![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Nie.. kilka minut.. czasem nawet krocej..
Ale potem juz wariuje normalnie.. Tak jak ostatnio wyczul ze potrafi sie twardy brzuch zrobic jak sie mlody wypina to sie nadziwic nie mogl... Jeju, ja nie mierzylam brzucha.. a moze sie maluch przekrecil albo inaczej ulozyl... Uciekam spac Kochane ![]()
#1082 |
Rozeznanie
|
Kejka ja aparat zdjęłam 5 lat temu i tez mam silna szynę nadal. Orto mówiła ze mozna ta dolna juz zawsze miec
![]() ![]() Niulka! Jaka piękna karuzela, dla dziewczynki sliczna ![]() Madzia pilnuj ciśnienia, oby sie nie podnioslo ![]() Poli maz na medal! Tyle dobrego na raz! ![]() Agata ja laktator i butelki mam z lovi ![]() Torba do szpitala U mnie dla malucha potrzeba tylko chusteczki, krem i pampersy. Ciuszki tylko na wyjście, rożka nie trzeba. Prawie cała torba moja ![]() Nadrobiłam moge isc spokojnie spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Lucy ja bez problemu umylam wannę cifem.
Idę spac bo rano mam nadzieje nie zaspać na badania. Dobranoc ![]()
#1084 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Butelki ja mam z tommy jedna mniejsza druga wieksza z czujnikami ciepla ![]() No to teraz o mojej wizycie.. szyjka mi sie znowu skrocila 26mm, zadnego rozwarcia i maly sie jeszcze nie szykuje do wyjscia... pobral mi ten GBS i za 3 dni wyniki.. i teraz tak ostatnio mowil ze sie umowimy na usg zeby malego sprawdzic a dzisiaj pytam a on ze nie bedzie mnie naciagal i ze ma miec w piatek nowe usg i moze mi sprawdzi na nastepnej wizycie za dwa tyg ALE... nie bedzie juz sprawdzal przeplywow wiec ja mu mowie ze chce wiedziec co i jak z malym i ile wazy a on ze zobaczymy bo nie wie co to za sprzet bedzie... pozniej pytam tej poloznej co z nim pracuje co to za usg bedzie doktor mial czy to bedzie z 3d a ona ze nie wie wiec pytam czy to bedzie przez brzuch ( bo caly czas mi robi dowcipnie) a ona ze przez brzuch doktor ma caly czas i ze to zalezy jakie te nasadki beda... wiec co? nie sprawdzi mi nawet ile maly wazy?! ![]() Agnesssa mozesz mi powiedziec co do nas do szpitala trzeba wziasc dla dziecka??
![]() |
#1085 |
Rozeznanie
|
Patryska podczas ostatniego pobytu w szpitalu byłam na porodowce i mimo iż szpital wszystko zapewnia dla dziecka położone mówią że i tak rodzice przynoszą swoją rzeczy. Mi mówiła jedna ze lepiej jest mieć swoje bo te są już wybrahowane. I tak: 2-3 szt bodziakow, 2-3 spioszkow, 2-3 kaftaniki, 2 pałacyku i jeśli się chce to czapeczka. Rozek dadza. Dodatkowo trzeba mieć swoje pieluchy, chusteczki nawilżające i jakiś kremik do pupci typu sudocrem. Położne powiedziały że w razie co wszystko jest ale w ramach oszczędności rodzice swoje przywoza. Mleko i butelki szpital wszystko ma. Aha i nie brać nowych ubranek tylko takie gorsze bo podczas lrzebierania jak one bede lrzebierac mogą zaginac bo one nie patrzą czy to jest szpitalne czy swoje i rzucają do jednego kosza do pralni. Niby z pralni wszystko wraca i w razie co powinno być w szafce u nich z ubraniami ale wiadome jak to jest.
A tak w ogóle już się ruszać nie mogę wszystko mnie boli i ciągnie.
#1086 |
Zadomowienie
|
Agnessssa Dzięki
![]() ![]() ![]()
#1087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
porodowk jest odnowiona są sale 2-3osobowe. Porodowka składa się z 3 boksów, wszędzie są łóżka elektryczne (na całych 3 pietrach) jest wanna i możliwość porodu rodzinnego ogólnie ja byłam pozytywnie zaszkoczona ![]() ![]()
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja do szpitala biorę jedna torbe i to wcale nie taka duża ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki.
Tak mi nawalił odcinek lędźwiowy i napieprza od 3 dni że nie potrafię funkcjonować a życie sie toczy i trzeba wszystko ogarniać a ja nie potrafię i szlak mnie trafia. Przyjeżdża dzisiaj do mnie rehabilitant i ciekawa jestem co wymyśli... KP Też mam zamiar długo karmić ale krócej niż poprzednią dwójke i tego będę sie trzymać ![]() SUN gratuluje.Zdrowia dla młodej i powrotu formy dla Ciebie ![]() Miłego i spokojnego dnia dla Was.
#1090 |
Raczkowanie
|
Ja Wy pędzicie z tymi postami to jest jakieś szaleństwo!!
![]() Ogromne gratulacje dla Sun!!! Z niecierpliwością czekam na szczegóły <3 Ja wczoraj miałam kiepski dzień i myślałam, ze chyba już się zaczyna.... Strasznie, ale to mega strasznie bolały mnie plecy na dole, kość ogonowa i kość lewej naogi na całej długości plus jeszcze kości lewej ręki i ogólnie miałam dłonie popuchnięte. Mierzyłam ciśnienie i było całkiem spoko. Żadne skurcze jednak się nie pojawiły a ból z kręgosłupa był ciągły. Posiedziałam sobie ze 2 h na piłce, pokręciłam się i była ulga dla kręgosłupa ale kręcenie sprawiało, że jeszcze bardziej czułam główkę na pęcherzu i co chwila latałam siku. Mąż jak wrócił i mnie zobaczył, to oczywiście panika i mówi że jak mi zaraz nie przejdzie to jedziemy do szpitala. Na szczęście za jakiś czas przeszło i czułam się w miarę ok, jednak profilaktycznie poszłam się wcześniej wykąpać i przygotować na każdą ewentualność. Zaaplikowałam sobie czopka glicerynowego po którym coś tam poszło ![]() ![]() Nocka na szczęście minęła całkiem spokojnie, chociaż co prawda miałam chore sny, bo już którąś noc z kolei śnią mi się uchodźcy, którzy strzelają do mnie z shotgunów ![]() ![]() Brzuch mam już bardzo nisko, znajoma powiedziała że zmieniłam się już na twarzy i pewnie już niedługo urodzę. Słyszałam, że przy opuszczonym brzuchu to i łatwiej się oddycha i zgagi nie ma, ale że ja zawsze na opak, to u mnie wciąż obecne te przywileje ![]() ![]() Ps. Dziś podobno dzień mężczyzn ![]() ![]() Edytowane przez Moniczki Czas edycji: 2016-03-10 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
U mnie nic średnia. Młoda chyba mi na nerw uciskała bo noga mi dretwiała... Przebudzilam się 2 razy bo mnie zaczął boleć brzuch tak jak na okres. Na szczęście na razie wszystko ok. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Witam sie z rana. Zaraz zrobie sobie kawke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję wyjść po 2 domach tak jak ostatnio ![]() ![]() wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj Groszek nie wiem czy ta Środa nie gorsza, tam tez rzeźnia podobno, słyszałam wiele niefajnych opinii... Ale to pewnie od personelu zależy na kogo sie trafi ![]() Idę jeszcze dospać, TŻ wyprawiony do roboty, ma dzien facetów dostał ode mnie golarkę wilkinson i zrobiłam mu mega śniadanie ![]() ![]() Juz jest czwartek? Przecież wczoraj był poniedziałek??? Ale leci ten czas, jestem przerażona szybkością!
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam tak samo! Dopiero co był weekend a juz następny za rogiem ![]() Cytat:
Ale straszak! Chyba coraz cześciej bedą nam sie takie sytuacje zdarzaly ![]() ![]() Dzieki za info o dniu chłopa! Musze cos wymyślec...🤔 Cytat:
Mam nadzieje, ze cos zaradzi ![]() Cytat:
A to chodzi o te usg III trymestru? Jak on nie wie, czy Ci zrobi czy nie to ja dla własnego spokoju bym poszła. Moze idz na NFZ do jakiegos to bedziesz miała za free a jesli nie znajdziesz to Twoj spokoj o zdrowie malucha jest bezcenny ![]() ![]() Witam sie z rana ![]() ![]() Dobrego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Kopycio, teść mi zamontuje hak, i to nie bedzie taka obrotowa wiec bez stelaza. Zobaczycie na dniach mam nadzieje rezultat.
Patryska na 3 D oni nic nie sprawdzają to tylko bajerek jest. Za to musza miec lepszy sprzęt by polowkowe czy genetyczne zrobic niż takie zwykle. Wiec szkoda ze w ogóle zwykłego Ci nie zrobili. Ja mam na dzieje ze w sobotę mi pomiędzy małą i dowiem sie ile według niej moze jeszcze do porodu urosnąć no i czy dalej jest główką w dol tak jak mi się wydaje. O a ja dzis noc nie przespana, często sie budzilam i ułożyć nie mogłam. Teraz mnie plecki bola brrrr. Ale dzis tylko obiad musze zrobić i kulki filcowac i caly dzien leniwy :-*
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jak mi się dzisiaj dobrze spało. Zasnęłam przed północą i tylko raz się przebudziłam jak mąż wstawał do pracy. Wczoraj cały dzień chodziłam poddenerwowana, przestraszyła mnie trochę informacja, że to już niedługo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana, nocka w miare ok, labo tez juz zaliczony, okaże sie czy żelazo daje jakiekolwiek efekty.
Ja dzisiaj upiekę napoleonka na Dzien Mężczyzny i zrobie dobry obiad, to powinno wystarczyć ![]() ![]()
#1102 |
Rozeznanie
|
Ja nic miałam do
![]()
#1103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze znajac aktualna sytuacje Srody i Wrzesni to bym w Srodzie na pewno nie rodzila. Poza tym Wrzesnia ma teraz ginekologie i poloznictwo w nowym budynku szpitala, sale sa dwu osobowe z lazienkami, ogolnie wypas jakich malo (radio, tv, internet ![]() ![]() ![]() Mialam rodzic we Wrzesni, ale jednak 120 km to za daleko mimo planowanego CC. W te kilka dni po porodzie nie bede obolala wracac tyle kilometrow samochodem z noworodkiem ![]() Wlasnie...dziewczyny po CC... Jak dlugo lezalyscie w szpitalu?
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
W ramach dnia mężczyzny to mi się dzisiaj śniło, że zdradziłam męża z jakimś naszym wspólnym wrogiem, w naszym łóżku i samochodzie i do tego niemal na oczach mojej siostry. A potem ten koleś to wygadał przy jakiejś rodzinnej okazji (nie wiem co tam robił, ale z tym mniejsza)... I jeszcze próbowałam się bronić, że to męża wina, bo cały czas pracuje i zaniedbuje moje potrzeby... Co za pokręcony sen, mam wyrzuty sumienia
![]() Poli, tak, moja się przestraszyła mojego koszmaru i strasznie brykała... Czują miśki nasze te emocje, oj czują... Co do delikatniejszych ruchów ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
Witam z rana ☺ mam dziś ambitny plan dokończenia prasowania i pakowania torby do szpitala. Niby na nic się nie zanosi jeszcze ale kto wie... wole być gotowa żeby później w panice nie biegać.
Z podkładami zrobię tak jak radzicie. Wezmę 5 tych na łóżko, paczkę belli i absorgyn. Resztę spakuje mężowi żeby w razie czego wiedzial gdzie szukać ☺ Musze jeszcze dziś uprac kocyk i podusie minky i naszykować mężowi ciuchy na wyjście dla mnie i dla młodego, choć nadal nie wiem w co go ubrać bo mam ze 3 kombinezony różnej grubości i wielkości. Ten najgrubszy na bank będzie za duży wiec chyba musi być cienszy i kocyk. Ma nadzieję że będzie juz ciepło. Co do dnia mężczyzny może zrobię jakiś dobry obiadek, choć kompletnie nie mam pomysłu. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pochwal sie koniecznie! Ja tez chciałam zrobic ale na takim stelażu jak z muzpony, drewnianym, tylko nie wiem gdzie kupic takie cos a tż cos kreci nosem i chyba mi nie zrobi ![]() Cytat:
Ooo to ja tez zrobie ciasto jakies fajne ![]() ![]() Ma moze któraś z Was wykrój na żyrafę do uszycia? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Cóż za chytry plan!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
witam się z rana w ten pochmurny dzień. Nocki odpukać ostatnio dobre,tzn budzę się wcześnie rano 6-7 ale wyspana,bez nocnego łazikowania. Może dlatego,że poszłam wczoraj szybciej spać,bo mi wizaż szwankował
![]() Pisałyście o butelkach i laktatorach. Ja mam po synku laktator elektryczny z Medeli i chyba kompatybilne z nim butle są tylko z tej firmy,chociaż innych podłączać nie próbowałam. Butelek (awaryjnie)używałam Lovi ze smocziem aktywne ssanie,żeby nie zaburzać laktacji,wiec jak trzeba było nakarmic z butki to po prostu przelewalam mleko. Właściwie po odciągnięciu przelewałam do takich pojemników do przechowywania mleka chyba z baby ono,albo woreczków z Aventa i wkładałam do lodówki/zamrażarki więc nawet nie zastanawiałam się nad tym by mi pasowała butelka do laktatora. Teraz tez w razie "W" kupiłam małą Lovi,żeby się nie stresować,że mam mało mleka i młoda głodna. Taki chwyt psychologiczny. Tylko bliżej porodu /albo po porodzie mąż kupi mleczko i tyle. Ja się nastawiam na KP i musi wyjść,nie ma innej opcji ![]() Czekam dziś na kuriera z zamówieniem z Kerstin i wrzucę ostatnie rzeczy do prania,aż mi się gęba śmieje ![]() Poli,jestem bardzo ciekawa twojej karuzelki,wrzucaj foto jak już będzie gotowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jestem zła na mojego TŻ. Wie, że mam wysokie ciśnienie i jeszcze mnie specjalnie w nocy wkurza, a doskonale wie, że ja się łatwo denerwuję. W efekcie już o 9 rano ciśnienie 138/98. Swietny początek dnia. Zamiast mnie uspokajać, to on mnie nakręca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.