|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
O, to macanie przez obce osoby. Masakra jakaś :/ ciazowy brzuch nie jest dobrem publicznym.
|
#962 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i jak ktoś by poprosił to co innego
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#963 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Idziemy dzisiaj w 6tkę z naszymi znajomymi na "Zwierzogród" a potem na lody do Barytona ![]() Mam dzisiaj w planach kupić parę rzeczy dla Izki; widziałam już je wcześniej, ale czekałam, aż lekarz ostatecznie potwierdzi płeć. Już się nie mogę doczekać ![]() Po powrocie zamierzamy zrobić ciasto Biedronka, bo synek mnie o nią napastuję Cytat:
Nigdy tego nie zrozumiem, jak własna matka może tak powiedzieć do swojego dziecka.... no ale sytuacje są różne i nie zawsze mamy takich rodziców, jakbyśmy chcieli, niestety. Cytat:
![]() Ja nie dożyję takiego wieku nawet.... moja mama zmarła w tamtym roku w wieku 58 lat... Cytat:
Teściowa tez swego czasu miała zapędy w komentowaniu, a nawet potrafiła polecieć do domu po czapkę albo sweterek, kiedy na dworze 30 stopni w cieniu. W końcu jej powiedziałam, że jak ona założy czapkę i kurtkę, to ja synkowi też założę. I się skończyło.
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miqesi, bawcie się dobrze!!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-05 o 11:47 |
|
|
|
|
#965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głaskania po brzuchu tez nie lubie. U mnie w pracy sprzątaczka ma taką manie ale chyba czuje że ja sie nie dam. Jakis czas temu powiedziala do mnie "grubasku" to jej powiedziałam ze nie jestem gruba tylko w ciąży. Miałam wtedy +3kg. |
|||
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciut lepiej sie czuję, jeszcze wczoraj trochę mnie wieczorem bolał brzuch i się stawiał,ale potem przeszło. Dziś byłam w sklepie z 15 minut i ledwo do kasy doczlapalam...dobrze, że jestem u mamy i nie muszę gotować
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mamy jeszcze dwa vouchery do wykorzystania i nie wiem na co iść. Co to za ciasto Biedronka? Brzmi ciekawie Moi dziadkowie mają 86 i 87 lat. Babcia już zmęczona, dużo leży ale dziadek szalony ma swoje kury, wstaje o 4 i je wwypuszcza, karmi. Ma ogródek warzywny i się nim zajmuje. W sezonie zarzuca nas kilogramami ogórków i fasolki szparagowej ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Teściowej dobrze powiedzialas! Niecierpie wtracania się w nie swoje sprawy ![]() Jak ktoś próbuje dotknąć mój brzuch to instynktownie się odsuwam. Ja w ogóle nie lubie jak się mnie dotyka, glaszcze za rękę a już szczytem dla mnie jest całowanie po ręce przez obcych panów na dzień dobry. Z tym się musiałam zmagać w pracy. Rozumiem że tak się kiedyś robiło ale dla mnie to obrzydliwe! Dziwna z leksza jestem ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez takiego czegoś nie lubię. Pracowałam w banku i niektórzy klienci tez tacy chcieli być mili i szarmanccy ze całował nas po ręku
![]() Ale też nie lubię jak ktoś obcy się gdzieś ociera o mnie, w sklepie czy coś. Wystarczy powiedzieć przepraszam a nie pchać się na chama. Każdy ma jakąś swoją granice prywatności i ja nie lubię jak obce osoby ja przekraczają. |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
DZANET wczoraj czytałam Anioły stąd odeszły Heidi Hassenmuller, dzisiaj zaczęłam Tron z czaszek cz.1 peter V Brett (fantastyka) - na insta fotki
![]() FIAZO SOFFINKA udanych imprez ![]() ASIEK szybkiego dojscia do siebie! MADZIUS biegunka lepsza, bo teraz juz z gorki. Wszystko wyjdzie. Ja mam teraz na przedniej ale czuję wyjątkowo mocno kopniaki. Lekarz stwierdził, ze temperamentne dziecko. Co do dotykania i przestrzeni osobistej, to u mnie chyba pomimo mojej serdeczności wszyscy respektuja, ze nie lubię przekraczania i zmniejszania jej. Nawet przy jakiś urodzinach firmowych, bardziej na dystans skladam.życzenia. moje dziecko sie nie daje dotykac za to uwielbia rozmawiac z innymi
|
#970 |
|
Ania
|
Ja strasznie nie lubię witania się z "dalszą" rodziną!
Jeszcze ciocie są znośne, ale wujkowie? zawsze całowanie na trzy(ja ograniczam do dwóch) jak już muszę, a raz wujek, którego szczerze nie znoszę(a musiałam się przywitać) pocałował mnie prawie w usta co do brzuszka jeszcze, to krępowałoby mnie jakby ktoś "obcy" go dotykał..przecież to nie okaz, tylko dalej część mojego ciała, co z tego, że jest tam dziecko, czy to daje ludziom jakieś dodatkowe prawa do obmacywania?? To się nagadałam sałatka zrobiona, mąż robi faszerowane jajka, a ja idę się ogarnąć
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie :-D
Asiek, pij dużo, żeby się nie odwodnić.. Dużo zdrówka, moja córa póki co nic nie przywlekła ze szkoły, ale jak słyszę, że jakiś chłopiec w środę wymiotował, a w czwartek matka go do szkoły wysłała, to chce mi się wyć. Madzius, dużo zdrówka dla synka :-* Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam juz wyniki, glukoza
Na czczo 83 Po godzinie 99 Po 2h 88 czyli chyba ok ? ![]() Mocz ok, morfo chyba tez, toxo ujemna wiec super jedziemy do t na obiad a potem zostawiamy jej Zuzie i idziemy z mężem do kina ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Asiek ja polecam jakis orsalit albo acidolit ! |
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej witam sie w 26 tyg
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!Cytat:
Mięta z czekoladą moje ulubione O, nie znam takiego ciasta O ciastu Shrek słyszałam, ale o Biedronce jeszcze nie ![]() Wróciłam, dzięki za kciuki, kolokwia zaliczone Rano się zdenerwowałam, że hej, ledwo wyjechałam z parkingu, bo jakiś pacan stanął w niedozwolonym miejscu i mnie trochę przyblokował Jakoś cudem wymanewrowałam, ale już w pewnym momencie myślałam, że przywalę w tamtego, ale i tak wyjadę Potem parkując pod uczelnią nieco porysowałam lusterkiem inne auto Na początku chciałam zostawić karteczkę z ładnie napisanym "Przepraszam", ale potem uruchomiła mi się wyobraźnia - stwierdziłam, że jeszcze właściciel auta pójdzie z tym do grafologa, znajdą mnie i pójdę do więzienia
|
||
|
|
|
#975 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() A co do parkowania, to witaj w grupie! też nienawidzę! ![]() A Twoja wyobraźnia to powiem Ci że na wysokim poziomie
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to piona! Jeździć lubię, ale parkowanie to już masakra ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Kurczę, oglądam Masterchefa Juniora i nie mogę wyjść z podziwu, jak te dzieci gotują! Używają czasem takich składników, że ja nie wiem co to jest i jak smakuje W ogóle takie potrawy, że gdzie ja tam do nich ze swoimi "obiadkami"
|
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
ale biorę pod uwagę tylko dobre informacje bo szkoda się stresować. Codziennie słucham serduszka więc to jest super
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wyjście w poniedziałek
|
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z Hania my powoli rośniemy taki mamy oto brzuszek w 24tc i 6dni
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() abyś szybko wyszła i całe szczęście ze juz lepiej oby tak zostało do czerwca
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super brzusio,mój już ciut większy ![]() Zwazylam się dziś i już 6 kg na plus Więc się już nie martwię, że za mało jem
|
||
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Radena na czarnowie leże także zwiedzam szpital w którym chcę rodzić
i coraz bliżej porodowki jestem bo w styczniu byłam na ginekoligii, teraz na patologii ciąży a porodówka jest po drugiej stronie korytarza Wczoraj taki wysyp porodów był ze cześć mamuś z dzieciaczkami u nas na oddziale jest także można do płaczu sie przyzwyczajać Ogólnie zadowolona jestem z tego szpitala jeżeli chodzi o opiekę i specjalistów, zobaczę co będzie na porodówce.
|
#984 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I fajne pazurki tez musze sobie zrobic znowu hybrydy, bo już sciągnełam bo odrost mnie wkurzałCytat:
Nie naskrobałyście dzisiaj za dużo ![]() Byłam na spacerku i teraz rozliczałam Pity rodzicom. Mój już wysłałam i czekam na zwrot ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Paula kciuki żebyś szybko wyszła Ale faktycznie fajnie że mogłaś zobaczyć szpital w którym będziesz rodzic, poznac troche personel i zobaczyc jak to wygląda
|
||
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56862936]
Nie naskrobałyście dzisiaj za dużo ![]() Byłam na spacerku i teraz rozliczałam Pity rodzicom. Mój już wysłałam i czekam na zwrot W weekendy tu jakoś spokojniej Dziewczyny chłopami i rodzinami się nacieszają pewnie Ja mam akurat weekend bez męża, więc odpoczywam ![]() W zeszłym roku musiałam płacić 90 zł Oby w tym roku mnie jakoś ominęło
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Spisałam sobie w końcu wszystko czego mi brakuje w wyprawce, nie jest tego tak dużo jak myślałam.
Najwyższy czas, bo jeszcze nic nie kupiłam. Blado przy was wypadam
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby w poniedziałek juz Cię wypisali! ![]() Najważniejsze że wszystko ok. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() ale teraz jakoś tak spokojniej do wszystkiego podchodzę. Chociaz mam czasem takie chwile ze chciałabym juz mieć wszystko tu i teraz i nie myśleć juz o tym ![]() No ale jeszcze czas. Ubranek juz trochę mam. fotelik i rzeczy do szpitala i na te pierwsze dni to myślę że tak z początkiem mają zamówię |
|||
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noi mam nadzieje ze szpital odwiedze dopiero z okazji porodu
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-05 o 20:12 |
|
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56862936]Piękny brzucholek
I fajne pazurki tez musze sobie zrobic znowu hybrydy, bo już sciągnełam bo odrost mnie wkurzał[/QUOTE] Sama robisz? Bo ja sama na początku sie bałam ze lampa uv i w ogóle miałam juz nie robić aby po porodzie nie zawracać sobie głowy odrostami i i nie skrzywdzić dziecka ale jakoś nie Potrafię sie oduczyć
|
#990 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ewka super że glukoza wyszła ok. Można dalej słodycze jeść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Melduję że zapisaliśmy się do szkoły rodzenia. Zaczynamy w kwietniu a ja poniedziałek zapisuje się do położnej środowiskowej .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

z tym fotelikiem - to najpierw się zorientujcie, czy Wasze auto w ogóle ma isofix, bo starsze auta tego nie mają np. 

wybieram sie dzisiaj do Milowki do babci bo jest bardzo chora ma 80 lat i juz nie wstaje z łuzka mama załamana ciagle płacze ale taka kolej rzeczy niestety
zaczęło się od tego, że jak córkę nosiłam w chuście to nagle wszyscy chcieli ją za wystające stopy łapać; jak jest starsza to gdzieś najchętniej by ją głaskali, albo gadają pierdoły typu "zrób papa". A co to małpka w zoo? A jak płacze albo robi aferę na ulicy to "a czemu płaczesz? a to, a tamto" Nosz kurde... Ja rozumiem, że te starsze osoby nie robią tego złośliwie, ale to nie pomaga, poza tym nie rozumiem jak mogą sobie rościć prawo do dotykania obcego dziecka... Zawsze mam problem z tym, co im powiedzieć, żeby nie napadać na nich ze złością, ale też wytłumaczyć żeby tak nie robili
mamy jeszcze dwa vouchery do wykorzystania i nie wiem na co iść.
ma swoje kury, wstaje o 4 i je wwypuszcza, karmi. Ma ogródek warzywny i się nim zajmuje. W sezonie zarzuca nas kilogramami ogórków i fasolki szparagowej 

Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!
Mięta z czekoladą moje ulubione
Jakoś cudem wymanewrowałam, ale już w pewnym momencie myślałam, że przywalę w tamtego, ale i tak wyjadę
Na początku chciałam zostawić karteczkę z ładnie napisanym "Przepraszam", ale potem uruchomiła mi się wyobraźnia - stwierdziłam, że jeszcze właściciel auta pójdzie z tym do grafologa, znajdą mnie i pójdę do więzienia
ale biorę pod uwagę tylko dobre informacje bo szkoda się stresować. Codziennie słucham serduszka więc to jest super 
Więc się już nie martwię, że za mało jem