![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Belgia - wystąp !
Juz moge oficjalnie potwierdzic - od lutego/marca 2006 rozpoczynam kilku miesieczny staz w Brukseli!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam pytanie do was Czy znacie kosmetyki z firmy "Gly Ko Line" ile kosztuja one w Belgii? I czy mozna kupic bez recepty u dermatologa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!czy jest tu ktos z antwerpii?chcialabym nawazac kontakt z dziewczynami kture sa w ciazy lub byly;bardzo zalezy mi na tym bo sama jestem w 23 tyg ciazy i chcialabym pogadac z kims kto przezywa to co ja na emigracji
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkam w Antwerpii. Co prawda w ciąży nie byłam i póki co nie jestem. Mam natomiast starszą siostrę, która ma już poród za sobą. Przez cały okres ciąży miała mnie, że tak powiem za translator w przychodniach i szpitalach ![]() Moja siostra obecnie już tu nie mieszka, a jej córeczka właśnie dzisiaj obchodzi swoje pierwsze urodzinki! ![]()
Ludzi poznaje się po ich śmieciach. ![]() (Oliver Brown) Edytowane przez nervica Czas edycji: 2007-05-27 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze jaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() moze ktoras wizazanka mieszka w Gent? btw.wiece moze cos na temat owej szkoly, poniewaz niedlugo zaczynam nauke na dwoch kierunkach i dobrze byloby sie czegos dowiedziec : http://www.schoonheidsschool.nl/
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
to i ja do was dolacze, pozdrowienia z Leuven
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
A ja z Tervuren, ktore lezy w polowie drogi miedzy Leuven a Bruksela. Dopiero znalazlam ten portal pare dni temu, a zarejestrowalam sie dzis. Jak na razie podoba mi sie, no i nareszcie znalazlam odpowiedzi na pare nurtujacych mnie pytan, za co chcialam bardzo podziekowac wszystkim, ktorzy ten portal wspoltworza. Pozdrawiam wszystkie Polki w Belgii, jak by co to jestem chetna do rozmowy
![]() P.S. Jezeli ktos lubi muzyke rnb i mieszka w poblizu zapraszam na impreze we Vossem, piatek wieczor 17 sierpnia, jak by co zalatwie tansze wejsciowki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
A i ja się dołącze. Pozdrowienia z Brukseli. Tylko coś tu cicho?
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jeda bruksela dopisuje sie do listy,ale ja juz korzenie zapuscilam w Brukseli ,prawie 14 lat tutaj mieszkam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Oho to rzeczywiście
![]() ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja piszę (jeszcze) z Antwerpii
![]() ![]() Polecam stronkę www.belgia.net - sporo fajnych wiadomości ![]() Jakoś nie jest mi żal rozstawać się z tym krajem .... powodzenia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
dzieki za odp;ja juz wprawdzie tez urodzilam synka;ma juz 7 miesiecy i wszystko sie dobrze ulozylo;na brak zajec tez nie nazekam
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
![]()
Mona! Chyba sobie żarty stroisz?!
![]() ![]() Tyle wiesz... tyle potrafisz... No i kto mnie w końcu nauczy malować tą moją nieszczęsną mordę?! ![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny, ja jestem od prawie dwóch miesięcy w Brukseli, od poniedzialku zaczynam kurs francuskiego, mam nadzieję, że dam radę!
![]() Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Coś te forum nasze się nie rozpisuje
![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Mam na imie Anka , mieszkam juz na stale w Bruxelles od 6 lat , jestem tutaj z rodzina i chetnie poznala bym inne kobietki tutaj mieszkajace .Od 29 stycznia mam zamiar zaczac szkole kosmetyczna .Do Polski jezdzimy bardzo rzadko , wiec bardzo tesknie za moim krajem i rodzina ktora tam mieszka .Goraco pozdrawiam wszystkich mieszkajacych na obczyznie Anna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć Aniu, jeśli miałabyś ochotkę, mogłybyśmy się umówić na jakąs kawkę na Grand Placu. Znam tu parę osób, ale niestety, spotykam się z nimi sporadycznie. Więc też chętnie kogoś poznam.Jeśli masz ochotę, możemy się umówić któregoś dnia. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Witaj
Ciesze sie z e mi odpisalas i spodkam sie z toba z przyjemnoscia,mieszkam tutj od 6 lat ale nie mam zbyt wielu znajomych .Podaje Ci moj nr tel 0472 800 718 , podam Ci rowniez link na skype ania_kow, i ne na gg1979172. Pozdrawiam Anka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Nie wiem czy w dobrym dziale piszę ![]() Z góry dziękuje ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Mnie się na myśl nasuwa centrum handlowe Wijnegem.
Wiele kobiet natomiast wybiera Meir - z racji położenia w centrum miasta jest tam łatwiejszy dostęp. A w miejscach tych są oczywiście sklepy: od Hema przez Planet Parfum po Zara.
![]() |
#52 | ||
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci bardzo za pomoc
![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() jakie sa ceny ubrac, kosmetykow? Czy naprawde francuskie jest niezbedny, mowie tylko po angielsku...? dzieki z gory ![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Najtaniej to chyba wbrew pozorom wyjdzie samolot. Ja moich rodziców na czerwiec też "z nieba" sobie ściągnę. Przy okazji najszybciej
![]() Ceny są adekwatne do tutejszych zarobków. Nie jest tragicznie. Wiadomo, że np. na bazarku kupisz czasem ciuszek za parę euro, a gdzieś indziej za kilkadziesiąt, ale ogólnie w sklepach ceny są przystępne. Jeśli o język chodzi... podobno w Walonii niewiele osób mówi po angielsku, a bynajmniej niechętnie. We Flandrii na bank dogadałabyś się bez najmniejszych problemów. To wiem z autopsji. Nawet mój znajomy (właśnie z Walonii) był zdumiony jak łatwo tu się po angielsku można porozumieć.
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
a Bruksela i okolice, czyli tam gdzie bede, to Walonia czy Flandria?
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Bruksela, Woluwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Właśnie dowiedziałam się,że mam wyjechac na stałe do Belgii-Antwerpia.Mam 16 lat i w tym roku kończe gimnazjum.Prosze powiedźcie jak jest ze szkołą średnią i z językiem.Bo ja znam angielski ale bardzo malutko... I właśnie tego najbardziej się obawiam.Jednak liczę,że plany się zmienią i zostanę w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ze szkołą to myślę, że skoro nie znasz języka to przez pierwszy rok możesz chodzić na kursy językowe, a do szkoły wybrać się dopiero od drugiego roku pobytu tam. (Moja znajoma która wyprowadziła się z rodzicami do Irlandii tak właśnie miała) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
super!! jedz...
ja tez absolutnie nie znam jezyka! a jade na 3 miesiace do pracy ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
No dziękuję za odpowiedź...To jeszcze nie jest na 100 % podjęta decyzja... Ale bardzo obawiam się szkoły.Czy są tam jakieś zawodowe ;> bo chyba takie by było najlepsze rozwiązanie...Ale tego języka boję się strasznie.I domyślam się ,że jakby plany sie potwierdziły to musiałabym odpuścić sobie rok i na początku nauczyć się języka a później ewentualnie iśc do szkoły.Proszę piszcie.Pozdrawiam;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.