|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
My od 3 trymestru dajemy sobie spokój z przytulankami
nie mam zamiaru się stresować ze cos jest nie tak albo jeździć po IP
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-06 o 10:45 |
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Im bliżej porodu tym bardziej przytulanki są zalecane. Oksytocyna
jeżeli ciąża przebiega prawidłowo oczywiście, no i bez szaleństw, na kamasutre przyjdzie jeszcze pora
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taaak, malutka jest przesłodka W ciagu tego tygodnia zaczęła się uśmiechać i mój mąż bardzo dumny, bo najcześciej on zostaje obdarzony bezzebnym banankiem Niestety mała miewa wieczorami kolki i się meczy. No i moim zdaniem często tez bywa głodna bo nie jest karmiona na żądanie pomimo kp.
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja moze i libido mam spore ale TŻ sie uparł i mówi ze to nie humanitarne i ze on poczeka az bedzie po połogu :/ Musze go jakos namówić przed porodem
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1062 | ||||||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
ja dopiero po późnym śniadanku, poszłam spać o 12 w nocy a obudziłam się o 11.30! to pospałam![]() Imprezka się wczorajsza udała ![]() Ale chyba przez to że za dlugo spałam, to jak tylko wstaje, to robi mi się słabo... jak siedzę czy leże jest ok, tylko wstanę, to za chwilę muszę usiąść.. Kiara- ja też teraz nie lubię zakupów! chyba że internetowo ![]() Cytat:
Cytat:
jak zaczynałam pracę w złobku, to też tak mialam![]() A robiłam sałatkę "Meksykańską z sosem" salata lodowa, mięso mielone, pomidor, ogórek, cebula czerwona, żółty ser do tego sos majonezowo-śmietanowo-keczupowy i zrobiłam tez czosnkowy pycha!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale na razie celibat, dopytam lekarza w środę na wizycie, bo po wszystkim kłuje mnie brzuch.. więc średnia przyjemność. Cytat:
oczywiście odezwij się jak juz będziesz w domciu![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-03-06 o 12:50 |
||||||||
|
|
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56883736]Radena moje libido też pozostawia wiele do życzenia. Jak widzisz nie jesteś sama ;-)[/QUOTE]
haha oj nieee, nie jesteście same! ale Tż drąży temat co kilka dni hahaha i nie wygląda na to, aby w III trym odpuscił, poza tym przy końcówce zbliżenia to najlepsza rzecz,aby rozluźnić się i nawilżyć każda położna to powie![]() wczoraj byłam u teściów, przyjechała szwagierka z dzieciakami, dostałam kupę przydatnych rzeczy w tym laktator, w razie WU,obskoczyłam też fajnego lumpka, cudeńka znów znalazłam. Na początku kwietnia jedziemy z remontem i przebudową ( przebicie z jadalni, korytarzyk do pokoju małej). W ostatnich dniach u mnie dosyć kulinarnie (jak to u mnie) a dopiero co skończyłam robić tartę jabłkowo- malinową na wieloziarnistym spodzie, na jutro do pracy, bo idę się tymczasowo pożegnać i podziękować szefowi za wszystko w piatek jadę do Wawy, odwiedzić przede wszystkim chrześniaka, ale przy okazji pojezdzimy z mężem za wózkiem, w zasadzie wybór juz mocno okroilismy.. zastanawiamy się pomiędzy hartan'em (niemiecka firma) a emmaljungą (szwedzka firma). potrzebujemy fachowego doradztwa w tej kwestii... po tym jak przejechałam się jednym z nich ... nie chcę żadnych twardych xlanderów, żadnych bebetto, a tym bardziej quainny...
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Córcia uwielbia jabłka. Jak tylko zjem to takie dzikie harce wyprawia, jak po niczym innym
![]() wczoraj mieliśmy gosci- chrzestna mojego męża. I jak wcześniej ciągle słyszałam pytania czy znamy już płeć i wszyscy życzyli nam córki, żeby była parka. Tak teraz, jak odpowiadam ze dziewczynka to jest etap " eee to jeszcze nic pewnego, jeszcze może się okazać że coś się zawinelo i lekarz nie dopatrzył". Wiecznie wszystkim źle. a mnie tak wkurzają takie teksty ze oesu Jakoś ja nigdy nie komentowalam takich spraw, mówię że się ciesze i gratuluję. Nie wiem czemu te wszystkie ciotki, sąsiadki itd. Mają taką manie dowalania głupich komentarzy
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Wyniosłam 3 worki ubrań z garderoby i umieram ;-) Mothercare w Promenadzie zamyka się 10.03. Jak któraś z Was ma blisko to może warto zajrzeć bo jest -70% na akcesoria i dodatkowe -20% na już przecenione ubranka! (Info z ich fb) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie maja wręcz obsesje parek. Co kogo spotkam to pyta: będzie syn?
o jak fajnie! Wtedy chamsko mowie: będzie ZDROWE DZIECKO DLATEGO FAJNIE...
|
|
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
ooo doskonale Cię rozumiem... mnie denerwowalo i nadal denerwuje jak słyszę co ciotki i wujkowie DOBRE RADY mówią... od początku słyszałam, że ooooo I trymestr będzie okropny, złe samopoczucie, wymioty, zero apetytu, później słyszałam, że OooOooo drugi trymestr, może i energii wiecej,ale zaczniesz tyć, nogi będą Ci puchły, krzyż zacznie boleć, nie będziesz się wysypiać..... hehehe teraz słyszę, że mam za mały brzuch (no sorry, lekarz chyba wie lepiej
wszystko jest ok)... jak ktoś usłyszał, że ćwiczę to chyba zaraz wyobraża sobie, że na trampolinie albo bungee skaczę hahahahaha ciągle tylko słyszę, że zycie się zmieni, że dziecko da nam popalić.... jak wymieniałam kiedyś nazwę wózka który mnie interesował to słyszałam ''oj nieeee bo moja koleżanka....'' albo teksty typu jak idę do znajomych: a to może być za ostre dla Ciebie - mówię, że nie mam z tym problemu. to słyszę, że zgagę dostanę. NIGDY W ŻYCIU NIE MIAŁAM... jak widąc ile kobiet tyle różnych ciąż tylko dlaczego każda musi mi doradzać, odradzać, ja tego nie potrzebuję... chyba, że zapytam... chyba, że chcę się czegoś dowiedzieć,ale żyję jak żyłam, czuję się jak przed ciążą... no cóż, wiele zależy od nas samych
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Libido? A co to właściwie jest?
Widzę, że w tej kwestii nie jestem sama Powiem Wam, że przez całą ciążę mam niskie libido A jak już mi się łaskawie zachce to się boję i mój mąż to samo.. Lekarz mówi, że nie ma żadnych przeciwwskazań, ale jakoś tak nam dziwnie Co do wózka to my dostaniemy od mojej bliskiej rodziny Nawet nie wiem jaki to model ani nic.. Jedynie wiem, ze będzie miał kolor zielony Więc nawet nie patrzę na wózki, bo jeszcze zamarzy mi się jakiś i nie będę chciała tamtego Po za tym wiele innych rzeczy dostaniemy, także na pewno dam Wam znać czym nas obdarowali A jedziemy do nich w przyszły weekend.
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-03-06 o 13:23 |
|
|
|
#1070 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56872121] Justyna pamietaj-teściowa to nie rodzina ![]() Ja mam na szczęście fajną, nie mogę narzekać. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też narzekać na teściową w sumie nie mogę, acz czasami to jak słucham jej pomysłów i wywodów to nie wiem skąd ona to bierze. Ostatnio doszła do wniosku, że większość ludzi z małymi dziećmi ma pomoc dziadków, jak dzieciaki chorują w przedszkolu czy coś ... Dziwne że nie pomyślała o nas, bo moi rodzice i oni jeszcze pracują, więc nie bardzo wiem kto by miał z tym Wojtkiem siedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Melduj się u nas po powrocie ![]() Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to mój TŻ powita celibat w czasie połogu z ulgą i radością Cytat:
Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-06 o 13:36 |
||||||
|
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja teściowa mi ostatnio zakomunikowała, że dla niespełna dwuletniej Róży za szybko na rodzeństwo. No i co mi zrobi?
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Nas tez wszyscy straszyli ze
Śpij teraz bo się nie wyspisz itp! Strachy na lachy wszystko da się przeżyć! Odkąd Ola skonczyla 4 mce przesypia cale noce do 9.30! Z dzieckiem wyspalam się jak nigdy w zyciu Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-06 o 13:45 |
|
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
chudziaszek tak! i nadal go rozważam, ale... powaznie nie wiem co te dwa wózki mają w sobie, chwyciłam w rękę i po prostu płynął, amortyzacja idealne, bardzo zawiodłam się na najnowszym xlanderze xmove, co za sztywny dziad! tamte mają swoją cenę (emmaljunga i hartan), ale myślę przyszłościowo, bo będziemy chcieli mieć drugie dziecko... w każdym razie anexa nie wykluczam, chociaż to trochę inna półka
ale wizualnie śliczny, tylko że patrzę już zdecydowanie na funkcjonalność hartana złozyłam jedną ręką i nawet go podniosłam emmaljunga z kolei waży niecałe 12 kg...
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, u mnie to samo. Z jednej strony go rozumiem, bo ciagle pracuje itd, z drugiej strony rozumiem jego obawy, ze nie bardzo ma ochote bo boi sie dzidzi cos zrobić, ale z 3 strony ja mam mega libido jak nigdy i sytuacja wkurza mnie okropnie
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym, jakby nie patrzeć dwa lata temu też byliśmy w ciąży i mała jakoś żyje i ma się dobrze
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w 1 ciąży bylo tak samo jak teraz eh Moje libido tez zdecydowanie sie nie stara Czasem brakuje mi miłych wieczorów z winkiem i przytulankami. Z reszta, wino bez problemu odpuszczam, ale z przytulankami nie mogę dać za wygrana A bez ciąży to mnie trzeba bylo zawsze prosić, pomijając okres zaraz po pologu 😁
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
Nie boicie się ze dziecku się cos stanie itp ze wody odejda plamienie? Ja się boje
|
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile ciąża przebiega prawidłowo, a pozycje są bezpieczne, nie ugniata się brzuszka,to nie ma się co bać. To wszystkie obawy siedzą w naszych głowach no i głowach naszych tż-ów... ![]() Ewka, mnie ogólnie brakuje jakichś rande vous z tż-em... nawet nie, że przytulnek, ale takich spokojnych wieczorów tylko we dwoje...
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam stresa w początkowych tygodniach, teraz już nie
Mój mąż od początku żadnych oporów, wg niego dzidzię trochę bujamy i tyle
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

nie mam zamiaru się stresować ze cos jest nie tak albo jeździć po IP

zazdroszczę 
a z tym libido...głupio się boję,że się dziecku coś stanie i myślę tylko o tym:-(

to pospałam
co wypije to zwracam. O jedzeniu nie ma mowy. Mam nadzieję że noc będzie w miarę spokojna i szybko przejdzie bo nie widzi mi się na IP jechać...

Jak tak dalej pójdzie to mój TŻ powita celibat w czasie połogu z ulgą i radością