|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Przyjmowałam Duphaston dwa razy dziennie, po odstawieniu nie czułam żadnych dolegliwości (chociaż obawiałam się że będzie inaczej). Cytat:
może dojdziemy wreszcie do konsensusu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piona! też chwalę sobie Babydream dodatkowo przyjemnie pachnie, myślę że ten zapach będzie mi się kojarzył właśnie z ciążą
Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-03-07 o 14:58 |
|||||
|
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Jaka ja mam dzisiaj zgagę dziewczyny ratujcie bo mleko mi nie pomaga
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dokładnie tę:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/an...340926052.html Ale nie widzę takiej w bieżących aukcjach. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że to taka normalna kwota. Ale warto zrobić taką sesję, to piękna pamiatka. Ja kocham nasze zdjęcia z sesji ciążowej, chyba na żadnych innych zdjęciach tak nie widać naszej miłosci ❤️ połowa maja to już super termin, lepiej zdążyć przed upałami i wielkim brzucholem ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
8-9 marca są dni lifestyle i w tej gazetce jest 125ml za 29,99zł.
Cytat:
tym bardziej, że z makijażem, ale to sobie sprawdź wcześniej jakiej jakości jest ten makijaż ![]() A za bio oil sporo Cię wyszło... w aptece gemini jest chyba po 38zł za tę pojemność. Ja tam będę kupować następnym razem pewnie ![]() Ja rano smaruję się Palmersem, a wieczorem bio oilem
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie Michał i to raczej już się nie zmieni. Młoda już tak do niego wola, tak samo Tż. Ja mam mieszane uczucia ale chyba tylko dlatego, że byłam przygotowana na dziewczynkę
Emilia albo Patrycja. No ale niech będzie ten Michał Fajne, Polskie i ma odpowiednik po ang. A ja chyba nje będę robić sesji. Nie wiem, nie lubię siebie z tym tłuszczem i nie wiem czy będę się czuła komfortowo (
|
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba jakoś przemyślę jak to wykombinować ![]() Hehe, synek (chyba :P) daje o sobie znać - kopie, bo mama zamiast pisać pracę i się skupić, bo miała deadline na tydzień temu, to siedzi na wizażu :/
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też zaopatrzyłam się w babydream-fajna jest nie pomogę, nie znam żadnych sprawdzonych sposobów..chyba żonamojegomęża jest specjalistką od zgagi Cytat:
|
|||
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Kurczeee dziewcyzny taka ma zepsuta oststanio głowe..
Z moim narzeczonym jestesmy zareczeni juz spory czas i planowalismy wesele przed tym jak sie dowiedziałm ze jestem w ciazy oglądalismy nawet sale zeby zamowic na 2018. Jednak jak sie dowiedziałam o bąbelku stwierdzilismy ze poczekamy z tym bo chcemy miec piekne wesele zaplanowane kościelne. Wiec myslelsimy do niedawan ze jak mały/a bd miała ok 1r to wtedy, ale teraz jak sie domyslacie cała rodzina nalega żeby wziąć chociaż cywilny teraz że to inaczej wyglada w spzitalu i bla bla bla, dla mnie to nie jest problem... to nie średniowiecze... hym slub tez by nie byl dlatego bo bedzie dziecko bo planowy byl wczesniej i oczywiscie bardzo sie kochamy. |
|
|
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym szczerze miała ( i mam :P) wylane na to "co wypada", "co pomyślą".. to Wasze życie i Wam ma być dobrze. Ja osobiście bym się nie przejmowała gadaniem innych tylko trzymała się swojego planu. No chyba, że sami z Narzeczonym zmienicie decyzję, ale to Wy macie się z nią dobrze czuć, a nie cała reszta świata.... poza tym... termin cywilnego wcale też nie tak łatwo zarezerwować
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcecie ślubu kościelnego, macie go zaplanowanego w mniejszym lub większym stopniu i się tego trzymajcie. Nikt nie będzie krzywo na Ciebie patrzył, nie ma co się tym przejmować
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narzeczonego możesz wcześniej do wszystkiego upoważnic notarialnie i zorganizować ślub wtedy gdy Ty będziesz tego chciała nie ktoś.
|
|
|
#3555 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
także chyba wózek wybrany! Oczywiście jak to mówił sprzedawca w innej hurtowni - nie ma wózków idealnych ale wybraliśmy najbliższy ideałowi minusem jest fakt że spacerówka jest tylko "w stronę świata" także nasz maluszek będzie odważny Cytat:
Cytat:
Cytat:
25 zdjęć to naprawdę sporo i do tego makijaż w cenie, myślę że super oferta. Po znajomości masz czy tak fajnie trafiłaś ? Przejrzyj może jeszcze portfolio tego fotografa to będziesz miała rozeznanie za jakiej jakości pracę płacisz no i może jakieś pomysły na sesję się trafią.Cytat:
to całkiem sporo czasu, ale oczywiście najważniejsze żeby wam wszystko pasowało. Doradzę tylko żebyś nie słuchała osób trzecich które chcą wywrzeć nacisk na swoją wizję waszego dnia my planowaliśmy ślub na październik 2016 ale z powodu ciąży chcę poczekać do 2017. Rodzina narzeczonego proponowała że może wcześniej weźmiemy ale ja zdecydowanym głosem powiedziałam nie ma opcji i był koniec tematu tak samo chcieli nas namówić na ślub kościelny, którego ani ja ani partner nie chcemy bo nie chodzimy do kościoła, nie wierzymy w kościół więc dla nas było by to zakłamanie . Ja oczywiście nic nie mam do osób które decydują się na ślub kościelny - z radością uczestniczę w takich momentach z bliskimi, chodzi tylko o to że obydwoje nie widzimy się w ślubie kościelnym. Pamiętaj że to wasz dzień, który chcecie dzielić z rodziną i bliskimi a nie wypadkowa wizji babć,ciotek i koleżanek
Edytowane przez tabitabi Czas edycji: 2016-03-07 o 15:49 |
||||||
|
|
|
#3556 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękny brzuśCytat:
ja nie widziałam, myślisz że wszyscy mają czas siedzieć na wizażu cały dzień i wstrzelić się akurat wtedy co Ty zdjęcie wkleisz dawaj jeszcze raz ![]() piękny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeszcze wracając do Twojego postu starszego odnośnie dużych kosztów wyprawkowych, to powiem Ci że można to wszystko oblecieć i tańszym kosztem, nas wyprawka kosztowała około 3 tys, nie licząc wóżka, bo wóżek kosztował 2 tysiaki, ale to rodzice moi kupili, jeśli by się nie oferowali to kupiałabym używany za 500 zł, i też byłoby ok Cytat:
![]() Dobra Dusza powiem Ci, że nie mam pojęcia z czego ten ból krzyża właśnie dziecko raczej jeszcze jest za małę na taki ucisk, eh już mi przeszedł ten parszywy ból, teraz tylko troszkę pobolewa. Ale nijak ma się to do tego bólu, który czułam w czwartek Origa nie wiem czemu, ale jak czytam Twoje posty to za każdym razem odczytuję Twój nick jako ORGIA jeśli chodzi o wózek to już tutaj pokazywałam go chyba ze 2 razy, za chwilę dziewczyny mnie przeklną, że go tak często pokazuję https://www.google.pl/search?q=w%C3%...b3xYVnfD4eM%3A http://www.tomi.pl/tako-city-move.html mam 3w1 i kolor london czyli czerwony, zadowolona jestem z niego, choć czasem czytam opinie różne, np że komuś skrzypi czy coś, a ja nie mogę na nic narzekać, bo używałam go 1,5 roku i zjeżdżałam nim po schodach, aż 7 (bo mieszkam na parterze) ale z półpiętra muszę zjechać, i nie uważam żebym jakoś szczególnie uważała użytkując go, wszystko działa i nic się nie zepsuło, więc wyczyściłam i schowałam dla drugiego dziecka, z racji tego że kosztował 2 tys (rodzice zasponsorowali) to uznałam, że nie będę sprzedawać za bezcen, a za chwilę kupować kolejny. tym mamusiom, które już czują ruchy - gratuluję
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||||||
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
p.s. a ja wiem czemu tak odczytujesz- głodnemu chleb na myśli Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-03-07 o 18:25 |
||
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia tez pierwsze co powiedziała to żebyśmy wzięli chcociaz kościelny bo łatwiej bedzie z nazwiskiem i potem chrztem ![]() Ale w pupie to mam, nie bede brała teraz cywilnego z brzuchem, poczekam az sie dzidzia urodzi pewnie i wtedy pomyślimy nic na sile, trzeba robic tak, jak Ci pasuje
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzałam przez okno i zobaczyłam babke z wózkiem Sola, taki jaki chce kupić
![]() Juz sie napatrzylam go na tyle, ze z daleka rozpoznaje ![]() http://www.pramcentre.co.uk/mamas-an...me-green/32583 Calkiem fajna cena calego zestawu. |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. mam zdjęcia brzucha w takim samym lusterku z ikei ![]()
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i planuję używać kosmetyków Babydream dla dzieciątka, ze względu na fajny skład ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do sesji ciążowej to my na 100% planujemy tylko myślę że tak w czerwcu ![]() Te 400 zł to myślę że całkiem niedrogo
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Cześć moje kochane.
Córka marnotrawna powraca. Jak zwykle zarobiona na maxa. Do tego leniwa ostatnimi czasy ;p Przez weekend nie miałam jakoś w ogóle siły na forum, przeleżałam w łóżku oglądając maraton "Gotowych na wszystko" Dzis cały dzień w pracy Was nadrabiam ;p Gratuluje 100% dziewczynek i chłopaków. Mój maluszek nie chciał ujawnić płci na ostatni usg więc nadal jest domniemanym facetem ![]() [QUOTE=kasia_ruda;56948361]Ja mam dokładnie tę: http://archiwum.allegro.pl/oferta/an...340926052.html Ale nie widzę takiej w bieżących aukcjach. Jest w bieżących aukcjach http://allegro.pl/show_item.php?item=5956086340 Bo właśnie po Twoim poście natrafiłam na nią w weekend i zachęcona od razu zamówiłam ![]() Mam nadzieję, że spasuje i mi W każdym razie dzięki za cynk.Dotarły do mnie też ciuchy kupione na wyprzedaży w c&a i wszystkie pasują ![]() Nawet płaszczyk okazał się trafiony i to za 120zł. Mój brzuszek tak się rozpędził, że już nie mam szans wejść w ten stary ;p U nas typy imion dla fasolka : Jaś, Franio, Mieszko, Mikołaj jeśli jednak przyjdzie wybrać dla fasolki: Hania, Tosia, Natalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-03-07 o 16:37 |
|
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Wam dziewczyny Wy jednak umiecie doradzić ! ;* Bede sie kierowac Tylko swoim rozumem
i nic juz nie bede zmieniac te watpliwosci wziely sie tylko z tych glupich gadek ze strony rodziny Widzę że tez niektore z was planuja po urodzeniu ![]() |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w hurtowni i szukałam poduszek ciążowych o których pisałyście wyżej, ale kosztowała 219zł
znalazłam na allegro taką, myślicie że będzie ok ? http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla...2,1&bi_c=96329
|
|
|
|
#3567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piękny brzuś i od razu widać, żeś w ciąży masz pięknego sierściucha, ale minę ma taką że bez kija nie podchodź taka głodna będę przez całą ciążę Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę sobie kupić crock-pot do gotowania , po polsku prodiż. Pamiętam jak mama robiła rózne potrawy w prodiżu ![]() Teraz w internetach jest tysiace przepisów do niego ![]() Uwielbiam gotowanie jak wszystko wrzucam i czekam na rezultat. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo pamiętam z dzieciństwa szarlotkę którą robiła moja mama w prodiżu właśnie
ciekawe czy jeszcze gdzieś go mają
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po drugie to dzięki za link po trzecie jako rehabilitacja za brak aktywności na wątku zaprezentuj ciuszki ![]() a po czwarte to Mieszko mi się strasznie podoba..ale mąż był na Cytat:
Origa uważaj na siebie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

może dojdziemy wreszcie do konsensusu 
Może w czwartek już sie okaże co ma skryte niunia między nóżkami
a mi podobają się:

1.09.2012
(

Ja bym szczerze miała ( i mam :P) wylane na to "co wypada", "co pomyślą".. to Wasze życie i Wam ma być dobrze. Ja osobiście bym się nie przejmowała gadaniem innych tylko trzymała się swojego planu. No chyba, że sami z Narzeczonym zmienicie decyzję, ale to Wy macie się z nią dobrze czuć, a nie cała reszta świata....
dziś stanęłam na wagę 2 kg więcej aaaa powoli wyglądam jak słonik 😊 brzuch tez mi się wydaje ze od góry się zaokrąglil 😊pokaże wam.
ja nie widziałam, myślisz że wszyscy mają czas siedzieć na wizażu cały dzień i wstrzelić się akurat wtedy co Ty zdjęcie wkleisz 
właśnie dziecko raczej jeszcze jest za małę na taki ucisk, eh już mi przeszedł ten parszywy ból, teraz tylko troszkę pobolewa. Ale nijak ma się to do tego bólu, który czułam w czwartek 

<3