Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-09, 11:41   #1531
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Rozstawione to ona miała 9 miesięcy temu

: hahaha:
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:43   #1532
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Tez uzywalam bella mama i podklady, ale doslownie 2-3dni, potem zwykle podpaski przez kilka dni i wreszcie wkladki. Dobrze byc jednak przygotowanym bo nie ma reguly ile leci z kobiety.
Co do wizyt - w szpitalu ok, ale na chwilkę i tylko jesli bede miala czas wyjść. W domu dopiero po 2tygodniach.
Podobno teściowa wspomniala cos mężowi ze na lipiec z nikim sie nie umawia, bo byc moze będę potrzebowała pomocy i by przyjechala. On dyplomatycznie odpowiedzial, ze bardzo milo z jej strony. ale jak mi opowiadal, to skomentował ze juz widzi jak tak szybko chcę jednych czy drugich rodziców w domu ale powaznie to myslalam sobie, ze pod koniec lipca nie bylby to taki zly pomysl. Na tydzień, tesciowa b.dobrze gotuję i lubię ja
AGGUSIA aaa widzisz.. przegapilam sprzedaż. Bo nalezalo do lpp.
ANIA kciuki dla kolezanki! Niech maluszek.posiedzi jeszcze w brzuszku!
ASIEK rozsadny wybor z karuzela
CHudziaszek ambitny pracoholik prawie..na szczęście rodzina dla mnie najwazniejsza

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:50   #1533
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Soffinka, specjalnie dla Ciebie rysunek

No i wszystko jasne
Dziekuje!
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:51   #1534
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za miłe słowa Zostaję nadal w szpitalu bo mam ciągle podwyższony wskaźnik CRP czyli jest jakieś zapalenie w organizmie i nie wypuszczą mnie dopóki nie zacznie spadać. Dostałam na to antybiotyk i jutro zobaczą czy się poprawi. Na szczęście wszystko poza tym jest w porządku. Z szyjką nic się nie dzieje a brzuch mnie nie boli przy takich dawkach leków jak mam teraz. Lekko się napina ale to akurat na tym etapie ciąży może się zdarzać i nie ma czym się przejmować. Jestem więc dobrej myśli.

Kciuki za koleżankę! Tu u mnie jest na odwrót, nie ma miejsca na porodówce i dziewczyny z dziećmi leżą z nami na patologii. I wysyp ciąż mnogich jest tutaj. Ze mną na sali są dwie dziewczyny z bliźniakami a na oddziale są jeszcze trojaczki i kolejne bliźniaki.
Co do tych hormonów na płuca to ja tez dostałam i wydaje mi się że dają to każdej od razu jak tylko jest najmniejsze ryzyko wcześniejszego porodu. Tak na wszelki wypadek. A one działają po pewnym czasie dopiero więc wolą nie ryzykować. Słyszałam tylko że po nich bardzo się puchnie. U mnie narazie ten skutek nie wystąpił, miałam tylko wypieki na twarzy co rano przez dwa dni.

Haneczka współczuję Ci bardzo że Cię tak potraktowali Nie rozumiem ich zachowania. Na takim etapie jak my jesteśmy jakieś bóle są dość groźne bo gdyby prowadziły do przedwczesnego porodu to dzieciaczki są jeszcze malutkie. Więc powinni sprawdzić wszystko dokładnie u Ciebie jak się zgłosiłaś a nie tylko mówić że więcej magnezu.... :/ Ja brałam 3 razy dziennie a okazało się że nie wystarczyło to.
Mnie jak przyjmowali to był środek nocy, widziałam że lekarz był zmęczony ale na prawdę dokładnie wszystko zbadał i wytłumaczył. I dali mi od razu dożylnie magnez i zadziałało.
Dziwne podejście w tym szpitalu, w którym byłaś mają... więc lepiej omijaj go z daleka.

Najważniejsze, że jesteś pod opieką. Wiadomo, że każdy chce do domu, ale ważne, żeby ten stan zapalny zniknął

Co do szpitala w którym byłam- pod koniec miesiąca go zamykają! dzięki Bogu.

Ok, zmykam odebrać wyniki i na wizytę,dziś nagranie!!
Trzymajcie kciuki proszę;*

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-09 o 11:52
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:51   #1535
kiara92
Rozeznanie

Hejo

Ja jakoś w teorii zawsze wiedziałam, jak wygląda połóg i cała sytuacja po porodzie, tak, że chyba zdążyłam nieco oswoić się z tą myślą, ale wszystko wyjdzie w praktyce Osobiście przez swoją astmę najbardziej boję się samego porodu, że zrobi mi się duszno, nie będę miała siły oddychać, bo mam tak, że nawet jak jestem po prostu zmęczona to bardzo źle mi się wtedy oddycha, mam takie wrażenie, że nie mam siły oddychać i każdy oddech to duży wysiłek. Z tego powodu boję się też okresu po porodzie, bo niezależnie czy będzie sn czy cc to zmęczona na pewno będę.

Ania Brak słów, co do tego typu zachowań. Obawiam się jednak, że policja niewiele zrobi...

Paula_ck Najważniejsze, że macie dobrą opiekę i dostajesz już antybiotyk

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2016-03-09 o 11:53
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:03   #1536
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MISIA dobrze sobie ustawilas odwiedziny. U mnie nie wpuszczaja na cale szczescie na oddział, wiec jak nie będę chciala to nikt mi sie nie wpakuje.
PAULACK trzymaj sie cieplutko!
KIARA mysl.pozytywnie i nie wpadaj w panikę. Poinformuj tez przed porodem polozna i lekarza, ktory bedzie odbierac porodr ze masz astmę.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:09   #1537
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
sikłam!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:27   #1538
masuriangirl
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Kciuki za dzisiejsze wizyty. Paula_ck - kciuki rowniez za Was, niech antybiotyk szybko zadziała.

Na Mazurach piękna pogoda, lecę na spacer z moją psinką i jej dwójką maluchów. Ma przecudne, 6tygodniowe szczeniaczki
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:16   #1539
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Kciuki za dzisiejsze wizyty. Paula_ck - kciuki rowniez za Was, niech antybiotyk szybko zadziała.

Na Mazurach piękna pogoda, lecę na spacer z moją psinką i jej dwójką maluchów. Ma przecudne, 6tygodniowe szczeniaczki
W końcu zrobiło się u nas ładnie, bo rano nic nie zapowiadało słońca

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Bartek nie dał sobie włosów obciąć
Tyle razy już byliśmy w tym salonie i było ok. A dziś nie i koniec.
Pani nas zapraszala jeszcze później ale nie wiem czy mi się chce znów z nim dyskutować i przekonywac
Stary 2016-03-09, 14:10   #1540
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja jak sie nastawie to mi łatwiej potem tylko najpierw musze wiedziec na co :p a ze wyobrazic sobie nie mogłam to poprosiłam o rysunek :p

Dziewczyny damy rade!! Wyjścia nie ma :p
No dokładnie- trzeba być pozytywnie nastawionym. Tyle kobiet przed nami już dało radę! (łącznie z naszymi mamami ;-)

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Aniu- nie rozumiem ludzi, którzy tak robią i to pewnie dla zabawy jacyś gówniarze, bo im się nudzi... ja kiedyś wychodząc z domu zobaczyłam rysę na swoim aucie, jakby ktoś gwoździem przejechał, przez całą długość auta;/
Co do Twojej sytuacji, to współczuję, ale jak mniemam policja nic z tym nie zrobi nawet. Ewentualnie przyjmą zgłoszenie i na tym się skończy..ale spróbować warto.

Co do porodu i po- to ja bardzo sie cieszę, że dziewczyny tu napisały jak to w rzeczywistości wygląda. Wiem, ze połóg, wiem że ciężko...ale dopiero jak Was się czyta, to widzę jak to może, aczkolwiek nie musi, wyglada!
I mam czas żeby się z tym oswoić kiedyś stresowałam się przed każdą wizytą u ginekologa, bo to krępujące. Teraz nie ma do dla mnie znaczenia większego, jakoś sie przyzwyczaiłam więc z myślą o dużych podpaskach i całej reszty zaczynam sie oswajać

Co do odwiedzin-No właśnie wszystko to kwestia indywidualna. Jeśli kobieta czuje się na siłach i dobrze znosi ten okres w szpitalu może sama kogoś zaprosić Ale pod warunkiem, że właśnie nie będzie to przeszkadzać współlokatorkom.. bo przecież one mogą czuć się zupełnie inaczej... I biedna kobieta leży, chce wstać, a tu obcy ludzie co chwila... co innego mąż i ewentualnie właśnie mama, siostra czy przyjaciółka. Ja odwiedzin też nie chce(na chwilę obecną), a szczególnie muszę na to uczulić teścia- tłuc codziennie do głowy, żeby nie przyjeżdżał to może to uszanuje i zrozumie dlaczego
Myślę, że wprowadzanie obcych ludzi na salę gdzie się leży po CC albo SN to przesada. U nas w szpitalu był pokój odwiedzin- jak ktoś się czuje na siłach na odwiedziny, to czuje się też na siłach żeby podejść z dzieckiem te dwa kroki. Mnie krępowało karmienie nawet przy TŻ współlokatorki (to były początki kp potem to już miałam gdzieś) i w ogóle ciągle coś podciekało - no mało estetycznie. No, ale ojciec to co innego- to też przecież rodzic dziecka i ma prawo być z mamą i dzieckiem.

Cytat:
Genialne : D

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tez uzywalam bella mama i podklady, ale doslownie 2-3dni, potem zwykle podpaski przez kilka dni i wreszcie wkladki. Dobrze byc jednak przygotowanym bo nie ma reguly ile leci z kobiety.
Co do wizyt - w szpitalu ok, ale na chwilkę i tylko jesli bede miala czas wyjść. W domu dopiero po 2tygodniach.
Podobno teściowa wspomniala cos mężowi ze na lipiec z nikim sie nie umawia, bo byc moze będę potrzebowała pomocy i by przyjechala. On dyplomatycznie odpowiedzial, ze bardzo milo z jej strony. ale jak mi opowiadal, to skomentował ze juz widzi jak tak szybko chcę jednych czy drugich rodziców w domu ale powaznie to myslalam sobie, ze pod koniec lipca nie bylby to taki zly pomysl. Na tydzień, tesciowa b.dobrze gotuję i lubię ja
AGGUSIA aaa widzisz.. przegapilam sprzedaż. Bo nalezalo do lpp.
ANIA kciuki dla kolezanki! Niech maluszek.posiedzi jeszcze w brzuszku!
ASIEK rozsadny wybor z karuzela
CHudziaszek ambitny pracoholik prawie..na szczęście rodzina dla mnie najwazniejsza
Mi teściowa pomogła-tydzień właśnie gotowała. Naprawdę super pomoc.
Paula-będzie dobrze
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:31   #1541
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nadrobiłam, ale nie wiem co napisać- jakoś nie umiem się wbić w pierwszej ciąży jakoś byłam dużo bardziej aktywna na naszym wątku ciążowym

Misia apeluję do Ciebie- proszę o link do medeli swing
Wrzuce Ci wieczorem obiecuje
Teraz jestem u rodzicow bylam na pazokciach i u kosmetyczki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:45   #1542
haneczkab92
Ania

Witam się po wizycie
Wszystko jest w porządku, wyniki również.
Najprawdopodobniej złapałam jakiś wirus, bo w nocy kilka razy miałam biegunkę..Mam odstawić leki na razie i obserwować.

A Hania ma się dobrze, choć bardzo leniwa była nagranie mam
Poniżej zdjątko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00118~2.jpg (76,9 KB, 27 załadowań)

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-09, 14:50   #1543
Miqesi
Wtajemniczenie

haneczka, super, że wszystko w porządku
Hania jest śliczna
Ale mamy tutaj laseczki na forum

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:53   #1544
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
KIARA mysl.pozytywnie i nie wpadaj w panikę. Poinformuj tez przed porodem polozna i lekarza, ktory bedzie odbierac porodr ze masz astmę.
Dzięki Staram się i na co dzień nie przeżywam co to będzie, ale gdzieś ten lęk jest. Muszę przegadać temat porodu z moim pulmonologiem na następnej wizycie, bo myślę, że dostanę jakieś wytyczne, jakie leki przyjąć, w jakich dawkach, chociaż wydaje mi się, że podczas porodu powinien to ktoś nadzorować, ale nie wiem, jak to jest w praktyce.

Ja po porodzie chcę tylko odwiedziny męża, no i rodziców, ale już w mniejszym zakresie. Potem w domu, jak się już ogarniemy to spoko, ale uważam, że na początku to tak średnio z odwiedzinami.

Zachęcona Waszymi łowami, przeszukałam internety w poszukiwaniu jakiegoś w miarę dobrego lumpeksu w Krakowie i dzisiaj wybrałam się do jednego z polecanych i mistrzynią zakupów to ja nie zostanę. Może wynika to z tego, że już wszystko dla małego mam i w zasadzie nic więcej nie potrzebujemy, ale gdybym znalazła coś super to bym kupiła. Było dużo ubranek, ale wszystkie takie w miarę zwykłe, niektóre ładne, niezniszczone, dobrej jakości, ale te które już kupiłam nowe też takie są. Jeszcze dla dziewczynki to bym znalazła coś ekstra, ale dla chłopca nie i w rezultacie wyszłam z niczym.

Haneczka Śliczna!

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2016-03-09 o 14:54
Stary 2016-03-09, 14:56   #1545
Miqesi
Wtajemniczenie

kiara, ja nie umiem kupować w SH, więc rozumiem.
Nawet wolę na Allegro sobie przejrzeć ubranka, przynajmniej nie tracę czasu.

Stary 2016-03-09, 15:01   #1546
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po wizycie
Najprawdopodobniej złapałam jakiś wirus, bo w nocy kilka razy miałam biegunkę..Mam odstawić leki na razie i obserwować.

Poniżej zdjątko
Jaka ładna dziewuszka
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:02   #1547
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
kiara, ja nie umiem kupować w SH, więc rozumiem.
Nawet wolę na Allegro sobie przejrzeć ubranka, przynajmniej nie tracę czasu.
No dokładnie
Stary 2016-03-09, 15:11   #1548
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tż dzwonił okazało się że opony są przebite ... stoi na ulicy Zaraz wychodzę i idę na policje!
Aniu, co za chora sytuacja! Ludzie to mają nasrane w głowach

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ze smiesznych sytuacji na porodowce to ja podczas cc mialam na stopach skarpety
Ja też miałam skarpetki i przydały się, bo jak mnie zszywali totakich dreszczy dostałam, że nie mogłam ich opanować. Przynajmniej w stopy było mi ciepło

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Powiem Wam,że planuje po ciąży zwracać wieksza uwagę na kobiety w ciąży ustępować miejsca itd.
Ja po ciąży zwracam ogromną uwagę na ciężarne

Cytat:
Witam się po wizycie

Poniżej zdjątko
Piękna Haneczka

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:48   #1549
ewka555
Zakorzenienie

Haneczko dobrze ze to nic poważniejszego, kuruj sie teraz żeby choroba Cie nie rozlozyla i odpoczywaj na te nie mogę zdj zobaczyć...

Anuszka u mnie to samo bylo, tyle ze po Sn. Jak mnie zszywali to mega dreszczy dostałam i potem jak leżałam z mala na poporodowej to tez mega sie trzęsłam.

Dzis mąż wolne ma i wzięliśmy sie troche za porzadki w domu, troche ogarnęliśmy ciuchy dla młodego, niby nic a czuje jakbym pole przeorala Jadę właśnie na wizytę
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:56   #1550
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,idę jutro na usg szyjki,bo gin podejrzewa,że mi się skraca. Orientujecie się jakie są tego konsekwencje?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:08   #1551
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny,idę jutro na usg szyjki,bo gin podejrzewa,że mi się skraca. Orientujecie się jakie są tego konsekwencje?
przedwczesny poród.
ja też idę we wtorek sprawdzić, czy szyjka mi się nie skraca.

Stary 2016-03-09, 16:25   #1552
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:27   #1553
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja też miałam skarpetki i przydały się, bo jak mnie zszywali totakich dreszczy dostałam, że nie mogłam ich opanować. Przynajmniej w stopy było mi ciepło
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Anuszka u mnie to samo bylo, tyle ze po Sn. Jak mnie zszywali to mega dreszczy dostałam i potem jak leżałam z mala na poporodowej to tez mega sie trzęsłam.
Te dreszcze to chyba z wycieńczenia po wysiłku, bo ja też dostałam okropnych, a samego szycia nie pamiętam, bo byłam pod narkozą...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:27   #1554
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Haha,bo ona jeszcze w tym nie chodziła i jest nieświadoma

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-09, 16:31   #1555
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Poniżej zdjątko
śliczna
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:47   #1556
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Te dreszcze to chyba z wycieńczenia po wysiłku, bo ja też dostałam okropnych, a samego szycia nie pamiętam, bo byłam pod narkozą...

Tak, na pewno ... Polezalam godzinę na poporodowej i wygonili mnie, żeby iść się umyć. Gdyby nie tz, to po drodze kilka razy bym zemdlała, pod prysznicem tez mnie trzymal bo przez ręce normalnie sie przelewałam.

A skąd potem nagle sily przy dziecku się wziely to ja nie wiem, kobiecy organizm jest jednak mega 😁

Czemu szyli Cię pod narkozą? Po Sn? Tak tragicznie bylo?
Stary 2016-03-09, 16:51   #1557
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie

Poniżej zdjątko
Bardzo się cieszę że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki żeby jednak podejrzenia się nie potwierdziły

Ja w pierwszej ciąży mialam tak, że mi w 22 tyg szyjka się skrócila , wiec zagrozenie przedwczesnym porodem, miałam zakaz pracowania, kierowania samochodem. Musiałam jak najwięcej leżeć. No i brać luteine. Później jeszcze doszedł mi fenoterol. I tak do końca ciąży
Boje się ze w tej może być podobnie , choć na razie ok.
Stary 2016-03-09, 16:53   #1558
ania230
Zakorzenienie

Tż ledwo dojechał do pracy okazało się że w obie opony był wbity patyczek który powodował że uciekało powietrze i przy jednej oponie było przecięte... więc wyszedł z pracy pojechał jako tako do pierwszego lepszego mechanika i kupił opony. 500 zł nie nasze... ale spokój na 2 lata.
I na pewno będzie parkował w innym miejscu... a i przyznam mi się że wcześniej ktoś mu zakleił okno klejem i nakapał kleju do zamka więc ewidentnie ktoś specjalnie to zrobił a ja jestem przekonana na 99% że to były osoby z tego domu! i jak się wkurzę to wezmę zrobię kupę do woreczka i wysmaruje klamkę i drzwi do bramy!!!! I będą mieli gówniana robotę do posprzątania!!! Jestem wściekła!

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Kciuki za koleżankę! Tu u mnie jest na odwrót, nie ma miejsca na porodówce i dziewczyny z dziećmi leżą z nami na patologii. I wysyp ciąż mnogich jest tutaj. Ze mną na sali są dwie dziewczyny z bliźniakami a na oddziale są jeszcze trojaczki i kolejne bliźniaki.
Co do tych hormonów na płuca to ja tez dostałam i wydaje mi się że dają to każdej od razu jak tylko jest najmniejsze ryzyko wcześniejszego porodu. Tak na wszelki wypadek. A one działają po pewnym czasie dopiero więc wolą nie ryzykować. Słyszałam tylko że po nich bardzo się puchnie. U mnie narazie ten skutek nie wystąpił, miałam tylko wypieki na twarzy co rano przez dwa dni.
Zostaje w szpitalu tak długo jak będzie trzeba, bo lekarz jej powiedział że w każdym momencie może urodzić.
Bardzo się denerwuje itp pewnie sama bym tak miała,ale staram się ja w podbudować Najważniejsze że okazało się że w tym szpitalu koleżanka koleżanki jej mamy pracuje jako położna i będzie do Niej zaglądać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-03-09 o 16:56
Stary 2016-03-09, 16:54   #1559
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę że wszystko w porządku

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Trzymam kciuki żeby jednak podejrzenia się nie potwierdziły

Ja w pierwszej ciąży mialam tak, że mi w 22 tyg szyjka się skrócila , wiec zagrozenie przedwczesnym porodem, miałam zakaz pracowania, kierowania samochodem. Musiałam jak najwięcej leżeć. No i brać luteine. Później jeszcze doszedł mi fenoterol. I tak do końca ciąży
Boje się ze w tej może być podobnie , choć na razie ok.

Oby się nie powtorzyla sytuacja !

Mi sie w 1 ciąży tez skracala szyjka, ale leków nie dostałam. Mialam jak najwięcej leżeć. Termin mialam.na 30/31grudnia, modlilam sie żeby donosić do stycznia, no i przenosilam w sumie 10 dni 😁
Stary 2016-03-09, 16:56   #1560
haneczkab92
Ania

Dzięki dziewczyny
Normalnie nie mogę uwierzyć, że nasze dziecko tak rośnie!
w ogóle wszystkie te maluszki już takie duże!

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dzięki Staram się i na co dzień nie przeżywam co to będzie, ale gdzieś ten lęk jest. Muszę przegadać temat porodu z moim pulmonologiem na następnej wizycie, bo myślę, że dostanę jakieś wytyczne, jakie leki przyjąć, w jakich dawkach, chociaż wydaje mi się, że podczas porodu powinien to ktoś nadzorować, ale nie wiem, jak to jest w praktyce.
Narazie spokojnie a porozmawiasz z lekarzem i będziesz wiedzieć co i jak

Cytat:
No już wiesz, bo Ci dziewczyny napisały. Ale trzymam kciuki, żeby podejrzenia okazały się niesłuszne;*

Aniu- dobrze, że koleżanka jest pod opieką A co do Waszego auta. Nie denerwuj się, bo to nic nie da;*

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-03-09 o 16:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości