Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 18:37   #1411
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
no to przybornik zamówie, przewijak też

a ja ostatnio w tv oglądałam na tvn style, fakt zbiera kurz i nalezy prać ale podobno maluszki lubia jak maja taki kącik bo to jakos działa jak w brzuchu mamy , że ograniczona przestrzeń czy coś

no zobaczymy podoba mi sie, zamowie najwyzej po tygodniu zdejme :P

No tak, tyle ze te siateczkowe baldachimy nie oslaniaja przed swiatlem, tez taki mialam. I jak górne swiatlo bylo wlaczone, to i tak dawało malej po oczkach, wiec z tej przytulności nici przy takim baldachimie jak dla mnie :p

Pewnie, jak chcesz to zamów, chociaż u mnie akurat dluzej byl powieszony przed porodem, niz po hahhaah
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:47   #1412
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
No tak, tyle ze te siateczkowe baldachimy nie oslaniaja przed swiatlem, tez taki mialam. I jak górne swiatlo bylo wlaczone, to i tak dawało malej po oczkach, wiec z tej przytulności nici przy takim baldachimie jak dla mnie :p

Pewnie, jak chcesz to zamów, chociaż u mnie akurat dluzej byl powieszony przed porodem, niz po hahhaah
to wezme materiałowy
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:47   #1413
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
72 szt, więc wyszło 1.50 za szt :-D
No świetne rzeczy udało Ci się upolować
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 18:56   #1414
LaLaRe87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
najleps ze życzenia z okazji Dnia Kobiet

Lalare nic nie widac po Tobie że Ty w ciąży

Śliweczka z przebojami ale najważniejsze że już w domu.

Chyba i ja się wybiorę któregoś dnia do SH bo się nie mogę napatrzec na te ciuszki które udaje się wam upolowac
hahaha aaaa jednak! bliżej do 7 miesiąca niż dalej

Motylek, ale szał zakupowy!!!! Słuchajcie a te podpaski po porodzie to ponoć są jak latawce... faktycznie są niezbędne czy duże podpaski typu na noc wystarczą?? a majty poporodowe zakłada się w szpitalu tylu? nic nie wiem

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:12   #1415
malykocio99
Raczkowanie

Meldujemy się po echo serdeszka wszystko jest dobrze arytmia zniknęła a Łucja wazy 900 gramow ktory termin porodu jest blizszy prawdziwemu? Bo z usg mamy 15 a z miesiaczki 8 czerwiec ale mam cudne fotki dzisiaj nam mała ślicznie buzke prezentowala

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
malykocio99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:15   #1416
Radena
Zadomowienie

Heloł wróciłam niedawno z sh i powiem Wam,że u mnie wszystko przebrane, a 4.50 za jeden ciuszek używany to jednak za dużo. Ale i tak kupiłam 2 pary spodenek i 1 polspiochy. Zachwycona nie jestem bo musiałam tony tych ciuchów przerzucić zanim to wygrzebalam i po 5 minutach zaczęły mnie boleć plecy, a brzuch się zaczął stawiać. Nie wiem,czy się jeszcze na te sh nadaję.
No i byłam w mojej hurtowni, oczywiście wydalam więcej niż zamierzalam,kupiłam 2 pajacyki, 2 spioszki i 2 polspioszki. Zaczęłam też rozmiar 56 kupować,okazało się że dużo większy niż ten ze smyka,dobrze że kupiłam tylko 3 śpiochy w promocji bo coś czuję,że Basia nawet raz ich nie będzie mieć na sobie. No i najważniejsze,scignelam pana i mi pokazał anex sport
Więc obejrzałam dokładnie, pojezdzilam,faktycznie lekko się prowadzi. Duża torba, gondola też wydaje się spora, ogólnie bardzo elegancko to wygląda. Zapytałam go jaki wózek poleca do 2tys za 2w1 to powiedział,że właśnie ten. Powiedziałam mu,że się zastanawiałam nad baby design dotty,to mi powiedział,że dobrze że nie kupiłam,bo to chińszczyzna,ale w zasadzie nic nie więcej na jego temat nie powiedział. Ja dodam od siebie,że bdd się wydaje dużo cięższy niż anex. No i w anexie ta torba duża i wygląda na wytrzymałą. Obejrzałam też spacerowke, pokazał mi jak się składa wózek. Nie wiem,czy będę jeszcze oglądać coś więcej,podoba mi się ten anex bardzo. Aaa i jeszcze facet stwierdził,że w anexie jest wziete wszystko co najlepsze z innych wózków.
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:23   #1417
__Veronique
Wtajemniczenie

Ja nie miałam bladachimu, bo uważam go za pochłaniacz kurzu. Ale taki na ten dłuższy bok w lato może posłużyć jako moskitiera, dla mnie to chyba jedyny plus takich baldachimów. Poza tym, że wyglądają bosko

Przewijak super sprawa, faktycznie ulga dla bolącego krzyża

Jeśli chodzi o te wielkie podpaski, to wszystko zależy od tego ile będzie z nas ciekło. Ja dość długo potrzebowałam tych mega wielkich i koniecznie bez paska z klejem.

Co do majtek po porodzie, ja w szpitalu nosiłam jedynie pod koniec pobytu (wcześniej leżałam sama, więc miałam to gdzieś, a z drugiej strony miałam tak poharatane krocze, że wszystko mnie obcierało). A w domu chodziłam na początku bez majtek, dopiero jak przeszłam na normalne podpaski to zakładałam zwykłe majtki.

Tak więc w tych sprawach dużo zależy od samego porodu i naszego samopoczucia po.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:23   #1418
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość

Motylek, ale szał zakupowy!!!! Słuchajcie a te podpaski po porodzie to ponoć są jak latawce... faktycznie są niezbędne czy duże podpaski typu na noc wystarczą?? a majty poporodowe zakłada się w szpitalu tylu? nic nie wiem

Na pierwsze dni po porodzie zwykle podpaski typu na noc nie starczą. Przynajmniej mi by na pewno nie starczyly, pamiętam ze wstawalam z lozka i czulam jak leci. Po kilku dniach rzeczywiście przeszłam na te zwykle typu na noc, ale na poczatku te poporodowe mialam
Stary 2016-03-08, 19:27   #1419
ania230
Zakorzenienie

Wróciłam i odpoczywam

Zajęcia ćwiczeniowe super było nas 5 osób 2 panie z mężami a reszta same. Ćwiczyłyśmy oddychanie przeponowe, ćwiczenia rozluźniające, masaż łydek itp
Bardzo miło i przyjemnie Codziennie trzeba się zrelaksować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:30   #1420
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwsze dni po porodzie zwykle podpaski typu na noc nie starczą. Przynajmniej mi by na pewno nie starczyly, pamiętam ze wstawalam z lozka i czulam jak leci. Po kilku dniach rzeczywiście przeszłam na te zwykle typu na noc, ale na poczatku te poporodowe mialam
Boże i ciagle będę miała zafajdane łózko szpitalne ? te podkłady co sie kładzie na łózko daja rade? sama mam kupic czy tam daja ?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez malykocio99 Pokaż wiadomość
Meldujemy się po echo serdeszka wszystko jest dobrze arytmia zniknęła a Łucja wazy 900 gramow ktory termin porodu jest blizszy prawdziwemu? Bo z usg mamy 15 a z miesiaczki 8 czerwiec ale mam cudne fotki dzisiaj nam mała ślicznie buzke prezentowala

no i super !
Stary 2016-03-08, 19:32   #1421
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Witam się w Dniu Kobiet Byłam odcięta od świata trochę bo skończył mi się internet w telefonie i dopiero teraz mam dostęp. Myślałam że wyjdę w poniedziałek ze szpitala ale w niedziele w nocy dostałam takich bóli że myślałam że urodzę... :/ Zostawili mnie i zwiększyli dawki leków i na razie pomogło ale znowu okazało się że mam podwyższone CRP i nadal nie wyjdę... Na wieczornym obchodzie może coś się dowiem od czego ten wskaźnik taki i co z tym zrobić. Już bym do domu chciała iść
Mąż na chwilkę tylko do mnie mógł dzisiaj przyjechać i przywiózł mi tulipany i musiałam wstawić do kubka papierowego po kawie, także taki sobie ten dzień kobiet tutaj.
Jak tak tutaj teraz jestem to stwierdziłam że chyba jednak lepiej wcześniej przygotować wyprawkę bo w moim przypadku wszystko jest możliwe niestety... Więc jak wrócę to kupię wszystko co potrzebne żeby potem się nie denerwować. Wózek dostaniemy także problem z głowy. Z większych wydatków to fotelik tylko. Łóżeczko mieliśmy dostać ale chyba jednak kupimy nowe bo wolałabym takie z szufladą. Większość rzeczy zamówię przez Internet raczej.
Najważniejsze, że jesteś pod opieką.. wiem, że chciałabyś do domu- oby szybciutko przeszło i się wszystko wyjaśniło

Cytat:
Ja nie mam takiego lumpka, gdzie takie super rzeczy,a tak tanie!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość

Ja się przyłączam do pytań!

A ja czuję się dziś fatalnie... Brzuch jest twardy cały czas(ale góra) a na dodatek boli coraz gorzej;/ tylko, że od góry brzucha bardziej... jutro mam wizytę i odbieram wyniki.. zapytam lekarza, co mam z tym robić.. bo nospa nie pomaga, odpoczynek też nie... i nie wiem sama już nic;(
Wiem, że z dzidzią jest ok(chociaż dziś mało aktywna jest), ale skąd te bóle w takim razie? no nic, jutro sie okaże mam nadzieję..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:32   #1422
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

ponoć najbardziej zbliżony termin porodu to ten z pierwszego usg, ok 6tc

Podkłady poporodowe, które kładziemy pod tyłek trzeba mieć ze sobą. Jak się zafajda to się bierze świeży ja używałam jeszcze w domu. Przydadzą się też przy zmianie pieluszki dziecku

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-08 o 19:36
Stary 2016-03-08, 19:38   #1423
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Boże i ciagle będę miała zafajdane łózko szpitalne ? te podkłady co sie kładzie na łózko daja rade? sama mam kupic czy tam daja ?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

no i super !

No w pierwszych dniach moze się zdarzyć, ze cos zabrudzisz panie rano pytają czy zmienić pościel

A z podkladami chyba zalezy od szpitala - u mnie nie dawali i mialam swoje.

Malykocio gratuluje wizyty !

Habeczka nie dobrze odpoczywaj dużo i oby lekarz cos zaradzil na te bole...

Jeju za dużo dzis sie nalazilam i zaraz chyba plecy mi pekna na pól :/ jeszcze przyplatala sie rwa kulszowa - no wiedzialam, ze nie unikne tego dziadostwa :/

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Asiek dokladnie mi zostały te podklady i w domu kladlam je sobie na przewijaku
Stary 2016-03-08, 19:40   #1424
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
ponoć najbardziej zbliżony termin porodu to ten z pierwszego usg, ok 6tc

Podkłady poporodowe, które kładziemy pod tyłek trzeba mieć ze sobą. Jak się zafajda to się bierze świeży ja używałam jeszcze w domu. Przydadzą się też przy zmianie pieluszki dziecku
to ile kupić ?
Stary 2016-03-08, 19:42   #1425
ania230
Zakorzenienie

Haneczko odpoczywaj

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Heloł wróciłam niedawno z sh i powiem Wam,że u mnie wszystko przebrane, a 4.50 za jeden ciuszek używany to jednak za dużo. Ale i tak kupiłam 2 pary spodenek i 1 polspiochy. Zachwycona nie jestem bo musiałam tony tych ciuchów przerzucić zanim to wygrzebalam i po 5 minutach zaczęły mnie boleć plecy, a brzuch się zaczął stawiać. Nie wiem,czy się jeszcze na te sh nadaję.
No i byłam w mojej hurtowni, oczywiście wydalam więcej niż zamierzalam,kupiłam 2 pajacyki, 2 spioszki i 2 polspioszki. Zaczęłam też rozmiar 56 kupować,okazało się że dużo większy niż ten ze smyka,dobrze że kupiłam tylko 3 śpiochy w promocji bo coś czuję,że Basia nawet raz ich nie będzie mieć na sobie. No i najważniejsze,scignelam pana i mi pokazał anex sport
Więc obejrzałam dokładnie, pojezdzilam,faktycznie lekko się prowadzi. Duża torba, gondola też wydaje się spora, ogólnie bardzo elegancko to wygląda. Zapytałam go jaki wózek poleca do 2tys za 2w1 to powiedział,że właśnie ten. Powiedziałam mu,że się zastanawiałam nad baby design dotty,to mi powiedział,że dobrze że nie kupiłam,bo to chińszczyzna,ale w zasadzie nic nie więcej na jego temat nie powiedział. Ja dodam od siebie,że bdd się wydaje dużo cięższy niż anex. No i w anexie ta torba duża i wygląda na wytrzymałą. Obejrzałam też spacerowke, pokazał mi jak się składa wózek. Nie wiem,czy będę jeszcze oglądać coś więcej,podoba mi się ten anex bardzo. Aaa i jeszcze facet stwierdził,że w anexie jest wziete wszystko co najlepsze z innych wózków.
Czyli wózek już wybrałaś

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:

Bardzo fajnie że wszystko ok i serduszko zdrowe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 19:44   #1426
__Veronique
Wtajemniczenie

Asiek, nie pamiętam dobrze, chyba 3 paczki mi poszły. Albo 4...? Na pewno miałam kupione 2, i tż dokupywał.

Stary 2016-03-08, 20:00   #1427
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek dałaś czadu super ciuszki.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Asiek, nie pamiętam dobrze, chyba 3 paczki mi poszły. Albo 4...? Na pewno miałam kupione 2, i tż dokupywał.
Hm to i ja muszę o tym pomyśleć bo nie kupowałam ich.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odkupilam z olx 17 podkladow z belli i 10 z canpola i tez na tym przystopuje . Wczesniej kupilam z promocji w rosmanie podpaski takie na noc i mysle ze styknie Wole kupic zwykle podpaski i czesciej wymieniac - bardziej higienicznie bedzie

Ja dzis zwiedzalam sale porodowa. Jak przecyhodzilam kolo sal gdzie dziewczyny ze swoimi maluszkami byly to az mi na sercu cieplej bylo i docieralo do mnie ze za 3 miesiace i ja tam bede ze swoim Ignasiem
W szkole rodzenia też na jednym spotkaniu mamy iść oglądać salę

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Witam się w Dniu Kobiet Byłam odcięta od świata trochę bo skończył mi się internet w telefonie i dopiero teraz mam dostęp. Myślałam że wyjdę w poniedziałek ze szpitala ale w niedziele w nocy dostałam takich bóli że myślałam że urodzę... :/ Zostawili mnie i zwiększyli dawki leków i na razie pomogło ale znowu okazało się że mam podwyższone CRP i nadal nie wyjdę... Na wieczornym obchodzie może coś się dowiem od czego ten wskaźnik taki i co z tym zrobić. Już bym do domu chciała iść
Mąż na chwilkę tylko do mnie mógł dzisiaj przyjechać i przywiózł mi tulipany i musiałam wstawić do kubka papierowego po kawie, także taki sobie ten dzień kobiet tutaj.
Jak tak tutaj teraz jestem to stwierdziłam że chyba jednak lepiej wcześniej przygotować wyprawkę bo w moim przypadku wszystko jest możliwe niestety... Więc jak wrócę to kupię wszystko co potrzebne żeby potem się nie denerwować. Wózek dostaniemy także problem z głowy. Z większych wydatków to fotelik tylko. Łóżeczko mieliśmy dostać ale chyba jednak kupimy nowe bo wolałabym takie z szufladą. Większość rzeczy zamówię przez Internet raczej.
Paula dużo zdrowia Ci życzę Odpoczywaj. Na pewno będzie wszystko dobrze i jak tylko będą mogli to wypuszczą Cię do domu.

Jak masz możliwość to może poproś Tż o laptopa i na spokojnie w szpitalu możesz sobie przejrzeć strony i kupić to co jest Ci potrzebne.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Melduję się w końcu z domeczku po nieco problematycznym powrocie Nie uwierzycie ale spóźniliśmy się na samolot wczoraj rano Nie wzięliśmy pod uwagę, że aż takie korki mogą być na autostradzie i przybyliśmy na lotnisko 15 min. przed zamknięciem bramki. Do kontroli bezpieczeństwa była chyba kolejka na kilometr i mimo, że udało nam się wejść bokiem to były otwarte tylko dwa stanowiska i pracownikom się w ogóle nie spieszyło... Jeszcze nam jeden pojemnik z aparatem fotograficznym cofnęli i musieliśmy czekać aż coś tam sprawdzą, no i pod bramkę przybiegliśmy już po odprawie... A za nami jeszcze 9 osób. Pomimo, że samolot widzieliśmy za oknem nie pozwolili nam już wejść. Nam to pal licho, bo faktycznie byliśmy za późno ale były też osoby, które były na lotnisku ponad 2 godziny i miały bagaż już na pokładzie. Kobieta z 8- mies. dzieckiem na ręku płakała, że najpierw godzinę stała w kolejce z bagażem i wózkiem, potem drugą w kolejce do kontroli bezpieczeństwa i teraz jej nie wpuszczą. Pytała co z jej bagażem, a oni powiedzieli, że zaraz jej go wyjmą z samolotu... No i woleli wyjąć ten bagaż niż ją wpuścić.
Powiem Wam, że też się tam poryczałam, głównie z tego powodu, że obiecałam dzieciom, że zobaczymy się po południu.
Na szczęście znaleźliśmy inny lot z innego miasta jeszcze wczoraj udało się wylecieć i dotrzeć do domu o 3. nad ranem.
No niestety bardzo dużo kasy straciliśmy ale trudno... Najważniejsze, że udało się w miarę szybko i sprawnie dotrzeć do domu.
Ehh to nie dobra przygoda!
Najlepiej o niej zapomnieć i cieszyć się tym że jest się już w domu !

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Kupiłam leginsy
Biustonosz sportowy za 3,99 z 15,99 bo w kolorze fioletowym.
A dla Małej 6 par skarpetek i w sh spodnie dresowe 86 i sukieneczkę 74 za 5,60.

Miałam jechać jutro koleżankę odwiedzić ale napisała mi że jest na patologi 31 tydzień rozwarcie szyjki 3 cm... mam nadzieje że będzie wszystko ok i jej córcia jeszcze poczeka z przyjściem na świat.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 20:19   #1428
haneczkab92
Ania

Cytat:
No w pierwszych dniach moze się zdarzyć, ze cos zabrudzisz panie rano pytają czy zmienić pościel

Jeju za dużo dzis sie nalazilam i zaraz chyba plecy mi pekna na pól :/ jeszcze przyplatala sie rwa kulszowa - no wiedzialam, ze nie unikne tego dziadostwa :/
współczuję oby szybko minęło odpocznij.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Motylek dałaś czadu super ciuszki.
19:47 --------------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Miałam jechać jutro koleżankę odwiedzić ale napisała mi że jest na patologi 31 tydzień rozwarcie szyjki 3 cm... mam nadzieje że będzie wszystko ok i jej córcia jeszcze poczeka z przyjściem na świat.
Oj. No to kciuki za koleżankę

Kurde, nie chce wyjść na panikarę, ale jak Wam pisze o tych dolegliwościach i każda coś powie, to pomaga psychicznie w sensie od czego mogą byc jakieś tam bóle i w ogóle

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:23   #1429
australia87
Zakorzenienie

Widzę, że zapanował u nas szał sh'owy

Paula, na pewno wszystko będzie w porządku, w końcu jesteś pod fachową opieką

Mój mąż mnie zaskoczył z okazji dzisiejszego dnia... Jestem od wczoraj u rodziców, ale dostałam bukiet róż i bombonierkę za pośrednictwem poczty kwiatowej Normalnie wow, nigdy wcześniej mi takich niespodzianek nie robił
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:26   #1430
__Veronique
Wtajemniczenie

W ogóle, to tż mi nie dał kwiatka wkurzyłam się! Wczoraj pół wieczora mówiłam mu o takich drobnych różyczkach w doniczce, myślałam, że się domyśli i je dostanę... o ja głupia! zamknął się za to w kuchni i przyszedł z tortem naleśnikowym. Dobry był. Ale kwiatkiem do tego też bym nie pogardziła

Stary 2016-03-08, 20:28   #1431
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
współczuję oby szybko minęło odpocznij.

Oj. No to kciuki za koleżankę

Kurde, nie chce wyjść na panikarę, ale jak Wam pisze o tych dolegliwościach i każda coś powie, to pomaga psychicznie w sensie od czego mogą byc jakieś tam bóle i w ogóle
O tak żeby wszystko było dobrze!!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 20:29   #1432
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
W ogóle, to tż mi nie dał kwiatka wkurzyłam się! Wczoraj pół wieczora mówiłam mu o takich drobnych różyczkach w doniczce, myślałam, że się domyśli i je dostanę... o ja głupia! zamknął się za to w kuchni i przyszedł z tortem naleśnikowym. Dobry był. Ale kwiatkiem do tego też bym nie pogardziła
Powiedz mu, że liczyłaś na róże..

Mój kupił córce i mi po bukiecie tulipanów. Po wino bezprocentowe nie chciało mu się jechać :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:30   #1433
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Może uznał że lepszym i smaczniejszym prezentem będzie taki właśnie tort

Ja dzisiaj o 00:05 dostałam róże herbaciane i żółte oraz raffaello i już polowe zjadłam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 20:32   #1434
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
ja aktualnie bardziej bym sie cieszyła z naleśników niż z kwiatków
Stary 2016-03-08, 20:36   #1435
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Boże i ciagle będę miała zafajdane łózko szpitalne ? te podkłady co sie kładzie na łózko daja rade? sama mam kupic czy tam daja ? [COLOR="Silver"]
Na oddziale polozniczym nie robi to wrażenia. Ja kladlam podklady
Kupilam paczkę ale na oddziale dawali

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-08 o 20:40
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:39   #1436
__Veronique
Wtajemniczenie

Też się cieszyłam z naleśników, i jeszcze się jutro pociesze, bo zostało przełożył je kremem czekoladowym i wiśniami, pyszne to! Ale co mu szkodziło dorzucić do tego róże nie będę mu nic na ten temat mówić, napracował się przy tych naleśnikach... no w końcu to większy nakład pracy niż kupno kwiatka

Stary 2016-03-08, 20:43   #1437
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Też się cieszyłam z naleśników, i jeszcze się jutro pociesze, bo zostało przełożył je kremem czekoladowym i wiśniami, pyszne to! Ale co mu szkodziło dorzucić do tego róże nie będę mu nic na ten temat mówić, napracował się przy tych naleśnikach... no w końcu to większy nakład pracy niż kupno kwiatka

Ja dostałam bukiet kwiatów ale w obecnej chwili wolałabym te Twoje naleśniki.

No nie dogodzisz kobiecie
Stary 2016-03-08, 20:48   #1438
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dostałam bukiet kwiatów ale w obecnej chwili wolałabym te Twoje naleśniki.

No nie dogodzisz kobiecie
No nie dogodzisz, to jest prawda

Stary 2016-03-08, 20:57   #1439
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Ważne że są chęci Chciał być oryginalny i mu się to udało

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-08, 21:05   #1440
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam bladachimu, bo uważam go za pochłaniacz kurzu. Ale taki na ten dłuższy bok w lato może posłużyć jako moskitiera, dla mnie to chyba jedyny plus takich baldachimów. Poza tym, że wyglądają bosko

Przewijak super sprawa, faktycznie ulga dla bolącego krzyża

Jeśli chodzi o te wielkie podpaski, to wszystko zależy od tego ile będzie z nas ciekło. Ja dość długo potrzebowałam tych mega wielkich i koniecznie bez paska z klejem.

Co do majtek po porodzie, ja w szpitalu nosiłam jedynie pod koniec pobytu (wcześniej leżałam sama, więc miałam to gdzieś, a z drugiej strony miałam tak poharatane krocze, że wszystko mnie obcierało). A w domu chodziłam na początku bez majtek, dopiero jak przeszłam na normalne podpaski to zakładałam zwykłe majtki.

Tak więc w tych sprawach dużo zależy od samego porodu i naszego samopoczucia po.

Mam takie pytanie, moze z lekka blondynkowe ale mnie to zastanawia
Jak chodzilas w domu bez majtek skoro lecialo...
Rozumiem ze w szpitalu lezalas na jakims higienicznym podkladzie..
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości