PM 2017 cz. 13 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 19:22   #3631
jaszczurka94
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz. 13 :)

Cytat:
Napisane przez verkasok Pokaż wiadomość
Nie bardzo mi się podoba że mówisz o bliskiej mi osobie z taką ironią, to że jest architektem i jest wykształcona, nie upoważnia Cię do nabijania się z niej. Nie powiedziała, że mam brać najdroższy lokal, tylko zakochała się w nim tak samo jak ja...i obie zdajemy sobie sprawę z ceny lokalu. Rozmawiałyśmy a ja się napaliłam, bo strasznie mi się tam podoba...
I nie wiem, czemu wywlekasz tu jakieś kwestie zarobkowe, to nie Twoja sprawa ile zarabiamy, i ile kasy zarabia architekt....a kwestia biedy była przenośnią, że gdyby kiedykolwiek się tak stało, chodziło nam o wspomnienia...na razie z glodu nie umieramy, a po weselu nie będziemy żyć na suchym chlebie i wodzie...
uważaj co mówisz bo takimi opiniami ranisz ludzi...
Ja odniosłam troszkę wrażenie po Twoim pierwszym poście o właśnie Pani Architekt, że to ona Cię namówiła, że ona uważa, że pieniądze nie powinny grać roli, bo przecież to wyjątkowa noc w życiu i jak nie bedzie w idealnym miejscu to nie będzie to samo (a pieniądze to nie problem, bo zawsze można pożyczyć prawda?). I w sumie jak koleżanka wyżej odczułam, że Pani Architekt to problemu nie robi, bo ona miałaby pieniądze na to.
I nie piszę tego po złości, nie czytałam też ponownie tamtego postu, więc piszę o tym co ja wyniosłam po jednorazowym przeczytaniu posta po tym jak go napisalas.

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
U Nas czegoś takiego raczej nie ma.. A co jakby jakaś para na 100% chciała Waszą datę i z miejsca chciała zapłacić zaliczkę? to i tak by nie mogła?

U mnie tez kwestia, że po znajomości sala. Chcę wszystko pierw ustalić, a potem cokolwiek wpłacać.

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Polecam fejsbuczka <3 .
Tak ogarnęłam fotografa, bo wpadł mu mail do spamu i by go nie zobaczyl.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:22   #3632
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś z was mieszka z teściami? Jak układają się wasze relacje?
Moj TŻ mieszka z teściami
A tak serio nie mieszkam i nie wyobrażam sobie bym z nią mieszkała. Ja jestem pedantką,ale ona to już ma świra na tym punkcie. I wiem,że by się wtrącała.

TŻ tego nie widzi,ale ja tak. Jego brat dobudował piętro. I nawet taka głupota,ale ksiądz chodził po kolędzie to mama TŻ wymyśliła,że jednego roku będzie u niej,a drugiego u nich. No sorry,ale to dwie oddzielne rodziny to niech już święci obydwa piętra.

A co tam nie układają Ci się relacje z teściami?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:24   #3633
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale własnie ja odniosłam jej przykład do tych osób,które rodzą dzieci i nie mogą liczyć na jakąkolwiek pomoc w wychowaniu.
Wiem wiem, ale ja próbuję siebie zmotywować. Skoro jakaś świeżo upieczona matka (nawet jeśli 18-letnia i z całym sztabem do pomocy) daje radę to ja nie dam rady???
Cytat:
O spoooort,moja dziedzina

Co zamówiłas?
Jeeee, uprawiasz, interesujesz się?
Będę bardzo monotematyczna dzisiaj. Kupiłam strój sportowy O taki https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...566413e4a9.jpg
Wyprzedaż była, noooo

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Piona, myślałam że tylko ja jestem jakaś dziwna ale widocznie to normalne, bo jestesmy już we 2!
W końcu po coś są te strony z cyklu kto dzwonił

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;56751976]
Z ciekawostek doczytałam, że jej synek ma na imię Brajan [/QUOTE] No comment

Cytat:
U Nas czegoś takiego raczej nie ma.. A co jakby jakaś para na 100% chciała Waszą datę i z miejsca chciała zapłacić zaliczkę? to i tak by nie mogła?
To chyba zależy od popularności miejsca. Pewnie gdyby ktoś pytał o "nasz" termin to kazali by nam szybko zdecydować.
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:25   #3634
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Ja odniosłam troszkę wrażenie po Twoim pierwszym poście o właśnie Pani Architekt, że to ona Cię namówiła, że ona uważa, że pieniądze nie powinny grać roli, bo przecież to wyjątkowa noc w życiu i jak nie bedzie w idealnym miejscu to nie będzie to samo (a pieniądze to nie problem, bo zawsze można pożyczyć prawda?). I w sumie jak koleżanka wyżej odczułam, że Pani Architekt to problemu nie robi, bo ona miałaby pieniądze na to.
I nie piszę tego po złości, nie czytałam też ponownie tamtego postu, więc piszę o tym co ja wyniosłam po jednorazowym przeczytaniu posta po tym jak go napisalas.

Tym bardziej,że to trochę nie na miejscu,że ona wiedząc,że zaklepaliście salę,daliście niemałe moim zdaniem pieniądze na zaliczkę. A uparcie wciska Ci inne miejsce i zniechęca do tego do którego już byliście przekonani verka. Trochę to słabe. Tak jakby dwa razy droższy talerzyk nie był przecież żadnym problemem,ważne,że miejsce ładne.
Stary 2016-03-03, 19:26   #3635
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Top coat? nie wiesz co to?

mam nadzieje ze uda mi się zrobić zachowawczo makijaż

Jak ma się ładne usta to można. Ja wolę zaszaleć z oczami
Myślałam czy na te rozmowę jako zwykła konsultantka, nie wizażysta, iść z ustami w kolorze paznokci, czy zrobić lekko różowe świeże usta z wklepaną szminką?

Zjadłam do końca nutellę, by mnie nie kusiła od poniedziałku
Takie analizy są ponad mój zmysł artystyczny . Tak ci zazdroszczę talentu mejkapowego .
Stary 2016-03-03, 19:30   #3636
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Wiem wiem, ale ja próbuję siebie zmotywować. Skoro jakaś świeżo upieczona matka (nawet jeśli 18-letnia i z całym sztabem do pomocy) daje radę to ja nie dam rady???

Jeeee, uprawiasz, interesujesz się?
Będę bardzo monotematyczna dzisiaj. Kupiłam strój sportowy O taki https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...566413e4a9.jpg
Wyprzedaż była, noooo
.
O Szarapowa
Za czasów gimnazjum i liceum brałam udział w zawodach sportowych. Później tylko amatorsko. Ale jestem wielką fanką sportu Choć przyznam szczerze,że teraz jestem trochę mniej na bieżąco przez brak czasu
Ale kocham siatkówkę,ręczną,lekkoatl etykę. Kiedyś wprost ubóstwiałam jazdę figurową,ale to za czasów Pluszczenki i Jagudina
A pozostałe sporty to przy okazji dużych imprez typu ME,MŚ i IO. Jedyną konkurencją w której chyba do końca życia nie zrozumiem o co chodzi to curling

A w jakiej gazecie pracujecie?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Takie analizy są ponad mój zmysł artystyczny . Tak ci zazdroszczę talentu mejkapowego .
Ej na mój też Ze 3 razy czytałam to zdanie,a i tak nie bardzo wyobraziłam sobie te świeże usta z wklepaną szminką. Po prostu nie wiem o co cho
Stary 2016-03-03, 19:32   #3637
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
O Szarapowa
Za czasów gimnazjum i liceum brałam udział w zawodach sportowych. Później tylko amatorsko. Ale jestem wielką fanką sportu Choć przyznam szczerze,że teraz jestem trochę mniej na bieżąco przez brak czasu
Ale kocham siatkówkę,ręczną,lekkoatl etykę. Kiedyś wprost ubóstwiałam jazdę figurową,ale to za czasów Pluszczenki i Jagudina
A pozostałe sporty to przy okazji dużych imprez typu ME,MŚ i IO. Jedyną konkurencją w której chyba do końca życia nie zrozumiem o co chodzi to curling

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Ej na mój też Ze 3 razy czytałam to zdanie,a i tak nie bardzo wyobraziłam sobie te świeże usta z wklepaną szminką. Po prostu nie wiem o co cho
O proszę, myślałam, że tu raczej mało kto za sportem, pamiętam, jak ktoś napisał o meczu siatki jakiś czas temu i większość zareagowała zdziwieniem .

Stary 2016-03-03, 19:35   #3638
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej,że to trochę nie na miejscu,że ona wiedząc,że zaklepaliście salę,daliście niemałe moim zdaniem pieniądze na zaliczkę. A uparcie wciska Ci inne miejsce i zniechęca do tego do którego już byliście przekonani verka. Trochę to słabe. Tak jakby dwa razy droższy talerzyk nie był przecież żadnym problemem,ważne,że miejsce ładne.
Trochę przesadzasz i drążysz ciągle ten temat, one się przyjaźnią więc dziewczyna wyraziła swoje zdanie.
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:35   #3639
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę, myślałam, że tu raczej mało kto za sportem, pamiętam, jak ktoś napisał o meczu siatki jakiś czas temu i większość zareagowała zdziwieniem .

Jak są ważne mecze to tak przeżywam,że masakra. Nigdy nie zapomnę meczu ręcznej z Norwegią i gola Siódmiaka w ostatnich sekundach. Darłam się wtedy masakrycznie
A siatkówka to moja miłośc od zawsze,bezkonkurencyjna.
Stary 2016-03-03, 19:38   #3640
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Jak są ważne mecze to tak przeżywam,że masakra. Nigdy nie zapomnę meczu ręcznej z Norwegią i gola Siódmiaka w ostatnich sekundach. Darłam się wtedy masakrycznie
A siatkówka to moja miłośc od zawsze,bezkonkurencyjna.
To było coś. Chociaż teraz bardziej nie mogę zapomnieć batów z Chorwacją .
Mam tak samo .
Stary 2016-03-03, 19:38   #3641
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę sobie nie wyobrażam, że przyjeżdża do mnie przyjaciółka, zaprasza mnie na wesele, a ja na to: ooo, czemu robicie w takim słabym miejscu? Nie myśleliście może o tym najdroższym w okolicy? Nie stać was?
Cytat:
O Szarapowa
Mój poziom gry od razu wzrośnie od samego stroju
Cytat:
Też tak mam, że włączę program sportowy i nawet golfa czy snookera mogę oglądać
Cytat:
TŻ jako freelancer w kilku, a razem portalu internetowym

Edytowane przez magdenka
Czas edycji: 2016-03-03 o 19:42
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:39   #3642
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verkasok Pokaż wiadomość
Czy oni jakoś informują że dostałyście się do testowania? bo ja też się zglosiłam ale cisza na razie....
Tak, wysyłają maila i gratuluja dostania się do testowania

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
a na jakiej stronie jesteś oprócz trnd?
☠☠☠☠☠☠☠☠☠.
Stary 2016-03-03, 19:41   #3643
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę sobie nie wyobrażam, że przyjeżdża do mnie przyjaciółka, zaprasza mnie na wesele, a ja na to: ooo, czemu robicie w takim słabym miejscu? Nie myśleliście może o tym najdroższym w okolicy? Nie stać was?

Mój poziom gry od razu wzrośnie od samego stroju

Też tak mam, że włączę program sportowy i nawet golfa czy snookera mogę oglądać
TŻ jako freelancer w kilku, a razem portalu internetowym Tenis+
Mogłabym być dziennikarką <3. Cudowna sprawa .

Mnie ze sportu irytuje kopana, ale to przez tatę i brata, bo oni oglądają wszytskie możliwe mecze różnych lig . Chociaż zamierzam obczaić końcowe mecze Leicester i może się wybrać, jak będą klepać tytuł, jeśli będą i jeśli u siebie .
Stary 2016-03-03, 19:44   #3644
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
Moj TŻ mieszka z teściami
A tak serio nie mieszkam i nie wyobrażam sobie bym z nią mieszkała. Ja jestem pedantką,ale ona to już ma świra na tym punkcie. I wiem,że by się wtrącała.

TŻ tego nie widzi,ale ja tak. Jego brat dobudował piętro. I nawet taka głupota,ale ksiądz chodził po kolędzie to mama TŻ wymyśliła,że jednego roku będzie u niej,a drugiego u nich. No sorry,ale to dwie oddzielne rodziny to niech już święci obydwa piętra.

A co tam nie układają Ci się relacje z teściami?
Jestem już nimi zmęczona.

I mamy wspólną kuchnię, a to chyba najgorsze.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 19:47   #3645
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
To było coś. Chociaż teraz bardziej nie mogę zapomnieć batów z Chorwacją .
Mam tak samo .
Ja jeszcze pamiętam mecz z Hiszpanami i gol Szyby,który nam uratował mecz
Stary 2016-03-03, 19:47   #3646
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
U nas jest chwilowo kuzyn TŻa i już mnie irytuje, mimo że głównie siedzi w pokoju i wychodzi palić, więc domyślam się, co przeżywasz .
Będziecie mieć oddzielną kuchnię później?
Stary 2016-03-03, 19:48   #3647
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Tak, wysyłają maila i gratuluja dostania się do testowania

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

☠☠☠☠☠☠☠☠☠.
Nie wyświetla się drugi adres
Stary 2016-03-03, 19:49   #3648
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze pamiętam mecz z Hiszpanami i gol Szyby,który nam uratował mecz
U mnie większość wspomnień jednak z siatką lub LA. Na ręcznej nigdy nie byłam, tylko w tv .
Stary 2016-03-03, 19:50   #3649
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłabym być dziennikarką <3. Cudowna sprawa .

Mnie ze sportu irytuje kopana, ale to przez tatę i brata, bo oni oglądają wszytskie możliwe mecze różnych lig . Chociaż zamierzam obczaić końcowe mecze Leicester i może się wybrać, jak będą klepać tytuł, jeśli będą i jeśli u siebie .
Ja nożna interesowałam się bardzo za czasów bodajże gimnazjum jak Wisła Kraków tak dobrze sobie radziła w LM. Pamiętam jak z Lazio zremisowaliśmy 3:3,a później oni przyjechali do Nas i nie chcieli grać bo murawa im nie pasowała A tak naprawdę mieli sporo kontuzji i dzięki tej murawie udalo im się przenieść mecz i grali poźniej w normalnym,wyleczonym składzie,cwaniaki :P Ech to były czasy.. A teraz jak patrzę,że Wisła w strefie spadkowej to wierzyć się nie chce.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
U mnie większość wspomnień jednak z siatką lub LA. Na ręcznej nigdy nie byłam, tylko w tv .
Ja też Na siatce reprezentacji też nie byłam,tylko na Bełchatowie.

Edytowane przez malgosiaw123
Czas edycji: 2016-03-03 o 19:51
Stary 2016-03-03, 19:52   #3650
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Kupiłam buty
Stary 2016-03-03, 19:53   #3651
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
U nas jest chwilowo kuzyn TŻa i już mnie irytuje, mimo że głównie siedzi w pokoju i wychodzi palić, więc domyślam się, co przeżywasz .
Będziecie mieć oddzielną kuchnię później?
Jak wszystko dobrze pójdzie to za jakieś 2 lata będziemy mieć oddzielny dom, więc staram się zaciskać zęby.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Kupiłam buty
Pokazuj.
Cisza, ja i czas...

Stary 2016-03-03, 19:55   #3652
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nożna interesowałam się bardzo za czasów bodajże gimnazjum jak Wisła Kraków tak dobrze sobie radziła w LM. Pamiętam jak z Lazio zremisowaliśmy 3:3,a później oni przyjechali do Nas i nie chcieli grać bo murawa im nie pasowała A tak naprawdę mieli sporo kontuzji i dzięki tej murawie udalo im się przenieść mecz i grali poźniej w normalnym,wyleczonym składzie,cwaniaki :P Ech to były czasy.. A teraz jak patrzę,że Wisła w strefie spadkowej to wierzyć się nie chce.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Ja też Na siatce reprezentacji też nie byłam,tylko na Bełchatowie.
Ja nożną gdzieś w podstawówce. Mój brat był za Wisłą, więc ja za Legią . Nie wiedziałam, że Wisła tak słabo. Za to śmiałam się z Lecha przed przerwą zimową .

Ja byłam parę razy na Lidze Światowej, a tak na lidze od podstawówki do wyprowadzki. Smutno mi, że tu siatka niepopularna .
Cytat:
Kupiłam buty
Ups .
Stary 2016-03-03, 19:55   #3653
marta271
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyświetla się drugi adres
Hmmm a czemu tak Street com - pisze się razem :|
Stary 2016-03-03, 19:56   #3654
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam buty
Ale one są tak do chodzenia czy na ślub?
Stary 2016-03-03, 19:56   #3655
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wszystko dobrze pójdzie to za jakieś 2 lata będziemy mieć oddzielny dom, więc staram się zaciskać zęby.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Pokazuj.
To przesyłam ci moc i cierpliwość .
Stary 2016-03-03, 19:58   #3656
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nożną gdzieś w podstawówce. Mój brat był za Wisłą, więc ja za Legią . Nie wiedziałam, że Wisła tak słabo. Za to śmiałam się z Lecha przed przerwą zimową .

Ja byłam parę razy na Lidze Światowej, a tak na lidze od podstawówki do wyprowadzki. Smutno mi, że tu siatka niepopularna .

Ups .
W ogóle mają reprezentację? Chyba tylko ją na IO w Londynie stworzyli?
Ja jestem z częsci Polski gdzie powinnam być za Widzewem lub Legią,ale jednak Biała Gwiazda to było to
Stary 2016-03-03, 19:59   #3657
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Hmmm a czemu tak Street com - pisze się razem :|
Też tam jestem, ale nie udało mi się jeszcze do niczego dostać
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:01   #3658
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem
Przecież masz ładne usta.
Nie mam ładnych mam niewidoczny kontur i maja malutką górną wargę. Obrysowuje je zupełnie na ślepo.
Top coat to lakier bezbarwny, przedłuża trwałość lakieru kolorowego (podobno).
Cytat:
Podstawowy makijaż łatwo się nauczyć, ale to metoda prób i błędów parę lat temu też nie zachwycałam dziełami
Cytat:
nakładasz szminke na dłoń, grubą warstwę, klepiesz w niego palcem a potem tym palcem po ustach na koniec dajesz błyszczyk. Usta mają kolor ale nie jest to ciężki kolor tylko lekki, świeży
Cytat:
[/COLOR]
Wydaje mi się że tak to nie wyglądało. To wyszło w czasie luźnej rozmowy na zasadzie:
- gdzie robicie wesele?
- w Olimpie. Ale myśleliśmy też o ceglarni (jakkolwiek się one zwą )
- tak to piękne miejsce
-moje wymarzone
-to czemu tam nie robicie?
....
Cytat:
Kupiłam buty
Poka

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 20:01   #3659
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
To przesyłam ci moc i cierpliwość .
Dziękuję, przyda się.
Cisza, ja i czas...

Stary 2016-03-03, 20:01   #3660
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle mają reprezentację? Chyba tylko ją na IO w Londynie stworzyli?
Ja jestem z częsci Polski gdzie powinnam być za Widzewem lub Legią,ale jednak Biała Gwiazda to było to
Ale czy kto ma reprezentację?
Za małolata Zawisza grał w IV lidze czy dalej, więc nie kibicowałam .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości