Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 10:42   #2941
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

dziewczyny mam takie pytanie a dostała któraś hemoroidy w ciąży? slyszłam że to bardzo częsta przypadłość

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:46   #2942
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanie a dostała któraś hemoroidy w ciąży? slyszłam że to bardzo częsta przypadłość
Ja dostałam w pierwszej ciąży i nie zniknęły teraz znowu wylaza. Na szczęście moje nie bolą

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 10:51   #2943
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja dostałam w pierwszej ciąży i nie zniknęły teraz znowu wylaza. Na szczęście moje nie bolą
a co na to używałaś??
Mnie wczoraj wylazła i boli niestety

Stary 2016-03-03, 10:52   #2944
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
a co na to używałaś??
Mnie wczoraj wylazła i boli niestety
Posterisan

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-03, 10:56   #2945
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Posterisan
dzięki

Stary 2016-03-03, 10:57   #2946
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć kochane Dawno mnie nie było, napiszę tylko szybko, zanim zacznę nadrabiać. Nietypowo zaczną - od puenty.

DZIEWCZYNY, NIE LEKCEWAŻCIE ŻADNEGO SWĘDZENIA W CIĄŻY!!

Już tłumaczę dlaczego. W zeszłym tygodniu zaczęła mnie swędzieć głowa - myślałam, że to efekt maski z nafty kosmetycznej. W weekend delikatnie również nogi. Pod koniec niedzieli zaczęło się uczucie pcheł? wesz? Na całym ciele!! Na łydkach i udach, na rękach (ramionach) - tam mam bardzo pojedyncze krostki. Na plecach podobno też. Brzuch cały czerwony, jakby pokrzywka. Byłam dziś na chwilę u gina, powiedział, że może to być cholestaza , która świądem się objawia, ale niekoniecznie musi to być to, gdyż zazwyczaj objawia się po 25 tc. ja jestem w 18. Wypisał mi skierowanie na jakieś badania, jutro idę też do dermatologa. Nie miałam pojęcia co to cholestaza, ale oczywiście czytając internety dowiedziałam się wiele, niekoniecznie dobrego

Trzymajcie zatem kciuki, żyję w stresie i niepewności. Wierzę, że to jednak nie cholestaza. A Wam piszę ku przestrodze, gdybyście (tfu!tfu!) kiedyś zauważyły u siebie świąd.

Nic nie czytałam, ale przezornie gratuluję wszystkim i wszystkiego Dobrej nocki
spokojnie zrób badania, może zmieniłaś jakieś kosmetyki? proszek do prania itp???
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
hej

kasiaruda, fantasmagori gratuluję dziewczynek!!!
słonko a Tobie chłopaka!
shybuya kciuki!!!

zaraziłam się chyba od córci, nie śpię od 4, kaszlę, okropnie boli mnie gardło i głowa, dziś mam wizytę u ginekologa spytam ją, co mogę brać i może sama przejdę się do lekarza. Dziś też Natalka ma ostatni zastrzyk i idziemy na kontrolę, trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Widzialam to w którymś odcinku położnych w UK bardzo Ci współczuję. Oby wszystko skończyło się pomyślnie.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Witam się z rana,

Mam ostatnio jakiś duży spadek formy psychicznej. Chce mi się ciągle płakać....Wszystko mnie smuci. Boję się oglądać wiadomości i oglądać Tv...

Niestety potwierdziła się ta moja cukrzyca. Teraz przez Tydzień mam mierzyć glukometrem i za tydzień kontrola i zdecydują co dalej ale sądząc po wynikach raczej tabletki mnie nie ominą...A już naprawdę mocno się od niedzieli pilnuje:/

Także dupa.

Wczoraj miałam telefon ze Szpitala ale bylam wtedy u fryzjera i jak oddzwonilam to już położnych nie było. Muszę czekać do 9 dzisiaj. Podejrzewam, że ostateczne wyniki amnio. Ale zawsze nagrywala mi się na sekretarka a tam nic i oczywiście sobie wkręcam....stres do 9 mnie zje:/

Echhh...uciekam do pracy.
współczuję cukrzycy,
i jak udało Ci się dodzwonić ??

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Zaczęłam 18 tydzień, według rozpiski będzie to początek 5 miesiąca Jak to poważnie brzmi

Dzisiaj jadę już do Bydgoszczy, za 9 dni bierzemy ślub

Osobiście nie zamierzam teraz kupować ochraniacza, bo dziecko i tak nie jest od razu mobilne Jakbym kupowała to od razu na całe łóżeczko, bo starczy na dłużej

Te wysokości macicy są podane dla macicy w rozkurczu, w skurczu ma prawo się inaczej zachowywać. A boli Cię to napinanie? Ogólnie powoli zaczną pojawiać nam się tzw. stawiania macicy i jest to normalne. Póki nie boli, nie są regularne i z szyjką się nic nie dzieje to nie ma niepokoju

Cholestaza zazwyczaj ujawnia się w III trymestrze ciąży i świąd zazwyczaj dotyczy dłoni i stóp, nasila się w nocy. Dobrze, że zgłosiłaś to lekarzowi i dobrze, że zainterweniował ale myślę, że nie ma powodu do niepokoju

Wkrótce zrozumiesz się z cukrzycą i jakoś to pójdzie do końca ciąży Nie martw się tym telefonem, zaraz się wszystkiego dowiesz

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Dobrze, że wiesz co tam się zadziewa Jakieś zalecenia dostałaś?
jak przygotowania do ślubu? macie wszystko? jaki tort wybrałaś?
brzusio się zaokrągla
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Jeeeeeeej skasował się multicytat ((

Gratulacje dla mam dziewczynek !
Dziewczyny w jakich kolorach kupujecie wózek? U mnie okazuje się że wybór wózka graniczy z cudem mój faworyt nie ma tak mocnej amortyzacji i zastanawiam się czy takie mega bujanie jak w wózkach klasycznych jest lepsze dla dziecka? Przeglądam codziennie oferty używanych wózków z mojego województwa ale żaden nie odpowiada. Jesteśmy z partnerem bardzo zbliżonego wzrostu ja-178 on max 180 ale nie chciała bym musieć schylać się aż w pół do gondoli.

Pisałyście o tym kiedy zamierzacie wybrać się na pierwszy spacer. Myślę że max to dwa dni poczekam ale na pewno też poradzę się mamy i mamy partnera

Zapomniałam już która z was wstawiła informację o dniach godnego rodzenia ale ja napewno skorzystam ! Wielkie dziękuję za informacje

U nas leci 17 tydzień także we wtorek dołączam do grona 5miesiąca pamiętam jak narzeczonego pytałam kiedy zaczniemy zakupy wyprawkowe robić to właśnie wskazał na 5mc! Jupiii puki co mam jedne bodziaki i paczkę pampersów premium care 3-6kg, była promocja w rossmanie i już miałam się powstrzymać gdy mama powiedziała Kupuj! No i pach pierwsze 80sztuk mamy, więcej puki co ich nie kupuję bo nie wiadomo czy przypasuj ą pupci księcia/księżniczki
my wózek mamy czarno-zielony
U nas 1 spacer pewnie też w dniu wyjścia ze szpitala będzie

To ja pisałam o dniach godnego rodzenia. U mnie w okolicy 2 takie spotkania są, wybieram się na jedno z nich. Będzie film a potem luźna rozmowa.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Mnie swedzi wszystko nogi, glowa, ręce. Wszystko oprócz brzucha. A po goleniu nóg to dopiero masakra..
Poczytam o tym.

A jak to jest jeśli mam lekarza w innej dzielnicy miasta? Muszę szukać przychodni i położnej w swojej czy będzie dojeżdżać?

Wyprowadzamy się 10. to jest trzecie piętro bez windy więc zaczęłam zastanawiać się co z wózkiem teraz. Nie wiem, może będę najpierw znosić wózek i potem szybko po dziecko skocze.. Nie wiem. Ale wiem, że musi być w miarę lekki. A chcieliśmy właśnie taki masywny
to szybka wyprowadzka
Maja siostra zostawiała stelaż wózka w bagażniku auta, może też masz taką możliwość?

Cytat:
Nadal mam te psudo skurcze. Czekam aż córka wstanie z drzemki i będę dzwoniła wszędzie żeby znaleźć jakieś miejsce z wizytą na dzisiaj. A jak nie to jak mąż wróci z pracy jadę na IP. Nie podoba mi się to. Od 7.30 jak wstałam juz 7 razy się napinalo. Czyli przez 4 godziny. Wydaje mi się że to dużo jak na tak wczesna ciążę.
lepiej sprawdz czy wszystko ok
Cytat:
ja nie miałam, po porodzie też, ale ja bardzo dbam o codzienne ćwiczenia mm kegla i takie ogólne. To bardziej z profilaktyki - wysiłkowe nietrzymanie moczu, opadająca macica itp

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:03   #2947
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Melduję się po wizycie I od razu przepraszam, że Was tak nastraszyłam tą cholestazą. Tak tylko napisałam, żeby niczego nie lekceważyć, zawsze dmuchać na zimne. A faktycznie, często tak bywa, że gdzieś się usłyszy i od samego słuchania/czytania swędzi

Zatem, dermatolog powiedziała, że na cholestazę jej to nie wygląda, bo to inne zmiany i inaczej swędzi, trochę inne objawy. Badania jednak mam zrobić. Tija, pytanie do Ciebie (bo w związku ze ślubem pewnie niedługo nam znikniesz, Boże to już 9 dni! ). Pisałaś, że samo ASPAT i ALAT nie wystarczy (to mam zrobić), mam też zrobić Fosfatazę zasadową - styknie?

Pani stwierdziła, że prawdopodobnie uczulenie, może jakiś owoc, w których pełno chemii? Faktycznie, owoce pochłaniam kilogramami. Do mycia mam emolient Mediderm (potem można używać dla dziecka, jak na emolient chyba tani, bo dałam 15 zł za 200ml, są też balsamy do tego). A do smarowania droższy niestety (5 dych prawie dałam ) Balneum Optiderm. Niby na swędzącą skórę. Umyłam się, zwłoki zabalsamowałam, na razie różnicy nie czuję. Aha, i wapno dwa razy dziennie na odczulenie.

I najgorsze zalecenie: DIETA ŚCISŁA!! 3 dni mam jeść same ziemniaki potem 3 dni sam ryż, ewentualnie z gotowanym jakbłkiem - ot, największa fanaberia. Jak to powiedziała, ''żeby wyciszyć organizm''. Myślicie, że mogę te ziemniaki zapiekać posmarowane olejem/masełkiem, bez przypraw? Nienawidzę gotowanych ziemniaków! A kopytka?

To co, macie dla mnie jakieś przykładowe menu ? A tyle miałam kulinarnych planów na ten weekend, achhhh
Stary 2016-03-03, 11:05   #2948
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal mam te psudo skurcze. Czekam aż córka wstanie z drzemki i będę dzwoniła wszędzie żeby znaleźć jakieś miejsce z wizytą na dzisiaj. A jak nie to jak mąż wróci z pracy jadę na IP. Nie podoba mi się to. Od 7.30 jak wstałam juz 7 razy się napinalo. Czyli przez 4 godziny. Wydaje mi się że to dużo jak na tak wczesna ciążę.
A brałaś coś na skurcze? Zdecydowanie lepiej sprawdź czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

jak przygotowania do ślubu? macie wszystko? jaki tort wybrałaś?
brzusio się zaokrągla
W zasadzie mamy wszystko - mi brakuje bielizny, a TŻtowi muchy i paska. Nie umieliśmy się zdecydować i powiedzieliśmy właścicielce restauracji, że ma sama wybrać Dowiemy się na ślubie
Stary 2016-03-03, 11:06   #2949
pati0090
Zakorzenienie

tija ale fajnie że masz to przed sobą
ja już pół roku po i prawie zapomniałam jak to było hehehe

Stary 2016-03-03, 11:09   #2950
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie I od razu przepraszam, że Was tak nastraszyłam tą cholestazą. Tak tylko napisałam, żeby niczego nie lekceważyć, zawsze dmuchać na zimne. A faktycznie, często tak bywa, że gdzieś się usłyszy i od samego słuchania/czytania swędzi

Zatem, dermatolog powiedziała, że na cholestazę jej to nie wygląda, bo to inne zmiany i inaczej swędzi, trochę inne objawy. Badania jednak mam zrobić. Tija, pytanie do Ciebie (bo w związku ze ślubem pewnie niedługo nam znikniesz, Boże to już 9 dni! ). Pisałaś, że samo ASPAT i ALAT nie wystarczy (to mam zrobić), mam też zrobić Fosfatazę zasadową - styknie?

Pani stwierdziła, że prawdopodobnie uczulenie, może jakiś owoc, w których pełno chemii? Faktycznie, owoce pochłaniam kilogramami. Do mycia mam emolient Mediderm (potem można używać dla dziecka, jak na emolient chyba tani, bo dałam 15 zł za 200ml, są też balsamy do tego). A do smarowania droższy niestety (5 dych prawie dałam ) Balneum Optiderm. Niby na swędzącą skórę. Umyłam się, zwłoki zabalsamowałam, na razie różnicy nie czuję. Aha, i wapno dwa razy dziennie na odczulenie.

I najgorsze zalecenie: DIETA ŚCISŁA!! 3 dni mam jeść same ziemniaki potem 3 dni sam ryż, ewentualnie z gotowanym jakbłkiem - ot, największa fanaberia. Jak to powiedziała, ''żeby wyciszyć organizm''. Myślicie, że mogę te ziemniaki zapiekać posmarowane olejem/masełkiem, bez przypraw? Nienawidzę gotowanych ziemniaków! A kopytka?

To co, macie dla mnie jakieś przykładowe menu ? A tyle miałam kulinarnych planów na ten weekend, achhhh
To Ci pani doktor dała dietę Niestety nie pomogę z menu

Zrób całkowite kwasy żółciowe, badanie z krwi i będzie wszystko jasne Ale skoro dwóch lekarzy uważa, że to jednak nie cholestaza to na spokojnie do tego podejdź.
Stary 2016-03-03, 11:15   #2951
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Nadal mam te psudo skurcze. Czekam aż córka wstanie z drzemki i będę dzwoniła wszędzie żeby znaleźć jakieś miejsce z wizytą na dzisiaj. A jak nie to jak mąż wróci z pracy jadę na IP. Nie podoba mi się to. Od 7.30 jak wstałam juz 7 razy się napinalo. Czyli przez 4 godziny. Wydaje mi się że to dużo jak na tak iwczesna ciążę.
Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

ja nie miałam i mam nadzieję że nie będę miała. Mateusz sie przytula do brzuszka i mówi cześć siostrzyczko.malo co się nie popłakałam.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 11:19   #2952
Talantea
Zakorzenienie

Pfff ,ale sie wkurzyłam. Tesc pojechal do apteki wykupić dla mnie clexane. W trzech aptekach go nie było. Powiedziano, że nawet za tydzien moze go nie być bo hurtownie maja braki. Znowu zaczeli pewnie wysprzedawać za granice !

Do konca ciązy i pologu potrzebuje 17 pudełek takze jesli są braki to bedzie cięzko mi to skolekcjonować do czasu jak wyjade w kwietniu

Narazie mam w zapasie 2 pudełka jeszcze wiec na marzec mi starczy.
Bede rozmawiała z ginem czy nadal w takiej sytuacji musze brac clexane czy wystarczy tylko acard.
Bede latała teraz po całym Wrocławiu w poszukiwaniu :/

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:21   #2953
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Pfff ,ale sie wkurzyłam. Tesc pojechal do apteki wykupić dla mnie clexane. W trzech aptekach go nie było. Powiedziano, że nawet za tydzien moze go nie być bo hurtownie maja braki. Znowu zaczeli pewnie wysprzedawać za granice !

Do konca ciązy i pologu potrzebuje 17 pudełek takze jesli są braki to bedzie cięzko mi to skolekcjonować do czasu jak wyjade w kwietniu

Bede rozmawiała z ginem czy nadal w takiej sytuacji musze brac clexane czy wystarczy tylko acard.
O kurcze A gdybyś zamówiła w jakiejś aptece internetowej?
Stary 2016-03-03, 11:24   #2954
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze..a boli Cię to? brałaś no-spę/magnez? sprawdź koniecznie..

Cytat:
może głupie pytanie- skąd wiedziałaś,że je masz? nie wiem czym się objawiają..

Cytat:

o fuuj..niezła dieta..a po tych 6 dniach koniec diety czy jak? najważniejsze,że to prawdopodbnie nie cholestaza
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:30   #2955
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czytaj o cholestazie, bo się niepotrzebnie zestresujesz

Położna i lekarz nie muszą mieć ze sobą związku. Możesz wybrać położną w każdej przychodni w mieście.

To już niedługo! A wózkownia może jest?
o, to spoko poczytam opinie na necie i znajdę jakaś fajną. to będzie już ta położna, która po porodzie będzie przychodziła?
chyba nie ma ale o tyle dobrze, że mamy korytarz wewnetrzy na piętrze z sasiadem i będzie możliwość zostawienia tam wózka.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Wiesz co nie wiem dokładnie jeszcze jak to jest. Zapytałam o to mojej gin i zapytała do jakiej przychodni należę i że mam wybrać sobie dowolną położną środowiskową. Dała mi namiar na świetną położną i powiedziała żebym zadzwoniła do niej i zapytała czy będzie do mnie dojeżdżać.
Czy Ty jesteś z Poznania? bo pamiętam, że na Polnej na prenatalnych byłaś.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

to szybka wyprowadzka
Maja siostra zostawiała stelaż wózka w bagażniku auta, może też masz taką możliwość?

niestety nie, bo to ściśle centrum i problem z parkowaniem jest spory, poza tym tż bierze auto do pracy.
ale dzisiaj pojdziemy tam jeszcze i zobaczę jak tam z piwnicą jest bo dziewczyna nam mówiła, że tam są ogromne przestrzenie i może będzie można to tam trzymać. no i cała kamienica studentów więc jak coś to się z nimi dogadamy, żeby gdzieś niżej zostawiać i raczej nie ukradna

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

możesz dzwonić do aptek i wtedy Ci powiedzą czy mają na stanie i ile opakowań, ewentualnie czy jest możliwość zamówić z hurtowni bo w Poznaniu wiele razy mialam tak, że niby nie da się zamówić, a obdzwoniłam wszystkie apteki i jakaś miała taką możliwość. tak że próbuj, powodzenia
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:33   #2956
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze A gdybyś zamówiła w jakiejś aptece internetowej?
jeszcze poszukam stacjonarnie, a jak nie bede zmuszona szukac online. Narazie patrze opcje.
Akurat teraz muszą mi wywinąc taki numer :/

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:44   #2957
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
kurcze..a boli Cię to? brałaś no-spę/magnez? sprawdź koniecznie..

może głupie pytanie- skąd wiedziałaś,że je masz? nie wiem czym się objawiają..

o fuuj..niezła dieta..a po tych 6 dniach koniec diety czy jak? najważniejsze,że to prawdopodbnie nie cholestaza
Ja mam je na zewnątrz wiec wystają takie dzyndzelki . Ale mogą być też w środku przeważnie widać na papierze krew po załatwianiu się.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-03, 11:46   #2958
kasia_ruda
Zakorzenienie

Shybuya, gdybyś chciała, mogę poradzić Ci odnośnie swędzenia trochę. Z racji tego, ze mój synek ma azs, temat ten jest mi nieobcy...

Ja pod koniec ciązy miałam podwyzszone wyniki wątrobowe, ale brałam essenciale forte i wszystko było ok do końca.

Tabitabi, my kupilismy czarny wózek. Zgadzam się, że nie warto robić zapasów pieluch, nie dość, że mogą uczulić, to mogą tez nam nie przypasować. Ja przy każdym rozmiarze szukałam idealnych pieluch i przy każdym rozmiarze to była inna firma

Tija, a daleko masz ze szpitala do domu? Bo musisz też pod uwagę wziąc swoje samopoczucie, krocze itd. Ja w 3.dobie nie dałabym rady, ale miałam nacięcie.

Słuchajcie, mam pytanie głąba odnośnie cukrzycy. Po co to całe kombinowanie z dietą skoro są na to tabletki i insulina?

Asiulek, no niedobrze z tym napinaniem, a boli cię to? Brałaś nospę?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 11:48   #2959
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
o, to spoko poczytam opinie na necie i znajdę jakaś fajną. to będzie już ta położna, która po porodzie będzie przychodziła?
chyba nie ma ale o tyle dobrze, że mamy korytarz wewnetrzy na piętrze z sasiadem i będzie możliwość zostawienia tam wózka.

Czy Ty jesteś z Poznania? bo pamiętam, że na Polnej na prenatalnych byłaś.

niestety nie, bo to ściśle centrum i problem z parkowaniem jest spory, poza tym tż bierze auto do pracy.
ale dzisiaj pojdziemy tam jeszcze i zobaczę jak tam z piwnicą jest bo dziewczyna nam mówiła, że tam są ogromne przestrzenie i może będzie można to tam trzymać. no i cała kamienica studentów więc jak coś to się z nimi dogadamy, żeby gdzieś niżej zostawiać i raczej nie ukradna

możesz dzwonić do aptek i wtedy Ci powiedzą czy mają na stanie i ile opakowań, ewentualnie czy jest możliwość zamówić z hurtowni bo w Poznaniu wiele razy mialam tak, że niby nie da się zamówić, a obdzwoniłam wszystkie apteki i jakaś miała taką możliwość. tak że próbuj, powodzenia

Nie nie jestem z Poznania. Mieszkam 90km od.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-03, 11:50   #2960
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Shybuya, gdybyś chciała, mogę poradzić Ci odnośnie swędzenia trochę. Z racji tego, ze mój synek ma azs, temat ten jest mi nieobcy...

Ja pod koniec ciązy miałam podwyzszone wyniki wątrobowe, ale brałam essenciale forte i wszystko było ok do końca.

Tabitabi, my kupilismy czarny wózek. Zgadzam się, że nie warto robić zapasów pieluch, nie dość, że mogą uczulić, to mogą tez nam nie przypasować. Ja przy każdym rozmiarze szukałam idealnych pieluch i przy każdym rozmiarze to była inna firma

Tija, a daleko masz ze szpitala do domu? Bo musisz też pod uwagę wziąc swoje samopoczucie, krocze itd. Ja w 3.dobie nie dałabym rady, ale miałam nacięcie.

Słuchajcie, mam pytanie głąba odnośnie cukrzycy. Po co to całe kombinowanie z dietą skoro są na to tabletki i insulina?

Asiulek, no niedobrze z tym napinaniem, a boli cię to? Brałaś nospę?

Delikatnie boli.

Bo najpierw próbuje się opanować skoki cukru dieta. Jak działa i człowiek się nie glodzi to tak zostaje. Jak nic nie można jeść wtedy insulina. O tabletkach nie słyszałam żeby dawali

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-03, 11:57   #2961
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Cytat:

Jakieś 10-15min To jest tylko luźny plan, jak się nie uda to nie szkodzi

To co asiulek piszę i też to, że mimo insuliny również stosuje się dietę.
Stary 2016-03-03, 12:00   #2962
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Delikatnie boli.

Bo najpierw próbuje się opanować skoki cukru dieta. Jak działa i człowiek się nie glodzi to tak zostaje. Jak nic nie można jeść wtedy insulina. O tabletkach nie słyszałam żeby dawali

U osób nie w ciąży mozna leczyć cukrzycę II typu tabletkami, a tę pierwszego typu insuliną. Nie wiem, czy dają je w ciąży, po prostu wiem, że z "normalną" cukrzycą tak jest, dlatego zapytałam. Tak czytam o tych skokach waszych, diecie i się zastanawiałam, czy to nie prościej byłoby po prostu się wspomóc lekami.

Spróbuj wziąć nospę, magnez nue zadziała od razu, chociaż pewnie powinnaś brać, skoro masz takie akcje.

Wiecie, że ja przez całą ciążę nie poczułam do dnia porodu ani jednego skurczu i tego "stawiania" o którym piszecie. Pewnie musiałam je mieć, ale były tak słabe, że ich nie czułam. Na szczęście, bo znając mnie schizowałabym się strasznie...

Stary 2016-03-03, 12:00   #2963
asiulek8
Wtajemniczenie

Udało się znaleźć wizytę. Dopiero na 18. Ale jak miałabym jechać na ip to też dopiero o 18. Miejsca były tylko u najdroższego ginekologa w okolicy, ale jest też najlepszy.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-03, 12:01   #2964
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam je na zewnątrz wiec wystają takie dzyndzelki . Ale mogą być też w środku przeważnie widać na papierze krew po załatwianiu się.

kurcze a ja mam stresa przed jutrzejszą wizytą..przez te głupie sny
Stary 2016-03-03, 12:02   #2965
kasia_ruda
Zakorzenienie

Moja najlepsza przyjaciolka ma cukrzycę od dzieciństwa, czyli już 25 lat, jest na pompie insulinowej i ona nie stosuje zadnej diety (chociaż wie, że powinna, to generalnie ma to raczej w nosie, nie odmaiwa sobie alkoholu, słodyczy itp).

Stary 2016-03-03, 12:02   #2966
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Udało się znaleźć wizytę. Dopiero na 18. Ale jak miałabym jechać na ip to też dopiero o 18. Miejsca były tylko u najdroższego ginekologa w okolicy, ale jest też najlepszy.
no i bardzo dobrze, że to specjalista
trzymam kciuki
Stary 2016-03-03, 12:03   #2967
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
teraz postaraj się trochę poleżeć

Dzyndzelki też mi się spodobały
Stary 2016-03-03, 12:04   #2968
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Jakieś 10-15min To jest tylko luźny plan, jak się nie uda to nie szkodzi

To co asiulek piszę i też to, że mimo insuliny również stosuje się dietę.

E to dałabyś radę, w razie czego można przysiąść na ławce. Inna sprawa, że ciężko przewidziec zachowanie noworodka na pierwszym spacerze no i ma się sporo tobołów wychodząc do domu.

Tija, jak ja mam termin na 26.08, to planowo rozwiążą mi ciążę po zakończonym 36tc? Zapomniałam zapytać o to lekarza wczoraj. To byłoby w okolicy początku sierpnia pewnie.

Stary 2016-03-03, 12:04   #2969
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
U osób nie w ciąży mozna leczyć cukrzycę II typu tabletkami, a tę pierwszego typu insuliną. Nie wiem, czy dają je w ciąży, po prostu wiem, że z "normalną" cukrzycą tak jest, dlatego zapytałam. Tak czytam o tych skokach waszych, diecie i się zastanawiałam, czy to nie prościej byłoby po prostu się wspomóc lekami.

Spróbuj wziąć nospę, magnez nue zadziała od razu, chociaż pewnie powinnaś brać, skoro masz takie akcje.

Wiecie, że ja przez całą ciążę nie poczułam do dnia porodu ani jednego skurczu i tego "stawiania" o którym piszecie. Pewnie musiałam je mieć, ale były tak słabe, że ich nie czułam. Na szczęście, bo znając mnie schizowałabym się strasznie...

Właśnie ja o tabletkach nie słyszałam żeby dawali. A przynajmniej na cukrzycowym wątku żadna z dziewczyn nie brała. Może lekarze nie chcą przepisywać? Dieta ma też dobre strony o ile człowiek się nie glodzi .

Ja miałam z Jagodą jakoś kolo 30-32 tygodnia skurcze i odczuwalne dość mocno. W tym samym czasie szyjka zaczęła się skracać co czułam jak dłużej pochodziłam.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

kurcze a ja mam stresa przed jutrzejszą wizytą..przez te głupie sny
Sny to tylko sny. Będzie dobrze!!!

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-03, 12:08   #2970
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Moja najlepsza przyjaciolka ma cukrzycę od dzieciństwa, czyli już 25 lat, jest na pompie insulinowej i ona nie stosuje zadnej diety (chociaż wie, że powinna, to generalnie ma to raczej w nosie, nie odmaiwa sobie alkoholu, słodyczy itp).

Pompa daje znacznie więcej możliwości pofolgowania, bo one zazwyczaj przed podaniem insuliny zrobią pomiar cukru. Jednak ciężarna z cukrzycą ciążową nie kupi sobie pomocy za ładne kilka tysięcy. Poza tym mając cukrzycę i nie będąc w ciąży dba się tylko o siebie, a jednak cukrzyca ciążowa największy wpływ ma na dzieciaczka. Więc trzeba zacisnąć zęby i dać radę przez kilka miesięcy czy to z dietą czy z dietą + insuliną

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:

Tija, jak ja mam termin na 26.08, to planowo rozwiążą mi ciążę po zakończonym 36tc? Zapomniałam zapytać o to lekarza wczoraj. To byłoby w okolicy początku sierpnia pewnie.

To od lekarza zależy i Twojego i dziewczyn samopoczucia widziałam nawet, że ciąże bliźniacze są rozwiązywane po 38 tygodniu.

Cytat:
Właśnie ja o tabletkach nie słyszałam żeby dawali. A przynajmniej na cukrzycowym wątku żadna z dziewczyn nie brała. Może lekarze nie chcą przepisywać? Dieta ma też dobre strony o ile człowiek się nie glodzi .
Ogólnie mogę się mylić, ale wydaję mi się, że w PL w ogóle tabletek się nie stosuję w cukrzycy ciążowej. Jakby nie patrzeć tabletka to chemia, a insulina to naturalny hormon.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości