Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 09:53   #601
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Dzięki zobaczę tą motorole
My idziemy na wesele 23 kwietnia.
A w pierwszej ciąży miałam tp na 26.09 a wesele siostry 27.09 i byłam na nim bawiłam się do 2 w nocy

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 09:56   #602
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ojoj,w końcu Was nadrobilam. Ja jadę dziś do urzędu skarbowego złożyć pita. Nawet dostanę coś zwrotu,a mąż musi dopłacić,heh. Wczoraj cały dom posprzątalam więc na dziś tylko gotowanie mam w planach,ale nie mam pojęcia co.
Mam taką refleksję,że fajnie być w ciąży,ale niestety przez swój stan nie mogę być druhna,ani chrzestna :-( smuteczek:-(
Nie możesz bo bedziesz już w zaawansowanej ciąży czy od razu po porodzie są te uroczystości?

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja mam wesele znajomych 2 lipca i jestem ciekawa jak to bedzie
Ja też mam wesele u znajomych 2 lipca, problem jest tego typu ze to jest jakieś 200km od miejsca gdzie mieszkamy i zobaczymy jak to będzie
Teraz mamy w Wielkanoc wesele u znajomych TŻ z pracy. Sukienkę już mi mama szyję Obym się dobrze czuła bo na slub i obiad idziemy.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Bartek w domu wymiotuje. Najpierw w o 2 w nocy, teraz jak wstał to znowu. Na szczęście nie goraczkuje.
Chwilę z nim rozmawialam przez telefon to mówił mama brzuszek mnie boli i wymiotowalem. Wracaj do mnie.
Siedzę i rycze
Bidulka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:04   #603
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56720291]Dzięki zobaczę tą motorole
My idziemy na wesele 23 kwietnia.
A w pierwszej ciąży miałam tp na 26.09 a wesele siostry 27.09 i byłam na nim bawiłam się do 2 w nocy

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Dokładnie mają taką https://www.mall.pl/elektroniczne-ni...JHAaAglk8P8HAQ

Wow, to niezła jesteś! Ja bym się bała, że mi wody odejdą na parkiecie, bo też jestem z tych co potańczyć lubią Ale wesele siostry, to wiadomo, też sobie nie wyobrażam nie być

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja też mam wesele u znajomych 2 lipca, problem jest tego typu ze to jest jakieś 200km od miejsca gdzie mieszkamy i zobaczymy jak to będzie
To mam podobny problem - 300 km, co prawda w rodzinnym mieście, no ale sama nie wiem... Szłabym na ten ślub sama z dzidzią, bo mąż raczej będzie miał w tym czasie pracę. Z małą bym poszła, bo cała rodzina będzie na tym weselu, więc nawet nie byłoby z kim zostawić Ech, pożyjemy zobaczymy

Zrobiłam właśnie małe zakupy książkowe, zamówiłam m.in. tego waszego "Jeźdźca"
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:09   #604
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mój chrześniak ostatnio jakiś nerwowy. zaczął skórki przy paznokciach do krwi obskubywać. Siostra pyta się go, co się dzieje, a on że panie w przedszkolu za karę zamykają go w ciemnym pomieszczeniu..!!! Siostra pyta pań w przedszkolu, a te że mały jest niegrzeczny, bije i wyzywa starszakow, dyrektor oczywiście nic nie wie.- ma sprawdzić.. Kur... mnie zaraz strzeli!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:24   #605
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Wow, to niezła jesteś! Ja bym się bała, że mi wody odejdą na parkiecie, bo też jestem z tych co potańczyć lubią Ale wesele siostry, to wiadomo, też sobie nie wyobrażam nie być

To mam podobny problem - 300 km, co prawda w rodzinnym mieście, no ale sama nie wiem... Szłabym na ten ślub sama z dzidzią, bo mąż raczej będzie miał w tym czasie pracę. Z małą bym poszła, bo cała rodzina będzie na tym weselu, więc nawet nie byłoby z kim zostawić Ech, pożyjemy zobaczymy

300 km to kawałek jednak Ile mała bedzie wtedy miała?

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mój chrześniak ostatnio jakiś nerwowy. zaczął skórki przy paznokciach do krwi obskubywać. Siostra pyta się go, co się dzieje, a on że panie w przedszkolu za karę zamykają go w ciemnym pomieszczeniu..!!! Siostra pyta pań w przedszkolu, a te że mały jest niegrzeczny, bije i wyzywa starszakow, dyrektor oczywiście nic nie wie.- ma sprawdzić.. Kur... mnie zaraz strzeli!

Sophia Loren
Stary 2016-03-03, 10:31   #606
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
300 km to kawałek jednak Ile mała bedzie wtedy miała?
Trzeba małej o to spytać Biorę ten ślub pod uwagę tylko wtedy, gdy się jej pospieszy i urodzi się pod koniec maja lub w pierwsze dni czerwca, to będzie miała wtedy ok. 4 tygodni (termin mam na 9ego).
Stary 2016-03-03, 10:34   #607
motylek1984
Zadomowienie

Ja w razie kolek, zaopatrzyłam sie w takie kropelki niemieckie, podobno dobre. A co do wesel, to my mamy 18 czerwca wesele brata tż i nie wiem jak to będzie, później w sierpniu u dalszej rodziny, to odmówimy i w listopadzie, pewnie pójdziemy.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:50   #608
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja w razie kolek, zaopatrzyłam sie w takie kropelki niemieckie, podobno dobre. A co do wesel, to my mamy 18 czerwca wesele brata tż i nie wiem jak to będzie, później w sierpniu u dalszej rodziny, to odmówimy i w listopadzie, pewnie pójdziemy.

Słyszałam o tych kropelkach
Ktoś Ci je przywiózł czy zamówiłas jakos? I ile kosztują?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:54   #609
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierdziele !!! Co to za metody do jasnej cholery? ??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Kociak Bartek jest z moja teściowa. Maz ma młyn w pracy wiec musiał pojechać. Ale gdyby mlody zaczął goraczkowac i częściej wymiotowac to wtedy się zwolni

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-03-03 o 10:55
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:57   #610
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ogólnie nawet jak młody sprawiał by problemy, to czemu rodzicom o tym nie informują?
I od czego jest psycholog Przedszkolny? To państwowe przedszkole. Nie miesci mi się to w głowie.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Madzius, chyba znów jakiś wirus panuje u córki w szkole też jakiś chłopiec wymiotował..
Jutro do niego przyjedziesz i będzie lepiej. Tylko, żebyś Ty niczego nie złapała :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-03-03, 11:31   #611
haneczkab92
Ania

Witam

Pochwaliłam się ostatnio, że nie dokuczają mi skurcze łydek..ehem.. dzisiaj, jak mnie wybudził, to prawie się rozpłakałam, bo nie wiedziałam jak sobie pomóc..ani masaż, ani nic;/ oby to było jednorazowe.
A wieczorem, pierwszy raz obserwowałam ruszający się brzuch, tak Hania kopała jestem z tż zafascynowana

I zrobiłam dziś te placuszki z kaszy mannej i mi nie wyszły... ciasto było rzadkie, przywierały do patelni, a jak je zdjęłam to dosłownie "placki" a nie puszyste placuszki... nie wiem co jest...;/

Cytat:
Zostawiają mnie jeszcze do jutra, bo dziś pierwszy dzień ze nic nie boli i chcą żeby się utrzymało. Dżizys
Najważniejsze,że nie boli już a lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Co do leków dla maluszka, nic dodać, nic ująć. Od siebie mogę polecić kropelki na kolkę - bobotic.

DOKŁADNIE Darmowe żłobki, przedszkola, wyżywienie dzieci. Matki mogłyby szybciej wrócić do pracy i wtedy jakość życia byłaby dużo większa niż dzięki tym 500+...
A tak to 500+ wspomaga tych, którzy w nosie będą mieli wszystko i tyle..ostatnio słyszałam o kobiecie, 14 dzieci i ona się cieszy, bo dom będzie w tych pieniędzy budować.... Ale z dlaczego ktoś, kto ma dwójkę, dostanie tylko na jedno? gdzie tu sprawiedliwość? pieprzony kraj

Cytat:
Bartek w domu wymiotuje. Najpierw w o 2 w nocy, teraz jak wstał to znowu. Na szczęście nie goraczkuje.
Chwilę z nim rozmawialam przez telefon to mówił mama brzuszek mnie boli i wymiotowalem. Wracaj do mnie.
Siedzę i rycze
Współczujędo jutro wytrzymasz i przytulisz synka

Cytat:

Wiesz co, nawet jak je bije innych to nie jest metoda przecież!;/ żal mi takich dzieci, a najgorsze, że mało z tym można zrobić, bo nie zawsze jest to do udowodnienia;/
Może warto porozmawiać z dyrektorem? przecież nie mogą tak męczyć dziecka....

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:35   #612
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie nawet jak młody sprawiał by problemy, to czemu rodzicom o tym nie informują?
I od czego jest psycholog Przedszkolny? To państwowe przedszkole. Nie miesci mi się to w głowie.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Madzius, chyba znów jakiś wirus panuje u córki w szkole też jakiś chłopiec wymiotował..
Jutro do niego przyjedziesz i będzie lepiej. Tylko, żebyś Ty niczego nie złapała :-(

Pierwsze co to powinni porozmawiać z rodzicami ze jest jakiś problem. A nie ze rodzice dowiadują się ostatni i to jeszcze w taki ssposób! No w głowie się nie mieści.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Znowu zaczyna mnie boleć w pachwinach i to po obu stronach na raz
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:38   #613
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Mi się nie chce wierzyć. Wiadomo, zaalarmowałabym dyrektorkę, ale wiesz, możliwe jest też, że chłopak trochę ściemnia. Dzieci w tym wieku lubią historie zmyślać różne. Kurde, nawet jeśli jedna opiekunka wpadłaby na taki "genialny" pomysł to żadna inna by nie zareagowała? Aczkolwiek rozumiem też strach rodziców o własne dziecko, bo jeśli to co mówi jest prawdą, to masakra
Stary 2016-03-03, 11:42   #614
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

3,5 roku taka ściema? Poobrywane skórki u paznokci? Tak z dnia na dzień? Na psychologii nas tego nie uczyli..

Mikołaj <3
Stary 2016-03-03, 11:44   #615
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba małej o to spytać Biorę ten ślub pod uwagę tylko wtedy, gdy się jej pospieszy i urodzi się pod koniec maja lub w pierwsze dni czerwca, to będzie miała wtedy ok. 4 tygodni (termin mam na 9ego).
Rozumiem

Cytat:
Też jestem ciekawa co to za kropelki. Mój tato regularnie jest w DE więc bym go poprosiła żeby mi kupił.
Także Soffinka Ciebie też mogę zaopatrzyć

My mamy jeszcze 2 wesela w sierpniu. Jedno pewnie odmówimy bo to dalszy znajomy, ale kolejne u mojej przyjaciółki ze studiow to chciałabym iść

Sophia Loren
Stary 2016-03-03, 11:55   #616
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem

Też jestem ciekawa co to za kropelki. Mój tato regularnie jest w DE więc bym go poprosiła żeby mi kupił.

My mamy jeszcze 2 wesela w sierpniu. Jedno pewnie odmówimy bo to dalszy znajomy, ale kolejne u mojej przyjaciółki ze studiow to chciałabym iść
Bede miala na uwadze
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:05   #617
Kociak85
Zadomowienie

mamaNiny, mój siostrzeniec w tym wieku jest i czasami naprawdę niestworzone historie wymyśla. Fakt, bardziej by mnie niepokoiło to jego zachowanie i te skórki.... Oby szybko się wyjaśniło i oby dyrektorka zajęła się porządnie wyjaśnieniem tego.
Stary 2016-03-03, 12:11   #618
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
mamaNiny, mój siostrzeniec w tym wieku jest i czasami naprawdę niestworzone historie wymyśla. Fakt, bardziej by mnie niepokoiło to jego zachowanie i te skórki.... Oby szybko się wyjaśniło i oby dyrektorka zajęła się porządnie wyjaśnieniem tego.
Jasne, dzieci bardzo lubią w tym wieku zmyślać.. Sama pracowałam w chwilę w przedszkolu, później w żłobku, gdzie te maluchy 1,5, roczne , 2 letnie, potrafiły takie rzeczy rodzicom opowiadać, że szok... Na szczęście były kamery, więc rodzice mogli sprawdzić w razie w
Ale mimo tego, ze może zmyślać, to i tak trzeba to wyjaśnić, bo nigdy nic nie wiadomo..
A sama mam koleżankę, która posłała dziecko do publicznego przedszkola i sama była świadkiem, jak Pani szarpała jej dziecko, ciągnęła bo mała się rozpłakała przed przedstawieniem i nie chciała nic mówić, to Pani do niej krzyczała, i ją szarpała, na oczach rodziców tego dziecka.
Koleżanka zabrała dziecko, zgłosiła dyrektorce, a ona na to, że to nie możliwe.
Więc zgłosiła do kuratorium..przyjechali na kontrolę i tyle, Pani dalej pracuje...
Także jak mówię, różnie bywa niestety;/

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-03, 12:17   #619
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Jasne, dzieci bardzo lubią w tym wieku zmyślać.. Sama pracowałam w chwilę w przedszkolu, później w żłobku, gdzie te maluchy 1,5, roczne , 2 letnie, potrafiły takie rzeczy rodzicom opowiadać, że szok... Na szczęście były kamery, więc rodzice mogli sprawdzić w razie w
Ale mimo tego, ze może zmyślać, to i tak trzeba to wyjaśnić, bo nigdy nic nie wiadomo..
A sama mam koleżankę, która posłała dziecko do publicznego przedszkola i sama była świadkiem, jak Pani szarpała jej dziecko, ciągnęła bo mała się rozpłakała przed przedstawieniem i nie chciała nic mówić, to Pani do niej krzyczała, i ją szarpała, na oczach rodziców tego dziecka.
Koleżanka zabrała dziecko, zgłosiła dyrektorce, a ona na to, że to nie możliwe.
Więc zgłosiła do kuratorium..przyjechali na kontrolę i tyle, Pani dalej pracuje...
Także jak mówię, różnie bywa niestety;/
Strasznie słabo, że dyrektorka wierzyła tylko jednej stronie.
Kamery były w całym obiekcie?

Sophia Loren
Stary 2016-03-03, 12:18   #620
Konto usunięte

Cytat:

No właśnie, wesele jedynej siostry i jak tu nie iść? Torbę miałam spakowaną w aucie dzięki za linka
Cytat:
Rozumiem

Sab simpleks. Moja pediatra mówiła że to niemiecki odpowiednik naszego espumisanu. Nie znam się więc składów nie mogę porównać. Mam w domu ale używalismy espumisan
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:20   #621
kiara92
Rozeznanie

Madzius Współczuję sytuacji Ale z drugiej strony spróbuj zachować spokój, bo stres i nerwy na pewno nie pomogą. Twój synek ma dobrą opiekę w domu, a jeśli to wirusowe to niewskazane byłoby, żebyś Ty również się zaraziła. Trzymam kciuki, żeby już nie bolało i Cię szybko wypisali.

MamaNiny Okropne, co się w tym przedszkolu dzieje Rodzice muszą jakoś zareagować i wyjaśnić sprawę.

My w tym roku żadnych większych imprez nie będziemy mieli, tak że żadne wesele nas nie ominie.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:21   #622
Konto usunięte

Haneczka przeraża mnie to właśnie i w żłobkach i przedszkolach. Mam mocno inne podejście do wychowania niż kiedyś. Jakbym widziała ze ktoś szarpie moje dziecko zrobilabym taką aferę ze by pozalowal. Masakra jak można 'wychowywać' przemocą i poniżaniem :-(

Stary 2016-03-03, 12:23   #623
CarycaKatharina
Zadomowienie

Czytałam, że sab simplex i espumisan maja dokladnie to samo w skladzie, różnią się tylko dawkowaniem. Tutaj jeden tatuś porównał wszystkie kolkowe specyfiki: tatowymokiem.blogspot .com/2014/08/ sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html (trzeba usunąc spacje)

Edytowane przez CarycaKatharina
Czas edycji: 2016-03-03 o 12:25
CarycaKatharina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 12:23   #624
australia87
Zakorzenienie

Byłam w Pepco, bo myślałam, że kupię coś sobie do ubrania, ale oczywiście sobie nic nie kupiłam, tylko małej 3 rzeczy Wiem, że z tą jakością pepcowych ubranek może być różnie, ale co mi tam, oczy chociaż dziś nacieszę

Nie było Milki Collage! Do Kauflandu już nie jechałam, bo strasznie mi się siku zachciało
Stary 2016-03-03, 12:25   #625
haneczkab92
Ania

Cytat:
Strasznie słabo, że dyrektorka wierzyła tylko jednej stronie.
Kamery były w całym obiekcie?
No dokładnie..ale to małe miasteczko, jedno miejskie przedszkole...pewnie to też dlatego..sama nie wiem..

Tam gdzie ja pracowałam pytasz o te kamery?

Dzanet- rozumiem Twoje obawy i obawy rodziców, samo to co nieraz opowiadają w telewizji, jak to Pani biła dzieci itp..
Tylko jest wiele, wiele miejsc gdzie nic się na szczęście nie dzieje
Choć początkowo byłam przeciwna, myślałam, ze będzie mnie to w jakiś sposób krępować, pracowałam właśnie w miejscu gdzie były kamery(rodzic mógł przyjść do Pani dyrektor i poprosić o podgląd) więc wiedziałam, że nawet jak ktoś mi coś zarzuci, to można to sprawdzić.
Żaden rodzic nigdy nie poprosił o to, więc mając kamery i oni czuli się "bezpieczniej".

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-03 o 12:32
Stary 2016-03-03, 12:32   #626
Konto usunięte

Cytat:
Byłam w Pepco, bo myślałam, że kupię coś sobie do ubrania, ale oczywiście sobie nic nie kupiłam, tylko małej 3 rzeczy Wiem, że z tą jakością pepcowych ubranek może być różnie, ale co mi tam, oczy chociaż dziś nacieszę

Nie było Milki Collage! Do Kauflandu już nie jechałam, bo strasznie mi się siku zachciało
My mamy duzo pepcowtch ubrań. Tskie małe dzieci szybko wyrastaja tylko pepco ma zanixona rozmiarowke no ale to już potem widać po ubranku

Stary 2016-03-03, 12:39   #627
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56730791]My mamy duzo pepcowtch ubrań. Tskie małe dzieci szybko wyrastaja tylko pepco ma zanixona rozmiarowke no ale to już potem widać po ubranku

Wzięłam właśnie na rozmiar 68, bo jakieś takie małe się wydawały...
Stary 2016-03-03, 13:02   #628
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Tez wczoraj bylam z mamą w Pepco na szybko i bodziaki dla małej kupiłam

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No dokładnie..ale to małe miasteczko, jedno miejskie przedszkole...pewnie to też dlatego..sama nie wiem..

Tam gdzie ja pracowałam pytasz o te kamery?

Dzanet- rozumiem Twoje obawy i obawy rodziców, samo to co nieraz opowiadają w telewizji, jak to Pani biła dzieci itp..
Tylko jest wiele, wiele miejsc gdzie nic się na szczęście nie dzieje
Choć początkowo byłam przeciwna, myślałam, ze będzie mnie to w jakiś sposób krępować, pracowałam właśnie w miejscu gdzie były kamery(rodzic mógł przyjść do Pani dyrektor i poprosić o podgląd) więc wiedziałam, że nawet jak ktoś mi coś zarzuci, to można to sprawdzić.
Żaden rodzic nigdy nie poprosił o to, więc mając kamery i oni czuli się "bezpieczniej".
Ta chodzi mi o to przedszkole gdzie pracowałaś Wydaje mi się, że jak ktoś jest fair i bez zarzutów pracuję to mu kamery nie przeszkadzają. Tak jak piszesz idzie się do tego szybko przyzwyczaić A z drugiej strony rodzice czuja się bardziej komforotowo. Praowałas w państwowej czy prywatnej placówce?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56730791]My mamy duzo pepcowtch ubrań. Tskie małe dzieci szybko wyrastaja tylko pepco ma zanixona rozmiarowke no ale to już potem widać po ubranku

ZAdowolona jestes z jakości ubranek z Pepco? Ja biorę głównie te ze skladem 100 % bawałena.

Cytat:
Wzięłam właśnie na rozmiar 68, bo jakieś takie małe się wydawały...
Hm tak zgadzam się. Wczoraj bodziaki na 50cm oglądałam i takie mikro, mikro mi się wydawały. Wziełam w końcu 56 i drugie 62

Sophia Loren
Stary 2016-03-03, 13:27   #629
Miqesi
Wtajemniczenie

Hejka, jakoś mam kiepski humorek dzisiaj. Odebrałam wyniki i mocz kiepski, muszę powtórzyć badania. O dziwo, hemoglobina mi podskoczyła a nic nie brałam dodatkowo. Dobrze, że jutro wizyta u gina.
Zobaczę maleństwo

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

Za to polecam jeszcze dla siebie kupić tantum rosa+ butelkę ze spryskiwaczem do szpitala po porodzie.
Super sprawa! Rozpuszczasz tantum w wodzie w tej butelce i chodzisz z nią do toalety. Takie podmywanie w sprayu przy każdej wizycie w toalecie. Ja miałam w szpitalu i używałam jeszcze w domu.

A do siedzenia po porodzie dmuchane kółeczko do pływania Bo siedzenie na twardym krześle może być dość bolesne. Mi przynosiło dużą ulgę

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Wykorzystałam moje ciasto francuskie i zrobiłam dzisiaj rogaliki
Dla synka z nadzieniem jabłkowym a dla nas nutella+banan.
Wyszły rewelacyjne Już chyba nigdy więcej nie kupię gotowców w sklepie. Wolę kupić ciasto francuskie i sama zrobić ciasteczka- chwila roboty a przynajmniej wiem co jem.
Pewnie, ja też często robię ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem, szybko i smaczne.

Co do Tantum Rosa, to też się zgadzam, przynosił niesamowita ulgę po porodzie. Kółeczko też miałam Pomagało.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

o! to jest to co myślę. U nas rekrutacja rusza 07.03ale wyniki dopiero w połowie kwietnia. Będę próbować, bo jednak przedszkole byłoby dla nas dużo tańsze niż teraźniejszy żłobek, ale jakoś nie nastawiam się za bardzo...
Kociaku, gdzie będziecie próbowali się dostać? Ja jestem przerażona tą rekrutacją, bo największe szanse mają dzieci z rodzin patologicznych, albo samotna matka itd. Normalna rodzina ma małe szanse. Kurde, to jest niesprawiedliwe, że są takie chore wymogi.

Cytat:
Ja nie używałam przy pierwszym synku, pomogły butelki Dr Brown's, po ich zastosowaniu kolki przeszły.
Ale kupię Sab Simplex na wszelki wypadek. W Pl ich nie ma, trzeba sprowadzać z Niemiec.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-03-03 o 13:29
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 13:52   #630
Konto usunięte

Cytat:
Tez wczoraj bylam z mamą w Pepco na szybko i bodziaki dla małej kupiłam

Ta chodzi mi o to przedszkole gdzie pracowałaś Wydaje mi się, że jak ktoś jest fair i bez zarzutów pracuję to mu kamery nie przeszkadzają. Tak jak piszesz idzie się do tego szybko przyzwyczaić A z drugiej strony rodzice czuja się bardziej komforotowo. Praowałas w państwowej czy prywatnej placówce?

ZAdowolona jestes z jakości ubranek z Pepco? Ja biorę głównie te ze skladem 100 % bawałena.

Hm tak zgadzam się. Wczoraj bodziaki na 50cm oglądałam i takie mikro, mikro mi się wydawały. Wziełam w końcu 56 i drugie 62
Jakoś średnia, jak za tą cene to dobra Ale ostatnio kupiłam 5 10 15 i też bez szału. Lubię pepco, mają dobry wybór. Najlepsze jakościowo ubranka miałam z lidla, smyka i Auchan ma fajną jakość. Zresztą Tesco F &F też są fajne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości