Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-07, 21:17   #1291
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie prania :-D chodzi mi o używane ciuszki, chce wyprać teraz w zwykłym proszku a pozniej w tym dzieciecym

I moje pytanie : czy teraz jak robie pranie w zwykłym proszku mam dawac płyn do płukania i czy obracacie ciuszki na lewa strone?
JA mam zamiar teraz normalnie z Naszymi ubraniami wyprać, a potem w połowie kwietnia w Loveli albo czymś innym dzieciuszowym

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj goniłam listonosza, bo mi zostawił 3 awiza w skrzynce.
Na szczęście bez problemu dał mi paczki
Jest teraz taka opcja na poczcie, że listonosz może po raz dugi awizowaną przesyłkę przynieść, ale nie wiem jeszcze jak to działa

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Mamusie, kupowala ktoras z was reczniczek z kapturkiem z Textil market?
Masz zmiar kupić? Mam ten sklep calkiem niedaleko może po 10tym podjade pomacać i zobaczę co oni dla dzieci tam jeszcze mają

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
szare i mięta, biała szafa komódka i łóżeczko. Dywanik marzy mi się pleciony okrągły szaro pudrowy albo szaro cytrynowy ale wszystko w swoim czasie. Jednym z motywow będą łapacze snów

Asiek, ja podobnie jak pikpik - piorę normalnie, z innymi ubraniami, z płynem do płukania,a jak zrobi sie cieplej wypiorę w Loveli i wywieszę w ogrodzie na świeżym powietrzu

koleżanka polecila mi super SH, jutro dostawa, podjadę, bo dla dzieci mają perełki nie kupuję na ilość, w zasadzie rozglądam się już za jesiennymi bo tych maleńkich jak się okazuje mam full mam jeszcze trochę czasu, więc z każdej dostawy towaru sobie coś kompletuję
Pięny pokoik będzie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nadrabiam i tak myślę, czy Wy serio chcecie te małe dzieciaczki, które tylko leżą ubierać w sukienki, opaski itd.? nie wiem dla mnie najlepsza opcja to jakieś body na lato, coś wygodnego dla malucha

ja jestem miszcz nie kupiłam ani pół rzeczy dla młodego, wszystko to co jest, jest po M. nie ma sensu bo szybko wyrośnie z ubranek dajmy na to

jedyne co potrzebuję kupić to medelę swing- Misia miałaś podać link
Sukienki planuję, ale nie jakieś falbaniste czy odstające jak Hania będzie miała 3 mce. Wiecie większa falbanka niż dziecko
Kasia znajoma ma Medele Swing malutko używaną do odsprzedania - jeśli chcesz dam Ci namiary na pw. Ja się waham czy kupować, ale chyba ew po porodzie sie zdecyduję.
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ceny warszawskie.. tu wszędzie usg ponad 200 zl. I chodzę do takiej lekarki, która zadba, żeby mnie do innego szpitala nie odesłali

25.03 mam echoserca płodu. Ta przyjemność 396 zł :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ooo mattko aż tyle.
Ja w Medicover w ramach pakietu prowadzenia ciąży raz juz miałam i jeszcze w III trymestrze mi przysługuje nic za to nie dopłacam

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam koszule z txm z tymi dziwnymi dziurami do karmienia. Ciekawe,czy się sprawdzi
Jak jakościowo materiał?

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja planuję wypróbować praktycznie wszystkie. Mam już te z rossmanna i bierdonki. Jeśli wszystkie okażą się ok to mam zamiar używać najtańszych
Masz już zapasy pieluszek?

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Cały dzień poza domem byłam, jestem po prostu wykończona. Wszystko mnie ciągnie dołem... masakra. Wybaczcie, ale nie mam siły cytować.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!

Haneczka, dobrze, że już coś wyjaśnione!

Madzia, ty bezwstydnico! tak bez ślubu pod jedną kołderką?? ;)

Kaska, ja mam taką koszulę niebieską. I powiem tak, jakbym miała rozmiar mniejszą, to byłaby idealna. Ale jakościowo świetna, nie trzeba się męczyć z pierdylionem guziczków. Czasem zdarzyło się, że mi cycek wypadł, ale to właśnie dlatego, że za duży rozmiar.

Świetne ciuszki macie!
Anoo widzisz Kurczę a Wy oddzielnie śpicie? Nie to, żeby przyganiał kocioł garnkowi U Was to jeszcze dziecko na taką rozpustę na okazje patrzeć

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:19   #1292
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Niestety potwierdzam! Ceny warszawskie potrafią zrujnować

Ja mam wykupiony pakiet ciążowy i wychodzi wtedy trochę taniej, ale jak czytam ile większość z Was płaci za wizytę z usg to jestem w szoku. U mnie to badanie na samą toksoplazmozę tyle kosztuje

Dobrze, że coś się wyjaśniło. Oby już nie były potrzebne wizyty w szpitalu!!!

Mam besafe. Uwielbiam go

A teraz melduje się po wizycie!

Wizyta bez usg, Olkowe serduszko biło pięknie Wyniki moczu idealne. Morfologii tym razem nie robiłam.

I zostałam chyba pierwszą (oby ostatnią) cukrzycową mamą na wątku Lekarka twierdzi, że nie ma tragedii z tą moją glukozą na czczo, ale z racji tego, że urodziłam ponad 4 kg dziecko to lepiej dmuchać na zimne. Dostałam recepte na paski i glukometr, skierowania na różne badania w kierunku cukrzycy, no i dieta cukrzycowa mnie czeka...

Współczuje bo ka bym uschła na tej diecie
Ale dobrze dla maluszka ze wszystko jest pod kontrola
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:24   #1293
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Wizyta bez usg, Olkowe serduszko biło pięknie Wyniki moczu idealne. Morfologii tym razem nie robiłam.
I zostałam chyba pierwszą (oby ostatnią) cukrzycową mamą na wątku Lekarka twierdzi, że nie ma tragedii z tą moją glukozą na czczo, ale z racji tego, że urodziłam ponad 4 kg dziecko to lepiej dmuchać na zimne. Dostałam recepte na paski i glukometr, skierowania na różne badania w kierunku cukrzycy, no i dieta cukrzycowa mnie czeka...
Dobrze ze z Olkiem wszystko w porządku. I przy odrobinie Twoich wyrzeczeń wszystko będzie dobrze Jest sporo forum dla 'słodziutkich mam' gdzie można czerpać inspiracje na bardzo ciekawe i pyszne potrawy Dasz radę
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:24   #1294
Kociak85
Zadomowienie

kaska87, ja kupiłam tylko pieluszki bambusowe, więc możemy podać sobie ręce.

Z ciuszków to w zasadzie planuje kupić tylko i wyłącznie jakieś rampersy do spania, bo nie kojarzę, żebym miała. A dla córki miałam pełno ciuchów po dwóch siostrzeńcach i też jakoś dużo nie kupowałam, bo siostra dużo miała takich unisex. Teraz będzie kolejny maluch w tym chodził. Jakoś szkoda mi kasy wydawać na te ciuszki, z których dziecko i tak zaraz wyrośnie. Wystarczająco mam wydatków ciuchowych na córkę (i butowych, olaboga zaraz będzie trzeba znowu 200 zł wydać na buty na wiosnę - w kwestii butów mam lekką obsesję i na tym nie oszczędzam, chociaż przez to córcia ma po jednej parze na sezon).

Miqesi,
nie potrzebowałaś skierowania na to echo serca? Gdzie byłaś i u kogo? Mój mnie też wysyłał, ale jak usłyszałam 300 zł za wizytę to podziękowałam, tym bardziej, że to miało być profilaktycznie, a nie że jakieś podejrzenia...

kiara, my przy córce używaliśmy głównie pampersów zielonych, czasami dady. Ale jak widzisz, każdy ma jakiś inne spostrzeżenia. Jak synkowi podpasują to myślę, że nie będziemy nic zmieniać w tym zakresie.

Trzymajcie mnie! Od jutra do końca tygodnia dwójka dzieci na chacie (moje własne 1 sztuka- po wirusie rota zostawiam ją w domu na tydzień + 1 sztuka od znajomych synek 16 m-cy).
Stary 2016-03-07, 21:26   #1295
haneczkab92
Ania

Cytat:

Super, że z synkiem wszystko ok!
A co do Ciebie, to kiepsko wyszło, no ale dasz radę, bo czego się nie robi dla dziecka...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:29   #1296
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
kaska87, ja kupiłam tylko pieluszki bambusowe, więc możemy podać sobie ręce.

Z ciuszków to w zasadzie planuje kupić tylko i wyłącznie jakieś rampersy do spania, bo nie kojarzę, żebym miała. A dla córki miałam pełno ciuchów po dwóch siostrzeńcach i też jakoś dużo nie kupowałam, bo siostra dużo miała takich unisex. Teraz będzie kolejny maluch w tym chodził. Jakoś szkoda mi kasy wydawać na te ciuszki, z których dziecko i tak zaraz wyrośnie. Wystarczająco mam wydatków ciuchowych na córkę (i butowych, olaboga zaraz będzie trzeba znowu 200 zł wydać na buty na wiosnę - w kwestii butów mam lekką obsesję i na tym nie oszczędzam, chociaż przez to córcia ma po jednej parze na sezon).

Miqesi,
nie potrzebowałaś skierowania na to echo serca? Gdzie byłaś i u kogo? Mój mnie też wysyłał, ale jak usłyszałam 300 zł za wizytę to podziękowałam, tym bardziej, że to miało być profilaktycznie, a nie że jakieś podejrzenia...

kiara, my przy córce używaliśmy głównie pampersów zielonych, czasami dady. Ale jak widzisz, każdy ma jakiś inne spostrzeżenia. Jak synkowi podpasują to myślę, że nie będziemy nic zmieniać w tym zakresie.

Trzymajcie mnie! Od jutra do końca tygodnia dwójka dzieci na chacie (moje własne 1 sztuka- po wirusie rota zostawiam ją w domu na tydzień + 1 sztuka od znajomych synek 16 m-cy).
Rampersy! Dobry pomysł, akurat na lato, nie pomyślałam
Jakie buty kupujesz? Moja jeszcze młoda i szybko rośnie, także niestety na sezon mamy kilka par butów.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:38   #1297
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Anoo widzisz Kurczę a Wy oddzielnie śpicie? Nie to, żeby przyganiał kocioł garnkowi U Was to jeszcze dziecko na taką rozpustę na okazje patrzeć
No jasne! W dwóch różnych pokojach!! A co robimy razem, to już druga sprawa hahahahaa No właśnie, jedno dziecko na świecie, drugie w drodze u nas to już rzeczywiście rozpusta!

Co do pieluszek - dla nas pampersy i dady premium idealne. Nie widzę żadnej różnicy. Natomiast te z Tesco i Lidla powodowały okropne odparzenia! Podobnie jak happy z Belli. Tych z Rossmanna nie próbowałam, i chyba już nie wypróbuję. Skoro dady odpowiadają. Tak więc co pupa to inne wymagania trzeba testować.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:53   #1298
fiazo
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt

Piękne ciuszki kupiłyście w sh.

Co do płukania to zamiast płynu do płukania wystarczy w pralce ustawić drugie płukanie. Któraś tu napisała ze chodzi o zmiękczenie ubranka.

Anuszka gin wypisała Ci paski i dala glukometr? Czy byłaś u diabetologa? Ile razy masz mierzyć?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Pieluszki...u nas sprawdziły się dady

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:57   #1299
zebrah
Rozeznanie

Dziewczyny, a tak z ciekawości to echoserca się robi ze względu na jakie wskazania? Nie wystarczają te duże USG?

Ale macie piękne ubranka dla dzieci

My akurat idziemy z Rafkiem do ortopedy niedługo, bo krzywo stawia prawą stopę. Przy okazji się zapytam o buty. W każdym razie jak do tej pory to inwestowaliśmy w drogie z usztywnianą piętą- no ale może nie ma sensu jak mówicie? No i w ogóle powiem Wam, że mam dużo butów dziecięcych "po rodzinie" i jeszcze nie odważyłam się zakładać młodemu używanych i tak leżą w szafie. No, ale matka nie musi się na wszystkim znać, więc zapytam speca od nóg
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 21:59   #1300
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Masz już zapasy pieluszek?
Tak Kupiliśmy 4 opakowania: mamy dwa opakowania pieluszek dada 2 i 3 oraz dwa opakowania 1 i 2 pieluszek z rossmanna. Wszystko było na promocji i wyszło za pieluszkę od 30 do 34 gr Także pieluszek już nie kupujemy, bo wiem, że jeszcze parę opakowań dostaniemy
Stary 2016-03-07, 22:02   #1301
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A więc wracam od swojego lekarza. Wszystko mi wyjaśnił. Na szczęście szyjka się nie skraca, serduszko bije prawidłowo, ruchy dzidzi sa prawidłowe, ilość wód też. Dał mi do zrobienia wyniki(na środę) krew, mocz, mocznik, sód, potas, AST i ALT- bo jak mnie badał, i dotknął brzucha gdzie jest wątroba, to oczy wywróciłam do góry nogami..;/ a więc mój twardniejący brzuch może być np od nerek albo wątroby np. Dlatego mam to sprawdzić- i w środę się okaże co dalej. Na razie mam brać magnez 3x1, duphaston 3x1 i nospę 3x1. Jeśli ból będzie regularny to jechać do szpitala- ale już nie tu gdzie byłam. Mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić.
No i zakaz przytulanek i wysiłku, mam dużo odpoczywać.
A w środę normalna wizyta z usg dłuższym i nagraniem
Co do kasy to płacę 100 zł normalnie(badanie na samolocie i króciutkie usg), 150zł jak dłuższe usg. A za nagranie dodatkowo 30zł.

Weronia- świetne ubranka!
Co do butów, to ja uważam, że każde dziecko ma inną stopę i powinno mieć swoje buty- nie po kimś. Ale to moje zdanie.

No na pewno, biorąc pod uwagę jakie było ostatnie lato, to body i nic więcej..
Ale sukieneczki mam sama uważam, zeby ubierać dziecko wygodnie, ale nie mogłam się powstrzymać w sklepie przed kupieniem sukieneczek

Piękne ciuszki a tą zebrę też mam, tzn taki wzór body i spodenki do tego takie śmieszne, ale świetne!
Współczuję opryszczki;/

Zawsze to już jedna rzecz! od czegoś trzeba zacząć!

Ja w ogóle nie rozumiem większości lekarzy.. narzekają, wyżywają się na pacjentach, a przecież nikt im nie kazał wybierać takiego zawodu! wiedzieli na co się piszą..a poza tym, to nie moja wina, jako pacjenta, że np zarabia tak a nie inaczej, albo że musi tam być w nocy.
Ja wybrałam zawód nauczyciela, nie zarabiam dużo w żłobku, ale nie wyżywam się na dzieciach.. no i jak mówię, wiedziałam na co się piszę...

Ja prałam na 40 albo 50 stopni(zalezy od partii) w naszym proszku i z płynem bliżej czerwca wypiorę w Loveli a co do lewej strony to jak były, tak wrzucałam, więc różnie

Kolejna szczuplutka mamusia pięknie

Myślę, że kupiłabyś! większość z nas pewnie ich nie założy na początek, ale ciężko sie powstrzymać przed kupienieniem

Pisz śmiało, jesteśmy od tego, żeby jakoś pocieszyć
Haneczka, zrób przy okazji badanie na magnez, grosze kosztuje, a będziesz wiedzieć czy jest w normie. Ja mam wizyty co 3 tygodnie, od 32tc mam rozpisane co 2 tygodnie, a przed samym końcem co 1 tydzień, ale pewnie już nie dotrwam do tego okresu. Za wizytę place 150zl, zawsze mam szczegółowe USG, a za wizytę z prenatalnymi tyle samo placilam, myślę że to względnie biorąc pod uwagę, że z nami lekarz ma podwójna robote, za badania przed wizyta place średnio 50 zł.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:04   #1302
ewka555
Zakorzenienie

Anuszka gratuluje wizyty! Troszkę wyrzeczeń i bd wszystko ok !

Weronia nie jestem za używanymi butami. Po raz każde dziecko inaczej ustawia stopę i potem drugie dziecko dostaje "wyprfilowany" lub skoslawiony but, a po drugie jak dla mnie nie bardzo ze względów higienicznych. Sama nie ubralabym używanych butów to i dziecku nie ubiorę.

I kociak dobrze prawi, zapietek powinien być usztywniany ale podeszwa elastyczna.

Najgorzej mnie wkurza jak ktos ubiera nie chodzacemu dziecku buty "do wózka" żeby golo stopy nie wygladaly. Po co obciążać delikatne stawy?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Haneczka dobrze, ze poszlas do swojego lekarza. Super ze wszystko ok. Na badania jutro idziesz ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:07   #1303
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Anuszka gratuluje wizyty! Troszkę wyrzeczeń i bd wszystko ok !

Weronia nie jestem za używanymi butami. Po raz każde dziecko inaczej ustawia stopę i potem drugie dziecko dostaje "wyprfilowany" lub skoslawiony but, a po drugie jak dla mnie nie bardzo ze względów higienicznych. Sama nie ubralabym używanych butów to i dziecku nie ubiorę.

I kociak dobrze prawi, zapietek powinien być usztywniany ale podeszwa elastyczna.

Najgorzej mnie wkurza jak ktos ubiera nie chodzacemu dziecku buty "do wózka" żeby golo stopy nie wygladaly. Po co obciążać delikatne stawy?
Dokładnie jak słyszałam teksty od kuzynki "mamusia, a czemu ja mam takie gołe stópki, taka jestem niekompletne ubrana", to mnie coś strzelało... Nie wspominając już o tym, że to lato było

Stary 2016-03-07, 22:08   #1304
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam, widze ze temat przytulanek bardzo Wam sie spodobal. Ja duzego libido nie mam, za to moj maz nadrabia za nas dwoje, i mi nie odposci bez codziennego kizi mizi. Ostatnio stwierdzil ze w drugim trynestrze faktycznie bardziej sie chce nie wiedzialam ze to sie tyczy facetow
Piekne ciuszki lowicie
Ja chyba ostatnia ide na glukoze bo dopiero 18 marca.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:10   #1305
Radena
Zadomowienie

Madzia9999,materiał wydaje się spoko,ale koszula wielka jakaś taka,wzięłam S,ale się okazało,że te dziury jakieś małe. zastanawiam się czy nie wymienić na większą,ale wtedy to w niej chyba utone
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:13   #1306
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Anuszka, dasz rade popilnujesz diety i bedzie dobrze. Moja szwagierka tez niby miala cukrzyce ciazowa, ale jakos sie dostosowala. Najgorsze bylo jedzenie na godziny, no i klucie, ale co sie nie robi dla tej kruszynki pod sercem

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:15   #1307
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam, widze ze temat przytulanek bardzo Wam sie spodobal. Ja duzego libido nie mam, za to moj maz nadrabia za nas dwoje, i mi nie odposci bez codziennego kizi mizi. Ostatnio stwierdzil ze w drugim trynestrze faktycznie bardziej sie chce nie wiedzialam ze to sie tyczy facetow
Piekne ciuszki lowicie
Ja jeszcze nie wiem kiedy idę więc nic nie jest przesądzone
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:24   #1308
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne! W dwóch różnych pokojach!! A co robimy razem, to już druga sprawa hahahahaa No właśnie, jedno dziecko na świecie, drugie w drodze u nas to już rzeczywiście rozpusta!

Co do pieluszek - dla nas pampersy i dady premium idealne. Nie widzę żadnej różnicy. Natomiast te z Tesco i Lidla powodowały okropne odparzenia! Podobnie jak happy z Belli. Tych z Rossmanna nie próbowałam, i chyba już nie wypróbuję. Skoro dady odpowiadają. Tak więc co pupa to inne wymagania trzeba testować.
O kurczę to Wy bogaci jesteście tyle pokoi w domu
Sporo osób chwali Dady więc pewnie wypróubuje i ja

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt

Piękne ciuszki kupiłyście w sh.

Co do płukania to zamiast płynu do płukania wystarczy w pralce ustawić drugie płukanie. Któraś tu napisała ze chodzi o zmiękczenie ubranka.

Anuszka gin wypisała Ci paski i dala glukometr? Czy byłaś u diabetologa? Ile razy masz mierzyć?
Dokładnie dodatkowe płukanie albo potem jak jest specjalny proggram do prania dla dzieci
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Pieluszki...u nas sprawdziły się dady

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Dokładnie jak słyszałam teksty od kuzynki "mamusia, a czemu ja mam takie gołe stópki, taka jestem niekompletne ubrana", to mnie coś strzelało... Nie wspominając już o tym, że to lato było
OMG co ja to obchodzi, nosz żeby dziecko latem się w butkach upocilo :P Ludzie to jednak głupie kwestie odnośnie cudzych dzieci poruszaja :P

Cytat:
Madzia9999,materiał wydaje się spoko,ale koszula wielka jakaś taka,wzięłam S,ale się okazało,że te dziury jakieś małe. zastanawiam się czy nie wymienić na większą,ale wtedy to w niej chyba utone
Dziekuję za odpowiedź

Sophia Loren
Stary 2016-03-07, 22:29   #1309
fiazo
Zakorzenienie

Jedzenie o określonych porach wcale nie jest złe. Ja caly czas jem o określonych porach bo tak czuje głód. Zostało mi to z wprowadzenia diety przy cukrzycy ciążowej. Syna też karmie co ok 3h.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:30   #1310
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka gin wypisała Ci paski i dala glukometr? Czy byłaś u diabetologa? Ile razy masz mierzyć
Dostałam receptę na paski i w aptece mam dostać glukometr (podobno) Jeszcze nie wykupiłam, bo wróciłam późno. Nie dostałam skierowania do diabetologa, bo podobno wyniki nie są tragiczne (na czczo 98, po 1 godz. 173, po 2 godz. 116) i mam sama pilnować diety cukrzycowej i mierzyć cukier 4 razy dziennie. Dostałam też skierowanie na hemoglobine glikowaną i jakieś jedno badanie, ale nie mogę tego rozczytać.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:36   #1311
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam receptę na paski i w aptece mam dostać glukometr (podobno) Jeszcze nie wykupiłam, bo wróciłam późno. Nie dostałam skierowania do diabetologa, bo podobno wyniki nie są tragiczne (na czczo 98, po 1 godz. 173, po 2 godz. 116) i mam sama pilnować diety cukrzycowej i mierzyć cukier 4 razy dziennie. Dostałam też skierowanie na hemoglobine glikowaną i jakieś jedno badanie, ale nie mogę tego rozczytać.
Lepiej dmuchać na zimne, z dietą i mierzenia cukru na pewno dasz radę

Sophia Loren
Stary 2016-03-07, 22:45   #1312
ania230
Zakorzenienie

Skończyłam Was czytać

Haneczko
super że wszystko dobrze badania na pewno wyjda dobrze

Anuszka
będzie dobrze! z cukrzyca sobie poradzisz

Dziewczyny piękne te ciuszki pokupowałyście, większość to takie perełki i jak ja mam się opanować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 22:45   #1313
Kociak85
Zadomowienie

dzanet, emele lub superfity. Na zimę akurat trafiłam na dobre buty z Bartka, ale tam bywa różnie. Nie powiem, bo kupuję dodatkowo czasami takie buty "do piaskownicy", które są tańsze, ale zawsze dokładnie sprawdzam, czy nie są sztywne, jaka jest podeszwa, czy zginają się tam gdzie powinny itd.

zebrah, używanych butów nie stosuję w ogóle. Jak już dziewczyny napisały - każde dziecko ma inną stopę, inaczej ją stawia i później takie źle "wyprofilowane" buty mogą sprawić, że i Twoje dziecko będzie źle stopy ustawiać. Także na Twoim miejscu zostawiłabym te buty od rodziny na dnie tej szafy
Stary 2016-03-07, 23:11   #1314
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie siostra w drugiej ciąży też miała cukrzycę i powiem że sobie świetnie radziła czasami jej zazdrościłam jakie dobre jedzonko sobie przynosiła ze sobą

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Jedzenie o określonych porach wcale nie jest złe. Ja caly czas jem o określonych porach bo tak czuje głód. Zostało mi to z wprowadzenia diety przy cukrzycy ciążowej. Syna też karmie co ok 3h.
Ja chce w swoje życie wprowadzić własnie stałe godziny o których będę jadła i mam nadzieje że mi się to uda . Swego czasu tak robiłam, potem się trochę popierdzieliło w życiu i na nowo będę chciała do tego wrócić

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

U mnie za każdym razem wizyta kosztuje 90 zl nie ważne czy samolot czy usg, zawsze na wizycie mam usg, sprawdza szyjkę i oglądamy Mała. Wizyta trwa od 15-30 min zależy czy mamy dużo do omówienia

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Tak Kupiliśmy 4 opakowania: mamy dwa opakowania pieluszek dada 2 i 3 oraz dwa opakowania 1 i 2 pieluszek z rossmanna. Wszystko było na promocji i wyszło za pieluszkę od 30 do 34 gr Także pieluszek już nie kupujemy, bo wiem, że jeszcze parę opakowań dostaniemy
Ja również mam 2 opakowanie pampersów oraz jedno duże pudełko dad i na razie myślę że będzie wystarczająco. Zawsze coś się dostanie w prezencie

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny! Cały dzień poza domem byłam, jestem po prostu wykończona. Wszystko mnie ciągnie dołem... masakra. Wybaczcie, ale nie mam siły cytować.
Mnie strasznie boli łydka wczoraj wieczorem złapał mnie taki skurcz że się poryczałam i wołałam Tż żeby mi pomógł po raz pierwszy się z bólu popłakałam.
Dzisiaj dalej czuje łydkę jak chodzę... a codziennie biorę magnez 3 razy dziennie, wiec jestem zaskoczona że mnie złapało.

Jak wyszłam na szkołę rodzenia o 14.30 to w domu byłam o 21.00 padnięta na maksa. Dojazd sam 1-1,20 godz robi swoje.
Ale jestem pozytywnie zaskoczona
Dzisiaj panie położne mówiły o odżywianiu się, o dokumentach , o przygotowaniu torby, o skurczach, o nacięciu, o przygotowaniu krocza do porodu, o lewatywie ( że kupa przy porodzie jest bardzo dobra informacja dla nich i nie trzeba robić lewatywy, to wszystko zależy od nas), podały parę książek które warto przeczytać, o tym co będzie na kolejnych zajęciach.Bardzo dużo mówiły o bólu... że to wszystko zależy od Nas jak się do porodu przygotujemy Żebyśmy broń boże nie czytały ani nie oglądały żadnych filmów itp bo po co się nakręcać nie potrzebnie.
Dużo mówiły o skurczach kiedy się udać o szpitala, o objawach jakie mogą informować o porodzie itp
Mówiły o rzeczach jakie zabrać do szpitala o wyprawce dla dziecka.

Poród jest współpraca między mama a położną i o tej współpracy zależy jak on będzie przebiegał.
Żeby czytać wiersze dzieciątku zwłaszcza rymowanki , słuchać muzyki bo już dziecko to słyszy i potem będzie łatwiej przyswajało tego rodzaju informację i będzie się czuło bezpiecznie.

Na prawdę dużo dużo bardzo istotnych rzeczach. Trwało spotkanie 2,30 godziny a w tym jedna przerwa na siku

Jutro mam ćwiczenia 45 min więc mam ze sobą wziąć ręcznik, wodę i być w sportowym ubraniu
I tak przez najbliższy miesiąc : w poniedziałki teoria i praktyka a we wtorki ćwiczenia. Będziemy oglądać sale porodową jak tylko będzie wolna bo jak to panie położne powiedziały że ostatnio to jest ciągle zajęta

Ludzi było bardzo dużo , oczywiście większość z panami,ale tez i były same panie Było wesoło i śmiesznie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-03-07 o 23:17
Stary 2016-03-07, 23:12   #1315
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Piekne ciuszki lowicie
ach te facety!

Cytat:
O kurczę to Wy bogaci jesteście tyle pokoi w domu
Sporo osób chwali Dady więc pewnie wypróubuje i ja

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

OMG co ja to obchodzi, nosz żeby dziecko latem się w butkach upocilo :P Ludzie to jednak głupie kwestie odnośnie cudzych dzieci poruszaja :P
No bo to byłoby takie dopełnienie stylu!! A ja to zawaliłam i zostawiłam dziecku gołe stopy, jak mogłam! No cóż, wyrodne matki też muszą po świecie chodzić

Dady to ponoć podróby pampersów.

Stary 2016-03-07, 23:36   #1316
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dady to ponoć podróby pampersów.
a to nie jest ten sam producent ? bo coś mi się obiło o uszy, ale mogę się mylić.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

A co do spania pod kołdrami to my mamy dwie każdy swoją. Ale zdarza się tak że mój kocur wykłada się na kołdrze Tż i wtedy dzielę się z nim swoją

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-03-07 o 23:20
Stary 2016-03-07, 23:48   #1317
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko mnie tutaj jelitówka dopadła

ja już dzisiaj powoli dochodze do świata żywych, ale była tragedia, próbowalam wszystkiego a ciągle zwracałam nawet wode, elektrolity, herbate, miete, kisiel..

[COLOR="Silver"]
Asiek kuruj się biedaku. Obyś szybko nadrobiła utracone kilogramy
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Haneczka Wiadomo, najlepiej dopytać się swojego lekarza odnośnie dawkowania, ale dodam od siebie, że ja biorę cały czas asmag forte w dawce 3 razy dziennie po 2 tabletki, no-spę już nieprofilaktycznie, ale tylko w razie konieczności mogę 3 razy po jednej, w wyjątkowych sytuacjach po dwie, ale lepiej aż tyle nie, najlepiej wcale. Możesz się o ten asmag forte zapytać, bo moja ginekolog mówi, że na wszelkie problemy z brzuchem: spinania, skurcze itp. to tylko ten lek, bo jako jedyny zawiera jakąś substancję, której nazwy nie pamiętam, a która ma udowodnione działanie konkretnie pod tym kątem. Moja ginekolog oprócz pracy w szpitalu uniwersyteckim robi również karierę naukową i ma dużą wiedzę na temat przeprowadzonych badań itp. , więc jej ufam.
Ja też mam przypisany Asmag Forte 3x2 i chyba dobry jest, bo jak na razie ( odpukać) na skurcze nie narzekam.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsze łupy bo była nowa wiosenna dostawa ciuszków dziecięcych 19zł/1kg cz. 1 ciuszków za całość zapłaciłam 71 zł
Cytat:
cz. 2
MAala dziś szaleje w brzuszku chyba po tej glukozie super i takie mocne kopniaki
Mała pewnie szaleje z radości, że tyle fajnych ubranek dostała
Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
wooow,ale ciuszki, śliczne łupy

wrzucam moje ostatnie z SH a zebra to wybór męża (ze sklepu Mothercare), kupił małej i cieszyl się jak dziecko hahaha

opryszczka mi wylazła na ustach, już chyba 4 raz w ciąży -_- strasznie mi usta wysychają i chyba dlatego mnie chwyciło, muszę non stop smarować carmexem albo kremem z wit. A
Śliczne następna dziewczynka z wątku będzie małą modnisią aż się wierzyć nie chce,że takie cuda w SH
Mam moce postanowienie w końcu się do jakiegoś SH wybrać. Liczę na szczęście początkującego

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
olinka012 ja mam wizyty co 3 tygodnie, najbliższa w piątek i w związku z tym, że weszłam już w 3 trymestr - od piątku będę miała wizyty co 2 tygodnie. To często, ale, że to moja pierwsza ciąża to odpowiada mi ten system, mimo, że za każdą wizytę płacę 100zł (to w sumie też nie jest jakoś strasznie dużo).
Przy okazji zaprezentuję się Wam po raz pierwszy - tacy okrąglutcy byliśmy z Olkiem w 27 tygodniu jest to zdjęcie sprzed tygodnia
Śliczny brzuszek a co do lekarza to rzeczywiście nie dużo jak za wizytę. Acz jak zliczysz wszystkie, to się ładna suma robi.

Cytat:
Hej Laseczki:-* mało się ostatnio odzywalam,jakoś super się nie czuję. Zazdraszczam ciuszkowych łowow. Ja zaraz wejdę na nexta i obejrzę nową kolekcję ech, znów jakieś spiecie z mężem, ale tłumaczę sobie to tym,że jest zmęczony po pracy. No i powiedziałam mu ostatnio jaki wózek chce i trochę go cena przerazila...
Wy już macie tyle rzeczy,a ja praktycznie nic. W dodatku mam wrażenie,że co bym nie chciała kupić to zaraz będzie pytanie czy to konieczne,albo czy nie ma tańszego... nie wiem czy powinnam tu takie rzeczy pisać. Co mi się ciut humor poprawi to za chwilę znów dół
mój tż to samo - a to nie może być taniej, a używane kupmy. No szlak człowieka trafia. Dziś zrobiliśmy tabelkę i w taniej wersji wyszło 3600 na wyprawkę w drogiej ponad 5000
I tak myślę że do obu wersji trzeba doliczyć przynajmniej + 1000, ale co będę chłopa martwić.
Cytat:
Kociak trzymaj się z tymi dziećmi. widzę że trenujesz przed czerwcem

Ja dziś byłam na jakimś wymazie zleconych przez ginekologa, a potem udałam się do sklepu z wózkami i jeszcze bardziej sobie w głowie namieszałam. Ten Tako City Move coraz bardziej mi się podoba, ale oczywiście w wersji Sportime czyli droższej. A w piątek mąż bierze wolne i jedziemy oglądać Camarelo a potem komode kupić wtedy będę mogła wpakować Wojtka rzeczy z pudeł i zobaczyć co mam a czego mi jeszcze brakuje.
Przyszły tydzień ogłaszam więc tygodniem segregacji i pranią

PS Anuszka teraz doczytałam - spokojnie dasz radę z tym cukrem.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-03-07 o 23:52
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 00:05   #1318
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
A czemu masz manię na tym punkcie? Właśnie sztywne buty dla dzieci, które nie mają żadnych ortopedycznych wskazań są niewskazane (oczywiście z tego co wiem ja). Wiadomo, że rozm.18 to raczej dziecko i tak jeszcze nie będzie chodziło, ale tak generalnie moja córcia po domu, żłobku żadnych butów ani paputów nigdy nie nosiła - uważam, że dla stopy najlepiej jak wszystko czuje (cały czas mówię o sytuacji bez nieprawidłowości żadnych). Za to pierwsze buty do chodzenia - miękka podeszwa, usztywniana tylko kostka
Co do butów to wiem ze jak nosi rozmiar 18 to dziecko jeszcze nie potrafi samodzielnie chodzić ale słyszałam ze warto dziecko przyzwyczajać do noszenia butów bo jak zacznie chodzić i założymy buty a jest nie przyzwyczajone to nie bedzie chcieć ich zakładać i bedzie lipa:/ buty do chodzenia to napewno kupie nowe sklepie i to usztywniana pieta czy tez specjalne(ortopedyczne ) jak bedzie wskazanie jeżeli chodzić nie bedzie to będę zakładać takie jak kupiłam aby oswoić i przyzwyczaić nóżkę. Jeśli chodzi o kwestie jeszcze noszenia butów to cioci dziecku pani rehabilitantka kazała nosić buty nie tylko po podwórku ale po domu tez i nie ma żadnych przeciwwskazań czy tez zaleceń z nieprawidłowością stup ale czemu tak stwierdzila to ja juz nie wiem nie wnikałem wiem ze musiała jechać i jej kupić ma teraz 10 miesięcy

U mnie w rodzinie zawsze jak dziecko brało sie juz do chodzenia (zaczynało wstawać na nóżki samodzielnie ) ubierano specjalne utwardzane przy pięcie buty

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
olinka012 ja mam wizyty co 3 tygodnie, najbliższa w piątek i w związku z tym, że weszłam już w 3 trymestr - od piątku będę miała wizyty co 2 tygodnie. To często, ale, że to moja pierwsza ciąża to odpowiada mi ten system, mimo, że za każdą wizytę płacę 100zł (to w sumie też nie jest jakoś strasznie dużo).
Przy okazji zaprezentuję się Wam po raz pierwszy - tacy okrąglutcy byliśmy z Olkiem w 27 tygodniu jest to zdjęcie sprzed tygodnia
Śliczny brzuszek taki okrąglutki idealny )

Meczy mnie straszna zgaga aptece a precz nic nie pomaga
Jutro czeka mnie impreza na dzień kobiet w pracy po tem urodziny szwagierki no i dzień kobiet z mężem

Edytowane przez Weronia93
Czas edycji: 2016-03-08 o 00:09
Weronia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 04:07   #1319
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Co do butów to wiem ze jak nosi rozmiar 18 to dziecko jeszcze nie potrafi samodzielnie chodzić ale słyszałam ze warto dziecko przyzwyczajać do noszenia butów bo jak zacznie chodzić i założymy buty a jest nie przyzwyczajone to nie bedzie chcieć ich zakładać i bedzie lipa:/ buty do chodzenia to napewno kupie nowe sklepie i to usztywniana pieta czy tez specjalne(ortopedyczne ) jak bedzie wskazanie jeżeli chodzić nie bedzie to będę zakładać takie jak kupiłam aby oswoić i przyzwyczaić nóżkę. Jeśli chodzi o kwestie jeszcze noszenia butów to cioci dziecku pani rehabilitantka kazała nosić buty nie tylko po podwórku ale po domu tez i nie ma żadnych przeciwwskazań czy tez zaleceń z nieprawidłowością stup ale czemu tak stwierdzila to ja juz nie wiem nie wnikałem wiem ze musiała jechać i jej kupić ma teraz 10 miesięcy

U mnie w rodzinie zawsze jak dziecko brało sie juz do chodzenia (zaczynało wstawać na nóżki samodzielnie ) ubierano specjalne utwardzane przy pięcie buty

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Śliczny brzuszek taki okrąglutki idealny )

Meczy mnie straszna zgaga aptece a precz nic nie pomaga
Jutro czeka mnie impreza na dzień kobiet w pracy po tem urodziny szwagierki no i dzień kobiet z mężem

Pierwszy raz widzę takie zalecenia szczerze mówiąc, a troche sie nalazilam po rehabilitantach.. Jak dziecko nie chodzi, to sie nie zakłada butów. Po co? Nie obciąża sie niepotrzebnie delikatnych stawów. Jak dziecko stawia pierwsze kroki to musi miec jak najwięcej bodźców i powinno być na bosaka, żeby najpierw w golej stopie nauczyć sie równowagi, dopiero potem buty...

My zakładamy czasem kacie w domu ale moja Zuzia ma problem ze stopkami, zle je ustawia i to zalecenie od lekarza rehabilitacji, a mimo ze krzywo stawia stopy to zabronili nam twardych butów ! Butki dla dziecka musza być elastyczne

To cos w stylu jakbysmy my uczyli sie chodzić i by nam glany założyli

Tz waśnie wyjechał w delegacje a ja teraz spac nie mogę.

Kociak a gdzie kupujesz superfity? Ja nigdzie nie mogę dostać.. A rehabilitanci tez mi między innymi polecili ta markę
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 05:39   #1320
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie daje rady nadrabiac mały pochlania tyle czasu. Aldd powiem Wam ze jest cudny. Zmienia sie i rosnie z dnia ma dzien.

Mam tylko problem z pampersami, zle zakladam albo cos ciagle obsikuje sobie ubranko. Nie mam na to sposobu na razie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości