Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-09, 13:15   #991
NetaC
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Dziwne jak lekarz lekarzowi nie równy.
Jedna na nfz ma super opieke a druga nie.
Bez sensu...
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:17   #992
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cloche ja wiem ze Ty z dobrego serca o tym piszesz. I dobrze, trzeba byc swiadomym co do kuzynki...sama mi sie chwalila ze poszla bez malego do lekarza rodzinnego "po pomoc" bo z tym zabkowaniem jego nie mogla wytrzymac. Ja nie znam lekarza ktory sam z siebie wypisze dziecku zdrowemu, rozwiajacemu sie ksiazkowo leki na uspokojenie ale ona jest tak zmeczona i cieszy sie ze maly dostal sie do zlobka od czerwca a ona do roboty wraca dopiero w sierpniu..." W koncu sobie odpoczne a nie wiecznie orka"....tak mnie jej gadanie wkurza bo wiem jakie jazdy mialy kolezanki a ona sie uzala nad soba nie wiedzac jak moglaby miec zle. Z reszta...zaufanie do medykamentow wyssala z mlekiem matki. Mama mi opowiadala ze jak Justynka byla mala to na wszystko dobry byl lekarz i jego recepty

Agata no rzeczywiscie do dupy. Ale w piatek bedziesz mie USG to sie nie denerwuj, lepsze to niz nic a szyjka sie nie stresuj...jak widzisz, lepiej nie wiedziec bo masz mniej stresu

ja tam wole moje wizyty na fundusz niz te teraz, prywatnie po zmianie lekarza. Za 10 minut place 100 zl. A na NFZ siedzialam po 30 minut... Z tym ze na szczescie teraz mimo tego ze prywatnie chodze to mam badania za darmo, na druku szpitalnym

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:38   #993
Polinezyjka
Zakorzenienie

Salud to daj znac za jakiś czas jak Ci się ten żel uzytkuje, bo to mój plan na przyszłość

Czy jak wam dziecko naciska na szyjke to was to kluje przy chodzeniu?

Ja pitolę! Dzis to jakas masakra ! Chodzić nie mogę tylko aua aua bym mowila :O z tramwaju i do tramwaju i do hehe to byl duży wyczyn żeby dojść! Ale dalam rade , teraz idę do koleżanki i kurczę aż się boje.

Sara dzis swiruje, akurat sie wynienilysmy bo ja dzis senna. W trakcie jogi ona cwiczyla własną jogę.

W tramwaju tak sie wypinala z jednej drugiej plus cisnęła na szyjke ze myślałam ze nie dojade no mala agentka

A i przez tego kalafiora i pokechanie na jogę godzinę za wcześnie kupiłam layner catrice:P kupilabym szminkę ale ta jedyna ktora byla dla mnie została wykupiona.

Chce ją! Musze zapisać numer i w kwietniu zamówię
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:46   #994
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie pieluch tetrowych, flanelowych? Bo tak wrzucilam właśnie do prania i się zastanawiam czy aby za mało nie mam. Juz nie pamiętam ile tego się zużywa ale chyba dużo na początku
tetry białej mam chyba z 7 sztuk i do tego 7 kolorowych i 10 flanelek

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Udało mi się dopaść zdjęcia z mężowego telefonu:
Ubranka, wybrane zdjęcia

Kilka moich ulubionych Tygryski i sukienusie
I najbardziej dziewczyński zestaw bodziaków szaro-biało-różowe w króliczki.

Plus moja córa wybierająca się na spacer...
sukienka z truskawami jest super

mój Młody tez mi takie atrakcje funduje, nierówności brzucha kilka razy dziennie to standard
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Cholera !

Kalafior jak nigdy dotąd!!!!!

Pojechalam na jogę godzinę za wcześnie !!!!!!! W pon i pt mam na 11, a środy od 12. Geniusz. To nic... Idę do hehe a potem moze superpharm i empik. Moze od razu kupie książkę dla męża na urodziny

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Do Hebe a nie hehe
uwielbiam Cie masz chociaz pretekst do zrobienia zakupów

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Cloche wszystkiego najlepszego

Ja po wizycie. Tętno cały czas wysokie, w miesiąc przybył mi 1 kg, hemoglobina 107 więc dostałam żelazo. Pobrał mi wymaz na gbs, nie musiałam pytać, położna od razu zaniosła próbkę do labu. Na poniedziałek dostałam skierowanie na ktg, następna wizyta zależy od jego wyniku, bo gin akurat w pon ma dyżur na oddziale to sam zobaczy co i jak.
Zwolnienie wypisał mi już do tp ale stwierdził, że niedługo mogę urodzić i się zdziwi jak w święta będę jeszcze w dwupaku.
Zaczyna być ciekawie
ooo jakie wieści, ciekawe czy przeczucie gina się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
ale dzisiaj ekscytujące wieści!
Sunshine-moje gratulacje! Mam nadzieję,że ksieżniczka ma się dobrze. Z niecierpliwością będę czekać (pewnie wszystkie czekamy) na szczegóły.
Cloche-wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
My od poniedziałku kończyliśmy zakupy wyprawkowe. Mam już nawet zasłonki i firanki,tylko trzeba skrócić,ale to pikuś. Wczoraj dokupiłam ostatnie duperele i w sumie 2 grube rzeczy-foteliki-dla młodej i duży dla starszaka. Jeszcze małżon ma mi za chwilę przywieźć wodę i cukierki do torby i na tym kończę pakowanie. Kamień z serca,bo ciągle myślałam,ze jak coś wyjdzie po drodze,to będę nie ogarnięta.
Przyszło zamówienie z triny-ale jestem zadowolona,już wszystko wypróbowałam i naprawdę fajne są te rosyjskie kosmetyki. Zamówiłam też białą glinkę do mycia i maseczkę w takich małych saszetkach-będa jak znalazł do szpitala. Chociaż przy okazji zakupów w aptece poprosilam panią o jakieś próbki kremów,żebym miała do torby zamiast pełnowymiarowych słoików to się tak wczuła,że mam kupę kremow, podkład,szampony żele i balsamy,plus szukała jeszcze dla maluszka.
Jeszcze wczoraj zajrzałam do drogerii,żeby kupić małej żel do mycia z sylveco i oczywiście wyszłam jeszcze z żelem do mycia twarzy tymiankowym (Poli pytałaś o niego,ale jeszcze nie stosowałam) i tą pomadką peelengującą-jest superśna.
Dobra,zabieram się za obiad,zajrzę wieczorkiem
super ze zakupy udane
też mam tę białą glinkę ale jeszcze nie testowałam

w pomadce też jestem zakochana nie pamiętam kiedy miałam tak gładziutkie usta

co do próbek też chomikowałam od jakiegoś czasu żeby mieć do szpitala

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Weź nie strasz
Ja się nastawiam na taki wymagający egzemplarz, jeśli będzie inaczej to super, ale wole założyć "najgorsze". Kurcze po Twojej wypowiedzi muszę stwierdzić, że moja kuzynka ma dziecko-anioła. A narzekała ostatnio na "kolki"...jeden dzień mały miał kolkę podobno..przez 30 minut i ona zajechana. Teraz mu idą zęby i ona do mnie, że już wytrzymać nie może i daje małemu krople na uspokojenie od lekarza (na receptę). A Kuba śpi prawie całą noc, sam potrafi się sobą zająć jak ona ma ochotę książkę poczytać, lgnie do innych ludzi. Praktycznie nie płacze! Chyba to jej narzekanie powinna sobie wsadzić w buty...a mały ma 9 mcy!

piona!

Jadłam bułkę, mięciutką, świeżą i mi szyna retencyjna wypadła kolejny wydatek cholera!!!!!!!!!!!!!
masz racje ze lepiej być miło zaskoczonym
jeżeli Młody wda sie w tatusia to nie będę miała lekko, był z tych wyjątkowo marudnych dzieciaków i co wiecej jeśli chodziło o noszenie itp uznawał tylko mamę

a kuzynka serio nie ma pojęcia co to znaczy kolka i marudne dziecko, bo maluch z tego co piszesz cudowny i mało wymagający

co do szyny to u mnie się na szczeście trzymają, ale tez miałam taką akcje przy jedzeniu miękkiej bułki i to jakies 2 dni po założeniu szyny
całe szczescie orto nie chciała kasy za ponowne założenie
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:51   #995
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Salud to daj znac za jakiś czas jak Ci się ten żel uzytkuje, bo to mój plan na przyszłość

Czy jak wam dziecko naciska na szyjke to was to kluje przy chodzeniu?

Ja pitolę! Dzis to jakas masakra ! Chodzić nie mogę tylko aua aua bym mowila :O z tramwaju i do tramwaju i do hehe to byl duży wyczyn żeby dojść! Ale dalam rade , teraz idę do koleżanki i kurczę aż się boje.

Sara dzis swiruje, akurat sie wynienilysmy bo ja dzis senna. W trakcie jogi ona cwiczyla własną jogę.

W tramwaju tak sie wypinala z jednej drugiej plus cisnęła na szyjke ze myślałam ze nie dojade no mala agentka

A i przez tego kalafiora i pokechanie na jogę godzinę za wcześnie kupiłam layner catrice:P kupilabym szminkę ale ta jedyna ktora byla dla mnie została wykupiona.

Chce ją! Musze zapisać numer i w kwietniu zamówię
też mam takie kłucia czasem
do tego młody zaczyna na pęcherz cisnąc i ledwie wychodze z toalety juz bym szła drugi raz

dziś się zmęczylam krótkim wyjściem i specjalnie czekałam na przystanku na nastepny tramwaj bo w tym który podjechal było sporo ludzi i z pewnoscia nie miałabym gdzie usiąść

wpadłaś ostatnio w wir kosmetycznych zakupów
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:00   #996
lulka19
Zakorzenienie

Ja nie mam kłucia, ale mam potworne bóle bożeny

Zaraz jadę na KTG ale musze jeszcze do pepco wstąpić
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:06   #997
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy a u mnie minelo juz chyba 1,5 roku albo 2 lata od sciagniecia aparatu i takie cos? Odstawal kawal drutu i...pociagnelam go po prostu bo by mi cala gebe poranilo musze sie umowic do dentysty...pewnie 200 zl znow czemu akurat teraz wiesz moze jak dlugo powinno sie nosic ta szyne? Masz girna i dolna? Bo ja na gorze nie mam w ogole-stwierdzil ze strefa nagryzowa i nie ma sensu. Jakis czas mialam taka na noc zakladana ale juz jej nie uzywam

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 14:09   #998
gosiulka22
Wtajemniczenie

ja mam i kłucia i bóle bożeny. Ale zauważyłam, że im więcej chodze, ruszam się tym mniej boli. Najgorzej jak się tak zasiedzę w domu albo rano po nocy mnie boli wszystko. Także dziewczyny polecam ruch

U mnie nawet wyszło słońce w południe wiec byłam na długim spacerze z córką potem ona biegała po ogródku a ja wygrzewałam się do słońca na huśtawce Pozatym zjadłyśmy jakiś szybki obiad, pranie dla młodego x2 wstawione i wywieszone to jutro czeka kolejna porcja prasowania.
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:57   #999
cloche
Zakorzenienie

ja sopie steka zapodalam na obiad w ramach rozpieszczania kubkow smakowych i zapasow zelaza

tak jakos spokojniej dzisiaj, albo mi sie wydaje? pewnie sie co niektore przestraszyly akcja u sunshine i pakuja torby

a co do pogody, wczoraj nawalilo sniegu znowu, dzisiaj sladu po nim nie ma i jest piekne slonce - chyba zaraz ide na taras doladowac baterie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:02   #1000
kopycio
Rozeznanie

Iwoncia mysle, ze idzie sie przyzwyczaić dobrze, ze brzuch zniknie to bedzie lzej

Gosia Tabaska ja teraz bym tylko zrobiła większe górne skrzydełka, takie grubsze, ale tak rozmiarowo wydaje mi sie ok. Maluszka główka sie zmieści, potem dorobię oczy i bedzie motylek, przytulanka

Agata No nieciekawie.. Kochane NFZ...

Gosiulka u mnie na odwrót jak leżę to jest ok, jsk chodzę tez, ale jak po chodzeniu sie położę to juz wstac nie moge

Noce z Maluchami
Coraz bardziej zaczynam doceniać, ze mam rodzicow za rogiem, najwyzej mama na spacer z Młodym a ja w kime zobaczymy w praniu co wyjdzie.

Delikatnie mówiąc jestem przerażona tym jak sobie poradzę, ale pocieszam sie, ze nie ja pierwsza i nie ostatnia. Inne dawały rade to dlaczego nie ja

Widze błękitne niebo, cudna dzis pogoda

Pepco
Widziałam ostatnio fajne pluszowe sprężynki np na pałąk od nosidełka albo do wózka, jakby ktos szukal
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:23   #1001
madziara889
Zakorzenienie

Poli mnie dzisiaj tak zaczęło nawalać jak szłam, że musiałam chwilę postać, myślałam, że do samochodu nie dojdę.
Często też czuję kłucie przy wstawaniu.

Kuźwa kaszel mi się przypałętał, niby nie mocny ale dusi mnie w gardle i klacie Muszę to jak najszybciej wyleczyć.

Małż wpadł w panikę i co chwilę pyta czy w tym tygodniu urodzę
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:33   #1002
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Poli mnie dzisiaj tak zaczęło nawalać jak szłam, że musiałam chwilę postać, myślałam, że do samochodu nie dojdę.

Kuźwa kaszel mi się przypałętał, niby nie mocny ale dusi mnie w gardle i klacie Muszę to jak najszybciej wyleczyć.

Ja też tak kaszle, najgorzej w nocy mnie dusi i gardło drapie. Ale w sumie nic na to nie biorę... Tylko psikam tantum verde jak bardzo drapie

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:35   #1003
patryska0804
Zadomowienie

Hejo nie dam rady Was nadrobić :p mój mały dzisiaj chyba chce wyjść przez brzuch tak mnie kopie
Sun niecierpliwie czekam na wieści zdrówka dla Was!
Poli snilas mi się ze zaczynalas rodzic miałaś 7 cm rozwarcia skurcze i wogole
Dzisiaj mam wizyte o 18:45 ciekawe co mi ciekawego powie

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:44   #1004
agusia8919
Raczkowanie

Ja mam z 15 tetrowych białych pieluszek i 4 kolorowe flanelki
kolorowych tetrowych nie uznaję bo te nadruki po praniu robią się brzydkie i pieluszki wyglądają jak szmaty.

Cytat:
ja mam i kłucia i bóle bożeny. Ale zauważyłam, że im więcej chodze, ruszam się tym mniej boli. Najgorzej jak się tak zasiedzę w domu albo rano po nocy mnie boli wszystko. Także dziewczyny polecam ruch

U mnie nawet wyszło słońce w południe wiec byłam na długim spacerze z córką potem ona biegała po ogródku a ja wygrzewałam się do słońca na huśtawce Pozatym zjadłyśmy jakiś szybki obiad, pranie dla młodego x2 wstawione i wywieszone to jutro czeka kolejna porcja prasowania.
Ja też mam takie bóle, faktycznie ruch pomaga, ale chwilowo, później mi jeszcze gorzej. Czasami jak wracam ze sklepu to tak mnie boli że nie mogę się dotoczyć.

Cytat:

Też dostałam kaszel, wczoraj czułam ból gardła, a dziś już kaszel.
grzeje nogi termoforem i biorę czosnek w kapsułkach.
nie wiem co jeszcze z tym zrobić i sama panikuję że przez to kaszlanie coś się może stać...
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 15:52   #1005
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Patryska mocne kciuki za wizyte ciekawe jaka wage ma Moj Miki tez ma ochotwe dzis wyjsc przez brzuch

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 15:55   #1006
Agnessssa
Rozeznanie

Ja dzisiaj przez godzinę miałam wrażenie że maly chce wyskoczyć tak mnie w spojenii napierniczalo
czuję że gdzieś mi po kregoslupie gmyra a czkawke ma w z boku coś wystaje jakby stopa albo ręką coś twardego być może scianieta piastka.Jak leżę na boku to mam wrażenie że głowa małego jest scianieta.

To są ponarzekalam. Jak gdzieś mnie walnie to mam wrażenie ze wyszarpuje ze mnie jakiś kawałek tkanki.
Stary 2016-03-09, 16:02   #1007
valaria
Raczkowanie

gratuluję pierwszej mamusi!

a ja właśnie dostałam wieści, że sąsiadka urodziła. wprawdzie tydzień po terminie i już w nerwach chodziła, ale za to pół godziny i po sprawie - czas oczekiwania został jej wynagrodzony. a dzidziuś zdrowy i niemały, bo 4400 i 61 cm

kejka90 to taka szyna na stałe jakoś zamocowana? ja mam ten aparat retencyjny do wkładania na noc, ale kurczę już parę miesięcy nie ma szans, żeby go wsadzić. bo wiecznie mdłości i strach go nosić, ciągle zasmarkana z obolałym gardłem albo zgagą, same rewelacje. do tego dziąsła przy myciu zębów krwawią... a zęby widzę i czuję, że się rozjeżdżają i szlag trafi dwuletnie leczenie
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:07   #1008
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Sa w pepco muslinowe? Jakie to sa bo może bym dokupila.

No ja mam chyba 6 tetrowych i 4 flanelowe to w sumie mało
Przepraszam, byłam przekonana, że to są muślinowe, a na paragonie napisane, że flanelowe. Cena 4,99 zł z kolorowymi nadrukami.

Zakochałam się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1743677_510039262531751_5913215309705829177_n.jpg (37,9 KB, 31 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:12   #1009
velika
Winter is coming

kejka ja też mam tą szynę na dole, ale nie wiem, jak długo mam ją nosić. Na macierzyńskim zamierzam się wybrać do mojej orto i zapytać, bo już ze 2 lata u niej nie byłam na górne mam wkładany na noc, też w sumie nie wiem czy mogę całkiem zaprzestać jego noszenia, trochę się boję, żeby mi się znowu nic nie pokrzywiło. Chociaż kurde aparat to ściągałam 6 lat temu...
ja mam od wczoraj atak alergii, zasmaram się na śmierć albo dziecko urodzę przez to ciągłe kichanie
patryska kciuki za wizytę!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 16:59   #1010
AsiaPo
Mama Land

Co jakiś czas podczytuję Majówki (głównie dlatego, że sama pewnie się będę bimbać do maja ) i o 8:19 już wiedziały, że Sun urodziła
Jakoś mnie to rozczuliło

Czasami czuję się, jakbym żyła dzień za Wami: u Was wczoraj piękna pogoda, u mnie dopiero dziś.
Albo przykład z niedzieli, gdzie miałam turbo lenia, a w poniedziałek pełna sił, a u Was spadek energii w poniedziałek

Mało postów dziś, bo się wizaż wiesza
Stary 2016-03-09, 17:03   #1011
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ile macie pieluch tetrowych, flanelowych? Bo tak wrzucilam właśnie do prania i się zastanawiam czy aby za mało nie mam. Juz nie pamiętam ile tego się zużywa ale chyba dużo na początku
Ja mam 20 testowych- białe i kolorowe i 2 flanelowe. Na pewno starczy.

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Witam się po dupnej wizycie...
Nie zrobiła mi USG!Bo ..."nie ma teraz sprzętu" (pokój obok jest USG)..mam przyjść w pt....
Kocham NFZ!
Mam w moczu malo limfocytów i muszę wypić jakąś saszetke a potem w poniedziałek znowu oddać mocz..
Szyjka skrócona...ale ile?nie wiem..ani ja ani gina...."trochę" powiedziała....

Nie będę chodziła przy następnej ciąży do niej bo nie ma zupełnie na czym pracować..w sensie stare USG itp...jeszcze te dwie wizyty u niej przetrzymam...babka fajna i sympatyczna ale co z tego:/
Mam nadzieję że w piątek zrobi usg i wszystkiego się dowiesz
Choć tak jak dziewczyny piszą czasami lepiej nie wiedzieć ile ta szyjka "ma".
Głowa do góry

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Patryska trzymam kciuki za wizytę ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:27   #1012
madzia2409
Raczkowanie

My po wizycie... waga 2 600g!!! Mamy dziś 33tc 5dc i wydaje mi się, ze waga spora. Lozysko ok, wody tez, cisnienie na wizycie 145/85. Jak wzrosnie powyzej 150 idziemy do szpitala i nie bedziemy czekac na termin porodu na 100%. Gbs juz dzisiaj mi pobrała, dostalam tez skierowanie na proby watrobowe, billirubine i kwas moczowy w krwii. I zachecila mnie do zrobienia KTG w szpitalu i chyba skorzystam, kiedy mlody bedzie slabiej sie ruszal.
Ciesze sie z wagi mlodego, bo przybral 1kg w miesiac.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:29   #1013
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Valaria ja mam taki drucik przymocowany kompozytem do tylu dolnych zebowtzn juz nie mammi gora sie lekko rozjechala (mialam szyne nakladana tak jak Ty na noc) ale bylam swiadoma ze tak sie stanie, bo mam drobne zeby i luki zawsze jakies miec bede, male bo male ale jednak. Z tym ze ja mialam duza wade
Ale wielgachna dzidzia sie sasiadce urodzila

Velika no ja na gore juz sporo nie nosze....jakos tak wyszlo ze zeby zaczely mnie bolec konkretnie i przestalam. A z tego co czytalam to ta szyna na dole do konca zycia ale jestem zla musze to zrobic przed porodem na pewno, dlugo nie wytrzymam z drapiacymi zebami bo kompozyt zostal a ja nie uleze na fotelu juz

Asia no widzisz, wszyscy wszystkich podczytuja. Tylko niektorzy mieli z tym problem

Mikołaj <3
Stary 2016-03-09, 17:31   #1014
valaria
Raczkowanie

madzia2409 łaaadnie, duży dzidziuś świetnie, że wszystko gra. a ciśnienie kontroluj, może to z emocji tak podskoczyło
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:35   #1015
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
My po wizycie... waga 2 600g!!! Mamy dziś 33tc 5dc i wydaje mi się, ze waga spora. Lozysko ok, wody tez, cisnienie na wizycie 145/85. Jak wzrosnie powyzej 150 idziemy do szpitala i nie bedziemy czekac na termin porodu na 100%. Gbs juz dzisiaj mi pobrała, dostalam tez skierowanie na proby watrobowe, billirubine i kwas moczowy w krwii. I zachecila mnie do zrobienia KTG w szpitalu i chyba skorzystam, kiedy mlody bedzie slabiej sie ruszal.
Ciesze sie z wagi mlodego, bo przybral 1kg w miesiac.
No to piękna waga!
Przepisał ci jakieś leki na to ciśnienie? Mam nadzieję że spadnie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:38   #1016
velika
Winter is coming

Mi też się wydaje, że ta dolna to już na zawsze, ale pewna nie jestem. Do orto i tak muszę skoczyć, podobnie jak wyrwać dolne ósemki, co też od 2 lat odkładam... Ja ten górny sobie czasem zakładam do spania, nie przeszkadza mi, a jakoś jestem spokojniejsza, że mam zęby pod kontrolą mam znajomych, którzy po prostowaniu olewali zakładanie tego górnego i potem musieli mieć drugi raz aparat, bo zęby się pokrzywiły.
madzia2409 gratuluję wizyty, piękna waga
chłopu pozwoliłam z okazji urodzin na piwo, mam nadzieję, że nic się dziać nie będzie mojej mamie tak siostra zrobiła psikusa, postanowiła się urodzić w jej urodziny i matka z imprezy leciała na porodówkę, podobno ledwo zdążyła

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:49   #1017
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika tez mam takich znajomych kurde no wlasnie ta dolna...wrrr...no nic, trzeba znow z kasy wysokczyc. Masakra z tymi osemkami, tez bym to odkladala
A mezu niech wypije, mysle ze dzis sie nie rozpakujesz jak i przez nastepne 3 tygodnie

Mikołaj <3
Stary 2016-03-09, 17:52   #1018
Agnessssa
Rozeznanie

Madzia super waga... ważne że wszystko ok

Ciekawe ile ten mój kloc w piątek będzie ważył

Dziewczyny znalazłam cudowny środek na jelita i na poprawę trawienia pokarmów picie przed każdym posiłkiem ciepłej wody z miodem i cytryną. Stosuje od dwóch dni i jest duża poprawa. Nie mam wzec i czuję się nie taka pełna a dużo dzisiaj zjadłam
Stary 2016-03-09, 18:10   #1019
Polinezyjka
Zakorzenienie

Madziara no to dobrze wiedzieć ze to normalne a mąż dobry hihi, wpadł panikę po wieściach Sunshine?

Patryska hah ! Dobre ale jazda ze tak sie w waszych snach pałętam heheheh no ale 7 cm dobrze wróży moze nie w marcu ale i tak supcio

AsiaPo bo majoweczki niech będą czujne hihi przyjdzie koniec marca i mogą zostać kwietniówkami hihi 😍

W ogóle ale maja cudowny miesiąc na poród 😍 maj 😍 achhhh

Dopiero wróciłam. Kupiłam misia króliczka z la milu !!!!! Uwielbiam go juz 😍 sama bym sobie poprzytulala jakby byl większy heehhe

Ja dzis mam taki senny dzien ze szok :O za to Sarka wariuje <3

Dobra moze włączę tego laptopa hehe musze puścić jakies filmiki urodowe i kulkowac filc wczoraj zrobiłam 6 kuleczek

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Agnesssa - ciepla wods z cytryna to jest jeden ze sposobów by pobudzić kwasy do trawienia pije sie na pól h przed posiłkiem - najlepiej to w ogóle woda z octem ale .... Nie oszukujmy sie nie realne

Ja wode z cytryna i imbirem ciepla pije rano na czczo 💗

Juz mi się nie chce cytryny z pietruszka miksować to zastąpiłam tym
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 18:30   #1020
madzia2409
Raczkowanie

Patulinka ja od kilku tygodni na Dopgetycie jade. Obecnie 3*1 tabletce. I cisnienie mimo to szybuje sobie w okolicy 140. Ale lozysko dobrze funkcjonuje narazie, a to najwazniejsze.

Dziewczyny pamietacie jak ekscytowalysmy sie wagami 200-300gram, a potem 500g. A tu takie dzieciaczki po 2-3kg juz! Jak ten czas leci... .

Edytowane przez madzia2409
Czas edycji: 2016-03-09 o 18:35
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości