Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 15:14   #1561
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
aha

no to pewnie ze tak

matko zawriuje dzisiaj z mala... co ja uspie to po 10 min budzi sie z krzykiem tak jak by ja cos bolalo bardzo

wczoraj dostala witamine d czy to mozliwe ze po niej ?

Nie wiem ale ja mam wrażenie ze moja po wit k wariuje.. Dwa dni nie dostała i spoko a dzis dostała i brzuszek jak nic..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:15   #1562
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

też byłam dzisiaj po te Dady, niestety w naszej Biedrze nie mają wcale:///

Ale ojeju, już 3 kupujesz Marciar?Ja miałam zamiar kupić 2 na zapas, bo moja się jeszcze w 1 topi.

Najlepsze,że wczoraj T. się nią chwilę zajmowała i powiedziałam jej wyraźnie,że pampy Zosi są na przewijaku w koszyku po lewej stronie, a Tusi po prawej.

Po tym jak kiedyś ubrała tyłem na przód pampka Tusi, spodziewałam się wszystkiego.

A ona oczywiście biednej Zosi założyła rozm. 5 Tusi...Dziecko to miało po pachy.................... .................

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:16   #1563
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ale ojeju, już 3 kupujesz Marciar?Ja miałam zamiar kupić 2 na zapas, bo moja się jeszcze w 1 topi.

Najlepsze,że wczoraj T. się nią chwilę zajmowała i powiedziałam jej wyraźnie,że pampy Zosi są na przewijaku w koszyku po lewej stronie, a Tusi po prawej.

Po tym jak kiedyś ubrała tyłem na przód pampka Tusi, spodziewałam się wszystkiego.

A ona oczywiście biednej Zosi założyła rozm. 5 Tusi...Dziecko to miało po pachy.................... .................

Haha niezła twoja teściowa

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:18   #1564
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:

To ten pampek to dla Zosi jak body byl 😃
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:19   #1565
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:20   #1566
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój maz będący przy dwóch porodach jak zobaczył w domu kikut pępowinowy P to się pytal co to jest 😃
Stary 2016-03-08, 15:22   #1567
NanaR
Zadomowienie

A czy przy space dzieci też kichaja? I co wtedy nawilżac nosek?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:25   #1568
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
P mi od rana podojadal po cycu 2 razy po 10ml i teraz niedawno 50 z czego część nie została nawet połknięta bo zanim go podniosłam do odbicia to sie z buzi wylalo...teraz śpi tak ze mam luz 😊 no i dzisiaj skończył 2 tygodnie 😊

Co do kp- kuzynka mojego M nie karmiła piersią bo jej mleko to byla taka woda- tak to mówiła jej matka...dziwne dla mnie bo przeciez mm to tez gęste mię jest😉.., a moja przyjaciółka nie karmiła bo dziecko jak to ona twierdziła zygalo jej mlekiem...a mi sie wydaje ze on po prostu dużo ulewał...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Ja jak P placze to nie lecę od razu bo nieraz jest tak ze na spaniu placze a po chwili jest spokój...no i mam ten komfort ze nikt mi nie mamra i nie udziela złotych rad...plusy bycia samej z dziećmi 😉
to ta kuzynka nie wiedziała,że w początku leci taka właśnie woda a dopiero potem "obiadowe" treściwsze mleko?

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ona ladnie lapie cyca i ssie... ale czasem cos jej nie spasuje i kaplica

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Jeszcze może być tak,ze przyzwyczaiła się do butli i wtedy można by spróować z tymi nakładkami.

Haha ja na wszystko polecam nakładki No ale co tam, mi tyłek uratowały bo bez nich to nie wiem jak bym karmiła. U mnie ani trochę nie zmniejszają laktacji, suty mnie tak nie bolą (chociaż na samym początku raz miałam poranioną brodawkę jak mała ssała a mleka prawie nie było), widzę w nich czy mleka jeszcze dużo idzie i o jakiej konsystencji...no i łatwo też nauczyć takie dziecko potem butli

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
nie masz kogoś kogo by można wysłać? siostry może i podrzucą Ci przy okazji

Marciar a myslałam że Zosia już taka duża że w 3 się mieści bo mój to drobinka w jedynki nadal i to są ciut za duże jeszcze ale druga broda mu rośnie
Moja niby też się urodziła szczuplizna, a też ma drugą brodę. Norma

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ja tez ostatnio kupilam juz 2 i 3 nawet

mam ostatnich pare sztuk 1 i musze je zużyć i beda 2

moja juz prawie 5 kg ma
wow nieźle! Moja 4060 miała w piątek, ale w sumie startowały z innego pułapu

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Hej!
dziś pierwszy dzień od porodu, kiedy jestem sama z Milanem i o dziwo- mam więcej czasu, niż jak by mąz. Mały ma kolejną długa drzemkę, a ponieważ położyłam go na brzuszku, powinien minimum 3 godz. znów pospać. Do tego dom ogrnięty, skończyłam prasować i wieszać firanki, naleśniki z serem zrobione i jeszcze miałam czas na prytulaski do mojego bąbla kochanego, no i na wizaż mam czas .

Ja cghyba zbyt mocno jestem nastawiona na kp, aż się zablokowałam psychicznie , max odciagam 50 ml i to w 20 min, zaczynam się stresowac jak tylko przystawiam małego, ze zaraz bedzie płacz, bo mu nie wsyatrczy itd...i koło się zamyka, bo stres robi swoje. Nie wiem czemu, bo przecież od urodzenia dokarmiam mm, ale panicznie się boję, ze w końcu będę całkem musiała przejść na mm, aż mam koszmary po nocach z tego powodu...

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

dziewczyny, pisałyście o katarku u dziecka- ja zwykłą strzykawką zakraplam trochę swojego mleka do noska, potem nie odciagam.

Napiszę, jak to u nas było- położna stwierdziła sapkę, bo czasem mu tak furczało, bulgotało w nosku, i to najczęściej podczas karmienia, spał normalnie, cichutki, oddychał noskiem, nic mu nie wyciekało. Położna trochę zbagatelizowała moje obawy, tego samego dnia, pojchaliśmy do dr, po zbadaniu osłuchowo czysty, a nosek lekko zatkany. To było w czwartek, w sobotę wieczorem zaczął pokasływac a w niedzielę ambulatorium i zaplenie płuc.
I ten jego katarek wyglądał identycznie jak przy sapce, praktycznie nie do odróżnienia, przy wyciaganiu albo przezroczysty albo mlecznobiały.
Ja juz nawet na taki katarek, jak sie znów u Milana nie daj Boże pojawią, będę przyżywać, bo wiem, jak u nas się skońzyło.
a nosek oczyszczac się po porodzie nie będzie kilka tygodni, tylko dób, tak mi lekarze tłumazyli, bo połozna mówiła, ze moze nawet być u chłopców do rokuu, bo maja węższe drogi odechowe.

W każdym razie i położna i lekarze uczulili mnie, ze nawet z wyglądu błahostkę u niemowlaka lepiej sprawdzić i się uspokoić, niz potem żałować.
a dużą miał tempkę przy tym zapaleniu płuc?
Nastraszyłaś mnie bo Zosia ma taki katarek właśnie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Jestem duuuużo spokojniejsza

Współczuję nawału

Brawo dla Lilki !!! A akcja z kupą mistrzowska

Ja też dosłownie przed 14 byłam. Zapytałam babki czy dużo już ludzi złożyło papiery i powiedziałą, że bardzo dużo ale my jestesmy na równi z innymi- spełniamy podstawowe kryteria i kryterium dochodowe będzie miało znaczenie. Mam nadzieję, że dużo bogatych ludzi złożyło podania i nie przyznali się do dochodów My podaliśmy i babka powiedziała, że są i tacy co więcej podali i tacy co mniej więc jakaś szansa jest

Ale w sumie tak fajnie w tym przedszkolu. Rozejrzałam się i jedne maluchy spały. Inne tańczyły i śpiewały...Własne mi się przypomniało...

U nas już w piątek były i zaopatrzylismy się w karton 2 i dwa kartony 3.

My w 2 chodzimy już od połowy zeszłego tygodnia. 1 z tyłka zlatywały Mi w szpitalu już zwracali uwagę, że kiepsko je zakładam a dla mnie od początku wydawały się za małe.

Mam te same odczucia !!!

My byliśmy u pediatry. Krzyś od najniższej wagi w 3 dobie do dzisiaj (18) przybył 820 g. W szoku jestem. Babka go dwa razy ważyła bo nie mogła uwierzyć. Waży 4350 g. Musimy jeszcze raz poziom bilirubiny zmierzyć i wtedy zadecydujemy jakie szczepionki wziąć. Małgosię szczepiłam 5 w 1 ale podobno nie ma tej szczepionki i jest 6 w 1...

Kryterium dochodowe????

U nas w ogóle takiego nie ma...

Brawa dla Krzysia za wagę

Stary 2016-03-08, 15:28   #1569
NanaR
Zadomowienie

I jeszcze jedno pytanie mam do Was dziewczyny czy możliwe żeby te krostki były wynikiem alergii na truskawkowy dżem? Bo jem namiętnie w dużych ilościach dżem truskawkowy z kawałkami owoców...

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-08, 15:30   #1570
butterfly20
Zakorzenienie

Myślałam,że z jednym dzieckiem byłam pedantką...teraz jestem jeszcze gorszą. Aczkolwiek może to ma związek z tym,że po remoncie wszystko jest ładne i ja muszę mieć ładnie

W każdym razie psychoza sięgnęła zenitu, małż mi mówił,że w nocy przez sen go budziłam,że ma iść posprzątać ze stołu, chciałam go z łóżka zrzucić. Ja pitole, nie pamiętam tego

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Zrobiłam już obiad (potem tylko upiec), rośnie mi ciasto na drożdżowo-jogurtowe bułeczki (na jutro dla Tusi do przedszkola), dzieci śpią to mam chill.

Mój małż jeździ po sklepach w poszukiwaniu zapewne prezentów dla mnie. Dzisiaj DK, jutro moje okrągłe urodziny, no i za Zosię jeszcze nie dostałam hehe

Stary 2016-03-08, 15:31   #1571
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Badzia, łądnie Krzyś przypakował .

A poziom bilirubiny zawsze przed szczepieniem trzeba zmierzyć??
Mały jest cały czas jeszcze żółty i my musimy mierzyć żeby ewentualnie przesunąć szczepienie bo do szczepienie musi być absolutnie zdrowy.

Cytat:

Ale akcja Mistrzu....

Cytat:
Mój maz będący przy dwóch porodach jak zobaczył w domu kikut pępowinowy P to się pytal co to jest 😃

Mój jest cały czas pod wrażeniem ile już krwi ze mnie zeszło i że jeszcze jestem w stanie chodzić. (Ja cały czas mocno krwawię )

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:34   #1572
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Mały jest cały czas jeszcze żółty i my musimy mierzyć żeby ewentualnie przesunąć szczepienie bo do szczepienie musi być absolutnie zdrowy.

Ale akcja Mistrzu....

Mój jest cały czas pod wrażeniem ile już krwi ze mnie zeszło i że jeszcze jestem w stanie chodzić. (Ja cały czas mocno krwawię )

Moja siostra- to po porodzie sie krwawi???

Ja mocno krwawilam przez pierwsze 3 dni...a teraz to juz luz 😊
Stary 2016-03-08, 15:42   #1573
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze moja pralka chwile buczy zanim zacznie pobierać wode. Lecę do łazienki a tam pralka włączona a w pralce podpaski i gabka do naczyń...dobrze że się jeszcze nie zaczelo prac...Mikołaj juz rozpracowal otwieranie pralki i uruchamianie...
a masz może blokadę na dzieci na niej?

Mój łobuz w okolic 4,5 roku rozpracował blokadę pralki... ładujemy pranie, a ona woła że załączy, no dobra niech se naciśnie ten "start", nacisneła i mi mówi: "I jeszcze blokade dla dzieci włącze"

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nie wiem ale ja mam wrażenie ze moja po wit k wariuje.. Dwa dni nie dostała i spoko a dzis dostała i brzuszek jak nic..

popatrz sobie na skład tej wit i szukaj w aptece na jakimś innym oleju, są na różnych dostępne, może pomoże

Cytat:
Moja siostra- to po porodzie sie krwawi???

Ja mocno krwawilam przez pierwsze 3 dni...a teraz to juz luz 😊
ja takiego zonka zaliczyłam jak przy łobuzie jedna znajoma się dziwiła, że się krwawi po porodzie... kiepsko u nas z nauką o anatomii człowieka...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:48   #1574
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

2 ubietram pomylilo mi sie :-P. Dobre z tymi pampami :-D
Stary 2016-03-08, 15:51   #1575
agaczilla21
Zakorzenienie

A nie wiem nawet czy mam...najlepsza blokada beda zamknięte drzwi do łazienki...a ka nie zawsze zamykam bo zle się otwierają...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Lo matko....jaka mam sucha skore na twarzy po porodzie...masakra jakaś...
Stary 2016-03-08, 16:01   #1576
butterfly20
Zakorzenienie

HHaha małżon przyjechał i mówi,że mam do jutra zakaz wchodzenia do piwnicy

Co on mi kupił?Rower? Nowy telewizor? A może rurkę do ćwiczeń polo dance?

Stary 2016-03-08, 16:16   #1577
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
HHaha małżon przyjechał i mówi,że mam do jutra zakaz wchodzenia do piwnicy

Co on mi kupił?Rower? Nowy telewizor? A może rurkę do ćwiczeń polo dance?
A moze wszystkie 3? Hahaha :-D

Dzis przyszedl termoforek i Zosia sie z nim polubila ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457450172100.jpg (106,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-03-08, 16:19   #1578
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Marta ja kupiłam ten karton pieluch tylko 3 2 Mamy jeszcze 3 takie duże paki to zdążymy myślę zużyć. A na przetestowanie założyłam 3 z biedry i są duże za duże ale akurat poszła mega kupa i spisały się dobrze Fajne są jeszcze z Rossmana, Pampersy strasznie śmierdzą chemią a mamy jeszcze 3 paczki do zużycia...

Ananis u nas kp to była batalia... dopiero od kilku dni się przełamałam i mały pije z piesi, wcześniej leciałam laktatorem a potem butla bo on nie umieł pić...
A teraz... najpierw daje ulubionego cycka i jak podje to już ładnie i spokojnie pije. Najgorzej jak jest strasznie głodny to się zlości i nie umie ładnie złapać piersi, wtedy leciutko go dociskam bo on tak szybko puszcza i już jest cyrk. Płacz i szukanie cycka który ma przed dziubem Trochę nam zeszło nauczenie się cycania... A też zauważyłam że po mm ładniej śpi, bardziej go syci i nawet może lepiej smakuje
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:29   #1579
figa84
Zakorzenienie

wiecie co... mojemu brzuchowi brakuje już tylko 10cm do stanu normalnego, więc wyciągnełam sobie dziś cała happy płaszczyk zimowy, ubieram i co? nie zmieściłam cycków i powrót do ciążowego namiotu
Stary 2016-03-08, 16:30   #1580
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
wiecie co... mojemu brzuchowi brakuje już tylko 10cm do stanu normalnego, więc wyciągnełam sobie dziś cała happy płaszczyk zimowy, ubieram i co? nie zmieściłam cycków i powrót do ciążowego namiotu
Witam w klubie
Stary 2016-03-08, 16:32   #1581
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Marta ja kupiłam ten karton pieluch tylko 3 2 Mamy jeszcze 3 takie duże paki to zdążymy myślę zużyć. A na przetestowanie założyłam 3 z biedry i są duże za duże ale akurat poszła mega kupa i spisały się dobrze Fajne są jeszcze z Rossmana, Pampersy strasznie śmierdzą chemią a mamy jeszcze 3 paczki do zużycia...

Ananis u nas kp to była batalia... dopiero od kilku dni się przełamałam i mały pije z piesi, wcześniej leciałam laktatorem a potem butla bo on nie umieł pić...
A teraz... najpierw daje ulubionego cycka i jak podje to już ładnie i spokojnie pije. Najgorzej jak jest strasznie głodny to się zlości i nie umie ładnie złapać piersi, wtedy leciutko go dociskam bo on tak szybko puszcza i już jest cyrk. Płacz i szukanie cycka który ma przed dziubem Trochę nam zeszło nauczenie się cycania... A też zauważyłam że po mm ładniej śpi, bardziej go syci i nawet może lepiej smakuje
Ja wlasnie dzisiaj odkrylam to dociskanie haha ja nie wiem jak ona oddycha pod tym moim cycem

Motyl mam nakladki z canpola i aventu. Probowalam raz w szpitalu ale mi to z cyca sie zsuwalo.

Dziewczyny jest postep. Od 15 do 15.45 prawy cyc i teraz spi
I poza kryzysem rano co podalam troszke mm reszta dnia leci na kp

Pytanko mam. Jaki jest maksymalny czas trzymania dziecka na cycku. Tzn. Ile dziecko moze ssac piers przy jednym posiedzeniu?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tz pojechal odwiezc moja mame a ja wietrze cycki hahaha

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:38   #1582
marciar7
Zakorzenienie

Aninis ja nawet 2h czasem siedze na cyckach.. Z odstepem 5 -10min bo jej sie tak akurat podoba.. Najczęściej jak jest marudna nie może zasnac czh cos
Stary 2016-03-08, 16:40   #1583
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ja tez musze wysłać Tż po pampki di biedry i też już 2.

Tak ww ogóle, to mój Tż, byl złożyć w gminie papiery o becikowe i wrócił z 2 paczkami pampersów 2 Od gminy

Moja cyckowa terrorystka wlasnie zasnęła. Od 10 walczyłyśmy Aż boję się ją odłożyć...

Aninis moja potrafi drzeć się wniebogłosy, domagać cyca i cudować, mimo że wcale głodna nie jest Dostawie ja, ożłopie się mleka a później ulewa co zjadła. Traktuje cyca jak uspokajacz, szczególnie jak jest za długo aktywna i ma problem z wyciszeniem. Moze trafił ci się podobny egzemplarz, tyle że butelkowy....
Mojemu też cyc służy jako uspokajacz. Nieraz nie jest głodny, ale mimo to sie z wrzaskiem domaga. Pociumka, pociumka i na tym koniec.
Cytat:
Dobrze ze moja pralka chwile buczy zanim zacznie pobierać wode. Lecę do łazienki a tam pralka włączona a w pralce podpaski i gabka do naczyń...dobrze że się jeszcze nie zaczelo prac...Mikołaj juz rozpracowal otwieranie pralki i uruchamianie...
Hehe, dobre. Ty to się masz z tymi dzieciaczkami
Cytat:
No tak Dlatego ją nie nosze już koszul, bo wszystkie mi się w biuscie rozchodzą

My wrocilismy z drugiego spacerku. Nawet nie wyjelam jeszcze Artusia z wózka, tak słodko śpi
Stary 2016-03-08, 16:59   #1584
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

o jak ładnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:07   #1585
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie mam do Was dziewczyny czy możliwe żeby te krostki były wynikiem alergii na truskawkowy dżem? Bo jem namiętnie w dużych ilościach dżem truskawkowy z kawałkami owoców...
Ale gdzie są te krostki?
Bo mi wczoraj położna powiedziała, że jak alergia to by były na całym ciele, a jak tylko na twarzy to jest ten trądzik.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:

Ale słodka

Do nas też dzisiaj przyszedł. Zaraz go wrzicam na kaloryfer i wieczorem będziemy testowali

Cytat:
...

Ja tydzień temu swój pożyczony namiot uprałam. Cieszę się, że znów mogę nosić swoją futerkową panterkę
Ja się pochwalę, że z 20 kg już 5 kg mi tylko zostało

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:12   #1586
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale gdzie są te krostki?
Bo mi wczoraj położna powiedziała, że jak alergia to by były na całym ciele, a jak tylko na twarzy to jest ten trądzik.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Ale słodka

Do nas też dzisiaj przyszedł. Zaraz go wrzicam na kaloryfer i wieczorem będziemy testowali

...

Ja tydzień temu swój pożyczony namiot uprałam. Cieszę się, że znów mogę nosić swoją futerkową panterkę
o jak ładnie Ci zeszły kg

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:20   #1587
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Ale gdzie są te krostki?
Cyli w takim razie jednak tradzik.

Ale słodka

...

O super! Ładnie zeszło.
Czyli jednak tradzik bo na szyjce i reszcie ciałka nic nie ma.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-03-08, 17:29   #1588
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis ja nawet 2h czasem siedze na cyckach.. Z odstepem 5 -10min bo jej sie tak akurat podoba.. Najczęściej jak jest marudna nie może zasnac czh cos
Ooo widzisz dobrze wiedziec.

Jejku jak ja Wam zazdroszcze ze jestescie tyle do przodu i znacie juz swoje dzieci.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Tak piszecie o kg.
Ja do konca ciazy chodzilam w swojej nornalnej kurtce... nie uwazam zebym miala duzy brzuch.

Przytylam 14kg. I teraz mam tylko 4kg na minusie i brzuch jak w 5 miesiacu 😩😭😔

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Wychodzi na to ze po porodzie zeszlo mi niemal tylko tyle ile wazy Lilka. Jej waga urodzeniowa to 3800.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:33   #1589
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dzisiaj odkrylam to dociskanie haha ja nie wiem jak ona oddycha pod tym moim cycem

Motyl mam nakladki z canpola i aventu. Probowalam raz w szpitalu ale mi to z cyca sie zsuwalo.

Dziewczyny jest postep. Od 15 do 15.45 prawy cyc i teraz spi
I poza kryzysem rano co podalam troszke mm reszta dnia leci na kp

Pytanko mam. Jaki jest maksymalny czas trzymania dziecka na cycku. Tzn. Ile dziecko moze ssac piers przy jednym posiedzeniu?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Tz pojechal odwiezc moja mame a ja wietrze cycki hahaha

nie ma

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Mojemu też cyc służy jako uspokajacz. Nieraz nie jest głodny, ale mimo to sie z wrzaskiem domaga. Pociumka, pociumka i na tym koniec.

Hehe, dobre. Ty to się masz z tymi dzieciaczkami

No tak Dlatego ją nie nosze już koszul, bo wszystkie mi się w biuscie rozchodzą

My wrocilismy z drugiego spacerku. Nawet nie wyjelam jeszcze Artusia z wózka, tak słodko śpi
jakby się okazało za pół roku, że nadal się nie mieścisz (ja tak miałam z łobuzem), a chcesz/potrzebujesz koszuli to polecam BiuBiu wybierasz rozmiar i wielkość biustu
Stary 2016-03-08, 17:40   #1590
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

A mi chyba biodra się poszerzyly

A cycki ttlko jak przez 5 godz czy coś nie karmie to są duże a tak to rodzynki zwiski

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości