|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Moja najpierw 4 a pozniej 5 ale ostatnio to standard. A po obudzeniu rzuca sie na cycki jakby rok nie jadła a moje biedne cycki eksplodować chcą po takich przerwach Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Jeju ale sie zrobiłam głodna.. Ale trEba cos pospać bo obie dziewczyny jeszcze śpią.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &l t;3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie jak zasnął o 21 tak pobudka o polnocy pozniej po 2.00 po 5.00 i teraz.. Ale brzuszek go obudził ewidentnie |
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Moja dzisiaj miała dobrą nockę
zasnęła po 23. Marudziła tylko 2h wcześniej, wycisnęła wielką kupę i po sesji cycowej spała prawie do 3. Później cyc i obudziła sie o 6.30 ![]() Więc byłabym nawet wyspana gdyby nie to że starszy skarżył się na ból ucha i w nocy co chwila budził się z płaczem Dziewczyny, pocieszę was że Zuza w szpitalu też dużo spadła z wagi, bo była na granicy 10%. Za to później jak zaczęła nadrabiać to z rozmachem. Straszny pulpet się z niej zrobił. Myślę że ze 4500 ma już spokojnie... :-o |
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Niech już nas wypiszą to sama się umowie do doradcy. Tutaj w nocy zadzwoniłam po położną, bo już nie wiedziałam co z małym zrobić, kiedy widzę że jest mega głodny, a cyca bierze na chwilę tylko, a potem wypluwa. Położna złapała cyca, stwierdziła, że pokarm jest i sobie poszła. Teraz maluszek śpi na głodniaka, a ja boje sie go obudzić żeby nie było powtórki.
|
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Wykakacka o rany :-o ale z Zuzą mialam podobnie. Najdłużej wyła 1-6, zmasakrowała mu sutki i w końcu nie wytrzymałam i dałam jej mm. Spała później 5h :-o tyle ze u mnie nie bylo problemu- prosiłaś o mleko to pytali ile butelek...
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Moja śpi od 5:30 do teraz ale tak się kręci i steka ze zaraz wstanie pewnie bo aż czerwona jest na buzi tak się prezy
|
#1508 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
heej
![]() U nas standardowo dwie pobudki, pospaliśmy wszyscy do 8 więc dzisiaj małz zawiozł Tusię do przedszkola, nie wyrobiłabym się ![]() Cytat:
![]() Masuj też koniecznie cycory, najlepiej podczas karmienia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- https://mamotoja.pl/mam-te-moc-bede-...,19387,r1.html hehe macie hymn
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, wykalacka- nie wiem co Ci doradzić...
My spadliśmy 230 g ale dla mnie to tyle smółka ważyła bo to były ogromne ilości. Marcelito jak ewakułował się o tej 3:15 to pospał do 6:45, wypierdział się, zacycał i znów śpi... A matka znalazła jeszcze jakąś starą herbatkę na laktację i popija przy wizażu...
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Może tak jak motyl mówi nakladki pomogą? Polecam z canpolu S.
A dziewczyny jak rozpoznać katar u malucha bo mój Dominik cały czas kicha juz od urodzenia ale teraz więcej. Z nosa nic mu nie cieknie raz nic nie słychać a raz słychać furczenie psikam wodą morską i odciagam biała wodę nie wiem czy to mleko. Czy możemy iść na spacer czy nie czy kąpać czy lepiej nie jo i jak to katar to co na to dawać?
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Powinna być wersja dzidziusiowa "mam te moc będę płakać/jeść całą noc" :p |
||
|
|
|
#1513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dzwoniłam go ginekolog żeby się umówić na wizyte bo już zaraz będzie koniec połogu Ale mają wszystko zajęte na ten dzień w którym ja bym mogła ![]() A nie chce żeby tż specjalnie wolne znowu brał wiec odpada to umiwie dopiero za miesiąc termin jak tż ma dzień wolnego akurat bo jego siostra przylatuje do nas na 3 dni ![]() Cytat:
Siostra mi wczoraj to na fb wrzuciła Moja wstała po 8 zjadła i marudzi lalo tej pory to ja zalulalam może pół godzinki pospi ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Dobre pytanie ! ![]() U mnie jest podobnie. Jak patrze w nos to nie widzę gilow itp. Ale jak spi albo jak cycka ssie to słychać takie furczenie w nosku ![]() Któraś pisala żeby swoje mleko zakropic do noska? Ale jak ? I co potem z nim odciągnąć? Ja.profilaktycznie nie będę wychodzić na spacery z mala póki co i nie myje jej główki od dzisiaj
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci jak kichaja same nosek oczyszczają
wiadomo czasem trzeba jeszcze pomoc jak coś więcej jest U Was też tak deszczowo ? Lucy może potrzeba więcej czasu na za gojenie się u Ciebie
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trawię laski, ale rozwalił mnie jej wpis
http://www.pudelek.pl/artykul/89121/...eczuleniaquot/
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie wpadła na pomysł zakrzyczeć koleżankę która chce cc, że sn jest lepsze... A swoją drogą to ciekawe czy została zakrzyczana czy zwykłą rozmowę i argumenty za sn uzanała za atak na swoją osobę, albo czy wpis powstał tylko pod potrzeby mediów, bo to równie częste u "celebrytek" ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- albo pada, albo wieje... a prognoza długoterminowa nie napawa optymizmem... |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podobno ta ekomama co to zdradza męża to o Reni Jusis jej chodzilo, ale wtopa ![]() Masakra z tą pogodą, teraz patrzyłam to dopiero za tydzień jakieś słońce...Żal mi tej Zochy, z Tusią jak się urodziłą była piękna jesień i ciagle na spacerach byłyśmy
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba popełnię harakiri
Michał ma zapalenie ucha i migdałków Ja na kontrolę u gina mam termin 13.04, bo wcześniej sie nie dalo... Musi obejrzeć swoje dzielo Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-08 o 10:43 |
|
|
|
#1521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy Katarze smialo na spacer - tylko przy podwyższonej temp nie wolno. Jak białe to mleko raczej. Moja tez ma nawet jak nie ulewa to czasem pare kropel nosem sie wyleje przy karmieniu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
U nas ponuro ale sucho i dosc ciepło wiec po obiedzie zbieramy sie na spacer ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Ja z pola tez całe dnie na spacerach, karmienie na ławkach w parku cała zimę bo było mega ciepło nigdy zimniej niz 15 stopni ale zazwyczaj koło 20.. A teraz taka kicha.. Ale przynajmniej wiosna coraz bliżej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Lamia ja robiłam tsh w sobotę i wróciło do normy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Witam po stoczonej bitwie laktacyjnej
![]() Mialam kryzys ale mam nadzieje, ze juz po kryzysie i bedzie lepiej. Myslalam, ze mialam nawal w sobote ale nic nie moglo mnie przygotowac na to co czekalo mnie w niedziele w nocy Mialam taki nawal, ze myslalam ze sobie cycochy skalpelem potne Masakra. Najpierw nic nie bylo i J wisiala na cycu nonstop a potem sie tyle tego narobilo, ze nie dala rady przejesc. Oczywiscie ja nie moge odciagnac bo ani pompki ani reke nie idzie u mnie. Wczoraj byla moja polozna powiedziala, ze pokarm na pewno mam i ze poprostu mam takie cycochy co pokarm oddadza tylko dziecku Tyle, ze przy nawale to bylo male pocieszenie, myslalam ze skonam z bolu, takie mi sie kamienie po bokach porobily ze hej. Stalam pod goracym prysznicem i cisnelam po kropelce. W jednej piersi chyba zrobil mi sie zastoj bo wczoraj mala jadla a ja masowalam i nagle zniknelo. A po paru minutach troche jej sie ulalo z krwia ![]() ![]() Tak czy siak moja J zjada z obydwu cycow, potem czasem jeszcze bierze dokladke z ktoregos i dopiero po tym idzie spac. Zazwyczaj trwa to okolo godziny. Pisze to dla tych dziewczyn ktore maja watpliwosci do ilosci mleka i kp w ogole. Moja polozna, ktora wcale mnie na kp nie cisnie, mowi, ze nie ma zadnej reguly, ze niektore dzieci jedza dlugo no i moje akurat takie jest. Powiem wam, ze jako mama po raz drugi mam calkiem inne podejscie. Za pierwszym razem mialam wyobrazenie o karmieniu, o dziecku, o spaniu i w ogole o wszystkim a teraz zadnych wyobrazen nie mialam. Zalozylam, ze "sie okaze" Jestem bardziej wyluzowana, spedzam czas z moim bejbikiem i nie oczekuje, ze powinna spac, czy jesc czy jeszcze co innego. I chyba to moje podejscie sprawilo, ze dziecko jest spokojniejsze, chyba sie najada i nie potrzebuje dokarmiac mm. W sobote peklam i wyslalam kolezanke po puszke mm ale mala w tym czasie zasnela a jak sie obudzila to chciala cyca i puszka stoi zamknieta Takze glowy do gory dziewczyny, napewno uda wam sie kp jesli tego wlasnie chcecie. Jak mi sie udaje z moimi glupimi cycochami to wam tez ![]() Wykalacka super ze juz do domku |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki motylku
![]() Póki co wyciągnęłam jej dwa wielkie gile z noska; ) teraz lżej oddycha. Dzisiaj jest taka przylepa z niej, aż się bałam ze coś Ja bierze . Ale nie ma gorączki. Ubralam jej dodatkowy sweterek cienki ![]() Teraz znowu mi zasnęła mi na rękach ![]() A mnie chyba coś bierze pewnie od latania z cycka mi na wierzchu gardło mnie boli
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super ze juz lepiej i kryzys minął! Nawał boli to fakt.. U mnie na sCzescie laktator działa bo chyba bym wyrwała cycki ![]() A co do podejścia to całkowicie sie zgadzam ja tez wyluzowana bardziej przy drugim dziecku i zdecydowanie wszystko lepiej idzie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- U nas wlasnie była położna, mała wresCie zaczęła ładnie przybierać bo 370g w tydzien także po prostu me dziecko potrzebowało wiecej czasu zeby sie rozkręcić.W drodze z przewijaka na wagę narobiła kupe na mnie i świeży i obrus a w drodze z wagi obsikala całe swoje ubranie przewijak rożek i jeszcze ulala na materac ale zaraz po tym obróciłam ja na boczek w swoim łóżeczku i padła niech odpoczywa teraz bąbel a pozniej spacer bo nawet troche słońca wyszło ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1526 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też od razu pomyślałam, że to o Reni Jusis mowa. Cytat:
Dużo zdrowka dla niego, oby jak najszybciej doszedł do siebie!Cytat:
Cytat:
Ja na Twoim miejscu też zdecydowalabym się na maści Cytat:
Dobrze, że ładnie przybiera! Nasz mały będzie jutro wazony i okaże się ile przybyczyl. A mniemaniu, że sporo ![]() My byliśmy na krótkim spacerku na którym Artus padł. Teraz jeszcze śpi, a ja gotuje grochowe
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie przybrała Siasia to najgorsze za Tobą i dobrze ![]() Tak piszecie że z drugim dzieckiem wyluzowalyscie....ja dzięki Wam i dzięki radom przez całą ciążę na spokojnie ze wszystkim podchodziłem bez jakiejś obsesji ze koniecznie musi być sn i kp....Stwierdziłam ze co ma być to będzie i udało się ze wszystkim jakoś Lucy to może się zagoi tam ładnie
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z przedszkola, zaniosłam nasz wniosek. Ale i tak nie ma bata,żeby się dostała państwowo
![]() Przyszły zaproszenia na Chrzest, są booooskie
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po wizycie patronażowej. Mała w 16 dni przybrała 525g i waży już 3830 Rośnie mały pucułek ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Siasia u mnie podobnie. Jestem bardziej wyluzowana przy drugim dziecku i jakoś łatwiej wszystko idzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

ona nie byla glodna?
ale ostatnio to standard. A po obudzeniu rzuca sie na cycki jakby rok nie jadła
a moje biedne cycki eksplodować chcą po takich przerwach 

Dużo zdrowka dla niego, oby jak najszybciej doszedł do siebie!
Ja na Twoim miejscu też zdecydowalabym się na maści