![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Dziwne jak lekarz lekarzowi nie równy.
Jedna na nfz ma super opieke a druga nie. Bez sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Cloche ja wiem ze Ty z dobrego serca o tym piszesz. I dobrze, trzeba byc swiadomym
![]() ![]() ![]() Agata no rzeczywiscie do dupy. Ale w piatek bedziesz mie USG to sie nie denerwuj, lepsze to niz nic ![]() ![]() ja tam wole moje wizyty na fundusz niz te teraz, prywatnie po zmianie lekarza. Za 10 minut place 100 zl. A na NFZ siedzialam po 30 minut... Z tym ze na szczescie teraz mimo tego ze prywatnie chodze to mam badania za darmo, na druku szpitalnym ![]()
#993 |
Zakorzenienie
|
Salud to daj znac za jakiś czas jak Ci się ten żel uzytkuje, bo to mój plan na przyszłość
![]() Czy jak wam dziecko naciska na szyjke to was to kluje przy chodzeniu? Ja pitolę! Dzis to jakas masakra ! Chodzić nie mogę tylko aua aua bym mowila :O z tramwaju i do tramwaju i do hehe to byl duży wyczyn żeby dojść! Ale dalam rade , teraz idę do koleżanki i kurczę aż się boje. Sara dzis swiruje, akurat sie wynienilysmy bo ja dzis senna. W trakcie jogi ona cwiczyla własną jogę. W tramwaju tak sie wypinala z jednej drugiej plus cisnęła na szyjke ze myślałam ze nie dojade ![]() ![]() A i przez tego kalafiora i pokechanie na jogę godzinę za wcześnie kupiłam layner catrice:P kupilabym szminkę ale ta jedyna ktora byla dla mnie została wykupiona. Chce ją! Musze zapisać numer i w kwietniu zamówię ![]()
![]() |
#994 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój Młody tez mi takie atrakcje funduje, nierówności brzucha kilka razy dziennie to standard ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też mam tę białą glinkę ale jeszcze nie testowałam w pomadce też jestem zakochana ![]() ![]() co do próbek też chomikowałam od jakiegoś czasu żeby mieć do szpitala ![]() Cytat:
jeżeli Młody wda sie w tatusia to nie będę miała lekko, był z tych wyjątkowo marudnych dzieciaków i co wiecej jeśli chodziło o noszenie itp uznawał tylko mamę ![]() a kuzynka serio nie ma pojęcia co to znaczy kolka i marudne dziecko, bo maluch z tego co piszesz cudowny i mało wymagający co do szyny to ![]() całe szczescie orto nie chciała kasy za ponowne założenie |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego młody zaczyna na pęcherz cisnąc i ledwie wychodze z toalety juz bym szła drugi raz dziś się zmęczylam krótkim wyjściem i specjalnie czekałam na przystanku na nastepny tramwaj bo w tym który podjechal było sporo ludzi i z pewnoscia nie miałabym gdzie usiąść wpadłaś ostatnio w wir kosmetycznych zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam kłucia, ale mam potworne bóle bożeny
![]() Zaraz jadę na KTG ale musze jeszcze do pepco wstąpić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Wtajemniczenie
|
Lucy a u mnie minelo juz chyba 1,5 roku albo 2 lata od sciagniecia aparatu i takie cos? Odstawal kawal drutu i...pociagnelam go po prostu bo by mi cala gebe poranilo
![]() ![]() ![]() ![]()
#998 |
Wtajemniczenie
|
ja mam i kłucia i bóle bożeny. Ale zauważyłam, że im więcej chodze, ruszam się tym mniej boli. Najgorzej jak się tak zasiedzę w domu albo rano po nocy mnie boli wszystko. Także dziewczyny polecam ruch
![]() U mnie nawet wyszło słońce w południe wiec byłam na długim spacerze z córką potem ona biegała po ogródku a ja wygrzewałam się do słońca na huśtawce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
ja sopie steka zapodalam na obiad w ramach rozpieszczania kubkow smakowych i zapasow zelaza
![]() tak jakos spokojniej dzisiaj, albo mi sie wydaje? pewnie sie co niektore przestraszyly akcja u sunshine i pakuja torby ![]() a co do pogody, wczoraj nawalilo sniegu znowu, dzisiaj sladu po nim nie ma i jest piekne slonce - chyba zaraz ide na taras doladowac baterie...
#1000 |
Rozeznanie
|
Iwoncia mysle, ze idzie sie przyzwyczaić
![]() ![]() Gosia Tabaska ja teraz bym tylko zrobiła większe górne skrzydełka, takie grubsze, ale tak rozmiarowo wydaje mi sie ok. Maluszka główka sie zmieści, potem dorobię oczy i bedzie motylek, przytulanka ![]() Agata No nieciekawie.. Kochane NFZ... ![]() Gosiulka u mnie na odwrót jak leżę to jest ok, jsk chodzę tez, ale jak po chodzeniu sie położę to juz wstac nie moge ![]() Noce z Maluchami Coraz bardziej zaczynam doceniać, ze mam rodzicow za rogiem, najwyzej mama na spacer z Młodym a ja w kime ![]() Delikatnie mówiąc jestem przerażona tym jak sobie poradzę, ale pocieszam sie, ze nie ja pierwsza i nie ostatnia. Inne dawały rade to dlaczego nie ja ![]() Widze błękitne niebo, cudna dzis pogoda ![]() Pepco Widziałam ostatnio fajne pluszowe sprężynki np na pałąk od nosidełka albo do wózka, jakby ktos szukal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Poli mnie dzisiaj tak zaczęło nawalać jak szłam, że musiałam chwilę postać, myślałam, że do samochodu nie dojdę.
Często też czuję kłucie przy wstawaniu. Kuźwa kaszel mi się przypałętał, niby nie mocny ale dusi mnie w gardle i klacie ![]() Małż wpadł w panikę i co chwilę pyta czy w tym tygodniu urodzę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
Hejo
![]() ![]() Sun niecierpliwie czekam na wieści ![]() ![]() Poli snilas mi się ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam wizyte o 18:45 ![]() ![]()
#1004 | ||
Raczkowanie
|
Ja mam z 15 tetrowych białych pieluszek i 4 kolorowe flanelki
kolorowych tetrowych nie uznaję bo te nadruki po praniu robią się brzydkie i pieluszki wyglądają jak szmaty. Cytat:
Cytat:
grzeje nogi termoforem i biorę czosnek w kapsułkach. nie wiem co jeszcze z tym zrobić i sama panikuję że przez to kaszlanie coś się może stać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Wtajemniczenie
|
Patryska mocne kciuki za wizyte
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj przez godzinę miałam wrażenie że maly chce wyskoczyć tak mnie w spojenii napierniczalo
![]() czuję że gdzieś mi po kregoslupie gmyra a czkawke ma w ![]() To są ponarzekalam. Jak gdzieś mnie walnie to mam wrażenie ze wyszarpuje ze mnie jakiś kawałek tkanki.
#1007 |
Raczkowanie
|
gratuluję pierwszej mamusi!
![]() ![]() a ja właśnie dostałam wieści, że sąsiadka urodziła. wprawdzie tydzień po terminie i już w nerwach chodziła, ale za to pół godziny i po sprawie - czas oczekiwania został jej wynagrodzony. a dzidziuś zdrowy i niemały, bo 4400 i 61 cm ![]() kejka90 to taka szyna na stałe jakoś zamocowana? ja mam ten aparat retencyjny do wkładania na noc, ale kurczę już parę miesięcy nie ma szans, żeby go wsadzić. bo wiecznie mdłości i strach go nosić, ciągle zasmarkana z obolałym gardłem albo zgagą, same rewelacje. do tego dziąsła przy myciu zębów krwawią... a zęby widzę i czuję, że się rozjeżdżają i szlag trafi dwuletnie leczenie ![]()
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakochałam się ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1009 |
Winter is coming
|
kejka ja też mam tą szynę na dole, ale nie wiem, jak długo mam ją nosić. Na macierzyńskim zamierzam się wybrać do mojej orto i zapytać, bo już ze 2 lata u niej nie byłam
![]() ja mam od wczoraj atak alergii, zasmaram się na śmierć albo dziecko urodzę przez to ciągłe kichanie ![]() patryska kciuki za wizytę!
#1010 |
Mama Land
|
Co jakiś czas podczytuję Majówki (głównie dlatego, że sama pewnie się będę bimbać do maja
![]() ![]() Jakoś mnie to rozczuliło ![]() Czasami czuję się, jakbym żyła dzień za Wami: u Was wczoraj piękna pogoda, u mnie dopiero dziś. Albo przykład z niedzieli, gdzie miałam turbo lenia, a w poniedziałek pełna sił, a u Was spadek energii w poniedziałek ![]() Mało postów dziś, bo się wizaż wiesza ![]()
#1011 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choć tak jak dziewczyny piszą czasami lepiej nie wiedzieć ile ta szyjka "ma". Głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Patryska trzymam kciuki za wizytę ☺ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
My po wizycie... waga 2 600g!!! Mamy dziś 33tc 5dc i wydaje mi się, ze waga spora. Lozysko ok, wody tez, cisnienie na wizycie 145/85. Jak wzrosnie powyzej 150 idziemy do szpitala i nie bedziemy czekac na termin porodu na 100%. Gbs juz dzisiaj mi pobrała, dostalam tez skierowanie na proby watrobowe, billirubine i kwas moczowy w krwii. I zachecila mnie do zrobienia KTG w szpitalu i chyba skorzystam, kiedy mlody bedzie slabiej sie ruszal.
Ciesze sie z wagi mlodego, bo przybral 1kg w miesiac. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Wtajemniczenie
|
Valaria ja mam taki drucik przymocowany kompozytem do tylu dolnych zebow
![]() ![]() ![]() Ale wielgachna dzidzia sie sasiadce urodzila ![]() Velika no ja na gore juz sporo nie nosze....jakos tak wyszlo ze zeby zaczely mnie bolec konkretnie i przestalam. A z tego co czytalam to ta szyna na dole do konca zycia ![]() ![]() ![]() ![]() Asia no widzisz, wszyscy wszystkich podczytuja. Tylko niektorzy mieli z tym problem ![]()
#1014 |
Raczkowanie
|
madzia2409 łaaadnie, duży dzidziuś
![]()
#1015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepisał ci jakieś leki na to ciśnienie? Mam nadzieję że spadnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Winter is coming
|
Mi też się wydaje, że ta dolna to już na zawsze, ale pewna nie jestem. Do orto i tak muszę skoczyć, podobnie jak wyrwać dolne ósemki, co też od 2 lat odkładam... Ja ten górny sobie czasem zakładam do spania, nie przeszkadza mi, a jakoś jestem spokojniejsza, że mam zęby pod kontrolą
![]() madzia2409 gratuluję wizyty, piękna waga ![]() chłopu pozwoliłam z okazji urodzin na piwo, mam nadzieję, że nic się dziać nie będzie ![]() ![]() ![]()
#1017 |
Wtajemniczenie
|
Velika tez mam takich znajomych
![]() ![]() A mezu niech wypije, mysle ze dzis sie nie rozpakujesz jak i przez nastepne 3 tygodnie ![]()
#1018 |
Rozeznanie
|
Madzia super waga... ważne że wszystko ok
![]() Ciekawe ile ten mój kloc w piątek będzie ważył ![]() Dziewczyny znalazłam cudowny środek na jelita i na poprawę trawienia pokarmów picie przed każdym posiłkiem ciepłej wody z miodem i cytryną. Stosuje od dwóch dni i jest duża poprawa. Nie mam wzec i czuję się nie taka pełna a dużo dzisiaj zjadłam ![]()
#1019 |
Zakorzenienie
|
Madziara
![]() ![]() ![]() Patryska hah ! Dobre ![]() ![]() ![]() ![]() AsiaPo ![]() ![]() W ogóle ale maja cudowny miesiąc na poród 😍 maj 😍 achhhh ![]() Dopiero wróciłam. Kupiłam misia króliczka z la milu !!!!! Uwielbiam go juz 😍 sama bym sobie poprzytulala jakby byl większy heehhe Ja dzis mam taki senny dzien ze szok :O za to Sarka wariuje <3 Dobra moze włączę tego laptopa hehe musze puścić jakies filmiki urodowe i kulkowac filc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Agnesssa - ciepla wods z cytryna to jest jeden ze sposobów by pobudzić kwasy do trawienia ![]() ![]() ![]() Ja wode z cytryna i imbirem ciepla pije rano na czczo 💗 Juz mi się nie chce cytryny z pietruszka miksować to zastąpiłam tym ![]()
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
Patulinka ja od kilku tygodni na Dopgetycie jade. Obecnie 3*1 tabletce. I cisnienie mimo to szybuje sobie w okolicy 140. Ale lozysko dobrze funkcjonuje narazie, a to najwazniejsze.
Dziewczyny pamietacie jak ekscytowalysmy sie wagami 200-300gram, a potem 500g. A tu takie dzieciaczki po 2-3kg juz! Jak ten czas leci... . Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2016-03-09 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.