Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-07, 18:58   #1261
LaLaRe87
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Jakie kolory planujesz w pokoju dla małej?
szare i mięta, biała szafa komódka i łóżeczko. Dywanik marzy mi się pleciony okrągły szaro pudrowy albo szaro cytrynowy ale wszystko w swoim czasie. Jednym z motywow będą łapacze snów

Asiek, ja podobnie jak pikpik - piorę normalnie, z innymi ubraniami, z płynem do płukania,a jak zrobi sie cieplej wypiorę w Loveli i wywieszę w ogrodzie na świeżym powietrzu

koleżanka polecila mi super SH, jutro dostawa, podjadę, bo dla dzieci mają perełki nie kupuję na ilość, w zasadzie rozglądam się już za jesiennymi bo tych maleńkich jak się okazuje mam full mam jeszcze trochę czasu, więc z każdej dostawy towaru sobie coś kompletuję

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-03-07 o 19:00
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 18:59   #1262
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Weronia super rzeczy! I te buciki naprawdę fajne. Ja mam manię na punkcie sztywnych butów dla dzieci a te wyglądają na naprawdę solidne
A czemu masz manię na tym punkcie? Właśnie sztywne buty dla dzieci, które nie mają żadnych ortopedycznych wskazań są niewskazane (oczywiście z tego co wiem ja). Wiadomo, że rozm.18 to raczej dziecko i tak jeszcze nie będzie chodziło, ale tak generalnie moja córcia po domu, żłobku żadnych butów ani paputów nigdy nie nosiła - uważam, że dla stopy najlepiej jak wszystko czuje (cały czas mówię o sytuacji bez nieprawidłowości żadnych). Za to pierwsze buty do chodzenia - miękka podeszwa, usztywniana tylko kostka
Stary 2016-03-07, 19:06   #1263
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja mam też co 3 tygodnie. Ten 3 trymestr, to masakra, bo ja płacę 200 za wizytę i 250 zł za usg. A robi mi usg na każdej wizycie, żeby np serca posłuchać :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
250 za usg ja place 150 za wszystko . Masakrycznie dużo placisz
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:06   #1264
Asiek121
Zakorzenienie

ja chciałam dzisiaj posortować ale masakra tyle sie tego uzbierało, nie ma co wgl na metki patrzeć bo jak widzę jakie są różnice to głowa mała..

na 68 porównuje z 80 i są takie same niektóre.. szczególnie z Lidla jakies duze są :P

ale wstawiłam jedna pralke, co dostalismy od siostrzenicy tż, ładne ale leżały na strychu i jednak przesiąkły takim zapachem

Teraz szukam fajnych opasek takich grubych materiałowych, może któraś szyje ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (115,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (269,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (115,5 KB, 4 załadowań)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:08   #1265
Asiek121
Zakorzenienie

U mnie wizyta z usg 110zł, prenatalne u tego lekarza co robiłam chyba 250zł ale ja miałam na nfz pierwsze dwa
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:10   #1266
kaska87
Zakorzenienie

hej

nadrabiam i tak myślę, czy Wy serio chcecie te małe dzieciaczki, które tylko leżą ubierać w sukienki, opaski itd.? nie wiem dla mnie najlepsza opcja to jakieś body na lato, coś wygodnego dla malucha

ja jestem miszcz nie kupiłam ani pół rzeczy dla młodego, wszystko to co jest, jest po M. nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy na to

jedyne co potrzebuję kupić to medelę swing- Misia miałaś podać link

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:11   #1267
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
250 za usg ja place 150 za wszystko . Masakrycznie dużo placisz
Ceny warszawskie.. tu wszędzie usg ponad 200 zl. I chodzę do takiej lekarki, która zadba, żeby mnie do innego szpitala nie odesłali

25.03 mam echoserca płodu. Ta przyjemność 396 zł :-(

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:14   #1268
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A czemu masz manię na tym punkcie? Właśnie sztywne buty dla dzieci, które nie mają żadnych ortopedycznych wskazań są niewskazane (oczywiście z tego co wiem ja). Wiadomo, że rozm.18 to raczej dziecko i tak jeszcze nie będzie chodziło, ale tak generalnie moja córcia po domu, żłobku żadnych butów ani paputów nigdy nie nosiła - uważam, że dla stopy najlepiej jak wszystko czuje (cały czas mówię o sytuacji bez nieprawidłowości żadnych). Za to pierwsze buty do chodzenia - miękka podeszwa, usztywniana tylko kostka
Masz racje kociak. Byliśmy na badaniu stop oli i lekarz nas opiep... dlaczego ola ma wyprofilowane buty! Okazalo sie
Ze to wyprofilowanie musi być w odpowiednim miejscu bo inaczej oslabia się mięśnie stopy. Ola nie ma mieć wyprofilowane na plaskostopie bo plaskostopia nie ma. Ma specjalne wkladki aby podtrzymać jej zdrowe ulozenie stopy które ma od urodzenia

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Ceny warszawskie.. tu wszędzie usg ponad 200 zl. I chodzę do takiej lekarki, która zadba, żeby mnie do innego szpitala nie odesłali

Moim zdaniem branie dodatkowej kasy za USG to przesada
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:15   #1269
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nadrabiam i tak myślę, czy Wy serio chcecie te małe dzieciaczki, które tylko leżą ubierać w sukienki, opaski itd.? nie wiem dla mnie najlepsza opcja to jakieś body na lato, coś wygodnego dla malucha

ja jestem miszcz nie kupiłam ani pół rzeczy dla młodego, wszystko to co jest, jest po M. nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy
No jaha Za opaskami i sukienkami nie przepadam, będę ubierać małą w bodziaka+ leginsy, ew. bodo sukienka+ legi. Sukienek mam kilka, ale to na wyjścia Pewnie gdyby u Ciebie była córcia, to tez byś miała już mnóstwo nowych ubranek

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:17   #1270
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Masz racje kociak. Byliśmy na badaniu stop oli i lekarz nas opiep... dlaczego ola ma wyprofilowane buty! Okazalo sie
Ze to wyprofilowanie musi być w odpowiednim miejscu bo inaczej oslabia się mięśnie stopy. Ola nie ma mieć wyprofilowane na plaskostopie bo plaskostopia nie ma. Ma specjalne wkladki aby podtrzymać jej zdrowe ulozenie stopy które ma od urodzenia

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Moim zdaniem branie dodatkowej kasy za USG to przesada
Nie powiem, że mnie to nie wkurza, ale z tego, co wiem to w tej przychodni tak to się odbywa :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-03-07, 19:18   #1271
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Dużo

Ja dzisiaj byłam w szpitalu na echo serca malutkiej, na NFZ. Nic nie płaciłam. Namiary dostałam od mojego lekarza prowadzącego.

Stary 2016-03-07, 19:25   #1272
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Dużo

Ja dzisiaj byłam w szpitalu na echo serca malutkiej, na NFZ. Nic nie płaciłam. Namiary dostałam od mojego lekarza prowadzącego.
U nas na NFZ czeka się do maja. Chyba, że coś się dzieje, to pewnie szybciej. U mnie tylko profilaktycznie kazała zrobić.

A u Twojej córeczki wszystko Oki wyszło?

Z córką też musiałam zrobić, to wtedy nie płaciłam. Na szczęście wszystko było OK.

Mikołaj <3
Stary 2016-03-07, 19:32   #1273
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas na NFZ czeka się do maja. Chyba, że coś się dzieje, to pewnie szybciej. U mnie tylko profilaktycznie kazała zrobić.

A u Twojej córeczki wszystko Oki wyszło?

Z córką też musiałam zrobić, to wtedy nie płaciłam. Na szczęście wszystko było OK.

Tak, tak, wszystko w porządku Pisałam kilka postów wyżej
U mnie to badanie nie było konieczne, bo wszystko było OK, ale mój lekarz wysyła każdą swoją pacjentkę do tej kardiolog; ona jest bardzo dobrym specjalistą.

Stary 2016-03-07, 19:32   #1274
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

ile? lekarze przeginzj pzłe...
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
No jaha Za opaskami i sukienkami nie przepadam, będę ubierać małą w bodziaka+ leginsy, ew. bodo sukienka+ legi. Sukienek mam kilka, ale to na wyjścia Pewnie gdyby u Ciebie była córcia, to tez byś miała już mnóstwo nowych ubranek
no pewnie bym kupiła babskie, ale nie sukienki i jakieś większe jak już by chociaż to dziecko siedziało bo póki małe i tylko leży i śpi to szkoda kasy, mam masę unisexów po M.

ja pitole... zgaga mnie wykończy, ja mam normalnie problem ze zgagą ale w ciąży to już przesada

Stary 2016-03-07, 19:33   #1275
Radena
Zadomowienie

Hej Laseczki:-* mało się ostatnio odzywalam,jakoś super się nie czuję. Zazdraszczam ciuszkowych łowow. Ja zaraz wejdę na nexta i obejrzę nową kolekcję ech, znów jakieś spiecie z mężem, ale tłumaczę sobie to tym,że jest zmęczony po pracy. No i powiedziałam mu ostatnio jaki wózek chce i trochę go cena przerazila...
Wy już macie tyle rzeczy,a ja praktycznie nic. W dodatku mam wrażenie,że co bym nie chciała kupić to zaraz będzie pytanie czy to konieczne,albo czy nie ma tańszego... nie wiem czy powinnam tu takie rzeczy pisać. Co mi się ciut humor poprawi to za chwilę znów dół
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:36   #1276
agusiia69
Zakorzenienie

Ja za wizytę z usg płacę 150 zł, która trwa różnie 20-30 minut Lekarka jest bardzo konkretna i przy usg sporo mówi, także dopytywać się o nic nie musimy z mężem, bo zawsze wszystko nam powie. Natomiast za usg 1 i 2 trymestru płaciłam 120 zł (za 3 pewnie też tyle samo), ale lekarka wtedy przyjmuje mnie gdzie indziej i ma lepszy sprzęt. Także jestem zdziwiona, że za te dokładniejsze usg płacę mniej Jeśli lekarka będzie chciała wizyty co 2 tygodnie to spytam się czy nie możemy jednak co 3 tygodnie się spotykać, Bo ja chodzę też państwowo, ale wiadomo tylko po skierowania no i finansowo też średnio trochę :/ A jakby coś się działo to wiadomo, że w każdej chwili mogę do niej zadzwonić.

Dziś kupiłam pieluszki dada 2 w promocji w biedrze W jednej już 2 nie było więc musieliśmy pojechać do drugiej biedronki, gdzie też już nie wiele zostało.. Nie sądziłam, że ludzie aż tak rzucają się na te pieluszki. Ale rozmiarów 4 i 5 mnóstwo, najmniej 2 i 3.
Stary 2016-03-07, 19:42   #1277
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

no pewnie bym kupiła babskie, ale nie sukienki i jakieś większe jak już by chociaż to dziecko siedziało bo póki małe i tylko leży i śpi to szkoda kasy, mam masę unisexów po M.

ja pitole... zgaga mnie wykończy, ja mam normalnie problem ze zgagą ale w ciąży to już przesada
Sama lekarka jest super, naprawdę zaangażowana, prowadzę też ciążę u lekarki z enelmedu i tu jest totalna olewka, ale mam badania za free.

Moja starsza córa majowa. Sukieneczki nam się bardzo w upały sprawdzały. Jak zaczęła siadać i raczkować, najlepsze były dresy.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej Laseczki:-* mało się ostatnio odzywalam,jakoś super się nie czuję. Zazdraszczam ciuszkowych łowow. Ja zaraz wejdę na nexta i obejrzę nową kolekcję ech, znów jakieś spiecie z mężem, ale tłumaczę sobie to tym,że jest zmęczony po pracy. No i powiedziałam mu ostatnio jaki wózek chce i trochę go cena przerazila...
Wy już macie tyle rzeczy,a ja praktycznie nic. W dodatku mam wrażenie,że co bym nie chciała kupić to zaraz będzie pytanie czy to konieczne,albo czy nie ma tańszego... nie wiem czy powinnam tu takie rzeczy pisać. Co mi się ciut humor poprawi to za chwilę znów dół
Też jeszcze mało rzeczy mam. Czekam z zakupami dla synka, jak będzie pokój pomalowany. Teraz trochę rzeczy do szpitala dla siebie kupuję, bo to nigdy nie wiadomo.

Mikołaj <3
Stary 2016-03-07, 19:46   #1278
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Też jeszcze mało rzeczy mam. Czekam z zakupami dla synka, jak będzie pokój pomalowany. Teraz trochę rzeczy do szpitala dla siebie kupuję, bo to nigdy nie wiadomo.
Ja dziś kupiłam koszule z txm z tymi dziwnymi dziurami do karmienia. Ciekawe,czy się sprawdzi
Stary 2016-03-07, 19:46   #1279
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Ja bym chciała ale jak wyjdzie w praniu to się okaże
Stary 2016-03-07, 19:47   #1280
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Ja dziś kupiłam koszule z txm z tymi dziwnymi dziurami do karmienia. Ciekawe,czy się sprawdzi
U mnie się nie sprawdziła.. Najlepsze były z kopertowym dekoltem.

Mikołaj <3
Stary 2016-03-07, 19:48   #1281
Radena
Zadomowienie

Cytat:
U mnie się nie sprawdziła.. Najlepsze były z kopertowym dekoltem.

Ooo,dzięki za radę. Chyba kupię jeszcze jedną właśnie taką jak polecasz
Stary 2016-03-07, 19:49   #1282
kaska87
Zakorzenienie

ja chcę te kupić, ktoś ma?
http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html

u mnie dzisiaj rano pierwsza siara jakoś z M. w tym samym czasie chyba się zaczęło nie pamiętam

Stary 2016-03-07, 19:58   #1283
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Przy okazji zaprezentuję się Wam po raz pierwszy - tacy okrąglutcy byliśmy z Olkiem w 27 tygodniu jest to zdjęcie sprzed tygodnia
Pięknie się prezentujecie

Cytat:
Ja mam też co 3 tygodnie. Ten 3 trymestr, to masakra, bo ja płacę 200 za wizytę i 250 zł za usg. A robi mi usg na każdej wizycie, żeby np serca posłuchać :-(
O matko, jak dużo... Ja płacę 200 zł za wizytę z usg, po 300 zł za każde prenatalne i wszystkie badania robię prywatnie, więc troszkę to wychodzi, np. w tym miesiącu, mimo, że dopiero się zaczął na same badania w laboratorium wydałam już prawie 700 zł, tak, że na koniec miesiąca wychodzi z tego niezła sumka.

Cytat:
Nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam pieluszki dada 2 w promocji w biedrze W jednej już 2 nie było więc musieliśmy pojechać do drugiej biedronki, gdzie też już nie wiele zostało.. Nie sądziłam, że ludzie aż tak rzucają się na te pieluszki. Ale rozmiarów 4 i 5 mnóstwo, najmniej 2 i 3.
Ja widziałam u nas na osiedlu dzisiaj te pieluchy i też były jakoś bardzo przebrane, tzn. zostały pojedyncze paczki, ale nie kupiłam, bo jeszcze nie wiem, jakich będziemy używać.
A swoją drogą, jakich pieluszek planujecie używać/ czy już używałyście?
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:00   #1284
haneczkab92
Ania

A więc wracam od swojego lekarza. Wszystko mi wyjaśnił. Na szczęście szyjka się nie skraca, serduszko bije prawidłowo, ruchy dzidzi sa prawidłowe, ilość wód też. Dał mi do zrobienia wyniki(na środę) krew, mocz, mocznik, sód, potas, AST i ALT- bo jak mnie badał, i dotknął brzucha gdzie jest wątroba, to oczy wywróciłam do góry nogami..;/ a więc mój twardniejący brzuch może być np od nerek albo wątroby np. Dlatego mam to sprawdzić- i w środę się okaże co dalej. Na razie mam brać magnez 3x1, duphaston 3x1 i nospę 3x1. Jeśli ból będzie regularny to jechać do szpitala- ale już nie tu gdzie byłam. Mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić.
No i zakaz przytulanek i wysiłku, mam dużo odpoczywać.
A w środę normalna wizyta z usg dłuższym i nagraniem
Co do kasy to płacę 100 zł normalnie(badanie na samolocie i króciutkie usg), 150zł jak dłuższe usg. A za nagranie dodatkowo 30zł.

Weronia- świetne ubranka!
Co do butów, to ja uważam, że każde dziecko ma inną stopę i powinno mieć swoje buty- nie po kimś. Ale to moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że lato przeleży w bodach przykryta otulaczem bambusowym
Kupię tylko jakąś sukieneczkę jeśli pójdziemy na wesele w sierpniu
Potem zobaczymy jak brzdąc będzie przybierał i w czym będzie i jej i mnie wygodnie
No na pewno, biorąc pod uwagę jakie było ostatnie lato, to body i nic więcej..
Ale sukieneczki mam sama uważam, zeby ubierać dziecko wygodnie, ale nie mogłam się powstrzymać w sklepie przed kupieniem sukieneczek

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
wooow,ale ciuszki, śliczne łupy
wrzucam moje ostatnie z SH a zebra to wybór męża (ze sklepu Mothercare), kupił małej i cieszyl się jak dziecko hahaha

opryszczka mi wylazła na ustach, już chyba 4 raz w ciąży -_- strasznie mi usta wysychają i chyba dlatego mnie chwyciło, muszę non stop smarować carmexem albo kremem z wit. A
Piękne ciuszki a tą zebrę też mam, tzn taki wzór body i spodenki do tego takie śmieszne, ale świetne!
Współczuję opryszczki;/

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;56954896]Dziewczyny ale szalejecie z zakupami! Przerażacie mnie!
Przy was jestem w
Ale... Mój mąż kupił dziś dla małej ręcznik w Carrefourze wczoraj któraś pisała i się skusiłam. Fajny jest! To mamy aż jedną nową rzecz
[/QUOTE]

Zawsze to już jedna rzecz! od czegoś trzeba zacząć!

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Haneczka współczuje przeżyc w szpitalu kupę kasy lekarze biorą za nocne dyżury i nie powinni wtedy spac praca taka sama jak i w dzień, może jedynie mniej obowiązków, trafia mnie coś za takie ich podejście...

Mam prośbę już kilka razy któraś z was wrzucała linka do blogu o tym jak odnowic łóżeczko, ale jakbyście wrzuciły jeszcze raz była bym wdzięczna. U babci w piwnicy tata znalazł jeszcze moje łóżeczko i chcemy je trochę odświeżyc
Ja w ogóle nie rozumiem większości lekarzy.. narzekają, wyżywają się na pacjentach, a przecież nikt im nie kazał wybierać takiego zawodu! wiedzieli na co się piszą..a poza tym, to nie moja wina, jako pacjenta, że np zarabia tak a nie inaczej, albo że musi tam być w nocy.
Ja wybrałam zawód nauczyciela, nie zarabiam dużo w żłobku, ale nie wyżywam się na dzieciach.. no i jak mówię, wiedziałam na co się piszę...

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie prania :-D chodzi mi o używane ciuszki, chce wyprać teraz w zwykłym proszku a pozniej w tym dzieciecym

I moje pytanie : czy teraz jak robie pranie w zwykłym proszku mam dawac płyn do płukania i czy obracacie ciuszki na lewa strone?
Ja prałam na 40 albo 50 stopni(zalezy od partii) w naszym proszku i z płynem bliżej czerwca wypiorę w Loveli a co do lewej strony to jak były, tak wrzucałam, więc różnie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
olinka012 ja mam wizyty co 3 tygodnie, najbliższa w piątek i w związku z tym, że weszłam już w 3 trymestr - od piątku będę miała wizyty co 2 tygodnie. To często, ale, że to moja pierwsza ciąża to odpowiada mi ten system, mimo, że za każdą wizytę płacę 100zł (to w sumie też nie jest jakoś strasznie dużo).
Przy okazji zaprezentuję się Wam po raz pierwszy - tacy okrąglutcy byliśmy z Olkiem w 27 tygodniu jest to zdjęcie sprzed tygodnia
Kolejna szczuplutka mamusia pięknie

Cytat:

Myślę, że kupiłabyś! większość z nas pewnie ich nie założy na początek, ale ciężko sie powstrzymać przed kupienieniem

Cytat:
Pisz śmiało, jesteśmy od tego, żeby jakoś pocieszyć

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:00   #1285
kaska87
Zakorzenienie

ja używałam dla M pampersów, teraz też planuję, jakoś dady, czy te rosmanowe mi nie podeszły, sztywne są, pupa wilgotna

Stary 2016-03-07, 20:04   #1286
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

Ja widziałam u nas na osiedlu dzisiaj te pieluchy i też były jakoś bardzo przebrane, tzn. zostały pojedyncze paczki, ale nie kupiłam, bo jeszcze nie wiem, jakich będziemy używać.
Ja planuję wypróbować praktycznie wszystkie. Mam już te z rossmanna i bierdonki. Jeśli wszystkie okażą się ok to mam zamiar używać najtańszych
Stary 2016-03-07, 20:16   #1287
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
ja chcę te kupić, ktoś ma?
http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html

u mnie dzisiaj rano pierwsza siara jakoś z M. w tym samym czasie chyba się zaczęło nie pamiętam
Mam niebieską bardzo fajnie się układa. Do karmienia też wydaje się być ok.

Cytat:
Pięknie się prezentujecie

O matko, jak dużo... Ja płacę 200 zł za wizytę z usg, po 300 zł za każde prenatalne i wszystkie badania robię prywatnie, więc troszkę to wychodzi, np. w tym miesiącu, mimo, że dopiero się zaczął na same badania w laboratorium wydałam już prawie 700 zł, tak, że na koniec miesiąca wychodzi z tego niezła sumka.

Nie przejmuj się

Duuuużo :-( niby wiedziałam ile to kosztuje, wybierając lekarza, ale nie spodziewalam się aż tak częstych wizyt :-o

Z Niną używałam Huggies. Pampersy ją uczulały.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A więc wracam od swojego lekarza. Wszystko mi wyjaśnił. Na szczęście szyjka się nie skraca, serduszko bije prawidłowo, ruchy dzidzi sa prawidłowe, ilość wód też. Dał mi do zrobienia wyniki(na środę) krew, mocz, mocznik, sód, potas, AST i ALT- bo jak mnie badał, i dotknął brzucha gdzie jest wątroba, to oczy wywróciłam do góry nogami..;/ a więc mój twardniejący brzuch może być np od nerek albo wątroby np. Dlatego mam to sprawdzić- i w środę się okaże co dalej. Na razie mam brać magnez 3x1, duphaston 3x1 i nospę 3x1. Jeśli ból będzie regularny to jechać do szpitala- ale już nie tu gdzie byłam. Mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić.
Co do kasy to płacę 100 zł normalnie(badanie na samolocie i króciutkie usg), 150zł jak dłuższe usg. A za nagranie dodatkowo 30zł.

Weronia- świetne ubranka!
Co do butów, to ja uważam, że każde dziecko ma inną stopę i powinno mieć swoje buty- nie po kimś. Ale to moje zdanie.

No na pewno, biorąc pod uwagę jakie było ostatnie lato, to body i nic więcej..
Ale sukieneczki mam sama uważam, zeby ubierać dziecko wygodnie, ale nie mogłam się powstrzymać w sklepie przed kupieniem sukieneczek

Piękne ciuszki a tą zebrę też mam, tzn taki wzór body i spodenki do tego takie śmieszne, ale świetne!
Współczuję opryszczki;/

Zawsze to już jedna rzecz! od czegoś trzeba zacząć!

Ja w ogóle nie rozumiem większości lekarzy.. narzekają, wyżywają się na pacjentach, a przecież nikt im nie kazał wybierać takiego zawodu! wiedzieli na co się piszą..a poza tym, to nie moja wina, jako pacjenta, że np zarabia tak a nie inaczej, albo że musi tam być w nocy.
Ja wybrałam zawód nauczyciela, nie zarabiam dużo w żłobku, ale nie wyżywam się na dzieciach.. no i jak mówię, wiedziałam na co się piszę...

Ja prałam na 40 albo 50 stopni(zalezy od partii) w naszym proszku i z płynem bliżej czerwca wypiorę w Loveli a co do lewej strony to jak były, tak wrzucałam, więc różnie

Kolejna szczuplutka mamusia pięknie

Myślę, że kupiłabyś! większość z nas pewnie ich nie założy na początek, ale ciężko sie powstrzymać przed kupienieniem

Pisz śmiało, jesteśmy od tego, żeby jakoś pocieszyć
Dużo zdrówka!

My uzywalismy Huggies. Pampersy uczulały córę, teraz na początek kupię takie i takie.
Cytat:
ja używałam dla M pampersów, teraz też planuję, jakoś dady, czy te rosmanowe mi nie podeszły, sztywne są, pupa wilgotna
Raz kupiłam Dadę, jak zaczelismy odpieluchowywanie.. Jedna pieluszka i córka więcej nie chciała nawet spojrzeć na pieluchy

Mikołaj <3
Stary 2016-03-07, 20:33   #1288
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Cały dzień poza domem byłam, jestem po prostu wykończona. Wszystko mnie ciągnie dołem... masakra. Wybaczcie, ale nie mam siły cytować.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!

Haneczka, dobrze, że już coś wyjaśnione!

Madzia, ty bezwstydnico! tak bez ślubu pod jedną kołderką??

Kaska, ja mam taką koszulę niebieską. I powiem tak, jakbym miała rozmiar mniejszą, to byłaby idealna. Ale jakościowo świetna, nie trzeba się męczyć z pierdylionem guziczków. Czasem zdarzyło się, że mi cycek wypadł, ale to właśnie dlatego, że za duży rozmiar.

Świetne ciuszki macie!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-07 o 20:34
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:47   #1289
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
My dużo pampersów dostaliśmy i były to głownie zielone pampersy, których niecierpiałam. Kompletnie nam nie pasowały. Porozdawałam koleżankom. Używaliśmy Dady, a teraz używamy Lidlowskich, są super. Fajne też były białe pampersy. Musicie wyprobowac, każdej inne pampersy pasują
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja planuję wypróbować praktycznie wszystkie. Mam już te z rossmanna i bierdonki. Jeśli wszystkie okażą się ok to mam zamiar używać najtańszych
Bardzo dobre podejście Fajnie że będziesz miałą wybór. Ja miałam dużo pojedynczych sztuk z warsztatów i dzięki temu mogłam wybrac te które mi najbardziej odpowiadały.

Nie kupujcie dużo pampersów bo możecie dostac przy okazji odwiedzin rodziny Ja już potem mówiłam że jak coś mają przynosić 3 i 4 bo 1 i 2 mieliśmy zapas a szybko córa wyrosła
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:12   #1290
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:

Niestety potwierdzam! Ceny warszawskie potrafią zrujnować
Ja mam wykupiony pakiet ciążowy i wychodzi wtedy trochę taniej, ale jak czytam ile większość z Was płaci za wizytę z usg to jestem w szoku. U mnie to badanie na samą toksoplazmozę tyle kosztuje

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dobrze, że coś się wyjaśniło. Oby już nie były potrzebne wizyty w szpitalu!!!

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
Moze któraś z Was uzywa adapteta do pasów bezpieczeństwa i moze cos polecic? Żałuję że na bezpiecznym maluchu nie przymierzylam besafe bo teraz zastanawiam się czy faktycznie w dobrum miejscu bedzie trzymal pas i czy te zaczepy sa wystarczająco mocne. Podoba mi się tummy shield ale cena jest odstraszajaca :/
Mam besafe. Uwielbiam go

A teraz melduje się po wizycie!
Wizyta bez usg, Olkowe serduszko biło pięknie Wyniki moczu idealne. Morfologii tym razem nie robiłam.
I zostałam chyba pierwszą (oby ostatnią) cukrzycową mamą na wątku Lekarka twierdzi, że nie ma tragedii z tą moją glukozą na czczo, ale z racji tego, że urodziłam ponad 4 kg dziecko to lepiej dmuchać na zimne. Dostałam recepte na paski i glukometr, skierowania na różne badania w kierunku cukrzycy, no i dieta cukrzycowa mnie czeka...

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości