|
|
#1171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
Zdrówka!! Cytat:
tylko jak było chłodniej w domu
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dajemy rade
Igor jest bardzo grzeczny a mnmj maz 4 tyg w domu wiec mam kupe kupe pomocymoze byl grubszy? Moj ma 51 cm i w tych H&M roz 50! To on plywa. Jert mały i mega drobny i tak wszystko na nim wisi :p |
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzius zdrówka
Cytat:
2500kg myślę,że tu od firmy zależy z jakiej są ubranka. Ja h&m miałam mało. |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
madzius, wspolczuje bo sama to wlasnie przechodzilam. Oby przeszlo jak najszybciej!
ania, strasznie duzo masz tych ciuszkow! Nie mialam nawet polowy z tego a moja cora chodzila tylko w body + getry. Sukienki tylko na okazje jak byla taka malusiachudziaszek, ania - ja mam tako city move i jest rewelacyjny jak dla mnie! Mega gładko się prowadzi, jest zwrotny, łatwo się składa. Tylko dość ciężki ale mi to akurat nie przeszkaszało.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-03-07 o 08:23 |
|
|
|
#1176 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w 25 tygodniu ja juz po glukozie smaczna była na początku a pózniej okropna niedobrze mi było a babka tak mocno pobrała mi krew ze tak bolało juz boje sie następnego pobrania
teraz dziewczynka strasznie płacze bo jej pobiera krew ale jeden plus mała w brzuszku teraz strasznie kopie ![]() Teraz mam czas i będę was nadrabiać
|
#1177 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z laboratorium
Jestem juz po wypiciu glukozy i musze przyznac, ze nie byla taka zla. Tylko teraz jest mi mega niedobrze. Z tego pierwszego pomiaru z palca cukier wyszedl mi za wysoki, ale mam nadzieje, ze pozostale wyjda juz ok. |
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja pije małymi lyczkami wodę i Orsalit i tak to wszystko za chwile zwracam długo się meczylas? boje się odwodnienia i ze znów do szpitala trafię Umieram |
|
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Rozmawiałam z lekarzem i ciacia Polozna bo lekarza za bardzo nie ufam i powiedzieli ze można jeżeli nie ma sie skracającej szyjki czy innych przeciwwskazań to do ostatniego dnia można. Jedynie trzeba uważać aby brzuszka nie gnieść a przecież nasze szczęście odczuwa dzidziuś w brzuszku i jak przeżywamy orgazm to maleństwo wtedy sie uspokaja bo macica ma skurcze a nasza pociecha faluje
|
#1180 |
|
Ania
|
Cześć dziewczyny!
Pojechałam wczoraj w nocy na ip, z tym moim twardym brzuchem, i wiecie co? dawno nie poczułam się tak źle... Z ip wysłali mnie na ginekologie. Tam cisza, pukam do pielęgniarek, wychodzi, zaspana z niemym pytaniem: o co chodzi? więc mówię, że cały dzień twardnieje mi brzuch i w ogóle. Opieprz, czemu dopiero w nocy przyjeżdżam, kazała zapukać do lekarza. Więc pukam raz, drugi, trzeci.. wychodzi, zaspany tak, że chyba jeszcze śnił...mówię o co chodzi a on: ok, zbadamy(tak cicho, że się domyśliłam o co chodzi). No to poszłam..i od tego momentu czułam się jak intruz już w ogóle-nie wiem jak to inaczej ująć.. ![]() Zbadał mnie na samolocie-nic nie mówiąc, tylko się zapytał od kiedy boli(mówię, że nie cały czas ale od 12). Po wszystkim, proszę na leżankę, usg. I dalej cisza. Po chwili- tu się nic nie dzieje( z ironią), proszę się ubrać- i wyszedł. Nie dał mi papieru do powycierania brzucha(nic tam nie mogłam znaleźć), nic nie powiedział. Wrócił z bloczkami recept-cały czas milcząc, wypisał receptę, wypełnił papierki i mówi: ok, tu ma pani duphaston, 3 razy dziennie, to jest hormon(tak mi powiedział) na te bóle. Więc pytam, a co z tym twardnieniem? Czy to może się utrzymywać dłużej? Odp: te bóle tak Pani będzie miała, po 20 tygodniu to normalne, proszę brać ten duphaston i dużo magnezu. A jak będzie się powtarzać, proszę wrócić. Ani do widzenia ani nic. Wstał i wyszliśmy. Cieszę się, że jest ok(bo chyba jak by coś było nie tak, to by powiedział) ale jak by mi cokolwiek wyjaśnił, powiedział... Ile to" dużo magnezu"? skąd ja mam to wiedzieć?...Biorę trzy razy dziennie, mówiłam mu, mógł mi chociaż powiedzieć ile mam brać więcej. Jestem strasznie zniesmaczona i po prostu zła. Opowiadałam Wam kiedyś jaki to jest właśnie u mnie szpital. Ale myślałam, że a nóż teraz potraktują inaczej, bo w ciąży, myliłam się. Zadzwonię dziś do swojego ginekologa, zapytam czy mogę przyjść(wizytę prawidłowo mam w środę), niech mnie zbada. Jak on mi powie, że jest wszystko ok, będę spokojna, ale wiem, że on mi przynajmniej wszystko wyjaśni. Jedyne co podejrzałam i mnie to cieszy to że Hania waży około 940g ![]() Motylek- bo nie ma to jak w domu ![]() Madzius90- oby szybko Ci przeszło ![]() Ale się rozpisałam, ale musiałam się wygadać!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
ło jeny Haneczka,ale przeboje... może po prostu zachowanie personelu i lekarza wynikało z tego, że zostali wyrwani ze snu... nie chcę ich tłumaczyć,ale to też ludzie- chyba trafił Ci się taki moment...
mi brzuszek twardnieje średnio 5 do 10 razy dziennie, najlepiej wtedy zmienić pozycję, u mnie działa przetoczenie się na lewą stronę. Po długim spacerowaniu lub siedzeniu w jednej pozycji się 'włącza'. Jeśli trwa niedługo i nie boli to wszystko w porządku ja biorę duphaston od bardzo dawna, jeszcze zanim zaszłam w ciąże (plamienia, za niski progesteron), teraz nadal biorę dwie dziennie. Wszystko będzie ok
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
elaine blath - o jakim modelu emmaljungi mowisz???
niby waga 12 kg, ogolnie wiekszosc wozkow wazy w przedziale 15-16kg, nie będę wnosić wózka po schodach, mieszkam w domu. jedynie gondole ze spiącym bobo pewnie czasem będę musiała wtachać,ale haha przed ciążą trenowałam z obciążeniem 20-25kg także chyba kilogramy nie są mi straszne damy radę, jedyny minus jaki znalazlam to brak skrętnych kół. będę od piątku do niedzieli w W-wie więc rozejrzę się za tymi wózkami, u mnie niestety ni widu ni słychu za emmaljungą
|
#1185 |
|
Ania
|
Po prostu taki szpital.. wszystko w nim jest złe, przekonałam się nie raz. Ale już tam więcej nie pojadę. W razie w jadę do oddalonego o ok 40km szpitala..
Wiem, ze u mnie jest ok, ale w tym właśnie szpitalu między innymi zbagatelizowali u mojej koleżanki skracającą się szyjkę...i niestety, straciła dziecko... Wiem, dużo dziewczyn bierze duphaston, tylko mi nic nie powiedział konkretnego(tylko zacznie Pani od 3 tabletek)... Co do zmiany pozycji, to mi nic nie pomagało.. wzięłam dwie nospy, też nic. Dziś jest trochę bardziej miękki, ale dalej to nie to co powinno być, dlatego dla swojego spokoju chce iść do swojego ginekologa- niech on mnie uspokoi! ![]() Co do spania: nie mam nic przeciwko, niech sobie śpią, jak się nic nie dzieje, ale jeśli ktoś przychodzi po pomoc, to niech się tym kimś zajmą jak należy, a nie z pretensjami, że ktoś ich obudził w nocy!;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hanuszka przykre że tak się poczułas. Dobrze ze idziesz do lekarza swojego Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
haneczka, współczuję nocnego przyjęcia na ginekologii. Strasznie też bym się wkurzyła - no ja rozumiem spanie, ale to ich praca i jak mają dyżur to niech się liczą z tym, że ktoś może przyjechać po pomoc. A jak chcą spać w nocy to niech otworzą jakąś prywatną klinikę czy coś...
Co do twardnienia - ja też mam, lekarz mnie badał, mówił, że szyjka się nie skraca, ale kazał mi brać magnez 2xdziennie + nospa 3x1 (w razie potrzeby może być nawet 3x2). Powiedział, że jak będzie gorzej, to wtedy przepisze duphaston. No i dużo odpoczywać (to akurat mi nie wychodzi przy córeczce) madzius, ja też co wypiłam to zwracałam - piłam elektrolity na zmianę z colę (no nie wiem czy to prawda czy mit, ale na mnie zawsze działała). Męczyło mnie kilka godzin w sumie i przeszło na szczęście. Ale wczoraj poczytałam (bo córka też złapała) i podobno dobrze zjeść choć trochę zsiadłego mleka albo jogurt naturalny z dobrymi bakteriami - odbudowują florę jelita (też nie wiem czy to prawda, ale córka wczoraj tylko jogurt jadła przez cały dzień i nocka już bez wymiotów całkiem). I podobno właśnie nie powinno się pić samej wody. Już lepiej herbatę gorzką, ale taką bardzo słabą
|
#1188 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak juz coś wybierze to sie godzę na to aby miał coś do powiedzenia chociaż jest to okropne ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Mam zamiar używać pajaców i śpiochów na noc i jak będę w domu jak będę wiedzieć ze ktoś nas odwiedzi czy pójdziemy w gościnę mam zamiar ubierać body leginsy/spódnice/sukienkę bluzeczkę /sweterek ale to plany jak bedzie w praktyce zobaczymy pewnie wybiorę wygodniejsza wersje heheh ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Zależy jaka ciąża i jak sie rozwijają dzieciaczki niektóre rodzą sie w 36 tc i maleństwa są drobniutkie a niektóre do końca i rownież są drobniutkie czasem zdążą sie ze tak jak moja mama urodziła w 38 i ja miałam 2650 a siostra 2800 i jak na bliźniaki to byłyśmy bardzo duże
|
|
#1189 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
od wczoraj jestem w 25 tcCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze że wszystko ok, ale takie zachowanie u lekarza powinno być niedopuszczalne. Idź do swojego lekarza. Na pewno się tam bardziej uspokoisz
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-07 o 08:46 |
|||||
|
|
|
#1190 | |
|
Ania
|
Cytat:
A mi nawet nie udzielił informacji, czy jest ok(choćby nawet z szyjką). A wiadomo, to moja pierwsza ciąża, po prostu się martwię, a i nie wiem co jest normalne a co nie;/ Nie oczekiwałam przyjęcia na oddział(wręcz się tego boje), jakiś miłych słów! oczekiwałam tylko konkretów, co się dzieje, dlaczego tak, ile to może trwać i co mam robić w razie w?A tu dupa... No nic, mam nauczkę, nigdy więcej tam nie pojadę
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas głównie na początku były pajace i body. Półśpiochy się nie sprawdzały, bo je skopywał i w minutę miał gołe nóżki (oczywiście zadowolony z siebie )Haneczka- a jak opinie tego szpitala 40km dalej? Jest w porządku? mamaNiny- ale hasło jej rzuciłaś Jak leżałam w 1 ciąży miesiąc w szpitalu, to rozwalało mnie jak codziennie rano wchodziła wizyta i pierwsze pytania brzmiało: "a kim jest Pani z zawodu?" No kurde przez miesiąc to by się nauczyli ![]() U nas dzisiaj od 5 rano zabawa... Młody płakał godzinę, że mama nie ma nóżek, a żaba nie ma ogona, i że zgubił konika- no chyba mu się śniło coś. Nie mogłam go utulić
|
||
|
|
|
#1192 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() To Wrocław, więc jak jeden nie podpasuje, to jest kilka innych ![]() Biedny synuś że też koszmary trapią dzieci..:/
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak dlugo w tamtej ciąży mialam okropna jelitowke Zdrowia dla was! |
|
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wielki problem bo sobie spali a jak dziś się czujesz? ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze 10min i mogę zjeść kanapkę jupi
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczka! no zachowali się karygodnie! Z jednej strony można zrozumieć, że w nocy, wyrwani ze snu itd. Ale dlaczego to Ty masz ich zrozumieć? Ty przyjechałaś z obawami, zestresowana, a to jest ich PRACA. Oni mają za to płacone (+ pewnie dodatek za nocke)! To oni Ciebie mają zrozumieć!! a nie wyjeżdżać z pretensjami czy potraktować Cię jak intruza! Oby twardnienie się już nie powtarzało.
Zdenerwowałam się ![]() Weronia smacznego!! Wczoraj tż zrobił na kolację zapiekanki z makrela. No pyszne były! Ale tak mnie potem bolał żołądek i takiej zgagi dostałam... za ciężkie to jednak dla mnie było.
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-07 o 09:35 |
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Mi się bardzo sprawdziła. W zasadzie nie kupowałam nawet spacerówki takiej osobnej później tylko dopóki Iga w wózku jeździła to w tej spacerówce właśnie. Można ją przodem i tyłem do kierunku jazdy, regulowany podnóżek. A gondola duża.
Cytat:
ja gorąco wszystkim polecam szpital ginekologiczny w Wałbrzychu
|
|
#1198 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No za ciężkie jedzonko jak na kolację pewnie. Cytat:
Najbliżej mi do Wrocławia na Brochów, to z mojej strony. Mieszkam niedaleko Strzelina.
||||
|
|
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Czesc brzuchatki
Współczuje chorób przeżyć z chorobami trzeba byc twardym Jednocześnie witam sie w 28 tyg iiiii .... 7 miesiącu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Przeżyć z lekarzami miało byc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Zdrówka!!

tylko jak było chłodniej w domu 
Igor jest bardzo grzeczny 
teraz dziewczynka strasznie płacze bo jej pobiera krew ale jeden plus mała w brzuszku teraz strasznie kopie 

od wczoraj jestem w 25 tc
)
w tamtej ciąży mialam okropna jelitowke