|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
szare i mięta, biała szafa komódka i łóżeczko. Dywanik marzy mi się pleciony okrągły szaro pudrowy albo szaro cytrynowy
ale wszystko w swoim czasie. Jednym z motywow będą łapacze snów Asiek, ja podobnie jak pikpik - piorę normalnie, z innymi ubraniami, z płynem do płukania,a jak zrobi sie cieplej wypiorę w Loveli i wywieszę w ogrodzie na świeżym powietrzu koleżanka polecila mi super SH, jutro dostawa, podjadę, bo dla dzieci mają perełki nie kupuję na ilość, w zasadzie rozglądam się już za jesiennymi bo tych maleńkich jak się okazuje mam full mam jeszcze trochę czasu, więc z każdej dostawy towaru sobie coś kompletuję
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-03-07 o 19:00 |
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja córcia po domu, żłobku żadnych butów ani paputów nigdy nie nosiła - uważam, że dla stopy najlepiej jak wszystko czuje (cały czas mówię o sytuacji bez nieprawidłowości żadnych). Za to pierwsze buty do chodzenia - miękka podeszwa, usztywniana tylko kostka
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałam dzisiaj posortować ale masakra tyle sie tego uzbierało, nie ma co wgl na metki patrzeć bo jak widzę jakie są różnice to głowa mała..
na 68 porównuje z 80 i są takie same niektóre.. szczególnie z Lidla jakies duze są :P ale wstawiłam jedna pralke, co dostalismy od siostrzenicy tż, ładne ale leżały na strychu i jednak przesiąkły takim zapachem Teraz szukam fajnych opasek takich grubych materiałowych, może któraś szyje ?
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wizyta z usg 110zł, prenatalne u tego lekarza co robiłam chyba 250zł ale ja miałam na nfz pierwsze dwa
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrabiam i tak myślę, czy Wy serio chcecie te małe dzieciaczki, które tylko leżą ubierać w sukienki, opaski itd.? nie wiem dla mnie najlepsza opcja to jakieś body na lato, coś wygodnego dla malucha ![]() ja jestem miszcz nie kupiłam ani pół rzeczy dla młodego, wszystko to co jest, jest po M. nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy na tojedyne co potrzebuję kupić to medelę swing- Misia miałaś podać link
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny warszawskie.. tu wszędzie usg ponad 200 zl. I chodzę do takiej lekarki, która zadba, żeby mnie do innego szpitala nie odesłali
25.03 mam echoserca płodu. Ta przyjemność 396 zł :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze to wyprofilowanie musi być w odpowiednim miejscu bo inaczej oslabia się mięśnie stopy. Ola nie ma mieć wyprofilowane na plaskostopie bo plaskostopia nie ma. Ma specjalne wkladki aby podtrzymać jej zdrowe ulozenie stopy które ma od urodzenia ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Moim zdaniem branie dodatkowej kasy za USG to przesada |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za opaskami i sukienkami nie przepadam, będę ubierać małą w bodziaka+ leginsy, ew. bodo sukienka+ legi. Sukienek mam kilka, ale to na wyjścia Pewnie gdyby u Ciebie była córcia, to tez byś miała już mnóstwo nowych ubranek ![]()
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam w szpitalu na echo serca malutkiej, na NFZ. Nic nie płaciłam. Namiary dostałam od mojego lekarza prowadzącego.
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Twojej córeczki wszystko Oki wyszło? Z córką też musiałam zrobić, to wtedy nie płaciłam. Na szczęście wszystko było OK. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie to badanie nie było konieczne, bo wszystko było OK, ale mój lekarz wysyła każdą swoją pacjentkę do tej kardiolog; ona jest bardzo dobrym specjalistą.
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze przeginzj pzłe...Cytat:
ja pitole... zgaga mnie wykończy, ja mam normalnie problem ze zgagą ale w ciąży to już przesada
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki:-* mało się ostatnio odzywalam,jakoś super się nie czuję. Zazdraszczam ciuszkowych łowow. Ja zaraz wejdę na nexta i obejrzę nową kolekcję
ech, znów jakieś spiecie z mężem, ale tłumaczę sobie to tym,że jest zmęczony po pracy. No i powiedziałam mu ostatnio jaki wózek chce i trochę go cena przerazila... Wy już macie tyle rzeczy,a ja praktycznie nic. W dodatku mam wrażenie,że co bym nie chciała kupić to zaraz będzie pytanie czy to konieczne,albo czy nie ma tańszego... nie wiem czy powinnam tu takie rzeczy pisać. Co mi się ciut humor poprawi to za chwilę znów dół |
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za wizytę z usg płacę 150 zł, która trwa różnie 20-30 minut
Lekarka jest bardzo konkretna i przy usg sporo mówi, także dopytywać się o nic nie musimy z mężem, bo zawsze wszystko nam powie. Natomiast za usg 1 i 2 trymestru płaciłam 120 zł (za 3 pewnie też tyle samo), ale lekarka wtedy przyjmuje mnie gdzie indziej i ma lepszy sprzęt. Także jestem zdziwiona, że za te dokładniejsze usg płacę mniej Jeśli lekarka będzie chciała wizyty co 2 tygodnie to spytam się czy nie możemy jednak co 3 tygodnie się spotykać, Bo ja chodzę też państwowo, ale wiadomo tylko po skierowania no i finansowo też średnio trochę :/ A jakby coś się działo to wiadomo, że w każdej chwili mogę do niej zadzwonić. Dziś kupiłam pieluszki dada 2 w promocji w biedrze W jednej już 2 nie było więc musieliśmy pojechać do drugiej biedronki, gdzie też już nie wiele zostało.. Nie sądziłam, że ludzie aż tak rzucają się na te pieluszki. Ale rozmiarów 4 i 5 mnóstwo, najmniej 2 i 3.
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja starsza córa majowa. Sukieneczki nam się bardzo w upały sprawdzały. Jak zaczęła siadać i raczkować, najlepsze były dresy. Cytat:
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak wyjdzie w praniu to się okaże
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę te kupić, ktoś ma?
http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html u mnie dzisiaj rano pierwsza siara jakoś z M. w tym samym czasie chyba się zaczęło nie pamiętam
|
#1283 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A swoją drogą, jakich pieluszek planujecie używać/ czy już używałyście?
|
||||
|
|
|
#1284 | |||||||
|
Ania
|
A więc wracam od swojego lekarza. Wszystko mi wyjaśnił. Na szczęście szyjka się nie skraca, serduszko bije prawidłowo, ruchy dzidzi sa prawidłowe, ilość wód też. Dał mi do zrobienia wyniki(na środę) krew, mocz, mocznik, sód, potas, AST i ALT- bo jak mnie badał, i dotknął brzucha gdzie jest wątroba, to oczy wywróciłam do góry nogami..;/ a więc mój twardniejący brzuch może być np od nerek albo wątroby np. Dlatego mam to sprawdzić- i w środę się okaże co dalej. Na razie mam brać magnez 3x1, duphaston 3x1 i nospę 3x1. Jeśli ból będzie regularny to jechać do szpitala- ale już nie tu gdzie byłam. Mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić.
No i zakaz przytulanek i wysiłku, mam dużo odpoczywać. A w środę normalna wizyta z usg dłuższym i nagraniem Co do kasy to płacę 100 zł normalnie(badanie na samolocie i króciutkie usg), 150zł jak dłuższe usg. A za nagranie dodatkowo 30zł. Weronia- świetne ubranka! Co do butów, to ja uważam, że każde dziecko ma inną stopę i powinno mieć swoje buty- nie po kimś. Ale to moje zdanie. Cytat:
![]() Ale sukieneczki mam sama uważam, zeby ubierać dziecko wygodnie, ale nie mogłam się powstrzymać w sklepie przed kupieniem sukieneczek![]() Cytat:
body i spodenki do tego takie śmieszne, ale świetne!![]() Współczuję opryszczki;/ [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56954896]Dziewczyny ale szalejecie z zakupami! Przerażacie mnie! Przy was jestem w Ale... Mój mąż kupił dziś dla małej ręcznik w Carrefourze wczoraj któraś pisała i się skusiłam. Fajny jest! To mamy aż jedną nową rzecz ![]() [/QUOTE] Zawsze to już jedna rzecz! od czegoś trzeba zacząć! ![]() Cytat:
Ja wybrałam zawód nauczyciela, nie zarabiam dużo w żłobku, ale nie wyżywam się na dzieciach.. no i jak mówię, wiedziałam na co się piszę... Cytat:
bliżej czerwca wypiorę w Loveli a co do lewej strony to jak były, tak wrzucałam, więc różnie![]() Cytat:
pięknie![]() Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
ja używałam dla M pampersów, teraz też planuję, jakoś dady, czy te rosmanowe mi nie podeszły, sztywne są, pupa wilgotna
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajnie się układa. Do karmienia też wydaje się być ok. Cytat:
Z Niną używałam Huggies. Pampersy ją uczulały. Cytat:
My uzywalismy Huggies. Pampersy uczulały córę, teraz na początek kupię takie i takie. Cytat:
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny! Cały dzień poza domem byłam, jestem po prostu wykończona. Wszystko mnie ciągnie dołem... masakra. Wybaczcie, ale nie mam siły cytować.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!! Haneczka, dobrze, że już coś wyjaśnione! Madzia, ty bezwstydnico! tak bez ślubu pod jedną kołderką?? ![]() Kaska, ja mam taką koszulę niebieską. I powiem tak, jakbym miała rozmiar mniejszą, to byłaby idealna. Ale jakościowo świetna, nie trzeba się męczyć z pierdylionem guziczków. Czasem zdarzyło się, że mi cycek wypadł, ale to właśnie dlatego, że za duży rozmiar. Świetne ciuszki macie!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-07 o 20:34 |
|
|
|
#1289 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że będziesz miałą wybór. Ja miałam dużo pojedynczych sztuk z warsztatów i dzięki temu mogłam wybrac te które mi najbardziej odpowiadały.Nie kupujcie dużo pampersów bo możecie dostac przy okazji odwiedzin rodziny Ja już potem mówiłam że jak coś mają przynosić 3 i 4 bo 1 i 2 mieliśmy zapas a szybko córa wyrosła
|
||
|
|
|
#1290 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety potwierdzam! Ceny warszawskie potrafią zrujnować ![]() Ja mam wykupiony pakiet ciążowy i wychodzi wtedy trochę taniej, ale jak czytam ile większość z Was płaci za wizytę z usg to jestem w szoku. U mnie to badanie na samą toksoplazmozę tyle kosztuje Cytat:
Cytat:
A teraz melduje się po wizycie! ![]() Wizyta bez usg, Olkowe serduszko biło pięknie I zostałam chyba pierwszą (oby ostatnią) cukrzycową mamą na wątku Lekarka twierdzi, że nie ma tragedii z tą moją glukozą na czczo, ale z racji tego, że urodziłam ponad 4 kg dziecko to lepiej dmuchać na zimne. Dostałam recepte na paski i glukometr, skierowania na różne badania w kierunku cukrzycy, no i dieta cukrzycowa mnie czeka...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

ale wszystko w swoim czasie. Jednym z motywow będą łapacze snów 
ja place 150 za wszystko . Masakrycznie dużo placisz

nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy na to

lekarze przeginzj pzłe...
ech, znów jakieś spiecie z mężem, ale tłumaczę sobie to tym,że jest zmęczony po pracy. No i powiedziałam mu ostatnio jaki wózek chce i trochę go cena przerazila...
więc musieliśmy pojechać do drugiej biedronki, gdzie też już nie wiele zostało.. Nie sądziłam, że ludzie aż tak rzucają się na te pieluszki. Ale rozmiarów 4 i 5 mnóstwo, najmniej 2 i 3.
jakoś z M. w tym samym czasie chyba się zaczęło nie pamiętam

Fajnie że będziesz miałą wybór. Ja miałam dużo pojedynczych sztuk z warsztatów i dzięki temu mogłam wybrac te które mi najbardziej odpowiadały.