|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
| TAK |
|
21 | 87,50% |
| NIE |
|
3 | 12,50% |
| Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych. ZBIO
Ilona, witaj na BK
![]() Jezeli szukasz gotowego serum na naczynka to polecam Farmone http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17344 jest w dwoch stezeniach ale na poczatek lepiej wziac to 1% Dobry krem wypuscilo tez YR http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20963 Jezeli chodzi o malucha to nie bardzo pomoge poniewaz nie mam rozeznania,co do dermokosmetykow tego typu dla dzieci.Moze lepiej byloby wybrac sie do specjalisty i zobaczyc co on powie? Majac sklonnosc do naczynek/naczynka to niestety nie ma dermoksmetyku,ktory zlikwiduje problem.Tak jak pisala Moni,mozemy je zamykac. Przy prawidlowej pielegnacji mzemy zalagodzic objawy,uspokoic cere,starac sie by nie byla taka nadreaktywna. Uda sie,ale potrzeba cierpliwosci i systematycznosci.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2007-11-05 o 12:13 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych. ZBIO
Wielkie dzięki
Że nie ma niczego problem rozwiązującego, to niestety wiem, taka już moja uroda i trzeba się nauczyć z tym żyć, myślę, ze całkiem nieźle sobie radzę . Po raz pierwszy od kilku lat mam pęknięte naczynka, ale przyznam szczerze, ze sama jestem odrobinę sobie winna [nie byłam tak sumienna w ubiegłe lato ]. I niestety kolejna ciąża oraz 13 m-cy karmienia poczyniły niejakie spustoszenia.Cały dowcip polega na tym, ze w mojej "dziurze" nie posiadamy porządnego dermatologa .
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a gdzie można kupić w Warszawie to serum Farmony ? Sporo się nalatałam, żeby to zdobyć - bez skutku. Nawet żadnego zamiennego nie mieli
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Waq jak tak bardzo Ci zależy na tym serum to mogę je kupić u mnie i najwyżej wystawić później na targowisku czy jakoś w ten sposób możemy pokombinować
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, gdzie powinnam szukać? Pewnie w aptekach?
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Justin Timberlake, a jaki byłby koszt całej tej zabawy ?
a Ty kupiłaś to w aptece czy w zwykłym sklepie ?IlonaP, ja szukałam w aptekach, mieli do zaoferowania tylko kremy. Ogólnie to śmiech na sali jeśli chodzi o te wszystkie specyfiki dla naczynkowców w aptece
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później w zwykłej 'Vedze' znalazłam ![]() Generalnie to te serum kosztuje niecałe 11 zł, ale myślałam o tym, żeby raczej się na coś wymienić, bo sprzedawać na Wizażu nie można
|
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Waq, spójrz tutaj:
http://www.farmona.pl/pl/dystrybucja.html |
|
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
Justin Timberlake, poświęce najbliższy czas na szukanie tego serum, jeśli nie znajdę, zgłoszę się do Ciebie
IlonaP, dzięki za link, jutro zadzwonię ![]() A jak w ogóle Wam podpasowało to serum ? |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem logistyki w jedynej aptece na moim "zadupiu" - czegokolwiek bym nie chciała mam to już na drugi dzień
. Serum będzie jutro |
|
|
|
|
#1661 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/searc...ywords=farmona możesz sobie odebrać w dowolnej aptece w Warszawie I ceny ta apteka też ma konkurencyjne Okryłam tą aptekę dzięki jednak z wizażanek
|
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jeszcze takie pytanko:
wiadomo, ze naczynkowcy nie powinni korzystać z sauny; czy dotyczy to także parowej czy tylko suchej? i czy można robić peeling migdałowy? Zaznaczam, że moja kosmetyczka twierdzi, że i owszem a przed zabiegiem [głównie chadzam na masaże twarzy + maseczka z lodowatych alg] robi zawsze vapozon. |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o peeling migdałowy to miałam robiony tylko raz ale moja cera dobrze go zniosła. KOsmetyczka mówiła że on jest łagodny i dla wszystkich. |
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piling migdałowy miałam do tej pory dwa razy i muszę powiedzieć, że skóra jest ładnie rozjaśniona i zniknęło nawet po depilacyjne przebarwienie nad górną wargą. Ale chciałam się jeszcze upewnić
|
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
z tego co piszesz wydaje mi się że i tu i tu jest gorąco ,do tego w suchej saunie jest znacznie cieplej niż w parowej, a tylko wilgotność jest inna. Ale jak mówię nie znam się
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Sauna sucha to totalne zabójstwo dla naczynkowców. Na własnej skórze wypróbowałam obie opcje. Też nie znoszę gorąca ale lubię wilgoć ![]() Ja tylko zastanawiałam się czy w przypadku łaźni parowej ten bezwzględny zakaz ma sens, bo korzyści płynące z parówek są wcale niemałe [moim skromnym zdaniem]. Dlatego może poczekamy jak się wypowie jakiś specjalista ![]() |
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
masz rację, nie wiem po co zabieram się za temat na którym się nie znam, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() To mój debiut na Biochemii - w związku z tym, że chcę rozpocząć przygodę z retinaldehydami. Stąd też kilka pytań - będę wdzięczna za każdą sugestię: Wiek - 27 lat, cera sucha (miejscami przesuszona), wrażliwa. Zmarszki (na szczęście) niewielkie - głównie mimiczne, denerwujące kurze łapki plus kilka przebarwień wynikających z błędów głupiej młodości. Pod wpływem lektury wizażu postanowiłam spróbować z retinaldehydami - mój wybór padł na sprawdzoną Avene a dokładnie na Ystheal+. Zgodnie z przykazaniami zamierzam używać go na noc, na dzień emulsja Avene 50+. I teraz pytania: - czego mogę używac na noc w przerwach używania Ysthealu? (chcę zacząć od 2-3 razy w tyg) - czy uzywać coś pod filtr na dzień? (myślałam może o czymś z wit. C - alwe nie jestem pewna czy nie namieszam) - czy do przygotowania skóry do nałożenia Ysthealu wystarczy mi micel Avenki? - co dodatkowo - jakieś toniki, Physiogel - co polecacie? - z góry dziękuję za wszystkie sugestie ![]() Muszę zrobić większe zakupy - a wolałabym kupić wszystko hurtem
|
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny używałyście może filtru tonującego biodermy do ceny naczynkowej? Jestem na etapie próbowania wszystkich filtrów i ten właśnie mnie zaciekawił
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Musicman, nie to wcale miałam na myśli.
Wyraziłaś swoje zdanie, ja się nie do końca z nim zgadzam [w jednym punkcie] ale chyba nie będziemy się o to na siebie boczyć .Magdzia, właśnie usiłuję wydębić gdzieś próbkę tego kremu, jak na razie bezskutecznie
|
|
|
|
|
#1672 |
|
BAN stały
|
No ja również bardzo chciałabym spróbować ale też nigdzie nie mogę dostać
Nawet byłabym skłonna kupić próbkę na allegro ale tam o dziwo też nie ma
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to była budująca samokrytyka![]() ![]() ![]() sorki za OT
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Magdziu - jeśli jesteś z Krakowa to polecam aptekę na Studenckiej, dostałam tam wczoraj mnóstwo próbek filtrów Biodermy, również tonujący do naczynkowej. Jak dla mnie jest trochę za ciemny, ale nałożyłam na niego krem 50 i zmatowiłam Hauschką i jest super
|
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Magdziu - mogę się tam dziś udać i poprosić o jeszcze jedna zwykłej 50 tonującej i AR 50 i wysłać Ci
Wystarczy po jednej?
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Taaa mogłabyć No i jakby był też tonujący svr to nosiłabym CIę już do końca życia na rękach
|
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20672
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14422 Miałam na myśli próbki tych filtrów, oba są tonujące. Dziś już nie dam rady, ale zaatakuję aptekę jutro. Niestety noszenia na rękach nie będzie Odezwę się jutro na PW jak będę już je miała
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie udało się wyżebrać Biodermę, chyba "ostatnie cielę z obory" czyli po 1 próbce Photoderm AR i Max 50+ tonujący, o Avene można pomarzyć
Użyłam dziś AR i jest dla mnie porównywalny do sprayu Klorane tzn. szybko się wchłania [za szybko] i pozostawia taki lekki błysk, nie podrażnia oczu. Mimo że jest barwiony, na skórze go nie widać, a już na pewno niczego nie tuszuje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

. Po raz pierwszy od kilku lat mam pęknięte naczynka, ale przyznam szczerze, ze sama jestem odrobinę sobie winna [nie byłam tak sumienna w ubiegłe lato
]. I niestety kolejna ciąża oraz 13 m-cy karmienia poczyniły niejakie spustoszenia.
.

A później w zwykłej 'Vedze' znalazłam