Mamy marzec 2016 - cz. 11 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 11:54   #4711
magda16262
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 11

Hej dziewczeta wczoraj z Lenka.wrocilysmy do domku, wreszcie mozna sie zregenerowac. Sciagam pokarm.laktatorem.co troche.bo.piersi twarde sie robia i bola a mleko leci tak ze.nawet.nie musze dotykac wystarczy ze podstawie butelke i cieknie. Jestem.wiecznie.zalana jak.tylko.nie.mam biustonosza. Mam nadzieje,ze to sie unormuje bo jakas masakra lalusia grzeczna , nie placze i jak zje to spi 3,5h w dzien.. dzis w.nocy wstala przed 1 zjadla przewinieta spala do 7 rano.. nie placze nawet.jak.wstanie, uwielbia sie przebierac i nic ja nie rusza nawet szczekanie.psa tz mi teraz gada, ze tak klepalam ze.nie.bedzie spala ze.bedzie sie darla a to aniol.nie dziecko mam nadzieje, ze tak bedzie dlugo po kazdym jedzonku odkladam do lozeczka chwile sie wierci i usypia koniecznie zabieram sie za.forumowe nowosci bo jestem.daleko w tyle, a mam troche czasu

Brzuszka juz mniej , nogi jeszcze obrzekniete ale dochodzimy do siebie. W majtkach tez.juz tylko wkladka
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 11:56   #4712
misia880
Zakorzenienie

Chetnie oddam wam za dobre ciastka mojego meza do majsterkowania :p

Ja wroce do rzes 1;1 na lato moze w maju zaczne albo w czerwcu.

Chrzciny robimy koncem kwietnia

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Magda nie odciagaj duzo bo to ci nakreca laktacje

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:17   #4713
monikmi
Zadomowienie

Fjolek ja też myślałam że będzie trochę łatwiej ale dzisiaj spalam od 4 do 6 i chodze jak zombie bo Mały całą noc na rękach i myślałam że już wykituje ale dobrze że teraz odsypia to i ja mam chwilę luzu na herbatke mam nadzieję ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej

Zazdroszcze Wam tych potoków mleka, u mnie wczoraj było troszkę pokarmu i przystawialam Marcela, troszkę popil. Ja ciągle pije to karmi, herbatki na laktacje, masuje piersi a dzisiaj nie mam ani kropelki

Jade w czwartek na rzęski i brwi, bo już chodze jak wilkołak nie wiem jak zniose rozstanie z moim Skarbem na tyle czasu ale wiem że będzie w dobrych rękach bo zostanie z moja Mama i siostra która też ma Maluszka w domu więc jest na bieżąco w temacie

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dorka moja Mama robi henne na rzęsy a do tego trwałe podkrecenie i super to wygląda, naturalny efekt daje

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:32   #4714
Szczeperka
Wtajemniczenie

Eh ja niby mam skurcze nieregularne, bolą i są długie i nic z tego nie wynika. I zauważyłam że w drugiej ciąży jest tego więcej, jakby macica była bardziej pracowita. Oby to zwiastowało szybki poród

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:39   #4715
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Eh ja niby mam skurcze nieregularne, bolą i są długie i nic z tego nie wynika. I zauważyłam że w drugiej ciąży jest tego więcej, jakby macica była bardziej pracowita. Oby to zwiastowało szybki poród
Zauważyłam to samo i też mam nadzieję na szybszy poród..
Stary 2016-03-06, 12:41   #4716
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta wczoraj z Lenka.wrocilysmy do domku, wreszcie mozna sie zregenerowac. Sciagam pokarm.laktatorem.co troche.bo.piersi twarde sie robia i bola a mleko leci tak ze.nawet.nie musze dotykac wystarczy ze podstawie butelke i cieknie. Jestem.wiecznie.zalana jak.tylko.nie.mam biustonosza. Mam nadzieje,ze to sie unormuje bo jakas masakra lalusia grzeczna , nie placze i jak zje to spi 3,5h w dzien.. dzis w.nocy wstala przed 1 zjadla przewinieta spala do 7 rano.. nie placze nawet.jak.wstanie, uwielbia sie przebierac i nic ja nie rusza nawet szczekanie.psa tz mi teraz gada, ze tak klepalam ze.nie.bedzie spala ze.bedzie sie darla a to aniol.nie dziecko mam nadzieje, ze tak bedzie dlugo po kazdym jedzonku odkladam do lozeczka chwile sie wierci i usypia koniecznie zabieram sie za.forumowe nowosci bo jestem.daleko w tyle, a mam troche czasu

Brzuszka juz mniej , nogi jeszcze obrzekniete ale dochodzimy do siebie. W majtkach tez.juz tylko wkladka

dobrze się słucha dobrych nowin trzymam kciuki za uregulowanie mleka
Cytat:
oby znajome które mam z większą ilością dzieci to każdy następny poród coraz łatwiej przechodziły

monikmi- dziękuje - to brzmi całkiem fajnie muszę wypytać kosmetyczkę
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:52   #4717
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Zauważyłam to samo i też mam nadzieję na szybszy poród..
U mnie na odwrót - nic się nie dzieje kompletnie.

Ale mam dziś *ujowy dzień!
Najpierw wstałam wku*wiona bo śniło mi się, że urodziłam a położne zabrały mi małego i powiedziały, że dadzą dopiero jutro bo tak i msię podoba a ja chciałam go przystawić bo mi bardzo zależało na kp.
Potem chciałam sobie nalać Pepsi, miałam pełną butle 2l, nalałam do szklanki i chciałam zakręcić, trzymałam jedną ręką i bęc, poleciało na podłogę, jak wygazowało tak 2 ściany, firanki, stół, dywan, dekoder i wszystko w koło zalane Pepsi. Płakać mi się chciało, najgorsze te ściany bo malowaliśmy niecały miesiąc temu
W dodatku Maksio coś smarka a ja mam jak codzień okropną zgagę i głowa mnie boli.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 12:54   #4718
_polly_
Zakorzenienie

Ale mi dzisiaj mała na Bożenę uciska.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:54   #4719
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Tak mowicie o tych brwiach... Moze i ja sie ogarne przed pojawieniem sie Cory?
Tylko nie jestem umowiona nigdzie. Mam nadzieje, ze mnie wcisnie kobieta "z ulicy". Znalazlam dwa salony. W jednym bylam na makijazu, brwiach i paznokciach przed slubem. Bylam zadowolona. A drugi- nie znm kobiety. Najpierw pojde do tej "mojej".

Tylko jakby mi henne robila to bedzie probe uczuleniowa robic? Hebne robilam sobie w domu raz. A tak to tylko u kosmetyczki regulacja...

Misia, Sloneczko, kiedy robicoe paznokcie?

Alez mnie glowa cmi. I mi niedobrze . Szczyt mdlosci dzis

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2016-03-06 o 12:56
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:57   #4720
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

benka99 - współczuje

dzisiaj chyba jakiś kiepski dzień, mnie i TŻ też od rana głowa boli.
Na nic nie mam siły i ochoty - wczoraj byłam pełna energii a dziś całkiem zrezygnowana.
mała mi się w brzuchu przewala że wszystko boli - tak jak wczoraj ciąży nie czułam tak dzisiaj wróciła.

może ktoś się podzieli jakimś łatwym przepisem na coś słodkiego?
Stary 2016-03-06, 13:10   #4721
_polly_
Zakorzenienie

Nieznajoma, ja się nie znam, bo ja całe życie sobie sama brwi ogarniam. Tylko raz byłam u kosmetyczki i nie byłam zadowolona.

Stary 2016-03-06, 13:11   #4722
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Benka wspolczuje przygody przygody z pepsi. I weź to kurcze potem z brzuchem sprzataj jeszcze...
U nas 12 stopni na plusie i jeszcze niedawno wyszło słonko to zrobiłam sobie spacer 20 minut w jedna stronę do rossmanna. Myślałam że ducha wyzionę.... jak ja wrócę do formy? Matko.. ten brzuchol juz taki ciężki

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-03-06 o 13:58
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 13:12   #4723
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Tak mowicie o tych brwiach... Moze i ja sie ogarne przed pojawieniem sie Cory?
Tylko nie jestem umowiona nigdzie. Mam nadzieje, ze mnie wcisnie kobieta "z ulicy". Znalazlam dwa salony. W jednym bylam na makijazu, brwiach i paznokciach przed slubem. Bylam zadowolona. A drugi- nie znm kobiety. Najpierw pojde do tej "mojej".

Tylko jakby mi henne robila to bedzie probe uczuleniowa robic? Hebne robilam sobie w domu raz. A tak to tylko u kosmetyczki regulacja...

Misia, Sloneczko, kiedy robicoe paznokcie?

Alez mnie glowa cmi. I mi niedobrze . Szczyt mdlosci dzis
Ja mam caly czas paznokcie nawet nikomu w trakcie cesarki nie przeszkadzaly :p na nowe jade w piatek

Stary 2016-03-06, 13:45   #4724
sowa2806
Rozeznanie

Chyba zakazu u nas tak szybko nie zniosą bo na oddziale jest podejrzenie świńskiej grypy. Wchodzą tam w maseczkach i rękawiczkach, wiec chyba coś jest na rzeczy mimo ze położne rżną głupa. Dlatego jak najszybciej chciałabym żeby mnie złapało...
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 13:59   #4725
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Chyba zakazu u nas tak szybko nie zniosą bo na oddziale jest podejrzenie świńskiej grypy. Wchodzą tam w maseczkach i rękawiczkach, wiec chyba coś jest na rzeczy mimo ze położne rżną głupa. Dlatego jak najszybciej chciałabym żeby mnie złapało...
po co oni Cię tam trzymają mogłabyś spokojnie czekac w domu... masz jakies specjalne badania?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 14:15   #4726
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Olawojb, olgietka i gosza a jak u was? zaczyna się coś?

sowa - a u ciebie będą wywoływać czy czekają?
Stary 2016-03-06, 14:15   #4727
sowa2806
Rozeznanie

Mamy marzec 2016 - cz. 11

3 x monitoring ktg i żelazo dostaje. Miałam raz robione badanie wód płodowych i na tyle. Mam nadzieje ze jutro chociaż się posilą o kolejne badanie.

Po każdym obchodzie pada tekst: "wszystko dobrze, czekamy na poród"
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 14:19   #4728
eeyesblue
Zadomowienie

nieznajoma
próby uczuleniowej chyba się nie robi, bo z tego co wiem henna nie uczula, choć moja mama robiła dzień przed moim ślubem i miała poranione powieki niewiedziec czemu, kosmetyczka mowila, że pierwszy raz się z czymś takim spotkała.. no i na moim ślubie miala podpuchniete oczy

dorka
ja mialam dziś robić takie ciasteczka owsiane (na fb popatrzylam), ale coś mnie nie moc dopadła, narazie zbieram się do robienia obiadu a ciasteczka: rozdrobnic dwa banany, 100g miodu, 125 g płatków owsianych, łyżeczka cynamonu, troszkę soli, olejku waniliowego i wszystko razem wymieszać później na foremki do muffinek dawać i robić takie małe Spodki jakby - piec 10-12 min w 175 stopniach. na koniec dawać łyżeczkę jogurtu i borówki lub maliny
Stary 2016-03-06, 14:22   #4729
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
3 x monitoring ktg i żelazo dostaje. Miałam raz robione badanie wód płodowych i na tyle. Mam nadzieje ze jutro chociaż się posilą o kolejne badanie.

ech bez sensu trochę... na ktg można podejść do przychodni zawsze... a poród może być i za tydzień i tak będziesz biedna leżeć jeszcze z grypą za rogiem

Dorka, a u Ciebie kompletnie nic się nie zanosi? Może jakieś porządne zmęczenie by coś pomogło? Gin nic nie podpowie? Też się boję, że skończy się indukcją, ale z drugiej strony trzeba liczyć na to, że lekarze najlepiej wiedzą co dla nas dobre...
Czytałaś to?
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 14:33   #4730
_polly_
Zakorzenienie

Ludzie mnie nigdy nie przestają dziwić.
Najpierw każdy mi wróży, że dzisiaj, już, zaraz urodzę, a teraz są teorie, że jak jeszcze chodzę i się dobrze trzymam, to na bank przenoszę.

Stary 2016-03-06, 14:42   #4731
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

eeyesblue - dziękuje, dziś na szybko galaretkę zrobiłam i z owocami pewnie zjemy ale może jutro owsiane ciasteczka

trzydziescidwa - wczoraj cisza dziś brzuch boli jak na @
lekarze milczą. Staram się rusząc ale boje się nadmiernego wysiłku żeby łożyska nie naderwać. Więc tak sobie czekam.

polly - mnie WSZYSCY razem z lekarzami mówili ze urodzę tydzień przed terminem dziś jest 4 dzień po terminie. Może powinnam iść do wróżki
Stary 2016-03-06, 14:48   #4732
magda16262
Zadomowienie

Polly - nie lam.sie jeszcze chwila, nie ma co ludzi sluchac

Moja tesciowa mowila zeby mala urodzila sie 1.03 bo babcia ma urodziny albo 03.03 bo ciocia ma urodziny albo dobrze bedzie 04.03 bo babcia ma wtedy imieniny. Nie.moglam tego sluchac za kazdym razem.to slyszalam ale moja madra corcia nie posluchala nikogo urodzila sie 02.03 i zrobila och w balona.

Mamusie czy wasze malenstwo tez tak.kichalo po porodzie ? Pytalam pediatre mowila, ze nic sie nie dzieje badana byla 3 razy. A w domu tez teraz mi.kicha katarku nie ma, oddycha normalnie.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 14:53   #4733
_polly_
Zakorzenienie

Nie łamię się, ale wkurza mnie takie coś. urodzę to urodzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 14:59   #4734
misia880
Zakorzenienie

Kichanie jest normalne nawet wskazane bo cos tam sobie oczyszcza neonatologa pytalam w szpitalu o to wlasnie

Stary 2016-03-06, 15:10   #4735
Olgietka
Zakorzenienie

Dorka, nic
Brzuch boli okresowo, szyjka co chwile jest atakowana. To mnie jedynie boli.. Kluska jakby spokojniejsza dziś?
Stary 2016-03-06, 15:16   #4736
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta wczoraj z Lenka.wrocilysmy do domku, wreszcie
To super ze jesteście juz w domu i ze mala taka grzeczniutka Tez poproszę taki egzemplarz

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
U mnie na odwrót - nic się nie dzieje kompletnie.
W dodatku Maksio coś smarka a ja mam jak codzień okropną zgagę i głowa mnie boli.
współczuję przygody z pepsi :-( jeżeli malowaliscie farbą zmywalna to powinno zejść bez problemu
Zdrowka dla Maksia I życze ustapienia zgagi Probowalas mleka lub migdałów?
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
U nas 12 stopni na plusie i jeszcze niedawno wyszło słonko to zrobiłam sobie spacer 20 minut w jedna stronę do rossmanna. Myślałam że ducha wyzionę.... jak ja wrócę do formy? Matko.. ten brzuchol juz taki ciężki
Zazdroszczę pogody U mnie leje jak z cebra :-( A do formy wrócisz jak urodzisz szybciej niz się Tobie wydaje ale tez nie na spokojnie bo ciąża to bylo ciezkich 9 miesięcy wysiłku dla naszego organizmu Także te 6 tyg połogu to takie optimum zeby wrócić do normalnego funkcjonowania U kazdej inaczej ale wiem po sobie ze pp porodzie wypoczynek to priorytet wtedy wszystko wróci do normy

Cytat:

To dobrze ze nie dzieje się nic niepokojacego ale z drugiej strony szkoda ze musisz leżeć w szpitalu i to na dodatek personel niezbyt ciekawy Moze sa tez zestresowane tym podejrzeniem świńskiej grypy Oby maluch nie kazał zbyt długo na siebie czekać :przytul

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ludzie mnie nigdy nie przestają dziwić.
Najpierw każdy mi wróży, że dzisiaj, już, zaraz urodzę, a teraz są teorie, że jak jeszcze chodzę i się dobrze trzymam, to na bank przenoszę.
Niech zaczna robić zaklady a zebrana kase wydasz na zakupy poporodowe dla siebie
Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
trzydziescidwa - wczoraj cisza dziś brzuch boli jak na @
lekarze milczą. Staram się rusząc ale boje się nadmiernego wysiłku żeby łożyska nie naderwać. Więc tak sobie czekam.

polly - mnie WSZYSCY razem z lekarzami mówili ze urodzę tydzień przed terminem dziś jest 4 dzień po terminie. Może powinnam iść do wróżki
No tak medycyna taka zaawansowana ale przebiegu i terminun porodu ni jak nie mozna przewidziec Tu chyba jednak natuta dziala sama ;-)

Zaczelam pakować torbe a M z lekkim niepokojem zapytala co robię i czemu to pakuje Jak jej wytlumaczylam ze to rzeczy potrzebne do szpitala jak bede rodzila braciszka to sie ucieszyla i pomagala mi pakować ;-)
Spakowalam dwie paczki maczug, Reczniki, szlafrok i koszule do karmienia i torba jest prawie pełna

Dziewczyny po porodzie jaki szlafork mialyscie cienki czy gruby? Jaki polecacie?
Stary 2016-03-06, 15:17   #4737
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

moja się dzisiaj gimnastykuje - z jednej strony wypycha tyłek z drugiej pietę. Pewnie już jej ciasno
Stary 2016-03-06, 15:28   #4738
_polly_
Zakorzenienie

Moonunit, dobry pomysł z tymi zakładami.

Stary 2016-03-06, 15:30   #4739
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nieznajoma, ja się nie znam, bo ja całe życie sobie sama brwi ogarniam. Tylko raz byłam u kosmetyczki i nie byłam zadowolona.

Jak zaczelam sobie sama ogarniac to mi krzywo wyszlo . Tzn jedna brew byla idealna, a ta druga... . Musialam zapuszczac chaszcze
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja mam caly czas paznokcie nawet nikomu w trakcie cesarki nie przeszkadzaly :p na nowe jade w piatek
Wygodnie Ci w nich teraz przy Maluszku?
Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
nieznajoma
próby uczuleniowej chyba się nie robi, bo z tego co wiem henna nie uczula, choć moja mama robiła dzień przed moim ślubem i miała poranione powieki niewiedziec czemu, kosmetyczka mowila, że pierwszy raz się z czymś takim spotkała.. no i na moim ślubie miala podpuchniete oczy
Dziekuje . No nic, zobaczymy czy mnie jutro przyjmie.

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 15:35   #4740
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Jak zaczelam sobie sama ogarniac to mi krzywo wyszlo . Tzn jedna brew byla idealna, a ta druga... . Musialam zapuszczac chaszcze
Kwestia wprawy. A poza tym, brwi mają być siostrami, niekoniecznie blizniaczkami. Ja w gimnazjum miałam brwi "plemniki".

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości