Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Kiedy sie kąpiecie?
tylko wieczorem 945 50,97%
tylko rano 171 9,22%
i rano i wieczorem 440 23,73%
czasami zdaza mi sie co pare dni 177 9,55%
zawsze co pare dni 121 6,53%
Głosujący: 1854. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-04, 12:13   #601
stargazer
Rozeznanie

Dot.: Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :)

Cytat:
Napisane przez rumpleteazer Pokaż wiadomość
Dyskusja jest w dużej mierze czysto teoretyczna, więc nie wkurzajcie się, że się toczy.

Jeśli ktoś napisze, że uwielbia kolor niebieski to nikt nie ma już prawa napisać, że niebieski jest brzydki?
A jak bezczelnie napisze, że niebieski postarza, czy oznacza to, że sugeruje coś konkretnej osobie, czepia się jej?
Spokojnie dziewczyny. Złość piękności szkodzi

Argumentu o braku czasu nie rozumiem.
Być może dlatego, że na żywo słyszę je od osób, które mają czas na cień na powiece, konturówkę na uście czy nawet lok na głowie a na prysznic nie.

Zresztą jeśli ktoś czuję potrzebę porannej toalety to poświęci 10 minut snu na rzecz czystości. To nic w porównaniu z dyskomfortem odczuwanym z powodu nieumycia. I nie ma tu nic do rzeczy pora pobudki. Jeśli ktoś czuję potrzebę zmycia z siebie nocy, to o każdej porze da radę (z autopsji). Zatem raczej ten brak czasu to przykrywka a nie prawdziwy powód. Powodem jest brak potrzeby umycia się rano.

Idąc dalej tokiem myślenia dot. oszczędzania czasu: ile czasu można oszczędzić nie myjąc zębów, nie rozczesując włosów, nie pudrując twarzy i tak dalej..
Po pierwsze - wyobraź sobie sytuację, że jesteś danego dnia ubrana na niebiesko. Nagle słyszysz czyjś komentarz: "Nie rozumiem, jak można chodzić na niebiesko, przecież to taki paskudny kolor, w dodatku postarza!" Nie wzięłabyś tego do siebie?

A co do czasu - wydaje mi się, że kwestia, co dla kogo jest rano ważniejsze, nie powinna być tutaj przedmiotem oceny i jest jego prywatną sprawą. Dla jednego wazny makijaż, dla innego fryzura, dla trzeciego prysznic - i nie powinno się nikogo z tego rozliczać. OK, nie mam potrzeby porannego prysznica, a przynajmniej nie taką, by wygrała z moją potrzebą snu. Po tym, jak się wykąpałam wieczorem, po prostu nie czuję, żebym była brudna, śmierdząca i odstraszała otoczenie. Natomiast widzę, że nie warto się zbyt szczerze wypowiadać w tego typu wątkach , bo zawsze ktoś zacznie oceniać albo nawracać - więcej tego błędu nie powtórzę.
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 13:13   #602
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
I nie tylko o higienę - dbasz też o wysoki poziom intelektualny ich rozrywek.
No no... Skarb, a nie użytkownik
Zgadzam się
Zasługuję na jakieś wyróżnienie, a nie ciągle tylko te karniaki
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 13:16   #603
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
Napisane przez stargazer Pokaż wiadomość
(...) Natomiast widzę, że nie warto się zbyt szczerze wypowiadać w tego typu wątkach , bo zawsze ktoś zacznie oceniać albo nawracać - więcej tego błędu nie powtórzę.
alez nie ma się czego bać
po to jest forum, aby porozmawiać
ludzie są różni i podłużni, nie tylko wirtualnie
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 13:24   #604
KoorNelia
Raczkowanie

Ja niestety wanny nie posiadam i chętnie bym czasem co nieco wymoczyła a tak wracając do tematu..kapie sie dwa razy dziennie i nie to ze jestem jakaś taka czyścioszka..tylko tak dla relaxu

Od 5 Maja 2005r RAZEM z Adasiem..

*Nie Musisz Być Jak Bóstwo, Nie Ważna Jest Okładka
Ale Autorefleksja Tak Samo Jak Ta Gadka*
KoorNelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 13:28   #605
diamondy
Wtajemniczenie

Ej no dziewczyny, rozwaliło mnie to.
Jasne,że codziennie a nawet 2 razy dziennie.
To chyba normalne, nie?

już niedługo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 14:09   #606
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Czyli po wieczornej kapieli kładziemy się do łóżka pełnego odchodów z roztoczy i potu wypoconego poprzedniej nocy, jednek z tego powodu nie mam zamiaru zmieniac pościeli na czystą codziennie.
Ja zmieniam jak straci zapach płynu do płukania czyli srednio po 4 dniach.A wy?
Czy w związku z tym,że nie zmieniam pościeli codziennie moge być postrzegana jako brudas?
Wiem,że higiena jest ważna i wskazane jest codzienne mycie się i rano i wieczorem ale nie można popadać w skrajności
no własnie...
Też mnie to ciekawi
Stary 2007-11-04, 21:42   #607
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Czy w związku z tym,że nie zmieniam pościeli codziennie moge być postrzegana jako brudas?
Wiem,że higiena jest ważna i wskazane jest codzienne mycie się i rano i wieczorem ale nie można popadać w skrajności

Dla mnie to co tu zacytowalam jest skrajnoscia...nie wyobrazam sobie wymieniania poscieli co 4 dni - po 1 nie mam tyle kompletow, po 2 - gdybym robila pranie co 4 dni w pralce, to razem z mama musialybysmy, aby splacic rachunek za wode i prad, pojsc zebrac na ulice. Smieszne. No ale jak tam kto uwaza...ja tylko mowie, ja jest u mnie

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 22:24   #608
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość

Dla mnie to co tu zacytowalam jest skrajnoscia...nie wyobrazam sobie wymieniania poscieli co 4 dni - po 1 nie mam tyle kompletow, po 2 - gdybym robila pranie co 4 dni w pralce, to razem z mama musialybysmy, aby splacic rachunek za wode i prad, pojsc zebrac na ulice. Smieszne. No ale jak tam kto uwaza...ja tylko mowie, ja jest u mnie
No własnie mi to amo do głowy przyszło..:P
Już nawet nie chodzi o pieniądze...
Ale mam 5osobową rodzinę. Gdyby każde z nas zmieniało pościel tak często, to chyba codziennie dodatkowo musiałabym robić pranie z pościelą

HeHe
Stary 2007-11-04, 22:53   #609
Nemezja
Zakorzenienie

Ja tam tak ślepo nie wierzę w to co ktos pisze-o tych kąpielach/prysznicach kilka razy dziennie,codziennej zmianie ręczników czy pościeli co 4 dni.Chciałabym to zobaczyć

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 23:06   #610
truzkawka
Rozeznanie

obserwując dsykusję z karierą85 aż mnie zmusiło, żeby napisać.

No kurde, dziewczyny. Czy wy naprawde nie rozumiecie tego, że pomiędzy myciem się, a kąpaniem jest zasadnicza różnica? To, że ktoś KĄPIE się raz na tydzień, nie znaczy że chodzi brudny i śmierdzący! Przecież istnieje coś takiego jak bidet, i umywalka z kranem. Wyczytałam, że kariera ma wysypke po stosowaniu balsamów i róznych kosmetyków. I nie dziwie się jej, że nie KĄPIE się codziennie. To nparwde podrażniłoby jeszcze bardziej jej skórę. Aleeeee... wierzę, że MYJE się codziennie. Pupka w bidecie a paszki i stópki w kranie Ja sama jak kiedyś wychodziło mi dziwne uczulenie po kąpieli, nie wiedziałam po czym, tak się myłam. i zapewniam was, nie śmierdziałam. i nie tylko ja tak sądziłam.
uff... no mam nadzieję, że zrozumiałyście mnie o co mi chodzi.
jestem za karierą

Ps. Jak można zmieniać pościel co 4 dni? :O :O
Stary 2007-11-04, 23:15   #611
Ines-ka
Zakorzenienie

Nie to że bym śmiała powątpiewać w to że myjecie się x razy dziennie, ale jak komuś rano w autobusie może przeszkadzać 'zapach snu'? Spod ubrań, kurtek też go czujecie? Nosy jak u Grenouille'a?
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 23:21   #612
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Nie to że bym śmiała powątpiewać w to że myjecie się x razy dziennie, ale jak komuś rano w autobusie może przeszkadzać 'zapach snu'? Spod ubrań, kurtek też go czujecie? Nosy jak u Grenouille'a?

Z takim węchem to tylko trufli szukać

A czy "zapach snu"to zły zapach?Przecież to nie zapach brudu.Chyba bardziej powinien przeszkadzać zapach spalin w KM czy na ulicy

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 01:04   #613
KOKAINA
Zadomowienie

Teraz nie wyobrażam sobie iść spać brudna, chyba że po całonocnej imprezie,ale kiedyś potrafiłam się myć co 2-3 dni.
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 10:01   #614
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Ja tam tak ślepo nie wierzę w to co ktos pisze-o tych kąpielach/prysznicach kilka razy dziennie,codziennej zmianie ręczników czy pościeli co 4 dni.Chciałabym to zobaczyć
Dokladnie! Przeciez gdyby wprowadzic to wszystko w zycie, to czlowiek nie mialby czasu na nic innego, niz tylko pranie i mycie...Pomyslcie o zuzyciu wody i pradu!!! Bez przesady...
Wydaje mi sie, ze co niektorzy specjalnie tak pisza, zeby innym pokazac jacy to sa lepsi i ze reszta im sie nie umywa (sic!) do piet.

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 10:45   #615
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość

Ja bym nie miała czasu na życie przy takim funkcjonowaniu.

Zresztą przejmować się odchodami roztoczy to dla mnie zdecydowanie większa skrajność niż odpuścic sobie poranny prysznic.

I jeszcze tak z innej strony... czy kiedy jest minusowa temperatura na dworze to też bierzecie z rana prysznic i myjecie włosy? No cóz...podobno bez ryzyka nie ma zabawy.
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:20   #616
kala507
Rozeznanie

Codziennie wieczorem obowiązkowo, ale czesto zdaza mi sie dwa razy w ciągu dnia
Stary 2007-11-05, 11:22   #617
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Nie rozumiem co jest dziwnego w zmianie pościeli co kilka dni,mieszkamy we dwoje z TŻ,mamy jedno łóżko,do tego mam psa i gdybym zmieniała pościel rzadziej to byśmy spali w kłebach sierści.Reczniki,posciel jak i ubrania piore 2 razy w tygodniu i jakos nasze rachunki za wode czy prad nie sa wysokie.Moze gdybym miala troje dzieci i do wyprania 5 poszew na koldre,poduszke i przescieradel to bym patrzyla na sprawe nieco inaczej.
Ale jak ktoras z was spi w jednej poscieli 2 tygodnie to nic mi do tego i nie mam zamiaru krytykowac bo to nie moje lozko i nie moja sprawa.
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:26   #618
Konto usunięte

Cytat:
Nie rozumiem co jest dziwnego w zmianie pościeli co kilka dni,mieszkamy we dwoje z TŻ,mamy jedno łóżko,do tego mam psa i gdybym zmieniała pościel rzadziej to byśmy spali w kłebach sierści.
to pies spi z Wami w tej pościeli?
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 11:38   #619
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

[1=e49053b4781f408f3584008 be78503b2c10ffec8;5701354]to pies spi z Wami w tej pościeli?[/quote]
Nie,nie śpi a nawet rzadko wchodzi do sypialni ale jak zapewne Ci wiadomo pies ma na sobie sierść,kiedy porusza się po mieszkaniu gubi sierść,potem ja znajduję ja na meblach,kanapie,pościeli i z tego powodu sprzątam zapewne częściej niż sprząta się w mieszkaniu gdzie zwierząt nie ma.
Stary 2007-11-05, 14:00   #620
Martuska:)
Raczkowanie

Smile Dot.: Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :)

Ja biorę prysznic 2 razy dziennie rano i wieczorem . Zdarza mi się też w ciągu dnia jeśli jestem w domu , po ćwiczeniach , w upały itd . Poprostu tak jestem nauczona . Codziennie stykam się z ludźmi i ja nie wyobrażam sobie obudzić się , ubrac i wyjść z domu bez szybkiego prysznica i umycia zębów .

Argumenty typu " muszę wczesnie wstać " , " nie mam czsu itp " ," nie pocę się w nocy " ( ten jest dla mnie wręcz śmieszny) mnie osobiście nie przekonują bo codziennie wstaję do pracy lub na uczelnię przed 5 rano i nie przeszkadza mi to absolutnie wziąść prysznica , 20 minut , czasem nawet nie i już jestem gotowa do wyjścia.

Cytat:
I jeszcze tak z innej strony... czy kiedy jest minusowa temperatura na dworze to też bierzecie z rana prysznic i myjecie włosy? No cóz...podobno bez ryzyka nie ma zabawy.
Nie rozumiem co ma minusowa temperatura na dworze do umycia się ?
Mógłby być problem dybym musiała się myć na dworze ale we własnej łazience ? My nie nastawiamy kaloryfera na 5 ale i tak jest ciepło .
Nie widzę tu ryzyka .

Zapomniałam dodać , że nie mamy wprysznica tylko wannę .

Po przeczytaniu wątku nasunęła mi się refleksja , że nie ważne czy ktoś bierze kąpiel raz na tydzień czy pięć razy dziennie . Każdy ma prawo do własnych przyzwyczajeń . Można się z nimi niezgadzać ale wypada je uszanować a częstośc brania prysznicanie upoważnia nikogo do czucia się lepszym .

Edytowane przez Martuska:)
Czas edycji: 2007-11-05 o 15:59
Martuska:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 15:17   #621
°Alchemia
Zadomowienie

Nie każdy ma kaloryfer w łazience.
Nie każdy ma prysznić a wannę.

Faktycznie wątek zmierza w dziwnym kierunku. O ile wczesniej zdziwilam się, ze ktos moze się nie kapać codziennie, to bardziej dziwi mnie, ze można dwa razy dziennie (w dni "nieupalne" ofkors, bo latem to wiadomo lub po sexie). O zmianie pościeli co 4 dni nie wspomnę (chyba bym nic nie robiła tylko prała i prała i suszyła).
Bez przesady.
Ze skrajności w skrajność, a złoty środek najlepszy.
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 15:40   #622
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

No ja biorę prysznic codziennie, na dłużej do wanny wchodzę raz w tygodniu. Kiedyś wylegiwałam się w wannie częściej, ale odkąd mam plastry anty to jestem ostrożniejsza. Natomiast bez prysznica nie jestem w stanie zasnąć, muszę być czysta i świeża do wyrka

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 15:57   #623
bb_gandzia
Raczkowanie

GG do bb_gandzia

Zależy..najczęściej tylko wieczorem,ale zdarza mi się też niekiedy rano
bb_gandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 15:58   #624
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martuska:) Pokaż wiadomość
Mógłby być problem dybym musiała się myć na dworze ale we własnej łazience ? My nie nastawiamy kaloryfera na 5 ale i tak jest ciepło .
Nie widzę tu ryzyka .
Ma duzo. Nie do umycia sie a do brania prysznica i mycia głowy, bo o tym pisała natalee.
Kiedy na dworze jest bardzo zimo to taki prysznic i mycie głowy sa bardzo niebezpieczne, jesli zaraz po wyjściu z łazienki wychodzisz z domu. Człowiek jest rozgrzany, włosy nawet jesli wysuszone suszarka to albo niedosuszone albo głowa rozgrzana.
W zderzeniu z zimnym powietrzem nasze rozgrzane bądz wilgotne jeszcze ciało doznaje szoku i moze to prowadzic do cięzkich zachorowań. Zapalenie ucha jest jedna z nich i nikomu tego nie życze, ból gorszy niz przy porodzie

Po takim porannym myciu zimowa pora powinnismy ok godziny spedzic w domu, zeby nie narazic sie na chorobę.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 15:59   #625
Laity
Wtajemniczenie

To i ja wtrącę swoje trzy grosze

Moja mama studiując biochemię usłyszała od wykładowcy, że skóra wytwarza naturalną wydzielinę, która natłuszcza i nawilża naskórek, i codzienne zmywanie tą całą chemią tej właśnie substancji, powoduje nadmierne przesuszanie itd. itp...

Zgadzam się - co innego kąpanie się, co innego mycie.

Aha, i mój spanielek śpi razem ze mną - na tym samym prześcieradle, pod tą samą kołdrą. Mam nadzieję, że kiedyś zostanę z tego rozgrzeszona

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 16:28   #626
Konto usunięte

Cytat:
Nie,nie śpi a nawet rzadko wchodzi do sypialni ale jak zapewne Ci wiadomo pies ma na sobie sierść,kiedy porusza się po mieszkaniu gubi sierść,potem ja znajduję ja na meblach,kanapie,pościeli i z tego powodu sprzątam zapewne częściej niż sprząta się w mieszkaniu gdzie zwierząt nie ma.
i chwała Ci za to, bo znam tez takich u których piesek to i owszem, ale sprzatanie to "nie, dziękuję". Mimo to zmienianie poscieli co 4 dni u mnie pozostaje w sferze abstrakcji, ale tak jak powiedziałaś- to Twoje łózko i możesz o nie dbać tak jak lubisz.

Cytat:
Napisane przez Martuska:)
Nie widzę tu ryzyka .

Wiesz... no ma całkiem duzo, bo zakładam, że rano sie spieszysz, więc wychodzisz z domu:
a)z niedosuszoną głową
b)rozgrzana spod prysznica albo z głową rozgrzaną powietrzem z suszarki.

O przeziebieie, a i o gorsze nieprzyjemości nie trudno.

Dziwi mie Twoje zdziwienie.
Stary 2007-11-05, 16:35   #627
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Nie chodzi tu o wylatywanie na mróz z mokrą głowa, ale o prysznic, umycie wlosów, wysuszenie i odrobinę czasu na "ochłonięcie", kiedy to mozna zjeść np. śniadanie, przygotować rzeczy do spakowania do plecaka czy torebki, ubranie się itp.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 16:37   #628
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Nigdy by mi nie przyszlo do glowy myc wlosow rano,no chyba ze w upalne lato
Po pierwsze bym musiala wstawac z 2 godziny przed wyjsciem a po drugie mam je prawie do pasa wiec wole umyc i rozczesac na spokojnie wieczorem..
Ale moja przyjaciolka twardo myje wlosy zawsze przed wyjsciem nawet jak ma do pracy na rano i jest zima,no ale ona ma wlosy do ucha.
Ja tez bym wolala mniec rano puszyste i pachnace szamponem wlosy i zadzroszcze dziewczynom ktorym sie chce no ale sila wyzsza
Stary 2007-11-05, 17:04   #629
Quska
Raczkowanie

Ja myje włosy codziennie rano, prysznic tez biore codziennie rano, zreszta wieczorem tez. I nie musze wstawac 2h wczesniej, wstaje 40min. przed wyjsciem do pracy i jakos spokojnie sie wyrabiam, i byje sie rano nie zaleznie od tego czy jest zima czy lato.. poprostu najpierw ide do łazienki biore prysznic, potem myje włosy, susze, a potem jedzac sniadanie, zabierajac wszystkie potrzebne rzeczy mam czas na to zeby "ochłonąc" chociaz.. wsumie to nie wiem po czym, bo susze włosy zimnym powietrzem - to jest zdrowsze dla nich przynajmniej.
Robie tak od kilku ładnych lat i jeszce nie nabawiłam sie zadnej choroby przez to, a dodam ze jakas wyjatkowo na nie odporna nie jestem, wrecz przeciwnie, wystarczy poprostu troche uwazac.
Quska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-05, 17:11   #630
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quska Pokaż wiadomość
Robie tak od kilku ładnych lat i jeszce nie nabawiłam sie zadnej choroby przez to, a dodam ze jakas wyjatkowo na nie odporna nie jestem, wrecz przeciwnie, wystarczy poprostu troche uwazac.
Z serca życzę, zeby tak pozostało.
Ja tak mówiłam mniej wiecej do 30stki... A potem tak się pochorowałam, że ciągnie sie to za mna do dziś i straciłam nadzieję, że będę całkiem zdrowa.
I tak, tak, własnie przez to, że umyłam rano głowe (robiłam to przez lata i nic mi nie było) i mimo, że niby ją dosuszyłam, niby zjadłam sniadanie (czyli powinnam ochłonac, nieprawdaż) to i tak... bummmm. I powikłania po chorobie zostały mi na zawsze.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości