|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
A my dziś tez jedziemy do pediatry bo ten katar niepokoi mnie poza tym lekarz nasz rodzinny kazał brać smecte 10 dni jakoś mi się to nie widzi tak długo. Więc jedziemy niech go obejrzy pani dr i powie co I jak.
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek,
zdrówka, spełnienia marzeń, i wszystkiego, co sobie zaplnowałaś Bardzo zgrabnie wyglądasz, zazdraszczam .Dziewczyny, jestem koszmarną matką, wczorajszy wieczór chciałabym zapomnieć , mały tak się wyadrł przy cycku, wrzeszczał, prężył, nie chciał ssać, drapał mnie i wyczyniał takie cuda, że normalnie go nie poznawałam. W końcu z tej bezsilności, ze nie mogę go nakarmić iersią, zdenerwowałam się na niego i oddałam mężowi, bo już nie mogłam słuchac jego wycia(bo płaczem tego nie nazwę). Potem na siłę próbowałam go karmić, ale tak płakał łzami(a niby noworodki jeszcze łeż nie mają), że aż się zanosił, cały zsiniał, dostał kataru W końcu skapitulowałam, dałam mm i co?! wrócił mój aniołek. najdał się , słodko się przytulił do mnie i zasnął. Jestem sfrustrowana, że nie mam wsytarczajaco pokarmu, ale postanowiłam odpuścić i zgrzeszczyć tym mm. Pote odciagnęłam 50 ml, bo wiecej nie było, schowałam do lodówki i o 21:30 poszliśmy spać. Mały spał od 20:30, a obudził się o 1:20, zjadł pięknie z jdenego cyca (moze przez ściąganie dużo mleka sie nabrało i przerwa dłuższa była, że aż ciekło z drugiego), zasnął, potem o 4 zaczął kwilić, więc wzięłam go na kp na śpiocha, a on tylko chwilę pociumkał, przytulił się i zasnął, jeść nie chciał. Kolejna pobudka nad ranem o 6, zjadł i znów zasnął. Teraz ma kolejna drzemkę, ale dziś cyrków nie wyczyniał, bo rano opróćz cyców obu i odciągniętego mleka z wczoraj dałam 30 ml mm. Ajajaj, co ze mnie za matka?! Mam doła... |
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Lamia moje wszystkie dzieciaki miały robiona grupę krwi i zadne nie ma wbitej w książeczkę....
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obiecalam wiec daje
![]() http://twojadobranocka.pl/ a ja nie wiem czy to ze tylko poczytalam o tym, co sie dzieje z mala ![]() wstala mi pol godziny temu, zjadla bekła i znowu zasnela ![]()
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Elena absolutnie sie nie zadreczaj. Nie ty jedna dajesz oprocz kp mm i nie ma tragedii. Moze tak musi byc po prostu nie ma co brac do glowy. Lepiej tak nizbys ty i Milan mieli sie mordowac. Jestes super mama :-*
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobra z Ciebie matka!!! nie zadreczaj sie
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka moja juz miała ładne oczko od tygodnia a dzis tyle ropy ze ciagle wycieram. Całe zaklejone.. Chciałam umówić sie do okulisty to tz powiedisedzieli ze takiemu maluchowi nic sie z tym nie robi tylko trzeba przemywać sola i utrzymywać w czystości. Wtf? Bez obejrzenia nawet..
W dodatku juz 4h nie je i nie chce nic jesc. Rano tez bez apetytu.. Nie wiem co jej dolega.. Druga córa tez wyje od rana. Boże co za dzien.. Dobrze ze sie wyspalam chociaz Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Elena nie gadaj głupot. Wszystko robisz dobrze i jesteś super mama! Pamiętaj o tym! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak bez obejrzenia gp odeslali? Moze jak masz gdzies tam to do inneg okulisty?
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
Trudno, moze jutro będzie lepiej. Ja a co się dzieje z oczkiem? moze to przytkany kanalik łzowy?Pamiętam, że nasza córka tak miała, ropiało jej oczko, dr rodzinna skierowała nas do okulisty, pojechaliśmy do mojej cioci i to był zatkany kanalik. Zaleciła bardzo prosty masaż, takie głaskanie od kącika oczka wzdłuz noska, szybko przeszło. Dziwnie tak oceniać, nie widząc dziecka. |
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Motyl najlepszego
Elena ![]() Cytat:
Wiecie co ja mądra dziś w nocy zrobiłam Nakarmiłam, bekł, poszedł spać to ja na śpiocha do lodówki. I co zrobiłam, posmarowałam sobie kromke pasztetem..kocim W lodówce stal otwarty pasztet nasz a nisko na półce puszka dla kota, capnełam kocią. Dobrze że jak przyłożyłam do buzi to smród mnie ocucił i nie zjadłam
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi położna mówiła o takim uciskaniu kacika oka kolo noska jak sie karmi mala wtedy ropka szybciej wyplynie i bedzie czyste oczko ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
o matko ja tez w nocy jak nakarmie mala to edruje dokuchni ( tz ja odbija) musze koniecznie cos wypic - zwykle robie herbatke i cos zjesc - ostatnio prawie zlapalam nutelle ale sie powstrzymalam w ostatniej chwili
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lucy ale jaja
![]() Ja w nocy nie laze do kuchni nie chce mi sie butel z woda mam zawsze przy łóżku ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Ale chłop!!! Cytat:
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego co pisałam o spaniu, że mi dzieć do tej pory tyle ciągiem nie przespał, to nie przespał, bo tyle nie śpi na dobę Dostałam egzemplarz chyba po tż o mniejszym zapotrzebowaniu na sens... teraz jak chodzi do szkoły to śpi trochę więcej niż w przedszkolu, ale nadal to nie jest tyle h co podałaś ![]() Cytat:
![]() Ja kiedyś spróbowałam puszki dla kota, bo pachniała obłędnie, ale była bezsmakowa
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-03-09 o 15:05 |
||
|
|
|
#1664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez tel pytał i chciał sie umówić na wizyte i nie chcieli go przyjąć.. Brak słów. Wlasnie bede próbować gdzie indziej.. Teraz byliśmy u rehabilitantki z tymi stopkami i oo tygodniu ćwiczeń w domu i bandażach juz jest super poprawa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Z tego co czytałam i położna mówiła to wlasnie wyglada na przytkany kanalik. Juz obejrzałam filmiki na YouTube jak masować ![]() A ty sie nie martw, każda z nad ma gorszy dzien w karmieniu tez. Dzisiaj ja mam kiepski ale rozkręca sie te nasze dzieci i cycki tez ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Hahaha Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ALe bajzel! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana przecież robisz co możesz ![]() Poza tym popatrz,że całkiem ładnie Ci się to kp rozkręca,ale jak się nie da do nie przeskoczysz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ja: obie moje dziewczyny miały ropiejące oczka jak miały 2 tygodnie. Tusię mi wysłali do okulisty i dopiero oku zapisał krople. Zosi pediatra zapisała te krople (na B, nie pamietam nazwy jak zawsze).No i zawsze ten masaż kanalików.
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Eh pojechalam z Zoska na 16 bo wtedy przyjmują noworodki bez kokejki ale okazuje sje ze dr rano nie bylo a teraz mega kolejka i bym musiala czekac.. Jutro mam iść na 7.45 babka ma wyjac nasza karte ale jak ja sie tam znajde.. Jeden samochód jak narazoe w domu moze jakos ta tę wyprosze zeby jakos z jego praca pokombinowac..
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys czytałam ze oznaczanie grupy krwi u noworodka , niemowlaka jest niemiarodajne bo jest malo antygenów we krwi i dziecku któremu po urodzeniu stwierdzono grupę krwi A\B czy AB może miec później grupę 0 i wynik badania grupy krwi jest pewny po 2. roku życia
Ale w sumie dziwne bo my robiliśmy Mikolajowi grupę krwi do operacji jak miał niecałe 4 miesiące i jak miał druga operacje w wieku 21 miesięcy nikt nie kazał powtarzać grupy krwi tylko tamten wynik wzięli pod uwagę... |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuje masaż i do okulisty tez sie zapisze na wszelki wypadek. Dzieki ![]() No j ja jeszcze przesyłam moc życzeń bo gapa zapomniałam wczesniej okrągła rocznica dzis, ciekawe co twoj tz wymyślił ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w szpitalu postarzyli ...na wypisie mi wpisali 26 a ja przeciez niedawno 25 skończyłam....
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kto wie czy pozniej do niej nie uderze ![]() wlasnie wstawilam gulasz z kurczaka i kasze jaglana
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co moja od jakiegos czasu podczas prze oerania nawet jak jest dlugo od jedzenia tak ukewa ze tyle razy musialam ja glowa w dol walic w pelcy bo nie mogla zlapac.oddechu:-(
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy, ale jaja z tym kocim żarciem
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie smutaj. Każdy ma gorszy dzień Cytat:
Wygrałaś. A myslałam, że to ja jestem w nocy najbardziej nieprzytomna ![]() Co do krwi- u nas ma każdy grupę z innej parafii: Ja mam 0, TŻ AB, Mała A, a Mały B
|
|
|
#1674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja teraz jak przebierm, to pod główkę na ten czas podkładam złożony kocyk, żeby wyżej była i na razie udaje się.Mój bąbel właśnie popił mleczka mojego i zasnął znowu , mam nadzieję, że w nocy nie będzie chciał oglądac świat, tylko spać.Paula, super, ze Mijka robi postępy ze spaniem, pwnie podświadomie wyczuła, jakie eksperymenty chcesz na niej przeprowadzać ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
.Ja nie wiem, jakie moje dzieci mają grupy krwi, bo chyba nikt nie robił, tzn. my nie robiliśmy,nie wiem, jak w szpitalu. |
||
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej tez sie zdarZa ale na sZczescie coraz rzadziej. Pola tak nie miała ale u koleżanek sie nasłuchałam - u wszystkich zniknęło w okolicach 3 miesiaca Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Ale czad - wszystkie grupy macie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Ja tez nie wiem jakie maja moje grupy krwi.. Poli musze zrobic bo juz 2 lata skonczyla a ponoc wtedy najpewniejszy wynik Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Lilka spi prawie cały dzien.. Ciekawe co bedzie w nocy.. A przede mna jeszcze 40km droga sama z dziewczynami jade. Ale czekam jesCze z pol godz zeby pola mi w aucie juz na noc zasnela Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje ze minie :-\
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, teraz znów śpi.Skąd tak podróżujesz? |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja tez mam 0, M ma AB, Lilka i Mikołaj B a Patryś A 😊 |
|
|
|
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak tak cały dzień śpi co będzie w nocy Ale też się zastanawiam ze może mam teraz lepsze mleko ? Bo od dwóch dni jem obiady normalnie i śniadania wiec może mleko jest jakieś gestrze lub pełniejsze ze zasypia na cycu jak nigdy ?
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem ze ulewaja ale Zoska czasem tak sie zachlysnie ze ja ze strachem ja wale po plecach myslac czy zaraz nje bede karetki wzywac..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

.
, mały tak się wyadrł przy cycku, wrzeszczał, prężył, nie chciał ssać, drapał mnie i wyczyniał takie cuda, że normalnie go nie poznawałam. W końcu z tej bezsilności, ze nie mogę go nakarmić iersią, zdenerwowałam się na niego i oddałam mężowi, bo już nie mogłam słuchac jego wycia(bo płaczem tego nie nazwę). Potem na siłę próbowałam go karmić, ale tak płakał łzami(a niby noworodki jeszcze łeż nie mają), że aż się zanosił, cały zsiniał, dostał kataru 

Identycznie jak u Michała, od razu widać że jedne geny... Położna dzisiaj była i zaczynamy działać ze spirytusem dzisiaj...
Nakarmiłam, bekł, poszedł spać to ja na śpiocha do lodówki. I co zrobiłam, posmarowałam sobie kromke pasztetem..kocim

. Ja teraz jak przebierm, to pod główkę na ten czas podkładam złożony kocyk, żeby wyżej była i na razie udaje się.
.