|
|
#1021 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Przykro mi, że jeszcze to Was spotkało Na pocieszenie Ci powiem, że rehabilitowane dzieci dobrze się rozwijają! Cytat:
Pewnie, że pamiętamy Powodzenia!! Ani się obejrzyszi też będziesz miała maleństwo przy sobie ![]() Cytat:
![]() Moja zmora - zapalenie płuc Współczuję bo wiem co czujesz! Cytat:
Dobrze, że podziałało!Cytat:
Korzystasz z różnych szumów? Mnie kusi ten, który sam się załącza. Pytanie tylko czy na Martę to podziała ![]() Powodzenia!! ![]() Cytat:
![]() My wczoraj mieliśmy dzień wariatów... jeszcze tydzień do chrzcin i będzie luźniej
|
||||||
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oho, już się budzi ![]() Lamia, starsze dzieci często są zazdrosne o maluszki Myślę, że trzeba czasu i cierpliwości. Będzie dobrze!
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
Marcia to podobnie u nas. Rzygła sobie i zasnęła jak anioł. Chyba się przejadła po prostu :-o Dobrze ze pospałam popołudniu to nawet przytomna jestem...
Aagaciorek u nas zazdrość jest we krwi. Oboje z Tż mamy młodsze rodzeństwo i oboje byliśmy zazdrośni jak nie wiem. Taki charakter |
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
haha zaczęło się
![]() Dzwoni do mnie koleżanka, pyta co i jak u nas, a ja coś tam wspomniałam,że myślimy już o trzecim. A ona na to,że oby był syn, bo biedny ten mój mąż itp... A ja jej mówię,że jak będzie to ok, ale nie mamy ciśnienia. NA co ona,że M. na pewno mi tego nie powie,ale on na pewno bardzo chce itp... no najmądrzejsza -siedzi mu w głowie na co ja jej powiedziałam,że owszem, mówił,że fajnie jakby był kiedyś syn, ale że mamy tak super córki,że i z dziewczynki będzie się cieszył,że przecież tego się nie da zaplanować itp.![]() I jej jeszcze wypaliłam,że nie ma co oceniać z góry bo są tacy ludzie,że np. kobieta chciałaby mieć jedynie synów, a facet córki. No są tacy i basta Nam natomiast zwyczajnie nie zależy tak na płci
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie maja to do siebie że lubią swoje 5 groszy wsadzić gdzie nie trzeba ![]() Dziewczyny mam pytanie.z.innej beczki ![]() Możecie mi napisać jak wygląda wasz dzień z dzieckiem ? Tzw kiedy mniej więcej śpi itp ? Czy to jest możliwe ze miesięczne dziecko ma już jakieś określone godziny w.których będzie spało itp ?
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Paula u mnie jest tak ze o 5 pobudla i czasem trwa do 8 a czasem.zasnie i do 8 -9pospi. Potem do 11nie spi i zasnie obudzi sie o 13 znow zasnie, obudzi sie o 15-16 i zasnie lub mie spi ze 2h. I tak do 21 kiedy to zaczyna koncertowac do 12 :-D
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby Milan wydobrzał szybko...My w czwartek też wylądowaliśmy z Małą na izbie przyjęć, bo dostała 38 stopni, katar, była apatyczna dętka jak nigdy... wyszło że osłuchowo ok, odesłali nas do domu, woda morska, wapno, wit.C... i próbuje odciagać jej smarki, mam aspirator Frida i tak mnie wkur... że hej, mam wrażenie że odessam tylko odrobinkę a wszystko dalej siedzi w środku nieodessane i jej tam furczy:/ zastanawiam się czy kupić ten do odkurzacza aspirator... ehhh jak pech to pech, mam nadzieje że jej się to nie rozwinie w coś gorszego. Teraz ma temperature tak ok. 37 stopni, spać nie chce jak usnie to co chwilę się budzi, pewnie ją te smarki męczą Już ręce opadają mi...Aninis i Siasia- wielkie wielkie gratulacje! Wykalacka- tańczę dla Cie
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii zdrowia dla malej:-( choroby takich dzieci sa najgorsze bo nie wiadomo jak pomoc :-(
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za małą żeby szybko doszła do siebie. Na smarki faktycznie katarek sie przyda
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek Łobuz z tz pojechali i wrócili z tym co się Lobuzowi podobał. Dziewczynka też się im podobała, ale stwierdzili, że za droga :p
Motyl znam bardzo wielu zieciom mokra pielucha nie przeszkadza, chyba że maja skórę podrazniona. Widać to szczególnie jak mamy próbują odpieluchowac i ściągają pieluche albo zakładają wielo i nagle zonk :p Paula, Agaciorek mojej też przez moment się nie podoba, muszę ją uspokoić... A co do pocenia, to musimy być rozkryte, inaczej obie mokre... ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Nursi zdrowia dla malej! |
|
|
|
#1032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi kazali 20minut chodzić i pół godziny odpoczywać. Gdyby poród się zaczął to żeby siły mieć... I ten wężyk wystający mnie wkurzal najbardziej.... |
|
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie niewyspana
Pisze szybko puki mam wolne rece ![]() Troche was nadrobilam ale nie do konca bo sie ogarniam z cycaniem. Aninis gratuluje kochana ![]() ![]() Wykalacka trzymam kciuki ![]() Opis porodu wstawie jak tylko mala zezwoli ![]() Uskuteczniam kp ale cos nam narazie srednio idzie. W szpitalu bylo nawet okej, myslalam, ze bedzie lajtowo. Nie wiem czy mi cos leci ale musi leciec bo wali kupe za kupa to chyba z niczego ich nie robi. W szpitalu i wczoraj w nocy normalnie ja karmilam a potem spala nawet 2 godziny. Ale dzisiaj o 4 rano mi sie dziecko popsulo i jak zaczelam karmic o 4 to wlasnie skonczylam. Sutki mi zaraz odpadna. Zasnela kilka razy na cycu ale przy probie odlozenia pobudka i cyc, bo szly raczki a smoczka narazie nie kuma. Nawalu jeszcze nie mialam, w ogole nie czuje zebym miala pokarm. No nic zobaczymy. Narazie poprostu cycamy do oporu
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My byliśmy na bilansie mały waży 4380g czyli w 1.5 tyg przybrał 490g a najlepsze ze w miesiąc urósł 5cm ma już 60cm a ja się dziwią ze w 62 musze go już ubierać wczoraj wieczorem wszystkie 56cm musiałam do szafy spakować :p kicha mi dalej ale oskrzela czyste i odsluzowany prawidłowo nie wiem czemu mi dalej kicha alergia???Na pryszcze dostaliśmy na cala buzke krem oilatum miejscowo Locoid miał być latiort ale nie było wzięłam zamiennik. Podejrzewał skaze i pytał czy czekoladę jadłam jak ja nie jem ani mlecznych a o czekoladzie czy orzecha wiem ze są silnie uczulajace wiec nie jem. Także to nie to.
|
#1035 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Siasia kciuki za laktacjr
My po usg i wszystko ok ale troche napiete ma nozki i kazal profilaktycznie pieluchowac. To bedzie zabawa
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ten krem to steryd? |
|||
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Tak steryd bo to czysty hydrokoryzon ale z tych łagodnych i długo nie wolno stosować wiec zobaczymy po tygodniu. Oglądał go całego ogólnie ma na całym czole krostki jak zaskórników a na policzkach takie pryszcze jak u dorosłego.
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od tygodnia ubieram w 62,bo z 56 wyrosła na długość.za to 62 jest mocno szerokie..druga tusia.
Nana brawo za wagę
|
#1041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że synek to by była miła odmiana w Waszym gronie ale bez przesady płeć to nie koncert życzeń Cytat:
karmienia to tak mniej więcej 5-6 rano....9-10...14-15....19-20...tu zwykle kąpiel.....około północy kolejne karmienie...później do rana spokój czyli do 5 ale to tak średnio czasem wcześniej np dziś około 4 jadł Cytat:
dwa dni i minie ten pierwszy ból kciuki za kp Cytat:
Cytat:
Nursii ja mam Fridę do noska...zakraplam solą fizjologiczną...i próbuje wyciągać co tam ma....czasem nie da się od razu...czasem wpuszczam sól i na boczek muszę położyć...ale jakoś się udaje ...ona moim zdaniem ma za szeroką końcówkę...może gruszkę zwykłą spróbuj z wąską końcówką?
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez na długosc mamy co nieco z 56 na styk, ale jeszcze dajemy rade
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko czuję, że z chęcią bym skorzystała z wc Siasia czekam z niecierpliwością na opis! I za kp
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Kasi tak szeroka piuche miedzy nogi ;-) tylko nie powiedzial ile czasu. Pewnie do nast usg czyli za 2 miechy?
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie beznadziejne dni ale nie będę Wam tu smęcić...odezwę się jak mi przejdzie
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
i mogłam majtki ubrać żeby mi ta rurka nie dyndala zwłaszcza ze krew z niej mi później ciekłe bo czop odchodził
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się :-* moze jednak sie wygadasz?
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Martusia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
to pewnie tak profilaktycznie Siasia trzymam kciuki za laktacje może tym razem się uda ! Buźka dla was ! Paula moja mała to różnie ma w dzień śpi jak jej się podoba wstalysmy 10:30 i nie śpi jeszcze leży i ogląda nie wiem co ale czasem wstajemy ją ją do lezaczka a ona śpi więc zależy jak jej leży często potem mamy spacer więc 2 h śpi albo więcej a potem ma takie drzemki bardziej niz spanie koło 21 się kapiemy jemy i idzie spać koło 22 i czasem wstaje o 1 czasem o 3 ale w nocy nie mam problemu jej położyć je przebieram i lulu a potem tak 2-2.5h śpi i tak dopuki nie wstane dzisiaj od 9 była z nami w łóżku ale choć ona spala ja nie mogę bo ona takie dźwięki z siebie wydaje że ja spać nie mogę wasze dzieci też tak maja ? Ja to slysze taka kurę na grzędzie :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Wpadłam w odwiedziny
.
Dobrze, że podziałało!
Myślę, że trzeba czasu i cierpliwości. Będzie dobrze!

za kp