Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 13:59   #3721
kasia_ruda
Zakorzenienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Mi się skurcze zaczęły o 3 nad ranem, a w szpitalu się umowiłam z położną na 10. Spokojnie Pierniku zdążysz dojechać, don't worry, pierwszy poród to raczej nie bywa akcją pt rodzę w taxi. Słuchaj no, ty masz astmę i nie bierzesz lekow? Nawet wziewów? A wiesz, że to bardzo niedobrze??? Co na to Twój lekarz? Jesteś pod opieką pulmonologa/ alergologa?

Kropla_deszczu wydaje mi się, że dla dziecka to za wiele zmian na raz. Rodzeństwo, przedszkole nowe, własciwie wszystko w jednym czasie. Jeśli zdecydujesz się ją przenieść, radziłabym jakoś to w czasie podzielić, żeby nie odbiło się to na niej.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mam to samo. Zawsze całe lato na claritinie a teraz ehh nie wiem jak dam radę chodzić do pracy kichając po 500x na dobę :/

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dla mnie też poród w wodzie jest zachęcający
Też właśnie szukam gdzie w okolicy można sobie coś takiego załatwić

Laaaaski, ale kurde, czy wy te alergie prowadzicie u lekarzy? Nie trzeba/ nie powinno się odstawiać leków w czasie ciąży. Bo duszności, ataki kaszlu, kichania, wcale nie są takie super dla naszych brzuchów.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:03   #3722
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

wczoraj w 16+1 tc poczułam ruchy dziecka i dziś się to powtórzyło delikatnie ale czuje, że to mój dzidziuś nie sądziłam, że tak szybko poczuje

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:04   #3723
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
wczoraj w 16+1 tc poczułam ruchy dziecka i dziś się to powtórzyło delikatnie ale czuje, że to mój dzidziuś nie sądziłam, że tak szybko poczuje
brawo.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:05   #3724
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nawet na wieszanie nie ma miejsca, przeszkadzalaby nadal niestety
Popatrze na to wiadro kąpielowe, chyba juz gdzies to widziałam.

Moze poszukam takiej naprawde malutkiej na początek
Są takie składane ale one są malutkie, Flezi Bath.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
brak miejsca to temat gdzie trzeba się nieźle nakombinować ale coś się zawsze wymyśli

Ja do szpitala zabieram: (tzn planuję, może jakaś doświadczona mama mi coś innego podpowie, ale mam podaną listę ze szpitala w którym zamierzam rodzić więc sugeruję się nią )

- 3 koszule do karmienia
- klapki pod prysznic
- papcie do chodzenia
- cienki szlafrok
- majtki jednorazowe
- ręcznik papierowy
- ręcznik duży i mniejszy
- wkładki poporodowe
- krem do sutków
- tantum rosa
- woda mineralna
- jakieś przekąski
- landrynki na czas porodu bo wg listy dodają energii
- kubek, sztućce
- przybory toaletowe w miniaturkach

Chyba wszystko
Ja miałam jeszcze w walizce aparat, podkłady poporodowe, ładowarkę do telefonu, skarpetki ciepłe (ale to był marzec). A w domu naszykowane w torebce ubranie które miał mąż przywieźć na wyjście.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Co narobiłam to naskrobalyscie kolejne kilka stron. Szalone wy

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:06   #3725
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tu mozna takie smutne tematy poruszać....ale dowiedziałam sie ze dziewczyna mojego kuzyna poroniła kilka dni temu (oczywiście nikt mi nie chciał mowić zeby mnie nie stresować, jedna przytomna ciotka mi powiedziała na szczescie, bo bym do tej biednej dziewczyny jeszcze napisała "jak dzidziuś"). Była w 17 tygodniu moja mama twierdzi ze od początku musiało byc cos nie tak, ale nie wiem czy tylko mnie tak uspokaja....
Jak to jest dziewczyny, czy ryzyko poronienia jest juz teraz malutkie? Jak wszytsko jest ok, to musi byc ok?
ojej w 17 ? masakra
nie sądziłam, że na tak późnym etapie może dojść jeszcze do poronienia. Rzeczywiście musiało coś być od początku nie tak bo ja nie słyszałam by w 17 tc poronił ktoś

Stary 2016-03-08, 14:07   #3726
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u dziewczyny do której miałam kupić kombinezonik. I wyszłam z całą torbą ciuszków ale za 50 zł więc i tak tanio
pokaż co tam upolowałaś
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ponieważ znów jestem uziemiona a raczej przyklejona do łóżka mam wiele czasu. Mam ambitny plan (nie wiem jak długo wytrwam) ale od dziś mój brzuch i ja słuchamy muzyki ciążowej i dla noworodków.
Robicie tęgo typu rzeczy?
ja czasem podśpiewuję Małej kołysankę, ale mam tak tragicznych słuch,że boję się, że już w życiu płodowym pogrzebie talent muzyczny córci - może po mężu odziedziczy..
no a czemu Ty w tym szpitalu byłaś? nie daje mi to spokoju..

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Jak byście szukały przepisów bezglutenowych to ja serdecznie polecam: http://www.natchniona.pl/

jejku czy Wam też się dzisiaj tak bardzo nic nie chce?
mi już może się nie chcieć..zrobiłaś wszytsko co miałam, potem pojadę po męża i zakupy..bo lodówka prawie pusta

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

dzięki pierniczku za pamięć

szybka jesteś

Dzieci często wiedzą dobrze kiedy się urodzić, moje dziecko wybrało noc bo wiedziało, że wtedy jest tatuś i akurat zaczynał tygodniowy urlop. Pewnie moje nastawienie - teraz mogę rodzić też podziałało.

ja mam wiadro i w niczym innym nie potrafimy kąpać dziecka, a młody go uwielbiał tak to wygląda

a wiesz, że właśnie taką wersję zakładam..że poród zacznie się w nocy

to Twój synuś? jaka słodycz..łaa.. nie wytrzymam.. wycałowałabym te stopki

Cytat:
hahah jakbym siebie słyszała
piątka..

Cytat:
Mam to samo. Zawsze całe lato na claritinie a teraz ehh nie wiem jak dam radę chodzić do pracy kichając po 500x na dobę :/

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------
i niestety znowu - piątka..

a gdzieś mi ucieło, a któraś z Was pytała jakie mam oczekiwania co do szpitala?
zależy mi na dobrej opiece medycznej (ten szpital gdzie znalazłam zarówno neonatologia jak i porodówka mają II stopień referncyjności)
chciałabym trochę intymności - sale porodowe są jednosobowe, wszytskie z prysznicem i wc, na położnictwie pokoje jedno/dwuosobowe, a tu gdzie pracuje mój lekarz to są molochy i obchody lekarskie grupowe - czyli zaglądanie w krocze w obecności tabuna osób w towarzystwie innych położnic
chciałabym aby podejście do porodu było ludzkie a nie komunistyczne..
nie mam wygórowanych oczekiwań,chcę szacunku do siebie, swojego ciała, komfortu psychicznego i możliwości obecności kogoś bliskiego - ten szpital gdzie muszę dojechać oferuje, że w trakcie cc osoba towarzysząca jest podczas porodu i kanguruje dziecko..maluch jest myty w drugiej dobie..walczą o kp
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:08   #3727
asiulek8
Wtajemniczenie

Pierniczku - nie ma co się stresowac porodem i wkręcać czarnych scenariuszy. Ja pojechałam do szpitala z myślą że to będzie najszczesliwszy dla nas dzień bo po 9 miesiącach poznamy nasza mała miłość. Boleć będzie boleć bo nikt tu kitu nie wciśnie ze poród nie boli . Jak jesteś w stanie pooglądaj porodówke w tv czy w internecie. Mi to bardzo pomogło.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 14:09   #3728
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moja sąsiadka w dniu porodu pisała na FB, że wreszcie jedzie do szpitala. Wyczekiwałam zdjęcia maleństwa.....a po kilku tygodniach wstawiła modlitwę do aniołka;/ Tragedia może się zdarzyć zawsze niestety i ten stres wcale się nie zmieni po urodzeniu:
straszne ale niestety takie jest życie- nieprzewidywalne

Stary 2016-03-08, 14:10   #3729
Orange_tree1
Zadomowienie

Wrzucam Wam zdjęcie mojego brzuszka oraz moje w płaszczyku z wyprzedaży c & a
Niestety musiałam porzucić nadzieje, że obchodzę w poprzednim do wiosny ;p
Trzeba było zaopatrzyć się odzież dla ciężarówek ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160308_074907.jpg (70,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160308_075156.jpg (66,2 KB, 36 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:12   #3730
asiulek8
Wtajemniczenie

Agnszp - niestety w każdej chwili może się zdarzyć coś złego. Znajoma była jakoś w 38-39 tygodniu u swojego lekarza (bardzo dobrego) a na następny dzień przyjęli ją do szpitala i wywoływali jej poród martwego dziecka. Także ciąża to ciągły strach o maleństwo. Ale trzeba wierzyć że wszystko dobrze się skończy, znaczy urodzimy zdrowe maluszki w terminie.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 14:12   #3731
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
piękny brzusio

Stary 2016-03-08, 14:25   #3732
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mi się skurcze zaczęły o 3 nad ranem, a w szpitalu się umowiłam z położną na 10. Spokojnie Pierniku zdążysz dojechać, don't worry, pierwszy poród to raczej nie bywa akcją pt rodzę w taxi. Słuchaj no, ty masz astmę i nie bierzesz lekow? Nawet wziewów? A wiesz, że to bardzo niedobrze??? Co na to Twój lekarz? Jesteś pod opieką pulmonologa/ alergologa?

Laaaaski, ale kurde, czy wy te alergie prowadzicie u lekarzy? Nie trzeba/ nie powinno się odstawiać leków w czasie ciąży. Bo duszności, ataki kaszlu, kichania, wcale nie są takie super dla naszych brzuchów.

niestety nie jestem pod opieką specjalisty.. leki przyjmuję doraźnie..u mnie w okolicy, również dalszej jest totalna lipa z alergologiem a pulmonologa to chyba bym z podziemi musiała wytrzasnąć.. ja aktualnie nie mam żadnych dolegliwości..w okolicach maja zaczyna mi się fotoalergia i to jest uporczywy świąd i pokrzywka, a później pyłkowica.. duszności/astmatyczny kaszel mam sierpień/wrzesień w okresie gdy wilgotność wzrasta, więc nie co roku, pewnie uczulenie na pleśnie/grzyby.. rok temu rzuciłam papierosy i liczę, że to też złagodzi moje dolegliwości..co radzisz?

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ale fajnie..a ja parę dni do przodu i nic..chyba.. u mnie w brzuchu jest wiecznie coś.. mega aktywnośc układu pokarmowego pewnie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Pierniczku - nie ma co się stresowac porodem i wkręcać czarnych scenariuszy. Ja pojechałam do szpitala z myślą że to będzie najszczesliwszy dla nas dzień bo po 9 miesiącach poznamy nasza mała miłość. Boleć będzie boleć bo nikt tu kitu nie wciśnie ze poród nie boli . Jak jesteś w stanie pooglądaj porodówke w tv czy w internecie. Mi to bardzo pomogło.
asiulek oglądam tego typu programy i gdyby to właśnie tak wyglądało to miałabym inne nastawienie..trzy najbliższe rejonowe porodówki to nie są oddziały jak z tych programów niestety..znam trochę rzeczywistość.. pracuje w specyficznym zawodzie.. słyszałam wiele trudnych historii porodoowych..niestety.. miałam kontakt z wieloma dziećmi, które gdyby nie komplikacje porodowe byłyby zdrowe.. i tak wiem u nas-sierpniówek będzie dobrz..ciągle to powtarzam, ale jestem racjonalisttką i wiedza dot drugiej strony powoduje moje nastawienie..

Cytat:
super mamusia jesteś..
i brzusio cudny
Stary 2016-03-08, 14:54   #3733
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...s-pieczeniowy/

a jak bys zrobiła kopytka z samą mąką ziemniaczaną? ona też podnosi? a z odrzutów po zrobieniu sosu można upiec pyszny pasztet (masz na tej stronie przepis na niego)

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

tak mi się przypomniało właśnie, że mam w rodzinie osobę, która od po ciąży choruje na cukrzycę, dość poważnie przez wiele lat, non stop podawanie insuliny , duże trudności z wagą..po wielu latach męczarni i po zagłebieniu tematu przeszła na dietę bezglutenową i po jakimś czasie - cukier w normie, waga w dół, tysiąc razy lepsze samopoczucie, zupełnie inny człowiek.. nie wiem jak u Ciebie w tym temacie, ale może warto zrobić testy w kierunku nietolerancji pokarmowych? kiedyś też czytałam o bardzo pozytywnym wpływie diety bezmięsnej na diabetyków...
Raczej nie mam uczulenia na gluten, ale spróbuję poszukać sobie kilka takich przepisów.
Z dieta bezmiesna nie powinnam mieć problemu bo docelowo kiedyś chciałabym przejść na 100% Plant based diet ale przyznaje, że się często łamie :/
Stary 2016-03-08, 15:07   #3734
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Gratuluję wszelkich brzuszków i ruchów I samych wspaniałości z okazji naszego święta

Powiedzcie mi, co to znaczy miodowy II trymestr? U mnie tragedia. Swędzenie znowu się nasiliło - wczoraj zjadłam rano jajka na twardo (bez majonezu, sama sól), potem dosłownie dwie łyżki zarzucajki (podejrzewam kapustę kiszoną o uczulanie) i przyznaję - ciasto kopiec kreta :/ więc może to być kakao, czekolada lub bita śmietana (żadna chemia, nie robiłam z pudełka). Za dużo nowych rzeczy wczoraj wprowadziłam. Ale cóż mam jeść Nie mogę żyć w ciąży na samych bułkach z masłem, ryżu z jabłkiem i sucharkach. Chce mi się płakać, w nocy płakałam, bo nie spałam...

Swędzenie mnie obudziło o 2 w nocy,a gdzieś do 6:30-7:00 nie spałam. Nie tyle już ze świądu, bo doraźnie pomógł mi troszkę balsam, ale chyba z samej bezsenności. I strasznie mnie bolą plecy !!

Typowy Polak - narzekanie, narzekanie, narzekanie. Ale dziś mam tragedię ... Chcę już urodzić
Stary 2016-03-08, 15:32   #3735
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Gratuluję wszelkich brzuszków i ruchów I samych wspaniałości z okazji naszego święta

Powiedzcie mi, co to znaczy miodowy II trymestr? U mnie tragedia. Swędzenie znowu się nasiliło - wczoraj zjadłam rano jajka na twardo (bez majonezu, sama sól), potem dosłownie dwie łyżki zarzucajki (podejrzewam kapustę kiszoną o uczulanie) i przyznaję - ciasto kopiec kreta :/ więc może to być kakao, czekolada lub bita śmietana (żadna chemia, nie robiłam z pudełka). Za dużo nowych rzeczy wczoraj wprowadziłam. Ale cóż mam jeść Nie mogę żyć w ciąży na samych bułkach z masłem, ryżu z jabłkiem i sucharkach. Chce mi się płakać, w nocy płakałam, bo nie spałam...

Swędzenie mnie obudziło o 2 w nocy,a gdzieś do 6:30-7:00 nie spałam. Nie tyle już ze świądu, bo doraźnie pomógł mi troszkę balsam, ale chyba z samej bezsenności. I strasznie mnie bolą plecy !!

Typowy Polak - narzekanie, narzekanie, narzekanie. Ale dziś mam tragedię ... Chcę już urodzić
nie mów tak
kobieto Ty dzwoń do lekarza - gina.. powiesz o sytuacji.. przecież to objaw jakiś nieprawidłowości..jeśli alergia pokarmowa - to są testy a nie głodówka,żeby rozpoznać..
Stary 2016-03-08, 15:33   #3736
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Musisz jeść. Niech ginekolog coś poradzi albo od razu do dermatologa/alergologa

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 15:41   #3737
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
nie mów tak
kobieto Ty dzwoń do lekarza - gina.. powiesz o sytuacji.. przecież to objaw jakiś nieprawidłowości..jeśli alergia pokarmowa - to są testy a nie głodówka,żeby rozpoznać..
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Musisz jeść. Niech ginekolog coś poradzi albo od razu do dermatologa/alergologa
Dziewczyny, nie wytrzymałabym tydzień nie idąc do lekarza. Prowadzący dał mi skierowanie na badania wątrobowe, wyszły OK. Wczoraj inny gin (byłam doraźnie, tylko z wynikami), powiedział, że to się zdarza, że on też ma czasem alergie i nic mi nie powiedział. Dermatolog powiedziała, że jest prawie pewna, że alergia pokarmowa i kazała mi trzymać ścisłą dietę :/ + eliminacja zwykłych kosmetyków i zamiana na emolienty. Jak nie będzie się poprawiać do końca tego tygodnia, to idę do innego dermatologa Masakra, ilu trzeba obejść lekarzy, każdy stawia diagnozę ot tak sobie albo wcale jej nie stawia, bo ''tak czasem bywa'', a Ty się męcz człowieku. Najgorsze, że znajoma tak miała od 4 do 7 miesiąca i też jej mówili, że tak czasem bywa, a latem nosiła leginsy, bo takie miała już zmiany od drapania
Stary 2016-03-08, 15:43   #3738
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również chciałabym rodzić w wodzie, ale to się wszystko okaże czy będę mogła. Wiem, że niektóre szpitale tutaj nie proponują tego kobietom z nadwagą, muszę się dowiedzieć czy mój szpital pozwala na to.
Tutaj bardzo polecają porody w wodzie. Jak masz poród w domu to też w basenie głównie.

U mnie tak to się w tej ciąży wszystko zmienia, że mi chyba w sferze marzeń pozostaje SN. Dowiem się więcej jutro w klinice. I pewnie wszystko będzie zależeć od tego jak dziecko przybiera na wadze.
Ja od koleżanki kilka lat temu usłyszałam, że w UK rodziła w wodzie i że jest tak cudownie, ze też bym chciała,
ale u mnie w okolicy to trudno o taki rarytas. Ale poszukam jeszcze
Cytat:
Pięknie wyglądasz!
Brzuszek ja mam trochę mniejszy, ale i tak mam wrażenie , że rośnie z dnia na dzień.

jeśli chodzi o samopoczucie to moje dziś też średnia, aż apap zdjadłam, bo głowa bolala, teraz troche lepiej. no i właśnie słuchamy muzyki relaksacyjnej to na prawde troche pomaga ;D

a jeśli chodzi o ruchy, to wciąż nic nie czuje, ale spokojnie, zaczekam, aż zacznie mi kopniakami walić w żebra :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:56   #3739
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

Śliczny brzuszek! płaszczyk też fajny

Ja dziś wracając z apteki (wreszcie udało mi się znaleźć tw witaminy, na których mi zależało bo mają 600 DHA) wstąpiłam do lumpka i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka za niecałe 20zł gdybym znała płeć wzięłabym więcej, więc z niecierpliwością czekam do 18go na USG
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 15:57   #3740
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Nie podejrzewałabym kapusty kiszonej - kiszonki to jest samo zdrowie. Obstawiałabym białko albo coś z ciasta.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:07   #3741
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, nie wytrzymałabym tydzień nie idąc do lekarza. Prowadzący dał mi skierowanie na badania wątrobowe, wyszły OK. Wczoraj inny gin (byłam doraźnie, tylko z wynikami), powiedział, że to się zdarza, że on też ma czasem alergie i nic mi nie powiedział. Dermatolog powiedziała, że jest prawie pewna, że alergia pokarmowa i kazała mi trzymać ścisłą dietę :/ + eliminacja zwykłych kosmetyków i zamiana na emolienty. Jak nie będzie się poprawiać do końca tego tygodnia, to idę do innego dermatologa Masakra, ilu trzeba obejść lekarzy, każdy stawia diagnozę ot tak sobie albo wcale jej nie stawia, bo ''tak czasem bywa'', a Ty się męcz człowieku. Najgorsze, że znajoma tak miała od 4 do 7 miesiąca i też jej mówili, że tak czasem bywa, a latem nosiła leginsy, bo takie miała już zmiany od drapania
Pamietam jak pisałaś o wizytach. Okropne, naprawdę, ze nikt ci w sumie nie pomógł

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

Ja dziś wracając z apteki (wreszcie udało mi się znaleźć tw witaminy, na których mi zależało bo mają 600 DHA) wstąpiłam do lumpka i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka za niecałe 20zł gdybym znała płeć wzięłabym więcej, więc z niecierpliwością czekam do 18go na USG
Oho, pokazuj
Ja juz w czwartek mam wizyte i bedziemy spoglądać dokladniej jaka płeć

Stary 2016-03-08, 16:08   #3742
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:

Z ciekawości - gdzie kupowałaś, masz do polecenia jakieś fajne lumpki z ubrankami dla dzieci ew. odzieżą ciążową?

Cytat:
Nie podejrzewałabym kapusty kiszonej - kiszonki to jest samo zdrowie. Obstawiałabym białko albo coś z ciasta.
Sama nie wiem ... Faktycznie, jak nie przejdzie, pójdę do dermatologa, zapytam co sądzi na temat testów alergologicznych ... Bo tak eksperymentować i wprowadzać to mogę sobie do końca ciąży
Stary 2016-03-08, 16:08   #3743
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech. Mam nadzieje że przejdzie ta okropna wysypka . Albo chociaż wyłapiesz od czego ona się robi.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 16:19   #3744
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Może spróbuj iść na testy alergiczne robione bioresonansem, zarówno w śniadaniu jak i twoim deserze było jajo - możesz być właśnie na nie uczulona jak na kilka innych rzeczy. Teraz zaczynają pylić najbardziej uczulające drzewa. Musisz szukać bo inaczej będziesz się męczyć.
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:33   #3745
TinkerrBell
Zadomowienie

Właśnie jesteśmy u fryzjera ktoś tu dzisiaj odda włosy innym, którzy tego potrzebują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457451207403.jpg (61,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2016-03-08, 16:34   #3746
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Z ciekawości - gdzie kupowałaś, masz do polecenia jakieś fajne lumpki z ubrankami dla dzieci ew. odzieżą ciążową?

Sama nie wiem ... Faktycznie, jak nie przejdzie, pójdę do dermatologa, zapytam co sądzi na temat testów alergologicznych ... Bo tak eksperymentować i wprowadzać to mogę sobie do końca ciąży

Kupowałam w Szmizjerce na Kabatach - byłam tam pierwszy raz, jest dużo ubranek dla dzieci więc bardzo polecam! dostawy są z tego co się zorientowałam w poniedziałki, dziś było chyba 64,90zł za kg więc dość drogo, ale te niemowlęce rzeczy są przecież leciutkie więc zapłaciłam 14zł za spodenki i body x2. wracając zaszłam do Kantonii bliżej mnie (Imielin) i tam dokupiłam 2x body i pajacyk za całe 5,86zł w tej Kantonii jest duzo taniej (dzis 29,90) ale jest malutki wybór

szukałam też ciążowych rzeczy i widziałam 2pary spodni, ale nie podobały mi się

nic więcej nie mogę doradzić, bo sporadycznie bywam w lumpkach - zazwyczaj przy okazji wizyty u fryzjera, bo kojrzę kilka na ochocie więc przy okazji wstępowałam

a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Talantea, wstawiam foty, ale nei wiem czy beda widoczne?

ImageUploadedByWizaz Forum1457451198.570982.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457451208.404884.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457451216.823411.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457451227.757733.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457451234.724638.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457451243.158520.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByWizaz Forum1457451171.053554.jpg (807,7 KB, 7 załadowań)
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:40   #3747
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Może i to jajco? Kurczę, a miałam sobie zjeść suchego naleśnika ... No dobra, będę walczyć! Jutro znowu zrobię sobie rosołek na indyku i zjem tego indyka z rosołu - w niedzielę nie zaszkodziło, taki delikatny powinien być OK

Warszawianka, kurczę, pracowałam swego czasu niedaleko tej szmizjerki, właśnie na Kabatach Mieszkam na Ochocie, ale Szmizjerek jest w Warszawie kilka, na pewno wdepnę. Spodni ciążowych szukam,patrzyłam na olx, ale same rozszerzane nogawki albo większe rozmiary. A zaczyna powoli cisnąć
Stary 2016-03-08, 16:40   #3748
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Widac, fajne te body z osiołkami

Stary 2016-03-08, 16:43   #3749
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie jestem pod opieką specjalisty.. leki przyjmuję doraźnie..u mnie w okolicy, również dalszej jest totalna lipa z alergologiem a pulmonologa to chyba bym z podziemi musiała wytrzasnąć.. ja aktualnie nie mam żadnych dolegliwości..w okolicach maja zaczyna mi się fotoalergia i to jest uporczywy świąd i pokrzywka, a później pyłkowica.. duszności/astmatyczny kaszel mam sierpień/wrzesień w okresie gdy wilgotność wzrasta, więc nie co roku, pewnie uczulenie na pleśnie/grzyby.. rok temu rzuciłam papierosy i liczę, że to też złagodzi moje dolegliwości..co radzisz?

ale fajnie..a ja parę dni do przodu i nic..chyba.. u mnie w brzuchu jest wiecznie coś.. mega aktywnośc układu pokarmowego pewnie

asiulek oglądam tego typu programy i gdyby to właśnie tak wyglądało to miałabym inne nastawienie..trzy najbliższe rejonowe porodówki to nie są oddziały jak z tych programów niestety..znam trochę rzeczywistość.. pracuje w specyficznym zawodzie.. słyszałam wiele trudnych historii porodoowych..niestety.. miałam kontakt z wieloma dziećmi, które gdyby nie komplikacje porodowe byłyby zdrowe.. i tak wiem u nas-sierpniówek będzie dobrz..ciągle to powtarzam, ale jestem racjonalisttką i wiedza dot drugiej strony powoduje moje nastawienie..

super mamusia jesteś..
i brzusio cudny
A przed ciążą w okresie tej pyłkowicy i duszności bralas jakieś wziewy? Są takie bezpieczne w ciąży, ja radzilabym iść do internisty/ alergologa po jakieś albo antyhistaminy do lykania (chociażby ten zyrtec) lub coś do "wciagania" np alvesco. W ciąży możesz mieć większe problemy z kaszlem, bo organizm jest mocniej obciążony, a niedobrze, jak astma się rozhula. Nie jestem lekarzem, więc mogę Ci tylko napisać to, co mi mój pulmonolog zaleca. Ja ogólnie nienawidzę leków wziewnych, bo mam od nich odruch wymiotny, dlatego w okresie nieciążowym biorę leki dobrze opanowujące kaszel i pokrzywkę (ja mam uczulenie na cos dodawanego do wody, kąpiel do dla mnie masakra bez leków, zadrapuję się na śmierć). Teraz od czasu do czasu sięgam po bezpieczny dla ciąży wziew, lepsze to niż kaszel (długotrwały może nawet skurcze wywołać!).

Cytat:

Poczytaj o metodzie mokrych opatrunków (wet wrapping). I pogadaj z lekarzem może o czymś do brania "wewnetrznie", co eliminuje świąd. Probowalas może z fenistilem?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:48   #3750
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

albo do innego alergologa po prostu.. tak jak dziewczyny piszą, może na jajko?
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Może spróbuj iść na testy alergiczne robione bioresonansem, zarówno w śniadaniu jak i twoim deserze było jajo - możesz być właśnie na nie uczulona jak na kilka innych rzeczy. Teraz zaczynają pylić najbardziej uczulające drzewa. Musisz szukać bo inaczej będziesz się męczyć.
ale pyłkowica raczej nie objawia się w ten sposób..albo alergia pokarmowa albo kontaktowa albo nie alergia...
Cytat:
Właśnie jesteśmy u fryzjera ktoś tu dzisiaj odda włosy innym, którzy tego potrzebują
duża ta córcia Twoja.. toż to kobitka już
Cytat:
Kupowałam w Szmizjerce na Kabatach - byłam tam pierwszy raz, jest dużo ubranek dla dzieci więc bardzo polecam! dostawy są z tego co się zorientowałam w poniedziałki, dziś było chyba 64,90zł za kg więc dość drogo, ale te niemowlęce rzeczy są przecież leciutkie więc zapłaciłam 14zł za spodenki i body x2. wracając zaszłam do Kantonii bliżej mnie (Imielin) i tam dokupiłam 2x body i pajacyk za całe 5,86zł w tej Kantonii jest duzo taniej (dzis 29,90) ale jest malutki wybór

szukałam też ciążowych rzeczy i widziałam 2pary spodni, ale nie podobały mi się

nic więcej nie mogę doradzić, bo sporadycznie bywam w lumpkach - zazwyczaj przy okazji wizyty u fryzjera, bo kojrzę kilka na ochocie więc przy okazji wstępowałam

a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Załącznik 6262671Załącznik 6262676Załącznik 6262701Załącznik 6262706Załącznik 6262711Załącznik 6262716
za zakupy..też muszę obczaić lumpy..dawno nie byłam, dla siebie nigdy nic nie mogłam znaleźć ale może dla małej się uda...Matysia dziś też dostała prezent i życzenia z okazji dnia kobiet..od taty i wujka

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A przed ciążą w okresie tej pyłkowicy i duszności bralas jakieś wziewy? Są takie bezpieczne w ciąży, ja radzilabym iść do internisty/ alergologa po jakieś albo antyhistaminy do lykania (chociażby ten zyrtec) lub coś do "wciagania" np alvesco. W ciąży możesz mieć większe problemy z kaszlem, bo organizm jest mocniej obciążony, a niedobrze, jak astma się rozhula. Nie jestem lekarzem, więc mogę Ci tylko napisać to, co mi mój pulmonolog zaleca. Ja ogólnie nienawidzę leków wziewnych, bo mam od nich odruch wymiotny, dlatego w okresie nieciążowym biorę leki dobrze opanowujące kaszel i pokrzywkę (ja mam uczulenie na cos dodawanego do wody, kąpiel do dla mnie masakra bez leków, zadrapuję się na śmierć). Teraz od czasu do czasu sięgam po bezpieczny dla ciąży wziew, lepsze to niż kaszel (długotrwały może nawet skurcze wywołać!).

Poczytaj o metodzie mokrych opatrunków (wet wrapping). I pogadaj z lekarzem może o czymś do brania "wewnetrznie", co eliminuje świąd. Probowalas może z fenistilem?
przy dusznościach brałam wziewy, poza okresem duszności - nie, internista wypisywał mi receptę..ale myślisz,że juz teraz się szprycować jeśli nie mam objawów? czy poczekać na rozwój sytuacji?

o właśnie..fenistil..dobrze podpowiadasz..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości