Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-02, 22:22   #571
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
oo kurde studencka jak dawno ja jej nie jadłam trzeba kupić i zjeść
aaaa mleczko to w ustach ostatni raz miałam z dwa lata temu bez skojarzeń

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Czekam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Kasiu dużo zdrowia!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Kurde ale mnie skusiłyście na czekoladę ... i co ślinotok mam w buzi aaa nie chce.. nie mogę... bo będzie kolejny kg
Ania dodatkowe kg w ciąży miej w kiedy jak nie teraz? potem będziemy się wspierać w ich zrzucaniu. Zzostały trzy miesiące bezkarnego tycia

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:25   #572
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
Ania dodatkowe kg w ciąży miej w kiedy jak nie teraz? potem będziemy się wspierać w ich zrzucaniu. Zzostały trzy miesiące bezkarnego tycia

Dobrze prawi, polać jej ( co to tam było? jaśmin i mirinda?)

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:26   #573
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Chyba w każdej pracy jest takie krzesło
Hihi u mnie ja takie krzesło zapoczątkowałam Ciekawe czy moja zastepczyni zaciąży

Dzaneta też miałam jakiś czas temu fazę na to mleko słodkie w tubce z Biedry Czasem nawet kupiłam dwa jedno dla TŻ a i ta finalnie dwa zżarłam ale już ok 2 tyg nie jadlam tutaj na wątku mi o nim przypomniałaś :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:38   #574
__Veronique
Wtajemniczenie

Właśnie, mleko w tubce...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:43   #575
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56707541]Ania dodatkowe kg w ciąży miej w kiedy jak nie teraz? potem będziemy się wspierać w ich zrzucaniu. Zzostały trzy miesiące bezkarnego tycia
[/QUOTE]

powiedzmy bezkarnego ale zjadłam parę kawałeczków.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 22:43   #576
miszkaaa
Zakorzenienie

W końcu nadrobiłam- 20 stron!!!!!!!!!!!
Witam się w końcu i ja w nowej części
I witam nowe mamusie

Trochę się u nas ostatnio działo i nie miałam głowy, żeby na necie siedzieć.

Śliczne ubranka kupujecie i trochę zazdraszczam bo ja wszystko mam po pierwszym synku.
Jedynie kilka rzeczy zmienimy- typu ochraniacz do łóżeczka, śpiworek na zimę do wózka, no i strasznie napaliłam się na kocyk minky.
Dla pierwszego synka dostalismy kocyki po innych dzieciach. W sumie nie miałam/nie potrzebowałam ich aż tak dużo jak niektóre z Was ale tak mi się te minky podobają, że i tak kupię jescze 1 nowy

MAMANINY i jak oceniasz Szumisia? Włączalaś go już?

DZANET ja właśnie teraz napaliłam się na woombie bo pierwszy syn źle sypiał. Cos czytałam, że u Ciebie się nie sprawdził, dlaczego?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 23:01   #577
ania230
Zakorzenienie

Oglądam dobry film Dla niej wszystko na tvn

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-02, 23:05   #578
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56589321]Ja miałam avent ręczny i też był fajny. Miałam okres kiedy musiałam odciągnąć mleko i wylewać (brałam antybiotyk) i wtedy wypożyczyłam avent elektryczny. Wygodny bo nie trzeba było się tak namachac ale tym ręcznym więcej ściągałam

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

ja również miałam ręczny avent i uważam, że jesli jesteśmy nastawione głównie na kp a laktator ma być tylko w razie W to nie ma potrzeby inwestowac kilkuset zł w elektryczny

MOTYLEK chyba Ty pytałaś o elektr. nianię.
My teraz mamy jakąś "no name" i sprawuje sie super tak więc nie trzeba od razu kupować jakiejś mega firmowej i drogiej.
Obecnie mamy pożyczoną, chcemy kupić nową tylko dlatego, że chcemy z kamerką (mamy sypialnie i pokój synka na górze)
Moim zdaniem trzeba na spokojnie przemyśleć i wybrać bo wyprawka dla pierwszego dziecka jest porównywalna do organizowania wesela- ze wszystkich stron zalewają nas informacje, że to czy tamto jest niezbędne, ta firma jest naj..., itd. a tak naprawdę nie zawsze co drogie i firmowe jest jedyne i najlepsze.

Żabinek
Stary 2016-03-02, 23:11   #579
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie leki kupić na początek

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Nie dotrzymam do końca filmu. Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-02, 23:12   #580
Madzia9999
Zakorzenienie

Tak sobie dumam, że laktator w razie co dokupie jak się już mała urodzi i zajdzie taka potrzeba bo chcę karmić kp ale nie za,wszelką cenę, a wiadomo różnie bywa...
Szumisia bardzo chcę
Nianię elektroniczną mamy dostać od siostry tz po jej synku, z tego co kojarzę oni z monitorem oddechu mieli.

Sophia Loren
Stary 2016-03-02, 23:14   #581
haneczkab92
Ania

Nie było mnie raptem kilka godzin a tu cztery strony, ale nadrobiłam
Ja wracam ze spotkania, zrelaksowałam się i najdałam Na koniec, wracając wstąpiliśmy do maka i zjadłam mcflurry bounty

MamaNiny , Paula_ck- śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie, wgl zapomniałam wczesniej zapisać na 1 stronie że mam dziś

Więc Nadia waży 550g

Jest ułożona głowka w dół, ale lekarz powiedział że na tym etapie sie jeszcze nie ocenia połozenia bo moze sie przekręcić

I przewiduje jej wagę ok 2700, mówi że raczej 3kg nie przekroczy i dla mnie to dobrze bo wtedy na pewno dam rade urodzić naturalnie I od razu powiedział, żebym nie porównywała z innymi dziecmi na tym etapie bo zaraz zaczne wymyslac haha a ona na pewno bedzie mniejsza ze wzgledu na mnie i moja budowe

Zmierzył mi też szyjke na usg dopochwowym, 3,3cm wiec git

i zalecił glukoze 75g za 2 tygodnie, w 25 tygodniu

i muszę ogarnac te centyle bo wiem, że coś piszecie a ja nie wiem o co chodzi wgl

a co do mnie to już 5,5kg na plusie, ale też powiedział że jak ktos zaczyna z taka niedowaga 40kg to musi nadrobic

Następna wizyta 30 marca proszę o wpisanie !
świetne wieści!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
melduję się chora- zapalenie zatok+powiększone węzły chłonne... także siłą rzeczy L4 od jutra ale faktycznie muszę odpocząć i psychicznie i fizycznie
Dobrze,że jesteś na l4, szkoda tylko, że z powodu zapalenia zatok;/ oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
nareszcie się odnalazlam na tym nowym wątku.... raju.... to juz 4!!
Moja wizyta poszła dobrze, dziecko nadal jest chłopcem, waży 640 g i ogólnie budowę ma dobra. niestety fotek nie porobil i serca do końca nie zbadał, bo źle było ułozone.
Powtórka wizyty za dwa tyg 17.03. a kolejna konkretna wiyta 01.04 śmialismy sie z doktorkiem, że to w prima aprilis, i obiecał mi, że ona na pewno przyjdzie
Uczestniczylam wczoraj w szkoleniu bezpieczny maluch, jeżdza z ta akcja po całej polsce jestem bardzo zadowolona duzo się dowiedzialam i w ogole fajnie bylo. podam wam link to zobaczycie troszke o co chodzi. jesli bedzie cos w waszym miescie to idzcie, polecam jest za darmo a i troszke gażdetów dają i są konkursy http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html
Dobre wieści
Na warsztatach też byłam, polecam również

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny nie mam jak wchodzic na forum i czytac
Melduje sie po wizycie
Michalek wazy 682 g wszystko super szyjka twarda dluga
Anuszka bardzo Cię proszę wpisz moja kolejna wizyte 30.3 g. 15.50
Dziekuje!

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Ojj, zdrówka Zatoki to jest masakra. Szczególnie jak teraz sucho w mieszkaniach.

Super że wszystko dobrze
Ja też byłam na tych warsztatach i też mi się podobało

W ogóle przypomniało mi się że mówili nam że stworzyli taką aplikację na telefon związaną z pierwszą pomocą u maluchów, z bezdechem, jakimiś urazami. Wydaje mi się dość ciekawa więc wstawiam linka
https://play.google.com/store/apps/d...szapomoc&hl=pl

Mam takie same Dla mnie są super i ciągle w nich chodzę

Gratuluję udanej wizyty Super że z Michałkiem wszystko dobrze
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam po tych warsztatach;D wlaśnie mi przypomniałaś o czym

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-02, 23:41   #582
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie leki kupić na początek

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Nie dotrzymam do końca filmu. Dobranoc

Z tego co pamiętam: cos na kolkę, sól fizjologiczną kilka ampułek, maść majerankową na katar i nie pamiętam co jeszcze. Ewent. możesz sobie paracetamol-syrop kupić w razie W.
Ale u was jest inaczej, macie całodowbowe apteki no i lekarze chętnie przepisują leki więc ja bym nie szalała w PL z apteczką.

Za to polecam jeszcze dla siebie kupić tantum rosa+ butelkę ze spryskiwaczem do szpitala po porodzie.
Super sprawa! Rozpuszczasz tantum w wodzie w tej butelce i chodzisz z nią do toalety. Takie podmywanie w sprayu przy każdej wizycie w toalecie. Ja miałam w szpitalu i używałam jeszcze w domu.

A do siedzenia po porodzie dmuchane kółeczko do pływania Bo siedzenie na twardym krześle może być dość bolesne. Mi przynosiło dużą ulgę

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tak sobie dumam, że laktator w razie co dokupie jak się już mała urodzi i zajdzie taka potrzeba bo chcę karmić kp ale nie za,wszelką cenę, a wiadomo różnie bywa...
Szumisia bardzo chcę
Nianię elektroniczną mamy dostać od siostry tz po jej synku, z tego co kojarzę oni z monitorem oddechu mieli.
szumisia ja też bardzo chcę

my bez monitora oddechu ale za to z kamerką do podglądania dziecka chcemy

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Wykorzystałam moje ciasto francuskie i zrobiłam dzisiaj rogaliki
Dla synka z nadzieniem jabłkowym a dla nas nutella+banan.
Wyszły rewelacyjne Już chyba nigdy więcej nie kupię gotowców w sklepie. Wolę kupić ciasto francuskie i sama zrobić ciasteczka- chwila roboty a przynajmniej wiem co jem.

Żabinek
Stary 2016-03-03, 00:08   #583
Madzia9999
Zakorzenienie

Nie mogę zasnąć kurczę nigdy nie mam problemów z zasypianiem.

Sophia Loren
Stary 2016-03-03, 00:12   #584
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
I witam nowe mamusie

Śliczne ubranka kupujecie i trochę zazdraszczam bo ja wszystko mam po pierwszym synku.
Jedynie kilka rzeczy zmienimy- typu ochraniacz do łóżeczka, śpiworek na zimę do wózka, no i strasznie napaliłam się na kocyk minky.
Dla pierwszego synka dostalismy kocyki po innych dzieciach. W sumie nie miałam/nie potrzebowałam ich aż tak dużo jak niektóre z Was ale tak mi się te minky podobają, że i tak kupię jescze 1 nowy

DZANET ja właśnie teraz napaliłam się na woombie bo pierwszy syn źle sypiał. Cos czytałam, że u Ciebie się nie sprawdził, dlaczego?
Szumisia jeszcze nie włączyłam.. Muszę baterię dokupić. Dzisiaj córka nie chciała spać, więc powiedzieliśmy jej, że potraktujemy ją jak dzidziulka i kupimy dla niej drugiego Szumisia. Odbierałam Szumisia osobiście w show roomie na Solcu. Bardzo było miło Chciałam turkus, więc Pani mi pokazała kilka. To ręczna robota, więc w sumie każdy był troszeczkę inny. Ten krzyczał do mnie: weź mnie! O dziwo, mąż stwierdził, że jest fajny :-o

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 06:38   #585
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
szumisia ja też bardzo chcę

my bez monitora oddechu ale za to z kamerką do podglądania dziecka chcemy
Ja też Liczę, że na moje dziecko podziała

To my tak samo. Byliśmy w weekend u znajomych, którzy mieli nianię z kamerką i stwierdziliśmy, że rewelacja, bo nie trzeba za każdym razem wstawać i sprawdzać czy to dziecko zakwiliło, czy to był inny dźwięk Mimo, że mamy mieszkanie tylko dwupokojowe, to na pewno się na to zdecydujemy, bo pokoje nie są obok siebie (mamy dłuuuugi przedpokój).

Wow, dzisiaj spałam do 6, nie do 4, zawsze to jakiś progres...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:23   #586
malykocio99
Raczkowanie

Na Bezpiecznego Malucha polecam zabrac cos do pisania bo jest duzo waznych i ciekawych informacji, ja zrobilam kilka stron notatek no i trzeba się przygotowac na duza ilosc siedzenia, u nas się przedluzylo o 40 min co dla mnie juz bylo masakra

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:10   #587
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
I witam nowe mamusie

Kupiłam woombie jak mała miała 3 mc i strasznie krzyczała jak ją do niego wkladalam. Pozatym wbrew temu co oisza mnie się wydawało że ono jednak za bardzo upina. Chociaż i tak kupiłam już te większe bo mała trochę już wazyla.
Z tym że woombie to znana i polecana marka, jak sie nie sprawdzi to sprzedasz bez żadnego problemu

Co do laktatora to ja karmiłam 11 mc i od samego początku i bardzo mi sie przydał avent ręczny. Jak Zu miała 3 mc wrocikam na zumbe, w zamrażalniku miałam zamrożone mleko w razie W. Nie byłam uwiązana. Ale jak dziewczyny piszą- szkoda od razu wydawać kasę na elektryczny bo ręczny w zupełności może wystarczyć.

leki- paracetamol na gorączkę ( na sr radzili czopki, miałam też pedicetamol w syropie), sól fizjologiczna i miałam espumisan dla dzieci. Ale to kupiłam po porodzie. W szpitalu dostałam witaminy dla małej

szumis jest fajny. My mamy trochę innego. U nas też bardzo sprawdzila się aplikacja na kom 'sleep baby sleep'

dzień doberek dziś mamy w planach spacer i zakupy a popołudniu jedziemy na obiad z okazji otwarcia knajpy włoskiej przez mojego szwagra. Makarony mmmm uwielbiam!

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

O właśnie!super że mi przypomnialyscie. Niania z kamerka. Nie mamy a bardzo by się przydała. Co polecacie?

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:15   #588
Radena
Zadomowienie

Ojoj,w końcu Was nadrobilam. Ja jadę dziś do urzędu skarbowego złożyć pita. Nawet dostanę coś zwrotu,a mąż musi dopłacić,heh. Wczoraj cały dom posprzątalam więc na dziś tylko gotowanie mam w planach,ale nie mam pojęcia co.
Mam taką refleksję,że fajnie być w ciąży,ale niestety przez swój stan nie mogę być druhna,ani chrzestna :-( smuteczek:-(
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:22   #589
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56715296]
O właśnie!super że mi przypomnialyscie. Niania z kamerka. Nie mamy a bardzo by się przydała. Co polecacie?

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Znajomi mają nianię z Motoroli, chwalą sobie. No ale kosztuje ponad 300zł Chociaż widziałam, że są i droższe...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ojoj,w końcu Was nadrobilam. Ja jadę dziś do urzędu skarbowego złożyć pita. Nawet dostanę coś zwrotu,a mąż musi dopłacić,heh. Wczoraj cały dom posprzątalam więc na dziś tylko gotowanie mam w planach,ale nie mam pojęcia co.
Mam taką refleksję,że fajnie być w ciąży,ale niestety przez swój stan nie mogę być druhna,ani chrzestna :-( smuteczek:-(
Mnie też ominą dwa wesela w tym roku Ale coś za coś - będziemy miały cudowne dzieciątka przy boku
Stary 2016-03-03, 08:32   #590
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Znajomi mają nianię z Motoroli, chwalą sobie. No ale kosztuje ponad 300zł Chociaż widziałam, że są i droższe...

Mnie też ominą dwa wesela w tym roku Ale coś za coś - będziemy miały cudowne dzieciątka przy boku

Ja mam wesele znajomych 2 lipca i jestem ciekawa jak to bedzie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:32   #591
madzius90
Zakorzenienie

Zostawiają mnie jeszcze do jutra, bo dziś pierwszy dzień ze nic nie boli i chcą żeby się utrzymało. Dżizys
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:37   #592
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja jedno pod koniec czerwca i już sobie nawet kombinuję, że jakbym urodziła pod koniec maja, to może może...

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zostawiają mnie jeszcze do jutra, bo dziś pierwszy dzień ze nic nie boli i chcą żeby się utrzymało. Dżizys
W sumie to może dobrze, upewnią się, że wszystko ok i jutro pewnie wyjdziesz
Stary 2016-03-03, 08:41   #593
kaska87
Zakorzenienie

dzisiaj zanosimy papiery do przedszkola- ciekawe czy są szanse dla 3 latków.... lepiej miast tych +500 zapewniliby miejsc dla każdego dziecia w żłobku/przedszkolu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:57   #594
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja jedno pod koniec czerwca i już sobie nawet kombinuję, że jakbym urodziła pod koniec maja, to może może...

Ja tez tak :p
Na ślub sie wybiorę napewno
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:02   #595
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze w sierpniu i we wrześniu już patrzę na sukienki dla Basi
A te imprezy,które mnie omina to właśnie pod koniec ciąży, niby na to wesele się wybieram,bo to bardzo bliskiej przyjaciółki,ale nigdy nic nie wiadomo
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:05   #596
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co pamiętam: cos na kolkę, sól fizjologiczną kilka ampułek, maść majerankową na katar i nie pamiętam co jeszcze. Ewent. możesz sobie paracetamol-syrop kupić w razie W.
Ale u was jest inaczej, macie całodowbowe apteki no i lekarze chętnie przepisują leki więc ja bym nie szalała w PL z apteczką.

Za to polecam jeszcze dla siebie kupić tantum rosa+ butelkę ze spryskiwaczem do szpitala po porodzie.
Super sprawa! Rozpuszczasz tantum w wodzie w tej butelce i chodzisz z nią do toalety. Takie podmywanie w sprayu przy każdej wizycie w toalecie. Ja miałam w szpitalu i używałam jeszcze w domu.
Co do leków dla maluszka, nic dodać, nic ująć. Od siebie mogę polecić kropelki na kolkę - bobotic.

A jeśli chodzi o pielęgnację krocza po porodzie, można psikać się octaniseptem i smarować maścią tribiotic.

Cytat:
Lepiej dmuchać na zimne. Dobrze, że już po bólu

Cytat:

dzisiaj zanosimy papiery do przedszkola- ciekawe czy są szanse dla 3 latków.... lepiej miast tych +500 zapewniliby miejsc dla każdego dziecia w żłobku/przedszkolu
DOKŁADNIE Darmowe żłobki, przedszkola, wyżywienie dzieci. Matki mogłyby szybciej wrócić do pracy i wtedy jakość życia byłaby dużo większa niż dzięki tym 500+...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:06   #597
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej nie się upewnia że wszystko jest ok żebyś nie musiała tam wracać za szybko tylko dopiero na poród. Oby ten dzień szybko minął
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:12   #598
madzius90
Zakorzenienie

Bartek w domu wymiotuje. Najpierw w o 2 w nocy, teraz jak wstał to znowu. Na szczęście nie goraczkuje.
Chwilę z nim rozmawialam przez telefon to mówił mama brzuszek mnie boli i wymiotowalem. Wracaj do mnie.
Siedzę i rycze
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:27   #599
Kociak85
Zadomowienie

majkela, synek idzie do pierwszej klasy? Ile ma lat? Puszczasz go jako 6 czy 7 latka?

ania, co do leków - zgadzam się z dziewczynami: coś na kolki, sól fizjologiczna + gaziki do przemywania oczu, na krople D+K dostaniesz receptę dopiero w szpitalu, no i ja bym paracetamol w czopku kupiła a nie w syropie dla takiego maluszka. No i octinosept (ja tym przemywałam ranę na kroczu i pępek) i tak jak któraś pisała tantum rosa.

madzius, strasznie współczuję... a jakieś szanse na wyjście są? synuś z tatą?

Cytat:
Haha u mnie w pracy podobna sytuacja - krzesło, na którym siedziałam jest ewidentnie "skażone": przede mną dziewczyna zaciążyła i po mnie też jedna Wszyscy już gadają, że jak chce któraś zaciążyć, to musi iść tam usiąść
A pracodawca to pewnie myśli nad wymianą krzesła na nowe :P

Cytat:

o! to jest to co myślę. U nas rekrutacja rusza 07.03ale wyniki dopiero w połowie kwietnia. Będę próbować, bo jednak przedszkole byłoby dla nas dużo tańsze niż teraźniejszy żłobek, ale jakoś nie nastawiam się za bardzo...

Mleko w tubce jakoś nigdy mnie nie kręciło, na szczęście. Ale mąż wczoraj się właśnie połasił na moja milkę oreo i co ja dziś będę jeść?
Stary 2016-03-03, 09:29   #600
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dzień dobry.

Madzius, zdrówka dla synka.. Aż mi łzy pociekły.. Strasznie boję się rozstania z córką, chociażmoja już duża :-( każdy jej wyjazd do babci przeżywam i mam ochotę rzucić wszystko i jechać po nią. Trzymaj się, oby do jutra i utulisz synka.

Promocja na Szumisie http://babyloff.pl/pl/promotions/1/full

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości