Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-05, 10:42   #2341
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
U mnie TZ winka nie lubi
Tez lubi posiedziec przy swieczkach, ale jest to mozliwe tylko u mnie w domku, bo u siebie TZ nie chce... bo każdy sie bedzie dziwnie patrzył ale powiedział,z e jak za te pare miesięcy bedziemy juz razem mieszkac to będę i świeczki
Hehe, nie da się opisać, jak to wspaniale mieszkać razem

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja lubię i tak i tak
Uwielbiam raz na jakis czas pójśc sobie do knajpki,pubu, na pizzę..., nie wyobrazam sobie aby w ogóle nigdzie nie wychodzic

Częściej wybieram opcję jak Hihi, w domu z winkiem i kolacją aczkolwiek i jedno i drugie jest dla mnie bardzo miłe.
Ja lubię wychodzić ale właśnie tak raczej winko, potańczyć, pogadać i posiedzieć Jestem bardzo wypaczona i... nie umiem jeść "na mieście", więc raczej klubujemy i pubujemy

Ja myslę, że to tak po środku trzeba utrzymac...

P.S.
W ten weekend idziemy do kina na kawę Taki mamy swój zwyczaj, że co którąś wolną sobotę lub niedzielę rano idziemy do kina na pierwszy seans - niemalże zawsze jesteśmy tylko my w pustej sali Uwielbiam to, tylko nie wiem, czy grają teraz coś wartego uwagi?
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
U mnie z winkiem to się zazwyczaj kończy tak, ze ja jeden kieliszek a mąż spija resztę Taki ze mnie pijaczek Zawsze sie mój mąż śmieje, że ze mną to tak zawsze Ja to wybredna jestem generalnie w kwestii alkoholu i jak coś mi smakowo podpasuje to już jest wielkie szczęście, bo generalnie alkohol musi mi na prawdę smakowac bym go piła
Ale np. mojito to ja bym mogła litrami i winko Suther Home rózowe mniam
Ja uwielbiam czerwone wytrawne wino Oczyuwiście nie każde ale jak już kupować, to coś konkretnego

Wczoraj wypiliśmy po lampce wina w lokalu i wracaliśmy pociągiem do domu I dosiadla się jedna taka "znajoma" moja nowa ze studiów. My jesteśmy typy takie, co to się soba zajmą i na siłę rozmowy nawiązywać nie będą, więc rozmawialiśmy sobie i żartowaliśmy, więc dziewczyna doszła do wniosku, że "to chyba po tym winku tacy zakochani jesteście" Mąż powiedział, że współczuje jej, iż nic nie rozumie

I po raz kolejny doszłam do wniosku, że wole jechać z obcymi ludźmi lub sama, niz z kims "znajomym", który na siłę chce rozmawiać
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:44   #2342
hania811
Zakorzenienie

Witam Kobietki.

Sanetko myslałam duzo o Tobie. Czy to naprawdę taki problem abys na stałe zamieszkała z TZ?? Ja się boję ze moze dojsć w koncu do jakiejs tragedii. TZ się o Ciebie nie boi- ja na jego miejscu zrobiłabym wszystko zebys już do rodziców wracac nie musiała.

Madlen kupiliscie ta szafę???. Co do toastu- ja zrobiłabym dwa.

Dorinko cieszę się ze weekend był milutki

Famme a ty nie mozesz pojechac do TZ jak spi w domu. Tylko po to zeby go przytulić- po prostu zasnąc obok niego.
Nie rozumiem dlaczego nie mozesz zjesc kolacji w obecnosci swojego TZ. Jestem głodna to robię sobie cos do papu. No rozumiem jakby to 2 randka była ale tak.

Natali czyli jeszcze nic nie wiadomo???? testów nie robiłas???
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:46   #2343
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale za to moja mam czesto mówi: zapal świeczki, zrób nastrój

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:47   #2344
sanetka
Zakorzenienie

to nie byl by problem ale jak juz mamy zamieszkac razem to wolimy sami

a jak sie wyprowadze to kiedy na wizaz zagladac bede

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:52   #2345
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny ja ide teraz na 2 godzinki na zajęcia (chyba ze znowu ich nie bedzie - pisałam wam dzis o tym rano ) więc mi tu duzo nie pisac ok??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:57   #2346
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Witam Kobietki.

Natali czyli jeszcze nic nie wiadomo???? testów nie robiłas???
witamy
ciociu haniu jeszcze nie robiłam testu, trpche póżniej mamy jechać i dopiero go kupic.

Wyniku dowiecie sie jako drugie Przyszły albo i niedoszły tatuś będzie pierwszy

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 10:57   #2347
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
P.S.
W ten weekend idziemy do kina na kawę Taki mamy swój zwyczaj, że co którąś wolną sobotę lub niedzielę rano idziemy do kina na pierwszy seans - niemalże zawsze jesteśmy tylko my w pustej sali Uwielbiam to, tylko nie wiem, czy grają teraz coś wartego uwagi?
Byliscie na Ratatuju??? kiedys pisałas że mieliście iść. Moze jak powiem mezowi że Hihi była i chwaliła to w koncu go namówię.
Ja uwielbiam bajeczki.
Kino jest w naszym zwiazku sytuacja problemową bo TZ nieznosi kina- przez 2 lata bylismy raz na "300".
..ale tylko z kinem jest taka sytuacja, bo chodzic to on uwielbia. Do znajomych, do klubu, do knajpki, do restauracji, buszowac po sklepach, na spacer- wieczory w domu to u nas żadkość.

Edit.
Natali normalnie nie doczekam się wyniku- ale masz rację ewentualny przyszły tatus powinien by poinformowany jako pierwszy.
Tatus maniak motoryzacji- tak jak mój. Wiesz mnie tez zaraził swoja pasja. TVN turbo to u nas podstawa
Stary 2007-11-05, 11:01   #2348
natali86
Zakorzenienie

haniu a gdzie Ty się ostrzeżenia dorobiłaś?? Niestety ja tez miałąm jedno na swoim koncie...
Wizażanka bez ostrzeżenia jest jak żołnierz bez karabinu

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Stary 2007-11-05, 11:01   #2349
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Byliscie na Ratatuju??? kiedys pisałas że mieliście iść. Moze jak powiem mezowi że Hihi była i chwaliła to w koncu go namówię.
Ja uwielbiam bajeczki.
Kino jest w naszym zwiazku sytuacja problemową bo TZ nieznosi kina- przez 2 lata bylismy raz na "300".
..ale tylko z kinem jest taka sytuacja, bo chodzic to on uwielbia. Do znajomych, do klubu, do knajpki, do restauracji, buszowac po sklepach, na spacer- wieczory w domu to u nas żadkość.
Oj, my ciągle chodzimy do kina, ale własnie tak, jak pisałam
Ratatuj mi się szalenie podobał, szczególnie jak porównam do Żółwi Ninja, na których byliśmy z synkiem Męża

ale ja w ogóle lubię bajki - ostatnio ogladałam na DVD Dawno temu w trawie, a Męża zmusiłam do wypożyczenia mi Dzungli

A 300 to po prostu dla mnie BOMBA film rewelacyjny, rewelacyjnie zrealizowany i w ogóle oh ah eh!
Stary 2007-11-05, 11:01   #2350
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam czerwone wytrawne wino Oczyuwiście nie każde ale jak już kupować, to coś konkretnego
Wytrawnego to wogóle nie lubie... Cóż koneserem wina to ja nie jestem

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 11:02   #2351
dorinka30
Zakorzenienie

Wiecie co....głupie mysli mi się kołaczą po głowie.....
Mama Tża powiedziała, że ona uważa że Tż jest bezpłodny , bo przez 30 lat nie wpadł, że to niemożliwe itp....

Zaczęłam to analizować...i nie wiem czy ona nie ma racji? Długo w domu gadaliśmy o tym i naprawdę musiałby mieć dużego farta aby to nie była prawda.....Był w kilku dosyć poważnych związkach i zadna z partnerek nie używała antykoncepcji
Czy wierzycie, że jedyna metoda tzw "stosunek przerywany" mogła okazać się tak bezpieczna ?????????!!!!!!!!!!!!!!!: eek:

Oczywiście dla mnie nie byłoby wielką tragedią, bo dzecko już jedno mam ale w takim razie po cholerę mam brac pigułki ??????

Dziewczyny nie da się tego pewnie łatwo sprawdzić?, więc pewnie zostawimy ten temat własnemu losowi....po prostu po slubie nie będę nic używac i zobaczymy....
Ale nie mogę przestac o tym myśleć

P.s. Czy świnka u chłopców w młodym wieku oznacza bezpłodność ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 11:06   #2352
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
haniu a gdzie Ty się ostrzeżenia dorobiłaś?? Niestety ja tez miałąm jedno na swoim koncie...
Strasznie dziwna sprawa z tym ostrzezeniem. Zdarzało mi się ostrzejsze teksty pisac, a tu o taka błahostkę po dupci dostałam. Generalnie poszło o http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183205. W kazdym razie odpusciłam dalsza dyskusje.
Stary 2007-11-05, 11:09   #2353
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co....głupie mysli mi się kołaczą po głowie.....
Mama Tża powiedziała, że ona uważa że Tż jest bezpłodny , bo przez 30 lat nie wpadł, że to niemożliwe itp....

Zaczęłam to analizować...i nie wiem czy ona nie ma racji? Długo w domu gadaliśmy o tym i naprawdę musiałby mieć dużego farta aby to nie była prawda.....Był w kilku dosyć poważnych związkach i zadna z partnerek nie używała antykoncepcji
Czy wierzycie, że jedyna metoda tzw "stosunek przerywany" mogła okazać się tak bezpieczna ?????????!!!!!!!!!!!!!!!: eek:

Oczywiście dla mnie nie byłoby wielką tragedią, bo dzecko już jedno mam ale w takim razie po cholerę mam brac pigułki ??????

Dziewczyny nie da się tego pewnie łatwo sprawdzić?, więc pewnie zostawimy ten temat własnemu losowi....po prostu po slubie nie będę nic używac i zobaczymy....
Ale nie mogę przestac o tym myśleć

P.s. Czy świnka u chłopców w młodym wieku oznacza bezpłodność ?
Dorinko my z Tż często mamy stosunek przerywany, teraz to jedziemy na gumiszonach ale jak te nam się skończą to wtedy jest stosunek przerywany. Trwa tak juz pare lat i w ciązy jak do tej pory nie byłam. Tak kiedyś myslałam że może rzeczywiscie coś jest nie tak, jesli przez tak długi okres nic się nie zdarzyło

EDIT
lece czytac za co hania po dupci dostałą

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-11-05, 11:09   #2354
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe ja też mam jedno na koncie

Cytat:
Wiesz co nie wiem na ile bezpieczna? Ale moja przyjaciółka na tej metodzie z mężem non stop jadą... Pierwsze dziecko zaplanowali i drugie też.. Więc może cos w tym jest.. Teraz postanowili zmienić metodę bo wiecej dzieci juz nie chca na 100% a uznali, że farcisko może się skończyć

Stary 2007-11-05, 11:12   #2355
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie dziwna sprawa z tym ostrzezeniem. Zdarzało mi się ostrzejsze teksty pisac, a tu o taka błahostkę po dupci dostałam. Generalnie poszło o http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183205. W kazdym razie odpusciłam dalsza dyskusje.
Ja się nie dziwię, że odpuściłas dyskusję, bo jak dla mnie to temat jest rzeczywiście cholernie zajmujący i wymagający byurzliwej dyskusji
Stary 2007-11-05, 11:17   #2356
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie dziwię, że odpuściłas dyskusję, bo jak dla mnie to temat jest rzeczywiście cholernie zajmujący i wymagający byurzliwej dyskusji

Oj, dyskusji to wymaga na pewno, ale z drugiej strony to hania wyjątkowo delikatna tam była I nie rozumiem nerwacji coniektórych osób
Stary 2007-11-05, 11:18   #2357
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, my ciągle chodzimy do kina, ale własnie tak, jak pisałam
Ratatuj mi się szalenie podobał, szczególnie jak porównam do Żółwi Ninja, na których byliśmy z synkiem Męża

ale ja w ogóle lubię bajki - ostatnio ogladałam na DVD Dawno temu w trawie, a Męża zmusiłam do wypożyczenia mi Dzungli

A 300 to po prostu dla mnie BOMBA film rewelacyjny, rewelacyjnie zrealizowany i w ogóle oh ah eh!
300 to w moim rankingu film mieszczacy się w 1 dziesiatce filmów zycia. Ogladałas Apocalipto???? to tez jak dla mnie masakra.

Ponawiam dzis próbę wyciagnięcai męza na Ratatuja.

Dorinko albo spróbuj o tym nie myslec i czekaj co bedzie albo namów TZ na zrobienie badan.
Wiesz mi tez takie mysli po głowie chodzą- że to ja jestem bezpłodna. Ale wolę o tym póki co nie myslec. Wbrew pozora wcale nie tak łatwo w ciazę zajsc- i tego się trzymam.
Stary 2007-11-05, 11:22   #2358
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
300 to w moim rankingu film mieszczacy się w 1 dziesiatce filmów zycia. Ogladałas Apocalipto???? to tez jak dla mnie masakra.

Ponawiam dzis próbę wyciagnięcai męza na Ratatuja.
O, tego nie widziałam w ogóle Następnym razem w wypożyczalni wezmę.

P.S.
Powiedz mi, że lubisz Sin City, proszę, powiedz
Cytat:
Dorinko albo spróbuj o tym nie myslec i czekaj co bedzie albo namów TZ na zrobienie badan.
Wiesz mi tez takie mysli po głowie chodzą- że to ja jestem bezpłodna. Ale wolę o tym póki co nie myslec. Wbrew pozora wcale nie tak łatwo w ciazę zajsc- i tego się trzymam.
Zgadzam się.
W końcu zrobienie badań to nic złego, biorąc pod uwagę Wasze plany.
A TŻ nie powinien się czuć urażony. Chyba...
Stary 2007-11-05, 11:22   #2359
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Tak właśnie zrobię, przestanę o tym myśleć i już Nie ma co się nakręcać, co będzie to będzie ...ja też uważam, że nie jest łatwo zajść w ciążę a na pewno nie wtedy, gdy się tego bardzo chce

Nie pewnie urażony nie będzie ale moze lepiej nie wiedzieć, i tak to dla mnie nic nie zmienia w zasadniczej kwestii naszego związku....gdyby się tak okazało...byłoby mi szkoda jego....bo bardzo kocha dzieci i byłoby to dla niego duże nieszczęście, niezrealizowanie się w roli ojca ....
Stary 2007-11-05, 11:23   #2360
natali86
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, dyskusji to wymaga na pewno, ale z drugiej strony to hania wyjątkowo delikatna tam była I nie rozumiem nerwacji coniektórych osób

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-11-05, 11:24   #2361
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja też uważam, że nie jest łatwo zajść w ciążę a na pewno nie wtedy, gdy się tego bardzo chce
Otóż to...
Spokojnie, będziesz się martwić, jak przyjdzie co do czego. Nie ma co zawczasu się denerwowac i zamartwiać.
Stary 2007-11-05, 11:28   #2362
hania811
Zakorzenienie

Mam nauczke niewypowiadania sie w durnych watkach

Hihi Apocalipto musisz obejrzec- koniecznie, musowo!!!!!!.
Film na którym przez 2 godziny nie jestes w stanie oderwać wzroku od telewizora, cały czas masz ciary na plecach. Jest cholernie brutalny i piekny zarazem.
Stary 2007-11-05, 11:31   #2363
sanetka
Zakorzenienie

co do staran o dziecko. tak sie ostatnio z TZ zastanawialismy ile nam to czasu zajmie. bo z jednej strony chcialo by sie za 1 cyklem ale z drugiej TZ mowi ze chcialby tak 2-3 miesiace seksu bez gumki (bo ciagle na gumkach jedziemy, czasem tylko bez)

co do filmow-uwielbiam bajki. ale jako pasjonatka gor zakochalam sie wlasnie w filmie "czekajac na joe"

Stary 2007-11-05, 11:33   #2364
vadi
*sportaddict*

300 ekstra
Sin City też ekstra

Mi humor od rana się poprawił, bo BYĆ MOŻE coś wreszcie ruszy w pracy i zacznę jakoś konkretniej zarabiać
Oby, oby, oby

A co do bezpłodności - świnka nie wpływa chyba na płodność za dobrze, ale możecie zbadać normalnie ilość plemników w spermie, ich żywotność itp.

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Hehehe ja też mam jedno na koncie
i ja!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 11:35   #2365
sanetka
Zakorzenienie

o podobaly mi sie jeszcze "stygmaty" i "requiem dla snu"

Stary 2007-11-05, 11:44   #2366
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:

Anitko mój Tz tez nie lubi i nie oglada meczy, a ja sie bardzo z tego cieszę bo ja tez za nimi nie przepadam. Mój Tz natomiast jest maniakiem motorów i samochodów i wszytsko co z nimi związane. Jeżdzimy na wszelkie zloty nie tylko motorowe ale i samochodowe, czasami tez jeżdzimy na wyścigi samochodowe oczywiscie takie nielegalne Wciągnął mnie w tą swoją pasję
Natalii Ja nie pisalam ze moj Tz lubi mecze

Nie powiem raz na kiedyś ogladnie ale maniakiem nie jest.
Po prostu napisalam Madzi jak ja to widze i ze czasem dobrze jest dostrzec pozytywne strony danej sytuacji

Natomiast moj Tz lubi sobie po pracy lub w wolnym czasie pograc na konsoli Ma najnowszy model Playstation 3
No i wiem jaka to jemu sprawia frajde wiec czasami gram tez z nimNiech sie cieszyNp. samochodami jezdze albo motorem he hebo w inne to nie bardzo umiem he he

Madzialenkokochana moja

Wiesz Tz napisal wieczorkiem smska ze kocha i ze przeprsza ze tak wyszlo z ta niedziela i dzis rano zyczyl milego dnia w smsku..I napisal ze przyjedzie po pracy i pojdziemy na spacerekI ze postara sie naprawde juz tak nie robic jak wczoraj, bo jestem dla niego wszystkim.
No i jak go nie kochac???

Svinecko...no faktycznie drugi koniec miasta.. Pozdrawiam Cie cieplutko

Ps. Naprawde dobrze sie z Wami tutaj czuje.. A dzien bez Was "wizazu" dniem straconym
Marto gratuluje pomyslu z zalozeniem tak swietnego wątku
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 11:52   #2367
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Natalii Ja nie pisalam ze moj Tz lubi mecze
Anitko pisałaś Madzialence że Twój Tz nie lubi meczy stąd moja odpowiedz, chyba ze mi sie cos pomerdało i to nie Ty byłaś
Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Marto gratuluje pomyslu z zalozeniem tak swietnego wątku
Pomysł watku nie nalezy do m.a.r.t.y tylko do niejakiej natki, nastki (nie pamiętam dokłądnie) Marta obowiązkiem moderatora zamknełą Cz II a założyła III

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-11-05, 11:56   #2368
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
i ja!
To jest nas więcej, jak widzę Czarwonice i tyle

Stary 2007-11-05, 11:59   #2369
natali86
Zakorzenienie

Anitko chyba mi się jednak coś pomerdało To Butter Bear napisała że jej Tz nie lubi meczy, a ja nie wiem czemu myslałąm ze to Ty
Oj ja głupia

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2007-11-05, 12:06   #2370
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Sin City też ekstra

Vadi Moj Tz w piatek zrobil mi niespodzianke, zapraszajac do siebie na kolacje przy swiecach o ktorej nie wiedzialam

I bylo romantycznie a potem powiedzial: mam bardzo fajny film

I wiesz co to bylo: Sin City

Kurcze, dobrze ze potem spalam w jego ramionach, bo normalnie sama to balabym sie zasnacI koszmarów nie bylo dzieki skarbowi

Sanetko

Nie martw sie na wszystko przyjdzie czas i dzidzie tez bedziecie mieli

Hihi
Ratatuji jest superUsmialam sie na tej bajce jak nie wiem...Tz czesto zabiera mnie do kina/raz w miesiacu na pewno/
Ale chyba najbardziej lubie bajki z polskim dubbingiem

Natalii nic sie nie stalowidocznie utkwilam ci w pamieci Ciekawe tylko czy z dobrej strony??

Ps. Moja kolezanka tez tylko stosunek przerywany stosuje i poki co ma tylko jedna coreczke od kilku lat/ale to po odstawieniu tabsow zaszla w ciaze/

My z Tz czasem tez tak sie kochamy, ale bardzo rzadko, bo ja to bardziej panikara jestem i potem rozmyslam za duzo. Chcialabym miec dziecko dopiero wtedy, jak juz bedziemy mieli swoj wlasny kąt, zeby tak wszystko po kolei byloNo zobaczymy jak to bedzie

A to nie wiedzialam ze zalozyl ten watek kto inny he he.. I tak gratuluje pomyslu
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości