|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Gosiaczek071
To oczywiste! Najważniejsze jest wasze zdrowie. Odpoczywaj ile się da ![]()
#4562 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Przespalam noc ale bylo ciezko ![]() ![]() ![]() Agata kazda z nas ma gorsze dni, ja mam aktualnie ![]() Gosiaczek dobrze ze pojechalas ![]() ![]()
#4563 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]()
#4564 |
Zakorzenienie
|
Lulka a używasz męża kompa?
![]() A jak nie to on musial cos wygooglowac dziecięcego heheh. Potem poszukam ale jak chcecie to wam wysle linka by zobaczyć za kogo ma was Google ![]() Mi kiedyś wyszlo w pracy jak sprawdzalam ze jestem mężczyzną po 30 , ale zainteresowania sie zgadzaly hahaha Mozna sie pośmiać na tym ![]() Ducha ![]() ![]() Dobra ja robię owsiankę z owocami, myje głowę i lecę na spotkanie z kolezanka 8-) Sny Pfffd znów mi sie wojna snila :O mi to właśnie tak od czasu do czasu wojna sie przyśni.
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
No i znowu noc kijowa...
Na dodatek mało na zawał nie zeszłam w nocy. Poszłam na siku i przy myciu sie w wannie zauważyłam taki żółtawo-zielony malutki glucik ![]() Jakoś mam wrażenie że to kawałek czopa... tylko kurde to coś za wcześnie na to bo poprzednio wyleciał cały bo był wielki i to 2 tygodnie przed porodem. Dobrze że dzisiaj wizyta u gina to sprawdzi co tam sie dzieje. Znowu mam cyka iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Wtajemniczenie
|
A ja spuchlam :/ stopy i dłonie jak balerony. Ehh musiałam ściągnąć obraczke i pierscionek bo boje się ze będzie jeszcze gorzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() dobiły mnie dziś matki w przedszkolu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale to tanie jest więc warto kupić bo najwyżej się nie przyda ![]() Cytat:
![]() u mnie nic nie spakowane, łóżeczko nawet nie złożone...fotelik i gondola od wózka upchane w garderobie i zawalone kartonami, a stelaż od wózka nie wiem gdzie - mąż nie ma weny poszukać ![]() Cytat:
![]() ja też dziś się spotykam z kumpelą, na szczęscie przyjedzie do mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Danika :O co za babsztyle. Kazda byla w ciąży i powinna pamietac jakoe teksty sa nieprzyjemne. Wredne złośliwe babsztyle.
![]() |
#4569 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
rośnie jak na drożdżach! Kiedy masz kolejną wizytę żeby wiedzieć czy będą rozwiązywać ciąże wcześniej? Cytat:
No i też uważam że mąż ma rację, zawsze lepiej wszystko sprawdzić. Potem gdyby było coś nie tak, to mogłabyś pretensje do samej siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
My mielismi i mamy dla Leona tez wanienke profilowaną. Była ok, dopóki dziecko sie za duzo nie ruszało- jak Em zaczęła siadac, to sie do wanny normalnej przeniesliśmy z myciem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia- kciuki za znalezienie wózka Gosiaczek- dobrze, ze pojechałaś, byle bys te 2 tygodnie jeszcze dotrzymała ![]() Agnessa- lekarz wybierze taka opcje, żeby dla Was było bezpiecznie. U nas dzis noc ładnie przespana- czekam jeszcze na zakończenie sezonu katarowego ![]() ![]()
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Patulinka, w pon będę miec jakies 2 tygodnie do CC. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-03 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek jeszcze troszkę musimy wytrzymać z tym wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciśnienie jak? Danika mogłas im powiedzieć, że nie chodzisz tylko się toczysz ![]() Poli no mamy od jakiegoś czasu wspólnego lapka, a mój komputer wie, że ja jestem w ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie pocieszyła że tylko w brzuchu widać a tak to że nie przytyłam ![]() ![]() Cytat:
Ale mi sie spać chce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
Iwoncia trzymam kciuki za wizytę
![]() Mi też się chcę spać. Chyba taki dzień. U mnie co prawda nie pada ale jest mega ponuro... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4577 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem nie mierzylam. Musze iść do mamy to mi zmierzy bo nawet cisnieniomierza nie mam. Ale w pierwszej ciąży na tym etapie tez puchlam tylko ze upał byl wiec zwalalam na to
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wizyt dziewczyny! Ja ide dzis, ciekawe czy moj brzuch nadal jest za duzy
![]() ![]() glupie komentarze Ja dzis rano dostalam komunikat niewerbalny ![]() ![]() ![]() Gosiaczek, kurcze Ty to co i rusz cos nowego ![]() ![]() Malos, haha daj mi troche swojego optymizmu ![]()
#4579 |
Zakorzenienie
|
Do mojego męża przyszedł ostatnio kolega i pyta "no jak sie czujesz" a ja mowię, ze do dupy, a ona "a to nie widać bo dobrze wyglądasz"
![]() Od godz 10 miałam juz 4 razy spinanie macicy. Wg tego co piszą w necie, to te skurcze braxtona tylko, ze nie wiem jak często to moze byc... One sa tak, ze czuje ze sie spina, chwile trzyma ja czuje takie jakby mrowienie delikatne na środku brzucha i zaraz puszcza. Czy to sa normalne skurcze w ciazy? I mogą byc tak często...?4 razy w ciagu pol godz.... Idę po ten fenoterol, moze cos pomoże. Cholera człowiek myslal, ze w 3 ciazy to juz wszystko wie, a gow.no tam :/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dla zestresowanych komplikacjami- nie czytać!
Głupota ludzi nie ma granic ![]() Jak ostatnio byłam w pracy szef zaczął mi opowiadać, że jego bratanica ostatnio urodziła ale po 3 dniach dziecko zmarło. Stwierdził, ze może ciężarnej nie powinno się mówić takuch rzeczy ale chyba, żebym lepiej wiedziała, że taka sytuacja może mieć miejsce ![]() Dzisiaj widziałam się ze znajomą i ta pytała gdzie chcę rodzić. Na moją odpowiedź wpadła w panikę, że źle robię, bo jej znajomej ostatnio zrobili tam za późno cesarkę i dziecko przewieźli do Torunia. Chwilę po tym zaczęła, że szpital we Włocławku to jeszcze większa tragedia i współczuje mi, że gdzieś muszę urodzić ![]() Do tej pory o Lipnie słyszałam głównie pozytywne opinie, nawet kobitki z Włocławka tu przyjeżdżają rodzić. I jak tu się nie denerwować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |||
Rozeznanie
|
Wyprasuje powieszę i bede sie chwalic
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja poprosze link ![]() Klin Mam, poczytałam, polecali, bede używać ![]() Dopiero wstalam ![]() ![]() ![]() Jakis mam lepszy humor. Mama jest po pierwszej dawce i zniosła wszystko super (odpukać!) jestem z niej dumna ![]() ![]() Miłego dnia kochane! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
Madziara a czemu to dziecko zmarlo?
O kazdym szpitalu sa negatywne opinie w kazdym sie moze sie zdarzyc tragedia na którą nie mamy wplywu. Jak ja lerzalam na porodowce to tez laska urodzila martwe tylko slyszalam jak polozna jedna do drugiej mowi ze ma zapytac jaki worek maja dac czarny czy chyba niebieski i czy zycza sobie sekscje robić. Ja tu rodze i takie rzeczy słyszę. Ponoc za pozno przyjechali do szpitala z tego co potem slyszalam Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Madziara889 mysle ze nie ma sie co sugerowac az tak opiniami. Kojarzysz sprawe Lilki urodzonej w szpitalu Bonifratow w Katowicach? A taki szpital zachwalany a tu cos takiego. Wszedzie sa zle sytuacje, ale trzeba myslec pozytywnie. Np w moim szpitalu podobno od 4 lat nie urodzilo sie dziecko z mniejsza iloscia punktow niz 8 w pierwszym pomiarze, maly szpital jak juz kiedys mowilam. Ale 30 lat temu "spieprzyli" porod mojej ciotki (pracujacej w tym szpitalu jako ksiegowa a jej ojciec byl wtedy dyrektorem)- kuzyn ma wielkie problemy z padaczka, praktycznie nie ma zycia moge powiedziec. Nie ma reguly.
Gosiaczek jesli skurcze nie narastaja i nie sa bolesne to niby nic takiego nie powinno sie dziac, choc jak pamietasz miesiac temu przez takoe skurcze trafilam do szpitala bo bylo zagrozenie przedczesnym porodem. A mnie nic nie bolalo...tylko dyskomfort spinania... Poobserwuj moze i jak nie przejdzie po leku to ja bym do szpitala jechala. Niech KtG podlacza chociaz..
#4584 |
Zadomowienie
|
Gosia spróbuj wziac ciepla kapiel i weź magnez i nospe powinno to zlagodzic te skurcze jesli są ta ćwiczenia macicy.
Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Kopycio za Twoja mamę tez trzymamy kciuki i wierzymy ze wszystko dobrze się potoczy ![]() Ja wczoraj mialam babskie wyjście, bylam z koleżanka na deserze a potem w kinie, ale to juz raczej mój ostatni taki wypad, juz nie czuje sie dobrze za kierownica, tak samo w kinie juz nie bylo wygodnie, balam sie wracać do domu sama po 23 autem, cos mnie kulo w dole brzucha, a w nocy maly szalal ze sie nie wyspalam
#4585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie sie codziennie spać chce, nawet jak słonko za oknem. Te chodzenie w nocy mnie wykańcza i bóle przy obracaniu i wstawaniu dlatego w dzień jak mumia ![]() Cytat:
Jak dłużej pochodze to pełno białej wydzieliny że bez wkładki chyba by mi po nogach ciekło. A co u Ciebie sie działo? Cytat:
![]() No a kierowca super że Ci obniżył podłogę ![]() Cytat:
![]() No 24/24 czuje sie własnie do du py!! Mnie sie wieczorem bardzo często spina własnie tak brzuch jak opisujesz. Jak tyłkiem poruszam to szybciej przechodzi. Gorzej jak mam pozycje półsiedzącą to zle nawet tyłkiem poprzewracać co by skurcz puścił... Jak planowałam drugą ciąże to też myślałam że już jakieś doswiadczenie mam i lepiej wiem no ale dupa zbita, tak jakbym sie uczyła na nowo co niektórych rzeczy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
danika co za babki, tym bardziej ze same były w ciązy i wiedza jak takie teksty potrafią denerwowac...
powoli bedziemy wchodzic w ten czas w ktorym jedynym pytaniem będzie urodziłaś już/jeszcze nie urodziłaś? ![]() Trisdom oby katar już minął ![]() u mnie cm wiecej w obwodzie, nadal chodzę w swojej normalnej parce rozm. S, tyko bardziej dopasowana na dole się zrobiła ![]() może faktycznie ludzie nas dlatego nie przepuszczają, sama tak robiłam jak nie byłam pewna czy babka jest w ciązy czy poprostu ma troche kg więcej wolłam nic nie mówić niż ją urazić justyna_fli ze niby Ty masz za duży brzuch? ja uważam ze ładny i zgrabny ![]() a co do promotora to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosiaczek071 biedna jesteś z tymi wszystkimi lekami i dolegliwościami, ale juz niedługo i bedziesz tulic Antka ![]() a mezowi nalezą sie brawa za opiekę i za to ze wczoraj zdecydował do gina pojechać ![]() dziś albo jutro na pocieszenie dostaniesz torbę bagme ![]() ![]() madziara889 co za ludzie... ![]() kopycio dobrze ze mama tak dizelnie znosi chemie, dużo siły dla Was na ten czas ![]() a w ogóle to gdzie rodzisz? w Wawie czy gdzieś u siebie pod? ![]() Polinezyjka oby szampony mężowi podpasowały, ja też próbowałam swojego przestawić na te bardziej naturalne ale po przeciwłupieżowym Babuszki agafii było jeszcze gorzej więc niestety nadal bulimy prawie 30 zł za jedyny apteczny, który mu służy |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
madziara889 współczuję sytuacji, co za babskie niezdecydowane
![]() wkładka do wanny akurat u nas się nie przyda, bo udało mi się kupić wanienkę profilowaną na wyprzedaży w Auchan za 20 zł ![]() klin kupiłam przy okazji zakupu pościeli do łóżeczka. Sprzedawca miał w swojej ofercie za 18 zł i wzięłam. Jest to cena za klin i poszewkę na zamek.
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Smarrita nie wiem dlaczego dziecko zmarło, tego już mi nie powiedział.
Wiem, że w każdym szpitalu może zdarzyć się tragedia ale po co tak straszyć ciężarną na miesiąc przed porodem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam klin kupiony razem z materacykiem do łóżeczka, wanienki nadal nie mamy, ale raczej bedziemy używać tetry jako antuslizgu.
Mnie ostatnio w biedrze para z dzieckiem przepuścila, nie chcialam ale się uparli ![]()
#4590 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty gdzieś z moich okolic? ![]() ![]() ![]() ![]() Masz racje juz niedługo bedzie zdziwienie ze my jeszcze w dwupaku ![]() Cytat:
Dziekuje ![]() Ja kino odpuściłam juz dwa miesiące temu.. Niewygodnie, glosno ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.