![]() |
#571 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie masz nigdy tak, że chce Ci się czekolady - aż nagle wyobrażasz sobie powiedzmy anszła albo śledzia po kaszusbku i czekolada przechodzi? Rejcz... Co do @... W moim wieku tak to już chyba może być Zresztą nigdy nie byłam zbyt regularna
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy ![]() Jam slodyczoholik od zawsze ![]() Macham zznad przeżarcia, nie mam już siły się ruszać, żeby stół i jedzenie na imprezę szykować ![]() A wyrzuty ssumienia jak diabli, pewnie spać nie będę mogla ze złości na samą siebie ![]() Dobsz ze teraz 3 tyg przerwy, do domu przyjade znów dopiero na święta, to może jakos odpokutuje te dzisiejsze grzechy i mi w w wielka oponę tłuszczu nie pójdzie ![]()
![]() |
#573 |
Wtajemniczenie
|
Miłego weekendu całemu Baru
![]() Ju spróbuję tego myku z wyobrażaniem sobie czegoś białkowego zamiast czekolady, może ochota przejdzie. Chociaż jak byłam mała to jadałam namiętnie śledzie z kakao rozpuszczalnym :rzyg: i jeszcze wszystkich przekonywałam, że to naprawdę dobre ![]()
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
A to rozumiem, niemniej te kg to właśnie stąd na 99,99%
Betty - kochana dzięki za odpowiedź do cieciorów, ale okazuje się, że mam kolejny problem z cieciorkowymi kotlecikami. Już zrobione i w połowie zjedzone ale pytania są, aby mi się nie rozpadały (dałam jajo i mąkie jaglano) co jeszcze poczynić? Więcej jaj? inną mąkę, może umiesz bez ? Soczewiczki robię bez mąki, są fajne zbite. smażysz czy pieczesz? W czem tkwi problem? Aaaa, dodałam pieprz ziołowy i kapkę cayenne. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-03-05 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Wtajemniczenie
|
Maju
na pewno nic nie pójdzie, a nawet jeśli - zrzucisz w try miga. Też tak mam, u mnie wszystko mogłoby być wyłącznie z czekolady ![]() Za to perfum słodkich i gourmandów na sobie nie ścierpię ![]()
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodkie zapachy uwielbiam :ślina: Żadne inne nie poprawią humoru zimą lepiej niż słodkie i ulepne do bólu zębów ![]() No właśnie u mnie zrzucanie czegokolwiek to katorga, potrafię przytyć 4 kg w jeden świąteczny tydzień, a potem zrzucam dwa miesiące w wielkiej męce ![]() A za trzy tyg Wielkanoc ja nie chcę ![]() ![]() ![]() ![]() Po świętach walnę dwa tyg diety jaglanej albo owocowo-warzywnej (w robocie ostatnio kilka osób chwaliło). Jak mam ściśle określony rodzaj i porcje jedzenia to nie kupuje do lodówki nic więcej i nie podjadam bo nie mam co ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta...Wy o czekoladzie, a ja się już prawie odzwyczailam , to mi przypominajcie. A zaraz do sklepu wybywam ![]() I tak strasznie kocham Milki te wielkie, ciasteczkowe ![]() Potrafię za jednym posiedzeniem zjeść całą i nic a nic mnie nie mdli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Milka najlepsza jest ta wielka z karmelem i orzechami laskowymi :ślina:
A ulubiona moja to nussbeiser z orzechami :ślina: W lidlu maja bardzo podobne w smaku i tańsze, zwykle kupowałam po dwie, jedna to było za mało na raz ![]() A mam takie przech**owy żołądek, ze wystarcza dwa dni obżarstwa i zmienia się w worek bez dna co zje i strawi wszystko we wszystkich ilościach, ale żeby się skurczył i odzwyczaił od wpie**alania, to jest co najmniej dwa tygodnie na głodzie, bólu ze skręcania i nerwicy ![]() Edit: Czasem czuje się jak jakiś alkoholik jak mam te swoje kompulsywne napady jedzenia, mogę tygodniami się powstrzymywać, ale jak mi źle to się złamię i wtedy żrę wszystko co się nawinie ![]() ![]() ![]() ![]() Przeraża mnie to i obrzydza ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Niewyczymie.
|
Już opublikowałam, jest na blogu w linku w stopce, ale i tak przydałoby się pokazanie mi ewentualnych błędów, jeśli byś mogła
![]() Maja - ja z żarciem mam tak samo. :/ Żołądek rozciągnięty na maska... a jutro świętowanie urodzin w bufecie, kurde... szlag by to... Edytowane przez MotherDivine Czas edycji: 2016-03-05 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Joł baru!!!
Ale fajnie że nowy watek ![]() ![]() ![]() Idzie jutro ktoś na giełdę minerałów ?
"Chcę być pomylona , pomyleni mają w głowie Słoneczko ..." Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2016-03-05 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazwyczaj siedziałam w urodowych blogach, i myślałam, że to taka specyfika tematu, że musi być nudno i do bólu przewidywalnie, ale udowodniłaś, że wcale nie! Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-03-05 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Niewyczymie.
|
Rachell - dziękuję
![]() Ja ogólnie bardzo lubię blogować, ale zniechęca mnie po pierwsze to, że nie umiem robić zdjęć, a po drugie, eh, ciężko o czytelników. Może kiedyś zostanę wielkim blogierę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znoszę, wręcz nie cierpię w blogach urodowych, gdy dziewczyny wrzucają zdjęcia np zużycia/ nowości/ulubieńców i te kosmetyki są tak chaotycznie, po prostu dosłownie RZUCONE na posciel czy inny marbel ![]() ![]() Miałam etap, w którym chciałam blogować. Dział "beauty" ![]() ![]() Ale po pierwsze primo - zdjęć robić nie potrafię i nie mam czym, only komórka. Po drugie - za nic w świecie nie mam ochoty pokazywać się na blogu, a to by było niezbędne do pokazania krycia podkładu, wykończenie etc. Po trzecie wreszcie, moje wymagania wobec kosmetyków oraz potrzeby mojej skóry są tak wyśrubowane, że 90% rzekomych cudów kosmetycznych na rynku, to dla mnie chłamy. Zatem zjechałabym niemal każdy produkt, co mija się z celem blogowania DLA ludzi ![]() Że o moim "języku" nie wspomnę ![]() Lete się obmyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | ||||||||||
Panaroja
|
snad kupienia pierwszy raz w życiu awokadła
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.no bo przecież taki gruby did to " wogóle nic prawie nie je" ![]() ![]() 3.ale te ostatnie pół godziny to horror - cukier mi zjeżdża najwyraźniej jak w kolejce górskiej , ręce mi się trzęsą , cała się trzęsę, furia mnie ogarnia , nie wiem co się naokoło dzieje bo mi się słabo robi i przestaje świat do mnie docierać - a jestem w robo więc muszę być przytomna i sprawna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.woda 3.u mnie jedzenie na luzie oznacza jeden posiłek - od rana do wieczora bez przerwy ![]() ![]() 4. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.zgadza się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() 2.ale to można spokojnie hormonami skorygować, po co się męczyć Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.no właśnie z tego względu w końcu nauczyłam się opanowywać, jak sobie pomyślę o następowej męce zrzucania , się mi odechciewa . Na szczęście to głównie ja decyduję o tym , co do żarcia na święta będzie ![]() a gdyby tak naprawdę rzeczywiście było to , bym chciała , to byłoby co najmniej trzy rodzaje ciasta , co najmniej 8-10 mazurków , niezliczona ilość rozmaitych ciasteczek oraz deserów , i kupa wszelkiego innego żarcia , lody , kremy , leguminy , galarety , po prostu wystawa sztuki cukierniczej w makroskali plus w ogóle wystawa sztuki kucharskiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.ja mam tak co miesiąc przez prawie dwa tygodnie ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Niewyczymie.
|
Uuu, parabelko, awokadło dobre jest
![]() ![]() ![]() ![]() rachell - eh, dzięki ![]() ![]() ![]() Ja mam twarz tak niewyjściową (serio, to selfie w avku to jakiś cud nad Wisłą, że tak wyjszło) że unikam pokazywania jej jak tylko mogę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
![]() padnięta, ale zadowolona z siebie i dobrze spełnionego obowiązku (a bałam się bardzo, że nie podołam, bo rzucili mnie na bardzo głęboką wodę) i z tego, że inni są jeszcze bardziej ze mnie zadowoleni żona prezesa powiedziała, że jestem bardzo zdolna i że managerka mnie cały czas chwali jak sobie radzę i chce mnie na stałe ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Awokado jest pyszne ![]() ![]() Tylko pamiętaj, nie jedz samego jak moi sąsiedzi ![]() Kupili z ciekawości kiedyś, wydlubali pestkę, pokroili na plasterki, złapali po jednym zadowoleni i ..o fuj...smakuje jak maslo, jak możesz się tym zachwycać ![]() I wywalili resztę ![]() A ja bym chciala bloga fajnego, gdzie recenzują podklądy. Tylko żeby robiła to dziewczyna z niefajną cerą taką jak moja,i dawala dokładne zdjęcia przed i po. A nie...wszystko przed i po jest na takiej fajnej bezporowej cerze, że nie ma sensu czytać nawet. Bo co jedna gladkolica z drugą moze wiedzieć o wchodzeniu czegoś w pory, skoro tych porów nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ad2. alez duzo takich, podaje choćby dwa nizej: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.com/ http://www.beautyness.pl/
![]() |
#589 |
Niewyczymie.
|
Eee, awokadło samo w sobie jest pyszne, ja lubię takie właśnie bez niczego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to od dawna już żadnego blooga urodowego nie przeglądalam bo już nic nie potrzebuję. No oprocz Kascyskowego i Mother ostatnio . Cytat:
![]() A wlaśnie, jak się do Ciebie skrótowo zwracać? Bo MotherDivine to trochę długo. Mot? ![]() Edit; Sroczkowy blog znam, ona nie ma takich porów niestety, albo stety - dla niej ![]() Beautyness też ma ladną cerę ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-03-05 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Niewyczymie.
|
Mów mi Connie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Mother Divine i Parabelko
![]() Umieraaaaammmm ![]() ![]() Bawet nie mogę podnieść się z fotela i iść umyć, bo jest obawa, ze jak nachylę się nad umywalka, to się uleje ![]() ![]()
#593 |
Niewyczymie.
|
Zdaje mi się, że jutro będę miała dokładnie tak samo
![]() Ciepła herbatka powinna zmniejszyć to uczucie - u mnie zawsze działa, kiedy zjem jakiś konkretny Talerzyk Grubaska... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 | |
Zakorzenienie
|
Ok Connie ![]() Imię piękne ![]() ![]() Cytat:
![]() Z brzydkich rzeczy pożarłam dziś paczkę czipsów paprykowych, ale tak mi się chciało czegoś mocno slonego i nie zdrowego...ze musialam . Wyrzutow sumienia nie ma, ciśnienia na dietowanie tez. Weszlam na wagę i i tak sama leci w dół...podejrzane to jest trochę, ale na razie mam się zamiar się tym cieszyć ![]() Chociaz jak w zeszlym tygodniu nadciągnęlam sobie ramię i mnie cala ręka napieprzałą, prawie do dłoni, to się przestraszyłam trochę. Bo sąsiadka z białaczką z powodu takiego bólu poszła na kontrolę . Po rakową, wcześniejszą. No i okazalo się że teraz dla odmiany po raku piersi bialaczka ![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2016-03-05 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śledzie w śmietanie, kiełbasa, kaszanka, sałatka pływająca w majonezie, hamburgery z podwójnym kotletem z budek koło dworca (żadnych świństw z macow!), chipsy, prażynki solone, snickersy, twix, Kinder bueno, czekolada krowkowa i w ogóle krooowki... I kebab na grubym cieście na przegryzkę, a potem słoik kajmaku ![]() Cytat:
No ja nauczyłam się odróżniać chęć na jedzenie dla samego jedzenia i jego smaku, a chorobliwy napad jedzenia kompulsywnego. Pierwsze z trudem da się opanować, to drugie ma podłoże emocjonalne i to taki absolutny ciag bez kontroli nad ciałem i tym co jem, nieważne co i nieważne co lubię byle jak najwięcej. Kiedy jest mi bardzo bardzo smutno i źle to się obżeram do porzygu jednocześnie nienawidząc siebie samej ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Niewyczymie.
|
Aaaa, to takie buty. Kochana, zaliczyłam i anoreksję, i bulimię (w prezencie otrzymałam przez to kamienie nerkowe) i wiem, że w tego da się wyjść, ale to cholernie trudne.
Mnie się udało wykaraskać z zaburzeń odżywiania bez żadnej pomocy, ale jeśli sama sobie z tym nie radzisz, to może psycholog i lekarz? ![]() Eh, doskonale pamiętam te napady, niepowstrzymane wpychanie w siebie wszystkiego, co tylko się da... ale tak mniej poważnie - zasmażka jest pyyyyyyyszna!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja na razie walczę, staram się identyfikować problem i dużo o nim gadać, żeby nie chować się z tym po kątach, każdy alkoholik wypiera się uzależnienia dopóki nie widzi problemu. No i jest lepiej niż było, lata temu, udalo mi się schudnąć i ogarnac na tyle, ze teraz takie napady miewam z kilka razy w roku na jeden dzień. A kiedyś miałam permanentnego dola i ciągi po tydzień dwa co miesiąc... A im byłam grubsza tym więcej żarłam, błędne koło ![]() Teraz zwykle po jednym dniu przychodzi otrzeźwienie jak sobie przypomnę jaka byłam obrzydliwa i jak siebie nienawidziłam, nigdy do tamtego nie chce wracać ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Niewyczymie.
|
To się da wyleczyć i jestem pewna że z teg wyjdziesz
![]() Ja właśnie zeżarłam Talerzyk Grubaska i czuję się jak słonica... nie ma to jak zeżreć Full English Breakfast na kolację! |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
![]() Kompulsywne żarcie to czubek mojej góry lodowej problemów ze sobą, ale robię wszystko, żeby nie myśleć/nie miec czasu myśleć nad swoją beznadzieja. Nie siedzisz chyba tak długo, żeby pamiętać, jak lata temu byłam naczelną marudą barową i ile razy dostawałam z☠☠☠bki od wszystkich wokół ![]() Anoreksja ![]() Cale życie byłam gruba, chciałabym kiedyś choć raz być wiotka i zgrabna, miec kibić wysmuklą, kształtną... ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-05 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Niewyczymie.
|
Anoreksja jest straszna - owszem, byłam chuda jak skrzypce, ale wypadały mi włosy, zęby się luzowały, a później jeszcze przyplątały się kamienie nerkowe i to już była masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.