|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
może u Was też pomoże. Mąż spać nie może to sobie telewizor włączył, i teraz nie śpię i ja Jak pójdzie do pracy to idę dalej spać
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-08 o 06:03 |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też może skocze do sh. I może ten anex sport obejrzę w hurtowni,ale jak tam ostatnio byłam to przy wózkach stał wredny chłop i jakoś mi się przez niego odechciewa. A ceny mają jak w necie i pewnie właśnie tam będę kupować, więc mógłby się zastanowić jak traktuje klientów ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Jejku,może bym już wstawala.A co dziś gotujecie? |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Ewka, u nas we wrocławiu jest taki sklep Zdrowa Stópka i tam są superfity też. Tylko one jeszcze droższe od emeli
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę fajnie Ci, u mnie nic takiego nie ma i tak naprawdę ciężko buty dostać. Emele to tylko w jednym sklepie dziecięcym i to różnie z wyborem, superfitow nie widziałam nigdzie :/ Teraz jako kapcie kupiłam malej danielki. Mala ta stopka bo 19
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ja już prawie wstałam. Poogladałam na przeglądarce wasze zakupy i są cudne :-D. Ja dzisiaj zbieram sie na targ, muszę kupić wsyp na pościel, bo mama się zaoferowała mi zrobić większą niż mamy, zamówiliśmy łóżko 180x200 i taka standardowa pościel trochę mała, a śpimy pod jedną, myślę przyszłościowo, bo niedługo dwójka lokatorów łóżkowych przybędzie, narobiłyście mi ochotę tymi zakupami i przy okazji odwiedzę sh. Co do glukozy to też przede mną :-D
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Dniu Kobiet.
Wszystkiego naj Kobiety! ![]() Ja dziś już trochę lepiej- noc spokojna. Chociaż cały czas mnie mdli, no ale jest o niebo lepiej niż wczoraj Lecę nadrabiac, botroche się nazbierało ![]() u nas pampersy Bartek też przesikiwał. Najpierw jak używałam Huggiesów to było ok. Pózniej huggiesy wycofali z naszego rynku to właśnie Pampersy używaliśmy i ciągle był mokry. A pózniej na Dady się przerzuciliśmy i znów było ok Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-03-08 o 08:16 |
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście
Wczoraj napisałam długiego posta, ale się nie dodał, ech :pHaneczka, dobrze, że poszłaś do swojego lekarza i wszystko się wyjaśniło Mi wczoraj pierwszy "przydał" się widoczny brzuch, bo jechałam pociągiem, miałam bilet imienny kupiony przez internet i który ważny jest z dowodem osobistym, którego nie wzięłam z domu Powinnam dostać za to mandat, ale konduktor mi podarował, mimo, że nie był zbyt miły
|
|
|
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
Co do zakładania bucikow zgadzam sie z wiekszoscia. Dopiero jak dziecko zacznie chodzić. Po domu młoda smigala w skarpetach. Ku oburzeniu rodziny-bo jak to tak w zime? Dostałam mnóstwo butów mmalutkich takich 'do wózka na wyjścia' ale ich ani razu nie założyłam. Tak samo małe sukienusie. dziecku ma być wygodnie. Oczy się nacieszy później. Teraz młoda ma 17 mc i lubi sie stroic. Zawsze biegnie do lustra zobaczyć jak wygląda Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta
![]() Witamy się w 28tygodniu ![]() Zbieram dupke z łóżka i jadę do Medicover zawieźć siuski na badanie i krew pobrać. W czwartek kontrolna wizyta u urologa.
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny najlepszego
!
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Konto usunięte
|
Załącznik 6261736
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dziewczyny
Co do bucików - dopiero jak dziecko zacznie chodzić u nas to wyglądało tak, że jak mała zaczęła chodzić to zaczęliśmy zakładać buciki po domu (gucie, polecam wszystkim!!). Wiadomo jak na początku dzieciaczek chodzi nieporadnie, jak nie potrafi do końca złapać równowagi. Na samym początku chodziła na bosaka, wrzesień wtedy był, w domu ciepło, więc nie musiałam się martwić, że od podłogi zimno ciągnie. A też uważam, że dziecko powinno wszystko pod stópką czuć. Po jakimś miesiącu założyłam jej pierwszy raz buciki. Różnica nieziemska, mała wstała i poszła tak pewnie i z taką równowagą, że nie mogłam z szoku wyjść. Jakoś parę tygodni w domu chodziła w tych bucikach, może ok 3. No i nie całe dnie, tylko z godzinę, dwie, a reszta dnia znowu na bosaka albo w skarpetkach. I za każdym razem, jak ściągałyśmy buty to mała łapała większą równowagę. I powiem wam, że uważam, że dzięki Guciom tak szybko i ładnie opanowała naukę chodzenia. Jeśli chodzi o buciki do wózka, to w chłodniejsze dni ubierałam małej takie miękkie papućki. Ewka, już ostatnio miałam pytać jak tam wasze maleńkie stópki sobie radzą i to dosłownie maleńkie! Dżanet, też nie lubię sukienek u takich małych dziewczynek. Według mnie efekt jest dopiero wtedy jak taka panienka w sukienusi już chodzi
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam jeszcze pamiętamCytat:
ja dziś sympatycznie mam rozpoczęty dzień, w pracy 2 kwiatki i pudełko ciasteczek uwielbiam moich kolegów, zawsze dbają o nas w ten dzień
|
||
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj raz jeszcze, wcześniej przez dwa dni sobie potrzymaj bardzo lekką dietę, 12h przed na czczo, pomiędzy pobieraniem krwi zero ruchu, może akurat wyniki wyjdą ok?
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Veronique jak bylysmy u mamy, to mala stawala tam ladnie sama bez podtrzymania, nawet stala i krecila bioderkami do muzyki
Albo z premedytacją robila kilka kroków (2-3-max4) i rzucala sie zeby ja lapac mama ma w calym dużym salonie wykladzine, my mamy panele w domu albo kafle, przyjechaliśmy do domu i przystopowala tzn czasem stanie chwile sama bez podparcia, usilnie chce chodzić za raczki czego nie robimy bo nie mamy jej prowadząc, ale sama juz tych kilku kroków nie chce robic...No i na bosaka jesteśmy rzadko, u nas z powodu wykrzywia ia tych stopek na zmianę łuski z kapciami- danielki kupiłam, które o dziwo sa fajne bo bardzo elastyczne no i widzę mala poprawę, w kapciach i luskach stoi o niebo lepiej... Czekam dalej cierpliwie, az ruszy. Ciekawe czy do czerwca się wyrobi 😁 |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze któraś pytała o opaski dla dziewczynek , koleżanka szyje różne cuda i kojarzę u niej taką opaskę tylko trzeba poszukać albo zapytać
https://www.facebook.com/Mati0Made/ |
|
|
|
#1338 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PS jak już oglądniesz ten wózek to koniecznie daj znać Cytat:
Cytat:
mnie ostatnio przepuścili w kolejce do rejestracji Cytat:
[QUOTE=fiazo;56991211] ja dziś sympatycznie mam rozpoczęty dzień, w pracy 2 kwiatki i pudełko ciasteczek uwielbiam moich kolegów, zawsze dbają o nas w ten dzień[QUOTE]podziel się !!! ![]() Kurna może w pracy też bym coś dostała, a tak Ja teraz czekam na kuriera z Gemini - zamówiłam w piątek więc czas mają nie najgorszy ![]() PS. od dwóch dni mam takie dziwne uczucie jak by młody kopał mnie w pupę od środka możliwe to ?
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-08 o 10:11 |
||||
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Pieluszki - ola przesikiwala huggiesy. Misia dojdziesz do wprawy Anuszka cukier da się opanować- na spokojnie Mnie tak boli zrost na macicy po CC ze ledwo chodze zgięta dojście do przedszkola Oli to wyczyn Chudziaszek - na obraczkach mamy grawer ubi tu. Ibi ego ... <3 Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-08 o 10:46 |
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek mnie Zuzka tez tak kopie, raz gdzieś w brzuch, raz po szyjce a następnym razem w tył
|
|
|
|
#1344 |
|
Ania
|
Witam się w nasz dzień!
wszystkiego najlepszego kobietkiOddałam krew i siuśki na badanie, jutro wyniki, zobaczymy jakie wyjdą..trochę sie obawiam.. Po badaniu wstąpiłam do lumpka kupiłam kilka ciuszków dla Hani(poniżej)![]() Ale kurde chwilę byłam na zakupach, a brzuch mnie rozbolał dosyć mocno.. na szczęście już przeszło, więc ograniczam zakupy i tyle..;/ Motylek- a o badaniu na magnez to przeczytałam jak już wróciłam..;/ więc nie zrobiłam. Ale może podjadę w tygodniu i zrobię sama dla siebie. Dziękuję za radę. Ewka- tak, właśnie wróciłam z badań. Ania230- to powodzenia w tych stałych godzinach, da się zrobić ja ogólnie teraz tego nie pilnuje, ale jak byłam na diecie, to dało się przyzwyczaić i zawsze jadłam prawie o stałych godzinach![]() Z łydką też tak ostatnio miałam;/ jak złapał mnie skurcz w nocy, tak trzymał później(mniejszy) ból przez cały dzień niestety, taki jakby dalej mnie miało łapać;/ oby Ci szybko przeszło ![]() Fajnie, że jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia ![]() Veronique- no dokładnie, muszę takie matki wyrodne też chodzić po świecie, święta racja! a gruby sweter miało dziecko? przecież latem trzeba ubierać wełnianą czapkę i sweter, bo zimno! ![]() Misia- moim zdaniem to też może być wina pampersów. Spróbuj użyć inne, może będzie lepiej Albo, tak mi się przypomniało, jak zakładasz pampersa, to siusiak jest zawsze w dół? bo nieraz może się ułożyć do góry, i będzie przesikany miałam tak kilka razy w pracy, że nie zwracałam na to uwagi, a dziecko posikiwało się wtedy głównie z tyłu![]() Australia- no to dobrze, że się przydał brzucholek ![]() Anuszka- właśnie. Tak mi się przypomniało, że moja siostra tez jak robiła glukozę to wyszła jej niezbyt dobrze, ale nie jakoś mocno. Ale przez tydzień czasu, przez, codziennie jadła mandarynki, kilogramami, i nie pomyślała, że to może w jakiś sposób zaburzyć wynik.. Spróbuj powtórzyć, a może się okazać, ze jest ok
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-03-08 o 11:18 |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Najlepszego z okazji naszego święta Mnie Tż przywitał z bukietem kolorowych róż i raffaello Wstałyśmy nie dawno. zjadłyśmy, teraz trochę odpoczniemy i będziemy się powoli ogarniać na ćwiczenia ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ja jutro idę oddać krew i siuśki żeby na piątkową wizytę mieć świeże wyniki. Łydka dalej boli. Wczoraj Tż masował i troszeczkę jest lepiej. Na noc posmarowałam sobie vickiem. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Ubranka rewelacyjne
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie w Dniu Kobiet
Dziękuję za miłe słowa odnośnie brzuszka ;-) anuszka1984 trzymam kciuki, żeby okazało się, że z tą cukrzycą to nic poważnego |
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Na wadze mam -0,5 kg. Nie tak źle, myslalam ze będzie gorzej
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Haneczka Super ubranka
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Rozeznanie
|
Haneczka Cieszę się, że lekarz stwierdził, że wszystko w porządku, ale dał też skierowanie na badania, bo być może przyczyna tkwi, gdzie indziej
![]() Anuszka Gratuluję wizyty! A z cukrzycą dasz radę! Cytat:
U nas dzisiaj schab duszony w warzywach, tylko muszę się do sklepu najpierw wybrać. Cytat:
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
A ja trochę zapomniałam o dniu kobiet
![]() Laseczki,wszystkiego najlepszego:-* wszystkie jesteście cudowne i jedyne w swoim rodzaju:-* A ja z okazji dnia kobiet zrobiłam sobie kopiec kreta,a teraz wylizuje miskę po kremie
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

mały pochlania tyle czasu. Aldd powiem Wam ze jest cudny. Zmienia sie i rosnie z dnia ma dzien.
ciagle obsikuje sobie ubranko. Nie mam na to sposobu na razie
może u Was też pomoże.

) Jeszcze nie wykupiłam, bo wróciłam późno. Nie dostałam skierowania do diabetologa, bo podobno wyniki nie są tragiczne (na czczo 98, po 1 godz. 173, po 2 godz. 116) i mam sama pilnować diety cukrzycowej i mierzyć cukier 4 razy dziennie. Dostałam też skierowanie na hemoglobine glikowaną i jakieś jedno badanie, ale nie mogę tego rozczytać.
tzn czasem stanie chwile sama bez podparcia, usilnie chce chodzić za raczki czego nie robimy bo nie mamy jej prowadząc, ale sama juz tych kilku kroków nie chce robic...