|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tuńczyk(z puszki)
Ja jem tuńczyka z LIDLA ale tego z w małych puszkach. I smakuje mi, nawet bardzo. Tych dużych nie próbowałam.
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Opisałabym to tak: sałatka tropikalna z firmy B&K: pyszne kawałeczki tuńczyka, o dziwnym, bo trochę ciemnym kolorze, ale pysznym smaku, trochę małych ziarenek czerwonej fasolki, fajny i smaczy gadżet - minikolby kukurydzy i dobry sos. sałatka mauretaśka z LIDLA: duże, lecz dziwnie miękkie kawałki tuńczyka, o bardzo dziwnym kolorze(taki róż)....gdy otwarłam pierwsze skojarzenie było do takie mielonki - konserwy turystycznej...ten kawałek tuńczyka tak właśnie wyglądał. Oprócz tego baaardzo duż twardych, białych ziaren fasoli i troszkę kawałków ananas(jedyny plus). Aha ten tuńczyk poza tym że nieapetycznie wyglądał, dziwnie smakował.
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
DZIEWCZYNY OD DZIS NIE JEM TUNCZYKA ANI ZADNYCH PRODUKTOW Z KONSERW.
Dowiedzialam sie wlasnie od mamy kolezanki znajomego kucharza , ze WSZYSTKIE konserwy w tym tunczyk,sardynki , itp.itd. sa niezdrowe i zalegaja w jelitach 2 tygodnie ![]() ![]() :e ek:![]() ![]() !!! tak to niestety nie jest zart. Ja juz wiecej nie tkne konserw |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak - nie kupujcie tuńczyka w puszkach, lepiej przyjdzcie do restauracji i zapłaccie 20 zł za porcje.. taa jasne ;/
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
To na pewno nie jest prawda. Oglądałam kiedyś materiał na temat zalegania pożywienia w jelitach i nawet połknięta guma do żucia zalega tylko kilka dni (niektórzy twierdzą że 7 lat - co powtarzam nie jest prawdą). Więc moim zdaniem nie ma się czym martwić jeśli chodzi o konserwy.
|
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
No tak ale to jest kucharz ktory ma wielka wiedze o zywieniu ,produktach i dietach. On sobie tego nie wymyslil. I nie chodzi tylko o tunczyka- o wszystko co jest w konserwach. To jedznie jest niezdrowe bo jeszcze te swinstwa z puszki przenikaja do jedzenia. Robcie jak uwazacie ale ja juz wiecj tego nie jem
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a poza tym..to jest fizycznie niemożliwe., no ale rób jak chcesz a tak ogólnie to radze ci dac sobie na wstrzymanie a wracając do tematu..wczoraj sobie zrobiłam za***ista sałatkę tuńczy w sosie własnym, kilka oliwek zielonych, pół pomidora, cebulka, do tego nie żałowałam bazylii i oregano(+sól i pieprz) jadłam aż mi sie uszy trzęsły
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby tak było na pewno Unia Europejska i nie tylko, zabroniłaby je produkować... Oni już się o to wszystko dobrze troszczą, nie martw sie
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z sałatek które ja wcinam to: 1. tuńczyk, jajko, cebulka, szczypiorek, ogórek konserwowy i papryka konserwowa .... mniam 2. na ciepło, tuńczyk z cebulka na patelnie, łyżeczka przecieru pomidorowego, pieprz palce lizać... tylko bez oliwy czasem sie przypali...ale ciiii
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie ![]() ![]() I czego by nie mówili, to ja z tuńczyka nie zrezygnuje za nic
|
||
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jezeli zalezy ci na zdrowych tłuszczach to łykaj omegę 3 a do smażenia używaj oliwy z oliwek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
ja czesto jem taka salatke z tunczykiem z puszki:
-tunczyk(1 puszka) rozdrabniamy widelcem-dodajemy jedna lyzeczke oliwy z oliwek light. -kroimy w kostke:czerwona cebule,zielona papryke,malego pomidora-dodajemy do tunczyka -do tego dodaje 1 mala puszke czarnych oliwek -wyciskam sok z 1 limonki -troche pieprzu i soli i gotowe. Jem z ciemnym pieczywem. Uwielbaim tunczyka
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
hihi , dzisiaj na kolacje robie tuńczyka według twojego przepisu, na samą myśl już mi ślina leci
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
jest coś takiego w ogóle? i po co light, skoro taka ilość o jakiej piszesz jest niegroźna, a o przeciez NNKT..
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
![]() Nie rozumiem, jak można odtłuścić tłuszcz? Wody tam dolewają, czy jak?
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszna jest![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj ide zakupic sobie skladniki i zrobie tunczyka z avocado
|
||
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupuje gotowego tuńczyka w sosie słodko-kwaśnym w biedronce
![]() Pyszny jest, z pędami bambusa, papryczką itp. w sosie pomidorowym ! mniaaaaaam !! I na dodatek cała puszka ma tylko około 100 kcal !
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Również jestem fanką tuńczyka, na r jem codziennie puszkę (120 g) na kolację
Dzisiaj był sam tuńczyk oprószony świeżo zmielonym pieprzem zjedzony z 25 g ogórka w plasterkach (posypanego fit-upem) .
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu to samo zdrowie.
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że jestem maniaczką tuńczyka... to probowałam naprawde wielu. I moim niezastąpionym faworytem jest SuperFish
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja widziałam Monini, ale delight w sensie, że bardziej sałatkowa i delikatna
|
||
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wróciłam z zakupów z dwoma puszeczkami tuńczyka
1. Laguna, kawałki, wsw. kcal 115 b/w/t 26/0,9/0,7 - sprawdzony, dobry ![]() 2. B&K, w sosie pomidorowym. hm. skusiłam się, bo makrelę w takim sosie lubię bardzo, zobaczymy jak się tuńczyk do tego ma. skład: tuńczyk, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, sól, przyprawy. 160 kcal, b/w/t 13/7/10
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw-wczoraj zrobilam tunczyka wg przepisu tutaj podanego(z jajkiem na twardo,ogorkiem konserwowym,papryka konserwowa i szcypiorkiem)Pycha byla-moj Tz woli ta wesje od tej mojej
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
W końcu znalazłam sałatkę z tuńczyka
Wczoraj była egzotyczna, a dzisiaj meksykańska (reszty też niestety nie było..), ale muszę przyznać, że to jest pyszne
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
ile kcal ma tuńczyk w sosie słodko-kwaśnym (a może meksykańskim) i pomidorowym?
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Spójrz pare postów wyżej- tuńczyk w pomidorowym- 160kcal(oczywiście wszystko zależy od gramatury i składu.
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
mmmm tunczyk z pieprzem i musztarda!!!!
![]() znaju?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

normalnie 
jest coś takiego w ogóle? 

.