Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-03, 21:08   #2431
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Viola, Black - jak Wasze maluchy się mają?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Też mam
microlife ale inny niż kupiła większość mamusiek. Do 37.4 jest brak gorączki

Pewnie na fb. Sylwia o tym pisała
Możliwe 😜
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:20   #2432
kamilove
Zakorzenienie

A moja biedulka już się przebudziła bo oddychać znów nie mogła 😖 psiknelam sól, odciagnelismy z płaczem i zasnęła mi w ramionach 😞 dziś zdążyłam tylko raz psiknac tym lekiem, mam nadzieję że jutro jak zaaplikuje te 2-3 to zobaczę poprawę na dłużej.
Stary 2016-03-03, 21:40   #2433
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Tak tu cicho było, że z nudów i ciekawości wygrzebalam 😜 dostałam Pulneo kropelki na receptę, 2x10 kropli, lek działa przeciwzapalnie, wstrzymuje wytwarzanie śluzu, powstrzymuje kaszel. Flegamina jest wyksztusna.
No to poki jest tylko tempka to nie bede podawac.

dzieki

Cytat:

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Możliwe 😜

pawelek mial 38 przed zasnieciem wiec dalam ibum aby spal spokojnie. Caly dzien nie mial tempki i bez leku sie obeszlo

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
A moja biedulka już się przebudziła bo oddychać znów nie mogła 😖 psiknelam sól, odciagnelismy z płaczem i zasnęła mi w ramionach 😞 dziś zdążyłam tylko raz psiknac tym lekiem, mam nadzieję że jutro jak zaaplikuje te 2-3 to zobaczę poprawę na dłużej.
O biedusia malutka.

Ciekawe kiedy dzieci ucza sie dmuchac nosek?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 21:51   #2434
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

dzieki

pawelek mial 38 przed zasnieciem wiec dalam ibum aby spal spokojnie. Caly dzien nie mial tempki i bez leku sie obeszlo

O biedusia malutka.

Miesiąc temu jak Mała miała katar to pokazałam jej tak dla żartów jak smarkac. I zaczęła mnie naśladować. Wiadomo, że nie siąka mocno tak jak dorosły i traktuje to jak zabawę, ale zawsze coś tego katarku wyleciało. Najpierw ja udawalam, że smarkam, a później Zosia malpowala, a ja lapalam gile 😉

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A tak ogólnie to czytałam na FB, że jeszcze takiemu dwulatkowi odciagaja katar.
Stary 2016-03-03, 22:51   #2435
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
U mnie oddzielny typ lata z inpostem. A pulneo stosowalam u chlopcow ale malej nie mialam potrzeby dawac poki co. To daja na kaszel/katar aby 'nie zeszlo nizej', pomaga usunac wydzieline. No i ja mam w syropie, nawet nie wiedzialam ze jest w kroplach

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Dzwonil mechanik ze z silnikiem tragedii nie ma uff jakis nieudacznik wczesnie to auto robil bo z 4 swiec tylko 3 byly zalaczone..
To dobre informacje

Cytat:
Dziwne. Może jednak coś słyszała
podczas badania?

Tak może. Nawet zwymiotowac może od tej wydzieliny.

Julo dzis bez kąpiel (Tz tak zarzadzil). Natarlismy depulolem i dalismy ibum. Ma kilka kresek ale był jeczacy placzliwy i senny.
Jak jest zdrowy to ma zawsze temp.37.2-37.4 (na naszym termometrze taka temp.jest ok) ale ja mam niższą. Jak Wasze maluchy?
Tz cos łamie. Chory ze hej. Gorączkę poprosił żeby mu zmierzyć a wyszło 36.6. Myślałam że padnę ze śmiechu

Kamilove Black Cash - dzięki :-*
Hahaha faceci sa boscy, moj tez dwa tyg temu chory byl, przespal cala sobote i niedziele bo go kaszlalo.. Nawet goraczki nie mial.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-03, 23:02   #2436
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Widziałam widziałam, ale coś go zdyskwalifikowało, tylko już nie pamietam co hehe

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Kamilove masz jakieś zastrzeżenia do hamulca w wózku?
Dzwoniłam dziś u nas do sklepu z wózkami i powiedzieli że mieli dwa takie zipy ale był jakiś problem z hamulcami i narazie napewno ich nie będzie.
Morii kupiłaś joggera ? 😁
Jeszcze wstrzymuje się, bo jakbym kupiła to odrazu przesiadka by była a póki co chce go jeszcze powozic w x lander ze bo jest taki bardziej zabudowany i cieplejszy wydaje się :P choć jeszcze jedno pakowanie się na wyjazd i szał upychania spowodują pójście na piechotę po ten wózek
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 07:09   #2437
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki

O biedusia malutka.

Jak dwulatek potrafi to super

Dzuen dobry
Noc spoko. Przed 22 sie rozplakal i uspokoilam na rękach. Przed 4 wzięłam do siebie i spaliśmy bezxwiercenia do 7. Wstał w dobrym humorze. Rączki non stop w buzi
Stary 2016-03-04, 08:04   #2438
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zdecydowalas, że bierzesz zipa?

Ten yoyo jest fajniutki, ale faktycznie brak regulacji podnóżka to spory minus.

Na agito i media expert 1330 zł 😉

Gdzieś słyszałam, że podobno teraz jest kiepski okres na kupno spacerówki. Ceny w górę idą, bo sezon się zaczyna.
To samo bylo rok temu jak wozki kupowalyscie.

Hej.
My juz po pierwszym spacerku. Chlopcy odprowadzeni. Ja kawkuje.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 08:15   #2439
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc temu jak Mała miała katar to pokazałam jej tak dla żartów jak smarkac. I zaczęła mnie naśladować. Wiadomo, że nie siąka mocno tak jak dorosły i traktuje to jak zabawę, ale zawsze coś tego katarku wyleciało. Najpierw ja udawalam, że smarkam, a później Zosia malpowala, a ja lapalam gile 😉

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A tak ogólnie to czytałam na FB, że jeszcze takiemu dwulatkowi odciagaja katar.
Wlasnie z pawelkiem mam o tyle klopot ze nie bardzo ma ochote mnie nasladowac. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ostatnio po malu zaczyna jakies odglosy malpowac a tak to nic. Kiedys robil brawo i papa a teraz ma serdecznie w nosie.

Cytat:
Jak dwulatek potrafi to super

Dzuen dobry
Noc spoko. Przed 22 sie rozplakal i uspokoilam na rękach. Przed 4 wzięłam do siebie i spaliśmy bezxwiercenia do 7. Wstał w dobrym humorze. Rączki non stop w buzi

spoko. U nas noc tez w miare. Zjadl o 3 a potem o 6 juz chcial. pol godziny sie pobawil i spalismy do 9

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
To samo bylo rok temu jak wozki kupowalyscie.

Hej.
My juz po pierwszym spacerku. Chlopcy odprowadzeni. Ja kawkuje.
Ja wlasnie zjadlam kajzerke z szynka i dopijam herbatke. Kawka za chwile.

Ale sie tz stara. Nawet sam zupe schowal do lodowki bo ja zapomnialam. To szok jest. Smieci sam wzial. Czyli mozna ale sie nie chcialo wczesniej. Najlepiej udawac ze przeciez jestem niedomyslnym facetem, widzicie. Z wygody tak robia cwaniaki!
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-04, 08:27   #2440
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie z pawelkiem mam o tyle klopot ze nie bardzo ma ochote mnie nasladowac. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ostatnio po malu zaczyna jakies odglosy malpowac a tak to nic. Kiedys robil brawo i papa a teraz ma serdecznie w nosie.

spoko. U nas noc tez w miare. Zjadl o 3 a potem o 6 juz chcial. pol godziny sie pobawil i spalismy do 9

Ale sie tz stara. Nawet sam zupe schowal do lodowki bo ja zapomnialam. To szok jest. Smieci sam wzial. Czyli mozna ale sie nie chcialo wczesniej. Najlepiej udawac ze przeciez jestem niedomyslnym facetem, widzicie. Z wygody tak robia cwaniaki!
Nie przejmuj się Piotrek tez miał taki czas ze papa brawo a później nic.. juz myślałam że zapomniał jak to się robi... minęła chwila i teraz sam bez 'komend' potrafi różne gesty adekwatnie do sytuacji np w telewizji komentator sportowy krzyczy brawo a on bije albo szczeniaczek uczniaczek 'taaaki duzy' i automatyczne roczku w górze także spokojnie

Ciesze się ze lepiej z tz Czasami trzeba ich wziąć na przetrzymanie i chodzą jak w zegarku
Stary 2016-03-04, 08:29   #2441
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
U nas nocka spoko tylko jedna pobudka była , wygoniłam Tż po wodę to najpierw wszedł w bramkę a później coś zrzucił w kuchni bo się zatłukło haha chyba był dość zaspany
Filip usnął z głową na mojej klatce i tak spaliśmy mimo to jestem wyspana o 6;30 pobudka;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 08:30   #2442
Majka232
Zakorzenienie

O ksiazeczkach
https://matkawariatka.pl/nowosci-w-b...e-malucha-6-2/
Stary 2016-03-04, 08:50   #2443
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się Piotrek tez miał taki czas ze papa brawo a później nic.. juz myślałam że zapomniał jak to się robi... minęła chwila i teraz sam bez 'komend' potrafi różne gesty adekwatnie do sytuacji np w telewizji komentator sportowy krzyczy brawo a on bije albo szczeniaczek uczniaczek 'taaaki duzy' i automatyczne roczku w górze także spokojnie

Ciesze się ze lepiej z tz Czasami trzeba ich wziąć na przetrzymanie i chodzą jak w zegarku
No u nas trwa to juz ponad miesiac gdzies a pawel jakby sie cofnal w rozwoju

Co wasze dzieci jedza na sniadanie?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-04, 08:53   #2444
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Kaszkę

U mnie pochmurno i 0 st.
Stary 2016-03-04, 08:54   #2445
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:

Ej u nas tez tyle to trwało dokładnie jak cofnie w rozwoju )

Mój dzisiaj zjadł kanapke z chudym twarogiem i kielkami rzodkiewki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 08:55   #2446
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno dzieci mają tak, że nabywają nowe umiejętności, później przestają je wykonywać na rzecz nowych, ale one są juz zakodowane i w odpowiednim momencie ich rozwoju powracają. Wiec napewno nie zapomniał jak robi się "papa". U nas tak było z posylaniem caluskow: Zosia nauczyła się tego jak miała jakieś 6m, przez 2 tyg non stop wysylala wszystkim calusy, a później nagle przestała. Jak miała 8m umiejętność powróciła.
Stary 2016-03-04, 08:58   #2447
DomimaZet
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny.
Znowu mnie nie było wczoraj. Jakiś załatany dzień miałam. Rano przyjechał tata wiec ja mogłam sobie porobić co nieco. Poszłam do mojej kosmetyczki na ploty - wiec kawka za kawka i tak mi 3 h zlecialy. Potem zakupy, obiad, zupki dla Młodego bo juz się zapas skończył... potem dostałam esa z urzędu miasta - I pojechałam odebrać moje prawo jazdy :-D :-D :-D - szybko - zaskoczyli mnie
Ponoć pod moja nieobecność Olaf zrobił sam 3 kroczki - szok. Co za niesprawiedliwość ze tego nie widziałam :-( - a powtórzyć póki co mu się nie chce...

VIOLKA, BLACK, KAMILOVE, MAJKA - nie wiem czy kogoś nie pominelam :-( - dużo dużo zdrówka dla Dzieciaczków :-*

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

U nas tylko i wyłącznie :-( - kaszka - w różnych wariantach
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:24   #2448
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Kaszkę

U mnie pochmurno i 0 st.
A ile razy dziennie dajesz kaszke? Przyszly mi wlasnie kaszki nominal pierwszy raz. je mozna na mm i na wodzie robic? Mam owsiana i jaglana.

Cytat:
Ej u nas tez tyle to trwało dokładnie jak cofnie w rozwoju )

Mój dzisiaj zjadł kanapke z chudym twarogiem i kielkami rzodkiewki

o widzisz. Ale sniadanko my kielkow nie jadamy jakos.

Cytat:
Podobno dzieci mają tak, że nabywają nowe umiejętności, później przestają je wykonywać na rzecz nowych, ale one są juz zakodowane i w odpowiednim momencie ich rozwoju powracają. Wiec napewno nie zapomniał jak robi się "papa". U nas tak było z posylaniem caluskow: Zosia nauczyła się tego jak miała jakieś 6m, przez 2 tyg non stop wysylala wszystkim calusy, a później nagle przestała. Jak miała 8m umiejętność powróciła.

spoki wiem o tym ale jakos zapomnialam

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Znowu mnie nie było wczoraj. Jakiś załatany dzień miałam. Rano przyjechał tata wiec ja mogłam sobie porobić co nieco. Poszłam do mojej kosmetyczki na ploty - wiec kawka za kawka i tak mi 3 h zlecialy. Potem zakupy, obiad, zupki dla Młodego bo juz się zapas skończył... potem dostałam esa z urzędu miasta - I pojechałam odebrać moje prawo jazdy :-D :-D :-D - szybko - zaskoczyli mnie
Ponoć pod moja nieobecność Olaf zrobił sam 3 kroczki - szok. Co za niesprawiedliwość ze tego nie widziałam :-( - a powtórzyć póki co mu się nie chce...

VIOLKA, BLACK, KAMILOVE, MAJKA - nie wiem czy kogoś nie pominelam :-( - dużo dużo zdrówka dla Dzieciaczków :-*

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

3h u kosmetyczki mam nadzieje ze ciut zlapalas oddechu.
Co do kroczkow to sie obawiam tego ze pawel zrobi jak mnie przy nim nie bedzie juz wszystkim zapowiedzialam ze jak cos to niech mi nie mowia o tym bo do konca zycia sobie tego nie wybacze poki co pawel nie wyglada jakby na roczek mial zaczac chodzic
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-03-04, 09:27   #2449
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny.

O prosze spoko napewno nie dlugo zrobi kolejne i mama zobaczy
Nikola sie rwie do chodzenia strasznie ale nie ustoi jeszcze sama, musza ja trzymac za rece.

Dzien dobry wszystkim, my dzisiaj pobudka o 2 i o 6 i spalysmy do 9.
Wczoraj padalo a dzisiaj w ramach rewanzu jest piekne slonce i bezchmurne niebo, po drzemce pojdziemy na spacerek

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 09:30   #2450
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

Na śniadanie jest kaszka, czasem jajko na miękko, kanapka z twarogiem i takie tam
Stary 2016-03-04, 09:38   #2451
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli zdecydowalas, że bierzesz zipa?

Ten yoyo jest fajniutki, ale faktycznie brak regulacji podnóżka to spory minus.

Na agito i media expert 1330 zł 😉

Gdzieś słyszałam, że podobno teraz jest kiepski okres na kupno spacerówki. Ceny w górę idą, bo sezon się zaczyna.

Prawie hehe Żałuje że u nas niema tego sklepu Askot

Cytat:

Możliwe 😜

Oj moja to dalej jakoś nieciekawie kaszle kicha i marudna jest ehhh Dzięki że pytasz

Cytat:
Jeszcze wstrzymuje się, bo jakbym kupiła to odrazu przesiadka by była a póki co chce go jeszcze powozic w x lander ze bo jest taki bardziej zabudowany i cieplejszy wydaje się :P choć jeszcze jedno pakowanie się na wyjazd i szał upychania spowodują pójście na piechotę po ten wózek

Haha no na wyjazd by się przydał napewno dużo bagażnika by się zwolniło.
Stary 2016-03-04, 09:41   #2452
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny.
Troszkę oddechu złapałaś fajnie;-)
Brawo dla Olafka , jeszcze przy Tobie zrobi nic się nie martw;-)
Stary 2016-03-04, 09:53   #2453
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cześć. Szczerze powiem, że nie wiem o co kaman, nie nadrobie machnelam dwie ostatnie strony

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 09:54   #2454
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 13

Witam! U nas znowu noc się późno zaczęła może to nasza wina że o 18 jej nie położyliśmy, bo już taka senna była. Potem dostała Nurofen i się pobudziła usnęła z wielkim bólem o 21 na godzinę. Przez kaszel się obudziła i do 1 bal, na szczęście większość czasu pogodna w miarę była. Ale uspać nijak się nie dawała. Mleka nie smoka nie, na rękach tak do góry tuliła się i za chwile znowu się odpalała, na leżąco niema mowy, taki ryk. Huśtawka też nie. Przy następnym dziecku jeśli nie będzie chciała sama zasypiać, to będę na rekach lukać, huk tam z kręgosłupem, ale przynajmniej będzie jakiś sposób normalniejszy. Mam trochę wyrzuty z tą huśtawką, może przez to nie lubi się przytulać, bo tam samotnie usypiana była od pewnego czasu W końcu mąż uspał ją drastyczną metodą- płakała 20 minut, na szczęście nie jakoś przeraźliwie. Ciężko mi było, ale ona napewno senna była, mąż siedział przy niej włączyliśmy szum suszary głośno i śpiewał jej "lala la" jak ona głośniej to i on głośniej i jakimś cudem się udało. Ja się modliłam żeby tylko usnęła biedna 😪 bo nam już pomysły się wykończyły. Takie płacze nocą to masakra bo niewiadomo co robić ... Teraz śpi biedna

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

O kurde ale się rozpisałam.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2016-03-04 o 09:56
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:02   #2455
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ile razy dziennie dajesz kaszke? Przyszly mi wlasnie kaszki nominal pierwszy raz. je mozna na mm i na wodzie robic? Mam owsiana i jaglana.

o widzisz. Ale sniadanko my kielkow nie jadamy jakos.

spoki wiem o tym ale jakos zapomnialam

3h u kosmetyczki mam nadzieje ze ciut zlapalas oddechu.
Co do kroczkow to sie obawiam tego ze pawel zrobi jak mnie przy nim nie bedzie juz wszystkim zapowiedzialam ze jak cos to niech mi nie mowia o tym bo do konca zycia sobie tego nie wybacze poki co pawel nie wyglada jakby na roczek mial zaczac chodzic
Ja robie na mm. 150ml wody
+ 5 miarek mm + kaszki 22-24g. To rano. Na podwieczorek robie z takiej ilości mm lub ze 120ml wody i wtedy kaszka kukurydz.lub kleik.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Cześć. Szczerze powiem, że nie wiem o co kaman, nie nadrobie machnelam dwie ostatnie strony
Hellloł
Jak jazdy?

Dziewczyny musze to napisać ale jak widzę smutną buźke przy wypowiedzi o tym że dziecko je kaszkę na śniadanie i to w roznych wariantach (Domima) albo że nie będzie chodzic w rok (Black) to się zastanawiam skąd ten smutek. Zauważyłam że wizaż zrobił się wyścigiem i wychwalaniem które dziecko co potrafi. Taka szpila bo moje dziecko to umialo to juz dawno itd. Sorry musialam

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Violka - dziś też kontrol?

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2016-03-04 o 10:01
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 10:02   #2456
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam! U nas znowu noc się późno zaczęła może to nasza wina że o 18 jej nie położyliśmy, bo już taka senna była. Potem dostała Nurofen i się pobudziła usnęła z wielkim bólem o 21 na godzinę. Przez kaszel się obudziła i do 1 bal, na szczęście większość czasu pogodna w miarę była. Ale uspać nijak się nie dawała. Mleka nie smoka nie, na rękach tak do góry tuliła się i za chwile znowu się odpalała, na leżąco niema mowy, taki ryk. Huśtawka też nie. Przy następnym dziecku jeśli nie będzie chciała sama zasypiać, to będę na rekach lukać, huk tam z kręgosłupem, ale przynajmniej będzie jakiś sposób normalniejszy. Mam trochę wyrzuty z tą huśtawką, może przez to nie lubi się przytulać, bo tam samotnie usypiana była od pewnego czasu W końcu mąż uspał ją drastyczną metodą- płakała 20 minut, na szczęście nie jakoś przeraźliwie. Ciężko mi było, ale ona napewno senna była, mąż siedział przy niej włączyliśmy szum suszary głośno i śpiewał jej "lala la" jak ona głośniej to i on głośniej i jakimś cudem się udało. Ja się modliłam żeby tylko usnęła biedna 😪 bo nam już pomysły się wykończyły. Takie płacze nocą to masakra bo niewiadomo co robić ... Teraz śpi biedna

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

O kurde ale się rozpisałam.
Biedna malutka :-( rozumiem Cie że było ciężko w ten sposób ją uśpić no ale jak nie było wyjścia..
Ja myślę że huśtawka raczej nie ma w tym nic wspólnego
To teraz odpoczywaj bo nockę mieliście wykańczającą
Stary 2016-03-04, 10:10   #2457
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Biedna malutka :-( rozumiem Cie że było ciężko w ten sposób ją uśpić no ale jak nie było wyjścia..
Ja myślę że huśtawka raczej nie ma w tym nic wspólnego
To teraz odpoczywaj bo nockę mieliście wykańczającą

Ryczę właśnie, to okropne jak niewiesz jak pomóc swojemu dziecku 😓 Kręgosłup mnie boli i mam spięte plecy od stresu, ale to mało ważne, oby tylko wyzdrowiała.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Majka dzisiaj nie mamy kontroli, po niedzieli... A może wczoraj się dorobiła przez tą wycieczkę do przychodni, już sama niewiem, ale jakiejś znacznej poprawy nie widzę, dalej kaszel i katar Jeszcze Ci lekarze którzy jeździli na wizyty domowe, to już nie jeżdżą, do siebie zapraszają, a tam tak samo siedlisko bakterii.
Stary 2016-03-04, 10:18   #2458
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ryczę właśnie, to okropne jak niewiesz jak pomóc swojemu dziecku 😓 Kręgosłup mnie boli i mam spięte plecy od stresu, ale to mało ważne, oby tylko wyzdrowiała.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Majka dzisiaj nie mamy kontroli, po niedzieli... A może wczoraj się dorobiła przez tą wycieczkę do przychodni, już sama niewiem, ale jakiejś znacznej poprawy nie widzę, dalej kaszel i katar Jeszcze Ci lekarze którzy jeździli na wizyty domowe, to już nie jeżdżą, do siebie zapraszają, a tam tak samo siedlisko bakterii.
Ale nie płacz, coś Ty... Niestety tak jest jak dziecko chore, pomagasz jej najlepiej jak potrafisz , choróbsko musi odpuścić a widocznie w tym przypadku potrwa to trochę dłużej . To normalne że jest ci ciężko , ja też jak Filipek był chory czułam się bezradna i było mi go szkoda. Trzymaj się
Stary 2016-03-04, 10:28   #2459
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem Twoj stres. Matka zawsze sie martwi. Tak szybko nie zawsze choroba ustąpi ale myślę ze dzień dwa i będzie lepiej
Stary 2016-03-04, 10:32   #2460
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hejo
Kamilove, Black, Violka,MJka zdrowka dla Waszych dzieciaczkow. I dla tzta Majki,chory chuop tymczasem gorzej niż dziecko swoją droga ją też przy chorobie już gorączki nie mieszkańców,a czuje się czasie jak zmieta stowka,jak Domima MSWiA . Jak kilka lat temu w święta miałam 38 stopni to umierała. Black, ekstra,że TŻ się stara, wczoraj mojemu mówiłem,żeby może coś zbroil,bo coś się opuścił w obowiązkach domowych, obiadów w weekendy nie robil,j, musiała ostatnio odkurzac itp.
Hanka też papa zaczęła robić jakoś tak stosownie do sytuacji,jak wychodziły albo widzi,że ciotka się ubiera,to ją pogania :p za to brawo zapomniala, dziś jej biłam jak ładnie klocki składała jeden w drugi. Cały ranek przed drzemka przesiedziała prawie na podłodze się bawiąc,trochę szuflady spenetrowała i co chwilę mi coś podaje i się cieszy,jak mowie "kto daje i zabiera,ten się w piekle poniewiera"

Black, moja na śniadanie kaszki z owocami najczęściej,czasem do tego chlebem z pasta,jajkiem,wedlina. Trochę mi w tym warzyw brakuje hm... Ale do kanapki papryka czy pomidor surowy chyba jeszcze nie pora? Zresztą nie ma czym pogryzc 😜
DOMIMA, gratuluje odebrania prawa i gumowych kraweznikow życzę!😁 i gratki kroczkow Olafa.
O i już Hanka wstała z drzemki

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2016-03-04 o 10:35
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości