Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 09:02   #4771
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Moniczki

Wstawię ci na pocieszenie swoje bioderko na fb

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:03   #4772
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Lucy, a w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja mieszkam w Warszawie i planuję rodzić na Madalińskiego, bo to rzut beretem ode mnie.

Jakoś ciężko mi się wbić w Wasze rozmowy, tyle piszecie i już długo się znacie
Ja też się wybieram na Madalińskiego
Moniczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:08   #4773
lulka19
Zakorzenienie

Iwnocia gratki za wizytę

Co do rodzenia po donoszeniu ciąży, dla mnie to głupota. dziecko powinno być w brzuchu do 40 tyg. Każdy dzień się liczy... Ja bardzo bym chciała żeby mój posiedział choć do 38 tygodnia, ale jakby mógł być te 40 byłabym przeszczesliwa. Tylko moje ciśnienie jest dla niego niebezpieczne, ale chcę podtuczyć go by nie był taki malutki...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Kejka a może Twój ból był związany z mała ilością wód? Kiedy masz USG? daj znać jak jest ułożony bo aż ciekawa jestem
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:08   #4774
Polinezyjka
Zakorzenienie

Velika! Cieszyliscie sie hahahah mistrzostwo ja się wprowadzilam akurat po tym jak kolezanka z radością mi oznajmiła ze na balkonie wykluly się male golabki. No dobra nie potrafiłam ne wtedy zrzucić i zabić. Ale jak codziennie od 4-5 rano bzykaly się w trójkę to codziennie w pracy planowałam jaka śmiercią je zabije.

Gosiaczel haha jak znajdziesz jakies ciekawe tutorisle z konturowania to podeślij bo tez się uczę i tez mam wrażenie ze cos zle mi to wychodzi w ogóle mam propozycje pokaze Ci moje zdjęcie bez makijażu i po takim pełnym konturowaniu heheh tzn tego tak dobrze na zdjęciu nie ujmę ale fajnie takie zestawienie wygląda

A mąż dobry heheheh

Ja jak ostatnio bylam w pracy to sie pięknie wymalowałam moimi nowymi kosmetykami, pierwsze pytanie od kolegi :

Czemu masz taka tapetę na twarzy? Normalnie sie chyba nie malowalas? Nie maluj sie! Ladniej wyglądasz bez tej tapety.

Wcielo mnie! Bo naprawde nie miałam jakiegoś mocnego tego makijażu! Fluid i troszkę brazera i według mnie wyglądałam rewelacyjnie

Kejka ale Kochany Twój mąż <3 strachu sie najadl!

Lulka! Ja to samo! Zostalam ostatnia hehehe wszystkie kuzynki i koleżanki porodzily

Kopcio ) to samo usłyszałam od wspolokatorki jak zobaczyla balkon hehehe powiedziała mi : Chcialas je zabić to teraz sprzątaj po nich haha szorowalam dlugo....

Moje sposoby na te ciule to byly np: O 4 jak robilo sie jasno one zaczely bzykanko i gruchanko, wtedy ja otwierałam balkon krzycząc na nie i obok lozka lezal domestos, xalewalam nim byle jak balkon na wszystkie strony i miałam chwile spokoju.

Niestety bardzo szybko przyzwyczaily sie do jego zapachu.

A historia z psem leze i placze ze śmiechu hehehehehehe

Dobra lecę na jogę ! Mam dalej zakwasy w myślach hehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:16   #4775
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Kejka moja tez sie kręci jak szalona ale ciagle czuje ta twarda główkę pod zebrami
Bo brzuchu widzę ze raz dupka i tułów po jednej stronie raz po drugiej. 2 tyg temu miałam taka akcje ze 4 godziny sie wiercila i wctyn czasie mega mi sie wymiotować chciało. Tz musiał zatrzymać auto wyszłam i głęboko oddychałam bo bym pawia puściła. I miałam nadzieje ze sie wtedy odwróciła ale nie ona twardo siedzi dupskiem na dole
Co rano jak wstaje sprawdzam czy twarda główka jest u góry w nocy sie przekręcam leżę tez na plecach z miednica wyżej zeby sie cis zadziało ale póki co Maja ani śni współpracowac

A tak w ogóle to u mnie tez dziś 36 tydz 0 dni

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:20
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:29   #4776
gosiaczek071
Zakorzenienie

Poli na yt oglądałam tutki. Fajny kanał ma ta red lipstick monster. Troche irytująca, ale chyba sie zna na rzeczy. Ale to prędzej martinix pomoże no i znalazłam mapę, wpisz w Google :P wyskoczy pel o tego. Tyle ze ja najpierw próbowałam z korektorem i takim bronzerem z inglota- to miałam w płynie. Mam wrażenie, ze pudrowymi jednak jest trudniej, narazie na próbę kupiłam tani zestaw z makeup revolution, zanim wydam pare stówek na sephore, to wole popróbować tańszymi....
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:39   #4777
patulinka94
Zadomowienie

Danika gin mówiła żeby jak najwięcej leżeć. Kiedy tylko mogę to faktycznie leżę plackiem, choć czasami plecy i biodra bolą od tego leżenia.
Znajome się dziwią że narzekam na nadmiar leżenia, ale tak jest. Chodzić ciągle źle ale cały czas leżeć też źle :P
Na studia chodzę zaocznie. Zajęcia mam tylko sobota niedziela także spoko.
Mam nadzieję że jakoś dam radę.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Moja córka właśnie wpycha mi dupke pod żebra i się tak wierci. Łobuziara
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 09:39   #4778
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Moniczki

Wstawię ci na pocieszenie swoje bioderko na fb
No czekam, czekam
Stary 2016-03-04, 09:40   #4779
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moniczki Pokaż wiadomość
Ja też się wybieram na Madalińskiego
A na kiedy masz termin? Sprawdzałam na pierwszej stronie, ale chyba nie jesteś wpisana na listę, podobnie jak ja Ja wg OM i usg mam na 29 kwietnia, więc sama końcówka

Dziś przyszła moja torba z bagme. Wczoraj wysłali i dziś już ją mam, tyle że przesyłka szła z Warszawy do Warszawy, więc jak ktoś mieszka gdzieś dalej to możliwe, że dopiero w poniedziałek dostanie.

Z tego co kojarzę są tu dziewczyny, które mają thermomisia.
Mogę polecić super pastę na kanapki.
Potrzeba: pierś z kurczaka, natkę pietruszki, majonez, pieprz, sól, opcjonalnie też przyprawę do gyrosa.
Ugotować pierś z kurczaka, wrzucić do thermomisia z pietruszką (ilość wg uznania), zmielić (obroty 5), dodać majonez, doprawić wg uznania i mieszać jeszcze przez chwilę (obroty 3). Pasta wg mnie jest przepyszna. Oczywiście można ją zrobić też nie mając thermomisia, ale wtedy jest trochę więcej zabawy z mieleniem, siekaniem i mieszaniem. Jak nie miałam thermomosia to robiłam ją w tym rozdrabniaczu z tupperware i też super wychodziła
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:43   #4780
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Poli na yt oglądałam tutki. Fajny kanał ma ta red lipstick monster. Troche irytująca, ale chyba sie zna na rzeczy. Ale to prędzej martinix pomoże no i znalazłam mapę, wpisz w Google :P wyskoczy pel o tego. Tyle ze ja najpierw próbowałam z korektorem i takim bronzerem z inglota- to miałam w płynie. Mam wrażenie, ze pudrowymi jednak jest trudniej, narazie na próbę kupiłam tani zestaw z makeup revolution, zanim wydam pare stówek na sephore, to wole popróbować tańszymi....
Ja ja polecam. Super ma rady kosmetyczne.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:43   #4781
MaLoS
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mam pytanie.

Bo mam dylemat.

W pokoju synka mam Stare meble męża (normalnie funkcjonuja Ale swoje lata maja) nie stać nas na wymianę szafy i komody na nowe.
Ale widziałam kiedyś w programie super Pani domu jak malowala meble na inny kolor.

Czy któraś z was może robila coś takiego.?

Co myślicie o odświeżeniu wnętrza właśnie w taki sposób.?

Taka farba z tego co mi tato mówił to koszt 150 zl około za 2 litry jakoś tak i jest wydajna.

Mój TŻ ostatnio malował dwie komody dla Dzidzi najpierw zeszlifował szlifierka elektryczna dokładnie stara bejce do drewna i pózniej na biało malował biała farba do drewna, a blaty olejną i wyszło suuuuper! Jak nowe jest trochę roboty, ale warto i lepiej teraz sie za to niech Twoj mąż zabierze żeby meble zdążyły porządnie sie wywietrzyć od farby!

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tygodniu

Dzisiaj mam te wizytę u nowego gin na 12 to trzymajcie kciuki żeby dobrze poszło

Gratuluje 37!!! Jejkuuu to juz brzmi poważnie... Znajoma urodziła tydzień temu w 37 mam nadzieje, ze będziesz zadowolona z nowego lekarza

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hej.Jade na wizytę. Wiem,że będzie ok,ale stres jest niestety. Do później
Powodzenia 🏻 czekamy na wieści! Na dobre wieści oczywiście

Anastazja fajny przepis!! Zrobię, tylko zamiast majo dam twarożek albo jogurt grecki żeby oszczędzić kalorii ale ogólnie brzmi smakowicie! Dzieki ❣

Zmiany? Zawsze na lepsze

Edytowane przez MaLoS
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:46
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:44   #4782
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Co rano jak wstaje sprawdzam czy twarda główka jest u góry w nocy sie przekręcam leżę tez na plecach z miednica wyżej zeby sie cis zadziało ale póki co Maja ani śni współpracowac

A tak w ogóle to u mnie tez dziś 36 tydz 0 dni
mój synuś chyba obrócił się jak miałam taką mega biegunkę...tak mi się wydaje, bo tak strasznie gwałtownie wtedy się ruszał a za 2 dni na wizycie juz był głową na dół

gratuluje 36 tyg

Poli: też na studiach w krakowie miałyśmy na parapecie małe gołąbki, strasznie głośne i brudne ptaszyska. Jak wyleciały z gniazda to mąż (chłopak wtedy - haha jak to brzmi ) zrobił nam taką deskę z gwoździami na ten parapet. Drastyczne ale skuteczne, więcej gołębich dzieci nie było
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:45   #4783
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
Poli na yt oglądałam tutki. Fajny kanał ma ta red lipstick monster. Troche irytująca, ale chyba sie zna na rzeczy. Ale to prędzej martinix pomoże
Ja od siebie mogę polecić jeszcze tutoriale KatoSu i Maxineczki.
Jeżeli chodzi o konturowanie, to ja używam pudrów prasowanych od Kobo (matt bronzing & contouring powder, kolory Nubian Desert i Sahara Sand) i Inglota (nr 505) dla mnie idealnie "zimne"
Stary 2016-03-04, 09:45   #4784
salud
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,za dużo było do nadrabiania od wczoraj wiec nie będę już cytować tylko tak z pamięci:
Kejka-a może to był fik głową w dół?Daj znać co wymaca położna
Happy Girl-piękne zdjęcia,aż trudno uwierzyć,że sama je robiłaś, wyglądają bardzo profesjonalnie
Iwoncia-gratuluję wizyty
Poli-odnośnie sylveco to mogę polecić z całego serca szampon z betuliną, owsiany też niezly,ale pierwszy dla mnie rewelacja, peeling do twarzy-jeden z lepszych jak nie najlepszy jaki miałam-taki naprawdę konkretny a nie pitu pitu. Dla młodej mam zamiar kupić żel 2w 1 do mycia,bo mój mąż bardzo antyniemiecki i kręci nosem na Hipp i BD,a opinię na blogu sroki ma dobrą.
NetaC-odnośnie seksu mam opinię taką jak dziewczyny tutaj,więc nie bedę powtarzać.Pytałaś jeszcze o malowanie mebli. Mój mąż robi od jakiegoś czasu renowację naszych mebli,bo są z litego drewna i szkoda byłoby wymieniać na takie z płyty tylko dlatego,że się nieco zniszczyły. Są do wyboru rożne sposoby-farby, lakierobejce-ale to wymaga zdarcia do gołego drewna,więc jak masz frezowane fronty albo inne ozdobne elementy to będzie ciężko. My zdecydowaliśmy się więc na kolorowy lakier z firmy 3V3 czy coś takiego. Wystarczy z grubsza przeszlifować lakier i heja. Trochę misterna robota,bo wymaga nałożenia kilku warstw,a w międzyczasie po wyschnięciu każdej przeszlifowaniu drobnym papierem,żeby lepsza przyczepność była. My wypróbowaliśmy kolor czekolada matowy na dębowych meblach, i grafitowy mat na jesionowych u młodego.Teraz malujemy białą patyną w sypialni-tu mamy jesionowe i dębowe i zobaczymy jak chwyci,ale jesionowe fronty super wyglądają.
Jeszcze Wam powiem-wielkie dzięki za zarażenie olejem kokosowym-po prostu uwielbiam, skóra cud miód, pachnie obłędnie. Nawet wolę się smarować jak balsamem,bo super się rozsmarowuje i nie klei do ubrań,no i wanny nie trzeba szorować.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:46   #4785
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Mój TŻ ostatnio malował dwie komody dla Dzidzi najpierw zeszlifował szlifierka elektryczna dokładnie stara bejce do drewna i pózniej na biało malował biała farba do drewna, a blaty olejną i wyszło suuuuper! Jak nowe jest trochę roboty, ale warto i lepiej teraz sie za to niech Twoj mąż zabierze żeby meble zdążyły porządnie sie wywietrzyć od farby!
]
I dziękuję za odpowiedz. Ile was to wyszło pienieznie i jakiej firmy te farby gdzie kupione.? Myślisz że trzeba szlifować najpierw.?

Chyba się na to skusze. !
Stary 2016-03-04, 09:47   #4786
Moniczki
Raczkowanie

Cytat:
A na kiedy masz termin? Sprawdzałam na pierwszej stronie, ale chyba nie jesteś wpisana na listę, podobnie jak ja Ja wg OM i usg mam na 29 kwietnia, więc sama końcówka
Według OM mam termin na 14 kwietnia, ale coś czuję, że święta spędzę już na porodówce...
Stary 2016-03-04, 09:47   #4787
justyna_fli
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje wszystkich udanych Wrr ale jestem zla. Moj promotor oczywiscie ma w d.upie moja prace, ale ma czelnosc mi przysylac manuskrypt zebym poprawila bo on chce publikacje Mialam mu odpisac ze spoko, ale cos za cos. Fakt ze to by byla takze moja publikacja, ale aktualnie mam inne priorytety
Kejka, wspolczuje tych przebojow Ciekawe co Ci polozna powie o ulozeniu Mikolaja.
Kopycio, co za historia z tym psem Karma is a bitch jak to mowia
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:50   #4788
NetaC
Raczkowanie

Salud ja mam meble ze sklejki. Nie lite drewno. To też trzeba szlifować.?
Stary 2016-03-04, 09:50   #4789
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Anastazja fajny przepis!! Zrobię, tylko zamiast majo dam twarożek albo jogurt grecki żeby oszczędzić kalorii ale ogólnie brzmi smakowicie! Dzieki ❣
Z twarożkiem ani jogurtem nigdy nie próbowałam, bo przepis, który kiedyś znalazłam był właśnie z majonezem. Ja ze względu na problematyczną wątrobę w ciąży na co dzień staram się nie jeść majonezów i innych tego typu rzeczy, ale od czasu do czasu można zgrzeszyć daj przy okazji znać, czy dobrze smakuje w Twojej wersji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 09:51   #4790
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Poli gołębie sie zemściły na Tobie, haha fajna historia!

Mam ciocie na wsi i przychodził do niej pies i dusił kury, no i oni za którymś razem sie wkurzyli i postanowili go otruć, dali mu cos do kiełbasy. A on to odchorowal i zarzygal im podwórze.. Kury wydziobaly i padły, wszystkie! Także tego.. lepiej nie igrac
Stwierdziłam, że nie dam rady z cytowaniem, ale ta historia mnie zabiła

CHRAPANIE:
Ja jak Mąż Polinezyjki, mój D. okazjonalnie. On zatyczek nie praktykuje, to niech się męczy.
Często gadam też przez sen Ostatnio obudziłam TŻ o 5 pytając, czy słyszy tę ropuchę on już nie zasnął do rana, a ja dalej jak zabita

Kejka: Chyba Ci wykrakałam tę zmianę pozycji Mikiego przed wizytą, przepraszam

Kropcia: w 35 minut na lotnisko, to ja z Gdyni nawet nie dojadę pewnie dlatego, że nawet z GPSem się zgubię trzy razy

Cudne zdjęcia macie, Dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i dużych, zdrowych Dzieciaczków

W ogóle, chciałabym zauważyć, że mamy szczęśliwy wątek, gdyż żadna nie urodziła przed marcem
Niestety mamy jednego Aniołka :anioł:

Co do obstawiania, to ja już od jakiegoś czasu typuję Gosiaczka, co i tak jest niezłym wynikiem, gdyż uważam, że będzie to w terminie

U nas wszystko ok. Byliśmy na kilka dni u Teściów, więc przed wyjazdem się wyciszałam
Miałam za to czas, żeby czytać na bieżąco
Lucy, Martinix
Stary 2016-03-04, 09:51   #4791
lucy111
Zadomowienie

Polinezyjka pochwal się koniecznie zakupami. Tez masz serduszkowe koszule czy jakieś inne?
Octenisept mam. Przyda się do pępka i dla nas na krocze. Dezynfekuje nim też maszynki i czasem skórę po goleniu. Bierz koniecznie bo mnóstwo zastosowań.

Kropcia padlam z tego snu. Przebilas nawet Poli z jej snami 😊

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Chyba nie czytasz tego co pisze.
Albo lubisz po prostu na kimś się wyżyć czasem kejka.

Powiedz którego lekarza mam słuchać.
Ginekologa co mnie wysłał do szpitala z 1 cm szyjki i kompletnym zakazem ruchu czy szpitalnych którzy powiedzieli że mam 3 cm i wszystko ok i Ruch (kazdy) dozwolony Ale z umiarem.?

Odpowiedź mi proszę.

Zgadzam się z dziewczynami. Zakaz to zakaz. Nawet gdyby mi dwóch mówiło co innego to i tak bym słuchała tego bardziej 'przewrazliwionego' tak na wszelki wypadek. Bez seksu serio da się wytrzymać dla dobra maluszka. Niektóre z nas dają radę praktycznie od początku ciąży. Sama nie mam zakazu a na tym etapie jakoś zwyczajnie się boje żeby nie wywołać spinania brzucha, wole poczekać te 2-3 tygodnie aż ciążą bedzie donoszona.

Ja na początku mialam sytuacje ze każdy lekarz mówił co innego. Jedna babka przepisała mi duphaston na podtrzymanie, później gość u którego byłam na usg zobaczyć czy serduszko bije kazał brać do końca 1 trymestru bo inaczej mogę poronic inny powiedział ze spokojnie mogę odstawić. A ja mimo to się bałam i postanowiłam brać ale w mniejszej dawce. Gdyby się coś wtedy stało przez odstawienie miałabym straszne wyrzuty sumienia.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
leżę i kwiczę ze snu o wężu Chrisa browna mi się dzisiaj śniło, że urodziłam małą, ale wyglądała jak mysz, była malutka jak mysz i miała ogon i poszłam z nią na koncert zespołu Airbourne i tam ją karmiłam
chrapiący mężowie - to w ogóle istnieją niechrapiący nie znam faceta, który by nie chrapał najgorzej jest jak jedziemy gdzieś większą ekipą ze znajomymi i śpimy w jednym pomieszczeniu, a każdy koncerty urządza, więc jeden chrapiący mąż to pikuś ja teraz też chrapię
Iwoncia81 gratuluję wizyty
kejka współczuję ci strasznie tych ciążowych dolegliwości ale nie wiem jak to jest jak się dziecko obraca, bo moja już od daaawna jest łbem w dół

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

jezuuu gołębie to moja trauma!! jak byłam na studiach to nam gołębica na balkonie uwiła gniazdo, najpierw się cieszyliśmy, że będą małe słodkie gołąbki, ale po tym jak zasrały wszystko i wiecznie piszczały to znienawidziłam te stworzenia doczyścić balkonu z tego gówna nie szło

Może i są niechrapiacy ale po alko można zapomnieć o takim egzemplarzu, wtedy każdy chrapie. Pamiętam ze studenckich czasów noc po juwenaliach. 4 chrapiacych facetów, dwóch w pokoju obok a i tak słychać. Swojego jeszcze mogłam kopnąć czy szarpać żeby się przebudzil a do reszty przecież nie chciałoby mi się wstawać.

Cytat:
Iwoncia dobre wieści ️ i jaki duży Damianek juz!

Kejka a może Miko głowa w dół sie ułożył? Mnie tez mega bolało jak sie obracał synek, ale to było trzy tyg temu, a Miki juz jest duży przecież, widocznie Cie tak rozpierał od środka! Wypomnisz mu to na jego osiemnastce

Wąż Chrisa Browna padłam tez!

Lucy bije nam 36 tydzień

Ja w 36 tygodniu byłam już na świecie wiec teraz mam poczucie ze juz juz lada chwila Leon się pojawi.
Choć ten mały akrobata chyba nadal nie odwrócony.

Dostałaś torbę? Moja wczoraj przyszła i jest piękna. Choć mogłam wziąć większą.

Cytat:
Tak tak, od drugiego trymestru smaruje się każdego wieczora Palmersem. Długo było dobrze, no ale niestety. Narazie te moje rozstępy wyglądają tak, jakby pęknięcia były pod skórą... takie czerwone bruzdy a na powierzchni skóry nie widać zmiany w jej strukturze. Nie wiem czy wiecie o co chodzi

Ja mam chyba coś podobnego w około pępka. Takie jakby czerwone żyłki.
Smaruje olejem z dzikiej róży i balsamem z Ross

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Aaa moja przyjaciółka urodziła, wszystkie koleżanki, które miały na wcześniej też. Zostałam tylko ja
Ty jeszcze troszkę poczekaj ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:52   #4792
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Raz próbowałam zabić gołębie, ale kurcze zamiast je otruć to dostały biegunki i mi zasrały cały balkon na czarno. Doczyścić się tego gówna nie mogłam .....
Ale od tamtego czasu to mój wróg numer jeden
(Kiedyś chyba już wam opisywałam moją życiową przygode z tymi skurczybykami).

Iwoncia
gratuluje udanej wizyty !!!!
A co do korków- nie swędzą was uszy?
ja przy tych gołębiach musiałam używać bo bym codziennie chodziła jak zombie. Ale mnie męczyły korki.
Tylko ja mam alergie i problemy z uszami od tego - moja alergia objawia się swędzeniem głęboko w środku uszu i swędzeniem podniebienia i gardła wewnątrz i na zewnątrz.

Pogrubione no padłam
Też na poprzednim mieszkaniu miałam tak zasrany balkon że mi sie rz.ygać chciało przy czyszczeniu...
Kupiłam preparat na ściany do psikania który odgania te cholery i już miałam spokój. Fakt nie na długo bo zapomniałam psikać to znowu latały chwilowo

Dziękuje
Co do korków to jak dłużej nie zmienie tych korków to coś tam czuje, no i obowiązkowo uszka po nich czyścić conajmniej co drugi dzień wtedy git

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Iwoncia super, ze ba wizycie wszystko dobrze! i mały jaki duzy
Dziękuuuuuje

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Iwoncia gratuluję udanej wizyty
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
chrapiący mężowie - to w ogóle istnieją niechrapiący nie znam faceta, który by nie chrapał najgorzej jest jak jedziemy gdzieś większą ekipą ze znajomymi i śpimy w jednym pomieszczeniu, a każdy koncerty urządza, więc jeden chrapiący mąż to pikuś ja teraz też chrapię
Iwoncia81 gratuluję wizyty
Też mam wrażenie że każdy chłop chrapie
Chyba że z tych młodszych teraz to może sie coś zmieniło

Dziękuje, dziękuje

Cytat:
Iwoncia dobre wieści ️ i jaki duży Damianek juz!

Lucy bije nam 36 tydzień
Dziękuje
A dużego to tu jak dobrze pamiętam któraś miała 3kg?? Dobrze myśle czy mi sie przyśniło?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Iwoncia: Super ze takie dobre wieści po wizycie niepotrzebny stres ale wiadomo każdy się denerwuje...
Dziękuje no ja z tych stresujących sie ludzi niestety, ale ważne że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Iwoncia81

Super że wizyta udana! Przerażają mnie te ostatnie wizyty położna mi mówi, że na ostatniej pewnie skierowanie dostanę. Toż to prawie już
Dziękuje ja też tych wizyt sie cykam jak widać zresztą i co najlepsze to już teraz bedą ostatnie nasze wizyty u ginów

Cytat:
Aaa moja przyjaciółka urodziła, wszystkie koleżanki, które miały na wcześniej też. Zostałam tylko ja
Nietylko Ty bo nas tu peeeełno heheh
U mnie reż tylko ja zostałam

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hej.Jade na wizytę. Wiem,że będzie ok,ale stres jest niestety. Do później
Bedzie super! Kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Iwnocia gratki za wizytę

Co do rodzenia po donoszeniu ciąży, dla mnie to głupota. dziecko powinno być w brzuchu do 40 tyg. Każdy dzień się liczy... Ja bardzo bym chciała żeby mój posiedział choć do 38 tygodnia, ale jakby mógł być te 40 byłabym przeszczesliwa. Tylko moje ciśnienie jest dla niego niebezpieczne, ale chcę podtuczyć go by nie był taki malutki...[COLOR="Silver"]
Dziękuje
Też bym chciała jak najdłużej w brzuchu małego utrzymać i cały czas sie zastanawiam jaka bedzie data cesarki.

Komplet minky
Własnie do mnie dotarł ale jak zwykle z pomyłką bo chciałam białe gwiazdki na szarym tle, a oni mi zrobili szare gwiazdki na białym tle...
W sumie ten też fajny wiec pluć sie nie bede, ale zawsze kurka coś nie tak
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:56   #4793
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Według OM mam termin na 14 kwietnia, ale coś czuję, że święta spędzę już na porodówce...
No to na porodówce raczej się nie spotkamy. Ja mam przeczucie, że ciążę przenoszę, a bardzo chciałabym urodzić w terminie, bo 3 tygodnie później mam wesele przyjaciółki 300 km od Wawy, na którym bardzo mi zależy

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z porodu i opieki na Madalińskiego, wtedy i ja też będę spokojniejsza o swój

Edytowane przez Anastazja_91
Czas edycji: 2016-03-04 o 10:04
Stary 2016-03-04, 09:57   #4794
NetaC
Raczkowanie

Lucy no widzę że to nie tylko mi tak mieszaja.

Ale już postanowiłam słucha mojego ginekologa on ostrożny więc lepiej.
W pn będę miała nowe zalecenia i na spokojnie będę się stosować.
Stary 2016-03-04, 09:58   #4795
Polinezyjka
Zakorzenienie

Gosiaczek tez mam revolution hehee

Danika na parapet to wspaniale rozwiązanie ja miałam balkon :P na którym byly jakies graty właścicielki wiec raj dla golebi. W koncu zapytaliśmy właścicielki czy to mozna wywalić (rozwalone krzesła wiklinowe) i dopiero jak na balkonie bylo pusto to przestaly przylatywać.

Kurde ja teraz na kom siedzę ! Wrócę to juz nie znajdę tego posta :P bede pytać potem jeszcze raz hehe

Salud dzieki! Dopisze jak wrócę info od Ciebie co do sylveco chce wypróbować cos z tej firmy

Lucy ja wzięłam z italian fashion pochwale sie

O kurde to faktycznie dużo zastosowań , ja myślałam ze tylko pępkowe :P

Dobra wysiadam z tram! Jestem kurka spóźniona
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:03   #4796
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje wszystkich udanych Wrr ale jestem zla. Moj promotor oczywiscie ma w d.upie moja prace, ale ma czelnosc mi przysylac manuskrypt zebym poprawila bo on chce publikacje Mialam mu odpisac ze spoko, ale cos za cos. Fakt ze to by byla takze moja publikacja, ale aktualnie mam inne priorytety
Kejka, wspolczuje tych przebojow Ciekawe co Ci polozna powie o ulozeniu Mikolaja.
Kopycio, co za historia z tym psem Karma is a bitch jak to mowia
Co za gość... mówi cokolwiek kiedy zamierza to sprawdzic? Mówiłaś mu ze zależy Ci na czasie? Choć w sumie to powinien widzieć ☺

Cytat:
Wiele osób się rlm zachwyca a mnie laska jakoś tak irytuje ze nie mogę tych jej filmików choć wiedzę ma naprawde sporą.

Nauczycie się wszystkiego z filmików i będziecie sexy mamuśki ☺ dla mnie konturowanie to czarna magia i mam wrażenie ze mogłabym sobie przy tym krzywdę zrobić. 😊

AsiaPo dobrze ze wszystko ok ☺

Kejka współczuję ostatnich przeżyć. Może tak jak dziewczyny mówią Miki się odwrócił, ale to nieładnie tak rodziców straszyć. Daj znać co mówiła położna. ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:04   #4797
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że nie dam rady z cytowaniem, ale ta historia mnie zabiła

CHRAPANIE:
Ja jak Mąż Polinezyjki, mój D. okazjonalnie. On zatyczek nie praktykuje, to niech się męczy.
Często gadam też przez sen Ostatnio obudziłam TŻ o 5 pytając, czy słyszy tę ropuchę on już nie zasnął do rana, a ja dalej jak zabita

Kejka: Chyba Ci wykrakałam tę zmianę pozycji Mikiego przed wizytą, przepraszam

Kropcia: w 35 minut na lotnisko, to ja z Gdyni nawet nie dojadę pewnie dlatego, że nawet z GPSem się zgubię trzy razy

Cudne zdjęcia macie, Dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i dużych, zdrowych Dzieciaczków

W ogóle, chciałabym zauważyć, że mamy szczęśliwy wątek, gdyż żadna nie urodziła przed marcem
Niestety mamy jednego Aniołka :anioł:

Co do obstawiania, to ja już od jakiegoś czasu typuję Gosiaczka, co i tak jest niezłym wynikiem, gdyż uważam, że będzie to w terminie

U nas wszystko ok. Byliśmy na kilka dni u Teściów, więc przed wyjazdem się wyciszałam
Miałam za to czas, żeby czytać na bieżąco
Lucy, Martinix

Piękna, ja mam termin na 4.04 ale ginek zrobi mi CC za 2 tygodnie z hakiem. Ale zleciało, co... A dopiero co szaleliśmy na wakacjach :P

Poli, zamówiłam na sephorze te kredki do KONTUROWAINA smashbox, ale tylko dlatego ze mam 20% zniżki wlasnie na maila przyszła. Wiem, okropna jestem ale potem nie będę miała głowy do takich rzeczy wyszło 30 zł taniej :P

BAGME nadal nie mam :/ znając moja za☠☠☠ista pocztę bedzie w pon no i lepiej, maz nie zauważy przynajmniej :P idę w pon na pięty sama nie dam rady
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 10:09   #4798
justyna_fli
Zadomowienie

Lucy, tydzien temu mowil ze w tym tygodniu mi cos odesle. No ale mamy piatek a tu cisza Oczywiscie wie ze zalezy mi na czasie, bo mu mowilam to pierdyliard razy ale teoria a praktyka... Jak widac
Kurde ostatnio to bym tylko spala... Dobrze przesypiam noc ale w dzien i tak non stop mi sie oczy kleja Ktora to pisala ze tak ma, Poli?
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:10   #4799
MiniMonix
Zakorzenienie

Moniczki
Fotki wstawiłam w album Musisz poszukać MiniMonix i tam będą.
Ale ostrzegam. Treści są nie odpowiednie dla wrażliwych na piękno osób

Cytat:
Z tego co kojarzę są tu dziewczyny, które mają thermomisia.
Mogę polecić super pastę na kanapki.
Potrzeba: pierś z kurczaka, natkę pietruszki, majonez, pieprz, sól, opcjonalnie też przyprawę do gyrosa.
Ugotować pierś z kurczaka, wrzucić do thermomisia z pietruszką (ilość wg uznania), zmielić (obroty 5), dodać majonez, doprawić wg uznania i mieszać jeszcze przez chwilę (obroty 3). Pasta wg mnie jest przepyszna. Oczywiście można ją zrobić też nie mając thermomisia, ale wtedy jest trochę więcej zabawy z mieleniem, siekaniem i mieszaniem. Jak nie miałam thermomosia to robiłam ją w tym rozdrabniaczu z tupperware i też super wychodziła
A w blenderze jakbym rozciapciała pierś to też będzie ok?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:11   #4800
patulinka94
Zadomowienie

Wczoraj w jysku kupiłam koszyczki na komode.
Zamierzam tam poukładać kosmetyki do pielęgnacji i pampersy, żeby były pod ręką do przebierania.
I postanowiłam je przerobić dla mojej córci, wyciągnęłam różową wstazke. ☺ Osobiście jestem zadowolona, nabrały takiego wyglądu.
Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457086270173.jpg (56,8 KB, 35 załadowań)
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości