Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-02, 11:05   #1021
Anabell:)
Raczkowanie

Błagam pomóżcie!!!;(

Mam problem. Mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać...Otóż chodzi o to, że okres już spóźnia mi się 6 dni..Miałam już go dosyć regularnie.Ale miesiąc temu, tydzień po skończeniu się miesiączki spałam ze swoim chłopakiem. co prawda nie doszło do stosunku ale były jakieś tam pieszczoty. A głównie chodzi mi o tzw.'palcówke'...A w majtach mojego ukochanego poczulam wydzieline. i teraz boje sie ze on dotykal swoich jajek po czym wsadzil mi palca...ale tego nie jestem pewna na 100%. wiec chodzi mi o to czy jesli doszloby do takiej sytuacji to istnieje ryzyko zajscia w ciaze? blagam pomozcie.. aha musze jeszcze dodac ze mam problemy ze zdrowiem, a glownie z oczami. i lezalam z tego powodu w szpitalu mialam rozne badania i raz dostalam taki srodek w zyle..a jakis czas pozniej znowu mialam badanie i kladziono mi takie elektordy na glowe...czy to moze byc przyczyna braku miesiaczki?prosze pomozcie mi bo juz odchodze od zmyslow i nie potrafie o niczym innym myslec.

Anabell:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 11:13   #1022
novakia
Zakorzenienie

Dot.: Błagam pomóżcie!!!;(

to najlepiej spytac lekarza czy moze to miec wplyw na zegra biologiczny, ale mi sie wydaje ze zaplodnienie jest tu malo prawdopodobne chociaz mozliwe. najlepiej zrob test ciazowy
Stary 2007-11-02, 11:23   #1023
Maddie
Wtajemniczenie

Wg mnie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest znikome. Pewnie okres zaraz dostaniesz
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 11:27   #1024
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

test ciazowy

ale wg mnie warto poczekac kilka dni bo prawdopodobienstwo ciazy jest niewielkie.. to wcale nie tak latwo jak sie wydaje.. ze hop siup i juz ciaza.. nie zawsze tak jest i czasem to sie trzeba nastarac.. wiec uszy do gory..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 11:30   #1025
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

mi równiez wydaje sie że to jakaś anomalia może spowodowana stresem lub czymś innym. Zrób najlepiej test. A jeśli chodzi o te badania to wydaje mi sie rownież że mogło mieć to znikomy wpływ na miesiączke.
Stary 2007-11-02, 11:53   #1026
OlinaOkraglina
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

Czy intensywne wspolzycie i stres moze powodowac rozregulowanie okresu?
OlinaOkraglina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 11:56   #1027
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katka.c Pokaż wiadomość
pytanko do bardziej zorientowanych (:

od 3 mc nie mam okresu,wcześniej był on wywoływany.
ostatnio nie mielismy zabezpieczenia, więc nie poszliśmy na całość, moj partner nie był we mnie..
były tylko pieszczoty ( petting) .
i tak się zastanawiamczy jest jakieś prawdopodobieństwo.
logicznie myśląc, skoro nie mam okresu to nie ma takiej możliwości, ale wole sie was zapytać...
Skoro nie masz okresu to owulacji też nie ma. Jednak nie lekceważ braku okresu -> coś z tym zrób, a w zasadzie niech lekarz coś zrobi.
Przy pettingu jest prawdopodobieństwo ciąży, jeśli nasienie dostanie się tam gdzie nie trzeba, ale tobie ciąża nie grozi.

Cytat:
Napisane przez eloeloelo Pokaż wiadomość
Witam.
Moja dziewczyna ma taki problem. Od 3 miesięcy bierze tabletki antykoncepcyjne. I cały czas zażywa je regularnie z 7 dniowymi przerwami itp. w których jak na razie występuje okres regularnie zawsze tego samego dnia Tak jest i tym razem ale do tego towarzyszy jej ból brzucha i wczoraj miała wymioty 2-3 razy późnym popołudniu Czym to może być spowodowane? Bo chyba nie jest w ciąży? Dziś podobno czuje się już lepiej

pozdrawiam
Skoro bierze tabsy to niech się uspokoi. Wymioty nie zawsze wskazują ciążę. Może to są dolegliwości układu pokarmowego niezwiązane z ciążą. Pamiętaj, że ryzyko ciąży przy tabsach jest, ale bardzo małe.

ps. eklerka zgadzam się z tobą. Przy takich długościach cyklu 19 dzień jest końcówką dni płodnych, ale według kalendarzyka. W rzeczywistości to może być już niepłodny dzień. Lepiej jednak zachować ostrożność.
Stary 2007-11-02, 11:58   #1028
Cześka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez OlinaOkraglina Pokaż wiadomość
Czy intensywne wspolzycie i stres moze powodowac rozregulowanie okresu?
Stres może sprawić, że termin spodziewanej miesiaczki się przesunie, dlatego trzeba zachować zimną krew i nie denerwowac się za wczasu "bo okres mi sie spóźnia 2 dni". Na cykl miesięczny moze wpływac wiele czynników, stres, choroba, nawet podróz.
O intensywnym współzyciu nic mi nie wiadomo
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 12:10   #1029
OlinaOkraglina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Stres może sprawić, że termin spodziewanej miesiaczki się przesunie, dlatego trzeba zachować zimną krew i nie denerwowac się za wczasu "bo okres mi sie spóźnia 2 dni". Na cykl miesięczny moze wpływac wiele czynników, stres, choroba, nawet podróz.
O intensywnym współzyciu nic mi nie wiadomo
No wlasnie spoznia mi sie dwa dni;p
Zabezpieczylismy sie i nie bylo zadnych problemow (peknięcie, zsunięcie itp) ale mimo wszystko sie boje :/
Stary 2007-11-02, 12:21   #1030
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Zabezpieczylismy sie i nie bylo zadnych problemow (peknięcie, zsunięcie itp) ale mimo wszystko sie boje :/
Z doświadczenia wiem, że 2 dni to nie tragedia. Pamiętaj, że wystarczy zmrznąć, trochę stresu (a on jest zawsze) opóźnia okres. Nie denerwuj się, bo to ci nie pomoże. Uświadom sobie, że przecież nie było powodu do nerwów, bo prezerwatywa nie pękła.
Stary 2007-11-02, 12:23   #1031
Cześka
BAN stały

Cytat:

Spokojnie, mi się kiedyś spóźnił prawie 2 tyg!!
Już przygotowywałam się do bycia mamusią, juz miał być lekarz grany,a tu nagle rano się budze - jest krew.
Cześka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 12:32   #1032
malinka21
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży??

Kochałam się z chłopaczkiem w 10 12 dniu i pękła nam gumka i po 2 godzinach wzięłam escapelle i czy mogę być w ciąży, czy raczej nie proszę o pomoc.
malinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 12:55   #1033
edit23
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży??

Cytat:
Napisane przez malinka21 Pokaż wiadomość
Kochałam się z chłopaczkiem w 10 12 dniu i pękła nam gumka i po 2 godzinach wzięłam escapelle i czy mogę być w ciąży, czy raczej nie proszę o pomoc.
Raczej nie. A nie widzisz, że jest wątek zbiorczy nie musisz tworzyć nowych pod tym samym tytułem
Stary 2007-11-02, 13:03   #1034
malinka21
Przyczajenie

Przepraszam nie wiedziałam bo nowicjuszką jestem
malinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 15:00   #1035
flybird
BAN stały

malinka21, szanse na ciążę bardzo malutkie. bardzo szybko wzięłaś escapelle, która ma w pierwszej dobie ok. 99% skuteczności a w pierwszych 12stu godzinach skuteczność porównywalną do regularnej antykoncepcji hormonalnej nic nie daje 100%, ale powinno być dobrze.
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 15:54   #1036
Anabell:)
Raczkowanie

dziekuje za wszytskie odpowiedzi ..tak dla jasnosci to byla wydzielina a nie sperma..ale czytalam ze w niej rowniez moga pojawic sie plemniki..ale kiedy to wszytsko sie stalo to akurat ten dzien byl dniem nieplodnym. czy to ma jakis wplyw?

Anabell:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 16:21   #1037
calkiem-spoko
BAN stały

W dni niepłodne w ciążę się nie zachodzi...
Jeżeli to rzeczywiście był taki dzień.

Ale sądząc z opisu, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest MINIMALNE, prawie zerowe.
Nie ma co panikować.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-02, 18:01   #1038
OlinaOkraglina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cześka Pokaż wiadomość
Spokojnie, mi się kiedyś spóźnił prawie 2 tyg!!
Już przygotowywałam się do bycia mamusią, juz miał być lekarz grany,a tu nagle rano się budze - jest krew.
Moglabym sie nawet w niej utopic;p
Bylebym juz dostala
Wydawalo mi sie ze zaplodnienie w moim przypadku jest niemozliwe ale teraz kiedy mi sie spoznia to odchodze od zmyslow;/
Stary 2007-11-02, 18:46   #1039
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Wydawalo mi sie ze zaplodnienie w moim przypadku jest niemozliwe ale teraz kiedy mi sie spoznia to odchodze od zmyslow;/
Kobieto,
kup test!!!!!!!!!!!
Po co się tak stresować???
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 02:55   #1040
katka.c
Rozeznanie

GG do katka.c

to znaczy, ze w moim przypadku mogę spać spokojnie????
tu gdzie jestem nie mam mozliwosci zakupu testu, a nie umiem sie na niczym innym skupic.....
katka.c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 03:39   #1041
gwiazDeczka***8666
Przyczajenie

Unhappy Dot.: mam wielki problem

hej mam po prostu dosc wszystkiego mysli placza sie po glowie spac nie moge niewiem co mam robic czekam na wynik bo dzis raczej wczoraj bylam na pogotowiu pobrali mikrew na BHCG izobaczymy co dalej bedzie mam nadzieje ze bedzie dobrze tak bardzo sie boje :/zle sie czuje lzy leca z ozu niewiem co juz mam robic (((((((((((((((((jak bede znala wyniki to dam wam znac ale tak kolo 16 bo do 15 pracuje pozdrawiam 3majcie kciuki za mnie
gwiazDeczka***8666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 09:08   #1042
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
to znaczy, ze w moim przypadku mogę spać spokojnie????
tu gdzie jestem nie mam mozliwosci zakupu testu, a nie umiem sie na niczym innym skupic.....
Co to za miejsce, w którym nie można kupić testu??? Jak sama nie możesz to wyślij kogoś innego.
Zrób test to WTEDY będziesz spała spokojnie... bo będziesz wiedziała... innej rady ci nie dam...
Stary 2007-11-03, 09:11   #1043
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: mam wielki problem

gwiazDeczka***8666,
koniecznie daj znać co i jak.
Stary 2007-11-03, 09:49   #1044
nell
Przyczajenie

nieaktualne

Edytowane przez nell
Czas edycji: 2007-11-04 o 13:59
nell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 10:27   #1045
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
sluz był biały, wiec dni plodne. jakie jest prawdopodobienstwo ze doszlo/dojdzie do zaplodnienia? prosze o odpowiedz
Niekoniecznie jest to śluz płodny. Łudząco podobny śluz (do płodnego) pojawia się przy podnieceniu seksualnym. Który to był dzień cyklu (1 dzień cyklu jest to pierwszy dzień miesiączki) i jakie długie są twoje cykle?
Stary 2007-11-03, 11:01   #1046
mona8o9
Przyczajenie

Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(

Hej jetem tu nowa.. myśle, że wątek sie doda.
Problemem który mnie trapi jest to, że dwa dni po miesiączce, czyli 26 października (a zaczeła sie 18października) kochałam sie z moim chlopakiem.... Na samym poczatku wszedł we mnie bez gumki, ale za jakieś 5 min wyjoł i stwierdził, ze teraz musi założyć prezerwatywe, wiec byłam pewna że wszystko jest pod kontrolą.... po stosunku jak to zawsze zdjoł gumke i leżeliśmy koło siebie.... jedak nie dałam mu spokoju i znowu sie zaczeło, jakas wielka ochote na niego miałam wtedy szkoda tylko, że gumek już nie było ale mimo wszystko wszedł we mnie.... boje sie ze moge być w ciąży. nie doszło do wytrysku wewnątrz mnie. Okres powinnam mieć dopiero za jakieś 2 tyg ale już sie boje. Moze powinnam zrobić test? ufam mu bo jestem z nim dwa lata, on jest odemnie starzy o 6 lat i dobrze nam ze sobą... ale nie jestem gotowa na dziecko w tym wieku Czy moge być w ciązy? jak myślicie? Czy miałam wtedy płodny okres? Myśle, że nie ale moge sie mylić...
mona8o9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 11:15   #1047
Mylka
Raczkowanie

Jaka jest możliwość poczęcia w czasie dni niepłodnych? Był to 19 dzień mojego cyklu, jak więc wynika z moich obliczeń był to dzień niepłodny, owulacja wystąpiła ok.14 dnia cyklu (u mnie zawsze daje znać o sobie bólem jednego jajnika). Dodam, że ucieszyłabym się z niespodzianki...
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-03, 11:20   #1048
madzius_krk
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to madzius_krk
Dot.: Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(

Cytat:
Napisane przez mona8o9 Pokaż wiadomość
Hej jetem tu nowa.. myśle, że wątek sie doda.
Problemem który mnie trapi jest to, że dwa dni po miesiączce, czyli 26 października (a zaczeła sie 18października) kochałam sie z moim chlopakiem.... Na samym poczatku wszedł we mnie bez gumki, ale za jakieś 5 min wyjoł i stwierdził, ze teraz musi założyć prezerwatywe, wiec byłam pewna że wszystko jest pod kontrolą.... po stosunku jak to zawsze zdjoł gumke i leżeliśmy koło siebie.... jedak nie dałam mu spokoju i znowu sie zaczeło, jakas wielka ochote na niego miałam wtedy szkoda tylko, że gumek już nie było ale mimo wszystko wszedł we mnie.... boje sie ze moge być w ciąży. nie doszło do wytrysku wewnątrz mnie. Okres powinnam mieć dopiero za jakieś 2 tyg ale już sie boje. Moze powinnam zrobić test? ufam mu bo jestem z nim dwa lata, on jest odemnie starzy o 6 lat i dobrze nam ze sobą... ale nie jestem gotowa na dziecko w tym wieku Czy moge być w ciązy? jak myślicie? Czy miałam wtedy płodny okres? Myśle, że nie ale moge sie mylić...

HM.. moim zdaniem nie masz dni płodnych, ale na nic nie ma reguły. Masz regularny cykl?
Skoro nie było wytrysku, to raczej Cię nie zapłodnił. Choć.. nigdy z ciążą nie wiadomo
Rozumiem, ze mozna mieć ochote na seks, ale skoro nie mieliscie zabezpieczenia to... ? To po co się brać za coś, czego można żałować potem? Pomyśl może o jakiejś innej formie zabezpiecznia, pewniejszej? By już takie sytuacje się nie powtarzały.

Moim zdaniem nie jesteś w ciąży... ale nigdy nic nie wiadomo.
Pozdrawiam
Stary 2007-11-03, 11:41   #1049
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mylka Pokaż wiadomość
Jaka jest możliwość poczęcia w czasie dni niepłodnych? Był to 19 dzień mojego cyklu, jak więc wynika z moich obliczeń był to dzień niepłodny, owulacja wystąpiła ok.14 dnia cyklu (u mnie zawsze daje znać o sobie bólem jednego jajnika). Dodam, że ucieszyłabym się z niespodzianki...
Wydaje mi się, że szanse są marne, a w zasadzie ich nie ma.
Stary 2007-11-03, 12:47   #1050
mona8o9
Przyczajenie

Dot.: Czy moge być w ciąży? :( plis pomocy :(

dziekuje ;* musze przyznac, ze troche mnie uspokoiłyscie ale wiadomo.... pewnosci nigdy nie ma puki co stosujemy same prezerwatywy ale faktycznie musze pomyslec o tabletkach
mona8o9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości