|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
witam sobotnio
![]() z kaszlem już lepiej, czasem jeszcze kaszlnę ale już chyba będzie w miarę ok ![]() Cytat:
![]() fakt ja na urlopie, i przez te minimalne obowiązki, taką pustkę w głowie mam, że zapominam napisać ![]() herbatkowo u mnie trochę biednie, zazwyczaj zielona z mango, jakaś mieszanka i jakaś torebkowa. Muszę zrobić chyba jakiś nalot na sklep z herbatą ![]() miłego weekendu |
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja
Ja może nie na urlopie ale ostatnimi czasy głowę mam zaprzątniętą czym innym ![]() Miałam się jeszcze nie chwalić ale co tam, przynajmniej usprawiedliwi to moje czasami dłuższe niepisanie ![]() Otóż kochane Herbatniczki jestem w ciąży 13tc dopiero tak więc jeszcze podchodzę z rezerwą. Mam długą historię problemów ciążowych tak więc...Ale tym razem jestem dobrej myśli to postanowiłam Wam powiedzieć ![]() No i na herbaty jakoś nie mam ostatnio ochoty. Chociaż wczoraj i dzisiaj wypiłam moją jedną z ulubieńszych gunpowder porzeczkowo -malinową ![]() Pstra, najwyższa pora, żebyś pogoniła dziada (kaszel). No bo ileż można człowiekowi siedzieć na głowie (gardle)
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz musisz dużo odpoczywać i się nie denerwować to będzie nasze drugie 'wizażowe' dziecko
|
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuję jeszcze
Na zwolnienie się nie wybieram bo mam bardzo lekką pracę a i tak sporą jej część wykonuję w domu Wprawdzie finansowo bardziej opłacałoby mi się siedzieć na L4 (nie będę wnikała w szczegóły) ale nie chcę się niepotrzebnie narażać na jakieś kontrole zusowskie. A czuję się naprawdę dobrze Gdyby nie zwiększony apetyt, prawie całodzienna senność i widok Kosmity na usg to nic nie wskazywałoby na ciążę Żadnych mdłości, bóli ani innych mało fajnych rzeczy ![]() No i faktycznie "drugi" herbaciany potomek W razie czego będę mogła pytać weterankę Anetę o rady ![]() Pstra, a jak na Twoim urlopie? Zrelaksowałaś się w końcu i zaczęłaś odpoczywać? Jeśli mogę zapytać to szukasz jakiejś nowej pracy?
|
|
#1625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz bedzie o wiele lepiej.---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Korzystam z okazji ze moj lobuz spi i sie odzywam. Dzis niedziela a mi sie nic nie chce. Do tego cos sobie zrobilam i mnie doslownie lewy poslade boli. Pare dni temu wnosilam suszarke do domu i mi noga podjechala na dywaniku i uslyszalam takie dziwne pykniecie w pachwinie i lekki bol. I od tamtej pory posladek mnie boli - bedzie juz tydz. Cwiczenia zarzucilam ale wroce do nich tylko innych. Te co robilam to sa bardziej na rozciaganie itp a ja jednak wole silowe. Jutro do ppracy - ale mi sie nie chce- len mega Po 3 dniach pracy w domu czas na 3 dni pracy tej platnej teraz
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam ciężki i zaganaiany weekend i nie tylko weekend, prawie że życie na walizkach, stres.. chyba musze odpocząć solidnie ![]() U mnie rumianek
|
|
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i się za czymś dorywczym rozglądam, ale różnie idzie ![]() w kubku znowu zielona z mango zaopatrzyłam się zresztą w nową puszeczkę ![]() miłego |
||
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to co to za stresujące wyjazdy miałaś? Cytat:
Inna sprawa, że nie przykładałam się do tego szukania jakoś szczególnie ![]() Cytat:
![]() Za to strasznie mnie ostatnio skóra swędzi, pomimo smarowania się różnymi specyfikami. W sumie skórę zawsze miałam suchą ale widocznie teraz jest mega wysuszona A tak nie znoszę się smarować Ale ostatnio zaglądnęłam do SuperPharm i tak z głupa kupiłam na promocji emulsję do kąpieli Emolium. Pierwszy raz na oczy to widziałam ale stwierdziłam, że spróbować można. Wprawdzie rekomendowana dla dzieci ale co tam Wlałam to wczoraj do wanny i muszę powiedzieć, że wieczorem miałam spokój ze swędzeniem pomimo, że niczym się nie smarowałam. Jeszcze nie będę jej zachwalać bo trochę za wcześnie ale może faktycznie będzie to jakieś rozwiązanie No i dłonie mi drętwieją, zwłaszcza w nocy, ale to podobno normalne. Mało magnezu i wit. B6, trzeba pewnie będzie suplementować. Dopytam lekarza. No i to by było na tyle jeśli chodzi o moje ciążowe dolegliwości ![]() Aaa, no i przytyłam A herbatkowo to ostatnio u mnie monotonia, w sumie tylko zwykłą żurawinową piję, bardzo mi posmakowała No i czasami w pracy dla odmiany białą z granatem
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2016-03-10 o 11:26 |
|||
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tata jeździłam do kliniki i z powrotem, jako kierowca , troche u niego pracowalam, żeby mu pomóc, przez co musiałam troche opuścić na uczelni. No ale mam nadzieje że juz zmierza ku lepszemu wszystko ![]() Oj ja też się męczę z suchą skórą, najbardziej swędzą mnie łydki, a na koszulce zawsze po wewnętrznej stronie jak mam czarna albo jakąś ciemną to i na plecach i na brzuchu pelno suchego naskórka. Już nie wiem czym smarować, kiedyś używałam Emolium ale szału nie było. |
|
|
|
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz jeszcze doszedł brzuch. Łydki wprawdzie tak nie swędzą ale za to najbardziej na nich widać to wysuszenie. Skóra wygląda jak popękana ziemia podczas suszy ![]() Na wieczór zrobiłam sobie rooibosa o smaku jogurt z mango, który ma już ze 100 lat i trzeba go w końcu wypić
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam takie samo skojarzenie! u mnie czrana z pomarańczą i goździkami i imbirem
|
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, z rossmana
![]() A co ma w składzie już Ci mówię: rooibos (80%), aromat (jogurt, mango), korzeń lukrecji, cynamon, imbir, czarny pieprz i kardamon. Tak więc i lukrecję i kardamon tam znajdziesz
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu cisza - chyba wszyscy sie do wielkanocy szykuja.
W kubku malina z lipa ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Macie moze przepis na dobra, prosta salatke??
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Witam niedzielnie
Rzeczywiście cisza się tu ostatnio zrobiła. Pewnie i przygotowania do świąt i porządki a u Galijki dodatkowo inne rzeczy co do sałatki to może kebabowa. Jest dobra i szybko się robi ![]() W kubku ciągle zielona z mango. Miłego dnia
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, witajcie
U mnie i zbliżające się święta, i latanie po różnych lekarzach, badaniach. Do tego praca i jakoś tak schodzi ![]() Co do sałatek to nie pomogę bo nie jestem sałatkożerna. Lybię praktycznie wszystkie warzywka ale osobno, nie zmieszane A tym bardziej, że nie jadam majonezu (blee), nie przepadam za śmietaną i innymi sałatkowymi łącznikami ![]() Ale faktycznie dużo dobrego słyszałam o sałatce gyros (to chyba to samo co kebab ). Wiem też, że hitem na imprezach u mojej Mamy była sałatka z tuńczyka, ananasa i kukurydzy. Wpisz w google, może coś fajnego Ci wyskoczy. To było chyba mniej więcej coś takiego. A herbatkowo u mnie wciąż króluje żurawina. Ostatnio malina z żurawiną i żurawina z granatem ![]() Miłego pierwszego wiosennego poniedziałku edit: a w pracy piję zieloną z żeń-szeniem i granatem. Wprawdzie torebkowa ale smaczna ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Może kogoś zainteresują dwa dni darmowej dostawy KLIK
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2016-03-21 o 10:04 |
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja lubię majonez ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle to witam wiosennie u mnie słonecznie, aczkolwiek śnieg miejscami jeszcze leży. w kubku dalej zielona z mango ![]() Wybieram się do rodzinki na święta więc nie wiem jak to będzie z pisaniem więc już dziś chce wam życzyć rodzinnych świąt, smacznego jaja i mokrego śmigusa |
||
|
|
|
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Wielko Piątkowo
Kochane moje Herbatniczki, życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt w gronie rodzinnym (lub nie jeśli ktoś woli ), smacznego jajka i trochę mokrego Dyngusa, ale nie z nieba
|
|
#1639 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja również życzę wspaniałych, ciepłych Świąt Wielkanocnych!
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Niby na urlopie jestem a czuje sie bardziej zmeczona niz przed urlopem ![]() W piekarniku piecze sie pierwsza czesc karpatki zas babka juz stygnie tylko jakas karlowata wyszla i teraz nie wiem czy forma za duza czy placka zknocilam. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Salatkowo stanelo na salatce selerowo- kukurydzianej, w razie czego mam jeszcze skladniki na salatke porowa no i w ostatecznosci tradycyjnie jarzynowka ![]() Czyli jestem obstawiona wrazie czego ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Aktualizaja u mojego syna to odwiedzilismy fryzjera i za nami 2 dzien bez smoczka - dzielnie znosi ale .... po 8 dniach biegunki, masakrycznie spuchnietego gornego dziasla - obie jedynki sie przebily ale widze dwojki i kly. Moj syn tydzien temu zdall sobie sprawe ze mam znika do pracy i teraz jest mami synek- do zasypiania mam i tylko mama. Jesli chce zeby spal dluzej to musi spac na mnie lub przymnie choc ostatnio go oszukuje i sciagam sweter, szlafrok z siebie i go przenosze w tulonego w moje rzeczy do lozeczka. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Herbaciano u mnie nadal wykaczanie resztek nim otworze kolejne opakowania ale ostatnio z pije non stop maline z lipa cos mnie gardlo drapie, czasem pobolewa
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2016-03-25 o 23:34 |
|
|
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie wtorkowo
Święta, święta i po świętach Szkoda, że tak szybko zleciało, były całkiem przyjemne i udane ![]() Z herbatkowych informacji znalazłam wyprzedaż, może ktoś skorzysta ![]() Pstra, nie zaśpij, masz czas do 1 kwietnia (piątek) ![]() U mnie dalej króluje żurawina, aktualnie z granatem
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja po świętach
Cytat:
ale dobrze, że udane a jak się czujesz Galijko? u mnie z perypetiami, bo w drodze do rodziny jakiś dziad wylądował nam na tyłku i autko w naprawie ale na szczęście nic nikomu się nie stało i mogę dalej z wami pisać ![]() w kubku dalej zielona z mango, będę zaczynać nową puszeczkę ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
To ja tez sie przywitam po swiatecznie- o ile taki.e slowo isnieje
![]() Zmeczona ale szczesliwa na swoj sposob ![]() Syn w koncu sie budzi o 7 rano - dzieki zmianie czasu ![]() Powrot do pracy po urlopie swiatecznym zaliczony- pomimo ze mam mieszane uczucia ale zakladam ze to praca tymczasowa. Jakies przeziebienie/ przesilenie mnie dopadlo bo czuje sie jakby tir po mnie przejechal. Ide gotowac imbir z miodem - moze pomoze bo teraflu w saaszetkach nie trawie. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Galijkapisz co tam u Ciebie? O ile moge byc ciekawska ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Carmen4400Jak przygotowania do slubu?
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
i ja sie pochwale
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co przestój mamy, do października dużo czasu, ale mamy salę, kościół, nauki, fotografa i kamerę zaklepane suknie oglądałam i mierzyłam, ale jeszcze mały bieg po salonach w przyszłym tygodniu, ale już mam upatrzoną mniej więcej ![]() jaki przystojniak! |
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko w porządku, dziękuję
Oprócz tego, że szybciej się męczę i rosnę w zastraszającym tempie ![]() Jedyne co mi dokucza, i to bardzo, to cierpnące dłonie w nocy. I to jest bardzo uciążliwe bo czasami wręcz czuję taki rwący ból i pieczenie jakbym włożyła dłonie do gorącej wody. Zwiększyłam dawkę magnezu i wit. B i liczę, że się to uspokoi. 21 kwietnia mam drugie usg genetyczne i zaraz potem będzie połowa ciąży. Za szybko ten czas leci :/ Cytat:
![]() Ale masz ślicznego smoka w domu Prawie jak wawelski ![]() Cytat:
Taką mniej więcej
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
Mniej więcej to takie bym obstawiała jak w załącznikach
z tym, że bez trenu
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Polecacie jakieś ciasteczka do herbaty?
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj napar z ogórecznika, a wcześniej kawa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

Ale zapewne złamię moje postanowienie jak pojadę do Five'a kupić tacie jego zieloną herbatę (czyli pewnie za jakiś tydzień lub dwa). Wtedy wszystkie twarde postanowienia biorą w łeb, no bo to tak jakby wpuścić dziecko do sklepu z czekoladą 

ja na urlopie, i przez te minimalne obowiązki, taką pustkę w głowie mam, że zapominam napisać 

teraz musisz dużo odpoczywać i się nie denerwować 

ale dobrze, że udane
Oprócz tego, że szybciej się męczę i rosnę w zastraszającym tempie