|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Ja daje ale nie zawsze chce chwytać Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Pola tak samo Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem daje. Po tym jak go ssie widze czy jest glodna czy ściemnia
Jak sobie go ciumka i zasypia to tylko co jakis czas zerkam czy go juz wyplula pozasnięciu i zabieram. A jak rzuca się na niego i ssie z mocą sokowirówki to przystawiam do cyca haha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Ja daje ale tylko żeby się uspokoił na chwile albo do snu jak uspać nie mogę ale on potem wypluwa i śpi bez
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym dawac ale jak daje smoka to ma mine jakby byl on obtoczony w gów*** i cytrynie :-D Cytat:
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
Z odbijaniem. Odkąd karmię tylko kp to nie odbijam. Małej się przestało ulewać po kp bo po mm musiałam odbijać. Teraz czasem tylko se beknie haha No właśnie jak to jest z tymi kupami. Położna mnie wczoraj nastraszyla że jak nie ma kupy to źle a Lilka wczoraj cały dzień puszczała solidne mokre bąki aż bulgotało w pieluszce. A jeden był taki obfity że na nogawke z pamka wypłynął :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Ja daje ale ode mnie za bardzo nie bierze
Za to od tz zawsze I odbijamy po kazdym jedzeniu bo mam swira ze jej sie uleje i sie zadlawi. Poza tym chyba ma taka potrzebe bo zawsze sobie beknie jak stary Kilka razy olalam i nie odbila i tak sie krecila az samo sie beklo, czyli lyka powietrze.Cytat:
Moja tak z dystansem raczej podchodzi, widac, ze zazdrosc jest A tak czekala na siostre Chyba miala inne oczekiwania, ze to bedzie wieksze dziecko i nie bedzie wisiec na mamie non stop
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I usłyszałam komplement że mam ładne cycochy hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis czyli udało się rozkręcić kp?
))
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pojadła o 3 przez 45 min. Później o 7 przez 40 min. I to musiałam ją wybudzac extra.
O 9 sama się domagała cyca. Possała 15 minut i śpi. Czekamy na babcie haha mój tż pojechał po moją mamę... znowu będzie ją opatulać w stertę kocyków 😅 Mam 21 stopni w mieszkaniu a moja mama twierdzi że powinno być 25 haha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ojjj tak i to na maxa. Polożna oblukala cyce i powiedziała że mam nawał. Od 2 dni samo kp. Dzisiaj 3 dzień Pokazała mi jak prawidłowo dostawiać małą do cyca i w końcu mnie plecy nie bolą uffff Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah Padłam Ja ubralam mała i do wózka na balkon wstawilam. Po jeżdżę z nią to zaśnie i się dotleni - u nas dzisiaj piękne słoneczko i ptaszki śpiewają
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Paula to czemu nie na spacer ? Sama się dotlenisz
Aninis super wieści z tym kp jednak się udało Ja moja zawsze odbijam bo mam schizy jak Siasia z reszta już raz się prawie zadławiła rzygami a potem było mega bekniecie więc to od tego a smoczek też daje jako uspokajacz czasem ale często nie chce Motyl słodka twoja Natalka pozazdrościć takich relacji cudnie . A my na zakupy spadamy miłego dnia
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z ta witamina k. Ile razy dziennie sie podaje?
Mój tż kupił i na opakowaniu pisze że 10 kropel na dzień... zglupiałam. Wit. D podaję raz dziennie. Jak Wy dawkujecie te witaminki? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Ja daje jedną ampułke wit D a K nie podaje bo dostała zastrzyk w szpitalu i on wystarcza
|
#1756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my wrocilismy z bilansu.. Mały waży 5620 i ma 64 cm długości. Marta u nas lekarka tez stwierdziła lojtokowe zapalenie skóry i specjalnym bepanthenem kazała smarować i zabronila myć w emolium.. I zdenerwowala mnie bo pocisnela mu sutki, bo mial powiekszone a mu mleko zaczęło z nich tryskac.. A ja oklady z sody do tej pory robiłam... I widziałam że schodzi to .. |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a chodzicie juz z maluszka mi na zakupy w sensie do centrum handlowego biedronki itp?
|
#1758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja z tych nadgoliwych pod tym względem. U mnie TŻ robi zakupy wieczorem a moja głowa w tym, żeby mu na liście wszystko zapisać. A mamę nawet w tym tygodniu do Lidla wysłałam, żeby mi kurtkę i koszulę kupiła
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak to chociaż się dotleni ja też bo ja woze po tym balkonie kiedyś pisałam on ma z 10 m długości taki taras
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=zonameza90;57118216]Ja mam w kapsułkach i w jednej mam k i d i jedną kapsulke dziennie. Tzn. ten olej z niej małemu do buźki wpuszczam.
A my wrocilismy z bilansu.. Mały waży 5620 i ma 64 cm długości. Marta u nas lekarka tez stwierdziła lojtokowe zapalenie skóry i specjalnym bepanthenem kazała smarować i zabronila myć w emolium.. I zdenerwowala mnie bo pocisnela mu sutki, bo mial powiekszone a mu mleko zaczęło z nich tryskac.. A ja oklady z sody do tej pory robiłam... I widziałam że schodzi to ..[/QUOTE] Ale kluseczek... Brawo !!! Jakiego rozmiaru ubranka nosicie?
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super waga ja tez mam kapsulki wit k i wit d jedba daje rano druga wieczorem. Nieze z tym mlekoem 😮Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Moja dzis co godzona cyc. Z nauki pewnie nici. W ogole we wtorek mam zaliczenie ustne. Tzn babka bedzie mi gadac tekst po hiszp ja mam go notowac i tlumaczyc. Nienawidze tego jestem na specjalizacji pisemnej a oni każą ustnie tlumaczyc:-( dzwonila do mnie kumpela i przzez tel cwiczylysmy ale kijowo mi idzie :-(
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowilam dla tz zeby wozek zniosl na klatke kolo piwnicy - to nie bo mala ma gile w nosie i za mala na spacery.... ![]() ale dzisiaj tak ladnie jest to i tak ma spacer na balkonie ale dzisiaj to juz zniesie wozek mi na dol zebym na jutro miala
|
|
#1764 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
![]() Cytat:
Ja narazie nie daję, ale dobrze wiedzieć, że w tazie czego nie będę sama ![]() Cytat:
Nadwrażliwość sutków długo się utrzymuje? Początek prysznica jest mało przyjemny
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-03-10 o 12:42 |
|||
|
|
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
Moja obudziła się oczywiście z rykiem
Lucy jak szybko zauważyłaś poprawę po podaniu delicolu? Bo jutro podpytam pediatrę i spróbujemy, bo sam symetykon g.... daje
|
|
|
|
#1766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W nosek wpuszczam raz dziennie po kropli, ale nic nie odciągam, bo ona tam nic nie ma. A co do kup, to w książce "Po prostu piersią" piszę, że kupa u nowordka może być wielkości łyżki/łyżeczki. Jest też tabelka ilu dniowe dziecko ile kup powinno zrobic i zdjecia kup ![]() Lusia zaraz po smółce puszczała takie mokre kupy, dosłownie strzelały a w nich było niestawione mleko (takie grudki małe) i dopiero po kilku dniach zrobiły sie jajecznicowate Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż zjeździł apteki i nigdzie nie było. Kupił w butelce taką płynną wit.k. Ja mam wit. D w pompce. Ja z noska też nic nie odciagam. Położna mowiła żeby nie używac na razie gruszki czy fridy. Kozy po zakropieniu sola delikatnie patyczkiem do ucha wyciagam albo koncowką gazika. Moja przedwczoraj zrobila mega wielka kupę ala jajecznica. A wczoraj tylko mokre pierdy... niektore z takimi właśnie grudkami jajecznicowatymi No dobra HELP ME. Polożna kazała bezwględnie wybudzac co 3h do karmienia. Lilka skonczyla ssac 9.30 od 12.30 probuje ją obudzić a ta śpi jak niedźwiedź. Nic nie dziala... przewijanie... rozbieranie... smyranie pod broda... nawet wciskanie cyca w usta. I co ja mam zrobić??????????????????? ? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak coś to zawsze Ci zostają apteki internetowe (w aptecegemini jest nawet wybór kilku firm) - edit my po aptekach nie jeździliśmy tylko zadzwoniliśmy :p Zadzwoń i zapytaj, to jak coś to tż podskoczy.A ona odzyskała już wagę urodzeniową czy nie? Ma żółtaczke? Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-03-10 o 13:25 |
|
|
|
|
#1769 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na główce?bo ja dzisiaj zobacyzłam,że ma kilka krostek pod włoskami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie wiem, mi mowili,że jak dzieć ładnie przybiera to nie wybudzać. Zosi nie wybudzam, a Tusię musiałam przez 2 tygodnie,ale ona była chudzina i niejadek...
|
|
#1770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kluseczek... Brawo !!! Jakiego rozmiaru ubranka nosicie?[/QUOTE] ubranka nosimy na 62. . ja do tej pory znosiłam stelaż a później gondolę z małym a odkąd nauczyłam się składać stelaż to na jeden raz się zabieram niedługo muły jak Pudzian będę miała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

A teraz wzięła książeczkę "Czekamy na dzidziusia" i mówi " A my już mamy naszego dzidziusia, no nie Zonieczko, wyszłaś z brzuszka"

Są jeszcze na tym padołku romantycy
Za to od tz zawsze 

a potem było mega bekniecie więc to od tego