natalka wyzdrowiala
![]() Dziewczyny, mam takie pytanie, czy istnieja jakies wytyczne na temat wychodzenia z noworodkiem poza dom? Jakies krotkie spacery czy przebywanie w ogrodku (nie mowie o zapraszaniu tabunow ludzi) bo slyszalam, ze 2 tygodnie po porodzie nie powinno sie wychodzic, ale moze jest to zalezne od pogody/pory roku? No bo jak teraz sierpien bedzie tak upalny jak rok temu to i tak trzeba siedziec w domu?? |
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczynki cieplutko po pięciu dniach nieobecności.
U mnie nic nowego się nie dzieje, bardzo dużo pracy od rana do wieczora, jak wracam w końcu z biura układam się w łóżku i zasypiam w trybie ekspresowym tzn 21 :/Jedyny wyjątek stanowią dni gdy idę na fitness dla ciężarnych. Wtedy wstępują we mnie nowe moce ![]() Niestety tylko dwa razy w tyg :/ Pracy mam co nie miara, bo już w głowie mi huczy, że od sierpnia może mnie nie być w firmie i chcę wszystko zostawić tak, żeby beze mnie również hulało :/ Kurczę jak czytam o tym, że siedzicie sobie w domku na l4 to trochę zazdroszczę ... powoli robię się leniwa i chciałabym się pocieszyć tą ciąża a nie biegać w kółko. W niedziele miałam troche wolnego, poszliśmy z mężem na długi spacer, zjedliśmy domowy obiad, oglądneliśmy film w wyrze ehh było cudownie. Niestety od poniedziałku wróciła codzienność. Kurde kiedyś kochałam to moje szaleństwo w biurze, mogłam pracować po 10h + brałam robotę do domu i byłam happy. A teraz no cóż ... Dziś idę na wizytę do gina może powie kto mieszka u mnie w brzuszku Inny gin na prenatalnych wróżył że syn ciekawe czy się potwierdzi hehe Zobaczymy czy nadzieja na córkę przepadła Życzę Wam dobrego dzionka !!
|
#2806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam też koleżankę, która urodzila 16.12 i wyszli na pierwszy spacer po ponad miesiącu, mimo ze nie było mrozu. Wręcz przeciwnie, bardzo wiosenna pogoda, nie taka zgniła. |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja też myślę jak to będzie w sierpniu.Jak będzie tak gorąco jak rok temu to będzie masakra!!! |
|
|
|
|
#2809 | |||||||
|
Zadomowienie
|
zjedliśmy, było pyszka, jeszcze na dziś trochę mampodsmażam lekko pierś na oliwie, podlewam bulionem i duszę, dolewam jeszcze bulionu, później dodaję śmietanę rozrobioną z mąką, wrzucam koperek, doprawiam i chwilkę gotuję ![]() Cytat:
co do hemoglobiny to może buraków więcej? eh mam nadzieję, że będzie ok z tym pessarem, pocieszam się tym, że tak wiele kobiet z nim chodziło i wsio było ok ![]() Cytat:
wczoraj np mówi do mnie przez telefon, że widzi salatę (chciałam mix) i jeszcze miał kupić kiełki, to mówię że obok sałaty gdzieś w tej lodówce niech szuka, a on do mnie: w jakiej lodówce? przecież sałata nie jest w lodówce ![]() 10-tego marca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niedługim, ale jednak.Jeśli z drugim się ułoży, że wyjdziemy od razu, to najpóźniej za 2 dni będziemy na spacerze, bo raz że to sierpień, więc ciepło będzie, a dwa że skoro z dzieckiem i z mamą wszystko ok, to co nam szkodzi?
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szczepień, ja bede szczepiła wszystko co trzeba. Niestety niektóre choroby nawracają bo rodzice przestali szczepić dzieci. Teraz jest problem ze szczepionkami przeciwko zapaleniu opon mózgowych typu B. Jak zaczełam o tym czytać to sie przeraziłam. Szczepionka nie jest ogólnie dostępna, trzeba za nią zapłacić, a jest dość droga,. :/ Nawet dla prywatnych firm jest cięzko dostępna. Dzieci od tego umierają ![]() Tak jakos smutno mi bez TZta. Znowu sie nie ma do kogo przytulić. Prawie się popłakałam na lotnisku ![]() Jeszcze 6 tygodni. Bede zyła od wizyty do wizyty u gina znowu. Musze jeszcze powtórzyć morfologie. kropla_deszczu Wyjechał, ale pozniej w kwietniu przylatuje i tym razem zabiera mnie ze sobą do domu
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-02 o 09:57 |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
witam się, po śniadanku
wczoraj byliśmy z córką na kulkach, radochy miała co niemiara, ale widać było że zmęczona już była, jednak przedszkole robi swoje przy okazji kupiłam sobie bluzkę/cienki sweterek nie wiem jak to nazwać ![]() coś mnie podbrzusze pobolewa wieczorami, tak z lewej strony, i ciągnie mnie w nocy, normalnie spać przez to nie mogę Cytat:
za poznanie płci
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2812 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Cytat:
|
|||
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chciałam wspomnieć. Powiedziałam TZtowi, ze maluszek juz moze slyszeć głosy i głosne dzwieki. Zaczął gadać do brzucha i całować. Jakie to słodkie.
Teraz czuje, że TZ się cieszy razem ze mną i angazuje się w sprawy. Chętnie tez słuchał serduszka na detektorze i był zaskoczony jak kopie. Kupiłam ksiązkę, Pierwszy rok życia dziecka. Powiedział, zebym przeczytała i zaznaczyła ważne momenty to on pózniej przejrzy. Nareszcie wierzy w to, że zostanie ojcem. Bardzo przyjemnie się na to patrzy. |
|
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry dzien przywital nas sniegiem Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dawajcie znac jak tam ![]() U nas nocka dobra wyspalam sie Adus tez spal ladnie Co do spacerow ja mam zamiar wychodzi zaraz po wyjsciu ze szpitala wtedy juz bedziemy mieszkac w swoim domku wiec spokojnie na taras a pozniej to już wiadomo gdzies dalej Przy pierworodnym i tak nie wyobrażam sobie trzymac go w domu a ze nie bedziemy miec jeszcze ogrodzenia to trzeba go mieć na oku. Adusia urodzilam 30 maja ze szpitala wyszlam 4 czerwca jak tylko mi szwy ściągli to bylismy na polu itp. U tesciowej mamy jeden pokoj u góry w lecie w pokoju jest 30 stopni i okropby zaduch wiec mam nadzieje ze uda nam sie do lipca wyprowadzic zeby sie nie meczyc
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Widzę, że wiele z nas rozkleja się bardzo często Siedzę sobie i Was czytam a za oknem znów śnieg pada ehh co za pogoda. Dzisiaj mam wizytę także proszę o 3manie kciuków. Trochę mi się pytań nazbierało wiec wizyta pewnie troszku potrwa. ![]() Mam jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Od pewnego czasu, (niedługo) czuję jakby serce mi mocniej biło. Puls nie jest przyspieszony ale o wiele bardziej wyraźnie czuję jak serce bije nawet nie przykładając ręki. Czym to może być spowodowane? Edytowane przez slo_nk_o Czas edycji: 2016-03-02 o 10:16 |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym sercem ja też tak mam..w ciąży chyba może się tak zdarzać..czytałam,że jeżeli w pozycji leżącej występuje to warto położyc się na lewym boku, bo ułatwi płynny przepływ krwi.. więcej nie wiem.. |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
dziś jeszcze w domu jestem z córką, kuruje Ją domowymi metodami właśnie. Inhalacja, sok malinowy (własny) i pastylki na gardło ( to akurat nie domowe )kasia ruda, Stosujemy podobne metody, niestety z migdałkami i uszami nie dalismy rady ![]() u Nas też temp na noc 18-19 stopni. |
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez tak mam z sercem tylko ze u mnie jest tez przyspieszony puls ale podobno to jest normalne w ciazy bo mamy wiecej krwi do przepompowania... |
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o czymś takim, że opryszczkę powinnam zgłosić po porodzie pediatrze w szpitalu i wtedy przysługuje nam dodatkowe badanie słuchu ??
własnie na innym forum na którym się udzielam dziewczyny mi poradziły ??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Myślami jestem z wami 
moooocniutkie

..napewno Wam pomogą..trzymam kciuki i czekam na dobre wieści
I w ogóle mnóstwo rzeczy jest mnie w stanie wzruszyć; nawet widok mojego śpiącego sierściuszka mnie czasem strasznie rozczula 

zjedliśmy, było pyszka, jeszcze na dziś trochę mam
W drugim trymestrze diagnozuje się niedokrwistość przy hemoglobinie poniżej 10,5. Jeszcze kapkę mi brakuję, ale martwi mnie dość szybki spadek :/