|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Błagam pomóżcie!!!;(
Mam problem. Mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać...Otóż chodzi o to, że okres już spóźnia mi się 6 dni..Miałam już go dosyć regularnie.Ale miesiąc temu, tydzień po skończeniu się miesiączki spałam ze swoim chłopakiem. co prawda nie doszło do stosunku ale były jakieś tam pieszczoty. A głównie chodzi mi o tzw.'palcówke'...A w majtach mojego ukochanego poczulam wydzieline. i teraz boje sie ze on dotykal swoich jajek po czym wsadzil mi palca...ale tego nie jestem pewna na 100%. wiec chodzi mi o to czy jesli doszloby do takiej sytuacji to istnieje ryzyko zajscia w ciaze? blagam pomozcie.. aha musze jeszcze dodac ze mam problemy ze zdrowiem, a glownie z oczami. i lezalam z tego powodu w szpitalu mialam rozne badania i raz dostalam taki srodek w zyle..a jakis czas pozniej znowu mialam badanie i kladziono mi takie elektordy na glowe...czy to moze byc przyczyna braku miesiaczki?prosze pomozcie mi bo juz odchodze od zmyslow i nie potrafie o niczym innym myslec.
![]() ![]()
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Błagam pomóżcie!!!;(
to najlepiej spytac lekarza czy moze to miec wplyw na zegra biologiczny, ale mi sie wydaje ze zaplodnienie jest tu malo prawdopodobne chociaz mozliwe. najlepiej zrob test ciazowy
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest znikome. Pewnie okres zaraz dostaniesz
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
test ciazowy
ale wg mnie warto poczekac kilka dni bo prawdopodobienstwo ciazy jest niewielkie.. to wcale nie tak latwo jak sie wydaje.. ze hop siup i juz ciaza.. nie zawsze tak jest i czasem to sie trzeba nastarac.. wiec uszy do gory..
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
mi równiez wydaje sie że to jakaś anomalia może spowodowana stresem lub czymś innym. Zrób najlepiej test. A jeśli chodzi o te badania to wydaje mi sie rownież że mogło mieć to znikomy wpływ na miesiączke.
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Czy intensywne wspolzycie i stres moze powodowac rozregulowanie okresu?
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pettingu jest prawdopodobieństwo ciąży, jeśli nasienie dostanie się tam gdzie nie trzeba, ale tobie ciąża nie grozi. Cytat:
ps. eklerka zgadzam się z tobą. Przy takich długościach cyklu 19 dzień jest końcówką dni płodnych, ale według kalendarzyka. W rzeczywistości to może być już niepłodny dzień. Lepiej jednak zachować ostrożność.
|
|
#1028 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O intensywnym współzyciu nic mi nie wiadomo
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabezpieczylismy sie i nie bylo zadnych problemow (peknięcie, zsunięcie itp) ale mimo wszystko sie boje :/
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia wiem, że 2 dni to nie tragedia. Pamiętaj, że wystarczy zmrznąć, trochę stresu (a on jest zawsze) opóźnia okres. Nie denerwuj się, bo to ci nie pomoże. Uświadom sobie, że przecież nie było powodu do nerwów, bo prezerwatywa nie pękła.
|
#1031 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spokojnie, mi się kiedyś spóźnił prawie 2 tyg!! ![]() Już przygotowywałam się do bycia mamusią, juz miał być lekarz grany,a tu nagle rano się budze - jest krew.
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży??
Kochałam się z chłopaczkiem w 10 12 dniu i pękła nam gumka i po 2 godzinach wzięłam escapelle i czy mogę być w ciąży, czy raczej nie proszę o pomoc.
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży??
Cytat:
nie musisz tworzyć nowych pod tym samym tytułem
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam nie wiedziałam bo nowicjuszką jestem
|
|
|
|
#1035 |
|
BAN stały
|
malinka21, szanse na ciążę bardzo malutkie. bardzo szybko wzięłaś escapelle, która ma w pierwszej dobie ok. 99% skuteczności a w pierwszych 12stu godzinach skuteczność porównywalną do regularnej antykoncepcji hormonalnej
nic nie daje 100%, ale powinno być dobrze.
|
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za wszytskie odpowiedzi ..tak dla jasnosci to byla wydzielina a nie sperma..ale czytalam ze w niej rowniez moga pojawic sie plemniki..ale kiedy to wszytsko sie stalo to akurat ten dzien byl dniem nieplodnym. czy to ma jakis wplyw?
|
#1037 |
|
BAN stały
|
W dni niepłodne w ciążę się nie zachodzi...
Jeżeli to rzeczywiście był taki dzień. Ale sądząc z opisu, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest MINIMALNE, prawie zerowe. Nie ma co panikować. |
|
|
|
#1038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bylebym juz dostala Wydawalo mi sie ze zaplodnienie w moim przypadku jest niemozliwe ale teraz kiedy mi sie spoznia to odchodze od zmyslow;/ |
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kup test!!!!!!!!!!! Po co się tak stresować???
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
to znaczy, ze w moim przypadku mogę spać spokojnie????
tu gdzie jestem nie mam mozliwosci zakupu testu, a nie umiem sie na niczym innym skupic..... |
|
|
|
#1041 |
|
Przyczajenie
|
hej mam po prostu dosc wszystkiego mysli placza sie po glowie spac nie moge niewiem co mam robic czekam na wynik bo dzis raczej wczoraj bylam na pogotowiu pobrali mikrew na BHCG izobaczymy co dalej bedzie mam nadzieje ze bedzie dobrze tak bardzo sie boje :/zle sie czuje lzy leca z ozu niewiem co juz mam robic
((((((((((((((((( jak bede znala wyniki to dam wam znac ale tak kolo 16 bo do 15 pracuje pozdrawiam 3majcie kciuki za mnie
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sama nie możesz to wyślij kogoś innego.Zrób test to WTEDY będziesz spała spokojnie... bo będziesz wiedziała... innej rady ci nie dam... |
|
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mam wielki problem
gwiazDeczka***8666,
koniecznie daj znać co i jak. |
|
|
|
#1044 |
|
Przyczajenie
|
nieaktualne
Edytowane przez nell Czas edycji: 2007-11-04 o 13:59 |
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(
Hej jetem tu nowa.. myśle, że wątek sie doda.
Problemem który mnie trapi jest to, że dwa dni po miesiączce, czyli 26 października (a zaczeła sie 18października) kochałam sie z moim chlopakiem.... Na samym poczatku wszedł we mnie bez gumki, ale za jakieś 5 min wyjoł i stwierdził, ze teraz musi założyć prezerwatywe, wiec byłam pewna że wszystko jest pod kontrolą.... po stosunku jak to zawsze zdjoł gumke i leżeliśmy koło siebie.... jedak nie dałam mu spokoju i znowu sie zaczeło, jakas wielka ochote na niego miałam wtedy ![]() ale mimo wszystko wszedł we mnie.... boje sie ze moge być w ciąży. nie doszło do wytrysku wewnątrz mnie. Okres powinnam mieć dopiero za jakieś 2 tyg ale już sie boje. Moze powinnam zrobić test? ufam mu bo jestem z nim dwa lata, on jest odemnie starzy o 6 lat i dobrze nam ze sobą... ale nie jestem gotowa na dziecko w tym wieku Czy moge być w ciązy? jak myślicie? Czy miałam wtedy płodny okres? Myśle, że nie ale moge sie mylić...
|
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
Jaka jest możliwość poczęcia w czasie dni niepłodnych? Był to 19 dzień mojego cyklu, jak więc wynika z moich obliczeń był to dzień niepłodny, owulacja wystąpiła ok.14 dnia cyklu (u mnie zawsze daje znać o sobie bólem jednego jajnika). Dodam, że ucieszyłabym się z niespodzianki...
|
|
|
|
#1048 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(
Cytat:
HM.. moim zdaniem nie masz dni płodnych, ale na nic nie ma reguły. Masz regularny cykl? Skoro nie było wytrysku, to raczej Cię nie zapłodnił. Choć.. nigdy z ciążą nie wiadomo ![]() Rozumiem, ze mozna mieć ochote na seks, ale skoro nie mieliscie zabezpieczenia to... ? To po co się brać za coś, czego można żałować potem? Pomyśl może o jakiejś innej formie zabezpiecznia, pewniejszej? By już takie sytuacje się nie powtarzały. Moim zdaniem nie jesteś w ciąży... ale nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1050 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(
dziekuje ;* musze przyznac, ze troche mnie uspokoiłyscie ale wiadomo.... pewnosci nigdy nie ma
puki co stosujemy same prezerwatywy ale faktycznie musze pomyslec o tabletkach
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Dziś podobno czuje się już lepiej 

nie musisz tworzyć nowych pod tym samym tytułem