Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 07:34   #4561
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Gosiaczek071
To oczywiste! Najważniejsze jest wasze zdrowie. Odpoczywaj ile się da

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:41   #4562
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Hejka
Przespalam noc ale bylo ciezkoznow mi sie nasili bol spojenia, a bylo juz znosniei do tego maly bardzo bolesnie sie rusza

Agata kazda z nas ma gorsze dni, ja mam aktualnie

Gosiaczek dobrze ze pojechalasbedzie dobrze

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:45   #4563
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej dzisiaj rano jak tż przyjechał próbowaliśmy coś działać , ale daliśmy sobie spokój bo mam już wszytko nisko i tż sam czuł że nie może i zaczełam podkrwawiać , wiec nie ma co ryzykować .... Noc przespałam super . Teraz poszukiwać ciąg dalszy najwieksza zagwostkę mam przy butelce ,..

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 07:58   #4564
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka a używasz męża kompa? bo jak tak to na pewno stad hehe

A jak nie to on musial cos wygooglowac dziecięcego heheh.

Potem poszukam ale jak chcecie to wam wysle linka by zobaczyć za kogo ma was Google

Mi kiedyś wyszlo w pracy jak sprawdzalam ze jestem mężczyzną po 30 , ale zainteresowania sie zgadzaly hahaha

Mozna sie pośmiać na tym

Ducha no to ładnie ! To na zabawy poczekasz chwilke

Dobra ja robię owsiankę z owocami, myje głowę i lecę na spotkanie z kolezanka 8-)

Sny

Pfffd znów mi sie wojna snila :O mi to właśnie tak od czasu do czasu wojna sie przyśni.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:04   #4565
Iwoncia81
Zakorzenienie

No i znowu noc kijowa...
Na dodatek mało na zawał nie zeszłam w nocy.
Poszłam na siku i przy myciu sie w wannie zauważyłam taki żółtawo-zielony malutki glucik
Jakoś mam wrażenie że to kawałek czopa... tylko kurde to coś za wcześnie na to bo poprzednio wyleciał cały bo był wielki i to 2 tygodnie przed porodem.
Dobrze że dzisiaj wizyta u gina to sprawdzi co tam sie dzieje. Znowu mam cyka iść
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:10   #4566
gosiulka22
Wtajemniczenie

A ja spuchlam :/ stopy i dłonie jak balerony. Ehh musiałam ściągnąć obraczke i pierscionek bo boje się ze będzie jeszcze gorzej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:11   #4567
danika
Zakorzenienie

hej

dobiły mnie dziś matki w przedszkolu "a pani jeeeeszcze chodzi?"); no kurde poczulam się jak słonica kurde wiem, że co najmniej od miesiąca wyglądam jak do porodu, ale mogłyby sobie darować

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
RENATA mozesz dac np taka foczkę do kapieli. Ona jest na przyssawki. Tak moja wanienka wyglada juz fabrycznie, tzn jest tak wyprofilowana ale wlasnie u teściów do zwykłej wanienki miałam tez ta foczkę. Wlasnie mi sie przypomniało. Na to tetra i sie nie bedzie maluch ślizgać Załącznik 6245801
miałam tą foczkę ale młodej nie pasowało, jakoś kąpanie "na ręce" najlepiej szło
ale to tanie jest więc warto kupić bo najwyżej się nie przyda

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Klin
A czy nie wystarczy podłożyć książki pod łóżeczko żeby zrobić lekki spad?

Torba nie spakowana, brak weny rowniez...
no wystarczy, moja tak cały czas śpi ze względu na chorowanie na uszy, ale trzeba przynać, ze to nie "wygląda"

u mnie nic nie spakowane, łóżeczko nawet nie złożone...fotelik i gondola od wózka upchane w garderobie i zawalone kartonami, a stelaż od wózka nie wiem gdzie - mąż nie ma weny poszukać

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
L
Dobra ja robię owsiankę z owocami, myje głowę i lecę na spotkanie z kolezanka 8-)
fajnie

ja też dziś się spotykam z kumpelą, na szczęscie przyjedzie do mnie i chyba pójdziemy razem po córę do przedszkola bo się Olga za ciocią stęskniła
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:25   #4568
Polinezyjka
Zakorzenienie

Danika :O co za babsztyle. Kazda byla w ciąży i powinna pamietac jakoe teksty sa nieprzyjemne. Wredne złośliwe babsztyle.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:25   #4569
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
My po wizycie wszystko cacy. Dzisiaj 32t2d i maly waży 2130g jest o 2 tyg wiekszy szyjka 35mm więc też niczego sobie, pozatym pozamykana. Kurczę ale z tym wszystkim zaczyna się komplikować. Dziecko według niego szykuje się ponad 4 kg i to jest wskazanie do cesarki... drugie wskazanie to moja skolioza która jest coraz bardziej widoczna i gin boi di żebym tym klockiem nie poglebila. Kolejne wskazanie moja T achykardia. Powiedział że Ciążę trEba będzie zakończyć 10-14dni wcześniej z tych względów. Wtedy będziemy próbować może wywołać porod naturalnie około 10-15 kwietnia albo zrobić planowaną cesarke. Mam wziąć zaświadczenie od neurologa z tym kręgosłupem. Kurczę i fajnie i niefajnie Ale najważniejsze Adaś jest zdrowy i duzzzy a brzuch mam maly i nie wiem gdzie on się tam mieści.
Super że u Was wszystko dobrze! No Adaś
rośnie jak na drożdżach!
Kiedy masz kolejną wizytę żeby wiedzieć czy będą rozwiązywać ciąże wcześniej?

Cytat:
Ten lek co dostałam na skurcze to fenoterol, podobno duzo babek go dostaje na przedwcześnie zagrażający poród. Ja dostałam w aerozolu, gin powiedział ze nie ma skutków ubocznych w postaci kołatania serca. Mam brać 6 wziewow dziennie.

Oby na cos to pomogło bo czeka mnie szpital
Minimonix a nic mi nie mów... Czasem mm wrażenie, ze ja sobie wmawiam te wszystkie rzeczy, no ale badania i to co mowi gin potwierdza. Ja bym wczoraj nie pojechała nawet do tego lekarza, nie chciałam "robić kłopotu" bo maz miał duzo ważnej pracy, ale nakłamał mi ze skończył i ze mamy jechać, ze to 9 miesiąc i lepiej 10 razy pojechać za duzo niz o 1 za mało
Też miałam ten fenoterol, tylko ja miałam wtedy w szpitalu podawane w kroplowce dożylnie i kolotania serca mialam. Moze zalezy to od tego w jakiej postaci podawany jest lek. Trzymam kciuki kochana żeby wszystko się uspokoilo. No bo jeszcze 3 tyg do cc tak?
No i też uważam że mąż ma rację, zawsze lepiej wszystko sprawdzić. Potem gdyby było coś nie tak, to mogłabyś pretensje do samej siebie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:35   #4570
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Moje kosmetyczne nowości hehe

A smoczek dostałam w prezencie od kolegi z pracy ladniutki :P
Smoczek śliczny, a zapachu szamponu dziegciowego nie lubię- a mąż na łuszczyce uzywa i potem mu tym włosy smierdzą bleeeee

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
wkładka do wanienki
My mielismi i mamy dla Leona tez wanienke profilowaną. Była ok, dopóki dziecko sie za duzo nie ruszało- jak Em zaczęła siadac, to sie do wanny normalnej przeniesliśmy z myciem.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
a co do sytuacji w tramawaju to akurat miałam taką kurtkę ze raczej widac i w zapiętej, no moze nie wyglądam jak w prawie 9 miesiącu ale mimo wszystko
nie sądze ze myśleli ze jestem zwyczajnie gruba
Ja sie zmierzyłam- dalej mam 95cm, a za kurtkę mi robi teraz płaszcz z Promoda, taki luźniejszy i bez problemu sie w niego mieszczę. Ludzie w kolejkach tez chyba mysla, że jestem gruba

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

dobiły mnie dziś matki w przedszkolu "a pani jeeeeszcze chodzi?"); no kurde poczulam się jak słonica kurde wiem, że co najmniej od miesiąca wyglądam jak do porodu, ale mogłyby sobie darować

Madzia- kciuki za znalezienie wózka
Gosiaczek- dobrze, ze pojechałaś, byle bys te 2 tygodnie jeszcze dotrzymała
Agnessa- lekarz wybierze taka opcje, żeby dla Was było bezpiecznie.

U nas dzis noc ładnie przespana- czekam jeszcze na zakończenie sezonu katarowego Marzę o odetkanym nosie
Stary 2016-03-03, 08:39   #4571
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No i znowu noc kijowa...
Na dodatek mało na zawał nie zeszłam w nocy.
Poszłam na siku i przy myciu sie w wannie zauważyłam taki żółtawo-zielony malutki glucik
Jakoś mam wrażenie że to kawałek czopa... tylko kurde to coś za wcześnie na to bo poprzednio wyleciał cały bo był wielki i to 2 tygodnie przed porodem.
Dobrze że dzisiaj wizyta u gina to sprawdzi co tam sie dzieje. Znowu mam cyka iść
Coraz więcej z nas widzę ma jakies akcje z tymi czipami... Ja nie wiem jak to wyglada, mimo 3 ciazy nigdy nie miałam... Generalnie nic poza luteina mi nie cieknie...dobrze, ze masz wizytę dzisiaj,

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Super że u Was wszystko dobrze! No Adaś
rośnie jak na drożdżach!
Kiedy masz kolejną wizytę żeby wiedzieć czy będą rozwiązywać ciąże wcześniej?
Też miałam ten fenoterol, tylko ja miałam wtedy w szpitalu podawane w kroplowce dożylnie i kolotania serca mialam. Moze zalezy to od tego w jakiej postaci podawany jest lek. Trzymam kciuki kochana żeby wszystko się uspokoilo. No bo jeszcze 3 tyg do cc tak?
No i też uważam że mąż ma rację, zawsze lepiej wszystko sprawdzić. Potem gdyby było coś nie tak, to mogłabyś pretensje do samej siebie
Tak, gin wczoraj mi wyjaśnił, ze zdarzały sie często takie przypadki z kołataniem serca, wiele kobiet to miało. Dlatego sie odchodzi od tabletek. Mi zapisał taki lek dla astmatyków z fenoterolem, podobno wziewny jest jakoś lepiej tolerowany i było mniej przypadków kołatania. Przeraża mnie ilośc branych przeze mnie leków (teraz łącznie 19 "dawek" nospa, aspargin, cycclovena, furgin, fenoterol) ale skoro mowi, ze trzeba...

Patulinka, w pon będę miec jakies 2 tygodnie do CC.

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-03 o 08:40
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 08:41   #4572
patulinka94
Zadomowienie

Gosiaczek jeszcze troszkę musimy wytrzymać z tym wszystkim
Stary 2016-03-03, 08:47   #4573
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A ja spuchlam :/ stopy i dłonie jak balerony. Ehh musiałam ściągnąć obraczke i pierscionek bo boje się ze będzie jeszcze gorzej

A ciśnienie jak?

Danika mogłas im powiedzieć, że nie chodzisz tylko się toczysz

Poli no mamy od jakiegoś czasu wspólnego lapka, a mój komputer wie, że ja jestem w ciąży
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:49   #4574
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

dobiły mnie dziś matki w przedszkolu "a pani jeeeeszcze chodzi?"); no kurde poczulam się jak słonica : kurde wiem, że co najmniej od miesiąca wyglądam jak do porodu, ale mogłyby sobie darować
To do mnie wczoraj listonoszka " a pani sie jeszcze kula?" Kurrrrrde...
Ale mnie pocieszyła że tylko w brzuchu widać a tak to że nie przytyłam a chodzi do mnie z przesyłkami 3,4x w tygodniu tylko niezawsze ja drzwi otwieram

Cytat:
Coraz więcej z nas widzę ma jakies akcje z tymi czipami... Ja nie wiem jak to wyglada, mimo 3 ciazy nigdy nie miałam... Generalnie nic poza luteina mi nie cieknie...dobrze, ze masz wizytę dzisiaj,
Ja mam wiecznie mokro ale to w nocy troche mnie zestresowało bo ja mam niby termin na koniec kwietnia. Dziś mi gin ma wypisać skierowanie na cc i podać date.

Ale mi sie spać chce
Stary 2016-03-03, 08:51   #4575
patulinka94
Zadomowienie

Iwoncia trzymam kciuki za wizytę
Mi też się chcę spać. Chyba taki dzień. U mnie co prawda nie pada ale jest mega ponuro...
Stary 2016-03-03, 08:51   #4576
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
To do mnie wczoraj listonoszka " a pani sie jeszcze kula?" Kurrrrrde...
Ale mnie pocieszyła że tylko w brzuchu widać a tak to że nie przytyłam a chodzi do mnie z przesyłkami 3,4x w tygodniu tylko niezawsze ja drzwi otwieram

Ja mam wiecznie mokro ale to w nocy troche mnie zestresowało bo ja mam niby termin na koniec kwietnia. Dziś mi gin ma wypisać skierowanie na cc i podać date.

Ale mi sie spać chce
A jak bardzo masz mokro? Możesz to jakoś opisać? Ja miałam wczoraj dziwny epizod, ale nie chciałam panikować :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 08:53   #4577
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
A ciśnienie jak?

Danika mogłas im powiedzieć, że nie chodzisz tylko się toczysz

Poli no mamy od jakiegoś czasu wspólnego lapka, a mój komputer wie, że ja jestem w ciąży
Nie wiem nie mierzylam. Musze iść do mamy to mi zmierzy bo nawet cisnieniomierza nie mam. Ale w pierwszej ciąży na tym etapie tez puchlam tylko ze upał byl wiec zwalalam na to
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:19   #4578
justyna_fli
Zadomowienie

Gratuluje wizyt dziewczyny! Ja ide dzis, ciekawe czy moj brzuch nadal jest za duzy W sumie moglby byc, ale tak konkretnie to chociaz by mnie na usg wyslali bo tak to dziecko dopiero po porodzie zobacze. Na promotora nic nie poradze juz niestety, niby to wiem ale i tak sie przejmuje, no coz taka juz moja natura
glupie komentarze
Ja dzis rano dostalam komunikat niewerbalny Stoje na przystanku i podjezdza moj autobus. Kierowca otwiera drzwi, jeden rzut oka na mnie i co? Obniza mi podloge do autobusu zebym weszla Musze jak niezly wieloryb wygladac
Gosiaczek, kurcze Ty to co i rusz cos nowego Wspolczuje z tymi lekami, jeszcze 3 tyg musisz sie przemeczyc
Malos, haha daj mi troche swojego optymizmu
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:31   #4579
gosiaczek071
Zakorzenienie

Do mojego męża przyszedł ostatnio kolega i pyta "no jak sie czujesz" a ja mowię, ze do dupy, a ona "a to nie widać bo dobrze wyglądasz"

Od godz 10 miałam juz 4 razy spinanie macicy. Wg tego co piszą w necie, to te skurcze braxtona tylko, ze nie wiem jak często to moze byc... One sa tak, ze czuje ze sie spina, chwile trzyma ja czuje takie jakby mrowienie delikatne na środku brzucha i zaraz puszcza. Czy to sa normalne skurcze w ciazy? I mogą byc tak często...?4 razy w ciagu pol godz.... Idę po ten fenoterol, moze cos pomoże.

Cholera człowiek myslal, ze w 3 ciazy to juz wszystko wie, a gow.no tam :/
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:33   #4580
madziara889
Zakorzenienie

Dla zestresowanych komplikacjami- nie czytać!

Głupota ludzi nie ma granic
Jak ostatnio byłam w pracy szef zaczął mi opowiadać, że jego bratanica ostatnio urodziła ale po 3 dniach dziecko zmarło. Stwierdził, ze może ciężarnej nie powinno się mówić takuch rzeczy ale chyba, żebym lepiej wiedziała, że taka sytuacja może mieć miejsce
Dzisiaj widziałam się ze znajomą i ta pytała gdzie chcę rodzić. Na moją odpowiedź wpadła w panikę, że źle robię, bo jej znajomej ostatnio zrobili tam za późno cesarkę i dziecko przewieźli do Torunia. Chwilę po tym zaczęła, że szpital we Włocławku to jeszcze większa tragedia i współczuje mi, że gdzieś muszę urodzić
Do tej pory o Lipnie słyszałam głównie pozytywne opinie, nawet kobitki z Włocławka tu przyjeżdżają rodzić. I jak tu się nie denerwować?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:34   #4581
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
[

Kopycio
Pokaż zasłony
Wyprasuje powieszę i bede sie chwalic

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

Wiecie co...dopada mnie panika, qrcze za miesiąc będzie już dzidziuś, wszystko się zmieni...

Na plusie mam już 14 kg
Strasznie ciężko mi już się podnosić z łóżka (szczególnie wieczorami)..

Wyszedł mi rozstęp na 1,5 cm...boje się, że popruje się dalej;/
Mialam zrobic porzadek w szafie Zosi ale nie mialam weny,...chyba dzisiaj to zrobie..

Torba nie spakowana, brak weny rowniez...
Spokojnie! Pomyśl tak: to pierwszy i ostatni rozstęp, to tylko 14 kg, torba to pikus i ogarniesz w 15 minut, a szafa? Phi! Dobra muza, pol godziny i po krzyku

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj rano jak tż przyjechał próbowaliśmy coś działać , ale daliśmy sobie spokój bo mam już wszytko nisko i tż sam czuł że nie może i zaczełam podkrwawiać , wiec nie ma co ryzykować .... Noc przespałam super . Teraz poszukiwać ciąg dalszy najwieksza zagwostkę mam przy butelce ,..
Ooo, grzecznie tam! Bo bedziesz pierwsza

Cytat:

Potem poszukam ale jak chcecie to wam wysle linka by zobaczyć za kogo ma was Google

Mi kiedyś wyszlo w pracy jak sprawdzalam ze jestem mężczyzną po 30 , ale zainteresowania sie zgadzaly hahaha

Mozna sie pośmiać na tym

Ja poprosze link

Klin
Mam, poczytałam, polecali, bede używać

Dopiero wstalam super noc czekam na mamę i szyje dalej, dzis powstanie rożek albo kocyk jeszcze nie wiem

Jakis mam lepszy humor. Mama jest po pierwszej dawce i zniosła wszystko super (odpukać!) jestem z niej dumna wierze, ze bedzie tak dalej i wszystko w koncu sie ułoży

Miłego dnia kochane!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:53   #4582
Smarrita
Wtajemniczenie

Madziara a czemu to dziecko zmarlo?

O kazdym szpitalu sa negatywne opinie w kazdym sie moze sie zdarzyc tragedia na którą nie mamy wplywu. Jak ja lerzalam na porodowce to tez laska urodzila martwe tylko slyszalam jak polozna jedna do drugiej mowi ze ma zapytac jaki worek maja dac czarny czy chyba niebieski i czy zycza sobie sekscje robić. Ja tu rodze i takie rzeczy słyszę. Ponoc za pozno przyjechali do szpitala z tego co potem slyszalam

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:57   #4583
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe - część V :-)

Madziara889 mysle ze nie ma sie co sugerowac az tak opiniami. Kojarzysz sprawe Lilki urodzonej w szpitalu Bonifratow w Katowicach? A taki szpital zachwalany a tu cos takiego. Wszedzie sa zle sytuacje, ale trzeba myslec pozytywnie. Np w moim szpitalu podobno od 4 lat nie urodzilo sie dziecko z mniejsza iloscia punktow niz 8 w pierwszym pomiarze, maly szpital jak juz kiedys mowilam. Ale 30 lat temu "spieprzyli" porod mojej ciotki (pracujacej w tym szpitalu jako ksiegowa a jej ojciec byl wtedy dyrektorem)- kuzyn ma wielkie problemy z padaczka, praktycznie nie ma zycia moge powiedziec. Nie ma reguly.

Gosiaczek jesli skurcze nie narastaja i nie sa bolesne to niby nic takiego nie powinno sie dziac, choc jak pamietasz miesiac temu przez takoe skurcze trafilam do szpitala bo bylo zagrozenie przedczesnym porodem. A mnie nic nie bolalo...tylko dyskomfort spinania... Poobserwuj moze i jak nie przejdzie po leku to ja bym do szpitala jechala. Niech KtG podlacza chociaz..

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:04   #4584
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Gosia spróbuj wziac ciepla kapiel i weź magnez i nospe powinno to zlagodzic te skurcze jesli są ta ćwiczenia macicy.

Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Kopycio za Twoja mamę tez trzymamy kciuki i wierzymy ze wszystko dobrze się potoczy

Ja wczoraj mialam babskie wyjście, bylam z koleżanka na deserze a potem w kinie, ale to juz raczej mój ostatni taki wypad, juz nie czuje sie dobrze za kierownica, tak samo w kinie juz nie bylo wygodnie, balam sie wracać do domu sama po 23 autem, cos mnie kulo w dole brzucha, a w nocy maly szalal ze sie nie wyspalam
Stary 2016-03-03, 10:05   #4585
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Iwoncia trzymam kciuki za wizytę
Mi też się chcę spać. Chyba taki dzień. U mnie co prawda nie pada ale jest mega ponuro...
Dziękuje
Mnie sie codziennie spać chce, nawet jak słonko za oknem.
Te chodzenie w nocy mnie wykańcza i bóle przy obracaniu i wstawaniu dlatego w dzień jak mumia

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
A jak bardzo masz mokro? Możesz to jakoś opisać? Ja miałam wczoraj dziwny epizod, ale nie chciałam panikować
Przeźroczysty śluz mam nonstop odkąd końcówka drugiego trymestru była.
Jak dłużej pochodze to pełno białej wydzieliny że bez wkładki chyba by mi po nogach ciekło.
A co u Ciebie sie działo?

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt dziewczyny! Ja ide dzis, ciekawe czy moj brzuch nadal jest za duzy W sumie moglby byc, ale tak konkretnie to chociaz by mnie na usg wyslali bo tak to dziecko dopiero po porodzie zobacze. Na promotora nic nie poradze juz niestety, niby to wiem ale i tak sie przejmuje, no coz taka juz moja natura
glupie komentarze
Ja dzis rano dostalam komunikat niewerbalny Stoje na przystanku i podjezdza moj autobus. Kierowca otwiera drzwi, jeden rzut oka na mnie i co? Obniza mi podloge do autobusu zebym weszla Musze jak niezly wieloryb wygladac
Gosiaczek, kurcze Ty to co i rusz cos nowego Wspolczuje z tymi lekami, jeszcze 3 tyg musisz sie przemeczyc
Kciuki za wizyte
No a kierowca super że Ci obniżył podłogę czyli są jeszcze ludze którzy ciężarnym chcą pomóc bo nie oszukujmy sie jest ich coraz mniej :/

Cytat:
Do mojego męża przyszedł ostatnio kolega i pyta "no jak sie czujesz" a ja mowię, ze do dupy, a ona "a to nie widać bo dobrze wyglądasz"

Od godz 10 miałam juz 4 razy spinanie macicy. Wg tego co piszą w necie, to te skurcze braxtona tylko, ze nie wiem jak często to moze byc... One sa tak, ze czuje ze sie spina, chwile trzyma ja czuje takie jakby mrowienie delikatne na środku brzucha i zaraz puszcza. Czy to sa normalne skurcze w ciazy? I mogą byc tak często...?4 razy w ciagu pol godz.... Idę po ten fenoterol, moze cos pomoże.

Cholera człowiek myslal, ze w 3 ciazy to juz wszystko wie, a gow.no tam :/
U mnie ten tekst pogrubiony co chwila w odpowiedzi
No 24/24 czuje sie własnie do du py!!
Mnie sie wieczorem bardzo często spina własnie tak brzuch jak opisujesz.
Jak tyłkiem poruszam to szybciej przechodzi. Gorzej jak mam pozycje półsiedzącą to zle nawet tyłkiem poprzewracać co by skurcz puścił...
Jak planowałam drugą ciąże to też myślałam że już jakieś doswiadczenie mam i lepiej wiem no ale dupa zbita, tak jakbym sie uczyła na nowo co niektórych rzeczy
Stary 2016-03-03, 10:07   #4586
lucy111
Zadomowienie

danika co za babki, tym bardziej ze same były w ciązy i wiedza jak takie teksty potrafią denerwowac...

powoli bedziemy wchodzic w ten czas w ktorym jedynym pytaniem będzie urodziłaś już/jeszcze nie urodziłaś?

Trisdom oby katar już minął

u mnie cm wiecej w obwodzie, nadal chodzę w swojej normalnej parce rozm. S, tyko bardziej dopasowana na dole się zrobiła
może faktycznie ludzie nas dlatego nie przepuszczają, sama tak robiłam jak nie byłam pewna czy babka jest w ciązy czy poprostu ma troche kg więcej wolłam nic nie mówić niż ją urazić

justyna_fli ze niby Ty masz za duży brzuch? ja uważam ze ładny i zgrabny
a co do promotora to Ty swoje zrobiłas i ewentualne poprawki nie zajmą Ci może az tyle czasu co pisanie, a poza tym moze w ogóle wszystko jest git i nic nie musisz poprawiać

gosiaczek071 biedna jesteś z tymi wszystkimi lekami i dolegliwościami, ale juz niedługo i bedziesz tulic Antka
a mezowi nalezą sie brawa za opiekę i za to ze wczoraj zdecydował do gina pojechać

dziś albo jutro na pocieszenie dostaniesz torbę bagme moja ma dzisiaj być

madziara889 co za ludzie... świetne histore dla kobiety na miesiąc przed porodem
kopycio dobrze ze mama tak dizelnie znosi chemie, dużo siły dla Was na ten czas

a w ogóle to gdzie rodzisz? w Wawie czy gdzieś u siebie pod?

Polinezyjka oby szampony mężowi podpasowały, ja też próbowałam swojego przestawić na te bardziej naturalne ale po przeciwłupieżowym Babuszki agafii było jeszcze gorzej
więc niestety nadal bulimy prawie 30 zł za jedyny apteczny, który mu służy
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:15   #4587
niulka_1985
Zadomowienie

madziara889 współczuję sytuacji, co za babskie niezdecydowane
wkładka do wanny akurat u nas się nie przyda, bo udało mi się kupić wanienkę profilowaną na wyprzedaży w Auchan za 20 zł
klin kupiłam przy okazji zakupu pościeli do łóżeczka. Sprzedawca miał w swojej ofercie za 18 zł i wzięłam. Jest to cena za klin i poszewkę na zamek.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 10:17   #4588
madziara889
Zakorzenienie

Smarrita nie wiem dlaczego dziecko zmarło, tego już mi nie powiedział.

Wiem, że w każdym szpitalu może zdarzyć się tragedia ale po co tak straszyć ciężarną na miesiąc przed porodem?
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:21   #4589
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja tez mam klin kupiony razem z materacykiem do łóżeczka, wanienki nadal nie mamy, ale raczej bedziemy używać tetry jako antuslizgu.

Mnie ostatnio w biedrze para z dzieckiem przepuścila, nie chcialam ale się uparli i jakiego zażenowania doznalam jak nie mogłam z wózka powyciągać produktów, między kasami bylo ciasno, brzuch przeszkadzal żeby się nachylić, nie dalam rady stanąć bokiem do wózka ani żeby przejść na jego przod, jak podeszlam bliżej kasy bylo troche szerzej i jakos wyciagnelam, ale aż mi sie gorąco zrobiloz nerwów haha
Stary 2016-03-03, 10:21   #4590
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

powoli bedziemy wchodzic w ten czas w ktorym jedynym pytaniem będzie urodziłaś już/jeszcze nie urodziłaś?

kopycio dobrze ze mama tak dizelnie znosi chemie, dużo siły dla Was na ten czas

a w ogóle to gdzie rodzisz? w Wawie czy gdzieś u siebie pod?

A Ty gdzieś z moich okolic? do Warszawy mam 60 km wiec rodzę u siebie, poza tym szpital ma dobre opinie i nie widze sensu szukac gdzieś dalej dziekuje za kciuki
Masz racje juz niedługo bedzie zdziwienie ze my jeszcze w dwupaku

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość

Kopycio za Twoja mamę tez trzymamy kciuki i wierzymy ze wszystko dobrze się potoczy

Ja wczoraj mialam babskie wyjście, bylam z koleżanka na deserze a potem w kinie, ale to juz raczej mój ostatni taki wypad, juz nie czuje sie dobrze za kierownica, tak samo w kinie juz nie bylo wygodnie, balam sie wracać do domu sama po 23 autem, cos mnie kulo w dole brzucha, a w nocy maly szalal ze sie nie wyspalam

Dziekuje
Ja kino odpuściłam juz dwa miesiące temu.. Niewygodnie, glosno co do auta to uwazaj na siebie, teraz i pogoda średnia i inni tez kiepsko jeżdżą. A nam puchną mózgi i koncentracja nie ta
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości