Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 09:36   #3661
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Wstałam wczesnie rano, pojechalam na pobranie krwii razem z tesciową
Tesciowa zrobila sobie cos w kolano i chodzi teraz o kulach

Bedzie miala zakladana szyne dlatego tez robila badania. Strasznie mi jej szkoda, bo widac ze ja to denerwuje i boli.
Znalezli u niej krew w kolanie i mowia ze to po urazie, a ona nawet nie przypomina sobie zeby cos z ta noga zrobila. Starosc nie radosc

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:37   #3662
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dzień dobry kobitki wszystkim Wam dziś wszystkiego dobrego z okazji naszego święta

mam dziś rozkminę, bo zapisałam Alicję do przedszkola i chodzi od lutego, póki co jak ją zostawiam to zwykle popłakuje. Ale Panie z przedszkola mówią, że później się ładnie z dziećmi bawi. Ona sama mówi, że w przedszkolu jest fajnie.

Domyślnie Alicja miała chodzić do innego przedszkola, ale nie było miejsc i jest opcja żeby ją do niego przenieść od września. I teraz nie wiem czy to zrobić, muszę decyzję podjąć na dniach. Czy nie będzie dla niej traumy znowu, bo będą inne dzieci i inne panie? w dodatku chwilę wcześniej nowe bobo w domu podpowiedzcie coś bo nie wiem co mam zrobić

no to graty, żę przekonałaś tż kupuj i niech Ci służy

a skąd ten strach ?

kciuki żeby wypuścili i zdrówka

już zapomniałaś o sobie, poczekaj co będzie jak się dziecko urodzi

Jeżeli dziecko jest szczęśliwe i ma koleżanki a Ty jesteś zadowolona to ja bym nie przenosiła. Szkoda stresu.
Moi rodzice co rok się przeprowadzali jak byłam na początku podstawówki i co roku zmieniałam klasę. Później ciężko mi się było zaaklimatyzować w klasie, która jest już ze sobą zżyta.

Dzieci płaczą na początku bo im źle się rozstać z mamą. U mnie było do tego stopnia, że moja babcia młodą odprowadzała i zajmowało jej to minutę. Przebrać się i do klasy.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:39   #3663
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się szpitalnie. Mam nadzieje ze z okazji 8 marca w końcu mnie wypuszczą.
Choć z zadnymi sprawami okołociążowymi nie jest się tak dobrze poinformowanym jak na patologii. 🙃
Z niecierpliwoscią czekam na obchód i na zwolnienie do domu bo nie ma to jak leżeć we własnym łóżku.

Miłego dnia!
a co Ty tam robisz? bo albo przegapiłam jak pisałaś albo zapomniałam..w każdym bądź razie - mocne kciuki , żebyś wyszła..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Zupełnie zapomniałam o zakupach dla siebie😱 co jest potrzebne?
hehe Ty mnie nie pytaj, ja nigdy w szpitalu nie byłam..w domu nie mam nawet piżamy ani kapci, więc wziełam , bo to napewno się przyda

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was wtorkowo
Od razu dla każdej z nas w to komunistyczne święto

Nie oddam !! Babcia jest cudowna Na pewno już dla mojego synka ten szykuje jakiś super prezent
Babcia nie jest jakąś mega fanką dzieci, raczej nigdy mnie nie namawiała do zajścia w ciąże bo jak mówi bycie matką to ciężki kawałek chleba (sama całe ciąże wymiotowała, do tego chorowała w ciąży i musiała pracować bo nie mieli pieniędzy i to z pacjentami którzy niejednokrotnie mocno śmierdzieli ) ale kiedy stuknęła jej 80tka zaczęła mówić "żebym ja dożyła bycia tą prababcią" No i teraz widać jak bardzo się cieszy ;p

Kapcie i koszulę o.O Faktycznie muszę sobie takie rzeczy sprawić
dla babusi..wyściskaj Ją ode mnie przynajmniej
Cytat:
dzień dobry kobitki wszystkim Wam dziś wszystkiego dobrego z okazji naszego święta

mam dziś rozkminę, bo zapisałam Alicję do przedszkola i chodzi od lutego, póki co jak ją zostawiam to zwykle popłakuje. Ale Panie z przedszkola mówią, że później się ładnie z dziećmi bawi. Ona sama mówi, że w przedszkolu jest fajnie.

Domyślnie Alicja miała chodzić do innego przedszkola, ale nie było miejsc i jest opcja żeby ją do niego przenieść od września. I teraz nie wiem czy to zrobić, muszę decyzję podjąć na dniach. Czy nie będzie dla niej traumy znowu, bo będą inne dzieci i inne panie? w dodatku chwilę wcześniej nowe bobo w domu podpowiedzcie coś bo nie wiem co mam zrobić

a skąd ten strach ?
a może zostać w tym przedszkolu od września, w którym jest obecnie? jeśli tak to po co zmieniać? nie wiem za bardzo co rozważasz? czy chcesz zrezygnować teraz z przedszkola i ponownie posłać od września? nie zrozumiałam

strach? yyy..ee... codziennie w moich myślach pojawia się słowo poród..a obok niego - panika.. chyba wybrałam szpital, w którym chce rodzić - nie pracuje tam mój lekarz i szpital jest oddalaony 40km od miejsca zamieszkania..dodatkowo mąż do miesjca zamieszkania ma około 60km z pracy..nie wiem co to będzie..ale to jedyny szpital, który spełnia, wg rozpiski na stronie, moje oczekiwania
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:40   #3664
Origa
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego kobitki

Cytat:
Haha u mnie puki co sam kot sie na kolana ryje
Dzis np w łóżku 2x2m nie mógł ułożyć się na materacu koło mnie czy męża ale musiał spać na mojej nodze
Nasz sierściuch śpi przeważnie po mojej stronie łóżka zabierając co najmniej tyle miejsca ile ja. I tylko w nocy słysze od Tż "przesuń się trochę", na co ja "nie mogę, kot tam śpi" A na nas włazi, jak sobie chce przez chwilę "pougniatać"
Wczoraj Tż zaczął przebąkiwać, że super byłoby mieć jeszcze jednego sierściucha puchatego, ale oboje wiemy, że na razie nie ma na to szans. Nasz dopiero skończył pół roku i jest jeszcze bardzo nierozgarniętym ruchliwym zwierzakiem i specjalnie wzięliśmy go jak się staraliśmy o dzidzi, żeby był czas dla niego na przyzwyczajenie się do wszystkiego przed pojawieniem się nowego członka rodziny. Jeszcze w tym tygodniu czeka ją sterylizacja więc będziemy mieli kolejną porcję wrażeń

Cytat:
Dzień dobry, witam się szpitalnie. Mam nadzieje ze z okazji 8 marca w końcu mnie wypuszczą.
Choć z zadnymi sprawami okołociążowymi nie jest się tak dobrze poinformowanym jak na patologii. 🙃
Z niecierpliwoscią czekam na obchód i na zwolnienie do domu bo nie ma to jak leżeć we własnym łóżku.

Miłego dnia!
Trzymam kciuki za szybki wypis

Cytat:

Ciężka sprawa, bo dla dziecka tyle zmian na raz to jak tornado w życiu z drugiej strony najważniejsze jest jej dobro - jesli jesteś przekonana, że to drugie przedszkole jest o niebo lepsze od obecnego, to oczywiście możesz przenieść. A czy mogłaby tam chodzić w wakacje na ten letni dyżur?

Dziewczyny, pytanie z innej beczki: czy któraś ma lub miała albo zna kogoś kto uzywał wanienki silikonowej? Czytałam głównie b. pozytywne opinie i prawie jestem zdecydowana na zakup głównie ze względu na mozliwość składania (mam mini łazienkę) i łatwego przewożenia (choćby na święta czeka nas wycieczka ponad 100 kilometrowa). Chodzi mi o coś takiego konkretnie:
http://allegro.pl/silikonowa-skladan...822937623.html
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:41   #3665
TinkerrBell
Zadomowienie

Kurdę, wiecie co.....
Od czasu do czasu pojawia się moja alergia na kota;/ Zastanawiam się czy mi lekarz coś przepisze;/// Bo są dni kiedy zakicham się na śmierć;///

Najlepsze jest to, że miałam kiedyś koty i nic mi nie było.
Jak przygarnęłam tutaj pierwszego, to taką alergię dostałam jakby kota na oczy w życiu nie widziała. Ale brałam przez kilka tygodni tabletki jakieś najzwyklejsze i zaczęłam je ograniczać, aż odstawiłam a po alergii śladu nie było. Później to samo na drugiego kota. Najwyraźniej organizm musiał się odczulić na każdego z osobna.

No i teraz są dni, kiedy nie ma tragedii jak wcześniej, ale pieką mnie oczy i kicham jak opętana....brał ktoś z Was coś na alergię w ciąży?
Stary 2016-03-08, 09:43   #3666
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

strach? yyy..ee... codziennie w moich myślach pojawia się słowo poród..a obok niego - panika.. chyba wybrałam szpital, w którym chce rodzić - nie pracuje tam mój lekarz i szpital jest oddalaony 40km od miejsca zamieszkania..dodatkowo mąż do miesjca zamieszkania ma około 60km z pracy..nie wiem co to będzie..ale to jedyny szpital, który spełnia, wg rozpiski na stronie, moje oczekiwania
To ledwo zaczną ci sie skurcze bedziesz musiala jechac do szpitala zeby zdąrzyć bo niewiadomo jak szybko sie potoczy akcja. Doskonale rozumiem Twoje obawy, ja tez mam stracha i zalezy mi na fajnej obsludze.
Jednak ja bede rodzila w lokalnym szpitalu, na szczescie porodówka jest jednym z najlepszych tam oddziałów

Stary 2016-03-08, 09:43   #3667
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego kobitki

Dziewczyny, pytanie z innej beczki: czy któraś ma lub miała albo zna kogoś kto uzywał wanienki silikonowej? Czytałam głównie b. pozytywne opinie i prawie jestem zdecydowana na zakup głównie ze względu na mozliwość składania (mam mini łazienkę) i łatwego przewożenia (choćby na święta czeka nas wycieczka ponad 100 kilometrowa). Chodzi mi o coś takiego konkretnie:
http://allegro.pl/silikonowa-skladan...822937623.html
Nigdy takiej nie widziałam. Ona jest taka silikonowa jak te foremki do ciasta? Nie będzie się dziwnie wyginać jak będzie w niej woda? Ja będę wanienkę trzymać w wannie - jak Ola była mała to trzymałam w brodziku, bo później mogła się kąpać pod prysznicem
Stary 2016-03-08, 09:46   #3668
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia!
trzymam kciuki za wyjście trzymaj się

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie Póki co nie będę się udzielać, muszę dojść do siebie. To stało się tak nagle, w tak złym momencie. Mógł jeszcze być z nami. Do napisania!
Też przeżywałam to ostatnio. Niby się z tym liczyliśmy bo nasza sunia miała 13 lat i raka, ale to i tak był szok bo jej stan pogorszył się z dnia na dzień Jedyne jak mogliśmy jej pomóc to ulżyć jej w cierpieniu...Bolało nas to strasznie, pierwszy raz widziałam jak mój tata płacze - był bardzo przywiązany do suni, była jego oczkiem w głowie U nas każdy pies ma pewność że zostanie z nami do końca życia Pewnie nie wytrzymają długo bez psa w domu i pod koniec roku pojawią się dwaj nowi członkowie rodziny Zuźka i jakaś bida ze schroniska

Podobno pies łamie nam serce tylko raz - gdy odchodzi

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:46   #3669
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy takiej nie widziałam. Ona jest taka silikonowa jak te foremki do ciasta? Nie będzie się dziwnie wyginać jak będzie w niej woda? Ja będę wanienkę trzymać w wannie - jak Ola była mała to trzymałam w brodziku, bo później mogła się kąpać pod prysznicem
A bez wanienki sie nie da? Bo sie zastanawiałam czy wanienka jest konieczna czy mozna do normalnej wanny napuscic wody. Moja wanna w mieszkaniu jest mala, a taka wanienka tylko by przeszkadzała bo nie ma tego gdzie schować nawet.

Stary 2016-03-08, 09:50   #3670
Krefetka
Zadomowienie

Wychodzę !!!!!!

Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:51   #3671
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
A bez wanienki sie nie da? Bo sie zastanawiałam czy wanienka jest konieczna czy mozna do normalnej wanny napuscic wody. Moja wanna w mieszkaniu jest mala, a taka wanienka tylko by przeszkadzała bo nie ma tego gdzie schować nawet.
Można ale podobno niewygodnie, bo trzeba się schylać A może wiadro kąpielowe? Słyszałam dobre opinie a chyba zajmuje mniej miejsca
Jak ja byłam malutka to tata zrobił nad wanną gwóźdź w ścianie i wieszali wanienkę na ścianie bo też nie było jej gdzie trzymać

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Wychodzę !!!!!!

Super

Stary 2016-03-08, 09:53   #3672
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że można ale będzie Ci mało wygodnie. Bo jednak takiego brzdąca musisz cały czas trzymać. A teraz są takie wanienki już z oparciem, gdzie brzdąc sobie może wygodnie leżeć a Ty ręce masz wolne.
Może jest do kupienia takie samo oparcie do wanny?

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Wychodzę !!!!!!

Stary 2016-03-08, 09:54   #3673
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Można ale podobno niewygodnie, bo trzeba się schylać A może wiadro kąpielowe? Słyszałam dobre opinie a chyba zajmuje mniej miejsca
Jak ja byłam malutka to tata zrobił nad wanną gwóźdź w ścianie i wieszali wanienkę na ścianie bo też nie było jej gdzie trzymać

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Super
Nawet na wieszanie nie ma miejsca, przeszkadzalaby nadal niestety
Popatrze na to wiadro kąpielowe, chyba juz gdzies to widziałam.

Moze poszukam takiej naprawde malutkiej na początek

Stary 2016-03-08, 10:02   #3674
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet na wieszanie nie ma miejsca, przeszkadzalaby nadal niestety
Popatrze na to wiadro kąpielowe, chyba juz gdzies to widziałam.

Moze poszukam takiej naprawde malutkiej na początek
brak miejsca to temat gdzie trzeba się nieźle nakombinować ale coś się zawsze wymyśli

Ja do szpitala zabieram: (tzn planuję, może jakaś doświadczona mama mi coś innego podpowie, ale mam podaną listę ze szpitala w którym zamierzam rodzić więc sugeruję się nią )

- 3 koszule do karmienia
- klapki pod prysznic
- papcie do chodzenia
- cienki szlafrok
- majtki jednorazowe
- ręcznik papierowy
- ręcznik duży i mniejszy
- wkładki poporodowe
- krem do sutków
- tantum rosa
- woda mineralna
- jakieś przekąski
- landrynki na czas porodu bo wg listy dodają energii
- kubek, sztućce
- przybory toaletowe w miniaturkach

Chyba wszystko

Stary 2016-03-08, 10:04   #3675
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie o to chodzi, że jak się ją napełni wodą to dzięki jej ciężarowi ma bardzo stabilny kształt (ona ma też stelaż) i miejsca w niej tyle, co w zwykłej wanience. Tak przynajmniej czytałam na forach różnych, ale może któraś z Was widziała to cudo na zywo
Ja mam niedużą wannę z parawanem szklanym prysznicowym, do której dostęp jest tylko z 1 strony (na części długości jest bok szafki, nie wiem jak Wam to wytłumaczyć ) i taka składana wanienka to by było dla mnie idealne rozwiązanie.
A niektóre z tych wanienek mają dodatkowo opcję wyprofilowania dna, żeby było podparciem dla plecków malucha w późniejszym czasie i korki, które zmieniają kolor, jak temperatura wody jest powyżej jakiejś tam

Cytat:
Będzie Ci bardzo niewygodnie raczej tak się schylać.

Cytat:
Wychodzę !!!!!!

Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:10   #3676
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Hehe ja do szpitala mam 20km ale to nie zmienia faktu, że jak pomyślę o porodzie to mi słabo ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:11   #3677
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie o to chodzi, że jak się ją napełni wodą to dzięki jej ciężarowi ma bardzo stabilny kształt (ona ma też stelaż) i miejsca w niej tyle, co w zwykłej wanience. Tak przynajmniej czytałam na forach różnych, ale może któraś z Was widziała to cudo na zywo
Ja mam niedużą wannę z parawanem szklanym prysznicowym, do której dostęp jest tylko z 1 strony (na części długości jest bok szafki, nie wiem jak Wam to wytłumaczyć ) i taka składana wanienka to by było dla mnie idealne rozwiązanie.
A niektóre z tych wanienek mają dodatkowo opcję wyprofilowania dna, żeby było podparciem dla plecków malucha w późniejszym czasie i korki, które zmieniają kolor, jak temperatura wody jest powyżej jakiejś tam

Jeśli by faktycznie miała dobre opinie to może być całkiem ciekawe rozwiązanie.

Ja na pewno będę kąpać dziecko w pokoju, bo w łazience jest zimno, więc też potrzebuję coś co łatwo będzie przenieść.
Stary 2016-03-08, 10:13   #3678
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Kurdę, wiecie co.....
Od czasu do czasu pojawia się moja alergia na kota;/ Zastanawiam się czy mi lekarz coś przepisze;/// Bo są dni kiedy zakicham się na śmierć;///

Jak przygarnęłam tutaj pierwszego, to taką alergię dostałam jakby kota na oczy w życiu nie widziała. Ale brałam przez kilka tygodni tabletki jakieś najzwyklejsze i zaczęłam je ograniczać, aż odstawiłam a po alergii śladu nie było. Później to samo na drugiego kota. Najwyraźniej organizm musiał się odczulić na każdego z osobna.

No i teraz są dni, kiedy nie ma tragedii jak wcześniej, ale pieką mnie oczy i kicham jak opętana....brał ktoś z Was coś na alergię w ciąży?
U mnie jako dziecka zdiagnozowali alegrie na sierść kota. Przy kontaktach z kotami musiałam brać leki ale od kiedy adoptowałam swojego pierwszego kocurka i spałam z nim wszystko przeszło bezpowrotnie. Na braniu leków w czasie ciąży niestety nie znam się wcale.
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:14   #3679
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, poszukam jakiejs dobrej opcji dla mnie.

Stary 2016-03-08, 10:20   #3680
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jako dziecka zdiagnozowali alegrie na sierść kota. Przy kontaktach z kotami musiałam brać leki ale od kiedy adoptowałam swojego pierwszego kocurka i spałam z nim wszystko przeszło bezpowrotnie. Na braniu leków w czasie ciąży niestety nie znam się wcale.

No właśnie mi też przeszło...ale w tej ciąży mam tak słabą odporność, że powróciło;///
No nic, pójdę najpierw do apteki a jak nie to do GP, albo jutro będę w szpitalu to jeszcze podejdę do mojej położnej.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Kto mi zabrał pogodę! Przyznać się!
Stary 2016-03-08, 10:23   #3681
superhuman
Zadomowienie

Ale lecicie... Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego dnia u nas po weekendzie bardzo fajnie, imprezka sie udała goście zadowoleni jubilat rowniez a to najważniejsze tort wyszedł pyszny. A wczoraj nasze dziecię z okazji urodzin ojca chyba pierwszy raz dało znak o sobie!! poczułam takie dziwne kręcenie gulgotanie? Koło pępka... Tak mi sie wydaje ze to była dzidzia ale juz dzisiaj nic nie czuje... Ale byłam szczesliwa wczoraj
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:29   #3682
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ale lecicie... Wszystkiego najlepszego kobietki z okazji naszego dnia u nas po weekendzie bardzo fajnie, imprezka sie udała goście zadowoleni jubilat rowniez a to najważniejsze tort wyszedł pyszny. A wczoraj nasze dziecię z okazji urodzin ojca chyba pierwszy raz dało znak o sobie!! poczułam takie dziwne kręcenie gulgotanie? Koło pępka... Tak mi sie wydaje ze to była dzidzia ale juz dzisiaj nic nie czuje... Ale byłam szczesliwa wczoraj
Ciezko powiedziec czy to maluszek czy nie, ale jesli tak czujesz to pewnie to on Teraz to czesciej bedziesz czula dziwne rzeczy w brzuchu

Swietnie, ze sie udała impreza

Stary 2016-03-08, 10:35   #3683
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę, wiecie co.....

ja nic nie brałam, ale mam alergię i astmę- boję się okresu pylenia/kwitnienia..aa i mam alergię na słonce..od kwietnia do sierpnia-września jest u mnie niewesoło..wolę nie myśleć co będzie w tym roku
Cytat:
To ledwo zaczną ci sie skurcze bedziesz musiala jechac do szpitala zeby zdąrzyć bo niewiadomo jak szybko sie potoczy akcja. Doskonale rozumiem Twoje obawy, ja tez mam stracha i zalezy mi na fajnej obsludze.
Jednak ja bede rodzila w lokalnym szpitalu, na szczescie porodówka jest jednym z najlepszych tam oddziałów
no problem w tym, ze jak zaczną się skurcze to nie pojadę do szpitala , bo będę czekać aż mąż wróci z pracy - ok godziny trzeba liczyć albo trochę dłużej..
nie liczę jednak że poród będzie u mnie trwał krótko..z moim podejściem do rodzenia to mam wizję wielogodzinnych męczarni..prawie że agonii..ta grunt to pozytywne nastawienie.wiem..
Cytat:
Wychodzę !!!!!!

juppii
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:45   #3684
scoiatael86
Rozeznanie

Wszystkiego co najpiękniejsze z okazji naszego święta!

Dziewczyny dobija mnie ta pogoda już, na nic nie mam siły najchętniej bym spała cały dzień, ale jak się położę to nie mogę zasnąć... i tak tylko czekam aż TŻ wróci z pracy to coś się zacznie dziać. Ehhhh gdzie ta wiosna ja się pytam?

Widziałam, że o termomi-xie rozmawiałyście - w razie pytań służę pomocą bo jestem szczęśliwą posiadaczką Używam go przynajmniej kilka razy w tygodniu i nie zamieniłabym się na nic innego! Fakt, jest dość drogi, ale można w zasadzie wywalić resztę sprzętu z domu. I przyda się bardzo do przygotowywania posiłków dla maluszka.

Cytat:
no problem w tym, ze jak zaczną się skurcze to nie pojadę do szpitala , bo będę czekać aż mąż wróci z pracy - ok godziny trzeba liczyć albo trochę dłużej..
nie liczę jednak że poród będzie u mnie trwał krótko..z moim podejściem do rodzenia to mam wizję wielogodzinnych męczarni..prawie że agonii..ta grunt to pozytywne nastawienie.wiem..
Ja bym na Twoim miejscu jak tylko się zacznie wsiadła w taksówkę i jechała.. Bałabym się tą godzinę na męża czekać....

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-03-08 o 10:47
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:48   #3685
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny dobija mnie ta pogoda już, na nic nie mam siły najchętniej bym spała cały dzień, ale jak się położę to nie mogę zasnąć... i tak tylko czekam aż TŻ wróci z pracy to coś się zacznie dziać. Ehhhh gdzie ta wiosna ja się pytam?

Widziałam, że o termomixie rozmawiałyście - w razie pytań służę pomocą bo jestem szczęśliwą posiadaczką Używam go przynajmniej kilka razy w tygodniu i nie zamieniłabym się na nic innego! Fakt, jest dość drogi, ale można w zasadzie wywalić resztę sprzętu z domu. I przyda się bardzo do przygotowywania posiłków dla maluszka.
Podobno tescie mieli tego termomixa, TZ mi powiedział. Nie polubili go jednak. Musze podpytac dokladnie dlaczego.
Pewnie z tego powodu TZ nigdy nie pozowli mi go kupić :/

Stary 2016-03-08, 10:51   #3686
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Widziałam, że o termomi-xie rozmawiałyście - w razie pytań służę pomocą bo jestem szczęśliwą posiadaczką Używam go przynajmniej kilka razy w tygodniu i nie zamieniłabym się na nic innego! Fakt, jest dość drogi, ale można w zasadzie wywalić resztę sprzętu z domu. I przyda się bardzo do przygotowywania posiłków dla maluszka.

Ja bym na Twoim miejscu jak tylko się zacznie wsiadła w taksówkę i jechała.. Bałabym się tą godzinę na męża czekać....
Skurcze mogą trwać bardzo długo, nie ma też co panikować.
Tutaj wysyłają do domu jak nie ma odpowiedniego rozwarcia. Nie pamiętam na ile i jeszcze nikt na ulicy nie urodził
Stary 2016-03-08, 10:55   #3687
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
brak miejsca to temat gdzie trzeba się nieźle nakombinować ale coś się zawsze wymyśli

Ja do szpitala zabieram: (tzn planuję, może jakaś doświadczona mama mi coś innego podpowie, ale mam podaną listę ze szpitala w którym zamierzam rodzić więc sugeruję się nią )

- 3 koszule do karmienia
- klapki pod prysznic
- papcie do chodzenia
- cienki szlafrok
- majtki jednorazowe
- ręcznik papierowy
- ręcznik duży i mniejszy
- wkładki poporodowe
- krem do sutków
- tantum rosa
- woda mineralna
- jakieś przekąski
- landrynki na czas porodu bo wg listy dodają energii
- kubek, sztućce
- przybory toaletowe w miniaturkach

Chyba wszystko

Ja proponuje jeszcze podkłady na materac. Po porodzie pościel zmieniają raz na dobę ( przynajmniej w szpitalu w którym leżałam) ale doba to bardzo długo.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:59   #3688
superhuman
Zadomowienie

U mnie bóle ciągnięcia skończyły sie odkad biorę magnez - tak podejrzewam bo nic mi poki co nie dolega. W sobote tylko w nocy bolało mnie troche podbrzusze ale podejrzewam ze to przez tyle latania i skakania wokol gości... No i poszliśmy spac o 4. Takze mysle Żr magnez jest dobrym rozwiązaniem w dodatku ze wiele z was pisało ze nie mozna go raczej przedawkować ja kupiłam sama bez zaleceń lekarza. Chwila mag b6 mama i kwas foliowy tej samej firmy i tylko to poki co biorę. Jutro stuka nam 17 tydzien jeszcze tydzien i wizyta... Mam nadzieje ze bono cześciej bedzie teraz dawać znac o sobie. Rozmawiałam z kolezanka i mowila mi ze poczuła ruchy juz około 15 tygodnia (tez jest w ciazy z pierwszym dzieckiem) a brzucha dalej nie mam.... Moze jak leżę to nie jest juz płasko tylko takie uwypuklenie. A u Was jest to bardziej tam gdzie łono czy przy pępku? Gdzie teraz tak naprawdę dziecko sie znajduje?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:03   #3689
agnszp
Rozeznanie

Nie wiem czy tu mozna takie smutne tematy poruszać....ale dowiedziałam sie ze dziewczyna mojego kuzyna poroniła kilka dni temu (oczywiście nikt mi nie chciał mowić zeby mnie nie stresować, jedna przytomna ciotka mi powiedziała na szczescie, bo bym do tej biednej dziewczyny jeszcze napisała "jak dzidziuś"). Była w 17 tygodniu moja mama twierdzi ze od początku musiało byc cos nie tak, ale nie wiem czy tylko mnie tak uspokaja....
Jak to jest dziewczyny, czy ryzyko poronienia jest juz teraz malutkie? Jak wszytsko jest ok, to musi byc ok?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:04   #3690
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
No jasne że możesz normalnie myć maluszka w zwykłej wannie, moja bratowa tak robi tyle że do środka wsadza taką gąbeczkę http://www.mamabebe.pl/product-pol-2...VoSBoCOMrw_wcB

Cytat:
Wychodzę !!!!!!

Cytat:

Super
Wiadro kąpielowe chyba dopiero wtedy się nada gdy dziecko już główkę prosto trzyma ? Mogę się mylić

Cytat:
No właśnie mi też przeszło...ale w tej ciąży mam tak słabą odporność, że powróciło;///
No nic, pójdę najpierw do apteki a jak nie to do GP, albo jutro będę w szpitalu to jeszcze podejdę do mojej położnej.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Kto mi zabrał pogodę! Przyznać się!
Chyba ja bo mamy praktycznie bezchmurne niebo i słoneczko od rana

Cytat:

juppii
Po co robić sobie niepotrzebne projekcje odnośnie porodu ? Ja zupełnie się nie obawiam, podchodzę do tego w ten sposób, że jadę do szpitala aby dziecko bezpiecznie przyszło na świat, skoro rodziły kobiety w średniowieczu i epoce kamienia łupanego to jest to wykonalne zadanie trzeba jechać "zrobić swoje" i cieszyć się powiększającą rodzinką

Dziewczyny co myślicie o porodzie w wodzie ? Baaaardzo bym chciała z uwagi na fakt że ciepła woda pomoże mi się rozluźnić i szczerze wydaje mi się mega niewygodna pozycja rodzenia na łóżku wygięta w jedną czy drugą stronę . Szpital który wybraliśmy prowadzi też takie porody tylko zastanawiam się jak do tej kwestii podejdzie personel, podobno lekarze/położne nie przepadają za tym rodzajem porodu bo nie ma pełnej kontroli nad tym co się dzieje? Co myślicie ?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości