|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jakie pędzelki do czego???
Hej
![]() Mam pytanie dotyczące pędzelków do cieni. Czy używa się ich do wszystkich rodzajów cieni czy może tylko do sypkich? I w ogóle do czego służą różne rodzaje pędzelków, tzn. do czego używa się skośnych a do czego okrągłych ![]() Jestem kompletną amatorką w sprawach makijażu i nie bardzo się w tych wszystkich pędzelkach i aplikatorach orientuję ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: jakie pędzelki do czego???
Też jestem ciekawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
znalazłem coś takiego kiedyś w sieci:
http://www.lenartowicz.de/brush.html kilka pędzli ale z rysunkiem i do czego służą ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
brakuje mi w tym jeszcze:
pędzla do nakładania maseczek, pędzla do cieni ogrągłego, a poza tym ok (chyba ![]() pozdrawiam raz jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jak zaczniesz się malować sama będziesz wyczuwac jakie pędzle lubisz najbardziej. Generalnie do cieni godne polecenia - szczególnie dla początkujacych - są pędzle okrągłe. Pamietaj żeby po zanurzeniu pędzlek aw cieni strząsnąć nadmiar pudru - zeby nie osypał Ci się na buzie. Do policzków konieczny jest szeroki pędzel -okrągły lub skośnie ścięty. Do poprawiania brwi pędzelek ze ściętym końcem (twardszy niż np. do cieni). Do ust pędzelek mały, w miarę miękki.
Jest tych pędzelków mnóstwo, a najważniejsze to poznać czym nam się najlepiej maluje i to czy pedzelek jest dobrej jakości. pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Z tego co pisze Samanta wynika, że jednak pędzelki używa się raczej do cieni sypkich. Czyli że do cieni prasowanych lepszy będzie aplikator? Na razie używam tylko cieni prasowanych i nakładam je właśnie aplikatorem. Zastanawiałam się czy lepszy efekt mogłabym uzyskać przy użyciu pędzelka.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko do cieni sypkich
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Pędzelków używa sie do każdego rodaju cieni (oprócz kremowych np. w tubce - te możemy nakładać palcem).
Z resztą każdy cień prasowany po zetknięciu z pędzelkiem nieco się sypie - dlatego pisałam żeby strzepać nadmiar ![]() pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Aha, już wszystko jasne
![]() Chyba się w takim razie skuszę na pędzelki WE-MA ![]() Tylko nie wiem czy lepiej zamówić skośne czy okrągłe, małe czy duże ![]() Chyba zamówię i takie i takie ![]() Pozdrowienia ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
pedzelki WE-MA mają to do siebie, że są taniutkie - możesz więc nabys kilka. najlepiej udaj sie na ul. Widok i sobie je obejrzyj. najlepiej na początek zakup sobie jeden pędzelek półokrągły mniejszy i wiekszy. Oraz taki do różu - duży: półokrągły lub ścięty. Ostatnio widziałam tylko ścięte - ale dość małe - tych nie polecam bo łatwo za ich pomocą nierówno nałożyć róż (lepsze sa te większe).
pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Obejrzeć mogę jedynie tutaj na zdjęciach
![]() Jestem ze Szczecina, do Warszawy mam spory kawałek. Ale skoro one są tak tanie, to warto od razu zamówić różne rodzaje za jednym zamachem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1077021197
pedzelki we-ma....moze ten link sie komus do czegos przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
to ja wkleję jeszcze jeden link
![]() http://www.wizaz.pl/kurs_narzedzia.php pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.