|
|
#4861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Patryska i Gosiaczek dzisiaj zaczęłam 37 tc, termin mam na 1.04. Gin powiedział, że mogę trafić na porodówkę zanim będzie następna wizyta (17.03). No ale się nie nastawiam, jak Młody będzie chciał to wyjdzie
Ja wolę nie wysyłać żadnych smsów na konkursy, bo raz się nacięłam i mi smsy przychodziły za które ja musiałam płacić. Stówę mi zeżrało zanim się domyśliłam o co chodzi ![]() Właśnie w radiu gadali, że w nocy w Szczecinie pijana matka urodziła i ten noworodek miał 1,5 promila alkoholu, a ona sama prawie 2... co się dzieje z tym światem, biedny dzidziuś
MIKOŁAJ 12.11.2014 PIOTR 08.04.2016 Edytowane przez annihilate Czas edycji: 2016-03-04 o 15:04 |
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Patologia... Ja nie wiem gdzie w tych kobietach jest jakakolwiek intuicja matczyna, zero uczuć względem ruszającego sie w brzuchu maleństwa, egoistki
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
O ludzie. Ja wczoraj wzięłam małego lyczka (a raczej zamoczylam jezyk) od męża domowego wina i potem miałem wyrzuty sumienia.
A tak się spic az. Taka kobieta chyba nie chce tego dziecka. |
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ładnej kluseczki, i życzę lekkiego porodu ![]() Cytat:
Ah zdolniacha z Ciebie <3 Też bym zrobiła taką imprezę, ale nie mam jak ![]() Moja przyjaciółka urodziła w 41 tyg dzidzię 2600, także nasze wagi nie są wcale złe, są normalne. I tak wszystko się okaże po porodzie... |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek
dobra jesteś zdasz relacje i moze tez w przyszlosci zainwestuje:PJustynka ja śpię non stop , wstaje rano zjem śniadanie i znów idę spac, chyba ze mam jogę wtedy dobrze mi to robi bo misze wyjść :P ale za to w tramwaju zawsze śpię ![]() Kejka o kurdecxka to mnie zszokowalas, to Twój syneczek wariat jest tak się przenosić z jednej na druga gdy coraz mniej miejsca heheh ale trzymam kciuki by nie wywolal porodu.Rozowa błagam powiedz jakżeś nick wymyśliła jest świetny ![]() Poszłabym na konsultacje do innego lekarza, albo bym pojechała do szpitala twierdząc ze dlugo ruchów nie czułam - tam Cie przebadaja juz kompleksowo i dokładnej Waga mi sie wydaje normalna, bardziej mu chodzi o jej olewcze podejscie - z tego powodu bym poszła do kogoś innego. Lucy! To ja podziwiam żeś sie sama do ślubu wymalowala!!!! Jestes genialna ja bym ze strachu nie potrafila nic żadnego na mej buzi zrobic heheheTabaska siedzę w kawiarence ale jak przeczytałam ze bocian zasral Ci parapet to reklam śmiechem na cala kawiarnie ![]() Ania jak dla mnie to ona ma glowie w okolicach pachwin, mode sie obrocila? Bo ruchy jakie opisujesz to ja mam, a moja jest główką w dol. Annihilate !!!! O ja Cie kręcę ! Jaki duży maluszek 😍 cudownie gratuluje udanej wizyty i znalezienia miłego lekarza !! ![]() Agata no Twój babyshower bedzie na pewno czadowy! Zdaj wieczorem relacje ![]() AsiaPo no wrocilas dobrze ze piszesz!Martinixx gratuluje wizyty ja obstawiam ze faktycznie jest młodszy Jowitazz czyżbyś chciała byc pierwsza ? czujesz te skurcze? AsiaPo hahah smicham z tego komentarza o snie patryski ludzie w tej kawiarni pomyślą ze jestem nienormalna tak sie chichrać do komórki
|
|
#4866 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Mini ! Super !!! Testuj
naprawde fajnie!!!Annihilate ostrzegaj jak takie smutne rzeczy piszesz heh bo ja zaraz bede przeżywać jak mozna pić w ciazy i urodzić dzieciątko które ma alkohol we krwi. No co za idiotka :/ aż mi się ciśnienie podniosło.Ciąża Ja to bym bardzo chetnie jeszcze byla z minimum miesiąc. Jestem taka szczęśliwa w tej ciąży i tak się cieszę ze córeczce tam dobrze i kocham jej ruchy i jak się przmieszcza 💗 wszystkie dolegliwości znikają jak pomysle ze miałaby sie urodzić za wcześnie. Ja się z nią dogadałam ze sama wybierze moment kiedy chce opuścić mój brzuszek i sposób w jaki chce wyjść tez zostawiłam jej, nie naciskam, nie robię żadnej presji dostosuje sie do niej czy to SN czy CC, mysle ze jak bede spokojna i otwarta na obie możliwości to bedzie najlepiej jak ma byc.Dobra czas wstac zrobic zakupy, zrobic obiad i skończyć dzis ten fotoalbum który robię juz chyba pare tygodni :| heh, ale to dla teściowej:P dlatego jakos nie czerpie z tworzenia wielkiej radości :P
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jezusie kobietki zwolnijcie tempo nienadąrzam za Wami ostatnio mój spadek formy jeszcze do tego dochodzi i odrazu widać jakie mam braki. oczywiście nadrabiam Was od rana miedzy czasie były już 2 drzemki Cytat:
Nie panikujmy ja tez nie mam niekontrolowanych wycieków w ogóle ostatnio mi sie wydawało że jakaś tam kropelka jest w jednej piersi ale musiałam tak mocno przycisnąć. agusia poryczałam sie już kolejny raz jak oglądnełam film z FB juz go kiedyś widziałam kopycio cloche fajnie to rozwiązanie z uchwytami w kuchni już nie długo mnie czeka taki wybór gdzie zamawiałaś meble ??? prosze namiary ![]() Justyna Fli ja tak mam ze spanie w III trymestrze no masakra jaksie tylko położe to śpie. annihilate gratuluje wizyty super ze nowy gin ok. a Twoje dziecie no klusek ![]() lucy -40 to ile ten termometr wychodzi po rabacie???? gosiaczek co Ty używasz z rev coś tam do konturowania znikło mi w postach za dużo tegoa ja dotrrwałam do końca zaległości i nie usnęłam 3 raz
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwna ta doktorka, moja rozpoczyna wizytę od : Dzien dobry Pani Zanetko , jak się pani czuje , czy wydarzyło się cos niepokojącego? I najpierw rozmawiamy o wszystkich moich obawach pytaniach itd. A potem przechodzi do badania i mówi co robi, co sprawdza itd.
|
|
|
#4870 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie pojawiły rozstępy na cyckach niewiele ale zawsze.. Ale przeczuwałam ze cos bedzie bo pare dni wczesniej swędzieć Zaczęły brzuch narazie sie uchował i mam nadzieje ze tak juz zostanie ![]() Cytat:
Jakieee fajnyy Ty to masz zdolności manualne do takich rzeczy i wyobraźnie i bardzo fajnie wszystko wyglada I gratuluje udanych wizyt i takich dużych dzieciaczków jeszcze niedawno nie mogłyśmy rozpoznać smyrania w brzuszku z pierwszymi ruchami a teraz juz po pare kg w brzuszkach nosimy - jak ten czas leci I mam prośbę do dziewczyn które zamawiały zestaw do robienia hybryd dla początkujących i wrzucenie linku gdzie moge cos takiego zamówić bo chciałabym po porodzie spróbować sama sobie zrobić
|
||
|
|
|
#4871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mnie naszło. Jak odchodzą wody to brzuch się jakoś wizualnie zmniejsza albo coś się na oko zmienia.? Czy nic z tych rzeczy. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 15:41 |
|
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
HappyGirl ja zamawialam zestaw z Pronails.
Kobieta pijaca jakiekolwiek ilości alkoholu w ciąży (nawet łyk) dla mnie jest debilem! Przeciez wiadomo że wsztstko przechodzi do dziecka.... |
|
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
A ja słyszałam na ten temat różne opinie. Nawet lekarzy.
Chociaż osobiscie nie skusiłam się na wino na lepsze trawienie ani nic takiego (pomijając ten lyczek). Ale nie z powodu ze uważam że by to jakoś poważnie miało zaszkodzic dziecku. |
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Alkohol w ciąży to dyskusyjny temat, wielu lekarzy ma różne opinie a skoro są różne opinie to lepiej dla dobra dziecka go nie tykać.
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
CIAŻOWE SMAKI
moją ciążową miłością jest pomidor!! Ach... ale od południa - do południa nie mogę na niego patrzeć ![]() RELACJA Z PRZED CHWILI Kroję pomidorki, jaram się ich wyglądem i nie mogę się doczekać ich smaku. Aż tu nagle ☠☠☠ut. ![]() Kilka pokrojonych pomidorków skoczyło na ziemie i się pięknie rozpłaszczyło. Widziałyście kiedyś rozpłaszczone pomidorki na ziemi? No więc sobie myślę: nie no, może to nie jest zwykłe rozpłaszczenie pomidorków, może nie jestem zwykłym matematykiem, może tam się jakiś wzór geometryczny stworzył i mnie zaraz olśni i stanę się sławna i wymyślę jakieś nowe twierdzenie Pitagorasa ![]() Niestety... nie doszukałam się w pomidorkach i brudkach na około nic szczególnego. A jutro czeka mnie odkurzanko Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-x...704742772.html Mama przetestowała i zadowolona poleca !
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie alkohol w ciązy to zło w każdej, nawet minimalnej ilości. I skrajny egoizm. Logiczne,że decydując się na dziecko z wielu rzeczy trzeba zrezygnować. A jak ktoś nie umie się powstrzymać, to się do dzieci nie nadaje
I gadanie lekarzy o winku na trawienie lub uspokojenie to tylko miód dla uszu dla tych najmniej odpowiedzialnych..Poli no właśnie mam nadzieję,że się tancerka przekręciła Ale dowiem się dopiero 14go...i mi też w tej ciąży fajnie Może gdyby noce były ciut lepsze, to już w ogóle byłoby idealnie![]() Mój gin też zawsze pyta jak się czuję a ja zawsze odpowiadam,że chyba dobrze. A pozniej szybkie badanie jakiś żarcik dla rozluźnienia atmosfery, l4 i do domu Super wieści z wizyt, duże już te nasze dzieciaczki
|
|
|
|
#4877 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Martinixx brawka za wizytę
MiniMonix ale masz farta ![]() rozowa_firanka hejka Mój też ma brzuszek chudszy chyba o 2 tygodnie, z tego co pamiętam. Ale za to kość udowa długa że heeejj... Jakiś czas temu też spanikowałam z wagą maluszka, no ale nie o mnie. Jeśli ma Cię to uspokoić to ja bym poszła kontrolnie do innego lekarza. Tak jak Poli chyba doradzała- bo nie czujesz ruchów albo coś. Chociaż ja powiedziałam wprost, że mam wątpliwości co do pomiarów lekarza prowadzącego i dzięki temu ten drugi lekarz na prawdę długo przyglądał się małemu i robił pomiary. Był ludzki po prostu Wszystko na prawdę jest okej, ale dla własnego spokoju i dla dziecka lepiej wydać tą stówkę czy ileś i być pewną, że wszystko jest okej Fajny nick![]() Cytat:
Cytat:
ale to nie były stuknięcia tylko takie napieranie ![]() Cytat:
Najważniejsze, że z małym wszystko okej![]() Cytat:
edit: usunęło mi kawałek, wybacz...może jak mąż będzie zadowolony to i siostra będzie ![]() Cytat:
Temat alkoholu w ciąży jest dyskusyjny, ale dlaczego? Bo żadna normalna kobieta w ciąży nie da na sobie robić eksperymentów z alkoholem. Dorosłemu alko szkodzi, a co dopiero nienarodzonemu dziecku. No ale co tam łyczek. Nie wierze
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-04 o 16:34 |
|||||
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Kejka nie zagalopowalas się za bardzo.?
|
|
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
HappyGirl polecam ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Uwierz mi na słowo, że stać mnie na więcej, jeśli głupota bije od kogoś z daleka
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Poli matko co ty bierzesz
![]() Jutro bede miec wózek w końcu Agata udanej imprezki!! |
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Na szczęście ja potrafię się opanować.
Chociaż szkoda że na takim forum stwarzasz nieprzyjemna atmosferę no ale trudno. ![]() Mam cudowną mamę. Tylko się słowem odezwać że czegoś nam brakuje albo coś się dzieje i już jest na miejscu i pomaga. Mam nadzieję ze uda mi się być jak ona. *.* Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-03-04 o 16:41 |
|
|
|
#4882 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znam dziewczyne która urodziła w terminie córeczke jakoś ok, 2700, teraz ma roczek i wszystko ok, po prostu jest drobna ![]() z naszymi chłopakami tez tak może być Cytat:
po tym co mi kosmetyczka zrobiła na próbnym (chyba już Wam pisałam) nie miałam odwagi iśc do innej ![]() w dniu swojego ślubu w ogóle miałam mnóstwo czasu, nawet mamie paznokcie malowałam i to pełny mani do tego, baza 2 warstwy lakieru, utwardzacz razem z mezem mieliśmy bardzo bezstresowe podejście do tematu, nawet piosenkę na pierwszy taniec wybraliśmy 2 dni przed ![]() Cytat:
obawiam się ze 500 zł na dziecko dodatkowo zmotywuje taką patologię do powiekszkania rodziny ![]() Cytat:
czasem jest mi już naprawde cięzko i chciałabym się wyspać tak jak lubie na brzuchu, ale z drugiej strony wiem ze bede tesknić za tymi akrobacjami w brzuszku więc dołaczam do Ciebie i chętnie jeszcze miesiąc z brzuszkiem pochodze wklejanie zdjęc do albumu to masakra powodzenia zyczę dziewczyny chyba z ok. 100 kupowały wiec wyjdzie za jakies 60 z kawałkiem, dziś bede to sie dowiem
|
||||
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Neta nie dziw sie, sorry. Piszesz (często) takie głupoty, ze nam to cieżko ogarnąć... Ja rozumiem młody wiek, pierwsza ciąża...ale trzeba sie troszkę ogarnąć życiowo. Daleko tak nie zajdziesz, musisz miec swoj rozum, nie lekarza, meza i o zgrozo-babci... Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-04 o 16:45 |
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem normalna kobieta, która przejmuje się swoim dzieckiem i je kocha to nawet tego łyczka alkoholu nie zrobi. Przez 9 miesięcy można się powstrzymać. Ba są nawet wina i piwa bezalkoholowe (było dużo gadki o tym na wątku). A spożywanie alkoholu w ciąży nieważne w jakiej ilości to patologia po prostu. Ot co. O paleniu mam takie samo zdanie.
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
No nie wytrzymalam i poszlam sie przespac do kibla na uczelni
![]() Przypomnialo mi sie teraz - dziewczyny ktore studiuja i nie maja pracy - wiecie ze mozecie dostawac 1000 zl/miesiac przez rok po urodzeniu dziecka? Cos tam sprawdzalam ostatnio bo mi tez byc moze sie nalezy jesli nic podobnego nie dostane tu w UK.
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
WAGA Waszych maluszków cudna
Alkohol w ciąży to samo ZŁO... Osobiści jestem wrogiem i alko i fajek w ciąży.Nie będe wnikać w szczegóły ale miałam zostać rodziną dla dwójki chłopców 6l i 8l i niestety musiałam odmówić bo nie dałabym rady... Jeden ma ADHD i oboje mają zespół FAS. A to oczywiście od mamy która piła w ciąży,te dzieci poszkodowane będą do końca zycia...
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Rozeznanie
|
Poli Ty to jesteś mega pozytywną osobą. Jak Cię czytam to od razu mamy lepszy humor! Pomidorki
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
no czekam na newsy
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna jak to spałaś w kiblu? Gdzie??? Hahaha
Nieidealna-rodzina zastępcza? Jesteś dobrym człowiekiem, podziwiam takich ludzi 8 marca wizyta, moze kwiatka od gina dostaniesz moja teściowa ma wyedy urodziny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

A szyjka już jest bardzo miękka, więc się szykuje. Mam przyjść na następną wizytę 17.03.
dobra jesteś
ale trzymam kciuki by nie wywolal porodu.

jaram się ich wyglądem i nie mogę się doczekać ich smaku. 

moja teściowa ma wyedy urodziny