Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-04, 22:59   #2851
B.atka
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Witajcie 30.10.2007 dołączyłam do grona aparatek. Mam 23 lata i żałuję, że nie zdecydowałam się na leczenie wcześniej - kosztowało mnie to wyrwanie dwóch górnych 4 i ósemki. W przyszłości przy zakładaniu ap. dolnego będę musiała usunąć dwie 5...

Załączam zdjątka mojego aparatu Teraz, gdy minął już ból nawet zaczynam go lubić Śledzę to forum od jakiegoś czasu i bardzo dodają mi otuchy Wasze wypowiedzi i aparatowe sukcesy Mam nadzieję, że i ja niedługo będę mogła się nimi pochwalić...
Pozdrawiam B.atka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aparat1.jpg (60,3 KB, 140 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 000_2426.jpg (40,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00432.JPG (87,3 KB, 80 załadowań)
B.atka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 06:19   #2852
smv
Zakorzenienie

Beatko gratulujemy wszyscy drucika
zobaczysz ze juz po 2 tyg zobaczysz piekne efekty )
Stary 2007-11-05, 07:22   #2853
zlosnica85
Raczkowanie

co do opłat wizytę to ja kiedyś zapłaciłam 350 zł ale wymieniałam wtedy dwa łuki i jeszcze szczoteczkę "kieszonkową" nabyłam (15zł).
A leczę się w Wawie...
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 07:29   #2854
yyork
Raczkowanie

B.atka To jest aparat krysztalowy?
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 07:31   #2855
smv
Zakorzenienie

hiehiehie umowilam sie do dentysty piatek 21 i koniec wyrywania zabków)
hehe tata mowi ze pierwszy raz widzi kogos kto by sie cieszył na wyrwanie zeba;P
Stary 2007-11-05, 09:04   #2856
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimisia00 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie maszeruj do ortodonty i nim się obejrzysz będziesz miała śliczne ząbki. Z tego co czytałam tutaj wiele osób sięsprzecza nad tymi ceramicznymi aparatami a tymi zwyklymi"metalowymi" Mi moja ortodontka powiedziałą ze na tych metalowych" idzie szybciej bo lepiej wszystko sięukłada i efekt jest szybszy
Masz rację, nie chcę żadnych kosmetycznych, tylko zwykły metalowy, bo chyba te są najlepsze. Ale właśnie...tylko ja mam uczulenie na taki metal, chyba na nikiel:/

Od konsultacji jak długo się czeka na założenie aparatu??
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 09:09   #2857
Ahtaga
Wtajemniczenie

B.atka - super że się zdecydowałaś chyba każda z nas żałuje że wcześniej tego nie zrobiła
Własie, jaki to aparat? kryształ? Szczerze mówiąc to ja bym metalu nie zamieniła bo te "białe" wydają mi się bardziej widoczne od metalu przez swoją wypukłość i rozmiary Ale najważniejsze żebyś Ty sue w nim dobrze czuła

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 09:49   #2858
anuulaa
Wtajemniczenie

wklejam moje ząbki, widać jak jedynki się rozsuwają po usunięciu piątki

Dzisiaj się umówię do dentysty na kontrolę i przy okazji się doradzę a później wybiorę się do ortodonty na konsultację.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05302.JPG (102,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05312.JPG (93,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05313.JPG (97,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05315.JPG (87,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2007-11-05, 09:57   #2859
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj się umówię do dentysty na kontrolę i przy okazji się doradzę a później wybiorę się do ortodonty na konsultację.
)

rzeczywiście jedynki rozsuwają Ci sie. Nie powinnaś zwlekać bo z czasem może się pogarszać za rok i 8mcy już na bank będą proste.

Ja poszłam na pierwszą wizyte to kazała mi orto zrobić pantonogram(zdjęcie szczeny) i jak już będę miała zdjęcia to miałam przyjść na zakładanie separacji. Tydzień nosiłam separacje i aparat Jednak nie każdy musi mieć separacje. Jeśli masz wystarczająco miejca między siódemką i ósemką żeby założyć pierścienie to odrazu można zakładać aparat.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 11:59   #2860
B.atka
Przyczajenie

smv dziękuję to może śmieszne... ale ja już tylko patrzę w lusterko, czy coś się czasem nie prostuje , choć za wcześnie jeszcze, wiem
Aahtaga, yyork To jest aparat porcelanowy, zapłaciłam za niego 2500... Dobrze się w nim czuję, znajomi mówią, że nic nie widać... No ale słychać tak - Trochę seplenię...
Dolny będę miała prawdopodobnie zwykły, metalowy.

Też bym chciała miec już wszystkie 'wyrwania' za sobą...
pozdrawiam
B.atka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 14:31   #2861
marekroman1
Malowane światłem...

[quote=anuulaa;5700854]Masz rację, nie chcę żadnych kosmetycznych, tylko zwykły metalowy, bo chyba te są najlepsze. Ale właśnie...tylko ja mam uczulenie na taki metal, chyba na nikiel:/

HALLO !!!

Musisz koniecznie powiedzieć lekarzowi, że masz uczulenie na nikiel. Są zamki bezniklowe i nie jest o żaden problem.

Pozdróóófffka.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-05, 14:56   #2862
marcia_71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez B.atka Pokaż wiadomość
Witajcie 30.10.2007 dołączyłam do grona aparatek. Mam 23 lata i żałuję, że nie zdecydowałam się na leczenie wcześniej - kosztowało mnie to wyrwanie dwóch górnych 4 i ósemki. W przyszłości przy zakładaniu ap. dolnego będę musiała usunąć dwie 5...

Załączam zdjątka mojego aparatu Teraz, gdy minął już ból nawet zaczynam go lubić Śledzę to forum od jakiegoś czasu i bardzo dodają mi otuchy Wasze wypowiedzi i aparatowe sukcesy Mam nadzieję, że i ja niedługo będę mogła się nimi pochwalić...
Pozdrawiam B.atka
B.atka ja dołączam już w środę i tez zakładam kryształki
Martwi mnie jednak fakt ,ze ten aparat "odstaję" bardziej niz metalowy,a ja mam dużą wade,bez aparatu mam zniekształcone usta a co dopiero z aparatem
marcia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 15:01   #2863
Tysia129
Przyczajenie

Witam dziwczynki dawno mnie nie bylo.....;dmam zalozone separatorki bo pierscienie beda na 6 aparat na gore w piatek a na dol za 2 miesiace czyli chyba w styczniu ;]
Tysia129 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 16:12   #2864
anuulaa
Wtajemniczenie

Zawsze zakłada się najpierw jeden łuk a dopiero po jakimś czasie drugi? Zauważyłam, że większość z Was tak ma Nie można obu luków założyć na raz?
Stary 2007-11-05, 16:22   #2865
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze zakłada się najpierw jeden łuk a dopiero po jakimś czasie drugi? Zauważyłam, że większość z Was tak ma Nie można obu luków założyć na raz?
Ja miałam założone oby dwa naraz ale to czy zakłada się 2 łuki naraz czy jeden trochę później to chyba zależy od wady. Musisz popytać orto.

A już w środę mam drugą wizytę, już się nie mogę doczekać wybierania kolorków gumasiorów

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 16:50   #2866
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Masz rację, nie chcę żadnych kosmetycznych, tylko zwykły metalowy, bo chyba te są najlepsze. Ale właśnie...tylko ja mam uczulenie na taki metal, chyba na nikiel:/

Od konsultacji jak długo się czeka na założenie aparatu??
ja tez mam alergie na nikiel, ale zamki sa tytanowe jednak lepiej wspomnij o tym orto

Cytat:

idz na kolnsultacje wg mnie nie wygladaja na trudne do wyprostowania, no chyba ze masz jakas wade zgryzu gratis

Cytat:
ja mialam dwa naraz

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 17:40   #2867
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Witam ojjj ale długo mnie tu nie było.... ale wróciłam Muszę się pochwalić, że za ok 6-8 miesięcy prawdopodobnie ściągam aparacik hihi jeszcze trzeba zrobic parę poprawek ale mam nadzieje, że 8 miesięcy wystarczy pozdrawiam

ps. dołączam fotki z 3 tyg noszenia a drugie- 10 miesięcy tak dla porównania nie są super jakości ale widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3tygew5.jpg (114,9 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zabkiyn5.jpg (5,6 KB, 87 załadowań)
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 17:57   #2868
kingkong
Rozeznanie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Zależy jaka wada jeżeli tylko zęby są nierówne to powinny być oba naraz jeśli chcesz. A jak coś gorszego to orto sama zadecyduje
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 18:01   #2869
smv
Zakorzenienie

czesc cihy podmuch wiatru) no no pieknie ci sie zabki naprosowały)

eh a ja dopiero co z zajec wroiclam lediow zyje blee a jutro praktyka i kory -szczerze to mam serdecznie dosc.

Dobranoc aparaciorki I milego wieczorka;-)
Stary 2007-11-05, 18:54   #2870
emer
Rozeznanie

A czy orientuje się ktoś, czy można wybielić zęby jak się ma założony aparat? chodzi mi o takie wybielanie u dentysty. bardzo by mi na tym zależało, ale nie wiem, czy to jest możliwe
Stary 2007-11-05, 19:06   #2871
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez emer Pokaż wiadomość
A czy orientuje się ktoś, czy można wybielić zęby jak się ma założony aparat? chodzi mi o takie wybielanie u dentysty. bardzo by mi na tym zależało, ale nie wiem, czy to jest możliwe

no pewnie, ze mozesz jesli chcesz miec pod zamkami stary kolor o dookola jasniejszy ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-11-05, 19:13   #2872
emer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
no pewnie, ze mozesz jesli chcesz miec pod zamkami stary kolor o dookola jasniejszy ;]
tak się właśnie zastanawiam, czy to będzie aż tak widoczne, że pod zamkami nie zostało wybielone.. miał ktoś może taką sytuację i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce?
Stary 2007-11-05, 19:23   #2873
Achzari
Raczkowanie

GG do Achzari

Hej dziewczyny... dwa lata temu nosiłam aparat ortodontyczny, taki na stałe... Niby mi się ząbki pięknie wyprostowały (miałam kieł i krzywe jedynki ;/) ale teraz po dwóch latach widze, że jedynki znowu mi się krzywią (jedna wychodzi znacznie do przodu przed druga).
Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić, a nie chce znowu zakładać aparatu na stałe ;/

Słyszałam kiedyś o jakiś aparatach co się je nosi przez tydzień ale nie mam pojęcia ile w tym wszystkim prawdy.

Mogłybyście mi coś doradzić?

Achzari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 19:28   #2874
stylex
BAN stały

Ja nosilam staly aparat (gora i dol) przez 2 lata, byla to troche meczarnia, ale musze przyznac ze zrobila bym to jeszcze raz bo efekty sa niesamowite. Mam ochote sie smac caly czas Kazde pieniadze sa tego warte!!!
stylex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 19:55   #2875
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Achzari Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... dwa lata temu nosiłam aparat ortodontyczny, taki na stałe... Niby mi się ząbki pięknie wyprostowały (miałam kieł i krzywe jedynki ;/) ale teraz po dwóch latach widze, że jedynki znowu mi się krzywią (jedna wychodzi znacznie do przodu przed druga).
Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić, a nie chce znowu zakładać aparatu na stałe ;/

Słyszałam kiedyś o jakiś aparatach co się je nosi przez tydzień ale nie mam pojęcia ile w tym wszystkim prawdy.

Mogłybyście mi coś doradzić?
a nosilas retencyjny? bo jesli tak to ja bym poszla sie klocic albo moze przypadkiem rosna ci osemki i psuja caly efekt?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-11-05, 19:57   #2876
Only?
Raczkowanie

Witam Mam mały problem( nie wiem czy był juz ten temat czy nie, szukałam ale nic stosownego nie znalazłam ) chciałabym się dowiedziec wszystkiego o APARACIE PENDULUM , podobno mam miec go załozonego na 2 miesiace , dopiero pozniej stały

Boje się ze beda jakies problemy z Pendulum[em] chodzi mi tu o niezrozumiałe mówienie, problemy z jedzeniem :[
Miałam kiedys aparat ruchomy górny i dolny i zmuszona byłam nosic go cały czas;/ nie wspominam tego mile

Przepraszam za kłopot i gratuluję jakiejkolwiek osobie za przeczytanie tego Pozdrawiam!

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 20:14   #2877
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Only? Pokaż wiadomość
Witam Mam mały problem( nie wiem czy był juz ten temat czy nie, szukałam ale nic stosownego nie znalazłam ) chciałabym się dowiedziec wszystkiego o APARACIE PENDULUM , podobno mam miec go załozonego na 2 miesiace , dopiero pozniej stały

Boje się ze beda jakies problemy z Pendulum[em] chodzi mi tu o niezrozumiałe mówienie, problemy z jedzeniem :[
Miałam kiedys aparat ruchomy górny i dolny i zmuszona byłam nosic go cały czas;/ nie wspominam tego mile

Przepraszam za kłopot i gratuluję jakiejkolwiek osobie za przeczytanie tego Pozdrawiam!
O takich aparatach jeszcze nie słyszałam,ale jak wpiszesz w googla aparat pendulum to na pewno coś znajdziesz(na wypadek gdyby tutaj nikt nic o tym nie wiedział) sama poszperam bo jestem ciekawa cóż to takiego
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 20:20   #2878
Only?
Raczkowanie

hmm no dowiedziałam się tyle że jest to aparat poszerzajacy nie wiem moze poprostu nosi inną nazwę, za tydzien mam montaż pierscieni a tydzien pozniej własnie ten aparat :| jeden wielki stress . jak będe mówiła jak zagraniczna to chyba się zachlastam

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 21:07   #2879
brzozka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania.kk Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Czy w przypadku aparatu samoligatorującego też zakłada się gumki ??
Nie. W tym rzecz, że ligaturki (czyli gumki) są niepotrzebne.
brzozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 21:10   #2880
anuulaa
Wtajemniczenie

A co z leczeniem zębów. Można normalnie je leczyć mając aparat?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości