Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 15:50   #2911
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ano niestety, jak bedzie trzeba to bede kombinowac, ale póki co to nie wiem po co mi stumulacja skoro u mnie owulacje sa naturalne, no wszystko gra.

badania tż wiele powiedza, no i amh jak zrobię, aby się nie okazało, że jest słabe, bo wtedy to juz w ogóle czas mnie dopadnie.
Na pewno będzie dobrze!

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:05   #2912
Panna Izabela
Zakorzenienie

A powiedzcie mi, jaka powinna wyjść beta jak jestem w ciąży?
Cytat:
Iza tygodnie ciazy liczy sie od poczatku cykly, wiec owulacje to jest w sumie czesto 2-3tc. wpisz sobie w kalkulator date ostatniej miesiaczki to ci wyliczy
No właśnie w jednym mi pokazało, że jestem w 3tc i któryś dzień Dlatego się zdziwiłam. Wiem, że wg usg a wg ostatniej miesiączki to inaczej
Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Kochane kobietki! Z okazji Naszego święta życzę sobie i Wam szybkiego zafasolkowania, zdrowej ciąży i bezbolesnego porodu Głowa do góry dziewczyny!

Załącznik 6262236
Wzajemnie!!!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dokladnie, do roku trzeba sobie czas na luzie, zwłaszcza jak jest się młodym.

Panno Izabello usg najlepiej robić w 7 tc, wtedy pomiar daje najbardziej wiarygody planowany termin porodu (i tym samym wiek ciąży)
Nie ma sensu latać na usg co tydzień, takie jest moje zdanie. Ja w całej ciąży miałam usg 4 razy.
Tak bym chciała. Tylko czemu mi lekarka kazała przyjść tydzień po teście...

Cytat:
Napisane przez Anna226 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie piękne panie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Jestem tutaj nowa. Tzn. Używałam kiedyś to forum ale to było dawno.

Mam 24 lata. Z partnerem mamy juz prawie 5 letnia córeczkę. Staramy się od września o naszą druga pociechę i za każdym razem nic..

Okres mam regularny co 30 dni. Ostatni okres miałam 2 lutego. Dostałam go 4 dni wcześniej. Teraz mija już 37 dzień i nadal nic. W dzień co powinnam dostać okres tydzień temu miałam hmm.. Lekko zabarwiony śluz, kolor miał blado różowy myślałam że to plamienie implantacyjne. Dostałam go w dzień spodziewanego okresu trwał jeden dzień. Dzisiaj robiłam test.. Z nadzieją ze może w końcu się udało. Niestety był negatywny a okresu jak nie było tak nie ma. Strasznie smutny dzisiaj ten dzień.Sama już nie wiem co myśleć. Zrobiłabym badania ale problem w tym ze mieszkam w uk wiec dopiero zrobię badania we wakacje jak będę pl. Ech.. Oszalec idzie
Mam nadzieję, że jednak to będzie ciąża!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Już mam wszystko policzone, dobrze mi wyszło. Ale napiszę do gin żeby mnie przyjęła później. Sorki za zamieszanie, ale jakoś cały dzień trochę przejęta jestem. Ciągle latam do wc patrzeć, czy @ dostałam i już sobie wmawiam objawy ciążowe, np to, że drugi dzień pod rząd śpię w dzień a to mi się nigdy nie zdarza.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:09   #2913
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

No właśnie w jednym mi pokazało, że jestem w 3tc i któryś dzień Dlatego się zdziwiłam. Wiem, że wg usg a wg ostatniej miesiączki to inaczej

Wzajemnie!!!

Tak bym chciała. Tylko czemu mi lekarka kazała przyjść tydzień po teście...

Mam nadzieję, że jednak to będzie ciąża!

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Już mam wszystko policzone, dobrze mi wyszło. Ale napiszę do gin żeby mnie przyjęła później. Sorki za zamieszanie, ale jakoś cały dzień trochę przejęta jestem. Ciągle latam do wc patrzeć, czy @ dostałam i już sobie wmawiam objawy ciążowe, np to, że drugi dzień pod rząd śpię w dzień a to mi się nigdy nie zdarza.

Iza i jak beta? Powinna wyjsc powyżej 5, ale jak wyszedł Ci test to wydaje i sie że powinna byc powyzej 25
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 16:16   #2914
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Iza i jak beta? Powinna wyjsc powyżej 5, ale jak wyszedł Ci test to wydaje i sie że powinna byc powyzej 25
Jutro się dowiem jak beta, po południu. To teraz się będę bała jak będzie poniżej 25...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-08, 17:41   #2915
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
dzieki dziewczyny, co miesiac sobie mówiłam to dopiero 2,3,4,5,6 cykl... ale ten 6 to chyba magiczna granica dla mnie była no i pękłam.

tu trafiłaś jak kula w płot jakbym miała 2 lata mniej chociaż to bym inaczej myslała, a tu 31 juz...

ano niestety, jak bedzie trzeba to bede kombinowac, ale póki co to nie wiem po co mi stumulacja skoro u mnie owulacje sa naturalne, no wszystko gra.

badania tż wiele powiedza, no i amh jak zrobię, aby się nie okazało, że jest słabe, bo wtedy to juz w ogóle czas mnie dopadnie.
Ja na początku myślałam że dla mnie ten 6 cykl też będzie magiczną granicą. A jestem teraz w trakcie 6 cyklu i właśnie już na nic się nie nastawiam i niczego nie oczekuję. Przesunelam sobie w psychice tą granicę na 12 cykl i mam nadzieję że nie będę zmuszona przesuwać dalej
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:21   #2916
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Już mam wszystko policzone, dobrze mi wyszło. Ale napiszę do gin żeby mnie przyjęła później. Sorki za zamieszanie, ale jakoś cały dzień trochę przejęta jestem. Ciągle latam do wc patrzeć, czy @ dostałam i już sobie wmawiam objawy ciążowe, np to, że drugi dzień pod rząd śpię w dzień a to mi się nigdy nie zdarza.
Ja w ciąży na poczatku tez ciagle spalam wiec moze jednak nic sobie nie wmawiasz tylko to naprawde ciaza tak na ciebie wplywaa ile placicie za badanie bety?bo ja nigdy nie robilam i dzis mialam okazje zerknac na cennik w lab to 30zl u nas
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:40   #2917
Megan1312
Raczkowanie

Dostalam dzis plamienia i brzuch zaczol mnie troche bolec wzielam luteine (zostala mi z poprzedniej ciazy) nie wiem czy dobrze zrobilam tak bez wiedzy lekarza.
Jutro sprobuje dostac sie do gin tzn. bede siedziala tak dlugo az mnie przyjmnie. Strasznie sie boje
Stary 2016-03-08, 18:46   #2918
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Dostalam dzis plamienia i brzuch zaczol mnie troche bolec wzielam luteine (zostala mi z poprzedniej ciazy) nie wiem czy dobrze zrobilam tak bez wiedzy lekarza.
Jutro sprobuje dostac sie do gin tzn. bede siedziala tak dlugo az mnie przyjmnie. Strasznie sie boje
Myśle, że luteina nie zaszkodzi a w razie czego pomoże. Możesz też zadzwonić na pogotowie o poradę
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:55   #2919
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Luteina nie zaszkodzi Będzie dobrze, na pewno!

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-08, 19:15   #2920
Ewula88
Wtajemniczenie

byłam dziś na wizycie u lekarza, mała fasolka ma 15 mm ! Serducho bije jak oszalałe, wszystko jest ok
Pozdrawiam Was kobitki i składam życzenia na Dzień Kobiet
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:21   #2921
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się Kochana, wszystko będzie dobrze Zadzwoń z rana do gina, może coś poradzi przez telefon.

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
byłam dziś na wizycie u lekarza, mała fasolka ma 15 mm ! Serducho bije jak oszalałe, wszystko jest ok
Super !

Cytat:
Jutro się dowiem jak beta, po południu. To teraz się będę bała jak będzie poniżej 25...

Nie denerwuj się. Musisz uwierzyć, że będzie dobrze ! Potęga podświadomości Kochana Daj znać jak juz bedziesz znała wyniki, czekamy!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:42   #2922
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anna226 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie piękne panie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Jestem tutaj nowa. Tzn. Używałam kiedyś to forum ale to było dawno.

Mam 24 lata. Z partnerem mamy juz prawie 5 letnia córeczkę. Staramy się od września o naszą druga pociechę i za każdym razem nic..

Okres mam regularny co 30 dni. Ostatni okres miałam 2 lutego. Dostałam go 4 dni wcześniej. Teraz mija już 37 dzień i nadal nic. W dzień co powinnam dostać okres tydzień temu miałam hmm.. Lekko zabarwiony śluz, kolor miał blado różowy myślałam że to plamienie implantacyjne. Dostałam go w dzień spodziewanego okresu trwał jeden dzień. Dzisiaj robiłam test.. Z nadzieją ze może w końcu się udało. Niestety był negatywny a okresu jak nie było tak nie ma. Strasznie smutny dzisiaj ten dzień.Sama już nie wiem co myśleć. Zrobiłabym badania ale problem w tym ze mieszkam w uk wiec dopiero zrobię badania we wakacje jak będę pl. Ech.. Oszalec idzie
Witaj

Cytat:
Luteina nie zaszkodzi więc bierz, daj znać jak po wizycie

Cytat:
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:44   #2923
BlueEyesMonster
Przyczajenie

cześć

Może mnie jeszcze ktoś pamięta? Przywitałam się w listopadzie z nadzieją na szybkie zafasolkowanie, a tu cykl za cyklem coraz mniejsza nadzieja i coraz większe przygnębienie Zegar tyka i czas ucieka, ehhh...

Poczytuję Was regularnie i cieszę się z każdej nowej fasolki
Panna Izabela, gratuluję Jakoś szczególnie Ci po cichu kibicowałam

Dziewczyny, potrzebuję szybkiej porady, bo nie wiem co robić.
Mam cykle około 28 dni i króciutką fazę lutealną, bo owulację zazwyczaj mam około 18-19 dnia cyklu (potwierdzone 2 razy na usg, mam bardzo silne bóle owulacyjne, testy owu też to potwierdzają). No i jeszcze w ostatnich cyklach doszły mi plamienia od około 25 dc. Lekarz przepisał mi duphaston 2x1, który miałam brać 16-25dc (wtedy nie wiedziałam, że trzeba brać po owulacji, lekarz też o tym nie wspomniał tylko kazał brać według ulotki ). No i dzisiaj jest 25dc i ostatni dzień na duphastonie. I teraz moje pytanie co począć - skoro jestem dopiero 6-7 dni po owu, to czy jeśli odstawię teraz duphaston nie pogorszy to sytuacji jeśli (może ) udało się zajść w tym cyklu? Kontynuować branie do okresu czy przerwać i czekać? Poradźcie coś proszę

Czy któraś z Was ma też taką krótką fazę lutelną?
BlueEyesMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:53   #2924
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-08, 19:55   #2925
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ile zapłaciłaś? Wg cen w naszych aptekach, o wiele taniej zamówić sobie z apteki internetowej

Może jeśli nie mają większych problemów zdrowotnych. Ja piję od października i NIC

MałaMi niestety jeśli byś miała inseminacje ze stymulowanym cyklem to pewnie byś musiała non stop do kliniki jeździć tak jak ja na stymulacje, min 2-3 razy w miesiącu. Niestety to plus szkoła wyklucza moją jakąkolwiek pracę
32zł - 20 saszetek, wiadomo, że jak ktoś poza hormonami ma jeszcze inne problemy to cuda nie zdziała
Zaszkodzić nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

Na pewno będzie powyżej 25! Nie ma innej opcji
Napisz, jakie miałaś objawy w tym cyklu po owulacji, ból piersi zaraz po owu, czy później? Ból podbrzusza, jajników?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Dużo kobiet na początku ciąży ma plamienia i z reguły jest to niedobór progesteronu, także na pewno wyrównanie tego hormonu pomoże

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Ale super!
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:20   #2926
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
ale milo czytac takie wiadomosci
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:32   #2927
MajWija
Wtajemniczenie

A ja mam 9 dni do testowania
Na nic się nie napalam, ale ciekawość mnie zżera

Ta Joasia w M jak Miłość jednej tabletki anty nie wzięła i na bank w następnym odcnicku w ciąży będzie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:43   #2928
Seona
Zakorzenienie

podczytuję od czasu do czasu mocno trzymam kciuki za Wszystkie!!

Cytat:
bierz luteinę lub duphaston jak najdłużej! Ja brałam do 30 tc. Na początku ciąży, do 12 tyg. najlepiej luteinę doustnie. Po 12 tyg. luteinę najlepiej dopochwowo

Czy po poprzednich poronieniach nie miałaś zaleconej luteiny/duphastonu profilaktycznie po owulacji do okresu??? W przypadku pozytywnego testu nie przerywać brania?

Cytat:
Napisane przez BlueEyesMonster Pokaż wiadomość
Mam cykle około 28 dni i króciutką fazę lutealną, bo owulację zazwyczaj mam około 18-19 dnia cyklu (potwierdzone 2 razy na usg, mam bardzo silne bóle owulacyjne, testy owu też to potwierdzają). No i jeszcze w ostatnich cyklach doszły mi plamienia od około 25 dc. Lekarz przepisał mi duphaston 2x1, który miałam brać 16-25dc (wtedy nie wiedziałam, że trzeba brać po owulacji, lekarz też o tym nie wspomniał tylko kazał brać według ulotki ). No i dzisiaj jest 25dc i ostatni dzień na duphastonie. I teraz moje pytanie co począć - skoro jestem dopiero 6-7 dni po owu, to czy jeśli odstawię teraz duphaston nie pogorszy to sytuacji jeśli (może ) udało się zajść w tym cyklu? Kontynuować branie do okresu czy przerwać i czekać? Poradźcie coś proszę

Powinnaś brać duphaston do wystąpienia okresu i wtedy odstawić i ponownie zacząć po owulacji a w razie pozytywnego testu ciążowego zażywać cały czas.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:25   #2929
soulie
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez soulie
Czas edycji: 2016-03-08 o 22:26 Powód: Pomyłka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:42   #2930
poziomkka
Zadomowienie

Hejka podczytuje Was, ale oczywiście jak przychodzi mi coś napisać to zawsze coś.. u mnie 29 dc. Pojawiło się dzisiaj plamienie, po cichu mam nadzieje, ze to nie @, bardzo słabe i jakby nie rozwija się. Oczywiście na nic się nie nastawiam, wszystko na luzie.
Panna Izabela trzymam kciuki za pozytywna betę.
Ja miałam w pierwszej ciąży jasniutka kreskę, ale beta źle przyrastala, za wolno, poroniłam w 13tc, w drugiej ciąży miałam też jasniutka cień cienia, ale z pomocą luteiny udało się i mam piękna córeczkę także bądź dobrej myśli
Blue Eyes powinnaś brać tak jak lekarz przepisał, po odstawieniu jeśli jesteś w ciąży to nie pojawi się okres po tych 3 dniach odstępu i wtedy jak zobaczysz kreskę to bierz znowu duphaston i do lekarza od razu. Jak nie jesteś w ciąży to mniej więcej 3 dni po odstawieniu dostaniesz okres.
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:43   #2931
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro poznam wyniki gdzies ok 14-15. No dobra, ale jeszcze jedna kwestia. Tak czy siak muszę się umówić do gin. Kiedy? Gin kazała przyjść 7 dni po pozytywnym teście. No ale nie mam możliwości jeździć do gin co tydzień. Znów wyjdę na tępą, ale jestem mniej więcej 2 tygodnie po owulacji (wg testów jestem dzisiaj DOKŁADNIE 2 tyg po owu). To który to byłby tydzień ciąży? Przecież na usg nic nie będzie widać.

Daj spokój. Co za miejsce... Ale ba szczęście do jutra będę czekać.

Nie

Tygodnie ciazy liczy aie od dnia ostatniej miesiaczki niezeznie kiedy byla owulacja

Cytat:
Piekny prezent na dzien kobiet!

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich! No i pozytywnych testow!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:48   #2932
PaniMigdalek
Zadomowienie

Witam Was Staraczki!
Magda, 25 lat, w tym miesiącu zaczynam starania
Poprzednią ciąże poroniłam wcześnie, to był październik zeszłego roku i dopiero teraz zebrałam się w sobie by znów spróbować.
06.03 skończyła się miesiączka, więc czekam na 11.03 na początek dni płodnych
Jak tam staraczki?
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 23:11   #2933
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Super

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Witam Was Staraczki!
Poprzednią ciąże poroniłam wcześnie, to był październik zeszłego roku i dopiero teraz zebrałam się w sobie by znów spróbować.
Jak tam staraczki?
Witaj trzymam kciuki
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 23:24   #2934
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
idziemy idziemy, ale przeraza mnie to, ze jeśli u mnie wszystko gra i u niego tez nie bedzie źle to zaczną się kosmiczne badania pewnie genetyka itp. a my naprawde nie mamy czasu na szukanie przyczyc latami
Dla mnie marzec ani jako urodzinowy, ani dzień kobiet nie okazały się szczęsliwe, zrobiłam dzisiaj test negatywny, w sumie tak czułam, ale zawsze to jest jednak smutek. Dzisiaj się pobeczałam, nie mam sily na kliniki i szukanie skomplikowanych przyczyn niepowodzeń.
chyba krytyczny 6 cykl i teraz już czuję w 100%, ze to nie pójdzie normalnie i naturalnie.
Taki mam oto dzien kobiet

tylko nie piszcie, ze jest za wcześniej, bo to 10-11dpo mam mega czuły test i czuje juz pms, takze złudzen już nie mam
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
__malaMi__ doskonale Cię rozumie, ja ryczałam wczoraj, dziś trochę lepiej, ale dalej oczy co chwilę mokre... Nic nie poradzimy, trzeba starać się dalej i wierzyć....
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Pater, _malaMi _, rozumiem Was doskonale, ja już mam tak tego dość, że nawet mi się nie chce nic pisać. Czuję, że z hormonami wszystko jest do dupy i nie wiem kiedy to wyreguluję😞 mam takie huśtawki nastroju że mam siebie dość, wolę o tym wszystkim nie myśleć bo ciągle bym ryczała 😞 staram się robić i myśleć o czymkolwiek innym.

A Iza niezły czad w tym labie 😱 strach trafić na taką "specjalistkę "😏 dawaj szybko znać jaka beta! 😙

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Dziewczyny głowa do góry i do przodu. Wiem, że łatwo napisać trudno zrobić, ale teraz jest czas żeby przeboleć i w nowy cykl zacząć z nową nadzieją. Ja cały czas ściskam mocno kciuki za was

Cytat:
Megan dobrze że wzięłaś luteine. Jeśli masz możliwość jedz na ip. Na pewno wszystko będzie dobrze, ale po co się denerwować.

Panna Izabela - cały czas trzymam kciuki i jutro z niecierpliwością będę czekać na dobre wieści. Będzie dobrze. Jeśli miałaś równo 2 tygodnie temu owu to dla lekarza jesteś w 4 tc.

Witam wszystkie nowe dziewczyny obyście długo tu miejsca nie zagrzały
Stary 2016-03-08, 23:33   #2935
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno luteinę można, na innym wątku dziewczyny brały bardzo duże ilości z początkiem ciąży gdy pojawiało się krwawienie. Oby to nic poważnego, trzymam kciuki i bądź dobrej myśli 😙

Chudziaszek, jak tam się czujesz?? Brzuszek urósł w końcu porządnie? bo ostatnio to taki malutki jeszcze był😊 mnie się brzuch bardzo późno pojawił, dopiero gdzieś w 5 miesiącu zaczął rosnąć a w 6 był już widoczny. Tak to lekkie wzdęcie hehe😜

Nie chcę Wam już marudzić, wolę nic nie pisać.

Witam nowe staraczki 😊

Ja dziś po pracy idę spać 😴 zażywam ten Bromergon, mocno się po nim śpi i niezłe są sny, jakbym film oglądała hehe. Ciekawe co dzisiaj będzie, dobranoc! 😙

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 00:01   #2936
qserduszkoq88
Przyczajenie

witajcie kochane! Postanowilam do was dolaczyc by poszukac wsparcia, pomocy, rady... otorz 2 lata sie staramy..od 8miesiecy lecze sie ale jak widac z lichym skutkiem... jak wy sobie z tym radzicie?
qserduszkoq88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 00:20   #2937
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

Podczytuje regularnie, ale nie mam kompletnie czasu na naskrobanie czegokolwiek Biją się o mnie w pracy, już mam powoli dość. Żałuję, że ta druga propozycja nie przyszła trochę wcześniej, bo wolałabym pracować tam, ale teraz głupio mi odchodzić z obecnej firmy, tym bardziej, że warunki mam idealne. Jeszcze wczoraj miałam rozmowę, chcą mnie na menadżera całej spółki, niestety musiałam odmówić - zostałam tylko menadżerem wizerunkowym i ciągnę dwie prace na raz.
W weekend mamy jeszcze dużą akcję marketingową, więc ten tydzień jest bardzo ciężki

Witam wszystkie nowe dziewczyny
Gdybyście chciały dopisać się do listy, to piszcie proszę wiadomości na priv, bo aktualnie ciężko mi wszystko nadrabiać i mogę coś przeoczyć

Iza ogromne gratulacje! Trzymam kciuki za pozytywną betę
Ja też na betę jeździłam do Diagnostyki 20 km od miejsca zamieszkania, bo tutaj po godzinie wiedziała by już cała wieś, a w szczególności moja mama, która pracuje w ośrodku No a po drugie w Diagnostyce mam wyniki maksymalnie do 2 godzin. Zwariowałabym gdybym musiała czekać dłużej.

Pozostałym dziewczynom życzę dużo cierpliwości i wytrwałości! Nie poddawajcie się Każdej z nas się uda, wierzę w to - jedne po prostu mają trochę więcej szczęścia
Stary 2016-03-09, 00:26   #2938
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ja w ciąży na poczatku tez ciagle spalam wiec moze jednak nic sobie nie wmawiasz tylko to naprawde ciaza tak na ciebie wplywaa ile placicie za badanie bety?bo ja nigdy nie robilam i dzis mialam okazje zerknac na cennik w lab to 30zl u nas
Ja nie spałam ciągle ale ciągle chciało mi się spać. Godzinkę dziennie sobie pozwalałam ale jutro sobie nie pozwolę już. 22 zł zapłaciłam za betę.
Cytat:
Super, gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Nie martw się Kochana, wszystko będzie dobrze Zadzwoń z rana do gina, może coś poradzi przez telefon.

Super !

Nie denerwuj się. Musisz uwierzyć, że będzie dobrze ! Potęga podświadomości Kochana Daj znać jak juz bedziesz znała wyniki, czekamy!
Moja podświadomość działa zupełnie inaczej...

Cytat:
Napisane przez BlueEyesMonster Pokaż wiadomość
cześć

Może mnie jeszcze ktoś pamięta? Przywitałam się w listopadzie z nadzieją na szybkie zafasolkowanie, a tu cykl za cyklem coraz mniejsza nadzieja i coraz większe przygnębienie Zegar tyka i czas ucieka, ehhh...

Poczytuję Was regularnie i cieszę się z każdej nowej fasolki
Panna Izabela, gratuluję Jakoś szczególnie Ci po cichu kibicowałam

Nie dziękuję A jakbyś zadzwoniła do lekarza i spytała, masz taką możliwość?

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
32zł - 20 saszetek, wiadomo, że jak ktoś poza hormonami ma jeszcze inne problemy to cuda nie zdziała
Zaszkodzić nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Na pewno będzie powyżej 25! Nie ma innej opcji
Napisz, jakie miałaś objawy w tym cyklu po owulacji, ból piersi zaraz po owu, czy później? Ból podbrzusza, jajników?

Dużo kobiet na początku ciąży ma plamienia i z reguły jest to niedobór progesteronu, także na pewno wyrównanie tego hormonu pomoże

Ale super!
Nic nie miałam innego niż zwykle. Tak jak w poprzedniej ciąży. Mam tylko wrażenie, że zaraz dostanę okresu i tak też czuję. Z Wiki było identycznie. I znów ląduje w wc co godz i sprawdzam, czy nie ma @. Żadnego dziwnego bólu, w ogóle bólu nie czuję, chyba że niechcący nacisnę gdzieś na brzuch to mam uczucie kolki. Ale poza tym wszystko tak, jak przed okresem, a może i trochę słabiej. Drażnią mnie piersi (ale tak mam prawie cały cykl), żadnego bólu po owu nie miałam tylko w trakcie.

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka podczytuje Was, ale oczywiście jak przychodzi mi coś napisać to zawsze coś.. u mnie 29 dc. Pojawiło się dzisiaj plamienie, po cichu mam nadzieje, ze to nie @, bardzo słabe i jakby nie rozwija się. Oczywiście na nic się nie nastawiam, wszystko na luzie.
Panna Izabela trzymam kciuki za pozytywna betę.
Ja miałam w pierwszej ciąży jasniutka kreskę, ale beta źle przyrastala, za wolno, poroniłam w 13tc, w drugiej ciąży miałam też jasniutka cień cienia, ale z pomocą luteiny udało się i mam piękna córeczkę także bądź dobrej myśli
Blue Eyes powinnaś brać tak jak lekarz przepisał, po odstawieniu jeśli jesteś w ciąży to nie pojawi się okres po tych 3 dniach odstępu i wtedy jak zobaczysz kreskę to bierz znowu duphaston i do lekarza od razu. Jak nie jesteś w ciąży to mniej więcej 3 dni po odstawieniu dostaniesz okres.
Nie strasz mnie...
A córeczkę widzę, śliczna!!
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tygodnie ciazy liczy aie od dnia ostatniej miesiaczki niezeznie kiedy byla owulacja

Piekny prezent na dzien kobiet!

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Was wszystkich! No i pozytywnych testow!!
Wiem, ale chciałam sobie policzyć nie wg ostatniej miesiączki tylko czas rzeczywisty. Tak to wiem, że 4 tydzień.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Witam Was Staraczki!
Jak tam staraczki?
Przykro mi z powodu poronienia. Oby tym razem się udało!!!
Cytat:
Napisane przez qserduszkoq88 Pokaż wiadomość
witajcie kochane! Postanowilam do was dolaczyc by poszukac wsparcia, pomocy, rady... otorz 2 lata sie staramy..od 8miesiecy lecze sie ale jak widac z lichym skutkiem... jak wy sobie z tym radzicie?
za starania!! A na co dokładnie i jak się leczysz?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-09, 07:48   #2939
Panna Izabela
Zakorzenienie

Mój dzisiejszy test uploadfromtaptalk1457506034758.jpg

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-09, 08:06   #2940
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Mój dzisiejszy test Załącznik 6263876

Piękne dwie kreseczki!!!

Witam z rana nowe dziewczyny fajnie że jest nas więcej, będzie raźniej! Oby nam się szybko udało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości