|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2942 |
|
Przyczajenie
|
Gratuluje z calego serca! Jest dobrze, nie nakrecaj sie..dbaj o siebie i dzidzi...
A odp na pytanko na co sie lecze to juz sama nie wiem jaka jest przyczyna braku ciazy. Zaczne od tego ze chorowalam na niedoczynnosc tarczycy.. ale po wielu latach leczenia jakby choroba sie cofnela w zeszlym roku w czerwcu chyba mialam wszystko sprawdzane i usg i ok.Po wizycie lekarka stwierdzila ze nie mam owulacji i bralam clo, inofem a pozniej tez duphaston. Po paru miesiacach poszlam do innej lekarki i okazalo sie ze mam duzego polipa endometrialnego. Wiec w grudniumialam histeroskopie operacyjna. Dostalam zielone swiatlo..mamy marzec i nic... w zeszlym tyg na wlasna reke zrobilam poziom hormonow... i wg mojego rozumowania mialabym 2 hormony za slabe. Czy jest tu ktos kto zna sie na tych hormonach i na fazach cyklu? Edytowane przez qserduszkoq88 Czas edycji: 2016-03-09 o 08:49 |
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje Iza, nie naczekałas się tak jak przewidywałas na te 2 kreski :P
tak jak mi się wydawało, jak ktos zaciażył szybko za 1 razem to i potem nie bedzie problemu ![]() kciuki za bete i nie opuszczaj nas ![]() witam nowe staraczki! |
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza GRATULUJĘ!!! ciesz się już bez obaw!😀
A co do Twojego gin, może chciał Cię na wizytę od razu po pozytywnym teście w zw z Twoim schorzeniem? Żeby móc Ci przepisać coś na zabezpieczenie ciąży? Nie wiem, nie znam się, ale skoro masz zakrzepicę to może o to mu chodzi? qserduszkoq88, ja się nie bardzo znam na hormonach, ale one często są kluczowe przy niepłodności. Na Twoim miejscu poszukałabym lekarza który zgłębi temat😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz to az rażą dwie kreski![]() cieszę się razem z Tobą i chyba juz nie masz wątpliwości ze jest tam maly człowieczek
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela piękny test
Beta będzie na pewno powyżej 25 Stosunku w tym cyklu, jak często mieliście codziennie, czy bardziej co drugi dzień? Witam nowe staraczki Ja mam dzisiaj 20dc i w ogóle nie bolą mnie piersi. W tamtym cyklu też nie bolały, ale był bezowulacyjny więc myślałam, że to dlatego nie bolą, a z tego co kojarzę to przed braniem anty kilka dni przed @ mnie pobolewały, przynajmniej tak mi się wydaję, 5 lat brałam anty więc ciężko mi sobie przypomnieć ![]() Może jeszcze zaczną boleć... Pocieszcie dziewczyny, że chociaż jedną z Was w ogóle nie bolą a owulacje ma, jest taka?
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zarówno poprzedni jak i ten był owulacyjny. ale ogólnie przed wiesiołkiem zawsze mnie bolały |
|
|
|
|
#2948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To cena taka jak w aptece Cytat:
![]() Witaj i powodzenia Cytat:
Też się staramy 2 lata i nic. Nie wiem czy można powiedzieć że sobie z tym radzę, jakoś żyję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2949 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani businesswoman ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już z pełną mocą Ci gratuluję i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa Kurczę aż mi łezka się w oku zakręciła
|
|
#2951 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wprawisz się na pewno ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, dołączam się do GRATULACJI!!
bardzo się cieszę, że Ci się udało przeslesz nam swoje szczęśliwe fluidy? ;Często się przytulaliscie w tym cyklu? moj Mąż byl chory,wiec u nas ostatnio bylo w niedziele..ale terax raczej nie piwinnam miec dni płodnych,trzeba będzie sie brac niedługo do roboty?![]() I ja witam nowe staraczki
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gorzej że jak przyszła, a ja muszę zrobić badania do 5dc. Ale nie mam skąd wywalić teraz 600zł
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2016-03-09 o 10:59 |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Jak mi się zdarzyło że dostałam @ w trakcie brania to już odstawiałam i @ się rozwinęła, 600zł na badania o ja
|
|
|
|
#2955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mam nadzieję, że dołączy do mnie więcej dziewczyn!!! Cytat:
Pisałam wyżej, całe 4x Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Jestem juz po wizycie. Na usg nie bylo widac pecherzyka
ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac. Przepisal mi dupka i kazal dzis zrobic bete i w poniedzialek powtorzyc a w srode na kontrole i sie wtedy okaze czy jest dobrze czy zle. Jutro odbieram wyniki bety z dzis. Jak myslicie po 7 dniach jaki powinien byc prawidlowy przyrost? W ubiegly poniedzialek mialam 96.
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi juz byc dobrze,pierwszym razem nie wiedzialas na czym stoisz a teraz masz juz obraz sytuacji i wiesz dlaczego tak bylo ostatnio,mysl pozytywnie,a tz nadal ostroznie podchodzi czy troszke entuzjazmu mu sie udzielilo?
|
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczywiście moze za bardzo się spinamy z TŻtem, w płodne seks codziennie. Ale jak tu wrzucić na luz, kiedy tak bardzo chce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przyrostach bety się nie znam, choć to moja druga ciąża betę robiłam pierwszy raz w życiu wczoraj. Cytat:
To, że wiem na czym stoję przeraża mnie o tyle że jeśli nie będę mogła i tak nic tym zrobić, to będę miała 10x większy stres całą ciążę. I tak nie mam pewności, że wszystko skończy się dobrze. Pocieszam się tylko tym że przecież nikt, nawet zdrowe osoby, tej pewności nie mają i jak ma się coś wydarzyć, to się po prostu wydarzy. Zdaję się na los. Tż się cieszy, ale żadne z nas nie szaleje. Martwi się bardzo i jak tylko mówię, że coś mnie zabolało to mnie męczy tym zastanawianiem się, co to mogło być. Ma sporo obaw, bo mam za wysokie tsh, to zapalenie lub Hashimoto (tfuu!), no i ta trombofilia.. Sama jeszcze nie wiem, jak się zachowywać, mam wrażenie, że uspokoi mnie dopiero usg. Cytat:
Nie wierzę, że każda para która bardzo chce nie zachodzi. Znam osobę mega zafiksowaną na pkt zajścia w ciąży. Potrzebowała 3 miesięcy (w tym ciągle zameczala ludzi wokół jak to zajść nie może i jak chce bardzo) i zaszła. Teraz też chce ale wrzuciła na luz bo ma małe, bardzo aktywne dziecko i nie może zajść. Nie ma reguły Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Możesz też zbadać sobie progesteron (7 dpo), jak była owulacja to powinien być na poziomie chyba od 15 w gorę.
|
||
|
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wizyty u lekarza. Ja mialam tak, ze w srode miałam test pozytywny a w poniedziałek poszlam do gina. Na usg jest jeszcze za wczesnie, ale gin moze stwierdzic juz czy szyjka macicy jest rozpulchniona. Moja dala mi od razu skierowanie na badania i do wizyty z usg mialam juz wszystkie wyniki. Moim zdaniem jesli chodzi o usg to lepiej zaczekac az bedzie serduszko, wczesniej chyba nie ma sensu, bo tylko niepotrzebne stresy sie z tym wiaza
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie powinnam mieć dni płodnych jeszcze ale dziwnie mocno pracują mi jajniki. Coś wcześnie. Chyba, że duphaston przestawił. Nie mogę się doczekać wizyty u gina w piatek
|
|
|
|
|
#2963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety. Dziś mama była w swoim ośrodku, pytała o ceny i o wiele taniej wyszło bo ponad 400zł. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Bierz dalej ile masz brać. A jak przyjdzie @ to wtedy odstaw. Tak mi kazał zrobić mój gin.
|
|
|
|
#2965 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam to samo, liczyłam ze 6 będzie szczęśliwa, ale nie wyszło, teraz liczę, że do wakacji się uda... Cytat:
Cytat:
Gratuluję sukcesów zawodowych ![]() Ja juz nie mogę w korpo wytrzymać, mam takiego dola z tym związanego, ze nie wiem co zrobić Muszę tu siedzieć dopóki nie zajdę w ciąże. Najchętniej zaczęłabym rozkręcać jakis biznes, ale nie mamy oszczędności za bardzo i nie chce utopić. Ale intensywnie o tym myśle i w końcu na pewno wprowadzę w życie, bo nie wytrzymam tak długo...PannaIzabela, trzymam kciuki za betę! |
|||
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dobrze!Czary i fluidy już sobie zaaplikowałam, dziękować dobra Kobieto
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
Umówiłam się do gina
Nowego, nie tego poprzedniego.Z gadki przez telefon rewelacja, powiedziałam, że staramy się o dziecko, wypytał mnie o wszystko dzień cyklu, miesiączki itd, powiedziałam, że chcę zrobić monitoring więc wcisnął mnie (kolejki ma po 1 - 1,5 miesiąca) na 25 marca, czyli teoretycznie jak @ przyjdzie o czasie to bedę w 8dc, a jak się spoźni to mogę być jeszcze w trakcie @, ale powiedział, że pierwsze USG przy monitoringu robi się z reguły w 1-10dc i powiedział, ze jak będę mieć @ to jak najbardziej przyjść na wizytę ![]() Powiedział, że gdyby mógł to wcisnąłby mnie jeszcze w tym cyklu żeby zlecić jakie badania zrobić, ale już sobie darujemy i zrobię je jeżeli będzie potrzeba nie w przyszłym a jeszcze następnym cyklu, a pewnie chodziło mu o zrobienie hormonów w 3dc i tak sobie myślę, że ja je i tak zrobię, co myślicie? Na końcu mi powiedział, ze ma nadzieję zobaczyć mnie 25 marca, ale na potwierdzeniu ciąży a nie monitoringu
|
|
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, dziekuje za fluidt
oby podzialaly ![]() Cytat:
powinnysmy miec dni płodne cis okolo weekendu ;U mnie jajniki narazie nie odczuwalne,a tez bralam duphaston...:/ moze u Ciebie szybciej owulka będzie? co kobieta to inaczej przeciez
|
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz kazał zrobić badania lh, fsh w 2-3 dc. Przy okazji progesteron, estrogen, tarczycę, watrobowe, elektrolity, układ krzepnięcia, witamina D, magnez.Ale oczywiście życzę Ci abyś nie musiała! ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Więc i owulka może w ten sam dzień i dwie krechy!!!
|
||
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Cie dobrze rozumiem! Też mnie męczy korpo, jeszcze tam pracuję do końca maja, bo też w domu nie chcę siedzieć całe 9m ale myślę nad własnym biznesem. L4 chce przeznaczyć właśnie na szukanie nowych inspiracji.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

fajnie że jest nas więcej, będzie raźniej! Oby nam się szybko udało 

no teraz to az rażą dwie kreski
cieszę się razem z Tobą i chyba juz nie masz wątpliwości ze jest tam maly człowieczek

ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac.