Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 13:20   #3091
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja biore clexane 40, acard 150 raz dziennie, luteina podjezykowa 50 dwa razy dziennie, duphaston dwa razy dziennie, do tego kwas foliowy 5mg i witaminy z DHA.
Do tego moja levotyroxyna dawka 112 na tarczyce i jod 100.
Pytałam go o magnez i powiedział, ze moge brac bo nie zaszkodzi. Na bardzo mocne skurcze kazał mi brać czopki scopolan. Na wszelki wypadek mam jedno pudełko.

W sumie juz w miare ogarnełam temat. Ten wózek co chcę Mamas&Papas Sola pasuje razem z kazdym fotelikiem Cybex Aton, do tego Mamas&Papas adaptory i gotowe
Jak bede miala wątpliwosci to napisze.
Ten wózek sola ma rozne opinie, ale zaryzykuje.
dzięki za szybką odpowiedź

moja kumpela ma solę i sobie chwali, też swego czasu byłam najarana na ten wózek, ale w końcu kupiłam tańszy
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:25   #3092
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje ciśnienie przez ostatnich kilka dni też jest podwyższone. Mam nadzieję, że to przez zmęczenie, podróż i stres.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:25   #3093
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

moja kumpela ma solę i sobie chwali, też swego czasu byłam najarana na ten wózek, ale w końcu kupiłam tańszy
Mimo, ze sola ma sliczne kolory bede szukala cos bardziej stonowanego. Oczywiscie uzywany, bo na nowy wozek nas nie bedzie stać skoro juz kupujemy nowy fotelik
Mozna sie zalamac jak sie spojrzy na koszta, a to dopiero początek

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:30   #3094
agisia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Cześć!
Daaawno nie pisałam, ale podczytuję Was na bieżąco - gratuluję i strasznie zazdroszczę wszystkim, które znają już płeć

Jakie bierzecie witaminy w II trymestrze?
Ja szukałam czegoś co będzie miało dużo DHA i w końcu wybrałam sobie takie witaminy, których nie mogę dostać w żadnej aptece w okolicy :P Wczoraj widziałam je w Super Pharm, ale kosztowały prawie 50zł, więc chyba w końcu zamówię online, bo są prawie o połowę tańsze (28zł)
Dziękuję za miłe powitanie
Co do witamin w II trymestrze to biorę Prenatal clasic. Sprawdzone w pierwszej ciąży. Do tego Omegamed DHA - kwas DHA jest czysty chemicznie ponieważ pochodzi z alg, 2 tabletki dziennie. Biorę również magnez Magne B6 2x1 tabletka. Jeśli chodzi o magnez, to podobno trudno go przedawkować, gdyż bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Gin zalecił mi go brać, ponieważ zapotrzebowanie na magnez w ciąży bardzo wzrasta. Interpretacja mojego lekarza: dawka 3x2 tabletki można porównać do takiej, jaka jest w kroplówkach, czyli kiedy dzieje się coś poważnego. Zalecił mi 2x1 tabletce. Ponadto magnez stabilizuje ciśnienie krwi. Odkąd go biorę mam prawie książkowe (przedtem było często w górnej granicy).
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:33   #3095
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe powitanie
Co do witamin w II trymestrze to biorę Prenatal clasic. Sprawdzone w pierwszej ciąży. Do tego Omegamed DHA - kwas DHA jest czysty chemicznie ponieważ pochodzi z alg, 2 tabletki dziennie. Biorę również magnez Magne B6 2x1 tabletka. Jeśli chodzi o magnez, to podobno trudno go przedawkować, gdyż bardzo szybko wypłukuje się z organizmu. Gin zalecił mi go brać, ponieważ zapotrzebowanie na magnez w ciąży bardzo wzrasta. Interpretacja mojego lekarza: dawka 3x2 tabletki można porównać do takiej, jaka jest w kroplówkach, czyli kiedy dzieje się coś poważnego. Zalecił mi 2x1 tabletce. Ponadto magnez stabilizuje ciśnienie krwi. Odkąd go biorę mam prawie książkowe (przedtem było często w górnej granicy).
Ja tez biore Omegamed DHA. Przy tych wszystkich lekach czasami zapominac ich wziąśc gapa ze mnie.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:36   #3096
Babygirl1990
Raczkowanie

Jak już piszecie o swoich dolegliwościach to i ja się podzielę Po przebudzeniu miewam bóle pod dolnymi żebrami z przodu, dodatkowo nasilają się przy wdechu, więc myślę że to może mieć jakiś związek z przeponą(?). Jak wstanę i się rozruszam to mija. Nie jest to specjalnie uciążliwe, ale zastanawiam się skąd to się bierze i czy ma to w ogóle związek z ciążą Miała tak któraś z Was?
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 13:47   #3097
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja od ok miesiąca, kiedy wiem ze moja zgaga to nie taka zwykla tylko raczej refluks, mam sie lepiej. Wyeliminowanie schylania bardzo poprawiło jakość mojego życia)
Poza tym to tylko ta kuleczka coraz cięższa daje o sobie znać. Czasami jak się schylam to mi przeszkadza. Ale dzięki temu wyrabiam nawyk kucania po coś. Lepsze i dla kregoslupa i nie wywoluje zgagi.
Czasami coś pociągnie w pachwinie. Czasami zakłuje w plecach ale to tylko chwilowe zmiany.
Jeden problem to oddech. Bardzo łatwo łapię zadyszkę. Nawet mówiąc dużo muszą się skupiać na oddechu, żeby ne sapac po minucie.
Została mi senność (min 10h snu na dobę). I pobudka w nocy na siusiu. Niestety ta o4 najczęściej wiąże się z problemem z zaśnieciem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 14:12   #3098
asiulek8
Wtajemniczenie

Byłam z córką na zakupach i trochę rzeczy jej na wiosnę kupiłam .

Ech, zazdroszczę wam kompletowania wyprawki od początku hehe. Ja juz wszystko mam po starszej. Pewnie dokupienia trochę bodziaków krótkim rękawkiem bo tego nie mam w tych małych rozmiarach. Ale jeszcze się wstrzymuje

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 14:15   #3099
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Byłam z córką na zakupach i trochę rzeczy jej na wiosnę kupiłam .

Ech, zazdroszczę wam kompletowania wyprawki od początku hehe. Ja juz wszystko mam po starszej. Pewnie dokupienia trochę bodziaków krótkim rękawkiem bo tego nie mam w tych małych rozmiarach. Ale jeszcze się wstrzymuje

A ja się cieszę, że tyle rzeczy juz mam. Nie czuję się na siłach, zeby to robić od nowa

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 14:16   #3100
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Cześć!
Daaawno nie pisałam, ale podczytuję Was na bieżąco - gratuluję i strasznie zazdroszczę wszystkim, które znają już płeć

Jakie bierzecie witaminy w II trymestrze?
Ja szukałam czegoś co będzie miało dużo DHA i w końcu wybrałam sobie takie witaminy, których nie mogę dostać w żadnej aptece w okolicy :P Wczoraj widziałam je w Super Pharm, ale kosztowały prawie 50zł, więc chyba w końcu zamówię online, bo są prawie o połowę tańsze (28zł)
Ja biorę Mama DHA 2 tabletki dziennie. Kupowałam w aptece internetowej gemini, różnica w cenie jest ogromna

Cytat:
hejo

wczoraj miałam najgorszy dzień świata

tak mnie plecy napinkalały, że miałam ochotę umrzeć masakra nie dość, że mnie rwa męczy to jeszcze wczoraj doszedł ból krzyża, czułam się jakbym miała iść zaraz rodzić (bo mi się od razu porod z moimi bólami krzyżowymi przypomniał). Normalnie się poryczałam z bólu, bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić

Dziś też boli, ale dużo mniej, chodze jak babcia jakas polamala. I brzuch mnie do tego ciągnie.

Ale wczoraj to miałam apogeum bólu.

Dzwoniłam do gina i kazał wziąc nospę i jeśli by mi się to nie uspokoiło, to sugerował żeby jechać na IP.

Ale nie wiem co może być powodem tego bólu moim zdaniem dziecko się inaczej ułożyło, choć lekarz twierdzi że dziecko jest jeszcze na tyle małe, że nie powinno uciskać. I mówił, że to może być ból od jakiegoś narządu

gratuluję tym co poznały płeć, i tym co zaczęły 5 msc, to już się wydaje tak daleko
Biedna jesteś z tymi plecami może faktycznie to od jakiegoś narządu? Na naszym etapie dziecko ma jakieś 17-19cm (około), więc nie wiem czy mogłoby aż tak uciskać...

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
My dziś tez się wybieramy do reustaracji 😀 piątek trzeba odpocząć przy dobrym jedzonku ... a przy okazji wpadniemy do hebe zniżki są dziś na wszystkie perfumy do -60 %wiec może będzie wcześniejszy prezent na dzień kobiet 😈😁😁
Masz sprawdzone zapachy stamtąd? Ja tam nie kupuję, bo nie wiadomo skąd oni to mają;/ ale na pewno nie od oficjalnych dystrybutorów na Polskę... Poza tym zauważyłam, że La vie est belle w hebe pachnie nieco inaczej niż np w sephorze... więc ja im podziękuję
Stary 2016-03-04, 14:16   #3101
kasia_ruda
Zakorzenienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 14:18   #3102
asiulek8
Wtajemniczenie

Haha Kasia_ruda dokładnie tak jest jak na tych obrazkach

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-04, 14:23   #3103
kasia_ruda
Zakorzenienie

No nie :P my w tym miesiącu wydaliśmy 300 zł na ksiażki dla Młodego

Stary 2016-03-04, 14:37   #3104
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Jak już piszecie o swoich dolegliwościach to i ja się podzielę Po przebudzeniu miewam bóle pod dolnymi żebrami z przodu, dodatkowo nasilają się przy wdechu, więc myślę że to może mieć jakiś związek z przeponą(?). Jak wstanę i się rozruszam to mija. Nie jest to specjalnie uciążliwe, ale zastanawiam się skąd to się bierze i czy ma to w ogóle związek z ciążą Miała tak któraś z Was?
pewnie macica naciska w taki sposób, że przepona się podnosiła..może pokombinuj z pozycją do spania..
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja od ok miesiąca, kiedy wiem ze moja zgaga to nie taka zwykla tylko raczej refluks, mam sie lepiej. Wyeliminowanie schylania bardzo poprawiło jakość mojego życia)
Poza tym to tylko ta kuleczka coraz cięższa daje o sobie znać. Czasami jak się schylam to mi przeszkadza. Ale dzięki temu wyrabiam nawyk kucania po coś. Lepsze i dla kregoslupa i nie wywoluje zgagi.
Czasami coś pociągnie w pachwinie. Czasami zakłuje w plecach ale to tylko chwilowe zmiany.
Jeden problem to oddech. Bardzo łatwo łapię zadyszkę. Nawet mówiąc dużo muszą się skupiać na oddechu, żeby ne sapac po minucie.
Została mi senność (min 10h snu na dobę). I pobudka w nocy na siusiu. Niestety ta o4 najczęściej wiąże się z problemem z zaśnieciem.
ja też sapię
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

chyba podglądamy podobne strony, bo też się na to natknęłam dziś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 14:55   #3105
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na wizytach mam zawsze ciśnienie kosmiczne, karta ciąży wygląda źle, ale nie bierzemy go z lekarzem pod uwagę, bo w domu kontroluję na codzień i mam w normie. Na wizytach zwykle jest stres/ mierzenie zaraz po wejściu do gabinetu/ elektryczne ciśnieniomierze. Na spokojnie kontroluj przez kilka dni, tak ze 3 razy dziennie, pamiętaj o zasadach prawidłowego mierzenia (godzinę po posiłku, nie "w biegu", a po conajmniej 15 min odpoczynku, obie nogi równo na ziemi, nie skrzyzowane). Jakie masz te pomiary teraz? Niestety przy nadwadze nadciśnienie w ciąży jest dość częstym powikłaniem. Ale nie martw się, ja mialam w ciąży z synkiem, nic złego się nie dzialo, dostałam leki, kontrolowałam to i było dobrze do końca, nawet urodziłam sn. Wspołczuję choroby i antybiotyku, nie dość, że ciąża osłabia, to jeszcze to. Ale lepiej tak niż dopuścić do jakichś powikłań. O ile dni Natalce przedłużyli zastrzyki? Nie może do was środowiskowa do domu przyjeżdżać?
Wczoraj 140/90 dziś 135/95 i podobno te dolne jest niepokojące, górne można tłumaczyć 'emocjami', tym, że z marszu itp. Właśnie mi gin mówiła, że najwyżej dołączy się leki. Natalka ma zastrzyki do niedzieli, w poniedziałek idziemy na kontrolę a o zastrzykach w domu to pewnie mogę tylko pomarzyć, już i tak łaskę robią jak jeździmy rano na pogotowie, kręcą nosem żeby do przychodni iść a w przychodni od 8 a mąż ma na 8 do pracy ale kto to zrozumie...
Dzięki za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jakie masz to ciśnienie? ja u gina znowu miałam 150/110, ale w domu jest ok, śmiał się, że może mi poleci jakiegoś swojego kolegę gina w takiej sytuacji tzn jeśli on tak na mnie działa..ale w domu mam nadal mierzyć teraz nie 6 a 4 razy dziennie
j.1. wczoraj 140/90 dziś w domu 135/95, widać każdy ginekolog inaczej na to patrzy, może moja dmucha na zimne ale chyba lepiej tak niż jakby miała coś zaniedbać...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 15:12   #3106
Fantasmagori
Zakorzenienie

Haha u mnie się zaczęło właśnie wpadła teściowa z kilkoma ręcznikami dla dzidzi kupiła takie fajne białe, bez wzorków i powiedziała że jak nam nie podpasują dla malutkiej to możemy my wykorzystać a ręczników i pościeli u nas nigdy za dużo
a parę ciuszków na allegro już z TŻ zamówiliśmy używane ale w dobrym stanie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:15   #3107
natalia_23
Zakorzenienie

witam chce słońce ta pogoda jakoś mnie przygnębia... kiepsko się dziś czuję. Dobrze, że w przyszłym tygodniu będę robić badania krwi, sprawdzę czy wszystko ok.

Cytat:
Ja też. Mąż mówi, ze sobie wmawiam, że coś nie tak. A ja się martwię o Bobo.
U mnie chyba przygnębienie i strach o maluszka potęguje zbliżające się dzień kobiet... rok temu w ten dzień poroniłam...

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
Witam,
Jestem nowa na wątku Czytam Was od kilku tygodniu, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć do grona sierpnióweczek
To moja druga ciąża. Mam 19-miesięcznego synka. Teraz termin porodu planowany jest na 17 sierpnia. W pierwszej ciąży od połowy piątego miesiąca miałam skracającą się szyjkę i zalecane duużo leżec w łóżku. Teraz na razie jest ok, ale swoje doświadczenie mam i boje się, że będzie podobnie. To tyle na sam początek Płci do końca nie znam, chociaż na ostatniej wizycie gin zasugerował że coś widzi między nogami, - ja na to, że chłopak- a on, że nie ma jeszcze pewności, bo na tym etapie ciąży może to być przerośnięta łechtaczka.
witaj

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tych dziewczynek Tylko nie mowcie mojemu TZetowi

Jak bylam w ciazy z Oliwia to bardzo chcialam by byla synkiem. Jak sie okazalo, ze dziewczynka to przepadlam. Zakochalam sie i nie bylo odwrotu.

Teraz juz sie oswoilam z mysla, ze to bedzie chlopiec, ale nie czuje tego samego jak w pierwszej ciazy. Nie wiem, czy ja sie po prostu odcielam od tej ciazy z tego calego stresu, czy to wina tego, ze jestem troche zawiedziona

Czasami mysle sobie, ze co sie stanie jak nie bede potrafila pokochac synka tak samo jak Oliwki...buuuuuu.

Mowilam Wam, ze moja kondycja psychiczna siada?

Na pocieszenie powiem Wam, ze mam kolezanke w pracy, ktora jest w 32 tygodniu i ma juz na plusie 21kg. Na polowkowym miala +15. Takze te moje 5 to wydaje sie kropla w morzu.....Oby wiecej niz dodatkowe 5 mi nie przybylo.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Witaj w naszych progach Agisia
zobaczysz, że miłość sama przyjdzie
niezła waga koleżanki

Cytat:
Każda się doczeka . Ja juz myślałam że czuje ale to był fałszywy alarm. Nadal czekam cierpliwie.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

No i mamy typ na imię może będzie Tosia
Tosia bardzo mi się podoba

Cytat:
hej..mam nadzijeję, że ta ciąża minie Ci spokojniej niż pierwsza.. rozgość się tu do sierpnia..

Twoje odczucia mogą być wynikiem stresu jaki teraz przechodziłas w związku z amnio.. mechanizm obronny- żeby za bardzo się nie przywiązywać w razie wu.. pewnie z czasem będzie inaczej i jak zobaczysz malca to się zakochasz..każda miłość matczyna jest inna..

ja byłam ost w mothercare i nie było zadnych zniżek

rośnie malec
kciuki za wizytę

ja też tak mam - ruchów - nie, brzucha - nie, od początku 1 kg w górę ale mieszczę się w xs..a jest wsio ok..lekarz mi mówil dziś, że ruchy poczuję koło 20-21tc

Tosia miała być u nas przed ciążą..śliczne imię, zawsze marzyłam, żeby moja córcia tak miała na imię, ale w ciązy zmieniliśmy..choc nadal mi siedzi w głowie Tosia

biedna..oby szybko mineło

ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca zgupiałam..
zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x
nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty
od początku przytyłam 1kg..
aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia
super, gartulacje udanej wizyty i córki

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Razem z TZtem postanowiliismy kupić fotelik Cybex Aton najpewniej Q. Tylko teraz sie zaczelam gubic w dopasowaniu adaptorów do ramy i do jakiego wózka bedzie pasowało
Nie ogarniam, a informacji jest mało. Niby na stronie pisze, że pasuje do wiekszosci ram , ale nie ma sprecyzowanych i wez tu człowieku to ogarnij.
też ten fotelik mam i adaptery, sprzedawca na pewno będzie wiedział, czy ten fotelik pasuje zdanym wózkiem

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 15:22   #3108
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wczoraj 140/90 dziś 135/95 i podobno te dolne jest niepokojące, górne można tłumaczyć 'emocjami', tym, że z marszu itp. Właśnie mi gin mówiła, że najwyżej dołączy się leki. Natalka ma zastrzyki do niedzieli, w poniedziałek idziemy na kontrolę a o zastrzykach w domu to pewnie mogę tylko pomarzyć, już i tak łaskę robią jak jeździmy rano na pogotowie, kręcą nosem żeby do przychodni iść a w przychodni od 8 a mąż ma na 8 do pracy ale kto to zrozumie...
Dzięki za miłe słowa

j.1. wczoraj 140/90 dziś w domu 135/95, widać każdy ginekolog inaczej na to patrzy, może moja dmucha na zimne ale chyba lepiej tak niż jakby miała coś zaniedbać...
pewnie,że lepiej dmuchać na zimne.. mój lekarz mówił,że gdyby przekroczyło 140/90 to mam zgłosić się do szpitala, ale w domu nie przekracza 130/90, więc luz..z resztą sprawdzał jak to na dziecko wpływa, bo mówił,że przy wyższym ciśnieniu dzieci też często mają podwyższone tętno, ale zanim zmierzył małej to powiedział, że idealne jest 140 i tyle miała, więc o tyle dobrze..

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Haha u mnie się zaczęło właśnie wpadła teściowa z kilkoma ręcznikami dla dzidzi kupiła takie fajne białe, bez wzorków i powiedziała że jak nam nie podpasują dla malutkiej to możemy my wykorzystać a ręczników i pościeli u nas nigdy za dużo
a parę ciuszków na allegro już z TŻ zamówiliśmy używane ale w dobrym stanie
i bardzo dobrze..nie ma na co czekać...
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam chce słońce ta pogoda jakoś mnie przygnębia... kiepsko się dziś czuję. Dobrze, że w przyszłym tygodniu będę robić badania krwi, sprawdzę czy wszystko ok.

U mnie chyba przygnębienie i strach o maluszka potęguje zbliżające się dzień kobiet... rok temu w ten dzień poroniłam...

witaj

zobaczysz, że miłość sama przyjdzie
niezła waga koleżanki

Tosia bardzo mi się podoba

super, gartulacje udanej wizyty i córki

też ten fotelik mam i adaptery, sprzedawca na pewno będzie wiedział, czy ten fotelik pasuje zdanym wózkiem
współczuję wcześniejszych przeżyć
Stary 2016-03-04, 15:53   #3109
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Pisałyście o zgłoszeniu mdlości i wymiotów lekarzowi, w środę mialam wizytę i gadaliśmy o tym, niestety taki "urok" bliźniaczej ciąży, dwa razy więcej hormonów, dwa razy ciaśniej moim narządom (stąd np wymioty od zgagi), oczywiście mam robione badania, we wtorek spr próby wątrobowe, hormony, wszystko w idealnym środeczku normy. Tak mam, muszę się chyba oswajać z myslą, że jestem jedną z 5% wybrańców, którym nie przechodzą wymioty po 1.trymestrze pewnie będzie coraz gorzej, bo zgaga będzie coraz bardziej dokuczliwa, a to ona jest odpowiedzialna za moje ostatnie "przygody" toaletowe.
Współczuję strasznie

Cytat:
Dla nas wózki to odległa przyszłość narazie. Widzę, że coraz więcej się pojawia używanych. Poczekamy do wiosny.
Zamierzam zrobic tak samo, na razie przeglądam, czytam opinie, sledzę aukcje z używanymi. A na żywo jeszcze ani jednego nie widziałam

Cytat:

Powiedz jaki jeśli to nie tajemnica? i czy jesteś z niego zadowolona?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

W tym roku Dzień Kobiet będzie dla Ciebie piękny, zobaczysz

Zauważyłam, że szybko robię się głodna jak siedzę/leżę w domu. Może to i dobrze, że w pon. wracam do pracy

Jakie macie plany weekendowe? My w niedzielę się wybieramy na jakiś dłuuugi spacer i dobry obiad jeśli tylko pogoda pozwoli
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-04, 16:11   #3110
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Jakie macie plany weekendowe? My w niedzielę się wybieramy na jakiś dłuuugi spacer i dobry obiad jeśli tylko pogoda pozwoli
Ja od rana szkoła w sobotę i niedzielę, po południu jutro zabieram gdzieś TŻ na obiad, potem pewnie jakieś zakupy i będziemy się lenić w niedzielę spacer

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:22   #3111
asiulek8
Wtajemniczenie

Plany na weekend? Błogie lenistwo

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-04, 16:25   #3112
superhuman
Zadomowienie

A dziewczyny jakie macie tętno przy takim ciśnieniu? Bo ja cisnienie mam niskie raczej ale tentno zawsze wysokie i to mnie martwi...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:25   #3113
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Jak pokazałam w internecie mężowi filmiki peg perego pop up i następnego dnia pojechaliśmy do sklepu to już nie chciał oglądać nic innego Na razie to faworyt, bo jest lekki, dobrze się składa do małych rozmiarów,nawet razem z gondolą, a dla nas to o tyle istotne, że moi rodzice mieszkają 300 km od nas i pewnie kilka razy z całym ekwipunkiem tą podróż będziemy musieli przebyć. Fotelik z bazą isofix też ma dobre wyniki w testach, ale na kolor nie mogę się zdecydować, widziałam 3 w sklepie i wszystkie są fajnie wykonane i ładnie wyglądają. O amortyzacji też różnie piszą, ale podobno na tym nowym stelażu book s z żelowymi kołami jest znośnie.

Witam coraz więcej dziewczynek w wątku
Obejrzałam i ja i tez sie zakochałam
A w sklepie byliście gdzieś może w Wawie?
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 16:33   #3114
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A dziewczyny jakie macie tętno przy takim ciśnieniu? Bo ja cisnienie mam niskie raczej ale tentno zawsze wysokie i to mnie martwi...
W ciąży ogólnie jest tak, że tętno może być podwyższone. Nie chcę teraz napisać jakiegoś błędu, bo nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że chyba do 110 uznaje się za ok, ale tu Tija powinna się wypowiedzieć. Ja mam ok 90.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

A w weekend mamy w planach wycieczkę do muzeum Wojska Polskiego (syn ma fazę na samoloty ), jutro wieczorem goście nas nawiedzają, a poza tym to ja leżę, a mąż przejmuje Młodego
Stary 2016-03-04, 16:50   #3115
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Plany na weekend? Błogie lenistwo
o to to
Cytat:

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

A w weekend mamy w planach wycieczkę do muzeum Wojska Polskiego (syn ma fazę na samoloty ), jutro wieczorem goście nas nawiedzają, a poza tym to ja leżę, a mąż przejmuje Młodego
a nie jednak nie błogie lenistwo..do nas też przychodzą goście..zapominałam,że mąż ma jutro imieniny i stoję w garach
Stary 2016-03-04, 16:54   #3116
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Moja gin mi powiedziała ze przy 120 mozna sie zacząć zAstanwiac nad tętnem przy 140 powiadomić swojego gina
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:05   #3117
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziewczyny po wizycie.. lekarz po sprawdzeniu ginekologicznym sytuacji zapytał czy może poprosić męża na usg i razem podziwialiśmy maluszka na ekranie.. tętno prawidłowe u dzieciaczka - sprawdzał specjalnie prze to moje ciśnienie wysokie, bo mówil, że w takich sytuacjach u dziecka często też jest wyższe ale wyszło ok.. dzidzia waży ok 115g, nie wiem ile mierzy, nie spytałam o to, mierzył główkę, gość udową, sprawdzał rączki itp.. pytałm o szyjkę, bo nigdy mi nie mówil, ile ma i czy wszytsko ok i powiedział, że szyjkę sprawdza od połowy ciąży, bo wcześniej sie ona nie skraca zgupiałam..
zamiast magne b6 polecił mi laktomag 2x
nastepna wizyta tuż przed Wielkanocą, pytałam czy może być to badanie połówkowe- powiedział, że jesli dziecko będzie właściwie ułożone to tak, a jeśli nie to to rozłozy na dwie wizyty
od początku przytyłam 1kg..
aha..no i spytałam o płeć, mówi, że on nigdy nie zapisuje sobie płci jaką podaje, żeby się nie sugerować..potrząsł brzuchem , żeby ustawić dziecko i powiedział, ze wg niego to dziewczynka..także u nas już chyba zostanie córcia

Cytat:
Talantea, jak wybierzecie wózek, to zawsze mozna napisać do producenta, czy pasuje do niego ten fotelik, albo czy mają do niego adaptery.

Ps. Ja czekam na wózek, ma być dziś lub jutro

Pisałyście o zgłoszeniu mdlości i wymiotów lekarzowi, w środę mialam wizytę i gadaliśmy o tym, niestety taki "urok" bliźniaczej ciąży, dwa razy więcej hormonów, dwa razy ciaśniej moim narządom (stąd np wymioty od zgagi), oczywiście mam robione badania, we wtorek spr próby wątrobowe, hormony, wszystko w idealnym środeczku normy. Tak mam, muszę się chyba oswajać z myslą, że jestem jedną z 5% wybrańców, którym nie przechodzą wymioty po 1.trymestrze pewnie będzie coraz gorzej, bo zgaga będzie coraz bardziej dokuczliwa, a to ona jest odpowiedzialna za moje ostatnie "przygody" toaletowe.

Niestety tak czasem bywa

Cytat:
W ciąży ogólnie jest tak, że tętno może być podwyższone. Nie chcę teraz napisać jakiegoś błędu, bo nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że chyba do 110 uznaje się za ok, ale tu Tija powinna się wypowiedzieć. Ja mam ok 90.

Fizjologicznie tętno w czasie ciąży rośnie o 10-15 ud/min

No i nie wygrałam żelu Wygrały 3 panie po 50tce
Stary 2016-03-04, 17:10   #3118
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Niestety tak czasem bywa

Fizjologicznie tętno w czasie ciąży rośnie o 10-15 ud/min

No i nie wygrałam żelu Wygrały 3 panie po 50tce
a to peszek
teraz już masz wolne?
a przy okazji jak jest Tija z tą szyjką? Ty chyba na początku pisałaś, że niewydolność diagnozuje się po którymś tam tygodniu, dobrze pamiętam? chodzi mi o to co gin dziś powiedział podczas wizyty, że od połowy ciąży szyjka może się skracać/otwierać..a przecież u dziewczyn jest dużo szybciej diagnoza i leczenie..
Stary 2016-03-04, 17:10   #3119
Kasmina
Rozeznanie

Dziś zaczęłam 20 tydzień tadaaaam
Bobo chyba czuje, że to półmetek bo buszuje w brzuszku na całego
Mamy chyba wybrane imiona Milena lub Bartek (Bartłomiej)
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 17:18   #3120
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Dziś zaczęłam 20 tydzień tadaaaam
Bobo chyba czuje, że to półmetek bo buszuje w brzuszku na całego
Mamy chyba wybrane imiona Milena lub Bartek (Bartłomiej)
juuuż?? na pewno dobrze liczysz ?
śliczne imiona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości