|
|
#571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie masz nigdy tak, że chce Ci się czekolady - aż nagle wyobrażasz sobie powiedzmy anszła albo śledzia po kaszusbku i czekolada przechodzi? Rejcz... Co do @... W moim wieku tak to już chyba może być Zresztą nigdy nie byłam zbyt regularna
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy Jam slodyczoholik od zawsze Bez miecha, ostrego czy wszelkich innych rzeczy przezyje kilka dni. Bez słodkiego nie wytrzymam kilku godzin bo mnie nosi Macham zznad przeżarcia, nie mam już siły się ruszać, żeby stół i jedzenie na imprezę szykować A wyrzuty ssumienia jak diabli, pewnie spać nie będę mogla ze złości na samą siebie Dobsz ze teraz 3 tyg przerwy, do domu przyjade znów dopiero na święta, to może jakos odpokutuje te dzisiejsze grzechy i mi w w wielka oponę tłuszczu nie pójdzie
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego weekendu całemu Baru
Ju spróbuję tego myku z wyobrażaniem sobie czegoś białkowego zamiast czekolady, może ochota przejdzie. Chociaż jak byłam mała to jadałam namiętnie śledzie z kakao rozpuszczalnym :rzyg: i jeszcze wszystkich przekonywałam, że to naprawdę dobre
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
A to rozumiem, niemniej te kg to właśnie stąd na 99,99%
Betty - kochana dzięki za odpowiedź do cieciorów, ale okazuje się, że mam kolejny problem z cieciorkowymi kotlecikami. Już zrobione i w połowie zjedzone ale pytania są, aby mi się nie rozpadały (dałam jajo i mąkie jaglano) co jeszcze poczynić? Więcej jaj? inną mąkę, może umiesz bez ? Soczewiczki robię bez mąki, są fajne zbite. smażysz czy pieczesz? W czem tkwi problem? Aaaa, dodałam pieprz ziołowy i kapkę cayenne. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-03-05 o 14:21 |
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Maju
na pewno nic nie pójdzie, a nawet jeśli - zrzucisz w try miga. Też tak mam, u mnie wszystko mogłoby być wyłącznie z czekolady ![]() Za to perfum słodkich i gourmandów na sobie nie ścierpię
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkie zapachy uwielbiam :ślina: Żadne inne nie poprawią humoru zimą lepiej niż słodkie i ulepne do bólu zębów ![]() No właśnie u mnie zrzucanie czegokolwiek to katorga, potrafię przytyć 4 kg w jeden świąteczny tydzień, a potem zrzucam dwa miesiące w wielkiej męce A za trzy tyg Wielkanoc ja nie chcę Po świętach walnę dwa tyg diety jaglanej albo owocowo-warzywnej (w robocie ostatnio kilka osób chwaliło). Jak mam ściśle określony rodzaj i porcje jedzenia to nie kupuje do lodówki nic więcej i nie podjadam bo nie mam co Tylko nie można tak długo bo niezdrowo Szkoda
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 14:27 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta...Wy o czekoladzie, a ja się już prawie odzwyczailam , to mi przypominajcie. A zaraz do sklepu wybywam ![]() I tak strasznie kocham Milki te wielkie, ciasteczkowe Potrafię za jednym posiedzeniem zjeść całą i nic a nic mnie nie mdli
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Milka najlepsza jest ta wielka z karmelem i orzechami laskowymi :ślina:
A ulubiona moja to nussbeiser z orzechami :ślina: W lidlu maja bardzo podobne w smaku i tańsze, zwykle kupowałam po dwie, jedna to było za mało na raz ![]() A mam takie przech**owy żołądek, ze wystarcza dwa dni obżarstwa i zmienia się w worek bez dna co zje i strawi wszystko we wszystkich ilościach, ale żeby się skurczył i odzwyczaił od wpie**alania, to jest co najmniej dwa tygodnie na głodzie, bólu ze skręcania i nerwicy ![]() Edit: Czasem czuje się jak jakiś alkoholik jak mam te swoje kompulsywne napady jedzenia, mogę tygodniami się powstrzymywać, ale jak mi źle to się złamię i wtedy żrę wszystko co się nawinie Przeraża mnie to i obrzydza
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 16:29 |
|
|
|
#579 |
|
Niewyczymie.
|
Już opublikowałam, jest na blogu w linku w stopce, ale i tak przydałoby się pokazanie mi ewentualnych błędów, jeśli byś mogła
![]() Maja - ja z żarciem mam tak samo. :/ Żołądek rozciągnięty na maska... a jutro świętowanie urodzin w bufecie, kurde... szlag by to... Edytowane przez MotherDivine Czas edycji: 2016-03-05 o 17:07 |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Joł baru!!!
Ale fajnie że nowy watek sprzedażowy Szkoda tylko że odlewów nie można.... ![]() Idzie jutro ktoś na giełdę minerałów ?
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2016-03-05 o 17:14 |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj siedziałam w urodowych blogach, i myślałam, że to taka specyfika tematu, że musi być nudno i do bólu przewidywalnie, ale udowodniłaś, że wcale nie! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-03-05 o 17:28 |
|
|
|
|
#582 |
|
Niewyczymie.
|
Rachell - dziękuję
![]() Ja ogólnie bardzo lubię blogować, ale zniechęca mnie po pierwsze to, że nie umiem robić zdjęć, a po drugie, eh, ciężko o czytelników. Może kiedyś zostanę wielkim blogierę |
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znoszę, wręcz nie cierpię w blogach urodowych, gdy dziewczyny wrzucają zdjęcia np zużycia/ nowości/ulubieńców i te kosmetyki są tak chaotycznie, po prostu dosłownie RZUCONE na posciel czy inny marbel No żesz kur dwa, jaki chaos, fatalnie się to ogląda. O wiele lepiej jest, gdy ktoś poukłada jeden przy drugim. Niby drobiazg, a jednak nie. ![]() Miałam etap, w którym chciałam blogować. Dział "beauty" ![]() Ale po pierwsze primo - zdjęć robić nie potrafię i nie mam czym, only komórka. Po drugie - za nic w świecie nie mam ochoty pokazywać się na blogu, a to by było niezbędne do pokazania krycia podkładu, wykończenie etc. Po trzecie wreszcie, moje wymagania wobec kosmetyków oraz potrzeby mojej skóry są tak wyśrubowane, że 90% rzekomych cudów kosmetycznych na rynku, to dla mnie chłamy. Zatem zjechałabym niemal każdy produkt, co mija się z celem blogowania DLA ludzi Że o moim "języku" nie wspomnę Lete się obmyć. |
|
|
|
|
#584 | ||||||||||
|
Panaroja
|
snad kupienia pierwszy raz w życiu awokadła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2.no bo przecież taki gruby did to " wogóle nic prawie nie je" ![]() 3.ale te ostatnie pół godziny to horror - cukier mi zjeżdża najwyraźniej jak w kolejce górskiej , ręce mi się trzęsą , cała się trzęsę, furia mnie ogarnia , nie wiem co się naokoło dzieje bo mi się słabo robi i przestaje świat do mnie docierać - a jestem w robo więc muszę być przytomna i sprawna ![]() Cytat:
![]() 2.woda 3.u mnie jedzenie na luzie oznacza jeden posiłek - od rana do wieczora bez przerwy ![]() 4. ![]() ![]() kla ski:poka ![]() Cytat:
2.zgadza się Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
ale zdecydowanie nie przechodzi - śledzia się wciągnie w przerwie czekolady , no problem 2.ale to można spokojnie hormonami skorygować, po co się męczyć Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.no właśnie z tego względu w końcu nauczyłam się opanowywać, jak sobie pomyślę o następowej męce zrzucania , się mi odechciewa . Na szczęście to głównie ja decyduję o tym , co do żarcia na święta będzie ![]() a gdyby tak naprawdę rzeczywiście było to , bym chciała , to byłoby co najmniej trzy rodzaje ciasta , co najmniej 8-10 mazurków , niezliczona ilość rozmaitych ciasteczek oraz deserów , i kupa wszelkiego innego żarcia , lody , kremy , leguminy , galarety , po prostu wystawa sztuki cukierniczej w makroskali plus w ogóle wystawa sztuki kucharskiej i żarcie od rana do wieczora Cytat:
![]() 2.ja mam tak co miesiąc przez prawie dwa tygodnie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||||
|
|
|
#585 |
|
Niewyczymie.
|
Uuu, parabelko, awokadło dobre jest
Lubię. Miałam fazę że zżerałam nawet po 2 - 3 dziennie. Chrupię zamiast chipsów, kilogram dziennie. ![]() rachell - eh, dzięki Miło przeczytać, że dobrze piszę, że inaczej, że w ogóle fajno. Ja mam twarz tak niewyjściową (serio, to selfie w avku to jakiś cud nad Wisłą, że tak wyjszło) że unikam pokazywania jej jak tylko mogę. Nie umiem, nie lubię robić zdjęć, nienawidzę tego, ale skoro zachciało mi się pisać o bjuti, to raczej nie mam wyboru... mogę tylko unikać postów o podkładach i ogólnie wymagających obfocenia mojej facjaty.
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
padnięta, ale zadowolona z siebie i dobrze spełnionego obowiązku (a bałam się bardzo, że nie podołam, bo rzucili mnie na bardzo głęboką wodę) i z tego, że inni są jeszcze bardziej ze mnie zadowoleni żona prezesa powiedziała, że jestem bardzo zdolna i że managerka mnie cały czas chwali jak sobie radzę i chce mnie na stałe ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Awokado jest pyszne Tylko pamiętaj, nie jedz samego jak moi sąsiedzi ![]() Kupili z ciekawości kiedyś, wydlubali pestkę, pokroili na plasterki, złapali po jednym zadowoleni i ..o fuj...smakuje jak maslo, jak możesz się tym zachwycać ![]() I wywalili resztę ![]() A ja bym chciala bloga fajnego, gdzie recenzują podklądy. Tylko żeby robiła to dziewczyna z niefajną cerą taką jak moja,i dawala dokładne zdjęcia przed i po. A nie...wszystko przed i po jest na takiej fajnej bezporowej cerze, że nie ma sensu czytać nawet. Bo co jedna gladkolica z drugą moze wiedzieć o wchodzeniu czegoś w pory, skoro tych porów nie ma
|
|
|
|
|
#588 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
ad2. alez duzo takich, podaje choćby dwa nizej: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.com/ http://www.beautyness.pl/
|
|
#589 |
|
Niewyczymie.
|
Eee, awokadło samo w sobie jest pyszne, ja lubię takie właśnie bez niczego.
Smakuje jak... jak... orzechy w płynie.
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to od dawna już żadnego blooga urodowego nie przeglądalam bo już nic nie potrzebuję. No oprocz Kascyskowego i Mother ostatnio . Cytat:
A wlaśnie, jak się do Ciebie skrótowo zwracać? Bo MotherDivine to trochę długo. Mot? ![]() Edit; Sroczkowy blog znam, ona nie ma takich porów niestety, albo stety - dla niej ![]() Beautyness też ma ladną cerę
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-03-05 o 21:38 |
||
|
|
|
#591 |
|
Niewyczymie.
|
Mów mi Connie!
(bom Konstancja)
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Mother Divine i Parabelko
![]() Umieraaaaammmm Zaraz mi bebzon pęknie ![]() Bawet nie mogę podnieść się z fotela i iść umyć, bo jest obawa, ze jak nachylę się nad umywalka, to się uleje ![]()
|
#593 |
|
Niewyczymie.
|
Zdaje mi się, że jutro będę miała dokładnie tak samo
![]() Ciepła herbatka powinna zmniejszyć to uczucie - u mnie zawsze działa, kiedy zjem jakiś konkretny Talerzyk Grubaska...
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok Connie ![]() Imię piękne Cytat:
Z brzydkich rzeczy pożarłam dziś paczkę czipsów paprykowych, ale tak mi się chciało czegoś mocno slonego i nie zdrowego...ze musialam . Wyrzutow sumienia nie ma, ciśnienia na dietowanie tez. Weszlam na wagę i i tak sama leci w dół...podejrzane to jest trochę, ale na razie mam się zamiar się tym cieszyć ![]() Chociaz jak w zeszlym tygodniu nadciągnęlam sobie ramię i mnie cala ręka napieprzałą, prawie do dłoni, to się przestraszyłam trochę. Bo sąsiadka z białaczką z powodu takiego bólu poszła na kontrolę . Po rakową, wcześniejszą. No i okazalo się że teraz dla odmiany po raku piersi bialaczka u dziewczyny 28 lat.
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-03-05 o 22:01 |
|
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śledzie w śmietanie, kiełbasa, kaszanka, sałatka pływająca w majonezie, hamburgery z podwójnym kotletem z budek koło dworca (żadnych świństw z macow!), chipsy, prażynki solone, snickersy, twix, Kinder bueno, czekolada krowkowa i w ogóle krooowki... I kebab na grubym cieście na przegryzkę, a potem słoik kajmaku ![]() Cytat:
No ja nauczyłam się odróżniać chęć na jedzenie dla samego jedzenia i jego smaku, a chorobliwy napad jedzenia kompulsywnego. Pierwsze z trudem da się opanować, to drugie ma podłoże emocjonalne i to taki absolutny ciag bez kontroli nad ciałem i tym co jem, nieważne co i nieważne co lubię byle jak najwięcej. Kiedy jest mi bardzo bardzo smutno i źle to się obżeram do porzygu jednocześnie nienawidząc siebie samej Bo jem z nienawiścią i obrzydzeniem do siebie samej, bo znów będę gruba brzydka i ohydna... A im więcej się siebie brzydzę tym większy dol i się jeszcze więcej dopycham. Jak juz nie mogę, to idę rzygnąć, żeby zwolnic miejsce i wracam żreć dalej. To już nie jest normalne
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 22:05 |
||
|
|
|
#596 |
|
Niewyczymie.
|
Aaaa, to takie buty. Kochana, zaliczyłam i anoreksję, i bulimię (w prezencie otrzymałam przez to kamienie nerkowe) i wiem, że w tego da się wyjść, ale to cholernie trudne.
Mnie się udało wykaraskać z zaburzeń odżywiania bez żadnej pomocy, ale jeśli sama sobie z tym nie radzisz, to może psycholog i lekarz? Eh, doskonale pamiętam te napady, niepowstrzymane wpychanie w siebie wszystkiego, co tylko się da... ale tak mniej poważnie - zasmażka jest pyyyyyyyszna!!!!! |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja na razie walczę, staram się identyfikować problem i dużo o nim gadać, żeby nie chować się z tym po kątach, każdy alkoholik wypiera się uzależnienia dopóki nie widzi problemu. No i jest lepiej niż było, lata temu, udalo mi się schudnąć i ogarnac na tyle, ze teraz takie napady miewam z kilka razy w roku na jeden dzień. A kiedyś miałam permanentnego dola i ciągi po tydzień dwa co miesiąc... A im byłam grubsza tym więcej żarłam, błędne koło Teraz zwykle po jednym dniu przychodzi otrzeźwienie jak sobie przypomnę jaka byłam obrzydliwa i jak siebie nienawidziłam, nigdy do tamtego nie chce wracać
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 22:20 |
|
|
|
#598 |
|
Niewyczymie.
|
To się da wyleczyć i jestem pewna że z teg wyjdziesz
Ja właśnie zeżarłam Talerzyk Grubaska i czuję się jak słonica... nie ma to jak zeżreć Full English Breakfast na kolację! |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Kompulsywne żarcie to czubek mojej góry lodowej problemów ze sobą, ale robię wszystko, żeby nie myśleć/nie miec czasu myśleć nad swoją beznadzieja. Nie siedzisz chyba tak długo, żeby pamiętać, jak lata temu byłam naczelną marudą barową i ile razy dostawałam z☠☠☠bki od wszystkich wokół ![]() Anoreksja Cale życie byłam gruba, chciałabym kiedyś choć raz być wiotka i zgrabna, miec kibić wysmuklą, kształtną...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 22:27 |
|
|
|
#600 |
|
Niewyczymie.
|
Anoreksja jest straszna - owszem, byłam chuda jak skrzypce, ale wypadały mi włosy, zęby się luzowały, a później jeszcze przyplątały się kamienie nerkowe i to już była masakra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Bez miecha, ostrego czy wszelkich innych rzeczy przezyje kilka dni. Bez słodkiego nie wytrzymam kilku godzin bo mnie nosi

Tylko nie można tak długo bo niezdrowo 

No żesz kur dwa, jaki chaos, fatalnie się to ogląda. O wiele lepiej jest, gdy ktoś poukłada jeden przy drugim. Niby drobiazg, a jednak nie. 

kla ski:poka