|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Nie mam wapna jako takiego ale mam tabletki witD plus calcium więc lykam ale coś średnio idzie
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje wam tych zmian na skorze. Jedyne co mnie meczy to krosty ktore po ciazy sie nie zmniejszyly.
W ogóle Zosia dalej ma krosty na policzkach szyi dekoldzie. Nie wien juz od czego. Smarowalan latopiciem linum emolium. Nie jem mleka. Jedynie jogurt nat do owsianki. Dzis kupilan mleko sojowe.
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Ohoho wszystkie śpią żadna nie karmi :p a ja skoro mam te moc
nakarmilam małego i juz prawie spi kolejna pobudka kolo 5 uciekam spać z nim
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cyckam
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj o 19 cyc i od 21 do 22 cyc.
Nie wiem na ile godz. snu maksymalnie moge pozwolić Lilce w nocy. O 4.40 wybudzilam do karmienia. A ta przez sen pocyckala 1 cyca 15 minut a drugiego cyca 10 minut. Wyplula i dalej spi. A teraz meczy ja czkawka. Czy czkawka jest wtedy jak ona za duzo powietrza sie nalyka? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Nie czkawka nie jest od nalykanego powietrza spokojnie
my mialysmy szybka pobudkę o 2 i teraz ale coś nie chce spać jak nigdy bo ją slysze trza wstać
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Moja pojadla ze hej o 21 i spała do 2 napiła sie w 3 minuty i dalej spała do 6 Tylko pozniej zaczęły sie steki na kupe i trwaly az do teraz. Ale nie narzekam, tak to da sie zyc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Aninis mi kazali wybudzać co 3h maks az do odzyskania przez mała masy urodzeniowej. I tu w pl i w USA ten sam schemat Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma non stop czkawke ale dzieci tak mają wizyty położnej się nie bój...połowa wizyty u mnie to papierowe sprawy, obejrzała małego, powiedziała o pepku i kropelkach i mnie obejrzała coś o karmieniu podpowiedziała i tyle nie masz czym się stresować : D
|
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super. Moje marzenie mieć taki brzuszek Ja tam już 2 dni z rzędu brzuszki robię. Ale tak po 10, żeby za bardzo się nie przemęczyć i mieć to poczucie, że się nie obijam. Cytat:
Witam. U mnie noc fakatalna ale ...przez moje starsze dziecko. Poszłąm w kimę o 20:30. Wstałam o 23. Młody zaczął cycać od 00:00 do 2:30 a Mała przyszła na łóżko o 3:00. Nie chciała zejść, wzięłam ją i się rozwrzeszczała i Młodego obudziła. I znów go 2 h usypiałam. Potem godzina może snu i od 6 znów stęka...
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Melduje się po dobrej nocy. Chyba mała odsypiala ciężki dzień jak nigdy zasnęła po 2 i potem po 5 i śpi do teraz. Ja spałam z 6 godzin !!!! To jest szok ![]() Tak to ja mogę żyć ![]() Ciekawe jak będzie w dzień. Swoją drogą wczoraj w necie znalazłam zaklinaczke snów i napisałam do niej ![]() Czekam na cennik i pomyślę czy zacznę z.nią współpracę. Tyle że będę musiała poczekać aż mia skończy z 7-8 tyg żeby można było stosować jej rady i zalecenia . Bo wcześniej dziecko za małe jest i hormon snu jeszcze sie nie produkuje. Ale czytałam różne wypowiedzi mam które jej zaufało i powiem wam że same dobre rzeczy. Po tygodniu dzieci śpią od 19-6 rano ciągiem bez lulalnia, smoczkow i spania w łóżku rodziców oczywiście tyczy to starszych troszkę dzieci niż nasze. U nas by było idealnie jak mała by szła spać o 21 i spala do 7. Oczywiście ze dwie pobudki na cyca ale żeby po nich zasypiala od razu a nie po 4.godzinach lulania ![]() Zobaczę co ona mi odpisze
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
U nas noc jak zwykle
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to wspolczuje nocki.. Moze dzis bedzie lepsze.. U mnie starsza wyjatkowo współpracuje ostatnio bo przesypia całe noce bez pobudki nawet na piciu. Także spi od 19 do 6:30 - 7 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Oj moze potrzebuje bliskości? Ja rano koło 6 biorę mała do nas i spi sobie do 9 smacznie. Ale my mamy 160 łóżko wiec miejsca na tyle Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż zazdroszcze!Cytat:
![]() U nas mały wczoraj zasnął po 22.00. Pobudki o 1, 3, 5.30 i 7.30. A stekania i dzikich odgłosów w nocy co niemiara Aninis u nas też Artus ma czkawki, choć nie tak częste jak zaraz po urodzeniu. Najczęściej po jedzeniu, jak lapczywie pije i nalyka się powietrza. Taka czkawka ponoć nie jest dla bobaskow nieprzyjemna, nie ma sie czym przejmować ![]() Dziś mamy wizytę kontrolną w przychodni, ciekawe ile mały przykoksil. Na moje niedoświadczone oko z piątaka już waży
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To brzmi zbyt pięknie by mogło być prawdziwe ![]() Co macie na obiad bo szukam inspiracji? Wczoraj odgrzewałam sobie pyzy od teściowej ale pyzy bez smażonej słoninki to takie średnie były...
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Ja
na moje oko to ona ma zwyczajnie kolkę bo praktycznie co wieczór ta sama sytuacja. Podaje jej Sab Simplex i przynajmniej ryczy od 23 a nie od 21 :/Teraz zaliczyła fazę aktywności i przeleżała ja sama w leżaczku jak ją brzuszek nie boli to jest złotym dzieckiem... Uspil ja w końcu Michal. Pokiwał lezaczkiem, zaśpiewał piosenkę i w 3 minuty dziecko śpi...Motyl 100 lat :klaski: Pochwal się co Tż ukrył w piwnicy ![]() U mnie na obiad zupa pomidorowa, i klopsy z warzywami i ziemniaczkami. I hektolitry kompotu z jabłek ![]() My lekarza mieliśmy mieć jutro ale nie ma z kim Miska zostawic i musimy przelozyc.... |
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Dybry dybry
)Dla niektórych mniej przespane nocki, dla niektórych bardziej- ważne,że do przodu ![]() Moja w nocy też jakoś o wiele krocej je, czasem 5 minut, czasem 10, czasem 15, ale i tak w dzień lubi sobie więcej pociumkać ![]() Cytat:
Hmmm to ciekawe jkie ma metody. Jeśli rodem z "zaklinaczki dzieci" T. Hogg to odradzam
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl najlepszego kochana:-* :-*
Ja ale super nocki macie Paula brzmi jak jakas czarodziejka:-D My wstalysmy a krosty i czerwone plamy juz do polowy klatki. Cala glowa policzki.. Idziemy dzis na 16 do pediatry niech moze coś zaradzi. Nie pije juz mleka nie jem nic z nabialu kupilam mleko sojowe za 10zl(swoja droga moze wiecie gdzie je taniej znajde?) Moze to płyny dzidzius uczulaja? Ale wtedy uczulenie nie byloby na calym ciele? Mam probke jelp j dzis wypralam w nim bez plybu do plukabia. Ale do lekarza i tak pójdziemy bo w nast tyg jade z nia do wawy a tam.jeszcze nie wiem gdzie co i jak..
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana Chociaż wolałabym dzisiejszy dzień przespać, doła mam jak ten czas zapiernicza. Tusia ma już 2,5 roku, kumata że hej i jej nie przegadasz, Zosia ponad miesiąc i dzisiaj NA PEWNO uśmiechnęła się do mnie pierwszy raz świadomieU mnie dzisiaj obiad z wczoraj, bo zostało. Zrobiłam wczoraj dla mnie i Tusi (bo małżowi zapodałam chińszczyznę, ale to nie dla mnie) takie kotleciki z ryżu, marchewki, piersi z indyka. Fajnie doprawione. Niby w tym jest passata pomidorowa, ale niewiele. Także fajne danie dla matek kp i dobre ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Dziękuję ![]() U nas też miazga z tymi krostami. Najpierw miała na czole, smarowałam tym Emolium i w jeden dzień zeszło. No właśnie, zeszło- na policzki. I z policzków nie chce zejsć, jest coraz więcej dziadostwa i też już ma kilka na klatce piersiowej. Czytałam,że trądzik niemowlęcy jest tylko na buzi. Ale skaza białkowa jak, skoro ja już od dwóch tygodni nabiału nie jem wcale?I brzuszkowych rewolucji też nie mamy.... Zresztą pediatra też mowiła,że to wygląda na trądzik i powiedziała,że mogę podać fenistil, ale ja jakoś nie lubię lekarstw dla takich maluszków jak nie ma konieczności... Co do płynu to nie wiem, żelu z Jelpa używamy, przy Tusi też używałam i był ok, no ale co dziecko to inaczej...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-03-09 o 10:40 |
||
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę to brzmi tak samo jak u mnie..
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl najlepszego
U mnie jakaś zupa jarzynowa na obiad i pieczone udka z warzywami ale co dokładnie nie wiem bo tż odkąd jest robi obiadki
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl samych najlepszosci 😘
U nas nocka ok. Pojadl ostatnio o 21, dojadł 40mm, potem cyc przed 1, po 3, po 5, po 7, o 9, o 10 i śpi. Ja wyniosłam śmieci i piorę. A na obiad to nie wiem jeszcze co będzie żeby dzieci raczyły zjeść... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A nie pisałam Wam ze na moim wypisie wpisali ze poród w 38 tyg, 3300 i 53 cm ...na wypisie P ciąża 2, poród 2...w książeczce juz normalnie...i tu gdzie polozna wypelniala to pisze 41tc a tu gdzie z noworodków to 39 tc... |
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badzia ona jest z polski !! ![]() Jak usiadł na kompa to linka wkleję do niej na stronkę jej ![]() Motylku Wszystkiego najlepszego !! Cudownego mezulka i kochających śpiących całe nocki dzieci ! Spełnienia marzeń i duuuzo zdrówka! ![]() ![]()
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motyl wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
No jak nie kolki to ja już nie wiem
Identycznie jak u Michała, od razu widać że jedne geny... Położna dzisiaj była i zaczynamy działać ze spirytusem dzisiaj...A że wcześnie... Cóż moje garbate szczęście bo Michał z kolkami też tak szybko wystartował Agaczilla u mnie na wypisie Zuzy jest obwód głowy 30 cm, w książeczce już normalnie 36 cm. I zła jestem bo miała badaną grupę krwi i nie raczyli jej wbić w książeczkę... A takie pytanko do mam z niedoczynnością tarczycy w ciąży. jak wyniki waszych maluchów bo Zuza Tsh miała w normie ale podniesione Ft4... |
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
Motylku wszystkiego najlepszego ! Zdrowia i zdrowia ! Pociechy z maluchów i męża
I nie smutaj się
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka mi zasnęła to Odrobilam niemiecki ![]() Pewnie zaraz wstanie bo już się wierci i prezy
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Paula zarzuć linka jak będziesz na kompie
chętnie poczytam )
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Motyl spełnienia marzeń
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mała popołudniu zaśnie to wejde na kompa
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
lamia- jeśli to kolki to współczuję...
motylku- Przede wszystkim Zdrowia i Spełnienia Wszystkich Najskrytszych Marzeń
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

nakarmilam małego i juz prawie spi kolejna pobudka kolo 5 uciekam spać z nim

Super. Moje marzenie mieć taki brzuszek 

Chociaż wolałabym dzisiejszy dzień przespać, doła mam jak ten czas zapiernicza. Tusia ma już 2,5 roku, kumata że hej i jej nie przegadasz, Zosia ponad miesiąc i dzisiaj NA PEWNO uśmiechnęła się do mnie pierwszy raz świadomie