|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do posiadaczy glanów :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#362 |
|
Kokon pro
|
nosze do spodniczek i spodni do kolan, wg mnie podwiniete spodnie wygladaja brzydko, ale to moje osobiste odczucia ;] wiec co kto lubi ;] a dlugich glanow nie nosze pod dlugie spodnie, bo nie takie wg mnie jest ich przeznaczenie ;D
|
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne.... Ja wyjmuję sznurówki z 3 dziurek przy 10tkach.... skoro przy 20 tyle wyjmujesz to przy 10 chyba w ogole nie rozwiązujesz? xD
Mnie się tam podwinięte spodnie podobają, o ile to są spodnie w miare dopasowane (czyli nie rurki<brrr> ani nie bójówki )
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli tak to musisz mieć baaaaaaardzo chude nogi. |
|
|
|
|
|
#365 |
|
Przyczajenie
|
Kolejna szczęśliwa posiadaczka glanów się zgłasza. Glany noszę już od czterech lat i jakoś na nie nie narzekam. Jak dla mnie na zimę niezastąpione i żadne kozaczki im się nie dorównują. Rodzice próbowali mnie "nawrócić" i kupowali uparcie kozaki, ale zawsze kończyło się na tym, że przemakały i sami mówili, żebym glany założyła.
A glanów posiadam trzy pary. A co ![]() 10 dziurkowe czarne Steele - pierwsze glany kupione w pierwszej klasie liceum. Na początku obcierały, ale mama pomogła. natarła kremem i spirytusem i sama mi rozchadzała po domu Mam kilka blizn po nich. W chwili obecnej skóra popękała na zgięciach i woda mi się tam wlewa.10 dziurkowe niebiesko-czarne Rangersy - nowy zakup ;D. Zamarzyły mi się jakieś kolorowe, wię cały miesiąc dawałam korki i całą kasę zebrałam, żeby je kupić. 3 dziurkowe bordowo-czarne HD - też się liczą, nie? Troszkę gniotły przy kostach, ale nie narzekam. |
|
|
|
|
#366 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
no coz jak zwiaze na maxa moje 20 to w ogole praktycznie nie widac na dole sznurowek bo te boki sie dotykaja na srodku tylko u gory widac ze jednak mam tam sznurowki :P i trzeba wiedziec ktore dziurki luzowac jak opracujesz technike to idzie latwo ;] ja wiem, ze niektorzy rozwiazuja pol buta nawet w 10 ale co kto lubi ja nie mam czasu bawic sie w szurowanie calych butow od gory do dolu wiec pare prob i ma sie patent ^^myslenie nie boli, a skraca czas potrzebny na wiazanie najlepiej miec jeszcze takie "sliskie sznurowki" gdzie tylko trzeba pociagnac i zawiazac bo przy tych nie nablyszczanych trzeba naciagac normalnie ;] mam nadzieje, ze cos zrozumieliscie no przeciez nie zrobie wam zdjec krok po kroku jak zakladac i wiazac glany nie marnujac czasu ^^ bo zdecydowanie nie chce mi sie tego robic
|
||
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już zdzieram którąś parę i nie wyobrażam sobie życia bez nich...
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
A może by tak wstawiać zdjęcia naszych glanów?
A jeśli nie masz zdjęcia to może link np. ze sklepów internetowych, allegro itp. Oto moje glany: http://www.rockmetalshop.pl/product-...urek-1390.html |
|
|
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o , o właśnie o dokładnie tych myślę jak się sprawują?
|
|
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Kokon pro
|
http://www.glany.pl/go/_info/?id=434 a to moje 20
|
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Fajniutkie
![]() Hym.. ostatnio sie zastanawiam i zaczynam stwierdzać, że głupotę zrobiłam kupując glany z wojasa... prawie każde spodnie co założę są dla mnie za krótkie jak mam glany na nogach ! Podeszwy mają strasznie wysokie jedyna rzecz co mnie w nich wkurza... ale zaczynam się przyzwyczajać... tylko trochę tak dla mnie dziwacznie to wygląda A jeszcze jedno... Po noszeniu glanów "język" w lewym glanie mam bardziej pomarszczony i miększy się zrobił... a w prawym nadal twardy i nie da się go dobrze naciągnąć... od czego to może tak być ? Po szkole wkleję zdjęcia, żebyście wiedziały o co mi chodzi
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Chyba wiem o co Ci chodzi, jeden mi sie w poprzednich glanach miękki zrobił a drugi wciąż sztywny
ale jak zobaczę fotki to się upewnię ;p W każdych glanach chyba spodnie będą krótsze..
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Krótsze nawet przy poluzowaniu wychodzą z dziurek. A t, jak mocno trzeba rozluźnić but do ubrania nie tyle związane jest z grubością nogi (łydki przecież przez najcieńsze miejsce nie przepychamy), tylko od wysokości podbicia. Rzeczywiście - stosuję metodę "śliskich" sznurówek. Po kupieniu glanów wymieniam sznurówki na wojskowe, do kupienia w sklepach typu Pentagon. Naprawdę duża oszczędność czasu. Co do stanu glanowego posiadania: mam trzy pary. Czarne dziesiątki, czerwone dziesiątki i czarne czternastki z klamrami (tylko do krótkich spódnic).
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest dokładnie tak jak u Ciebie. jak w nich chodziłam to wydawały mi się leciutkie ale przy prowadzeniu auta.... Nic tylko zbierac kasę na mandaty za przekroczenie prędkości
|
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak długie masz sznurowadła może dlatego tak szybko zdejmujesz glany. |
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
nie wiem nie wyjmowalam ich i nie mierzylam sa standartowe jak do 20 ;] wejdz na allegro i sprawdz ile metrow maja sznurowki do 20 :P |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
A co sądzicie o tych glanach?? http://www.allegro.pl/item258307190_..._38_5_g12.html
A ma ktoś glany firmy NAGABA?? Nie wiem jakie mam sobie kupić, doradźcie coś... PLS
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? |
|
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
nagaba-> nie znam
steel->uważam że są ok, nie żałuję zakupu
|
|
|
|
|
#383 |
|
Przyczajenie
|
Interesuje mnie wasza opinia na temat glanów firmy NAGABA, WOJAS czy STEEL. Zamierzam sobie kupić ale zupełnie nie wiem jakie
Poradźcie może jakąś firmę... A ponieważ nie znam sie zbyt dobrze na glanach to napiszcie czy podeszwa może być szyto-klejona, czy trwalsza była by szyta?? Bardzo proszę o info |
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj zakupiłam swoją pierwszą pare firmy Steel
zrobiłam to pod wpływem chwilii, spojrzałam na nie i postanowiłam, że będą mi towarzyszyć , dałam za nie 200 zl, dzisiaj przeszłam w nich 6 km i trochę krwi straciłam...
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
Heavy Duty! Polecam!
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie czy dziś chiodziliście w glanach. Do jakiego dołu zakładaliście glany?
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi generalnie o to, że właśnie to chyba jedyny moment kiedy odczuwam ciężar glanów - przy naciskaniu na gaz właśnie
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Szyta chyba jest lepsza, tj tak sądzę ;p jak przymierzałam wojasy to miałam wrażenie że są ciasne , przy czym numer większe były za duże... jakieś takie mało wygodne chyba są ale to kwestia stopy...
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
A może by tak każdy napisał z czym nosi glany ? Co myslicie o tym pomyśle?
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
a co chcesz je zalozyc do kiecki? no jak to do czego do wszystkiego :P pomijam typowe sluzbowe wyjscia ( egzaminy itp) kiedy to trzeba zalozyc cos innego ;] choc na mojej studniowce pare osob bylo w glanach
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

ale nie trzeba rozsznurowywac calych butow w extramalnych sytuacjach czyli nie wiem jak zalozysz grube skarpety to mozesz poluzowac wiecej dziurek, ale zeby rozsznurowywac calkiem wiecej niz 3 dizurki od gory mi sie nie zdarzylo 

3/3/6-22/7/8
i przy okazji pochodzimy po sklepach
No i koniecznie zajdę również do apteki po plastry 

U mnie jest dokładnie tak jak u Ciebie. jak w nich chodziłam to wydawały mi się leciutkie ale przy prowadzeniu auta.... Nic tylko zbierac kasę na mandaty za przekroczenie prędkości
Poradźcie może jakąś firmę... A ponieważ nie znam sie zbyt dobrze na glanach