|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Witam
![]() To chyba idealny wątek dla mnie, uwielbiam biegać. Już od pięciu lat (z małymi przerwami) staram się regularnie biegać, średnio dwa razy w tygodniu. Bieganie mnie niesamowicie odpręża, pomaga poukładać w głowie różne trudne sprawy i bardzo optymistycznie nastawia do świata (humor się poprawia momentalnie). Bieganie to świetny sposób na stratę zbędnych kalorii, ale już dawno temu zdążyłam zauważyć, że moje ciało już nie reaguje- a teraz przydało by mi się zrzucić parę kg. Dlatego myślę o wprowadzeniu treningu HIIT. Może mi poradzicie, czym można mierzyć te interwały? co 30 sec. patrzeć na zegarek, czy telefon... znając mnie zaraz się wywrócę, poobijam, nie będe się skupiała na tym żeby dać z siebie wszystko- będe się rozpraszała licząc ile już biegnę ;/ Może jakiś stoper ? tylko co polecacie ? heh... coś ze stałym podświetleniem (bo ja w nocy biegam)... Byłabym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Jakoś nie wierzę w te całe hity. Ja po każdym owb1 robię 10 - 11 przebieżek 40''/40" rest. Teoretycznie po samym obw1 spalam już ponad 1000kkalorii. Gdyby doliczyć ubytek kalorii z interwałów to powinienem być już chudzinką - a nie jestem.
Po prostu sceptycznie podchodzę do treningów gwarantujących cuda przy wysiłku trwającym mniej niż 25min. ![]() Bez pracy nie ma kołaczy. Żeby schudnąć trzeba biegać/spacerować/pływać/GraćWKoszaSiatkówkę z tętnem >130 przez ponad godzinę 3-4 razy na tydzień. Dodatkowo trzeba wyrzucić z diety wszystkie śmieci (chipsy, jedzenie na mieście), żólte tłuste sery itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hej! Nie wiem, czy Ci to coś pomoże, ale napisze jak było ze mną. Ja przez pierwsze póltorej - dwa misiące nie zauważyłam żadnego spadku wagi, a biegałam dużo. A potem nagle zrzuciłam 4-5 nadprogramowych posesyjnych kg i trzymam stałą wage do dziś - już ładnych parę miesięcy. Nie stosuje żadnych diet, pilnuje tylko, żeby jeść regularnie i żeby zawsze wciąć jakieś białko, nie chodzę na siłownie. W domu tylko pompki, przysiady (tak ze 20) na rozgrzewkę przed bieganiem i rozciąganie po. Co do brzucha to bieganie na pewno go trochę poprawia, ale z nim akurat nigdy nie miałam problemów, gorzej z biodrami... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Przyczajenie
|
Ja zaczełam biegac jakiś miesiąc temu, ok 4-5 razy w tygodniu. Nie liczyłam jak długo i jaki dystans. Od jutra biorę się za prawdziwy trening...
![]() ![]()
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
Osobiście u mnie odkąd biegam,zleciało mi bardziej z ud niż z brzuszka...hmm...ale bieganie to fajna rzecz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Biegam 5 razy w tygodniu , a z moim brzuszkiem to troche trudna sprawa bo mam rozciagnieta skore po poroszie wiec mysle ze musze czekac az natura zrobi swoje robilam a6w ale przy 20 dniu poddalam sie przeroslo to moje mozliwosci
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiem ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i nie poddawac kurde jeszcze jak by mi sie udalo na stale wywalic z jadlospisu te rozne "smieci" nie jem ich duzo ale zawsze ![]() Wiesz nie widze spadku wagi ale widze poczatek ladnie rysujacej sie sylwetki i to juz jest sukces ![]()
![]() |
![]() |
#2019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze jedna rzecz jeśli chodzi o figurę - moim największym grzechem było wybieganie z domu bez śniadania, zaczynałąm coś jeść między 12-14. Odkąd zaczęłam biegać pilnuje, żeby zawsze po przebudzeniu coś zjeść i myśle, że to też ruszyło moją przemiane materii. No i jeszcze jedno co mi się przypomniało dziś podczas biegu - obowiązkowo głowa, szyja i uszy muszą być zakryte. To oczywista oczywistość ale ja parę razy musiałam poszpanować fryzurą i miałam dwa miesiące przymusowego postoju. Może ględze jak stara ciotka, ale pisze tak na wszelki wypadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
Hair hi hi no to laddddnie
![]() Ja lubie jesc i dlatego postanowilam zwiekszyc ruch kurde 2 lata temu wazylam 54 kilo czulam sie wysmienicie w tej wadze ,a wcinalam az mi sie uszy trzesly , ale i biegalam wszedzie na nogach a nie teraz " krolowa matka " ze mnie musi poruszac sie wszedzie swoja kareta ![]()
![]() |
#2021 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz poprostu zrzucić parę kilo i zachować linie a przy tym bieganie sprawia Ci frajde to tylko życzyć wytrwałości. Poza tym to zawsze pretekst żeby nacieszyć się przyrodą i odstresować, złapać kondycję itd itd same plusy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Tak kondycja juz mi sie znacznie poprawila , robie 3 okrazenia ( 30 min)
moj pierwszy raz to bylo jedno okrazenie z dwoma przerwami po powrocie do domu zastanawialam sie czy po karetke nie dzwonic Najwazniejsze to ze juz mi biesnie brzucha nie skacza ( tak mialam gdy 6 tygodni po porodzie chcialam przebiec 10 metrow , paskudne uczucie ) dodam ze ja codziennie biegal o 18 30 w mojej okolicy o tej godzinie jest wielu biegaczy i to mnie cieszy
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od kiedy rzucilam palenie tez mam wrazenie,ze biega mi sie duzo lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#2024 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
![]() w poniedziałek mam bieg na egzaminie, tak jak pisałam 1 km w 5 minut, właśnie wróciłam z biegania, przebiegłam 800 m w czasie 4,40 i zdychałam, musiałam przejść do marszu ![]() macie jakieś rady? biec wolno a przy końcu przyspieszyć czy bieg szybko ale równo... ehhh...sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Przyczajenie
|
Ja miesiąc temu miałam zaliczenie na 800, czas 3.36. Byłam na siebie zła, bo do mety dobiegłam prawie na końcu, a w poprzednich latach byłam 2-3 w klasie :/. Już następnego dznia wziełam sie za bieganie heh... myśle że do wiosny zdążę się przygotować...
![]() ![]()
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() narazie nie pale tydzien,ale i tak jestem z siebie dumna ![]()
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
wczoraj zrobiłam tego kilometra w 6:15, czyli minuta w plecy :/
idę jeszcze za chwilę, zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz ze bedzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
eee... dzisiaj pół kilometra na pełnym speedzie, nie biegam już przed egzaminem, mam nadzieję, że jutro pomoże adrenalina i to, że biegniemy w grupie, to się będziemy motywować...
tak się denerwuję, że dzisiejsza noc będzie nieprzespana ![]() andzya, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Panie (i panowie ![]() (Jeśli zdam maturę:| ) będę chciała startować na wychowanie fizyczne. Tylko że obecnie z moją kondycją nie jest najlepiej. Mój wf'ista mówił mi, żebym zaczęła już biegać, z nim będę przygotowywała się do egzaminów, ale wszystko zależy ode mnie. I tu pytanie do kompetentnych: jeśli w końcu zmuszę się jak mam zacząć? 4x w tygodniu po 40 min? W weekend 1x basen. Dam radę wyrobić kondycję do czerwca? (chyba wtedy są egzaminy) Nie chodzi mi tylko o same egzaminy. Chcę znowu zacząć uprawiać sport, bo zaniedbałam go ostatnio.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
ja już nie studiuję, ale biegam
![]() i pochwalę się: na biegu miałam 4,43 min na kilometr, więc całkiem, całkiem, dostałam czwórę. Nie wiem dlaczego, być może w grupie na egzaminie bardziej się człowiek sprężył. Za tydzień wracam do domu, zaczynam regularne biegi codziennie wieczorem po trochu, żeby się nie przetrenować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jest naprawdę dużo czasu, jeśli masz nawyk regularnych treningów. Na początek proponuję trening biegowy 3 razy w tygodniu. Co drugi dzien w domu przed telewizorem możesz się gimnastykować (np oglądając L kak Lubow ![]() pees Na jaki awf się wybierasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj 5 km rekreacyjnie : )
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
ludki drogie, a czy sezon dla biegaczy trwa cały rok, czy zimą przystopować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Przyczajenie
|
Yeah!... w końcu ruszyłam cztery litery z wyrka i pobiegałam troszke
![]() ![]() Jak ona to zrobyla?..... ![]() ![]()
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia, ale dla mnie trwa calusieńki rok ; ) Wydaje mi się, że wystarczy się ciepło ubrac i mozna śmigać ;]
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko teraz w zimę tak się pierońsko nie chce ![]() Jeśli już naprawdę nie dam rady się przełamać, zacznę narazie od ćw. w domu i basenu 1, 2x w tyg. (tak, basen jest zawsze ![]() No bardzo mi przykro ale L jak Lubow niestety nie oglądam Już wolę Gumisie ![]() Tarnów i Rzeszów ![]() Może masz jakieś opinie, zdanie na temat tych szkół? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
np: Na dworze jest -5st.C to ubieramy się na +5st.C. Jak się ubrać? Jesienią-zimą ubieram: buty + leginsy + t-shirt + kurtkę (cieniutką) biegową + czapka (no i bieliznę ![]() Nie mam żadnych opinii. To za daleko ode mnie i żaden znajomy tam nie studi(ował/uję). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
Babeczki, biegajcie! Każda z Was jest wstanie się przygotować do maratonu (skoro taka Katie Holmes w niedzielę potrafiła ukończyć maraton nowojorski)
![]() http://film.interia.pl/galerie/wydar...e,611522,1,341 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.