|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
No tak, tyle ze te siateczkowe baldachimy nie oslaniaja przed swiatlem, tez taki mialam. I jak górne swiatlo bylo wlaczone, to i tak dawało malej po oczkach, wiec z tej przytulności nici przy takim baldachimie jak dla mnie :p Pewnie, jak chcesz to zamów, chociaż u mnie akurat dluzej byl powieszony przed porodem, niz po hahhaah
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Motylek, ale szał zakupowy!!!! Słuchajcie a te podpaski po porodzie to ponoć są jak latawce... faktycznie są niezbędne czy duże podpaski typu na noc wystarczą?? a majty poporodowe zakłada się w szpitalu tylu? nic nie wiem
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Meldujemy się po echo serdeszka wszystko jest dobrze arytmia zniknęła a Łucja wazy 900 gramow
ktory termin porodu jest blizszy prawdziwemu? Bo z usg mamy 15 a z miesiaczki 8 czerwiec ale mam cudne fotki dzisiaj nam mała ślicznie buzke prezentowala Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
wróciłam niedawno z sh i powiem Wam,że u mnie wszystko przebrane, a 4.50 za jeden ciuszek używany to jednak za dużo. Ale i tak kupiłam 2 pary spodenek i 1 polspiochy. Zachwycona nie jestem bo musiałam tony tych ciuchów przerzucić zanim to wygrzebalam i po 5 minutach zaczęły mnie boleć plecy, a brzuch się zaczął stawiać. Nie wiem,czy się jeszcze na te sh nadaję. No i byłam w mojej hurtowni, oczywiście wydalam więcej niż zamierzalam,kupiłam 2 pajacyki, 2 spioszki i 2 polspioszki. Zaczęłam też rozmiar 56 kupować,okazało się że dużo większy niż ten ze smyka,dobrze że kupiłam tylko 3 śpiochy w promocji bo coś czuję,że Basia nawet raz ich nie będzie mieć na sobie. No i najważniejsze,scignelam pana i mi pokazał anex sport Więc obejrzałam dokładnie, pojezdzilam,faktycznie lekko się prowadzi. Duża torba, gondola też wydaje się spora, ogólnie bardzo elegancko to wygląda. Zapytałam go jaki wózek poleca do 2tys za 2w1 to powiedział,że właśnie ten. Powiedziałam mu,że się zastanawiałam nad baby design dotty,to mi powiedział,że dobrze że nie kupiłam,bo to chińszczyzna,ale w zasadzie nic nie więcej na jego temat nie powiedział. Ja dodam od siebie,że bdd się wydaje dużo cięższy niż anex. No i w anexie ta torba duża i wygląda na wytrzymałą. Obejrzałam też spacerowke, pokazał mi jak się składa wózek. Nie wiem,czy będę jeszcze oglądać coś więcej,podoba mi się ten anex bardzo. Aaa i jeszcze facet stwierdził,że w anexie jest wziete wszystko co najlepsze z innych wózków. |
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam bladachimu, bo uważam go za pochłaniacz kurzu. Ale taki na ten dłuższy bok w lato może posłużyć jako moskitiera, dla mnie to chyba jedyny plus takich baldachimów. Poza tym, że wyglądają bosko
Przewijak super sprawa, faktycznie ulga dla bolącego krzyża Jeśli chodzi o te wielkie podpaski, to wszystko zależy od tego ile będzie z nas ciekło. Ja dość długo potrzebowałam tych mega wielkich i koniecznie bez paska z klejem. Co do majtek po porodzie, ja w szpitalu nosiłam jedynie pod koniec pobytu (wcześniej leżałam sama, więc miałam to gdzieś, a z drugiej strony miałam tak poharatane krocze, że wszystko mnie obcierało). A w domu chodziłam na początku bez majtek, dopiero jak przeszłam na normalne podpaski to zakładałam zwykłe majtki. Tak więc w tych sprawach dużo zależy od samego porodu i naszego samopoczucia po.
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwsze dni po porodzie zwykle podpaski typu na noc nie starczą. Przynajmniej mi by na pewno nie starczyly, pamiętam ze wstawalam z lozka i czulam jak leci. Po kilku dniach rzeczywiście przeszłam na te zwykle typu na noc, ale na poczatku te poporodowe mialam
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i odpoczywam
![]() Zajęcia ćwiczeniowe super było nas 5 osób 2 panie z mężami a reszta same. Ćwiczyłyśmy oddychanie przeponowe, ćwiczenia rozluźniające, masaż łydek itp Bardzo miło i przyjemnie Codziennie trzeba się zrelaksować
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 | ||
|
Ania
|
Cytat:
wiem, że chciałabyś do domu- oby szybciutko przeszło i się wszystko wyjaśniło![]() ![]() Cytat:
![]() A ja czuję się dziś fatalnie... Brzuch jest twardy cały czas(ale góra) a na dodatek boli coraz gorzej;/ tylko, że od góry brzucha bardziej... jutro mam wizytę i odbieram wyniki.. zapytam lekarza, co mam z tym robić.. bo nospa nie pomaga, odpoczynek też nie... i nie wiem sama już nic;( Wiem, że z dzidzią jest ok(chociaż dziś mało aktywna jest), ale skąd te bóle w takim razie? no nic, jutro sie okaże mam nadzieję..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponoć najbardziej zbliżony termin porodu to ten z pierwszego usg, ok 6tc ![]() Podkłady poporodowe, które kładziemy pod tyłek trzeba mieć ze sobą. Jak się zafajda to się bierze świeży ja używałam jeszcze w domu. Przydadzą się też przy zmianie pieluszki dziecku
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-08 o 19:36 |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w pierwszych dniach moze się zdarzyć, ze cos zabrudzisz panie rano pytają czy zmienić pościelA z podkladami chyba zalezy od szpitala - u mnie nie dawali i mialam swoje. Malykocio gratuluje wizyty ! Habeczka nie dobrze odpoczywaj dużo i oby lekarz cos zaradzil na te bole... Jeju za dużo dzis sie nalazilam i zaraz chyba plecy mi pekna na pól :/ jeszcze przyplatala sie rwa kulszowa - no wiedzialam, ze nie unikne tego dziadostwa :/ ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Asiek dokladnie mi zostały te podklady i w domu kladlam je sobie na przewijaku
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
to ile kupić ?
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haneczko odpoczywaj
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiek, nie pamiętam dobrze, chyba 3 paczki mi poszły. Albo 4...? Na pewno miałam kupione 2, i tż dokupywał.
|
|
#1427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Motylek dałaś czadu
super ciuszki.---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Odpoczywaj. Na pewno będzie wszystko dobrze i jak tylko będą mogli to wypuszczą Cię do domu. Jak masz możliwość to może poproś Tż o laptopa i na spokojnie w szpitalu możesz sobie przejrzeć strony i kupić to co jest Ci potrzebne. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Najlepiej o niej zapomnieć i cieszyć się tym że jest się już w domu ! ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Kupiłam leginsy Biustonosz sportowy za 3,99 z 15,99 bo w kolorze fioletowym. A dla Małej 6 par skarpetek i w sh spodnie dresowe 86 i sukieneczkę 74 za 5,60. Miałam jechać jutro koleżankę odwiedzić ale napisała mi że jest na patologi 31 tydzień rozwarcie szyjki 3 cm... mam nadzieje że będzie wszystko ok i jej córcia jeszcze poczeka z przyjściem na świat.
|
|
#1428 | ||
|
Ania
|
Cytat:
oby szybko minęło odpocznij.Cytat:
![]() Kurde, nie chce wyjść na panikarę, ale jak Wam pisze o tych dolegliwościach i każda coś powie, to pomaga psychicznie w sensie od czego mogą byc jakieś tam bóle i w ogóle
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że zapanował u nas szał sh'owy
![]() Paula, na pewno wszystko będzie w porządku, w końcu jesteś pod fachową opieką ![]() Mój mąż mnie zaskoczył z okazji dzisiejszego dnia... Jestem od wczoraj u rodziców, ale dostałam bukiet róż i bombonierkę za pośrednictwem poczty kwiatowej Normalnie wow, nigdy wcześniej mi takich niespodzianek nie robił
|
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle, to tż mi nie dał kwiatka
wkurzyłam się! Wczoraj pół wieczora mówiłam mu o takich drobnych różyczkach w doniczce, myślałam, że się domyśli i je dostanę... o ja głupia! zamknął się za to w kuchni i przyszedł z tortem naleśnikowym. Dobry był. Ale kwiatkiem do tego też bym nie pogardziła
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
O tak żeby wszystko było dobrze!!!
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój kupił córce i mi po bukiecie tulipanów. Po wino bezprocentowe nie chciało mu się jechać :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj o 00:05 dostałam róże herbaciane i żółte oraz raffaello i już polowe zjadłam
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupilam paczkę ale na oddziale dawali Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-08 o 20:40 |
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się cieszyłam z naleśników, i jeszcze się jutro pociesze, bo zostało
przełożył je kremem czekoladowym i wiśniami, pyszne to! Ale co mu szkodziło dorzucić do tego róże nie będę mu nic na ten temat mówić, napracował się przy tych naleśnikach... no w końcu to większy nakład pracy niż kupno kwiatka
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam bukiet kwiatów ale w obecnej chwili wolałabym te Twoje naleśniki. No nie dogodzisz kobiecie
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne że są chęci Chciał być oryginalny i mu się to udało
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam takie pytanie, moze z lekka blondynkowe ale mnie to zastanawia Jak chodzilas w domu bez majtek skoro lecialo... ![]() Rozumiem ze w szpitalu lezalas na jakims higienicznym podkladzie.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

a majty poporodowe zakłada się w szpitalu tylu? nic nie wiem 

wiem, że chciałabyś do domu- oby szybciutko przeszło i się wszystko wyjaśniło

Nie uwierzycie ale spóźniliśmy się na samolot wczoraj rano
Nie wzięliśmy pod uwagę, że aż takie korki mogą być na autostradzie i przybyliśmy na lotnisko 15 min. przed zamknięciem bramki. Do kontroli bezpieczeństwa była chyba kolejka na kilometr i mimo, że udało nam się wejść bokiem to były otwarte tylko dwa stanowiska i pracownikom się w ogóle nie spieszyło... Jeszcze nam jeden pojemnik z aparatem fotograficznym cofnęli i musieliśmy czekać aż coś tam sprawdzą, no i pod bramkę przybiegliśmy już po odprawie... A za nami jeszcze 9 osób. Pomimo, że samolot widzieliśmy za oknem nie pozwolili nam już wejść. Nam to pal licho, bo faktycznie byliśmy za późno ale były też osoby, które były na lotnisku ponad 2 godziny i miały bagaż już na pokładzie. Kobieta z 8- mies. dzieckiem na ręku płakała, że najpierw godzinę stała w kolejce z bagażem i wózkiem, potem drugą w kolejce do kontroli bezpieczeństwa i teraz jej nie wpuszczą. Pytała co z jej bagażem, a oni powiedzieli, że zaraz jej go wyjmą z samolotu... No i woleli wyjąć ten bagaż niż ją wpuścić.

zamknął się za to w kuchni i przyszedł z tortem naleśnikowym. Dobry był. Ale kwiatkiem do tego też bym nie pogardziła