|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &l t;3
Ja tez cycam od 2
nie mam czasu za dużo czytac a tym bardziej pisac. Jak to robicie?
|
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Ja!
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak spać nie mogę tak się boję wizyty i tego co usłyszę
|
|
#1324 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Kiedy skończyć karmienie? Jadl 45min i skończył wiec odłożyłam go i wyszłam do toalety. Teraz kreci się i ogląda wszystko. Tzn że mam go jeszcze dokarmiać czy zostawić tak?
Zaczęłam go przebierać, bo zrobił kupę, a przy zdejmowaniu pamoka okazało się, że jest dopiero w trakcie Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-03-07 o 03:08 |
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie placze bym zostawla ale moze być tak ze za 10 min zechce cyca;-) Paula lusz jutro jal tylko bedziesz cos wiedziala.
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
No jednak chce cyca. Już 25min je
|
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
My znów cycalismy teraz mały się spina i lecą pierdy
i mam nadzieje ze zaśnie...---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Wogole dziewczyny martwię się bo tż ma katar w dodatku zarazil mnie kurcze nie chce zyeg mały się zaraził jakieś rady czy da się uniknąć?
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
Kurde moja się budzi i jak je 5 min to sukces przebieram ją chce dać drugi raz to zaciśnie usta i nie je
tylko zasypia inza 2 h pobudka i to samo Pauluś wszystko będzie dobrze zobaczysz wyspij się choc trochę kciuki mocne za jutro---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ---------- Mały ciągnie przeciwciała na pewno się nie zarazi u nas tydzień temu to samo TŻ przyniósł jakie dziadostwo katar gardło i stan pod gorączkowy ale malutka zdrowa to samo mi dziewczyny pisaly także nie martw się
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karm jak najwiecej - młody w twoim mleku ma przeciwciała wiec to najlepsza metoda by sie nie zaraził. Ja przy poli przerabiałam i jelitówki o zapalenie oskrzeli i przeziebienie i ani razu nic jej nie było tylko duzo karmic. I myć rece czesto i całować mozeTylko w czółko w sensie z dała od nosa i buzki Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dzisiaj łaskawa ze spaniem była. Nawet teraz po cycu usunęła
![]() Za pół godziny będziemy się zbierać i wyjeżdżać. Jak wrócę to dam znać co się dowiedziałam
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;a mp; l t;3
Ja nie musze sprawdzać czy Młoda chce jeść, bo albo szuka albo tak głośno cmoka że ją w całym mieszkaniu słychać...
Noc pod znakiem matka daj jeść. Pobudka z rykiem co 1-2 h Aninis widzisz 10ml to juz cos.. W szpitalu jak Mala się świeciła to mówiły ze pokarm w temp pokojowej do 6h. Podawały jej taki jaki byl, żadnego grzania, a stal na inkubatorze.Wykalacka jak leży i nie płacze to bym zostawiła, może sobie zaśnie... Kaaasi zdecydowałam sie w końcu na Tiny Love z serii Mala Księżniczka. Jest tak obłędnie różowa 3tryby działania i 4 melodie do wyboruPaula kciuki. Będzie dobrze nie ma innej opcji... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-07 o 07:22 |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Po tym drugim karmieniu mały spał całą godzinę. Potem karmienie jakieś 20min i co chwilę ryk, bo nie może złapać
Zaraz obchod. Trzymajcie kciuki, żeby nas dzisiaj wypuścili, bo wolałabym być w domu kiedy krzykacz się załaczy a załącza się co chwilę jak nie może złapać.
|
|
|
|
#1333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skończył sam czy mu pomogłas? Dziecko opite mlekiem przy kp robi taką specyficzną minę po zakończenie, odchyla głowę i wygląda jakby było pijane czasem sobie przysnie w trakcie jedzenia i wtedy miny nie ma... więc i szansa, że zaraz się wybudzi i będzie dalej szukać ![]() A jeszcze kwestia tego, że jak się bakalie powietrza, to potem też nie może spać, nie wie jak sobie poradzić i sporo dzieci wtedy chwyta cuda, puszcza itd... Cytat:
|
|||
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Figa, haha, dobre okreslenie, moj faktycznie wyglada jak pijany ![]() Wczoraj dlugo lulalismy mlodego zanim zasnal, a udalo sie to dopiero przy piersi w naszym lozku po 23ciej... Czy jest tu ktos jeszcze, kto spi w lozku z dzidzia? ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
Ja
![]() Nad ranem nawet nie z jedną Ostatnio jest wojna kto będzie leżał bliżej mnie Wczoraj S. zasypiał u siebie i mnie woła " Mamuś ja tak sobie myślę, że to fajnie mieć młodszą siostrę i brata bo cały wieczór się z T. o wszystko sprzeczali.Paula trzymam kciuki!! U nas nocka fajna od 23- 4:30 sen żeby nie było - wczoraj budziła się co 2 h, także nie ma reguły ![]() Od wczoraj zauważyłam, że Martusia uśmiecha się na mój widok
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj też spokojniej śpi z nami, nie jeczy i nie rzuca się tak i co więcej, nie trzeba go lulac w nocy po karmieniu i zmiany pieluchy, tylko od razu zasypia bez problemów z nami. Gdybym go odkladala do lozeczka to myślę, że tak min.z 10 min trzeba by go było usypiac. A czy się przyzwyczai? Kiedyś się o to martwilam, ale mi się pozmienialo. Skoro maluch potrzebuje naszej bliskości w nocy, to mu ją daję Jest jeszcze malutki,może takie spaniue samemu to dla niego źródło stresu?Mam znajomych, którzy nie chcieli nauczyć swojej córeczki wspólnego spania i za każdym razem konsekwentnie odkladali ją do lozeczka. Jak mała miała rok i zachorowała na jakieś przeziębienie, to wzięli ją kilka razy do łóżka na noc i od tamtej pory mała nie chciała już wrócić do lozeczka i spi z nimi nadal ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- OOo jak słodko! Zazdroszcze usmiechow, ciekawe kiedy do nas zawitaja No, mały po godzinie aktywności zasnął, więc mam chwilę dla siebie. Ale znając go pewnie zaraz się obudzi. W dzień ma taki lekki sen... Wczoraj udało mu się ciągiem przespac po południu dwie godziny, normalnie byłam w szoku!
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak... ja wolę w nocy spać z dzieckiem i się wysypiać (też mi szybciej zasypia i śpi dłużej oraz spokojniej jak jestem obok), niż nosić czy lulać oraz truchleć przy odkładaniu do łóżeczka czy się nie obudzi. Z pierwszym dzieckiem jakiś czas się temu opierałam, a do tego milion opini "przyzwyczaisz i nie będzie chciała spać sama". No nie chciała i? Z czasem się z tego wyrasta Koleżnka w pracy kiedyś 3 dni z rzędu chodziła nietomna... w końcu pytamy co się dzieje. A ta, że jej 12kg (roczniak) w nocy się budzi i nosi go 2h (ona, bo u męża płacze), bo jak go odłoży to sie budzi i jest płacz, śpi 1-2h i znowu powtórka. Pytam się jej czy próbowała go położyć do siebie do łóżka, a ta do mnie "nie, bo się przyzwyczai". Zadałam jej pytanie czy woli, żeby się przyzwyczaił do 2h lulania czy spania z nią. Kolejnej nocy się wyspała :p A mały po 2 kolejnych wrócił do swojego łóżeczka ![]() To jest kwestia naszego wyboru oraz tego co jest dla nas akceptowalne. Ważne, żeby robić to co my chcemy i czujemy. Jeśli dla Was lepsze jest spanie razem to śpijcie. Sprawdź tylko jakie są warunki bezpiecznego wspólnego spania i już. Jak Ci to zacznie przeszkadzać to odzwyczaisz (polecam książke "Zasypianie bez płaczu", jest o wspólnym spaniu oraz jak i kiedy najłagodniej odzywczaić). |
|
|
|
|
#1340 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie, że może
Tylko jak chyba ze wszystkim, nie ma jednej reguły.
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starszy łobuz spał z nami, co było mocno komentowane w rodzinie Urodziło się kolejne dziecko (3 miesiące później) i cała rodzina wpadała w zachwyt jak to ono samo śpi w łóżeczku, a nasza taka przyzwyczajona... No na każdym spędzie rodzinnym to słyszałam... i za każdym razem grzecznie odpowiadałam "nam to nie przeszkadza, szybciej zasypia i jesteśmy wszyscy wyspani"... i tak to trwało z 8-9 miesięcy, aż nagle przy którymś spędzie rodzinnym mama tego dziecka nie wytrzymała i mówi, że ono już też z nimi od dawna śpi, bo nie dawała rady kilka razy w nocy lulać, a tak to odrazu zasypia ![]() Mamusiaczek zazdroszczę tych uśmieszków ![]() Zrobiłam sobie rafaello z kaszy jaglanej i wcinam
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1343 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Cytat:
Skończył sam jeść, zapadł w kimono to ho odlozlam i poszłam do toalety, a po powrocie juz rozbudzony... Czyli muszę mu bardziej buźke obserwować. A teraz udaje grzecznego i śpi trzecia godzinę. Jak będzie tak jak wczoraj, czyli prawie cały dzień przespany to mu wybaczę tę noc Wychodzimy jednak dopiero jutro, a miałam nadzieję, że jednak zaliczą sobotę jako pierwszą dobę
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-03-07 o 09:45 |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mialam fajna noc o 1.30 Lilka zjadla 10ml mojego mleka ktore mi sie udalo odciagnac i dopila 20ml mm. Obudzila sie o 6.30
O 7 dostala cyca lewego na 10 minut i cyca prawego na 10 minut. Mam nadzieje ze z 10ml sobie chociaz wyciagla. Dopila z butli mm 30ml. O 8 niespokojna. Dostawilam do cyca lewego possala 15 minut. Dopila z butli 20 ml mm. Po 9 znowu marudzenie i wlasnie od 20 minut wisi na prawym cycu. Czy ona rzeczywiscie jest taka glodna i powinna tyle jesc??? Ile powinna zjesc na dzien? I pytanie czy powinnam dokarmiac mm? Nie mam duzo pokarmu. Ale jak scisne sutka to cos tam wyplywa. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Cytat:
![]() Nie udaje grzecznego, a jest grzeczny Dotrzecie się trochę, te pierwsze dni są najtrudniejsze (no może tygodnie |
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też nie umiał dobre chwytać na początku ale spokojnie nauczy się Cytat:
na pierwszym ważnieniu po tyg przybrał ok 300 g i to mnie uspokoiło że najada się
|
|
#1347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda z tym pijanym :-P Cytat:
Ja rano jak jux mi sje nie chce odkladac :-D albo gdy nie ma tz bomamywaskie lozko Cytat:
Popieram fige w tym spaniu z dzieckien. Ja nie mam takiej potrzeby bo mala zasypia przy mnie i ja odkladam i jest ok. Ze mna czy tam spi po 3 4 h więc bez roznicy.. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Mowily tez ze zaladek bym rozpychala jakbym dawala to nie dawalam mm. Ale zrobisz jak uważasz
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Figa, zapodaj przepis na to Raffaello Cytat:
Szkoda, że dopiero jutro wychodzicie, ale szybko zleci Aninis nie wiem co doradzic. U mnie pokarm pojawił się w minimalnych ilościach w trzeciej dobie. Nie dokarmialam małego, choć mnie kusilo. Jeśli widzisz, że Twoja jest ewidentnie glodna, to możesz jej trochę podawać mm, ale ją bym była bardziej za ciągłym dostawianiem Małej i stymulacja piersi laktatorem. Na pewno pokarm w większej ilości wkrótce się pojawi
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki (na ok 20 sztuk): 150 g kaszy jaglanej mleko (może być kokosowe) 2 czubate łyżki mąki kokosowej 80 g wiórek kokosowych 4 łyżki syropu klonowego mała miseczka wiórek kokosowych do obtoczenia Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy we wrzątku (aby wyzbyć się goryczki) i wsypujemy ją do garnka. Zalewamy mlekiem tak by mleka było 2 razy więcej. Gotujemy do momentu aż kasza całkiem wchłonie płyn. Do miski wrzucamy wiórki kokosowe oraz mąkę, wlewamy olej kokosowy, syrop klonowy a na samym końcu dodajemy kaszę jaglaną i wszystko razem blendujemy na gładką masę. Z masy kokosowej formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych Emotikon smile Da starszych dzieci do środka każdej kulki możemy włożyć migdały obrane ze skórki Emotikon smile Oleju kokosowego łyżka, ja zrobiłam bez mąki kokosowej i są ok. Można trochę więcej posłodzić jak lubisz, bo te są średnio słodkie. Kusi mnie zrobić jeszcze to http://vegazone.blox.pl/2016/03/Jagl...tml#komentarze A dziś lub jutro spróbuje to http://gotujzdrowo.com/pudding-jagla...lizowana-figa/ tylko z granatem zamiast figi ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- dobra uciekam od kompa, bo jeszcze coś znowu kupię dziś tż w domu to i mała pięknie śpi :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

nie mam czasu za dużo czytac a tym bardziej pisac. Jak to robicie?

wyspij się choc trochę