|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sztuki walki- która najlepsza???
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomyśli, że gra wstępna i kłopot gotowy. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Smiechem żartem... ja mojego TŻ poznałam na treningach
![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Same korzyści! ![]() ![]() Ja również szczerze zachęcam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak na innych sztukach, ale na tradycyjnym spotkałam samych wartościowych ludzi na których do dzisiaj mogę liczyć mimo, że przestałam trenować. Oczywiście zdarzyło się kilka wyjątków, ale po upływie ok. miesiąca zostali wyeliminowani. A jak panowie opiekują się koleżankami ze swopjego klubu to już tylko ktoś kto na zawody czy zgrupowanie pojedzie wie
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś trenowałam kick-boxing (ok 7 lat temu), łącznie może 1,5 roku tego wyszło. Miło wspominam ten okres, troche ruchu, można się było legalnie wyładować na worku jak się miało zły humor, no i w moim klubie prócz mnie były 2 koleżanki i 20 facetów
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Trenowalam taekwondo, muay-thai, a teraz trenuje boks. Fakt i tu i tu jest wiecej mezczyzn, ale to sztuki walki, we wszytskich tak bedzie. Osobiscie namawialabym Cie na mt lub na boks, wedlug mnei najlepsze
![]() capoeira- dla mnei za malo walki, jaka to 'sztuka walki' skoro nic sie nie dzieje? Mozesz rownie dobrze isc na tance. brazylijskie ju-juitsu- ktoras z Was napisala o krepujacych pozycjach, zgadzam sie.Podejrzewam rowniez, ze ciekzo bedzie Ci znalezc pare ![]() karate- zupelnie sie nie znam na tym, ale nigdy mnei jakos nie ciagnelo zapasy- nuda nuda nuda nudaaaaaaa!!!!!! mma- zdecydowanie za malo dziewczyn, jak w brazylijskim jj. Watpie, ze Ci sie spodoba. Parter i duszenie przede wsyztskim. taekwondo- dla mnei za lajtowe, nudne troche. Ale rozciagnieta to bylammm o bez kitu ![]() vale tudo- ooo to tez fajne ![]() Jak cos jeszcze bedziesz chciala wiedziec- pytaj ;*
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepsi przyjaciele, bronią mnie zawsze, i w ogóle... bez szczegółów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
a wiecie może, który z łódzkich klubów aikido jest najlepszy? który polecacie i dlaczego?
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Całym sercem polecam
Edytowane przez shedir Czas edycji: 2014-01-07 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
boks
myślę, że gdy już ułożę sobie życie, to powrócę do jego trenowania dlaczego? bo zmienia sposób myślenia i patrzenia na świat chociaż chciałabym spróbować również innych 'sztuk'
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Z własnego doświadczenia powiem tak:
Karate Shotokan: Nie jestem zwolennikiem walki z cieniem, darcia przysłowiowej gęby po zakończonym kata i godzin spędzonych z lekko zboczonym trenerem podszczypującym starsze panie na treningach. 4 lata mi wystarczyły i podziękowałem. Generalnie skuteczność na ulicy mierna, a ja trenuję tylko i wyłącznie, by umieć się obronić. Tae-Kwon-Do ITF: Bardzo ciekawa sztuka walki, która bardzo szybko nauczy Cię robić szpagat męski i damski (jeśli nie potrafisz) ![]() Krav Maga: Nie jest sztuką walki, to system walki oparty na naturalnych odruchach człowieka, bardzo skuteczny i łatwy w nauce. Masz tam między innymi ataki na oczy, krocze i inne newralgiczne punkty ciała, niejednokrotnie przy wykorzystaniu dobrodziejstw ulicznego inwentarza (jak kamienie, butelki). Co ważne-uczą obrony przed nożem, gnatem oraz walki np. w autobusie i innych niesprzyjających warunkach. Z czystym sercem polecam, ale najlepiej w połączeniu z jakąś sztuką walki z krwi i kości. BJJ: Typowy przykład chwytanej ST. Nie ma co dużo opowiadać-jeśli połączysz to z uderzaną sztuką walki-zrobi się z Ciebie maszynka do zabijania ![]() Muay Thai: Tajski Boks, bardzo wymagający, bardzo skuteczny, bardzo groźny. Kickboksing K1: Baaardzo skuteczne na ulice, bardzo ciężkie treningi ale efekty przychodzą tak samo szybko jak pewność siebie w starciu z napastnikiem na ulicy. Oczywiście wszystko zależy od sekcji, od trenera i od tego czego oczekujesz. Ja w tej chwili mieszam KB, MT i sporadycznie KM (seminaria). I jestem zadowolony, choć w tej chwili zaczynam po dłuższej przerwie... Pozdrawiam
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Z tego cowiemdo Krav Magi trzeba miec podstawy innej sztuki walki. Najlepiej Muay Thai. Ja osobiscie odradzam Brazylijskie Ju Jitsu, moze i maszynka do zabijania, ale co sie nadenerwujesz na tych treningach to Twoje
![]() -boks lub -muay thai lub -kick boxing, a z czasem moze krav mage. I sie poruszasz, i podreperujesz kondycje i poradziszsobie w razie ataku na ulicy. Pozdrawiam.
![]() |
#78 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Nie potwierdzam. Kogo obchodzą "pozycje" na treningu? A brak pary to już abstrakt kompletny. Jakie są owe większe problemy (poza tym, że dyscyplina dość trudna, ale która tu trudna nie jest)?
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
A wyobraz sobie,ze jestes bez pary i musisz razem z 80 czy 120 kilowym chlopem przewalajac sie po matach krzyzowac nogi, zakladac dzwignie, etc. etc. Ja srednio lubie jak obcy ludzie mnie dotykaja.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Nie postrzegam tego w kategorii "dotykania". To trening. Walka. Często rywalizacja.
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
To ja Cie podziwiam, ze wytrzymalas to 12lat. Jednak niektorzy ludzie chca potrenowac bardziej dla zabawy. Nie maja takiego zaciecia. U mnie na treningach tez nie raz naruszano moja granice dotykania, ale rozumiem to- trening. Jednak w BBJ dla mnie jest z tym za ostro.
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
heh a ja dzisiaj byłam na pierwszym treningu aikido ... i musze powiedzieć że mi sie podobało ... dużo ruchu było , troche zawrotów głowy od przewrotów itd ale ogólnie pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
hej - trenowałam Tae-Kwon-Do i Aikido - generalnie bardziej mi si podoba taekwondo jako sztuka walki (i te kopnięcia) natomaist aikido wydaje mi sie bardziej odpowiednie dla osób które chcą sie po prostu wszechstronnie 'poruszac' jest super na kręgosłup.. ale brakuje własnie nóg..
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Witam mam pytanie czy któraś orientuje sie jakie sa ceny za treningi judo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
pewnie zalezy od miasta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
heh dzieki ja akurat we wwrocku mieszkam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
super watek, sama nad tym mysle, by zaczac trenowac... tyle ze troche sie obawiam, ze sobie nie poradze bo nigdy nie mialam talentu do spotru, ruchu...
jutro nadrobie i przeczytam caly watek, ale szukam czegos co bedzie polaczeniem sztuki, filozofii, sportu i samoobrony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Hmm, mam duży talent do piłki ręcznej i kocham ją ze względu na gwałtowność. Lubię też siatkę za siłę uderzenia na ataku. Ale i tego i tego nie trenuję. Byłam bardzo dobra w lekkoatletyce- skoki wzwyż i w dal. Biorąc pod uwage takie moje "ukierunkowania" jaką sztukę walki mi poleciłybyście?
Jestem dość drobna- 167 i 50 kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
wiem, że gimnastycy świetnie sobie radzili w zapasach, ale chyba musisz zobaczyc co ci sie spodoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
up, moze jest jeszcze ktos kto trenowal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.