|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!nie piszę dużo ale czytam na bieżąco.U nas wszystko dobrze.Już maluszka czuję codziennie i bardzo się cieszę z tego powodu.Jestem odrobinę spokojniejsza.
Mam pytanie ile pijecie kaw?bo mi się zdarza 2 ale nie takie mocne. Co do ciuchów to ja z biedronki nie jestem zadowolona.Polecam ciuszki z lidla i tesco. Pozdrawiam was |
|
|
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja piję jedną ale espresso z dużym dodatkiem mleka wiec to pewnie tak jakbym Piła dwie słabsze ![]() Czy któraś z Was sie orientuje, czy jesli jestem przeziębiona to mam isc do lekarza pierwszego kontaktu? I czy wtedy dostanę zwolnienie 100% płatne czy tylko 80%? |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
w ciąży zawsze 100%
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Nie moge was czytac bo mi sie słabo robi... Mam nadzieje, ze jak pojadę juz do szpitala rodzic to wypluje bobo i bedzie po sprawie. Nie chce sie nakręcać albo lepiej po prostu nie wiedzieć co mnie czeka
![]() Czy któraś z Was ma lub sie przymierza do wózka Maxi Cisi Mura 4 plus? Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-03-10 o 09:32 |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam pytać czy mogę sobie wypić kawe z mlekiem bo w nocy nie mogłam spać a kaawy to chyba z rok nie piłam.
a dzisiaj ciężki dzień, powywozić wszystko, rozpakować, ogarnąć i jeszcze do ikei na koniec dnia po lodówkę trzeba jechać. nie wiem czy dam radę przejść przez tą wielką hale o własnych siłach. wczoraj myłam szafki, pakowałam, latałam i się doigrałam bo bolał mnie brzuch, ale resztę dnia spędziłam w łóżku a wieczorem jechaliśmy na buritto i nachos no i gratuluję wszystkich pisiorków i łechtaczek
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy od okoliczności ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz głównie na wodzie i czasem herbatkach ziołowo owocowych.A'propos wypluwania Bobo (jakkolwiek to brzmi ) to słyszałyście o baloniku do ćwiczeń rozciągania krocza przed porodem? Ćwiczyła któraś z Was w ten sposób przed poprzednimi porodami? Mi koleżanka opowiadała (teraz ma 6 miesięczną córeczkę), że właśnie m.in. w ten sposób ćwiczyła i urodziła pięknie SN bez żadnego nacinania, pęknięcia czy otarcia.
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
aż tak to nie
. Ale ale w Dzień Kobiet napisałam TŻetowi, że dostałam od nich kwiatki to się chłopak musiał postarać żeby ich przebić .No nie? ![]() A TŻet marzy o chłopcu. Wczoraj już opowiadał jakie prezentykupowałby mu. Np. na 5 urodziny miałby dostać quada .Cytat:
. Poza tym babcie - Krysie mają imieniny. Będzie się działo .2. Ja tak miałam w ciąży z Natalką a teraz poza wagą nic mi się nie poprawiło ![]() .
|
|
#3942 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z lidla wg mnie są lepsze jakościowo niż z biedronki. Najbardziej podobają mi się koszulki, mój synek ma ich dużo, a cena bardzo przystępna |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
Takie coś: http://epino.net.pl/produkty.php
Pompuje się go stopniowo coraz bardziej aż się dochodzi do ok 10cm średnicy czyli mniej więcej główki dziecka mi się to bardzo spodobało i na pewno będę kupować, ale jestem ciekawa czy Wy macie z tym produktem już jakieś doświadczenia.
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tija by mogła coś powiedzieć..
|
||
|
|
|
#3946 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Najgorszy jest następny dzień po, kiedy najmocniej ciągną szwy. No i jest problem z laktacją, przychodzi z opóźnieniem. U mnie mleko pojawiło się dopiero 5 dni po porodzie. Rana jest niewielka, mój gin stwierdził, że wykonał dobrą robotę Dziewczyny nie jest to takie straszne, jak niekiedy się słyszy. |
|
|
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To teraz juz rozumiem czemu w styczniu jak byłam na zwolenieniu trzy dni na korzonki to mi nie potracili nic z wynagrodzenia bo lekarz ortopeda wiedział ze jestem w ciąży wiec pewnie tez to było zwolnienie 100%
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Poszłam do lekarza, przedstawiłam swoje argumenty i wyszłam z recepta na tutejszy odpowiednik zyrtex
moje życie uratowane koty też, choć dzisiaj jeden tak mnie wkurza że chyba przerobie na dywanik
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
ja się strasznie boję cc, boję się cięcia, że będę czuła więc narazie nie myślę o tym. mam nadzieję, że dam radę sn, pocieszam się tym, że moja mama miała bardzo szybkie i sprawne porody, przy żadnym nie miała komplikacji. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w odniesieniu do mnie, mam nadzieję, że ma..
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cięcia nie czuć. Tylko takie szarpanie jak dziecko wyciągają. Przynajmniej ja tak miałam. Paraliż ciała w dół, to było bardzo dziwne uczucie ale poważnie nie ma czucia żadnego. U mnie się wszystko odbijalo w lampie nad stołem. ale mnie takie rzeczy nie brzydza, nie boję się igieł i mam wysoki próg bólu.
|
|
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam cc i najgorzej to bałam się zastrzyka w plecy.ale nic mnie nie bolało i pózniej pionizacja to było okropne.Tak strasznie bolało i u mnie było mleko w 3 dobie. Pozniej z każdym dniem coraz lepiej było,tylko to najgorsze karmienie.Ja teraz nie będę się tak denerwować jak przy Mateuszu.Tylko sobie zaszkodziłam nerwami i tyle. |
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jakoś nastawiam się na lekki poród
Nie wiem czemu, ale czuję że nie będzie źle Tłumaczę to sobie że teraz i tak nic nie poradzę, a nadenerwować się zawsze zdążę na porodówce jak nie pójdzie jak po maśle W sumie moja mama i babcia nie wspominają swoich porodów jako tragedii - moja babcia wspominała że wujka (4,5 kg) urodziła może nie błyskawicznie, ale w miarę sprawnie i co ważne nawet nie pękła ![]() a mama że miała jako nastolatka gorsze okresy niż porody A obie drobniutkiej budowy tak jak ja Tylko biodra mamy dość szerokie jak na nasze ciała ![]() Bardziej się boję cc, bo poród sn jakoś sobie umiem ten ból wytłumaczyć, że zaraz zobaczę dziecko, że zaraz przejdzie a po cc koleżanki mówiły że dłużej je bolało no i jakoś tak... to operacja jednak
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-10 o 10:39 |
|
|
|
#3953 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Cytat:
fajny model, niestety dla mnie za nisko jest gondola, musiała bym się łamać w pół żeby sięgnąć po dziecko ![]() Cytat:
przeprowadzamy się co prawda na 3piętro bez windy ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj obudziłam się 4:30 jak partner szykował się do pracy i dosłownie PRZYMIERAŁAM GŁODEM |
||||
|
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj 3 dzień wg prognozy ma być u mnie cały dzień słońce a są chmury, dobija mnie już ta pogoda. Z tego całego tygodnia słońca nie będzie ani w jeden dzień pewnie. Tak piszecie o porodach sn i cc ja chwilami mówię sobie, żeby podejść do tego na spokojnie a np parę dni później boję się. W ogóle dopadają mnie czasami myśli czy aby na pewno sobie poradzę. Kiedyś opiekowałam się moją siostrzenicą ale to było 8lat temu. Cytat:
Jak pierwszy raz byłam w ikei to chwilami zastanawiałam się którędy teraz iść |
|
|
|
|
#3955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) a powiedz co miałaś z korzonkami? jak to się objawia? gdzie boli (bo zakładam, że coś boli)Cytat:
![]() daruj futrzakowi mimo wszytsko ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To był straszliwy bol w dole kręgosłupa z tego co pamietam (Bo troche to wyparlam chyba), rano w łazience za szybko sie skręciłam czy schyliłam, i taki okropny mnie przeszedł prąd i bol, potem zimne dreszcze, ze prawie zemdlałam, no i potem było coraz gorzej, az ok 16 poszłam (nie mogłam nawet wsiąść w taxi, bo kucniecie nie wchodziła w rachubę) na izbę przyjęć. Straszne przeżycie....ale następnego dnia juz było lepiej, choć oprocz jednego apapu nic nie wzięłam
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Pogoda faktycznie nieciekawa. Nawet wczoraj, patrzę na termometr, temperatura +10 stopni, wyletniłam się, zadowolona wychodzę ... ależ mnie uszy potem bolały jak wróciłam od tego wiatru. Dziś chyba jeszcze gorzej ... Zastanawiam się czy wybrać się do biedry po te rzeczy - niekoniecznie ubranka, bo na razie nie kupuję, ale pieluszki flanelowe (tetrowe już mam), ręczniczki ze dwa, może jakiś grubszy kocyk. Ktoś pisał, że kocyki są OK. Staram się małymi krokami coś powoli kupować ... Mam dylemat - wczoraj siostra do mnie zadzwoniła, że ma dwie wejściówki na koncert Night of the Promes w Łodzi na tę sobotę i czy nie chciałabym jechać. Niby muzyka nie w moim klimacie (Zucchero, Lisa Stansfield i różne tam), ale zawsze to jakieś rozpoznawalne gwiazdy i też uniwersalne. Nie łupanina, nie jakieś skakanie, wiec na spokojnie. Trwa do 3 godziny i to z godzinną przerwą. Do Łodzi niedaleko - 130km, podejrzewam, że nieco ponad godzinę. Z jednej strony zasiedziuch się ze mnie zrobił i wiem, że dobrze by było gdzieś wreszcie wyskoczyć na randkę A z drugiej strony, to mi się nie chce (nie chce mi się, bo jestem zasiedziuchem
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek.
Udało mi sie dzisiaj wyspać. ufff.Dzisiaj zaczynam 20 tydzien Takze mam wizyte u gina, nie moge sie doczekać poznania płci Cytat:
Cytat:
Wilczy głód tez mnie dopada. Wczoraj jak rozmawiałam z TZ przez skypa to zaczął kopać co chwila. Powiedziałam, ze chce sie przywitac z tatusiem TZ kupil mi tego crock-pota i zamierza sam spróbować jak działa Mam nadzieje, ze bedzie sie mu podobał bo narazie mowi, ze to i tak wszystko mozna zrobic w piekarniku albo w garnku. pfff
|
||
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z siódmego piętra. nie wiem gdzie wózek będę zostawiać ale co tam, najwyżej będę dźwigać na dół. my w tym mieszkaniu mamy wbite dwa gwoździe, dodatkowych nie można wbić. nasza niby się zgodziła na dziecko tylko, że ja mam termin chyba dwa albo trzy tygodnie przed końcem umowy w tym mieszkaniu więc nie chciałabym z maluchem jeszcze się przeprowadzac, szukać mieszkania... poza tym ja nie wiem gdzie bym tutaj łóżeczko wstawiła, nierealne chyba a tam mamy dwa razy większy metraż niż tu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

uzywam tylko zwykłego kremu nawilżającego i podkładu (ale tylko na jesieni/w zimie, od póxnej wiosny tylko krem). Tak samo mi sie włosy poprawiły - moja fryzjerka była we wtorek pod duzym wrażeniem ich ilości i kondycji. Niestety wiem, że to tylko do końca ciąży tak będzie

a dzisiaj ciężki dzień, powywozić wszystko, rozpakować, ogarnąć i jeszcze do ikei na koniec dnia po lodówkę trzeba jechać. nie wiem czy dam radę przejść przez tą wielką hale o własnych siłach.

) to słyszałyście o baloniku do ćwiczeń rozciągania krocza przed porodem? Ćwiczyła któraś z Was w ten sposób przed poprzednimi porodami? Mi koleżanka opowiadała (teraz ma 6 miesięczną córeczkę), że właśnie m.in. w ten sposób ćwiczyła i urodziła pięknie SN bez żadnego nacinania, pęknięcia czy otarcia.