Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 11:30   #3961
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
To był straszliwy bol w dole kręgosłupa z tego co pamietam (Bo troche to wyparlam chyba), rano w łazience za szybko sie skręciłam czy schyliłam, i taki okropny mnie przeszedł prąd i bol, potem zimne dreszcze, ze prawie zemdlałam, no i potem było coraz gorzej, az ok 16 poszłam (nie mogłam nawet wsiąść w taxi, bo kucniecie nie wchodziła w rachubę) na izbę przyjęć. Straszne przeżycie....ale następnego dnia juz było lepiej, choć oprocz jednego apapu nic nie wzięłam
brzmi niefajnie..tak się zastanawiam czy ból u mnie w plecach to też nie jakiś stan zapalny..

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Pogoda faktycznie nieciekawa. Nawet wczoraj, patrzę na termometr, temperatura +10 stopni, wyletniłam się, zadowolona wychodzę ... ależ mnie uszy potem bolały jak wróciłam od tego wiatru. Dziś chyba jeszcze gorzej ...

Zastanawiam się czy wybrać się do biedry po te rzeczy - niekoniecznie ubranka, bo na razie nie kupuję, ale pieluszki flanelowe (tetrowe już mam), ręczniczki ze dwa, może jakiś grubszy kocyk. Ktoś pisał, że kocyki są OK. Staram się małymi krokami coś powoli kupować ...

Mam dylemat - wczoraj siostra do mnie zadzwoniła, że ma dwie wejściówki na koncert Night of the Promes w Łodzi na tę sobotę i czy nie chciałabym jechać. Niby muzyka nie w moim klimacie (Zucchero, Lisa Stansfield i różne tam), ale zawsze to jakieś rozpoznawalne gwiazdy i też uniwersalne. Nie łupanina, nie jakieś skakanie, wiec na spokojnie. Trwa do 3 godziny i to z godzinną przerwą. Do Łodzi niedaleko - 130km, podejrzewam, że nieco ponad godzinę. Z jednej strony zasiedziuch się ze mnie zrobił i wiem, że dobrze by było gdzieś wreszcie wyskoczyć na randkę A z drugiej strony, to mi się nie chce (nie chce mi się, bo jestem zasiedziuchem ). Pojechałybyście?
ja bym nie pojechała..ale nie patrz na mnie..ja jestem domator

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dziendoberek. Udało mi sie dzisiaj wyspać. ufff.

Dzisiaj zaczynam 20 tydzien 19t0d Takze mam wizyte u gina, nie moge sie doczekać poznania płci dopiero na 18, wiec caly dzien czekania.

Mnie tez dopadają zmienne mysli, raz mysle, ze jakos to bedzie, a raz ze to jakis koszmar

OOO kopniaczki Wilczy głód tez mnie dopada.
Wczoraj jak rozmawiałam z TZ przez skypa to zaczął kopać co chwila. Powiedziałam, ze chce sie przywitac z tatusiem

TZ kupil mi tego crock-pota i zamierza sam spróbować jak działa Mam nadzieje, ze bedzie sie mu podobał bo narazie mowi, ze to i tak wszystko mozna zrobic w piekarniku albo w garnku. pfff
za tydzień i Tżeta..no i kciuki za wizytę

A BeataAmelka jak po genetycznych?

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A to jest jakaś promocja w biedronce? Bo chyba przegapiłam
wczoraj dziewczyny pisały,że będzie asortyment dla malców ale od 17.03
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:30   #3962
tija93
Zakorzenienie

Hej

We wtorek załatwiałam sobie tabletki na uspokojenie. Oczywiście po znajomości. Pani w rejestracji u gina w przychodni koło mojego bloku powiedziała, że mam iść do lekarza prowadzącego Taa, mój lekarz jest teraz 300km ode mnie. Już mi jest trochę lepiej, wiem, że dobrze zrobiłam nie pozwalając mojemu psu cierpieć

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
A co do obchodów w szpitalach to nie wiem czy nadal tak jest, ale jak studiowałam, to na naszej uczelni było jakoś tak, że jak pacjent decydował się na leczenie w szpitalu klinicznym to jednocześnie oznaczało to zgodę na uczestniczenie studentów w badaniach itp. Sama poszłam kiedyś do przychodni lekarza rodzinnego uczelnianego a tam w gabinecie... koledzy z grupy mojego narzeczonego wówczas i po wywiadzie, mieli mi osłuchiwać oskrzela, nie wiem kto był bardziej speszony, ja czy oni ale Pani dr jak się zorientowała o co kaman to się zlitowała, kazała zostać w staniku i osłuchiwać dziewczynie
Mi też tak mówili na studiach Wyrażając zgodę na pobyt w szpitalu klinicznym automatycznie wyraża się zgodę na obecność studentów. Dodatkowa zgoda jest potrzebna gdy student coś będzie przy pacjencie robił.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!nie piszę dużo ale czytam na bieżąco.U nas wszystko dobrze.Już maluszka czuję codziennie i bardzo się cieszę z tego powodu.Jestem odrobinę spokojniejsza.
Mam pytanie ile pijecie kaw?bo mi się zdarza 2 ale nie takie mocne.

Co do ciuchów to ja z biedronki nie jestem zadowolona.Polecam ciuszki z lidla i tesco.
Pozdrawiam was
Dwie dziennie pije

Cytat:
Ja piję jedną ale espresso z dużym dodatkiem mleka wiec to pewnie tak jakbym Piła dwie słabsze
Czy któraś z Was sie orientuje, czy jesli jestem przeziębiona to mam isc do lekarza pierwszego kontaktu? I czy wtedy dostanę zwolnienie 100% płatne czy tylko 80%?
Zawsze 100%, tylko musi być na zwolnieniu kod ciążowy

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was ma lub sie przymierza do wózka Maxi Cisi Mura 4 plus?
Ja mam Maxi Cosi Mura 4, bez plusa Ten z plusem ma większą spacerówkę i bardziej osłoniętą

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

A'propos wypluwania Bobo (jakkolwiek to brzmi ) to słyszałyście o baloniku do ćwiczeń rozciągania krocza przed porodem? Ćwiczyła któraś z Was w ten sposób przed poprzednimi porodami? Mi koleżanka opowiadała (teraz ma 6 miesięczną córeczkę), że właśnie m.in. w ten sposób ćwiczyła i urodziła pięknie SN bez żadnego nacinania, pęknięcia czy otarcia.
Też się na to czaiłam, ale doszłam razem z koleżanką z pracy, że to za bezpieczne może nie być. Ten balonik wkłada się do pochwy i pompuje. Na 100% drażniona jest wtedy szyjka macicy. Czyli można sobie niechcący wywołać poród przedwczesny. Bezpieczniejszy i tańszy jest masaż krocza

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
ja się strasznie boję cc, boję się cięcia, że będę czuła więc narazie nie myślę o tym. mam nadzieję, że dam radę sn, pocieszam się tym, że moja mama miała bardzo szybkie i sprawne porody, przy żadnym nie miała komplikacji. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w odniesieniu do mnie, mam nadzieję, że ma..
Poniekąd tak, ale każdy poród i każda ciąża jest inna
Stary 2016-03-10, 11:32   #3963
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wczoraj dziewczyny pisały,że będzie asortyment dla malców ale od 17.03
A! Super dziękuję

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:32   #3964
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamuśki

Pogoda faktycznie nieciekawa. Nawet wczoraj, patrzę na termometr, temperatura +10 stopni, wyletniłam się, zadowolona wychodzę ... ależ mnie uszy potem bolały jak wróciłam od tego wiatru. Dziś chyba jeszcze gorzej ...

Zastanawiam się czy wybrać się do biedry po te rzeczy - niekoniecznie ubranka, bo na razie nie kupuję, ale pieluszki flanelowe (tetrowe już mam), ręczniczki ze dwa, może jakiś grubszy kocyk. Ktoś pisał, że kocyki są OK. Staram się małymi krokami coś powoli kupować ...

Mam dylemat - wczoraj siostra do mnie zadzwoniła, że ma dwie wejściówki na koncert Night of the Promes w Łodzi na tę sobotę i czy nie chciałabym jechać. Niby muzyka nie w moim klimacie (Zucchero, Lisa Stansfield i różne tam), ale zawsze to jakieś rozpoznawalne gwiazdy i też uniwersalne. Nie łupanina, nie jakieś skakanie, wiec na spokojnie. Trwa do 3 godziny i to z godzinną przerwą. Do Łodzi niedaleko - 130km, podejrzewam, że nieco ponad godzinę. Z jednej strony zasiedziuch się ze mnie zrobił i wiem, że dobrze by było gdzieś wreszcie wyskoczyć na randkę A z drugiej strony, to mi się nie chce (nie chce mi się, bo jestem zasiedziuchem ). Pojechałybyście?

Ja bym nie pojechała pewnie ale ja jestem leniem i meczy mnie wchodzenie po schodach na 1 piętro nawet, a stanie czy siedzenie bez oparcia to juz w ogole....
Ale jak czujesz sie na siłach to jedz
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:33   #3965
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Też się na to czaiłam, ale doszłam razem z koleżanką z pracy, że to za bezpieczne może nie być. Ten balonik wkłada się do pochwy i pompuje. Na 100% drażniona jest wtedy szyjka macicy. Czyli można sobie niechcący wywołać poród przedwczesny. Bezpieczniejszy i tańszy jest masaż krocza
hej fajnie, że jesteś
jak przygotowania do ślubu?
na intuicję i zdrowy rozsądek analizując ten balonik to też tak sobie pomyślałam
Stary 2016-03-10, 11:36   #3966
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
hej fajnie, że jesteś
jak przygotowania do ślubu?
na intuicję i zdrowy rozsądek analizując ten balonik to też tak sobie pomyślałam
Wczoraj kupiłam nową sukienkę Poprzednia źle mi się zaczęła układać na biuście przez powiększony cyc Reszta jest już dograna
Stary 2016-03-10, 11:37   #3967
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
brzmi niefajnie..tak się zastanawiam czy ból u mnie w plecach to też nie jakiś stan zapalny..

Korzonki bolą tak ze nie mozna sie skręcić nawet, kucnąć czy założyć butów
Teraz tez mnie ciążowy bolą plecy czasem ale to od siedzenia w pracy zauważyłam, no o bol jest zupełnie inny
Ortopeda powiedział wyedy na izbie ze na bol pleców w ciąży to nic nie mozna poradzić za bardzo, bo żadnych leków oprocz apapu i tak mi nie da -.-
Stary 2016-03-10, 11:37   #3968
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
A to jest jakaś promocja w biedronce? Bo chyba przegapiłam
Nie widziałam żadnej gazetki, ale wczoraj któraś pisała, że mają być od przyszłego tygodnia (od 16go albo 17go - nie pamiętam dokładnie) w biedrze rzeczy dla dzieci - pieluszki tetra/flanela, ubranka, ręczniczki, kocyki. Ale ubranka raczej wszystkie tutaj odradzały że jakość taka se, że się rozciągają...

O matkoooo! Zanim ja odpisałam Fantasmagori, to tyle postów naskrobałyście

Hehe, chyba jesteście takie jak ja :P To już moja mama, lat 61, mówi, żebym jechała

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:42
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:40   #3969
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Nie widziałam żadnej gazetki, ale wczoraj któraś pisała, że mają być od przyszłego tygodnia (od 16go albo 17go - nie pamiętam dokładnie) w biedrze rzeczy dla dzieci - pieluszki tetra/flanela, ubranka, ręczniczki, kocyki. Ale ubranka raczej wszystkie tutaj odradzały że jakość taka se, że się rozciągają...
Hmm rozumiem To jeszcze pomyślę czy iść
Aha, zapomniałam dopisać że ja bym korzystała z okazji i jechała

Stary 2016-03-10, 11:43   #3970
slo_nk_o
Raczkowanie

dziewczyny pisałyście wcześniej o kremach na rozstępy... co byście poleciły z rossmana? Skóra na nogach zaczęła mnie swędzieć i to w dziwnym miejscu bo na piszczeli, patrzę a porobiły mi się kreseczki
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:46   #3971
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałyście wcześniej o kremach na rozstępy... co byście poleciły z rossmana? Skóra na nogach zaczęła mnie swędzieć i to w dziwnym miejscu bo na piszczeli, patrzę a porobiły mi się kreseczki
Ja używam oliwki babydream fur mama po prysznicu a rano i wieczorem balsam babydream fur mama

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:48
Stary 2016-03-10, 11:46   #3972
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam babydream, ma dobry skład i jest niedrogi
Stary 2016-03-10, 11:49   #3973
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Wiele osób poleca i ma dobre opinie na blogu Srokao jeśli chodzi o skład zwykła oliwka babydream fur mama na rozstępy. Miałam i używałam na uda, biodra, pupę, brzuch i piersi. Z tej samej serii na całe ciało używałam też balsamu. Zużyłam po pół opakowania, na razie nie używać z racji alergii na nie wiadomo co Nie wiem czy pomaga, czy nie. Mnie się nic nie zrobiło, ale i też nie przytyłam jeszcze. Natomiast po podleczeniu swędzenia zamierzam wypróbować olej kokosowy Już nawet kupiłam Myślałam, że będzie tłuścił, a fajnie nawilża i potem się nie kleję. Wg mnie przyjemniej, niż po oliwce. Moja siostra stosuje na twarz
Stary 2016-03-10, 11:51   #3974
agisia84
Przyczajenie

Hej dziewczyny zamówiłam ostatnio na allegro pas ciążowy, taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=5562655881
Czy któraś może używa coś podobnego? Czekam na przesyłkę, jak przyjdzie oczywiście szybko go przetestuje i napiszę czy warto. Nie jest drogi, a moje plecy baaaardzo potrzebują jakiegoś wsparcia. Brzuch mi wywaliło całkiem duży i już trochę ciężko mi go nosić.
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:58   #3975
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!nie piszę dużo ale czytam na bieżąco.U nas wszystko dobrze.Już maluszka czuję codziennie i bardzo się cieszę z tego powodu.Jestem odrobinę spokojniejsza.
Mam pytanie ile pijecie kaw?bo mi się zdarza 2 ale nie takie mocne.

Co do ciuchów to ja z biedronki nie jestem zadowolona.Polecam ciuszki z lidla i tesco.
Pozdrawiam was
pije jedna dziennie, albo nawet wcale.

Cytat:
Takie coś: http://epino.net.pl/produkty.php

Pompuje się go stopniowo coraz bardziej aż się dochodzi do ok 10cm średnicy czyli mniej więcej główki dziecka mi się to bardzo spodobało i na pewno będę kupować, ale jestem ciekawa czy Wy macie z tym produktem już jakieś doświadczenia.

za chiny bym sobie tego czegoś nie wsadziła biorąc pod uwagę że poród trwa tyle ile trwa i wszystko powoli się tam przygotowuje to dla mnie taka ingerencja to jakiś kosmos. Rozumiem masaże, delikatne naciąganie ale nie taki sprzęcior w bożenie hehe

Cytat:
ja się strasznie boję cc, boję się cięcia, że będę czuła więc narazie nie myślę o tym. mam nadzieję, że dam radę sn, pocieszam się tym, że moja mama miała bardzo szybkie i sprawne porody, przy żadnym nie miała komplikacji. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w odniesieniu do mnie, mam nadzieję, że ma..

A u mojej mamy na odwrót. Ciężkie porody po kilkanaście godzin z krwotokami i wypieraniem dziecka przy 7 cm, widmo kleszczy. Za to ja kilka godzin, trzy skurcze parte i dziecko na brzuchu.

Cytat:
Wczoraj kupiłam nową sukienkę Poprzednia źle mi się zaczęła układać na biuście przez powiększony cyc Reszta jest już dograna
Pochwal się
A zamiast siedzieć tu z nami idź się zrelaksuj, zjedz dobre ciasteczko

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:59   #3976
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zamówiłam ostatnio na allegro pas ciążowy, taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=5562655881
Czy któraś może używa coś podobnego? Czekam na przesyłkę, jak przyjdzie oczywiście szybko go przetestuje i napiszę czy warto. Nie jest drogi, a moje plecy baaaardzo potrzebują jakiegoś wsparcia. Brzuch mi wywaliło całkiem duży i już trochę ciężko mi go nosić.
Ja mam cos podobnego Bardzo fajnie wspomaga plecy.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:59   #3977
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Ja używam oliwki babydream fur mama po prysznicu a rano i wieczorem balsam babydream fur mama
Cytat:
Ja używam babydream, ma dobry skład i jest niedrogi
Cytat:
Wiele osób poleca i ma dobre opinie na blogu Srokao jeśli chodzi o skład zwykła oliwka babydream fur mama na rozstępy. Miałam i używałam na uda, biodra, pupę, brzuch i piersi. Z tej samej serii na całe ciało używałam też balsamu. Zużyłam po pół opakowania, na razie nie używać z racji alergii na nie wiadomo co Nie wiem czy pomaga, czy nie. Mnie się nic nie zrobiło, ale i też nie przytyłam jeszcze. Natomiast po podleczeniu swędzenia zamierzam wypróbować olej kokosowy Już nawet kupiłam Myślałam, że będzie tłuścił, a fajnie nawilża i potem się nie kleję. Wg mnie przyjemniej, niż po oliwce. Moja siostra stosuje na twarz

Dziękuję dziewczyny w takim razie będę się dzisiaj rozglądać za babydream. Tylko teraz co wybrać oliwkę czy balsam?
Stary 2016-03-10, 12:02   #3978
Fantasmagori
Zakorzenienie

Oliwka jest fajna po kąpieli, tylko trochę się klei, jest taka tłusta balsam dość szybko się wchłania

Stary 2016-03-10, 12:03   #3979
Talantea
Zakorzenienie

Dostałam złą wiadomosć. Nigdzie nie ma clexane. Podobno to jest najbardziej poszukiwany lek w Polsce na ten moment :/ Nigdzie go nie ma.
Dzisiaj bede musiala powiedziec o tym ginowi, moze cos poradzi. ehh

Stary 2016-03-10, 12:04   #3980
asiulek8
Wtajemniczenie

A ja nie lubię oliwek. Ogólnie nie smaruje się niczym bo się zawsze kleje nawet jak dobrze wmasuje balsam. Wydaje mi się że nie mam przesuszonej skóry. A rozstępów się nie boję. Mam bardzo elastyczną skórę.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:05   #3981
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Dziękuję dziewczyny w takim razie będę się dzisiaj rozglądać za babydream. Tylko teraz co wybrać oliwkę czy balsam?
Ja nie lubię oliwkowania, bo nie lubię się potem kleić. Ale się smarowałam. Balsam natomiast ma taką konsystencję, że tak czy siak trzeba trochę namasować, żeby go wmasować. Skutek był taki, że cellulit jakby na udach mi się zmniejszył To już jak wolisz, ale na rozstępy chyba generalnie bardziej się oliwki poleca.
Stary 2016-03-10, 12:05   #3982
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Byłam dziś oddać krew. Normalnie planowałam po zrobić zakupy w 30 min do 1h zajeło mi 2h ruch taki jakby za 2 dni miały być święta

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Aaa no i to nieszczęsne znieczulenie, wklucie w plecy. No masakra dla mnie. Jak najmniej igieł przy porodzie. To mi się marzy. Jak rodziłam córkę strasznie przeżywałam że muszą mi szyć Bożene, miało nie boleć a znieczulenie nie wszędzie podziałało i uciekałam tyłkiem na fotelu.
I pierwszy raz w życiu miałam wenflon wsadzony.
też wolałabym rodzić sn z 20 razy niż mieć cc, paniczny strach taki sam jak przy nacinaniu krocza/ szyciu . Przez wenflon znikły mi skurcze parte i musiałam rodzić bez skurczów. Mam nadzieję, że teraz tez mnie te wszystkie przyjemności ominą, niestety wenflon jest zakładany każdej w tym szpitalu jak widać nawet jak główka już prawie wystaje to trzeba pierwsze wbić to dziadostwo bez tego zakaz rodzenia

Cytat:
Mi kawa przestała smakować na początku ciąży i jakoś się odzwyczaiłam Teraz głównie na wodzie i czasem herbatkach ziołowo owocowych.

A'propos wypluwania Bobo (jakkolwiek to brzmi ) to słyszałyście o baloniku do ćwiczeń rozciągania krocza przed porodem? Ćwiczyła któraś z Was w ten sposób przed poprzednimi porodami? Mi koleżanka opowiadała (teraz ma 6 miesięczną córeczkę), że właśnie m.in. w ten sposób ćwiczyła i urodziła pięknie SN bez żadnego nacinania, pęknięcia czy otarcia.
Czytałam, ja stosowałam/ stusuję ćw. mm Kegla/ ćw. ogólne- rozciągające i masaż krocza ( to dopiero planuję robić). Moje dziecko co prawda było bardzo małe ale patrząc na tempo rodzenia i pozycję w jakiej rodziłam to mogłam pęknąć.

Cytat:
Możesz odziedziczyć rodzenie po mamie ale też nie jest to reguła. Moja mama bardzo szybko mnie i siostrę urodziła. Mi poród zająć ok 2,5h moja siostra rodziła 10h.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:10   #3983
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ooo pokaż kreację

Cytat:
Korzonki bolą tak ze nie mozna sie skręcić nawet, kucnąć czy założyć butów
Teraz tez mnie ciążowy bolą plecy czasem ale to od siedzenia w pracy zauważyłam, no o bol jest zupełnie inny
Ortopeda powiedział wyedy na izbie ze na bol pleców w ciąży to nic nie mozna poradzić za bardzo, bo żadnych leków oprocz apapu i tak mi nie da -.-
kurcze, ja nie wiem czy mój ból pleców jest na tle ciąży..pobolewały mnie już przed ciąża..to jest dziwne uczucie jakby mi ktoś łamał albo jak by samo miało pęknąć w okolicach miednicy czyli po bokach od kręgosłupa..bardziej po prawej stronie..czasami też nie do wytrzymania.. popołudniami mam problem ze wstaniem z kanapy, przewróceniem się na drugi bok na łóżku..

Cytat:

Hehe, chyba jesteście takie jak ja :P To już moja mama, lat 61, mówi, żebym jechała
miałam Ci pisać, że ciężarnych to lepiej nie pytać o takie sprawy

Cytat:
Napisane przez agisia84 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zamówiłam coś podobnego, ale raczej z myślą o zakryciu rozpiętego rozpora w spodniach.. do wsparcia pleców chyba są takie bardziej zaawansowane..jak Talantea kupiła..

Cytat:
za chiny bym sobie tego czegoś nie wsadziła biorąc pod uwagę że poród trwa tyle ile trwa i wszystko powoli się tam przygotowuje to dla mnie taka ingerencja to jakiś kosmos. Rozumiem masaże, delikatne naciąganie ale nie taki sprzęcior w bożenie hehe
Stary 2016-03-10, 12:13   #3984
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Oliwka jest fajna po kąpieli, tylko trochę się klei, jest taka tłusta balsam dość szybko się wchłania
Cytat:
A ja nie lubię oliwek. Ogólnie nie smaruje się niczym bo się zawsze kleje nawet jak dobrze wmasuje balsam. Wydaje mi się że nie mam przesuszonej skóry. A rozstępów się nie boję. Mam bardzo elastyczną skórę.
Cytat:
Ja nie lubię oliwkowania, bo nie lubię się potem kleić. Ale się smarowałam. Balsam natomiast ma taką konsystencję, że tak czy siak trzeba trochę namasować, żeby go wmasować. Skutek był taki, że cellulit jakby na udach mi się zmniejszył To już jak wolisz, ale na rozstępy chyba generalnie bardziej się oliwki poleca.
Wypróbuję w takim razie oliwkę. Mam nadzieję, że pomoże.

Cytat:
Dostałam złą wiadomosć. Nigdzie nie ma clexane. Podobno to jest najbardziej poszukiwany lek w Polsce na ten moment :/ Nigdzie go nie ma.
Współczuję. Może jednak tak jak piszesz gin coś wymyśli. Nie trać nadziei
Stary 2016-03-10, 12:21   #3985
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
ooo pokaż kreację

kurcze, ja nie wiem czy mój ból pleców jest na tle ciąży..pobolewały mnie już przed ciąża..to jest dziwne uczucie jakby mi ktoś łamał albo jak by samo miało pęknąć w okolicach miednicy czyli po bokach od kręgosłupa..bardziej po prawej stronie..czasami też nie do wytrzymania.. popołudniami mam problem ze wstaniem z kanapy, przewróceniem się na drugi bok na łóżku..

:

O kurczę, no to moze idz do lekarza jednak? Moze Ci cos poradzi albo chociaż powie co sie dzieje. Bo z bólem plecow nie ma żartów
Stary 2016-03-10, 12:26   #3986
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

U mnie jest... Ale ja w 3miescie mieszkam ( z tego co sie zorientowałam dość daleko od Ciebie) Clexane można często kupić w aptekach szpitalnych. Co roku w okolicach marca/kwietnia miałam problem z zakupem. W tym roku jakoś bezproblemowo.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:32   #3987
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
U mnie jest... Ale ja w 3miescie mieszkam ( z tego co sie zorientowałam dość daleko od Ciebie) Clexane można często kupić w aptekach szpitalnych. Co roku w okolicach marca/kwietnia miałam problem z zakupem. W tym roku jakoś bezproblemowo.
Mam informacje od tesciowej, byla w szpitalu dzisiaj więc dowiadywała sie u zródła. Skoro w hurtowniach pustki od dwóch tygodni juz to sprawa wygląda kiepsko. W róznych aptekach mówią to samo.

Stary 2016-03-10, 12:38   #3988
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mam informacje od tesciowej, byla w szpitalu dzisiaj więc dowiadywała sie u zródła. Skoro w hurtowniach pustki od dwóch tygodni juz to sprawa wygląda kiepsko. W róznych aptekach mówią to samo.
Mam nadzieję, że lekarz pomoże Ci zdobyć ten lek

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:40   #3989
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, no to moze idz do lekarza jednak? Moze Ci cos poradzi albo chociaż powie co sie dzieje. Bo z bólem plecow nie ma żartów
to juz długo trwa, gin mi mówił, że moja ciąża przebiega wzorcowo, więc mam nadzieję, że wpływu na dziecko jednak nie ma.. trochę poczytałam jak dbać o plecy i stosuję się do zaleceń dot właściwego spania/siedzenia/schylania i teraz jak podniósł mi sie trochę "brzuch" to albo mniej czuję albo przywykłam.. będę gina męczyć następnym razem , żeby wypisał mi jaki rodzaj zabiegów/rehabilitacji zaleca , bo już rozmawiałam z fizjoterapeutką/rehabilitantką na ten temat i bedę korzystać

ja już dziewczyny skończyłam obowiązki domowe na dziś.. muszę skoczyć koło 15tej po wyniki, do pracy na chwilę i jak mąż wróci dokończyć łobiad..a i robię sałatkę jarzynową na śniadanie na jutro, ale to chwila...a Wy jak tam ?
Stary 2016-03-10, 12:42   #3990
florencee
Zadomowienie

Cześć!

Baaardzo dawno się nie odzywałam. Przepraszam. Miałam trochę problemów, ciąża była zagrożona (ciągle plamienia, bóle brzucha), stresowałam się mocno, za dużo o tym myślałam i nie chciałam za bardzo pisać na forum.
Teraz zdaniem ginekologa sytuacja się ustabilizowała, chociaż ryzyko dalej jest oczywiście, jestem cały czas na L4. Czuję się o wiele lepiej, mdłości i inne dolegliwości minęły. USG genetyczne wyszło dobrze, dowiedziałam się że czekamy na chłopca.

Mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmiecie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości