![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Jeśli nie masz na niego alergii to polecam Ci ten krem: http://aptekagold.pl/ederix-krem-200-ml.html Z olejków na noc u mnie sprawdza się Evree Magic Rose i Evree Golden Argan. Mam cerę makabrycznie suchą, wrażliwą w kierunku AZS, naczynkową. Inna opcja to ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...cy-rumien.html Ja go używam zimą nawet na dzień. Taniej dostaniesz chyba w sieci Superpharm.
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostępne w sklepach internetowych i zielarskich. (np. blisko natury) Na kwc jest parę pozycji mydeł ręcznie robionych. Poza tym w google- hasło naturalne mydła, wyskoczą sklepy. Z rossa Alterra, Isana- mydła w kostce Luksja Nostalgia Mydła w płynie Isana i Biały Jeleń Poza tym Isana Med.- kremowy żel pod prysznic z olejkami http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...43373,1765,729 Spróbuj smarować dłonie olejami (lnianym, kokosowym, masło shea, avocado, jojoba). Możesz też robić kąpiele olejowe. Poza tym maseczki z siemienia i płatków owsianych. Kremy odżywcze np. Epikrem w tubie, Evree, Anida Nie wiem czy u Ciebie nie jest to oznaka alergii lub czegoś innego. Może warto wybrać się do lekarza, coś doradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1144 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny, u dermatologa byłam, stwierdziła, że tak już po prostu mam i powiedziała, żebym okładała dłonie olejem kokosowym, więc to mam w planie robic ![]() Mam krem evree różowy, miałam ten mały czerwony ale jak ręce są mocno podrażnione (właśnie jakby poparzone) to po tych kremach jest gorzej bo ręce zaczynają piec i bolec, jedyne co wtedy pomaga to maść z wit. A. (tak na co dzień kiedy ręce są po prostu suche to się sprawdzają). Przez to wszystko teraz dłonie wyglądają jak u staruszki ![]() Wypróbuję te mydełka o których pisałyście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ops, widzę, że się powtarzam :P Edytowane przez kaasiaa66 Czas edycji: 2016-03-09 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXVIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak samo jest z podkładem - kiedy się warzy, to przez RZ. Waży się coś na wadze, a warzy się śmietana, tak samo jak można sobie nawarzyć piwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXVIII
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;57034251]jak widzę "zważył mi się podkład", to od razu mam przed oczami butelkę podkładu stojącego na wadze
![]() :d ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z kremów do rąk Evree w białej tubie jest super, nic nie piecze nawet gdy skóra jest popękana do krwi (wiem co mówię, miałam tej zimy takie atrakcje).
![]() |
#1150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kremowy numer jeden do podrażnionych dłoni to zdecydowanie krem Lirene Regeneracja. Drugą zimę z rzędu ratował mi tyłek a problemy z dłońmi mam kosmiczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1153 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1155 |
Wredny kotecek
|
Jeśli chodzi o kremy do rąk to ja polecam mediderm - ogromna tubka w aptece kosztuje około 6zł i działa cuda :P Jest to krem dla osób z egzemą/atopowym zapaleniem skóry, świetnie działa zwłaszcza nałożony grubą warstwą na noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Czarna owca
|
Moje dłonie uratowała kiedyś skoncentrowana Neutrogena w biało-niebieskiej tubce. Dzięki temu kremowi przestały pękać i krwawić, nie mogłam poznać własnych dłoni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kremów Evree jak mam bardzo podrażnione to pomaga mi tylko czerwone serum albo wersje Instant Help (w białej tubie). Inne są za słabe. Olej kokosowy? No nie wiem. U mnie się nie sprawdził. Sprawdza się za to np. masło shea. Wygodnie używa mi się wersji z Yves Rocher. Kupiłam też masła z Nacomi, ale są twarde jak kamień, trudniej je rozgrzać. W zimie na noc smaruję właśnie obficie masłem shea. Maść z witaminą A może Ci pomagać bo jest po prostu tłusta, a jak skóra ma za mało lipidów to trzeba ją natłuścić. Możesz Alantan Dermoline A+E stosować. Kremy i serie typu Emolium, Dermedic Linum. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Bardziej pomagał mi np. czerwony krem Garnier. Ale Evree Instant Help jest jeszcze lepszy. Choć i tak po sobie wiem, że ważniejsze jest czym myję ręce niż krem bo jak środki myjące uszkodzą mi skórę to nawet najlepszy krem potrzebuje potem sporo czasu by odbudować zniszczenia. No i trzeba nosić rękawiczki wychodząc z domu. Ja noszę cały sezon jesienno-zimowy. Od listopada do maja. Muszę, jak tego nie robię to od samego wiatru, różnicy temperatur pęka mi skóra na dłoniach. Dla mnie najlepsze są rękawiczki skórzane z lekkim ociepleniem wewnątrz. Zimnego wiatru nie przepuszczają, utrzymują temperaturę w sam raz dla dłoni, w miarę stałą. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Fakt tani i zalecany przy atopii, ale chyba są lepsze kremy. Choć może troszkę droższe.
![]() |
#1158 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to wygląda tak, że gdyby nie taki zapis to nie mogły by być wprowadzone na polski rynek. Producent jest kryty, bo informacja na opakowaniu jest. Ja mam z serii Butterfly Colors neonowy żółty i malowałam nim naturalne. Czy szkodzi? Nie widzę różnicy między innymi lakierami. Nie wiem jak by było w przypadku różowego czy pomarańczowego, żółty mi płytki nie zabarwił. Miałam kiedyś lakier Wibo w kolorze mocnego koralu do naturalnych i po zmyciu mimo użycia bazy pod lakier miałam żółte paznokcie i tylko odrost wyglądał zdrowo. Bardziej bym się obawiała używania odżywki Eveline ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaki polecacie balsam do ciała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Makeup challenge winner
|
Jeśli ktoś już w posiadaniu paletki Wibo, tego zamiennika Urban Decay, to bardzo proszę o pinie.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2016-03-09 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
To zależy czego oczekujesz, Evree w białej butli jest fajny.
![]()
#1165 |
Przyczajenie
|
A probowalyscie vaseline krem do rak. Mam taki rozowy, nie mam klopotow ze skora, ale szybko sie wchlania i dlonie wygladaja naprawde super. To jedyny krem od bardzo dawna, ktory skonczylam i kupilam drugi. Przewaznie zaczynam uzywa i kupuje nastepny. Mozecie cos polecic na popekana skore w przypadku alergii pokarmowej. Corka ma masakre na dloniach, a nie chce zeby stosowala masci sterydowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Oooooj tak, super kolorek, szczególnie na lato
![]()
#1167 |
Zakorzenienie
|
http://www.opiniodajnia.pl/rossmann-gazetka-10-03-2016/
Wezmę jakiś szampon Biovax i maseczkę, ale nie wiem które ktoś coś ? :P Oooo opłaca się kupić balsam Evree czyli dwa za 21.99 ?
Nie używamy cukru ![]() 10.03.2019 ![]() 17.03.2019-Zuzia ![]() Edytowane przez Smerfetka696969 Czas edycji: 2016-03-09 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak te. Ale na zaminnik urban decay polecano make up revolution
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.